Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αργύρης: Ακολουθώντας ένα όνειρο…!!

Ο 20χρονος Άγγελος Αργύρης βρέθηκε από τη Νίκη Βόλου στη Βέρντερ Βρέμης και το gazzetta.gr τον εντόπισε λίγο μετά την παρουσίαση του. «Αυτό που συνάντησα δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί. Όλα είναι τέλεια».
Η ιστορία του μοιάζει λίγο με εκείνη του… Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης δεν έπαιξε ποτέ στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα. Από την Α2 κατευθείαν στο NBA. Πριν καλά – καλά τον μάθουν οι Ελληνες, ανάγκασε όλο τον κόσμο να ρωτήσει και να προσπαθήσει να προφέρει το όνομά του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Άγγελο Αργύρη, τον 20χρονο Βολιώτη ποδοσφαιριστή.
Πριν καλά – καλά μάθουμε στην Ελλάδα πως ένα παιδί 20 χρονών, που αγωνίστηκε με τη Νίκη Βόλου σε οχτώ παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα, έχει προσόντα να εξελιχθεί σε σπουδαίο ποδοσφαιριστή, τον έμαθαν οι Γερμανοί της Βέρντερ Βρέμης. Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε σε ακόμα εφτά παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία και οι τελευταίες δέκα μέρες μοιάζει σαν να ζει ένα όνειρο.
Ο… δίαυλος με την Βέρντερ Βρέμης άνοιξε μέσω του γραφείου που εκπροσωπεί τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο Αργύρης μετέβη στη Γερμανία για δοκιμή στις 20 Γενάρη, γύρισε στον Βόλο στις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας, μάζεψε τα πράγματα του, επέστρεψε στη Βρέμη την Παρασκευή και υπέγραψε το… όνειρο. Την Δευτέρα ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και ο Αργύρης θα ξεκινήσει από αύριο κιόλας προπονήσεις με την U-20 των Γερμανών. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Βέρντερ αναφέρεται πως άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου τον παρακολουθούσαν μέχρι και σε προπονήσεις της Νίκης Βόλου!
Το gazzetta.gr εντόπισε τον Άγγελο Αργύρη λίγες ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις. Ο μικρός αν και δεν είχε πολύ χρόνο, δεν αρνήθηκε να μιλήσει για το όνειρο που αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Διαβάστε τις αποκλειστικές του δηλώσεις στο gazzetta.gr
Αλήθεια, πότε παρουσιάστηκε η Βέρντερ;
«Η προοπτική εμφανίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου. Ο ατζέντης μου μού είπε πως η Βέρντερ έχει δείξει ενδιαφέρον για μένα και ήρθαμε σε επικοινωνία».
Φαντάζομαι δεν το περίμενες. Τρελάθηκες ε;
«Ποιος δεν θα χαιρόταν; Χάρηκα πάρα πολύ. Ο κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει το όνειρο να αγωνιστεί στο εξωτερικό και σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο».
Πότε έγιναν οι επαφές από κοντά;
«Στα μέσα Ιανουαρίου. Οι συζητήσεις ήταν πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ σοβαροί επαγγελματίες και δεν υπήρχε καμία δυσκολία»
Τι συνάντησες εκεί;
«Συνάντησα μια νοοτροπία που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Όλα είναι πολύ ωραία. Τέλεια».

Ποιος ήταν ο πρώτος στον οποίο τηλεφώνησες;
«Υπέγραψα την Παρασκευή το συμβόλαιό μου και φυσικά επικοινώνησα κατευθείαν με τους γονείς μου στην Ελλάδα, τους οποίους τους περιμένω εδώ σύντομα».
Φαντάζομαι η συγκίνηση της μαμάς κυρίως ήταν τεράστια.
«Μου ευχήθηκαν με έναν μοναδικό τρόπο. Σίγουρα υπήρξε μεγάλη συγκίνηση αλλά ήταν από μεγάλη χαρά».
Και τώρα ώρα για δουλειά και για όνειρα.
«Ναι. Θέλω να προσαρμοστώ γρήγορα στην ομάδα. Να καθιερωθώ και να φτάσω στην πρώτη ομάδα διεκδικώντας μια θέση βασικού. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και είμαι εδώ για να δουλέψω πολύ σκληρά».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: