Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Μπλόκα παντού, φτύνει αίμα παντού!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta από πού περνάει η προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει το φετινό πρωτάθλημα.
Ο τίτλος του χθεσινού μου κομματιού νομίζω τα έλεγε όλα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βέροια: «Πρέπει να ματώσει για να σπάσει το μπλόκο».
Προφανώς έχοντας…μαντικές ικανότητες, διέβλεπα, που λένε κι οι γραμματιζούμενοι, ότι ειδικά μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα από τον Παναιτωλικό,  «αυτό το παιχνίδι θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα του Ολυμπιακού…για να κερδίσει μία γηπεδούχο ομάδα, που θα είναι «ορκισμένη» για να τον σταματήσει. Γιατί του Ολυμπιακού θα επιχειρήσουν να του στήσουν μπλόκο…Θα δούμε τη Βέροια να είναι πιο δυνατή κι αποφασιστική για το αποτέλεσμα από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι της! Πως ήταν ο ΟΦΗ λυσσασμένος και «ντοπαρισμένος» στο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό τις προάλλες στο Γεντί Κουλέ; Ε, έτσι και «χειρότερα» θα είναι η Βέροια!».
Οι…μαντικές ικανότητες έφτασαν μέχρι και στο ότι ο Καλτσάς, «που ανήκει ήδη στον Παναθηναϊκό, θα σκυλιάσει για να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό», αλλά και στο ότι ο Μπαργκάν «συνεχώς θα βουτάει για να κερδίζει φάουλ η, πέναλτι». Ωπ, εδώ την πάτησα. Ο Μπαργκάν έκανε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής, που είχε πάει με…αποστολή αυτοκτονίας να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, δεν το είδε. Τι είναι, άλλωστε, ένα πέναλτι σε ένα τέτοιο ματς, στο 0-0, στο 23’…
Τέλος πάντων, αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι ο Ολυμπιακός όπου πάει φτύνει αίμα για να κερδίσει. Όταν κερδίζει. Του βγάζουν το λάδι.
Στο Αγρίνιο; 1-1, με διάστρεμμα του Μανιάτη και διάσειση του Εντινγκά (εν τη απουσία του, δηλαδή με 10 ο Ολυμπιακός, ήρθε η ισοφάριση)
Στο Περιστέρι; 0-1 από γκολ δικού του παίκτη (Καραμάνου), από πάσα άλλου δικού του παίκτη (Παπάζογλου)
Στο Παγκρήτιο; 3-2 με γκολ στο 91…
Στην Τρίπολη; 0-0 με τον Αστέρα «μαύρο σκυλί» να μάχεται με 10 παίκτες σε όλο το β΄ ημίχρονο…
Στη Λιβαδειά; 2-1 στο 90’…
Στην Ξάνθη; 3-1, με το διαιτητή να χαρίζει κόκκινες σε τρεις παίκτες της..
Στον ΟΦΗ; 3-0, με το σκορ 1-0 ως το 74’ και τον ΟΦΗ μανιασμένα να δαγκώνει…
Στη Βέροια; Ο Χάρα ακόμη ξύλο τρώει, υπό το βλέμμα του Βρύζα στην εξέδρα.
Ακόμη και στη Μυτιλήνη, το 5-0 είναι πλασματικό. Το σκορ ήταν 1-0 ως το 64’ κι η Καλλονή στο α΄ημίχρονο εύκολα μπορούσε να είχε σκοράρει. Στο β΄ από ένα σημείο και μετά κατέρρευσε από δυνάμεις, όπως συνέβη και με τον ΠΑΟΚ, όταν κι έχασε στο β΄ παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω.
Το μοναδικό εύκολο τρίποντο που πήρε ο Ολυμπιακός ήταν στην Κέρκυρα. Μοναδικό ματς στο οποίο δεν μάτωσε από τα 10 εκτός έδρας.
Κι έχει ακόμη πολλά μπλόκα ο Ολυμπιακός να περάσει αν θέλει να πάρει το φετινό πρωτάθλημα. Όχι μόνο από Τούμπα και Λεωφόρο. Αλλά  κι από Κομοτινή, Γιάννινα, αλλά και στο τέλος από Νέα Σμύρνη και Χανιά, όπου πιθανότατα Πανιώνιος και Πλατανιάς θα παίζουν την κατηγορία.
Αλλά τώρα όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό είναι ο Ατρόμητος. Μόνο που πρέπει η ομάδα να είναι πάρα πολύ καλύτερη απ΄ ότι χθες-όπου έστω λόγω γηπεδικών, καιρικών και…άλλων συνθηκών, δεν ήταν καλή. Ειδάλλως πολύ απλά τον Ατρόμητο δεν θα τον κερδίσει…
Όποιος πιστεύει ότι το φετινό πρωτάθλημα τελείωσε τόσο εύκολα, είναι μακράν νυχτωμένος. Με νύχια και με δόντια θα το παλέψουν κι οι άλλοι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: