Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΕΚ... και στα δύσκολα!!

Κόντρα στις... αντιξοότητες (έμεινε νωρίς με παίκτη λιγότερο κι ολοκλήρωσε με εννιά), κόντρα στο προβάδισμα του Απόλλωνα, η ΑΕΚ -στην κακή της μέρα- δεν έχασε ούτε στη Ριζούπολη, παίρνοντας το 1-1!

ΑΕΚ... και στα δύσκολα!
Να… κλάψει ή να γελάσει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη;

Μπορεί ο Πλατέλλας να την άφησε απ’ το 23’ με παίκτη λιγότερο, μπορεί να είδε τον Κοτσώνη να βάζει μπροστά τον Απόλλωνα (με κεφαλιά στο 29’), ωστόσο η Ένωση έδειξε την σκληράδα που χρειαζόταν για να διατηρήσει το αήττητό της στη Football League!

Με το -αμφισβητούμενο- πέναλτι (78') που κέρδισε ο Αραβίδης κι «εκτέλεσε» εύστοχα ο Μάνταλος (αποβλήθηκε στο 87'), οι παίκτες του Δέλλα πήραν το 1-1 στη… γειτονιά τους και θα μπορούσαν να ‘χαν κερδίσει αν ο Μπρέσεβιτς δεν είχε βρει στο φινάλε το δοκάρι!

Σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν -κυρίως για τους γηπεδούχους- με τον διαιτητή Φωτιάδη να 'χει... μόνιμα στο χέρι μια κίτρινη κάρτα, ενώ υπήρξαν πολλές διακοπές στο δεύτερο μέρος. Με τον πόντο αυτό, οι κιτρινόμαυροι αύξησαν την απόστασή τους απ' την δεύτερη Παναχαϊκή στους εννιά βαθμούς, ενώ η ελαφρά ταξιαρχία παραμένει μέσα στην τριάδα των πλέι οφ (και στο +2 από Ερμιονίδα, Χανιά).

Το ματς:

Άβολα δεν ένιωθε επ’ ουδενί. Και τον κόσμο είχε στο πλευρό της και σε γνώριμα λημέρια έπαιζε. Η ΑΕΚ, όμως, ήταν… οφσάιντ, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Διότι φαινόταν -βάσει της εικόνας τους- πως οι παίκτες του Δέλλα δεν ήταν στα καλύτερά τους, ενώ μπορεί στο πρώτο 20λεπτο να σκόραραν δις, ωστόσο τόσο η κεφαλιά του Μάνταλου, όσο κι αυτή του Αραβίδη δεν μέτρησαν σωστά ως γκολ.

inner

Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα για την Ένωση. Ήρθαν λίγο πιο μετά, απόρροια μιας «χαζής» ενέργειας, αλλά και της έλλειψης συγκέντρωσης. Όπου στην πρώτη περίπτωση, βάλτε, την αποβολή του Πλατέλλα στο 23’ (σε αχρείαστο μαρκάρισμα που έφερε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του) και στη άλλη, βάλτε, το γκολ του Κοτσώνη (29’) όταν από κοντά «εκτέλεσε» με κεφαλιά τον Ανέστη, καθώς οι αμυντικοί της ΑΕΚ… αγνάντευαν. Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους κιτρινόμαυρους να ‘χουν ουσιαστικά δύο φάσεις (κεφαλιά Αραβίδη που έφυγε μόλις άουτ και έμμεσο του Τζανετόπουλου που… κόντραρε σε αμυνόμενους) και τα νεύρα εκατέρωθεν να ‘χουν κάνει την εμφάνισή τους.

inner

Έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα, στην επανάληψη Μάνταλος και Μπαρμπόσα έδειξαν διάθεση να… κουβαλήσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Να της δώσουν ώθηση για την ανατροπή. Αλλά η προσπάθεια θα μπορούσε κάλλιστα να είχε… καταρρεύσει, αν ο «κέρβερος» Ανέστης δεν είχε αρνηθεί το γκολ στο τετ-α-τετ με τον Ανγκούλο. Τα περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν, διότι η κλεψύδρα άδειαζε και η ΑΕΚ δεν μπορούσε -στην κακή της μέρα- να βρει λύσεις απέναντι στον μαχητικό, αλλά και σωστά τακτικά Απόλλωνα!

inner

Τα μαρκαρίσματα είχαν δυναμώσει. Οι κάρτες έβγαιναν… αέρα. Και ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου είχε μειωθεί, λόγω των συχνών διακοπών για διαμαρτυρίες και τραυματισμούς. Και από ένα τέτοιο (μαρκάρισμα) προήλθε η λύτρωση για την Ένωση, προκειμένου τουλάχιστον να μην πάει στα… σκουπίδια το αήττητό της. Ο Χατζηζήσης έκανε κάτι σαν… λαβή στον Αραβίδη και στο 78’ ο Φωτιάδης έδειξε την άσπρη βούλα -αμφισβητούμενη απόφαση- με τον Μάνταλο να μην λαθεύει και να ισοφαρίζει. Κι έστω αν ο «ηγέτης» της ΑΕΚ άφησε την ομάδα του με εννιά παίκτες (λόγω δίκαιης αποβολής στο 87’), οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν δείξει ακόμα μεγαλύτερη… καρδιά, αν το εντυπωσιακό γυριστό του Μπρέσεβιτς δεν είχε σταματήσει στο δοκάρι (86’) και είχε... αποτρέψει το τελικό 1-1!






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Α. Βοσνιάδης): Πίτκας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (81’ Χατζής), Καραδέμητρος, Λαγός (58’ Πινέιρο), Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (72’ Τζιώρας).

ΑΕΚ (Τρ. Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος (58’ Μπρέσεβιτς), Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (91’ Ρόβας), Αραβίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: