Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Στο παρκέ κερδίζει ο ΑΡΗΣ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα αποτελέσματα σε μπάσκετ και... μπάλα!
Η αλήθεια είναι ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν απολαυστικό. Ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ στο γήπεδο-θρύλος για το άθλημα στην Ελλάδα πήρε εντός του γηπέδου αυτό το οποίο δικαιούταν. Οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με όποιους παίκτες είχαν την στιγμή που ορίστηκε το ματς και ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος στα...σημεία και κέρδισε.
Συνολικά το ματς ήταν κακό με δυο πολύ άστοχες ομάδες. Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος ή αν θέλετε ο ΠΑΟΚ ήταν χειρότερος και επικράτησε η ομάδα που έχει τριπλάσιους τίτλους στο παλμαρέ της. Αν προτιμάτε η ομάδα που έχει 21 τρόπαια έναντι 7 του αντιπάλου της, αλλά ελέω προπαγάνδας και δικαιολογημένου κόμπλεξ κατωτερότητας έχει φτάσει να αμφισβητεί ακόμα και τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα και αθλητή ομαδικού αθλήματος, το Νίκο Γκάλη.
Κανείς φυσικά δεν περιμένει να αναγνωρίσουν έστω και μία φορά οι του συμπολίτη την ανωτερότητα κάποιου άλλου συλλόγου. Για αυτό και πριν το παιχνίδι υπήρχε η...κλάψα για τους απόντες λες και φταίει ο ΑΡΗΣ που τραυματίστηκαν ο Κακαρούδης και ο Χαραλαμπίδης ή που τους παράτησε ο Μπρέμερ. Η πλάκα είναι ότι κάνουν λόγο για 3 απουσίες την στιγμή που ο Μπρέμερ ήρθε για να αντικαταστήσει τον  Χαραλαμπίδη.
Τώρα, λοιπόν, που η αναβολή του ματς στο κλειστό της Πυλαίας πήγε το ματς στις 7 Φλεβάρη όπου ο ΠΑΟΚ θα έχει συν ένα παίκτη (Χαριτόπουλο)που δεν θα τον είχε αν το ματς γίνονταν στις 31 Γενάρη που είχε προγραμματιστεί και ο ΑΡΗΣ θα είναι μείον ένα παίκτη (Τόμας), αλλοιώνονται οι συνθήκες του αγώνα;
Όταν όμως έχεις μάθεις να ακούς κάθε μέρα ότι εσύ θες, να διαβάζεις ότι εσύ θες και να λες ότι θες, είναι φυσιολογικό να αντιδράς και να νιώθεις αδικημένος όταν απλά εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί.
Είναι επίσης εκπληκτικό ότι διαμαρτύρονται για την διαιτησία σε ένα παιχνίδι που ενώ κυνηγάνε στο σκορ, στο 4ο δεκάλεπτο αποκτούν δικαίωμα για βολές στο 3ο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου και την ίδια στιγμή το πρώτο τους φάουλ το κάνουν στο 37 του αγώνα!!!! Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι όλα αυτά γίνονται για το παιχνίδι το Σάββατο, όπου φυσικά ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο ότι θα έχει και το άγχος, αλλά και ένα τεράστιο φόβο για...άλωση από τον Αυτοκράτορα. Και εννοείται στο παρκέ έτσι, όχι στα χαρτιά!
Στο ποδόσφαιρο οι παίκτες πληρώθηκαν τρίτη φορά μέσα σε 21 μέρες!!! Πήραν μετά τον Δεκέμβριο και ολόκληρο τον Γενάρη, πέρα από τις προκαταβολές για παίκτες Α εθνικής. Ο ΑΡΗΣ με τις 8 μεταγραφές που έκανε θεωρώ ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και πλέον κάθε αγωνιστική μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να αποδεικνύεται αυτή η ανωτερότητα. Δεν πρέπει όμως να τα γράφουμε αυτά γιατί είναι...αβάντα. Αν είναι αλήθεια με ενδιαφέρει εμένα, που είναι και αν θα συνεχιστεί φυσικά η συνέπεια.
Προσωπικά πιστεύω ότι η διαφορά θα αρχίσει να φαίνεται από την Κυριακή όπου θα είναι όλα τα αποκτήματα στην διάθεση του Ντομπρασίνοβιτς. Στην Καστοριά η ουσία ήταν η νίκη σε ένα γήπεδο όχι απλά χωράφι, αλλά...πισίνα. Ο ΑΡΗΣ πέτυχε ένα γκολ, η Καστοριά δεν έκανε ούτε ένα σουτ, δυο δοκάρια και κάποιες ακόμα ευκαιρίες, αλλά όποιος ζητάει ποδόσφαιρο σε αυτό τον βούρκο μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο ΑΡΗΣ ναι μεν κερδίζει, αλλά ο ρέφερι δεν δίνει πεντακάθαρο πέναλτι. Ότι έχει συμπέσει με την έλευση Καραμελίδη εκ νέου στην ΚΕΔ το θεωρώ για την ώρα τυχαίο, αλλά ας ενεργοποιηθεί σε αυτό το κομμάτι ο Καλαιτζίδης για να μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε μελλοντικά, άσχετα αν η ομάδα θα μπορεί να κερδίζει και τους διαιτητές.
Θα πούμε όμως μέσα στην εβδομάδα για το ματς της Κυριακής και την έλευση Κάλας, αλλά και τους Χένες, Φόιχτ.
ΥΓ1 Το παραμύθι των... αδικημένων συνεχίζεται. Αυτών δηλαδή που πάντα...θριαμβεύουν οι παράγοντές τους στα κέντρα  των αποφάσεων, πάντα κατακεραυνώνουν τους παραγκάρχες, πάντα ενώνονται με τις άλλες αθώες κιτρινοπράσινες περιστέρες, αλλά ενώ τα κάνουν όλα αυτά τους αδικεί η...διαιτησία! Χτυπάνε τα χέρια στα τραπέζια, τρίζουν τα δόντια στις κυβερνήσεις για τα χρέη, θέλουν να πληρώσουν αλλά τους αδικούν και την ίδια στιγμή ο μεγαλομέτοχός τους, φιλοξενεί στην σουίτα τους υπουργούς και βουλευτές αυτής της (πρώην) κυβέρνησης. Τώρα που τέλη Φλεβάρη, αρχές του Μάρτη έρχονται τα 43 δικαστήρια, φωνάξτε τον... Βαρουφάκη!
ΥΓ2 Την Πέμπτη είναι η ΓΣ του ΑΣ. Δεν ξέρω αν θα προλάβει να είναι παρών ο Κάλας, αλλά σίγουρα περιμένω (είτε είναι, είτε δεν είναι παρών, καθώς αναμένεται το ίδιο απόγευμα-βράδυ) να τον ακούσω και αυτόν και τους Γερμανούς σε μία συνέντευξη Τύπου πριν ή μετά το ματς της Κυριακής.
ΥΓ3 Αποφεύγω πάντα να ασχολούμαι με θέματα όπως αυτό στην Μηχανιώνα γιατί αν δεν είμαι εκεί, δεν πιστεύω κανέναν και τίποτα. Θυμάμαι όμως τι έλεγαν οι φίλοι μου συμπολίτες τότε που κυκλοφόρησε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ με τον σκύλο που έβαλαν φωτιά και καλά Αρειανοί γιατί ήταν ασπρόμαυρο. Και αυτό είναι ΕΝΑ από τα εκατοντάδες ψέμματα που κατά καιρούς έχουν γραφτεί και στην συνέχεια αναπαραχθεί και σήμερα 5-6 χρόνια μετά παρουσιάζονται ως πραγματικά γεγονότα, ενώ επρόκειτο για προιόντα επιστημονικής φαντασίας. Όταν όμως το ψέμα χτυπάει την δική σου οικογένεια ξυπνάει η οργή της...παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας!
ΥΓ4 Μέσα στην εβδομάδα θα αναλύσουμε ορισμένα πραγματάκια για το ρόστερ της ομάδας...
ΥΓ5 Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Ο ΑΡΗΣ κατέθεσε όλα τα χαρτιά που έπρεπε να καταθέσει στην ΕΠΟ με βάση όσα η ομοσπονδία ζήτησε για τον Σανιά. Επειδή είμαστε στην Γ εθνική το TMS το ζητάει η Ομοσπονδία από την αντίστοιχη της Νορβηγίας. ΟΧΙ Ο ΑΡΗΣ. Αν ήταν σε επαγγελματική κατηγορία θα το ζητούσε η ομάδα. Επομένως λογικά μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες θα βγει και το δελτίο του. Αυτό λέει η λογική, αυτό λένε από τον ΑΡΗ, αυτό λένε και από την ΕΠΟ πάντα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Κι εγώ επειδή έχω κουραστεί με αυτό το θέμα, περιμένω τα ευχάριστα και να δω τον παίκτη την Κυριακή στο Κλ. Βικελίδης κόντρα στον Καμπανιακό.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: