Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Θετικός ο Ρολάντο, κοντά σε deal με Πόρτο!!

Κοντά στην απόκτηση του Ρολάντο βρίσκεται η Γιουβέντους, με τον Πορτογάλο αμυντικό να τα έχει βρει σε όλα με τη «Μεγάλη Κυρία».
Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport η ολοκλήρωση της συμφωνίας της Γιουβέντους με την Πόρτογ για την απόκτηση του Ρολάντο. Οπως αναφέρουν οι Ιταλοί, μια ομάδα από τη Ρωσία πιέζει για την απόκτησή του, ωστόσο ο διεθνής αμυντικός έχει εκφράσει την επιθυμία του να παίξει στη «Μεγάλη Κυρία». Οι Πορτογάλοι ζητούν 1 εκατ. δανεισμό και οι Ιταλοί δίνουν 500.000, ενώ θέλουν 6 εκατ. για το καλοκαίρι, με την Γιουβέντους να δίνει ποόσο κοντά στα 4 εκατ. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως το deal θα είναι οριστικο πολύ σύντομα. Θυμίζουμε, πως το όνομά του βρέθηκε στη λίστα του Ολυμπιακού, με την περίπτωσή του όμως να είναι πολύ δύσκολη. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τρεις μεταγραφές με κόστος 2 εκ. ευρώ!!

Το πιο σημαντικό στην περίπτωση Μπλάνκο δεν είναι η προοπτική να πάρει ο ΠΑΟΚ τον συγκεκριμένο παίκτη. Μπορεί να είναι κάποιος άλλος τελικά αυτός που θα αποκτηθεί. Αυτό που μετράει είναι ότι μέσα από αυτή την υπόθεση προκύπτει με στοιχεία πλέον ότι ο «Δικέφαλος» κινείται για παίκτες από το «πάνω ράφι».

Ο Μπλάνκο είναι μία από τις τρεις περιπτώσεις εξτρέμ που αρέσουν στους ανθρώπους του «Δικεφάλου» (λογικό, κατά συνέπεια, να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες) κι αυτό σημαίνει ότι και οι άλλες δύο αφορούν παίκτες σ’ αυτό το επίπεδο.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι κινήσεις γίνονται για παίκτες που θα έρθουν για να ανεβάσουν επίπεδο τον φετινό ΠΑΟΚ και όχι απλά για να γεμίσουν το ρόστερ και να αυξήσουν τον αριθμό των εναλλακτικών λύσεων.

Υπάρχει και ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει το παραπάνω συμπέρασμα. Οι τρεις παίκτες που θέλει να αποκτήσει ο Σαββίδης και είναι τα πρώτα ονόματα στη λίστα των υποψήφιων στόχων για τις θέσεις του εξτρέμ, του κεντρικού χαφ και του στόπερ υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν συνολικά (με φόρους και όποιο άλλο κόστος υπάρχει) πάνω από 2 εκ. ευρώ.

Όλα αυτά για μία ομάδα που το μικτό της μπάτζετ κυμαίνεται γύρω στα 11 εκ. ευρώ. Δεν είναι καθόλου αμελητέα η ενίσχυση του Γενάρη και μένει μόνο να μάθουμε ονόματα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Λουίς Όλιβερ στον «αέρα» του Metropolis 95.5!! (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Λουίς Όλιβερ και αναφέρθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον του για τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ενδιαφέρον του για τον Άρη: «Η οικογένεια μου ειδικεύεται σε ιστορικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική και διοικητική θέση. Ενημερώθηκα για την περίπτωση του Άρη και θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική περίπτωση».

Για τα στοιχεία της πρότασής του: «Η πρότασή μου περιλαμβάνει όλα τα έξοδα από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς, τα χρήματα που απαιτούνται για το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ και όλα τα έξοδα της ομάδας προκειμένου μέσα σε δύο χρόνια ο Άρης όχι απλά να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα αλλά να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη. Θεωρώ πως με ένα ποσό της τάξης των 700.000 ευρώ καλύπτονται τα έξοδα για να ανεβεί η ομάδα εύκολα στη Β’ Εθνική. Όσον αφορά το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ, δεν το ξέρουμε ακόμη, ίσως είναι 3-4 εκ. ευρώ, θα συνεννοηθούμε με τον ΑΣ. Αρχικά πρόθεσή μου είναι να καταθέσω το μίνιμουμ για να είμαι καλυμμένος και από εκεί και πέρα ό,τι ζητήσει η διοίκηση θα το καλύψω. Μπορώ να βάλω έως και 4-5 εκ. ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο».

Για την συνάντησή του με τον Γαλανό: «Ο κ. Γαλανός βοήθησε πολύ τον Άρη από το καλοκαίρι. Όπως μου είπε δεν τον ενδιαφέρει να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να βρει τον καταλληλότερο επενδυτή για τον Άρη. Θα του επιστραφούν όλα τα χρήματα που έβαλλε στον Άρη, περίπου 300.000 ευρώ, και από ότι μας είπε θα τα κάνει δωρεά στον ΑΣ».

Για όσα αρνητικά του καταλογίζουν: «Δεν έχω κάνει πουθενά αυτά που μου λέτε και ούτε έχω σκοπό να τα κάνω».

Για τις εγγυήσεις που προσφέρει: «Η πρώτη εγγύηση που δίνουμε είναι πως θα φέρω σε ρευστό τα χρήματα που είναι άμεσα απαιτητά για να πληρωθούν οι παίκτες και εν γένει οι υποχρεώσεις. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν και οι 700.000 ευρώ που είπαμε. Επιπλέον, μεγαλύτερη εγγύηση για μένα θα είναι πως και φέτος και του χρόνου θα χάνω χρήματα για να ανεβεί ο Άρης στη Σούπερ Λίγκα. Συζητήσαμε με τον ΑΣ για κάποια χαρτιά, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΣ είναι μετρητά, αυτά θα φέρω και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση ότι είμαι φερέγγυος Ένα ποσό που αγγίζει τις 150.000 ευρώ. Μόλις συμφωνήσουμε σε κάποια σημεία που πρέπει για να είμαστε και οι δύο πλευρές καλυμμένες θα φέρω τα χρήματα».

Για τη συνάντηση με τον ΑΣ: «Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση με ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν την ομάδα τους σε πολύ καλό κλίμα. Έχουν μπροστά τους μια δύσκολη απόφαση που αφορά το μέλλον του συλλόγου και τους εύχομαι καλή τύχη».

Για την πρόταση Κάλας: «Δεν έχω άποψη για την πρόταση Κάλας, αλλά θεωρώ πως δεν είναι εφαρμόσιμο το πλάνο που έχουν φτιάξει στο σημερινό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει κάποιος απόλυτος οδηγός σε όλα τα σπορ. Δεν μπορείς να πάρεις ένα μπίζνες πλαν που αφορά μια ομάδα μπέιζμπολ στην Αμερική και να το εφαρμόσεις σε μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα».

Για το αν θα αναλάβει πρόεδρος ο ίδιος: «Ασφαλώς. Πώς μπορείς να διοικείς μια ομάδα όταν δεν είσαι εσύ κοντά;».

Για τους συνεργάτες του στο όλο εγχείρημα: «Είναι ο κ. Νικουλάε, ο κ. Αλεξανδράτος και κάποιοι άλλοι».

Για τον Κάμπος: «Κανένας δεν κουνάει τον Κάμπος. Υπάρχει παλιά γνωριμία μαζί του από την θητεία του στη Ρεάλ, και υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό του».

Για τις επαγγελματικές του ασχολίες: «Ο ίδιος προσωπικά έχει εταιρεία σεκιούριτι σε πλοία στην Ελλάδα και η δεύτερη δουλειά του είναι το ποδόσφαιρο. Η οικογένειά του έχει άλλες επιχειρήσεις. Τα χρήματα προέρχονται από εταιρεία της οικογένειάς του που ασχολείται με τον αθλητισμό και τις επιχειρήσεις».

Για την ημερομηνία μέχρι την οποία είναι διατεθειμένος να περιμένει: «Η 15η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να αναλάβει. Επειδή, όμως, πρέπει να υπάρξει και η μεταγραφική ενίσχυση, αυτό που ειπώθηκε είναι ότι αν αναλάβει θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα».

Για το πότε θα του απαντήσει ο ΑΣ: «Δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση, όμως, ελπίζω σήμερα ή αύριο να πάρω την τελική τους απάντηση».

Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Λουίς Όλιβερ στο Αθλητικό Metropolis:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Προς αναβολή η ΓΣ των μετοχών της ΠΑΕ!!

Εκτός απροόπτου θα υπάρξει αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Δεκεμβρίου.

Η αναβολή τυπικά θα γίνει για λόγους μη απαρτίας και η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί στις 15 Ιανουαρίου, όπως προβλέπει η προκήρυξή της, αλλά επί της ουσίας η καθυστέρηση αποτελεί προϊόν των διοικητικών εξελίξεων και της ρευστής κατάστασης που υπάρχει σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους ανθρώπους (νομικούς, εκκαθαριστές) που θα τρέξουν τη διαδικασία.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Πυρετός» συναντήσεων στον Άρη!!

Με τον Λουίς Όλιβερ και τον Άλεξ Κάλας συναντήθηκε σήμερα πενταμελής επιτροπή του Ερασιτέχνη Άρη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες των προτάσεων. Πάει για αναβολή η Γενική Συνέλευση.

«Πυρετός» συναντήσεων στον Άρη
Με τους πιθανούς επενδυτές του ποδοσφαιρικού τμήματος συναντήθηκε σήμερα πενταμελής επιτροπή του Ερασιτέχνη Άρη, με τις συζητήσεις να στρέφονται στις λεπτομέρειες των προτάσεών τους.

Η επιτροπή -που αποτελείται από νομικούς και φορείς του τμήματος- συναντήθηκε αρχικά με τον Λουίς Όλιβερ και τους συνεργάτες του, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε αυτή με τους εκπροσώπους του Άλεξ Κάλας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Όμηρο Φωτιάδη.

Οι διαβουλεύσεις της επιτροπής συνεχίζεται χωρίς πίεση χρόνου, αφού όπως φαίνεται η Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για της 31 Δεκεμβρίου θα αναβληθεί λόγω μη απαρτίας. Η επανάληψή της έχει οριστεί για τις 15 Ιανουαρίου, γεγονός που θα δώσει το απαιτούμενο χρονικό πλαίσιο στους ανθρώπους του τμήματος να εξετάσουν τις προτάσεις, αλλά και να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους επενδυτές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επισκέφτηκε τη Μακάμπι ο Κόμματος!!

Την προπόνηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επισκέφτηκε τη Δευτέρα (30/12) ο παλιός γνώριμός της, Νέστορας Κόμματος, ο οποίος μίλησε με ανθρώπους που είχε συνεργαστεί στην «ομάδα του λαού» τη σεζόν 2004/05.

Επισκέφτηκε τη Μακάμπι ο Κόμματος
Την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς φίλους και συνεργάτες είχε ο Νέστορας Κόμματος, ο οποίος επισκέφτηκε την Δευτέρα (29/12) την προπόνηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, ενόψει του σημερινού (30/12) ματς με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του TOP 16 της Ευρωλίγκας. Ο παλαίμαχος άσος είχε φορέσει τη φανέλα της «ομάδας του λαού» τη σεζόν 2004/05.

View image on Twitter
Look who showed up for the team's practice yesterday - Nestoras Kommatos! A member of the 2004/2005 magical team.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαλούμ με Γκατούζο!!

Απίστευτες καταστάσεις στον ΟΦΗ, με τη διοίκηση της ομάδας να υποστηρίζει πως ο Γκατούζο επιστρέφει την Πέμπτη στις προπονήσεις και ιταλικά Μέσα να δημοσιεύουν επιστολή παραίτησής του!

Αλαλούμ με Γκατούζο!
Ο Ιταλός τεχνικός είχε μεταβεί στην πατρίδα του σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει σε επαφή με επενδυτές προκειμένου να αναλάβουν την ομάδα και να τη βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Ήταν γνωστό πως αν το ντιλ δεν γινόταν, ο Γκατούζο αυτόματα θα δήλωνε παραίτηση από τον πάγκο των Κρητικών, όπως και έγινε σύμφωνα με το «tuttomercato», που δημοσιεύει τη μακροσκελή επιστολή.

«Αυτήν τη φορά πρέπει να παραδοθώ» δηλώνει ο Γκατούζο.

Η επιστολή που δημοσιεύτηκε αναφέρει:

«Έχω ήδη εκδηλωθεί δημόσια, αρχικά με το περίφημο ξέσπασμα τον περασμένο Σεπτέμβρη στα Μέσα και μετά με την παραίτησή μου τον Οκτώβριο, όμως γύρισα χάρη στη θέληση των φιλάθλων. Πείστηκα πως ήταν πιθανό να το παλέψω, να διπλασιάσω την προσπάθεια και με τις δεσμεύσεις που ήταν διάχυτες. Δεν πίστευα πως τα προβλήματα θα μπορούσαν να αυξηθούν, όμως ματαιώθηκε κάθε προσπάθεια να τα ξεπεράσουμε.

Λυπάμαι πολύ για τους ανθρώπους στην Κρήτη, δεν τους αξίζει όλο αυτό. ‘Ημουν πολύ καλά στο νησί με την οικογένειά και τους συνεργάτες μου. Θα έχω φοβερές αναμνήσεις. Αγωνίστηκα με όλη μου τη θέληση για τον ΟΦΗ, ακόμα και οικονομικά. Όχι μόνο δεν πήρα όλους μου τους μισθούς, αλλά πλήρωσα απ’ την τσέπη μου συγκεκριμένα έξοδα της ομάδας.

Δεν είναι αυτό το θέμα όμως, έχω συνηθίσει να παλεύω και είναι απόδειξη η αγωνιστική μου πορεία. Το δέσιμο με την φανέλα ήταν πάντα το πιστεύω μου. Αυτό προτίθεμαι να μεταφέρω και στους παίκτες που προπονώ.

Δυστυχώς αυτή τη φορά αναγκάστηκα να παραδοθώ. Αυτή η κατάσταση είναι πάνω απ’ τις δυνάμεις μου. Το να μείνω στην ομάδα, χωρίς καμία προοπτική να αποφύγουμε το ναυάγιο συλλογικά και αγωνιστικά, θα είναι αναξιοπρεπές και ασέβεια, ειδικά προς τον κόσμο της ομάδας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τους παίκτες που με υποστήριξαν στη μάχη που διήρκησε έξι μήνες, κατά τους οποίους -σίγουρα χωρίς τη θέλησή μου- αναγκάστηκα να παίξω διάφορους ρόλους, εκτός από προπονητής και χωρίς να μπορώ να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο να προπονώ την ομάδα. Για την δουλειά που προσλήφθηκα τον Ιούλιο απ’ τον Μάνθο Πουλινάκη και που δέχτηκα με ενθουσιασμό που ποτέ δεν κάνει λάθος.

Την προηγούμενη Δευτέρα βρήκα τους μισούς παίκτες στην προπόνηση και κάποιοι ποδοσφαιριστές μου ζητούσαν χρήματα. Σε εκείνο το σημείο κατάλαβα ότι οι προσπάθειές μου ήταν μάταιες. Στον ΟΦΗ και στους φιλάθλους εύχομαι ένα πιο ήσυχο μέλλον και τις καλύτερες επιτυχίες.

Τζενάρο Γκατούζο
».

Παλεύει για Αλμέιδα η ΑΕΚ!!

Στην κορυφή της λίστας της ΑΕΚ για την γραμμής «κρούσης» βρίσκεται ο Ούγκο Αλμέιδα. Στην Ένωση θα ξεκινήσουν επαφές με τον 30χρονο διεθνή Πορτογάλο, ώστε να τον πείσουν να έρθει άμεσα στην Αθήνα!

Παλεύει για Αλμέιδα η ΑΕΚ!
Τον «δυνατό» φορ που θα κάνει αίσθηση στον κόσμο, αλλά θα δείξει και άμεσα την ποιότητά του στο γήπεδο φαίνεται πως βρήκαν στην ΑΕΚ! Ο λόγος για τον Ούγκο Αλμέιδα.

Το επιτελείο των «κιτρινόμαυρων», μετά το αίσιο τέλος της υπόθεσης Γιόχανσον, έριξε το βάρος αποκλειστικά στην ενίσχυση της «γραμμής κρούσης». Ανάμεσα στις περιπτώσεις των παικτών που πέρασαν από το μικροσκόπιο ήταν και αυτή του Πορτογάλου διεθνούς φορ, που μάλιστα δείχνει να έκανε το «κλικ».

Μετά το τέλος της συνεργασίας του το περασμένο καλοκαίρι με την Μπεσίκτας, ο 30χρονος υπέγραψε συμβόλαιο με την Τσεζένα διάρκειας ενός έτους. Τα πράγματα στην Ιταλία, ωστόσο, δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά αφού δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί στο νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον που συνάντησε, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως στις 9 συμμετοχές που έγραψε δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Στην ΑΕΚ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και να πείσουν τον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα. Το γεγονός μάλιστα, πως το συμβόλαιό του με την Τσεζένα λήγει τον ερχόμενο Ιούλιο, δίνει ένα δυνατό πλεονέκτημα στην «Ένωση», που δείχνει να θέλει να τον εντάξει άμεσα στο δυναμικό της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Διαψεύδει ο ΟΦΗ το θέμα με Γκατούζο!

Θέση της για όσα έχουν ακουστεί σχετικά με την αναχώρηση του Τζενάρο Γκατούζο απ’ το Ηράκλειο για την Ιταλία πήρε η ΠΑΕ ΟΦΗ, τονίζοντας πως έγινε λόγω εορτών και θα επιστρέψει κανονικά.

Διαψεύδει ο ΟΦΗ το θέμα με Γκατούζο
Σε διάψευση σχετικά με όσα έχουν ακουστεί για την αναχώρηση του Τζενάρο Γκατούζο για Ιταλία προχώρησε η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Οι «Κρητικοί» υποστηρίζουν πως δεν έχει προκύψει θέμα με τον Ιταλό προπονητή. Αντιθέτως, η αναχώρησή του έγινε προκειμένου να περάσει την Πρωτοχρονιά στην πατρίδα του, ενώ η επιστροφή του θα γίνει κανονικά την Πέμπτη.

Μάλιστα, οι παίκτες του ΟΦΗ προπονήθηκαν κανονικά σήμερα, υπό τις οδηγίες των συνεργατών του Τζενάρο Γκατούζο, ενώ το επόμενο διήμερο θα ακολουθήσει ρεπό, καθώς δεν θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο, μετά τη ματαίωση του ματς με τη Νίκη Βόλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βούιτσιτς: «Αν δεν ζήσεις το ΟΑΚΑ, δεν το καταλαβαίνεις…»

Φαβορί τον Παναθηναϊκό λόγω… ΟΑΚΑ έχρισε ο τζένεραλ μάνατζερ της Μακάμπι, Νίκολα Βούιτσιτς, στον αποψινό αγώνα των δύο ομάδων.

Βούιτσιτς: «Αν δεν ζήσεις το ΟΑΚΑ, δεν το καταλαβαίνεις…»
Ματς-πρόκληση χαρακτήρισε ο Νίκολα Βούιτσιτς το αποψινό για τη Μακάμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του λαού και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού στάθηκε στην ατμόσφαιρα που περιμένει στο γήπεδο.

«Μπορούμε να μιλάμε για καυτή ατμόσφαιρα σε πολλά γήπεδα, αλλά αν δεν βρεθείς στο ΟΑΚΑ και δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί απόψε, όπως θα είμαστε κι εμείς στην έδρα μας», δήλωσε σε ιστοσελίδα του Ισραήλ.

«Είναι ένα παιχνίδι-πρόκληση. Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα του και θα έχει την πίεση, καθώς προέρχεται από τρεις σερί ήττες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Μια νίκη στο ΟΑΚΑ θα μας έδινε μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια», πρόσθεσε.

«Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πολύ από πέρσι, έχει νέο προπονητή, νέους παίκτες και διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Τους έχουμε μελετήσει αρκετά και ελπίζω να τους αντιμετωπίσουμε σωστά», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το ΟΑΚΑ και τα μάτια του!!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μακάμπι σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης που ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης

Το ΟΑΚΑ και τα μάτια του!
Το TOP-16 απαιτεί αντοχές, ενέργεια και διαχείριση της κόπωσης ενώ για να μπουν οι βάσεις επιβάλλεται να οχυρωθεί το σπίτι!

Λένε ότι η πραγματική Ευρωλίγκα ξεκινάει με την έναρξη του TOP-16 που περιλαμβάνει 14 παιχνίδια και δεν έχουν και άδικο.
Μια διαδρομή που ξεκινάει τον χειμώνα και ολοκληρώνεται μέσα στην άνοιξη. Οι «πράσινοι» έχουν συνηθίσει τον κόσμο τους να προχωρούν και παραπέρα και αυτό έχουν και φέτος ως σκοπό. Ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα σε έναν όμιλο που με την πρώτη ματιά βλέπεις να συμμετέχουν οι ομάδες του Κλάσικο. Πρώτος στόχος και βασικός για τον Παναθηναϊκό, είναι να υπερασπιστεί την έδρα του, διότι αν δεν το κάνεις σε αυτή την φάση, δεν έχεις και τύχη. Στο πρώτο στάδιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αποτέλεσε την δύναμή του, αλλά πλέον επόμενος σκοπός είναι και ένα μεγάλο «διπλό» κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει στην πρώτη φάση. Ενα «διπλό» που θα μεγαλώσει περισσότερο το νέο ξεκίνημα της ομάδας.
Στο προκείμενο. Η Μακάμπι έχει προβλήματα, είναι χειρότερη αγωνιστικά από την περσινή χρονιά, αλλά δεν παύει να είναι η Μακάμπι και όποιος πιστεύει ότι θα είναι εύκολος αντίπαλος, πλανάται πλάνην οικτρά. Διαθέτει γρήγορους παίκτες και αυτό πρέπει να σταματήσει ο Παναθηναϊκός και με όπλο την ενέργεια του να πάρει αυτό που θέλει.
Υ.Γ.: Είναι φοβερό το γεγονός ότι Παναθηναϊκός και Μακάμπι δεν έχουν συναντηθεί ούτε μία φορά σε φάση TOP-16 αν και έχουν ανταμώσει συνολικά 32 φορές.

Πηγή: superbasket.gr

Στις 23/1 οι εκλογές στην ΕΠΟ!!

Για τις 23 Ιανουαρίου ορίστηκαν οι εκλογές στην ΕΠΟ για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Στις 23/1 οι εκλογές στην ΕΠΟ
Σε λιγότερο από ένα μήνα θα υπάρχει νέο ΔΣ στην ΕΠΟ. όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση της ομοσπονδίας, οι εκλογές, ήτοι η έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας για την εκλογή νέου προέδρου ΔΣ/ΕΠΟ μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Σαρρή, ορίστηκαν για τις 23 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Στο μεταξύ, η ΕΠΟ ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή στην Καστοριά και την Τρίπολη των φιλικών αγώνων προετοιμασίας των Εθνικών Ομάδων Παίδων και Νέων με την Τουρκία (10-12/2/2015) και την Ουκρανία (28-30/3/2015), αντίστοιχα.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπ’ ατμόν» ο Γκατούζο!!

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον ΟΦΗ. Ο Τζενάρο Γκατούζο μετέβη εκτάκτως στην Ιταλία για να συζητήσει με τους υποψήφιους επενδυτές και εφόσον δεν τους πείσει να αναλάβουν θα κουνήσει… μαντήλι.

«Υπ’ ατμόν» ο Γκατούζο!
Την απόφαση να ταξιδέψει στην Ιταλία πήρε αιφνιδίως ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο τεχνικός του ΟΦΗ μετά την ματαίωση του ματς με τη Νίκη Βόλου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο (3/1, 15:00) έκλεισε εισιτήρια για την πατρίδα του, όπου βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας.

Ο 38χρονος προπονητής ταξίδεψε στην πατρίδα του για να κάνει νέο κύκλο συζητήσεων με τους Ιταλούς, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ. Από εκεί που έπνεε… άνεμος αισιοδοξίας για το συγκεκριμένο θέμα, τώρα επικρατεί επιφυλακτικότητα. Μάλιστα, ο Γκατούζο φαίνεται πως θα αποχωρήσει από την ομάδα εφόσον δεν προκύψει κάτι θετικό από τις συζητήσεις με τους συμπατριώτες του, που χθες ζήτησαν επιπλέον στοιχεία από το λογιστήριο.

Στους ποδοσφαιριστές δόθηκε διήμερο ρεπό για την Τετάρτη (31/1), Πέμπτη (1/1) και ο Γκατούζο αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή το μεσημέρι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Υποψήφιος για ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης!!

Την πρόθεσή του να καταθέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στην ΕΠΟ έκανε γνωστή ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Υποψήφιος για ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου στην ΕΠΟ έκανε γνωστή ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΚΕΔ επί εποχής του απερχόμενου Γιώργου Σαρρή δηλώνει πως μπορεί να οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε μια νέα εποχή, χωρίς αντιπαραθέσεις.

Αναλυτικά η γραπτή του δήλωση:

«Αποφάσισα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. έχοντας πλήρη τη συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών που προκύπτουν από την επιλογή μου αυτή και τη θητεία μου στα διοικητικά του αθλήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Έχω την εμπειρία και τη διάθεση να ηγηθώ μιας νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διατηρώ όλα τα θετικά στοιχεία της θητείας του προηγούμενου προέδρου, τα οποία δεσμεύομαι πως θα διευρύνω και θα κατοχυρώσω.
Είμαι έτοιμος να προχωρήσω, μετά από κατάθεση προτάσεων και σε συνεργασία με κάθε ενδιαφερόμενο, σε κάθε απαραίτητη διορθωτική κίνηση για πλευρές της λειτουργίας της Ομοσπονδίας που χρειάζεται να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους.

Θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται πραγματικά και όχι για το θεαθήναι για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συνεργασία μαζί τους για την υλοποίηση ρηξικέλευθων προτάσεων θα είναι για μένα το στοίχημα που θα επιδιώξω πάση θυσία να κερδίσω.
Θα υπερασπιστώ μια νέα δημόσια εικόνα του αθλήματος, της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων – Μελών της χωρίς αποκλεισμούς και τιμωρητικές διαθέσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πορευτεί στην επόμενη μέρα με ηρεμία, χωρίς κραυγές και μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις
».

«Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Μαυρία»

Η Σάντερλαντ έχει αποφασίσει να δώσει δανεικό τον Χάρη Μαυρία και σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τον θέλουν.

«Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για Μαυρία»
Ειλημμένη είναι η απόφαση της Σάντερλαντ να δώσει δανεικό τον Χάρη Μαυρία στο δεύτερο μισό της σεζόν, καθώς ο 20χρονος εξτρέμ δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ομάδα.

Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα (Sunderland Echo), ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν ενδιαφερθεί για τον ποδοσφαιριστή, αλλά-όπως σημειώνεται-το πιθανότερο είναι να δοθεί σε κάποια ομάδα της Championship. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταγραφές ξανά το… 2016 η «Μπάρτσα»!

Απορρίφθηκε από το CAS η έφεση της Μπαρτσελόνα κατά της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών μέσα στο 2015, που της είχε επιβάλει η FIFA. Από το 2016 πλέον θα μπορούν να ενισχυθούν οι «μπλαουγκράνα».

Μεταγραφές ξανά το… 2016 η «Μπάρτσα»
Ισχυρό πλήγμα για την Μπαρτσελόνα. Η προσφυγή της στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης έπεσε στο κενό, καθώς απορρίφθηκε η έφεση που είχε κάνει κατά της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, που της είχε επιβάλει η FIFA. Η απόφαση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από το CAS, ωστόσο έχει ήδη διαρρεύσει στον Τύπο.

inner

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν τιμωρηθεί από την παγκόσμια ομοσπονδία επειδή δεν σεβάστηκαν τους κανονισμούς περί απαγόρευσης απόκτησης ανήλικων ξένων ποδοσφαιριστών. Η τιμωρία στους Καταλανούς προβλέπει απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, ήτοι για την προσεχή χειμερινή και καλοκαιρινή, καθώς και πρόστιμο 370.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η ποινή αυτή είχε ισχύ από το καλοκαίρι, αλλά απέκτησε ανασταλτικό χαρακτήρα επιτρέποντας στην «Μπάρτσα» να προχωρήσει σε αρκετές προσθήκες.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η «Μπάρτσα» θα μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών πλέον από το 2016! Έτσι, τα όποια κενά στο ρόστερ της θα πρέπει να καλυφθούν εκ των έσω, από τις ακαδημίες της ή με την επιστροφή δανεικών.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Για πρόταση άκουγαν, πρόταση δεν είδαν!

Παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί ο Ανδρέας Πάτσης δεν έκανε προσφορά για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΠΑΣ Γιάννινα. «Δύσκολα θα γίνει κάτι», τονίζουν οι Ηπειρώτες.

Για πρόταση άκουγαν, πρόταση δεν είδαν
Φαίνεται πως θα πρέπει να ξεχαστεί σιγά-σιγά το θέμα Πάτση στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί από το περιβάλλον του πρώην ιδιοκτήτη της Νίκης Βόλου να προέκυπτε ότι θα γίνει τη Δευτέρα πρόταση για να αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, αλλά αυτή δεν έφθασε ποτέ στα γραφεία της.

Μάλιστα, οι Ηπειρώτες ισχυρίζονται -όπως το έκαναν όλες αυτές τις ημέρες- ότι δύσκολα θα επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σενάριο και ότι είναι απίθανο να γίνει αφεντικό στον σύλλογο ο εν λόγω κύριος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τις ευχές… Νιούκαστλ πάει Πάλας ο Πάρντιου!!

Η Νιούκαστλ συμφώνησε με την Κρίσταλ Πάλας για να αποδεσμεύσει τον Άλαν Πάρντιου και απομένει το «ναι» του προπονητή για να γίνει η… μεταγραφή.

Με τις ευχές… Νιούκαστλ πάει Πάλας ο Πάρντιου

Μάλιστα, ο Πάρντιου που δουλεύει στη Νιούκαστλ από το 2010 και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020, δεν πρόκειται να είναι παρών στην προπόνηση της Τρίτης. Από τη στιγμή που υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ομάδων για τη μετακίνηση του 53χρονου τεχνικού, απομένει να τα βρει κι ο ίδιος με την Κρίσταλ Πάλας και να επιστρέψει στην ομάδα που υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια, από το 1987 μέχρι το 1991, ως ποδοσφαιριστής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει και για «τριάρι» η ΑΕΚ!

Το αφεντικό… τρελάθηκε. Η ΑΕΚ αναζητεί στην αγορά παίκτη για τη θέση «3», προκειμένου να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Πάει και για «τριάρι» η ΑΕΚ
Η μεταγραφή του Ποπς Μενσά-Μπονσού και η απόδοσή του στο ντεμπούτο του έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ, αλλά φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Πρόθεση της διοίκησης της ΚΑΕ, αλλά ταυτόχρονα και επιθυμία του Ντράγκαν Σάκοτα, είναι να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ, αυτή τη φορά στη θέση «3». Ο Γκάρετ Γουίλιαμσον δεν έχει ικανοποιήσει, πλην ελαχίστων παιχνιδιών, με την παρουσία του στην ομάδα και στόχος είναι να αποκτηθεί ένας σμολ φόργουορντ επιπέδου… Ευρωλίγκας, όπως και οι τελευταίες μεταγραφές που έκανε η ομάδα.

Πάντως αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Η ΑΕΚ έχει εξαντλήσει τις τρεις αλλαγές που επιτρέπονται από τον κανονισμό πρωταθλήματος για τον πρώτο γύρο φέρνοντας διαδοχικά Ντελινινκάιτις, Ίνγκλις και Μενσά-Μπονσού και θα μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγή ξένου ξανά στο δεύτερο γύρο. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται στις 17 Ιανουαρίου και υπάρχει ακόμη καιρός μέχρι να αποκτηθεί η δυνατότητα ενίσχυσης, αλλά αυτό δεν απαγορεύει στον Ντράγκαν Σάκοτα να «χτενίζει» την αγορά για ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών στη θέση «3».*Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλό «χτύπημα» Πανιώνιου, μένει ο Κολοβός!

Σημαντική ενίσχυση για τον Πανιώνιο, καθώς αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα εντάξει άμεσα στο δυναμικό του τον Σπύρο Ρισβάνη και τον Νίκο Καθάριο. Κρατάει τον Κολοβό. Αισιοδοξία για Πετρόπουλο.

Διπλό «χτύπημα» Πανιώνιου, μένει ο  Κολοβός
Σημαντικές εξελίξεις στο μεταγραφικό κομμάτι για τον Πανιώνιο, που είναι πολύ κοντά στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών. Οι «κυανέρυθροι» είναι έτοιμοι να προσθέσουν στο ρόστερ τους στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τον Νίκο Καθάριο και τον Σπύρο Ρισβάνη ως δανεικούς από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Ο πρώτος πήρε μεταγραφή για τους «ερυθρόλευκους» το περασμένο καλοκαίρι από τον Πανθρακικό, αλλά δεν μετακόμισε και παρέμεινε στην ομάδα της Κομοτηνής. Ωστόσο, στο πρώτο μισό της σεζόν έχει κάνει μόλις τρεις συμμετοχές (δύο στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο). Η ομάδα του Πειραιά βλέπει ότι ο 20χρονος μέσος δεν παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και για αυτό θέλουν να τον δώσουν κάπου που εκτιμούν ότι αυτό θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Σε ότι αφορά τον Ρισβάνη, ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον παραχωρήσει σε κάποια ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, μετά και την απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο 21χρονος στόπερ έχει παίξει σε δύο ματς του Europa League, σε δύο της Super League και σε μια του Κυπέλλου. Ενδιαφέρον έδειξε και ο Εργοτέλης, αλλά φαίνεται πως θα καταλήξει στον Πανιώνιο.

Παράλληλα, στην ομάδα της Νέας Σμύρνης θα παραμείνει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και ο Δημήτρης Κολοβός. Είχε ακουστεί ότι ο Μίτσελ τον θέλει πίσω στον Ολυμπιακό, όπου ανήκει, μετά και τις καλές του εμφανίσεις στα τελευταία ματς του Πανιωνίου στο 2014, αλλά τελικά ο παίκτης δεν πρόκειται να επιστρέψει στον Πειραιά, τουλάχιστον πριν το καλοκαίρι.

Οι συζητήσεις με τον Αντώνη Πετρόπουλο, που από τη Δευτέρα έχει μείνει ελεύθερος, συνεχίζονται. Από τους Νεοσμυρνιώτες βγαίνει αισιοδοξία, ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο θέμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φεύγει ο Αφελάι, έρχεται εξτρέμ!

Ξένο σώμα για τον Ολυμπιακό ο Ιμπραΐμ Αφελάι. Οριστική η ρήξη του με τον Μίτσελ, ειλημμένη η απόφαση για απόκτηση εξτρέμ από τους «ερυθρόλευκους». Στα υπόψη ο Νιάνγκ.

Φεύγει ο Αφελάι, έρχεται εξτρέμ
Το γυαλί στις σχέσεις του Μίτσελ με τον Ιμπραΐμ Αφελάι έχει ραγίσει για τα καλά και δεν ξανακολλάει. Ο Ολλανδός εξτρέμ θεωρείται ξένο σώμα για τον Ολυμπιακό και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο παίκτης είχε χθες πριν την προπόνηση συνάντηση με τον Μίτσελ, στην οποία φαίνεται πως δεν μπόρεσε να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει ανάμεσά τους. Ο Ισπανός προπονητής δεν έχει κρύψει τη δυσαρέσκειά του από τη συμπεριφορά του Αφελάι στις προπονήσεις και σε ορισμένους αγώνες. Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο 28χρονος άσος είχε συζήτηση και με τον Πιέρ Ισά, ενώ χθες προπονήθηκε μόνος του και δεν αποκλείεται αυτό να συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι να βρει ομάδα.

Κάτι τέτοιο δεν θα είναι δύσκολο να συμβεί, αφού είναι βασικός εσχάτως με την εθνική του ομάδα, έκανε κάποια καλά ματς στο Champions League και εξακολουθεί να έχει καλό όνομα στην αγορά. Ασφαλώς απαιτείται και η συγκατάθεση της Μπαρτσελόνα, στην οποία τυπικά ανήκει μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» δεν αναμένεται να προβάλουν αντιρρήσεις.

Η επικείμενη αποχώρηση του Αφελάι επισπεύδει τις διαδικασίες για την απόκτηση εξτρέμ από τον Ολυμπιακό. Άλλωστε και πριν φανεί πως ο Ολλανδός ήταν στην έξοδο, υπήρχε πρόθεση να γίνει μια μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση, καθώς Ντουρμάζ, Ντοσεβί και Γκαζαριάν δεν έχουν αποδώσει. Στους «ερυθρόλευκους» αρέσει ο 20χρονος Γάλλος Εμπαγέ Νιάνγκ, που ανήκει στη Μίλαν και διεκδικείται με τη μορφή δανεισμού από αρκετές ομάδες στη Serie A, αλλά και τη Γαλλία. Ο Μίτσελ έχει υπόψη του και κάποιους παίκτες από την Ισπανία, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να καμουφλαριστεί το κενό με επιστροφή του Δημήτρη Κολοβού, ο οποίος θα παραμείνει στον Πανιώνιο.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει» Ντιγκάρ!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντιντιέ Ντιγκάρ φέρεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Σε πρώτο πλάνο ο Ρολάντο για στόπερ, ποιο το πλεονέκτημα απέναντι στη Γιουβέντους. Υπομονή για Ροσίτσκι.

«Κλείνει» Ντιγκάρ

Ο Ντιγκάρ μπορεί φέτος να έχει μόλις οκτώ συμμετοχές, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ωστόσο προέρχεται από γεμάτες σεζόν και ενδεικτικό είναι πως μετρά 153 εμφανίσεις στη γαλλική λίγκα με Νις και Παρί, καθώς και 23 στην Αγγλία με τη Μίντλεσμπρο.

Πάει για Ρολάντο

Η λύση του Ρικάρντο Κόστα φαίνεται τις τελευταίες ώρες να χάνει έδαφος για τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, αυτή του Ρολάντο κερδίζει έδαφος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η Γιουβέντους είναι το φαβορί για να αποκτήσει τον Πορτογάλο στόπερ, ωστόσο ενδιαφέρεται για το δανεισμό του, τη στιγμή που η Πόρτο θέλει να τον πουλήσει. Εκεί συνίσταται και το πλεονέκτημα των «ερυθρολεύκων» στην προσπάθεια να κάνουν δικό τους τον 29χρονο άσο.

Ασφαλώς η λύση του Ρικάρντο Κόστα δεν έχει εγκαταλειφθεί, ενώ υπάρχουν κι άλλες επιλογές στα υπόψη των πρωταθλητών. Πάντως, παρότι το θέμα είναι στην τελική του ευθεία, όλα δείχνουν πως ο Μίτσελ τουλάχιστον για το προσεχές ματς με τον Πλατανιά, θα έχει διαθέσιμες λύσεις για το κέντρο άμυνας μόνο τους Σιόβα και Αυλωνίτη, καθώς ο Μποτία είναι τραυματίας και ο Αμπιντάλ αποχώρησε.

Υπομονή για Ροσίτσκι κι εξτρέμ

Η περίπτωση του Τόμας Ροσίτσκι παραμένει ανοιχτή για τον Ολυμπιακό και θα χρειαστεί υπομονή. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει ξεκαθαρίσει πως στην παρούσα φάση δεν φεύγει κανένας από την Άρσεναλ, καθώς η ομάδα του έχει βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα και πολλές απουσίες. Με το νέο έτος θα υπάρχει πιο συγκεκριμένη εικόνα για την υπόθεση, που παρά τις δυσκολίες της, δεν αποκλείεται να έχει αίσιο τέλος για τους «ερυθρόλευκους».

Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα του εξτρέμ, αλλά η απόφαση για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, ειδικά από τη στιγμή που ο Ιμπραΐμ Αφελάι είναι στην έξοδο, είναι ειλημμένη.

Τέλος, από την Κρήτη προκύπτει η πληροφορία πως ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, που έχει ρίζες από τη Βραζιλία, θα παραμείνει στον Εργοτέλη και θα μετακομίσει στου Ρέντη το καλοκαίρι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπλάνκο και όχι μόνο!!

Ο Σ. Μπλάνκο είναι ψηλά στη μεταγραφική λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, αλλά εξετάζονται ακόμη τέσσερις περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης. Πρόταση σε Κάτσε για νέο συμβόλαιο.

Μπλάνκο και όχι μόνο
Στο επόμενο επίπεδο έχει περάσει στον ΠΑΟΚ η περίπτωση του Σεμπάστιαν Μπλάνκο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός που προτάθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» αρέσει στους ανθρώπους της ομάδας και για αυτό έχουν γίνει συζητήσεις που αφορούν και το οικονομικό κομμάτι. Αρχικά, η κουβέντα γίνεται κατά βάση για να αποκτηθεί ο παίκτης με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες από τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον. Ωστόσο, έχει πέσει και στο τραπέζι η προοπτική να μπει και ρήτρα στο συμβόλαιο που θα υπογράψει ο αδερφός του πρώην επιθετικού της ΑΕΚ (Ίσμαελ Μπλάνκο). Φαίνεται πως με ένα ποσό γύρω στο ένα με δύο εκατομμύρια ευρώ μπορεί να κλείσει η συμφωνία.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης και πίσω απ’ τον φορ. Πήγε στην αγγλική ομάδα το καλοκαίρι, όταν και έφυγε από την Μέταλιστ, την οποία είχε βρει στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 0-2 των Ουκρανών στην Τούμπα είχε παίξει 28 λεπτά και στο 1-1 (στην έδρα της Μέταλιστ) είχε αγωνιστεί σε όλο το παιχνίδι και χρίστηκε σκόρερ.

Πάντως, υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη τέσσερις ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στις ίδιες θέσεις στο γήπεδο και δεν είναι απίθανο να καταλήξουν σε κάποιον από αυτούς τελικά στον ΠΑΟΚ.

Πρόταση σε Κάτσε

Στα πλάνα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να ανανεωθεί πρόωρα η συνεργασία τους με τον Έργκους Κάτσε και θα του προταθεί σύντομα νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές. Μάλιστα, το γνωρίζει ο παίκτης, καθώς μεταφέρθηκε από τον Ζήση Βρύζα μέσω ανθρώπου του στενού του περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά τον Φάνη Τζανδάρη δεν έγινε τελικά η συζήτηση με κάποιων εκ των Αναστασιάδη, Βρύζα. Είναι πιθανόν ο 61χρονος τεχνικός να μιλήσει μαζί του σήμερα στο περιθώριο της προπόνησης, ώστε να δει τις προθέσεις του για το μέλλον του στην ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζόρια για Γκαλίτσιο!!

Κάθε άλλο παρά… κλεισμένος είναι ο Γιώργος Γκαλίτσιος από τον Παναθηναϊκό. Η SportDay αναλύει τα δεδομένα στην υπόθεση. Αναμονή για την απάντηση της Βερόνα για Ροντρίγκες. Προς… 11αδα ο Ταυλαρίδης.

Ζόρια για Γκαλίτσιο

Ο 28χρονος δεξιός μπακ μένει μεν ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Λόκερεν και από την Πέμπτη (1/1/2015) αποκτά το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με ομάδα της αρεσκείας του και να κλείσει από τώρα για τον Ιούλιο. Όμως, όπως αποκαλύπτει η στήλη, αφενός μεν δεν «καίγεται» να γυρίσει στην Ελλάδα και έχοντας απορρίψει δελεαστική πρόταση της βελγικής ομάδας για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, θέλει να εξαργυρώσει τις πολύ καλές χρονιές από τις οποίες προέρχεται. Ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος, έχει πολύ καλές διασυνδέσεις στη Γερμανία (έχει πάει πολλούς Έλληνες στην Bundesliga) και μπορεί να του βρει ομάδα στο πρωτάθλημα αυτό ή σε άλλο ανάλογου επιπέδου.

Παράλληλα, εύκολα δεν είναι ούτε τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης Γκαλίτσιου για τον Παναθηναϊκό. Ο Λαρισαίος άσος δύσκολα θα πέσει κάτω από 180.000 ευρώ ετησίως, τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν πληρώνουν πάνω από 200.000 ευρώ το χρόνο για τους τρεις υπάρχοντες δεξιούς μπακ στο ρόστερ (Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο και τον δανεικό Μαρινάκη).

Περιμένοντας τη Βερόνα

Την απάντηση της Ελλάς Βερόνα στην πρόταση που έχει κάνει για απόκτηση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες περιμένει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν τον Ουρουγουανό στόπερ δανεικό με οψιόν αγοράς και προσφέρουν διετές συμβόλαιο στη συνέχεια στον παίκτη, που σε πρώτη φάση εμφανίζεται θετικός.

Από το «τριφύλλι» έχει ζητηθεί να υπάρξει απάντηση των Ιταλών μέχρι την Κυριακή κι εφόσον αυτή δεν είναι η επιθυμητή, τότε θα στραφούν στις άλλες λύσεις που έχουν προκρίνει. Αν αποκτηθεί δεύτερο στόπερ, όπως είναι η πρόθεση του Παναθηναϊκού, τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του Γκόρντον Σίλντενφελντ, την ώρα που ο Σπύρος Ρισβάνης κατά πάσα πιθανότητα θα μετακομίσει δανεικός στον Πανιώνιο.

Πάει για βασικός ο Ταυλαρίδης

Ο Στάθης Ταυλαρίδης υπέγραψε χθες στον Παναθηναϊκό, αφού πέρασε πρώτα τα ιατρικά τεστ, και σήμερα θα ανακοινωθεί, ενώ την Τετάρτη θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Ο 35χρονος αμυντικός θα είναι σίγουρα στην αποστολή για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και στο βασικό σχήμα. Άλλωστε ένας από τους λόγους που επελέγη είναι πως βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και άριστη φυσική κατάσταση, ενώ εκτιμάται πως ένας Έλληνας παίκτης με τη δική του εμπειρία δεν θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίσκο ή… άλλος!!

Στο προσκήνιο για την ΑΕΚ η απόκτηση φορ. Επαφές με Κόρδοβα για Σίσκο, εξετάζονται κι άλλες λύσεις. Ορατό το ενδεχόμενο ενίσχυσης με αριστερό μπακ κι εξτρέμ. Αναπόφευκτη αναμονή για το γήπεδο.

Σίσκο ή… άλλος
Στην απόκτηση επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά φέτος και θα μπορεί να προσφέρει και την επόμενη σεζόν έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των ανθρώπων της ΑΕΚ, με στόχο να κλείσει γρήγορα, όχι όμως… βιαστικά, ΚΑΙ αυτό το ζήτημα.

Ο Σίσκο είναι στις κορυφαίες θέσεις της λίστας της ΑΕΚ και ήδη έχουν γίνει επαφές με την Κόρδοβα. Ο 28χρονος φορ δεν αγωνίζεται πολύ φέτος στην Primera Division και η ομάδα του θα ήθελε να απαλλαγεί από το συμβόλαιό του. Έχουν γίνει επαφές με την ισπανική ομάδα για το δανεισμό του και αναμένεται η απάντησή της, που θα κρίνει πολλά, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο για το μέλλον του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι διατηρώντας οψιόν αγοράς.

Ασφαλώς ο Σίσκο δεν είναι η μοναδική λύση που έχει στα υπόψη του ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται πως είναι η πιο προχωρημένη περίπτωση. Παράλληλα, στην «Ένωση» εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ενίσχυσης από τώρα με έναν αριστερό μπακ κι έναν επιπλέον εξτρέμ, που θα μπορούν να σταθούν και στη Super League.

Αναπόφευκτη καθυστέρηση

Η προκήρυξη εκλογών οδηγεί σε νέα καθυστέρηση το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί το προσεχές διάστημα, δηλαδή για τουλάχιστον 1-2 μήνες, τα αρμόδια υπουργεία θα υπολειτουργούν και δεν πρόκειται να προχωρήσει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, οπότε δεν προβλέπεται έκδοση οικοδομικής άδειας. Στις τάξεις της «Ένωσης» δεν χάνουν την ψυχραιμία τους και παραμένουν σίγουροι πως με κάθε… κυβέρνηση το έργο θα γίνει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με ό,τι προγραμμάτιζαν.

Με το βλέμμα στον Ατρόμητο

Μετά τη δεδομένη απουσία του Κορδέρο, πιθανότατα απών από το ματς της επόμενης Πέμπτης για το Κύπελλο θα είναι και ο Ντακόλ, καθώς χρειάζεται χρόνο για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Αντίθετα, αυξημένες είναι οι πιθανότητες να προλάβουν οι Μπακάκης και Μπαρμπόσα, παρότι έχουν ακόμη κάποιες ενοχλήσεις. Όσον αφορά στον Γιόχανσον, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι βασικός, κάτι που όμως θα αποφασίσει ο Τραϊανός Δέλλας αφού τον δει στις προπονήσεις, στις οποίες θα ενσωματωθεί επιστρέφοντας από τη Σουηδία στα τέλη της εβδομάδας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σούπερ ο Γιάννης, νέο DNP για «Παπ»!

Εξαιρετική εμφάνιση για τον Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς στη Σάρλοτ. Πάλι θεατής ο Παπανικολάου στην ήττα των Ρόκετς από τους Ουίζαρντς. Νίκες στο νήμα για Μπουλς και Μάτζικ.

Σούπερ ο Γιάννης, νέο DNP για «Παπ»
Μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις απέναντι στους Χοκς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο πολύ καλό φετινό του πρόσωπο. Οι Μπακς επικράτησαν 104-94 των Χόρνετς στην παράταση μέσα στη Σάρλοτ και ο 20χρονος άσος είχε 16 πόντους (2/3 βολές, 7/8 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 τάπες και μόλις 1 λάθος σε 35:08. Ο Μπράντον Νάιτ είχε 18 και το λέι απ με το οποίο έστειλε το ματς στην παράταση.

Ο Κώστας Παπανικολάου για ένα ακόμη παιχνίδι δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο και είδε από τον πάγκο τους Ρόκετς να χάνουν με 104-103 από τους Ουίζαρντς στο Χιούστον παρά τους 33 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν, όσους είχε και για τους νικητές ο Μπράντλεϊ Μπιλ.

Οι Μπουλς έφτασαν τις επτά σερί νίκες περνώντας με 92-90 από την Ιντιανάπολις. Ο Τζίμι Μπάτλερ παραμένει σε τρομερή φόρμα και αυτή τη φορά είχε 27 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους «ταύρους».

Το Μαϊάμι έχασε με 102-101 από το Ορλάντο που έβαλε ένα τέλος στο σερί δέκα ηττών από το συγκεκριμένο αντίπαλο. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 26 πόντους για τους φιλοξενούμενους, ενώ για τους πρωταθλητές της Ανατολής ο Ντουέιν Ουέιντ πέτυχε 15 από τους 25 του στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Κρις Μπος είχε 20 πόντους στην επιστροφή του μετά από απουσία οκτώ αγώνων λόγω τραυματισμού.

Με 22 πόντους του Μέισον Πλάμλι οι Νετς νίκησαν 107-99 τους Κινγκς ξεπερνώντας γρήγορα τη συντριβή τους από τους Πέισερς.

Τέλος, οι Κλίπερς αν και με δυσκολία επικράτησαν 101-97 των Τζαζ.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Μιλγουόκι Μπακς 94-104 (κ.α. 93-93) Γουόκερ 28, Χέντερσον 19, Κιντ-Τζίλκριστ 10, Ουίλιαμς 8 (14 ριμπ.)-Νάιτ 18, Ντάντλεϊ 17, Αντετοκούνμπο 16, Πατσούλια 15, Μέιο 13, Χένσον 11.

Ιντιάνα Πέισερς-Σικάγο Μπουλς 90-92 Κόουπλαντ 17, Χιλ 11, Μάιλς 11, Χιλ 10, Γουέστ 10, Σκόλα 10-Μπάτλερ 27, Γκασόλ 20, Ρόουζ 17, Ντανλίβι 8 (10 ριμπ.).

Μπρούκλιν Νετς-Σακραμέντο Κινγκς 107-99 Πλάμλι 22, Τζακ 16, Τζόνσον 16, Τελέτοβιτς 11, Λόπεζ 11, Γκαρνέτ 10-Γκέι 25, Κάζινς 24 (13 ριμπ.), Κόλισον 16, ΜάκΛεμορ 11.

Μαϊάμι Χιτ-Ορλάντο Μάτζικ 101-102 Ουέιντ 25, Γκρέιντζερ 21, Μπος 20, Ντενγκ 14-Βούτσεβιτς 26, Ολαντίπο 22, Χάρις 18, Φράι 13.

Χιούστον Ρόκετς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-104 Χάρντεν 33, Αρίζα 15, Μπρούερ 15, Χάουαρντ 13, Μπέβερλι 10-Μπιλ 33, Πιρς 21, Γουόλ 13 (12 ασίστ), Νενέ 12.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γιούτα Τζαζ 101-97
Γκρίφιν 24, Πολ 20, Ρέντικ 17, Κρόφορντ 17, Μπαρνς 13, Τζόρνταν 5 (19 ριμπ.)-Χέιγουορντ 22, Καντέρ 16, Φέιβορς 15, Γκομπέρ 11 (13 ριμπ.), Μπερκ.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλή αρχή για… happy end!!

Να μπει στο Top 16 με νίκη κλείνοντας ιδανικά το 2014 θέλει απόψε ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ. Η στατιστική σύγκριση των δύο μονομάχων.

Καλή αρχή για… happy end

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως σε έναν όμιλο φωτιά, με αντιπάλους επίσης Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ερυθρό Αστέρα, Γαλατάσαραϊ, Άλμπα Βερολίνου και Ζαλγκίρις, είναι εκ των ων ουκ άνευ να υπερασπιστούν την έδρα τους, προκειμένου να προκριθούν στα play offs. Στην προσπάθεια αυτή η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα έχει τη στήριξη του κόσμου, που αναμένεται να συρρεύσει μαζικά στο ΟΑΚΑ παρότι οι μέρες δεν προσφέρονται για… γήπεδο αλλά για διακοπές. Μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα είναι η απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Στον αντίποδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ταξίδεψε πλήρης, με νέο πρόσωπο τον Τζο Αλεξάντερ που καλύπτει το κενό του πρώην «πράσινου» Άλεξ Μάριτς που πήγε στη Γαλατάσαραϊ, και ερωτηματικό την παρουσία του Σίλβεν Λάντεσμπεργκ που έχει ενοχλήσεις στη μέση. Αντίθετα, παρά τα μικροπροβλήματά τους, οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Ντέβιν Σμιθ και Άλεξ Τάιους αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά. Η ομάδα του Γκάι Γκούντες είχε μόλις τρεις ήττες, δύο από την ΤΣΣΚΑ και μία στο Τελ Αβίβ από την Τσεντεβίτα, στην πρώτη φάση, ενώ είναι και πρωτοπόρος στο εγχώριο πρωτάθλημα με έντεκα νίκες και δύο ήττες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Η σύγκριση των δύο ομάδων

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων δίνει ελαφρύ προβάδισμα στη Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη άμυνα, ευστοχία σε βολές και τρίποντα, αλλά και περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι

76,8 – Επίθεση – 79,7
74,3 – Άμυνα – 78,3
77,8% – Ευστοχία στις βολές – 68,9%
51,1% - Ευστοχία στα δίποντα – 55,2%
37,7% - Ευστοχία στα τρίποντα – 34,7%
34,9 – Ριμπάουντ – 36,1
25,4 – Αμυντικά ριμπάουντ – 27,4
9,5 – Επιθετικά ριμπάουντ – 8,7
16,5 – Ασίστ – 18,8
13,4 – Λάθη – 12,7
5,3 – Κλεψίματα – 6,2
2,5 – Τάπες – 4,5
21,4 – Φάουλ κατά – 20,5
21,7 – Φάουλ υπέρ – 18,7
85,1 – Αξιολόγηση – 90,1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Η σημερινή ΕΠΟ έχει τελειώσει, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση!!

Μετά τις πολιτικές εξελίξεις ο Βασίλης Σαμπράκος εξετάζει τα επικρατέστερα εκλογικά σενάρια και καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: την πτώση του σημερινού καθεστώτος.
Οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν, στην πρώτη ματιά, φαινομενικά, πολύ έντονα το ποδόσφαιρο, και ειδικά το επαγγελματικό. Σε μια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού είχε στριμώξει πολύ την σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ και την πίεζε για να αλλάξει καταστατικό και να δημιουργήσει, τουλάχιστον φαινομενικά, συνθήκες για πιο καθαρό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, οι εκλογές δημιουργούν την αίσθηση ή ψευδαίσθηση, ο καιρός θα το δείξει, ότι η Ομοσπονδία του ποδοσφαίρου θα την βγάλει και πάλι “καθαρή” και θα συνεχίσει ανεμπόδιστη να κρατά το ποδόσφαιρο σε χέρια λίγων. Είναι όμως πραγματικά έτσι; Εχουν πραγματικό λόγο να χαίρονται οι σημερινοί σύμβουλοι της ΕΠΟ, μαζί με όλους αυτούς που κρατούν το ποδόσφαιρο δέσμιο των συμφερόντων τους; Τους δίνουν οι εκλογές το δικαίωμα να συνεχίσουν ανενόχλητοι το ... έργο τους;
Ας εξετάσουμε τα θεωρητικώς δύο επικρατέστερα σενάρια: Δεν έχει νόημα να αναλύσει κανείς πολύ το τι θα συμβεί στην περίπτωση εκλογής μιας κυβέρνησης που θα υποστηρίζεται από τα κόμματα που κυβερνούν μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση αυτή – λέει η λογική – η κυβέρνηση θα βαδίσει στον δρόμο του σχεδίου του αθλητικού νόμου που είχε ετοιμάσει ο Γιάννης Ανδριανός, κι ίσως με μεγαλύτερη ωριμότητα, δηλαδή προσκαλώντας εγκαίρως την UEFA προκειμένου να ζητήσει καθοδήγηση ώστε να επιτύχει τις καταστατικές αλλαγές στην ΕΠΟ δίχως να παραβιάσει το αυτοδιοίκητο.
Τι γίνεται στην περίπτωση αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, στην εκλογή μιας κυβέρνησης που θα ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Αν βασιστεί κανείς στις θέσεις και τις διακηρύξεις του Ιούλιου Συναδινού, υπεύθυνου για τον Αθλητισμό στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η σημερινή ΕΠΟ και το σημερινό κατεστημένο του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να χάνουν τον ύπνο τους και όχι να κοιμούνται ήσυχοι. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Συναδινού, έχει ήδη τονίσει ότι θα επιδιώξει την επίσπευση της εκδίκασης όλων των δικαστικών υποθέσεων που αφορούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, όπως και ριζοσπαστικές καταστατικές αλλαγές στην ΕΠΟ (όπως και σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες) δίχως παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα, αν κρίνει κανείς από τον δημόσιο λόγο του αθλητικού τμήματός του και το πρόγραμμα που πολύ πρόσφατα παρουσίασε, να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στους οικονομικούς ελέγχους στον επαγγελματικό αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο. Συνεπώς;
Σε όποιο εκ των δύο πολιτικών σεναρίων, η σημερινή ΕΠΟ δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τόσο στριμωγμένη η Ομοσπονδία του ποδοσφαίρου και τόσο πιεσμένη από παντού προκειμένου να αλλάξει καταστατικό και να πάψει να λειτουργεί, να διοικείται και να αποφασίζει σαν κλειστό κλαμπ. Για πρώτη φορά πιέζεται τόσο πολύ και το κατεστημένο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, διότι για πρώτη φορά οι βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας συμφωνούν στην απόλυτη ανάγκη να υπάρξει οικονομικός έλεγχος και να αλλάξουν καθεστώς η διαιτησία και η αθλητική δικαιοσύνη.
Φυσικά όλες αυτές οι αλλαγές δεν εγγυώνται την κάθαρση του ποδοσφαίρου και την πάταξη της διαφθοράς. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για πανηγυρισμούς. Μοιάζει όμως βέβαιο ότι για το ποδόσφαιρο οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες, όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση. Οι ημέρες ενός τόσο διεφθαρμένου καθεστώτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, του σημερινού, τελειώνουν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Wonderkids FM 2015...!!

Μέρες που είναι ο Μιχάλης Τσόχος είπε να σας κάνει ένα δώρο για τις Γιορτές. Εψαξε και βρήκε τους παίκτες που κάνουν την διαφορά (για διάφορα πορτοφόλια) στο νέο football manager...
O μόνιμος καημός. Να κάνουμε καλό scouting να βρούμε τους παίκτες που από την πρώτη στιγμή θα παίζουν καλά, δεν θα χρειαστεί δηλαδή να τους περιμένουμε κανά δυο χρόνια για να αποδώσει η επένδυσή μας, αλλά φυσικά να μην πληρώσουμε κι' ένα σκασμό λεφτά για να τους αποκτήσουμε...
ADVERTISEMENT
Κοινώς να βρούμε εκείνα τα wonderkids (παιδιά θαύμα) ή περίπου τέτοια που θα έρθουν στην ομάδα μας θα την απογειώσουν για κανά δύο χρόνια και στη συνέχεια θα πωληθούν για πολλά, πάρα πολλά εκατ. ευρώ.
Φυσικά παίζει ρόλο η ομάδα που θα επιλέξουμε. Διότι ως γνωστόν τα wonderkids όσο φθηνά κι' αν είναι 9 στις 10 φορές είναι για μεγάλα πορτοφόλια ή τέλος πάντων για πορτοφόλια μεγαλύτερα των περισσοτέρων ελληνικών ομάδων.
Με λίγα λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο τα wonderkids δεν είναι με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα προσπαθήσουμε να ταξινομήσουμε τα πράγματα. Θα μιλήσουμε πρώτα για τα πραγματικά wonderkids του παιχνιδιού που μπορείτε να τα αποκτήσετε σε όλες τις ομάδες των τεσσάρων πέντε ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και στη συνέχεια θα μιλήσουμε και για την ειδική κατηγορία που είναι οι ελληνικοί σύλλογοι.
Ξεκινάμε λοιπόν με τα δύο must buy πουλέν του παιχνιδιού. Τους δύο παίκτες που σε όποια ομάδα κι' αν είστε μπορείτε να τους αποκτήσετε πακέτο αν έχετε ένα μπάτζετ του τύπου 5 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια όχι μόνο στις κορυφαίες ομάδες των top πρωταθλημάτων, αλλά σχεδόν σε όλες.
Balanta και Romero...
Τα δύο πουλέν προέρχονται από ομάδες της Αργεντινής. Ο ένας είναι ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός Éder Álvarez Balanta που αγωνίζεται στην Ρίβερ και ο άλλος είναι ο Αργεντινός κεντρικός χαφ Lucas Romero που αγωνίζεται στην Velez.
Πρόκειται για τους δύο καλύτερους παίκτες σε σχέση απόδοση τιμής και άμεση προσφορά στην ομάδα σας. Και οι δύο μπορούν να αποκτηθούν με ποσό από 6-8 εκατ. ευρώ έκαστος, αλλά το ετήσιο μπάτζετ σας δεν θα επιβαρυνθεί με περισσότερα από 2,5 – 3 εκατ. ευρώ για τον καθένα από αυτούς. Με τον γνωστό τρόπο 1 – 1,5 εκατ. ευρώ μπροστά και άλλα 5 εκατ. ευρώ σε 48 δόσεις συν ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης μπορείτε να τους αποκτήσετε και τους δύο έχοντας χάσει από το ετήσιο μεταγραφικό μπάτζετ σας όχι περισσότερα από 5-6 εκατ. ευρώ.
Οι παίκτες αυτοί έρχονται σε οποιαδήποτε ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ακόμη και νεοφώτιστη αρκεί να έχετε τα χρήματα να τους πληρώσετε. Δεν έχουν απαιτήσεις για πολύ υψηλό συμβόλαιο αφού χοντρικά με 1 εκατ. ευρώ το χρόνο στον καθένα την έχετε κάνει την δουλειά.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι μετά από μία σεζόν μπορείτε να πουλήσετε τον καθένα από αυτούς με τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ. Είναι πιθανό μάλιστα αν είναι σχετικά μικρή η ομάδα με την οποία παίζετε, τον Ρομέρο να αναγκαστείτε να τον πουλήσετε γιατί θα το ζητάει επιτακτικά και θα σας κάνει την ομάδα μαντάρα με την γκρίνια του. Οπως αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα είναι μικρό γιατί με τα 25 εκατ. ευρώ που θα σας φέρει βρίσκετε πολύ εύκολα αντικαταστάτη του...
Να σημειωθεί ότι και οι δύο παίρνουν άδεια εργασίας στην Αγγλία έστω και μετά από ένσταση...
Ο άλλος Ρομέρο και οι υπόλοιποι Αργεντίνοι...
Ο Lucas Romero δεν είναι ο μοναδικός καλός Romero του παιχνιδιού. Υπάρχει και o Gastón Gil Romero της Estudiantes LP. Και αυτός κεντρικός χαφ, λίγο χαμηλότερων κυβικών του Lucas αλλά επίσης παίκτη που κάνει για όσο υψηλό επίπεδο κι' αν παίζεται. Αντε να μην κάνει την διαφορά σε Ρεάλ, Μπάρτσα, Μπάγερν... Η τιμή του είναι ανάλογη με αυτήν του Lucas και υπό αυτή την έννοια αν είναι να πάρετε έναν από τους δύο προτιμήστε τον πρώτο. Αν δεν τα καταφέρετε τότε κυνηγάτε τον Gaston Gil της Estudiantes...
Γενικά στο φετινό manager η Αργεντινή έχει βγάλει πολλά νέα και καλά φρούτα. Ο Matias Kranevitter της River είναι ένα πολύ αξιόπιστο αμυντικό χαφ που προσφέρει σχεδόν αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για το επόμενο “δεκάρι” της River τον Tomás Martínez αλλά και για το σέντερ φορ της ομάδας τον 19χρονο Lucas Boyé. Κι' αν θέλετε να πάρετε όλη την River εξαιρετικός είναι και ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός Emanuel Mammana. Για όσους δε παίζουν με ομάδες που έχουν τεράστιο πορτοφόλι και μπορούν να κάνουν μεταγραφές εκατ. ευρώ εξαιρετικές περιπτώσεις Αργεντίνων είναι ο Icardi της Ιντερ και ο Iturbe της Ρόμα...
Βαλκάνια και πάλι Βαλκάνια...
Η Ρουμανία κυρίως, αλλά και η Σερβία με την Κροατία έχουν φροντίσει και φέτος για την καλή παραγωγή ταλαντούχων παικτών οι οποίοι εξελίσσονται σε top class players. Από την Ρουμανία ξεχωρίζει ο 19χρονος Dorin Rotariu της Rapid Buc. Από τη Κροατία το δεκαράκι της Ντιναμό ο Ante Coric και από την Σερβία το εξτρέμ της Παρτιζάν Andrija Zivkovic. Αν ψάξετε καλά αυτές τις αγορές θα βρείτε κι' άλλες αξιόλογες περιπτώσεις αρκεί να έχετε υπομονή και να τους περιμένετε για ένα δύο χρόνια τουλάχιστον, όπως για παράδειγμα ο 16χρονος επιθετικός του Ερ. Αστέρα Luka Jovic.
Η έκπληξη από την Νορβηγία...
Στο φετινό μάνατζερ υπάρχουν τέσσερις πέντε περιπτώσεις νεαρών Νορβηγών παικτών που εξελίσσονται σε σούπερ περιπτώσεις. Φυσικά ο μικρός που τα σπάει και στην πραγματικότητα ο Martin Odegaard αλλά εξαιρετικές περιπτώσεις είναι και ο Lundemo Marius όπως και ο Kristoffer Ajer.
Η ομάδα με τα περισσότερα ταλέντα είναι η...
Πολύ εύκολη απάντηση. Σε αρκετές θα βρείτε πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να ανήκουν ήδη στο ρόστερ της ομάδας, αλλά στην Σάλκε θα βρείτε μάλλον τα περισσότερα και ποιοτικότερα. Αν εξαιρέσουμε της πρώτης ταχύτητας ομάδας όπως η Μπάγερν, η Μπάρτσα η Ρεάλ, τότε η Σάλκε είναι ο παράδεισος των wonderkids. Πρώτος και καλύτερος ο Leon Goretzka που από την πρώτη ημέρα είναι βασικός και σε 2-3 χρόνια θα είναι αν όχι ο καλύτερος ένας από τους δύο τρεις καλύτερους κεντρικούς χαφ στον κόσμο. Ακολουθεί ο Julian Draxler που από την πρώτη ημέρα είναι έναςαπό τους καλύτερους αριστερούς χαφ στον κόσμο και μετά από 1-2 χρόνια θα είναι ο καλύτερος. Στο ίδιο επίπεδο και ο 18χρονος επιθετικός χαφ που όμως παίζει και εξτρέμ Maximilian Meyer. Στην επίθεση θα βρείτε τον 17χρονο Avdijaj Donis που στις αρχές του παιχνιδιού είναι μόνο για ολιγόλεπτες συμμετοχές και για τα Κύπελλα, λόγω ηλικίας, αλλά μετά από 2 χρόνια θα σας προσφέρουν πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν και θα βάζει από 30-40 γκολ το χρόνο...
Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο είναι ο...
Κι' εδώ η απάντηση είναι εύκολη. Αν είστε σε ομάδα που έχει το πορτοφόλι δώστε από 60-70 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους και αγοράστε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή για τα επόμενα 10 χρόνια. Το όνομα του είναι Paul Pogba. Θα τον χαρείτε μία τετραετία, πενταετία και μετά θα τον πουλήσετε για 150 εκατ. ευρώ...
Το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο είναι ο...
Υπάρχουν πάρα πολλά wonderkids για όλα του γούστα και για όλα τα πορτοφόλια. Ο παίκτης που σε δύο τρία χρόνια όμως θα είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στον κόσμο και ο μοναδικός στο φετινό football manager με PA 10 είναι ο 17χρονος Βέλγος μέσος της Αντερλεχτ Youri Tielemans. Βεβαίως είναι πανάκριβος από τα 17 του, καθώς θα χρειαστείτε καμιά 10άρια εκατομμύρια για να τον πάρετε. Είναι προτιμότερο τον πρώτο χρόνο να τον αφήσετε δανεικό στην Αντερλεχτ για να εξελιχθεί περισσότερο πριν έρθει σε εσάς.
Ο καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ο...
Με διαφορά ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού Masuaku. Εξελίσσεται πολύ γρήγορα και μετά από ένα χρόνο η Παρί, η Μαρσέιγ και η Λυών θα σας ακουμπούν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν και με σωστές διαπραγματεύσεις θα τους παίρνετε 15. Αν παίζετε με Ολυμπιακό εμπιστευτείτε Διαμαντάκο τουλάχιστον για την Ελλάδα. Αν παίζεται με Παναθηναϊκό ο Ρισβάνης πρέπει να πάρει πολλές ευκαιρίες. Βάλτε τον από την αρχή στα περισσότερα ματς βασικό. Και επειγόντως δεξί μπακ. Στήριξη και σε Καρέλη. Αν παίζετε με ΠΑΟΚ θέλετε στόπερ, Κάτσε και Κλάους είναι λατρεία και ο Τζιόλης δεν κάνει ποτέ ότι και στην πραγματικότητα. Συμπαθητικός ο Γκολάσα. Αν παίζεται με μικρότερες ομάδες ο Θεός μαζί σας. Προσπαθήστε να βρείτε δανεικούς από Ισπανία (τις δεύτερες ομάδες των σημαντικών συλλόγων της χώρας) και από Αργεντινή επίσης το ίδιο. Με την ΑΕΚ τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπομονή μέχρι να ανεβείτε. Ετσι κι' αλλιώς με αυτούς που έχει τρένο πάει...
Και δύο μεγάλα δώρα...
Τελειώνω το κομμάτι με δύο “εξωτικά” σπάνια πουλιά του φετινού manager που πάνε παντού, όταν λέμε παντού ακόμη και σε μικρές ελληνικές ομάδες και τα σπάνε. Κάνουν ακόμη και για ομάδες τύπου Εβερτον και μπορείτε να τους πάρετε στον Παναιτωλικό ή τον ΠΑΣ για παράδειγμα. Ο ένας είναι ο Λευκορώσος Pavel Savitskiy ο οποίος είναι εξτρέμ που κάνει την διαφορά από την πρώτη ημέρα ακόμη και σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Μένει ελεύθερος τον Γενάρη και μπορείτε να τον κλείσετε από το καλοκαίρι ή να τον αγοράσετε με 70 ως 80 χιλιάρικα. Με κάτι περισσότερο αγοράζετε τον Ιρακινό Humam Tariq που επίσης πηγαίνει παντού και κάνει την διαφορά σε ελληνικούς συλλόγους από το πρώτο ματς.
Περιμένω τα σχόλια και τις προτάσεις σας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε και ένα live chat για το θέμα. Καλές γιορτές σε όλους και καλό... κάψιμο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ψάχνοντας ομάδα μέσω... Social Media!!

Ο Ντέμι Ντε Ζέου, πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ και της Σπάρτακ Μόσχας, αναζητά την επόμενη ομάδα του μέσω Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ο Ολλανδός μέσος δεν έχει άσχημο βιογραφικό. Είναι 31 ετών, έχει 27 συμμετοχές στους Οράνιε, έχει περάσει από Άλκμααρ, Άγιαξ, Σπαρτάκ Μόσχας και εσχάτως με δανεισμό στην Άντερλεχτ.
 Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν έχει συμβόλαιο και με αγγελία του στο LinkedIn, αναζητά την επόμενη ομάδα του! Ευρώπη, Μέση Ανατολή και ΗΠΑ είναι στις επιλογές του, ενώ όπως τονίζει ο μισθός που θα δεχθεί θα εξαρτηθεί από την πόλη!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζαρντίμ: «Έμαθα να δουλεύω με αμφισβήτηση»

Χρειάστηκε να περάσει από χίλια κύματα και στο Μονακό, για να φτάσει να νιώθει λίγη ασφάλεια στον πάγκο της. Όμως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, έμαθε να δουλεύει υπό αμφισβήτηση, όπως ο ίδιος δήλωσε.
«Έτσι όπως έχει κυλήσει η καριέρα μου, σε κάθε ομάδα που έχω πάει, έχω αντιμετωπιστεί με καχυποψία, σχεδόν είχα αρνητικό αντίκτυπο με το που αναλάμβανα. Εκτός από τη Σπόρτινγκ. ‘Μα ποιος είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ;’ Αυτή η ερώτηση που άκουσα όταν έφυγα από την Καμάτσα για την Τσάβες, όταν πήγα στη Μπέιρα-Μαρ, στη Μπράγκα, στον Ολυμπιακό και τώρα στη Μονακό. Μία ομάδα που είχε στις τάξεις της τον Φαλκάο και τον Χάμες (Ροντρίγκες) ήθελε έναν προπονητή με διεθνή αναγνωρισιμότητα» εξήγησε ο Πορτογάλος μιλώντας στη «Record».
«Καταλαβαίνω τον κόσμο και τα media. Καταλαβαίνω ότι η υπομονή τους για έναν προπονητή με φήμη, είναι μεγαλύτερη απ’ ότι με εμένα. Οπότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος να δουλέψεις με αυτές τις συνθήκες και είναι μόνος ένας: να βάλεις την ικανότητά σου και να φέρεις αποτελέσματα» πρόσθεσε ο τεχνικός των Μονεγάσκων, καταλήγοντας: «Ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση. Ήταν η πρώτη φορά που είχα έναν στόχο και μετά από ένα μήνα άλλαζαν όλα. Έπρεπε να αλλάξω τις αρχές μου, να προσαρμοστώ και να αντιληφθώ την ιδέα των ανθρώπων γύρω μου».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πλατινί μέχρι το... 2019 στην UEFA!!

Παίζει μπάλα... μόνος του ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της UEFA.
Η UEFA ανακοίνωσε πως η προθεσμία της 24ης Δεκεμβρίου για να δηλώσει κάποιος υποψηφιότητα πέρασε και αποδείχθηκε πως ο Πλατινί θα είναι... μόνος. Ο Γάλλος εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2007, η δεύτερη θητεία του το 2011 και η τρίτη θα αρχίσει τον Μάρτιο, όπου θα είναι μέχρι το 2019. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο θρύλος των Spurs του 11 στα 11!!

Το «FFT» του gazzetta.gr παρουσιάζει την χρυσή Τότεναμ (1960-'61) με το κορυφαίο ξεκίνημα όλων των εποχών, αλλά και το… αντίο του δικού της Ρον Χένρι.
Το ποδόσφαιρο τότε ήταν αλλιώς. Οι θέσεις, τα συστήματα, όλη η λογική και η φιλοσοφία του δεν είχε και μεγάλη σχέση με το σήμερα. Κάπως έτσι λοιπόν ο Ρον Χένρι δεν μπορείς με τους τωρινούς όρους να πεις που ακριβώς έπαιζε. Στα βιβλία της ιστορίας περιγράφεται ως αριστερός μπακ. Ωστόσο, από το 1952 έως και το 1966, τα 14 χρόνια δηλαδή που υπηρέτησε την μάλλον κορυφαία Τότεναμ όλων των εποχών, βρέθηκε να καλύπτει παντού στα μετόπισθεν. Η αλήθεια είναι πως το τότε σύστημα της ομάδας περιλάμβανε από τρεις έως ακόμα και μόλις δύο αμυντικούς. Και ο Χένρι που από το Σάββατο σε ηλικία 80 ετών πέρασε στον ποδοσφαιρικό παράδεισο, ήταν πάντα εκείνος που έπαιζε στα αριστερά (από τους δύο).

Ο Ρον Χένρι
Ο θάνατος του στάθηκε αφορμή για αυτό το αφιέρωμα σε εκείνη την εκπληκτική ομάδα που υπηρέτησε σε όλη την καριέρα του. Μία ομάδα που κατάφερε να κάνει εκπληκτικά πράγματα στην Αγγλία, αλλά και την Ευρώπη. Μα πάνω απ’ όλα να στήσει ένα ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτο ακόμα και στις μέρες μας. Εκείνο που έφτιαξε τη μυθική για το σύλλογο σεζόν 1960-΄61, τις 11 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, νούμερο που δεν έχει ξεπεραστεί στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Γηραιάς ηπείρου.

Από σπόντα... Μπιλ Νίκολσον
Η ιστορία της πάντως είχε ξεκινήσει κάπως παράδοξα και όχι βάσει σχεδιασμού. Τον Οκτώβριο του 1958 ο προπονητής Τζίμι Αντερσον έμαθε από τους γιατρούς πως είχε πρόβλημα στην καρδιά του και πως θα έπρεπε να σταματήσει να αγχώνεται στους πάγκους. Η δουλειά αμέσως ανατέθηκε στον βοηθό του Μπιλ Νίκολσον. Ο 39χρονος τότε Νίκολσον δεν ήταν βέβαια όποιος κι όποιος βοηθός, αλλά ένας ανερχόμενος τεχνικός με παρελθόν στο σύλλογο (από το 1938 έως το 1955 ως παίκτης των Spurs και πρωταγωνιστής στο παρθενικό πρωτάθλημα του 1950-'51) και ένα Μουντιάλ στην πλάτη του, καθώς στη Σουηδία το 1958 υπηρέτησε ως βοηθός του εκλέκτορα της Εθνικής Αγγλίας, Γουόλτερ Γουίντερμποτομ.

Όταν λοιπόν ανέλαβε, η Τότεναμ βρισκόταν έξι βαθμούς από την ουρά της βαθμολογίας. Ωστόσο, στο παρθενικό ματς του ως πρώτος κόουτς την οδήγησε στο απίστευτο 10-4 επί της Εβερτον (η μεγαλύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα). Η χρονιά σώθηκε έστω και δύσκολα και την επομένη σεζόν τα πράγματα κύλησαν αρκετά καλύτερα. Μεταγραφές και σταδιακή εμπέδωση στο τι αξίωνε ο προπονητής απογείωσαν τους Λονδρέζους στο αξεπέραστο ρεκόρ της αμέσως επόμενης περιόδου (1960-'61). Το σερί θα περιλάμβανε νίκη επί της Αρσεναλ στο «Χάιμπουρι», και «τεσσάρες» επί της Μαν. Γιουνάιτεντ, αλλά και εκτός έδρας επί της 3ης στο φινάλε Γουλβς.
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ
Τότεναμ-Εβερτον 2-0
Μπλάκπουλ-Τότεναμ 1-3
Μπλάμπερν-Τότεναμ 1-4
Τότεναμ-Μπλάκπουλ 3-1
Τότεναμ-Μάν. Γιουνάιτεντ 4-1
Μπόλτον-Τότεναμ 1-2
Αρσεναλ-Τότεναμ 2-3
Τότεναμ-Μπόλτον 3-1
Λέστερ-Τότεναμ 1-2
Τότεναμ-Αστον Βίλα 6-2
Γουλβς-Τότεναμ 0-4

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 1-1

Παραλίγο απώλεια του τίτλου
Αν και αρχικά υπήρξε σκληρή κριτική για το 2-3-5, στο οποίο επέμενε πατροπαράδοτα να χρησιμοποιεί ο Νίκολσον (είχε αρχίσει να ξεπερνιέται εκείνη την εποχή από το 3-4-3 ή αλλιώς WM στην μετά Χέρμπερτ Τσάπμαν αρχική εκδοχή του), η Τότεναμ θα έπαιζε εκπληκτικά επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς να της κοστίζει αμυντικά η τόσο δημιουργική φιλοσοφία. Με ρεκόρ γκολ 38-11 στα 11 πρώτα ματς του θρυλικού επιτεύγματος, θα έφτανε στο τέλος να έχει την απίστευτη παραγωγή των 115 τερμάτων (55 κατά). Το σερί όμως θα σταματούσε απρόσμενα στις 10 Οκτωβρίου, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», από την όχι και τόσο ισχυρή Μάντσεστερ Σίτι.


Το 2-3-5 του Νίκολσον με τον Ρον Χένρι να είναι ο αριστερός από τους δύο σέντερ μπακ
Μέχρι το φινάλε η Τότεναμ θα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, αλλά θα κατακτούσε τον τίτλο. Ωστόσο, με τρεις ακόμα ισοπαλίες και το χειρότερο, επτά ήττες, θα έφτανε στις 17 Απριλίου να υποδεχτεί τη 2η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με πλεονέκτημα ενός βαθμού. Μάλιστα η αντίπαλοι θα προηγούνταν στο σκορ αν και οι αρχικανονιέρηδες Μπόμπι Σμιθ και Λες Αλεν θα έκαναν την ανατροπή (2-1) που θα εξασφάλιζε το πρωτάθλημα. Στα ματς που θα ακολουθούσαν, τα Σπιρούνια θα γνώριζαν δύο ακόμα ανώδυνες ήττες που όμως δεν θα τους επέτρεπαν να κάνουν ακόμα ένα ρεκόρ. Η τελική συγκομιδή τους ανήλθε στους 66 βαθμούς. Με έναν ακόμα πόντο θα είχαν ξεπεράσει την θρυλική Αρσεναλ της σεζόν 1930-'31.
Τα αστέρια
Εννοείται πως το ρόστερ εκείνης της ομάδας δεν είχε κανέναν ξένο και απαρτιζόταν μόνο από Βρετανούς. Ειδικά η βασική 11άδα που άλλαζε μόνο εάν τραυματιζόταν κάποιος, είχε έξι Αγγλους, τρεις Σκοτσέζους, έναν Βόρειο-Ιρλανδό και έναν Ουαλό. Το επίτευγμα του Νίκολσον ήταν ότι είχε μαζέψει παίκτες που δεν ήταν πρωταγωνιστές εκεί που έπαιζαν και με αυτούς κατάφερε να στήσει ένα τρομερό σύνολο. Κορυφαίος όλων ο Σκοτσέζος μέσος Ντέιβ Μακάι, ο οποίος αργότερα στα ποδοσφαιρικά γεράματα του (1972) θα συναντιόταν με τον τεράστιο Μπράιν Κλαφ και μαζί θα κατακτούσαν το πρωτάθλημα με τη νεοφώτιστη Ντέρμπι Κάουντι.
Επίσης ο Νίκολσον ανάστησε τον 36χρονο Ντάνι Μπλαντσφλάουερ που άπαντες θεωρούσαν τελειωμένο. Εκείνος θα ήταν αρχηγός του έπους και ηγέτης της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Μακάι. Το φοβερό ήταν πως στην ηλικία του έπαιξε όλα τα ματς της χρονιάς σε όλες τις διοργανώσεις (48) και έβαλε και έξι γκολ. Σημείο αναφοράς ήταν ο πιο νεαρός παίκτης της, ο Κλιφ Τζόουνς που ήταν εκείνη την εποχή ο ταχύτερος παίκτης στο Νησί. Μαζί με τους Τζον Γουάιτ, Λες Αλεν και Τέρι Ντάισον σιγοντάριζαν στην επιθετική πεντάδα τον ασυγκράτητο σέντερ φορ Ρόμπερτ Σμιθ των 32 γκολ σε 36 αγώνες! Και φυσικά στην άμυνα θα ξεχώριζε ο όχι ιδιαίτερα ταλαντούχος, μα πραγματικός βράχος, ο Ρον Χένρι, ο οποίος δεν προωθούνταν ποτέ (έβαλε ένα γκολ σε όλη την καριέρα του).

Η χρυσή εποχή
Φυσικά εκείνη η σούπερ ομάδα δεν επαναπαύτηκε με τον έναν τίτλο. Στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε 2-0 τη Λέστερ και έγινε η πρώτη ομάδα στην Αγγλία που κατέκτησε το νταμπλ μετά από 64 χρόνια (Αστον Βίλα 1896-'97). Αυτό όμως δεν ήταν παρά η αρχή της χρυσής περιόδου της Τότεναμ. Με τον Νίκολσον στον πάγκο μπορεί να μην πανηγύρισε ξανά το πρωτάθλημα, αλλά έως και το 1974 που εκείνος θα αποσυρόταν, είχε να υπερηφανεύεται για δύο ακόμα Κύπελλα (1962, 1967), τρία Σούπερ Καπ (1961, 1962, 1967), δύο Λιγκ Καπ (1971, 1973), μα πάνω απ' όλα αυτά που κατάφερε στην Ευρώπη. Το 1963 η Τότεναμ θα διέλυε 5-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και θα γινόταν η πρώτη βρετανική ομάδα που θα κατακτούσε ευρωκούπα.
Το απρόσμενο αντίο ενός Μεγάλου
Εναν χρόνο νωρίτερα θα αποκλειόταν στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών από την μετέπειτα κάτοχο Μπενφίκα του Εουσέμπιο, ενώ θα κατακτούσε το Κύπελλο UEFA (1972) και θα έχανε ακόμα μία κούπα από τη Φέγενορντ (1974). Σε εκείνον τον τελικό οι οπαδοί των δύο ομάδων θα έκαναν σοβαρά επεισόδια. Ο χουλιγκανισμός είχε κάνει για τα καλά την εμφάνιση του και αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει ο εκπληκτικός προπονητής και ρομαντικός ποδοσφαιράνθρωπος Μπιλ Νίκολσον. Λίγο αργότερα θα άφηνε όλο τον κόσμο εμβρόντητο, ανακοινώνοντας την απόσυρση του εξαιτίας των επεισοδίων που έκαναν σχεδόν μόνιμα πλέον οι οπαδοί, αλλά και τον πολλών χρημάτων που είχαν μπει στο ποδόσφαιρο. Ο εμβληματικός αυτός κόουτς σταματούσε στα προπονητικά ντουζένια του, αφήνοντας ωστόσο, κληρονομία μία εκπληκτική εποχή και κάνοντας πραγματικά πράξη την φράση «against modern football»…


*Πηγή: gazzetta.gr*

Τσάρλι Όστιν: Ένας οικοδόμος οδηγεί την ΚΠΡ!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την ιστορία του Mr. 89% της φετινής ΚΠΡ, που ξεκίνησε από τα... αλώνια της οικοδομής και έφτασε στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.
Οι ατυχίες και η οικοδομή
Ήταν μόλις 15 ετών, όταν είδε το όνειρό του να γκρεμίζεται. Ακόμη δεν είχε αναπτύξει μπόι, με αποτέλεσμα η Ρέντινγκ να τον απορρίψει λόγω ύψους, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Τραυματίζεται στο γόνατο κι έτσι παρά το ενδιαφέρον της, η Σουίντον κάνει πίσω. Ο Τσάρλι Όστιν δεν έχει πλέον επιλογές. Είναι υποχρεωμένος να στραφεί στη δουλειά του πατέρα του, καθώς δεν έχει έφεση στα γράμματα. Στην οικοδομή, η οποία όμως είναι σκληρή. Και ειδικά για ένα παιδί της ηλικίας του.
Ο ίδιος συνειδητοποιεί γρήγορα πως αν δεν κυνηγήσει εκ νέου το όνειρό του, το μέλλον του είναι στην οικοδομή. Έτσι, συνεχίζει το ποδόσφαιρο, παράλληλα με τη δουλειά, ευελπιστώντας σε μια και μοναδική ευκαιρία. Η μετακόμιση της οικογένειάς του στο Μπόρνμουθ το 2008 ανοίγει την πόρτα της ερασιτεχνικής Πουλ Τάουν. Αυτή είναι η ευκαιρία που ζητούσε ο Όστιν και φυσικά την πιάνει... απ’ τα μαλλιά. Χωρίς όμως να σταματά να εργάζεται μαζί με τον πατέρα του στην οικοδομή.
Μετά την οικοδομή... τα γκολ και η πρόταση
Με την Πουλ Τάουν, τη σεζόν 2008-09, ο Τσάρλι Όστιν πετυχαίνει 46 γκολ σε 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και κινεί το ενδιαφέρον πολλών ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών. Η Μπόρνμουθ προσπαθεί να τον αποκτήσει, όμως ένας μεταγραφικός περιορισμός της ομάδας, σταματά το deal. Κάτι που εκμεταλλεύεται η Σουίντον. Μπορεί λίγα χρόνια νωρίτερα να τον είχε απορρίψει, λόγω τραυματισμού, όμως ποτέ δε σταμάτησε να παρακολουθεί την εξέλιξή του.
Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Τσάρλι έχει πάντα στο μυαλό του τη συμβουλή του πατέρα του, Φρέντ: «Ποτέ μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε παρακολουθεί». Όπερ και εγένετο. Οι άνθρωποι από το τμήμα σκάουτινγκ της Σουίντον χρειάζεται να τον παρακολουθήσουν μόλις σε τρία παιχνίδια για να σιγουρευτούν για το ταλέντο του στο σκοράρισμα. Ο Όστιν σημειώνει σε αυτά τα ματς συνολικά δέκα γκολ και ξαφνικά έρχεται η πρόταση. Το οξύμωρο της υπόθεσης; Στα ματς που οι άνθρωποι της Σουίντον άναψαν το «πράσινο φως» για την απόκτησή του, ο Όστιν δούλευε το πρωί στην οικοδομή και μετά πήγε στο γήπεδο.
Οι αλλαγές στη ζωή του
Ο 20χρονος – τότε – Άγγλος επιθετικός είναι πλέον επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αφήνει οριστικά πίσω του τον «εφιάλτη» της οικοδομής. Το πρώτο διάστημα που αγωνίστηκε στη Σουίντον, ο Όστιν δεν μπορούσε να πιστέψει την τεράστια αλλαγή στη ζωή του. Η πρώτη αλλαγή ήταν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Από το Opel Corsa, στο Audi A3. Από ‘κει που μπορούσε να ξεχωρίσει στην κερκίδα που κάθονται ο πατέρας και ο παππούς του, τώρα τους χάνει μέσα στο πλήθος, που συχνά-πυκνά φωνάζει το όνομά του. Η μεγαλύτερη αλλαγή για τον Όστιν είναι άλλη όμως. Ενώ πριν λίγους μήνες έπαιζε με τα δικά του λασπωμένα ποδοσφαιρικά παπούτσια, τώρα υπάρχει άνθρωπος που φροντίζει για τα παπούτσια και για ό,τι χρειάζεται κάθε ποδοσφαιριστής.
Το ρεκόρ και το... ''κάθε εμπόδιο για καλό''
Στη Σουίντον θα αγωνιστεί μέχρι το 2011, όταν και θα κάνει ένα βήμα παραπάνω. Επόμενος σταθμός η Μπέρνλι, που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Ο Όστιν συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς. Μέσα στο 2012 καταφέρνει να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που φτάνει τα 20 γκολ μέσα σε μόλις 17 συμμετοχές. Πολλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, με την Μπέρνλι να έρχεται σε συμφωνία με τη Χαλ, όμως ο Όστιν «κόβεται» στις ιατρικές εξετάσεις.
Κάπου εκεί εμφανίζεται η ΚΠΡ, η οποία λέγεται πως δαπάνησε 4 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει κάτοικο Λονδίνου. Και δεν το μετάνιωσε ούτε εκείνη, ούτε ο ποδοσφαιριστής, που παρέμεινε σε ομάδα της Τσάμπιονσιπ. Με 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την περσινή σεζόν, ο Όστιν συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των Λονδρέζων στην Πρέμιερ Λιγκ. Το όνειρο του Άγγλου επιθετικού έγινε πραγματικότητα, όμως τα καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμα.
Ο Mr. 89%
Φέτος, σε 17 συμμετοχές έχει σημειώσει 12 γκολ και βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω μόνο από τους Σέρχιο Αγουέρο και Ντιέγκο Κόστα. Κι αν πέρσι η συμβολή του στην πορεία της ΚΠΡ ήταν απλά καθοριστική, φέτος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Από τους 18 βαθμούς που έχει μέχρι στιγμής η ομάδα του στο πρωτάθλημα, οι 16 προέρχονται από τα γκολ του Όστιν. Δηλαδή το 89% των πόντων της ΚΠΡ οφείλονται σε αυτόν. Ένα γκολ στο 1-0 επί της Σάντερλαντ, δύο γκολ στο 2-0 επί της Άστον Βίλα, ένα γκολ στο 2-2 με την Μάντσεστερ Σίτι, το νικητήριο γκολ στο 3-2 επί της Λέστερ, ένα γκολ στο 2-0 επί της Μπέρνλι και χατ-τρικ στο 3-2 επί της Γουέστ Μπρομ. Πέντε νίκες και μια ισοπαλία δια χειρός Τσάρλι Όστιν.
Η αποθέωση από τον αγγλικό τύπο, οι μεταγραφικές «σειρήνες» και το σύνθημα στα χείλη των οπαδών συνθέτουν το όνειρο που ζει πλέον ο 25χρονος άσος. Ο ίδιος απολαμβάνει κάθε λεπτό, αφού στο μυαλό του ακόμη βρίσκεται ένα βροχερό μεσημέρι στην οικοδομή: «Ήταν περίπου 2 το μεσημέρι και ήμουν μούσκεμα από τη βροχή. Ήταν σαν κάποιος να μου είχε ρίξει κανάτες νερό στην πλάτη. Δεν μπορούσα να περπατήσω από τις λάσπες. Γι’ αυτό πάντα θα ευχαριστώ το Θεό που έγινα ποδοσφαιριστής και όχι οικοδόμος».





*Πηγή: gazzetta.gr*