Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Το «στοίχημα» των διαιτητών στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!!

Οι έμπειροι διαιτητές της κρίσιμης αναμετρήσεως μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν είχαν ν’ αποδείξουν απολύτως τίποτα το περασμένο Σάββατο. Γράφει ο Άγγελος Αρτελάρης.

Το «στοίχημα» των διαιτητών στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Μέσω των Χρήστου Χριστοδούλου, Σπύρου Γκόντα και Παναγιώτη Αναστόπουλου στάλθηκε το μήνυμα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας περί αυστηρότητας και τυπολατρίας. Το σκεπτικό της αποφάσεως του ΑΣΕΑΔ και μάλιστα εις διπλούν καθ’ ότι αναφερόμαστε στα παιχνίδια Άρης – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ουσιαστικά, άνοιξε το δρόμο σε δύο σημαντικά στοιχεία:
• Στην αυστηροποίηση των ποινών, δεδομένου ότι το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ επαναλήφθηκε επειδή δεν εκκενώθηκε και στη συνέχεια διακόπηκε τάχιστα. Κάθε ρίψη αντικειμένου, εν ολίγοις, εντός των αγωνιστικών χώρων αποτελεί ένας σοβαρός λόγος για την εκκένωση, κατ’ αρχάς, του ματς από τους φιλάθλους και σε περίπτωση την οποία δεν υλοποιηθεί στους σωστούς χρόνους, τότε για την οριστική διακοπή.
• Στην υπαναχώρηση της συνήθης, μέχρι σήμερα, επισήμανσης των παραγόντων διαιτησίας και όχι μόνο, «στο πνεύμα του αγώνα» έναντι της πιστής εφαρμογής των κανονισμών. Αυτά τα δύο στοιχεία, λοιπόν, επεδίωκαν οι πρωτοκλασάτοι διαιτητές να μεταφέρουν πρωτίστως στους παράγοντες και τους οπαδούς των δύο μεγάλων συλλόγων της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο ότι η αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζονται οι παράγοντες και οι φίλοι των ομάδων έχει αλλάξει. Μέχρι πρότινος οι ρέφερις σφύριζαν τους αγώνες έχοντας κατά νου τη φράση «τα παιχνίδια να ολοκληρώνονται μέσα στο παρκέ. Τελειώστε τα όπως – όπως και οι ποινές έπονται…» Δεν ισχύει, πλέον, πολλώ δε μάλλον μετά το σκεπτικό της αποφάσεως των μελών του ΑΣΕΑΔ για το παιχνίδι Άρης – ΠΑΟΚ. Και αυτό ακριβώς, ήθελαν να κάνουν σαφές οι διαιτητές του ντέρμπι για την 11η αγωνιστική ύστερα από σχετικές οδηγίες των μελών της ΚΕΔ. Θεωρούμε ότι το έπραξαν, διότι κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα όλα όσα είδαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Προχώρησαν σε τρεις έγγραφες παρατηρήσεις, οι οποίες αφορούσαν υβριστικά συνθήματα εις βάρος μελών του Παναθηναϊκού, ενώ ανέφεραν για τις κροτίδες αλλά και για τα λέιζερ. Γεγονός είναι ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν τους έφεραν σε άβολη θέση με τη συμπεριφορά τους, καθώς τέτοιες καταστάσεις συναντούμε σε ντέρμπι, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει και το επόμενο «βήμα» από πλευράς των ρέφερις με αποκλειστικό στόχο το δραστικό περιορισμό παρόμοιων ενεργειών. Αποτελεί άλλωστε, ένα «στοίχημα» για τους «γκρι»…

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: