Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Το επόμενο βήμα του… «ξανθού»

Η απόφαση του Γιάννη Ιωαννίδη προβλέπει την απενεργοποίησή του από την πολιτική και την ενεργοποίησή του στον Άρη. Ποιο στοιχείο μπορεί να αποτρέψει την ενασχόλησή του.

Μέχρι πρότινος, οι συζητήσεις είχαν φιλολογικό χαρακτήρα. Ή μάλλον, για να γίνουμε πιο ακριβείς, επρόκειτο περισσότερο για παραινέσεις των προσώπων του στενού περιβάλλοντός του. Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν ήταν αρνητικός στο σενάριο «επιστροφής» του στον Άρη, αλλά ούτε και θετικός.

Όπως συνηθίζει – λόγω χαρακτήρα – άφηνε ένα ανοιχτό παράθυρο, υπενθυμίζοντας όμως σε όλους τη βοήθεια που προσέφερε (κυρίως) τα τελευταία χρόνια. Από την δημιουργία της «Γένεσις» που άλλαξε επίπεδο τον μπασκετικό Άρη έως και στρατηγικές συμφωνίες με οικονομικούς κολοσσούς που απέφεραν στη ΚΑΕ αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κοινώς, δεν δεχόταν κουβέντα για την «αρειανοσύνη» του (σ. σ. λέξη που συνηθίζει να χρησιμοποιεί), προφανώς όμως έκρινε ότι η στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη. Τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι, έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης του, αν και τον έχει ενοχλήσει ο τρόπος αντιμετώπισής του σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις του συλλόγου.

Είναι διαπιστωμένο επίσης ότι έχει αρχίσει να τον ενοχλεί το κουστούμι του βουλευτή. Νιώθει την απαξίωση που υπάρχει για το συγκεκριμένο επάγγελμα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι απέχει από τα ΜΜΕ εδώ και αρκετούς μήνες. Κάποτε είχε «σταθερή» θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα, πλέον διατηρεί αποστάσεις. Επρόκειτο για μια συνειδητή απόφαση.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της «Μ», θα είχε υποβάλλει τη παραίτησή του από καιρό. Δεν το έκανε από σεβασμό στο κόμμα (σ. σ. Νέα Δημοκρατία) που του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει θέση και αξιώματα στη πολιτική σκηνή της χώρας. Σαφέστατα όμως, ο έρωτας που είχε κάποτε για τη πολιτική, έχει σβήσει. Κι έχει αναζωπυρωθεί ένας παλιότερος έρωτας, αυτός με τον Άρη.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή του Σταύρου Δήμα και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, ο Γιάννης Ιωαννίδης θα ανακοινώσει με κάθε επισημότητα την απόσυρσή του από την πολιτική σκηνή. Αυτή η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Στο μυαλό του βρίσκεται ο Άρης, η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος. Δεν τον προβληματίζουν τόσο τα ισχνά οικονομικά δεδομένα που κυριαρχούν στην αγορά αλλά και οι περιορισμένες δυνατότητες για έναν σύλλογο (έστω με το brandname του Άρη) για την εξασφάλιση εσόδων, όσο οι μηχανισμοί που επικρατούν στον ιστορικό σύλλογο, μέσα από τους οποίους λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις.

Εκτιμά ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να διασωθεί το τμήμα που αποτελεί τη ναυαρχίδα του συλλόγου, το μπάσκετ. Κι αν τελικώς αποφασίσει να ενεργοποιήσει το σχέδιο επιστροφής του, θα ξεκινήσει από εκεί.

Με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας ανθρώπων-χρηματοδοτών που θα έχουν τη προσωπικότητα και τη δύναμη να δώσουν όραμα στον κόσμο. Εν τέλει, εφόσον αποφασίσει να αναλάβει δράση, η προσπάθεια θα είναι σοβαρή. Κι αν τελικώς θα συμβεί αυτό, θα φανεί λίαν συντόμως.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: