Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Τρίτη 22 Απριλίου. Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Έτσι θα... πάμε Βραζιλία;

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τις... αρνητικές ιδιότητες του ζάπινγκ και εκφράζει τους φόβους του ενόψει Μουντιάλ με όσα είδε φέτος στα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!  
Κάποτε, την εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης που τα κουμπιά ήταν ενσωματωμένα δίπλα από την οθόνη, αν ήσουν αραχτός στον καναπέ συνήθως έβλεπες μόνιμα ένα πρόγραμμα ακόμη κι αν δεν σου άρεσε. Βαριόσουν να σηκωθείς για να το αλλάξεις. Τα χρόνια πέρασαν, η τεχνολογία έκανε άλματα και μπήκε στην ζωή μας το... χρώμα, αλλά και το ζάπινγκ.
Πλέον όσο αραχτός κι αν είσαι έχεις το μαγικό τηλεκοντρόλ και μπορείς να κάνεις... παιχνίδι με τα κουμπιά. Καμιά φορά δεν είναι και τόσο καλό αυτό. Όπως για παράδειγμα το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Εκεί που όποιος έκανε το ζάπινγκ θα τον έπιασε θλίψη! Από την μία η... ζούγκλα της Τούμπας. Το ματς ντροπή και από την άλλη ο τελικός στο Μεστάγια. Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.
Δύο σύλλογοι παγκόσμιας κλάσης που έχουν να... χωρίσουν πολλά περισσότερα από το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδης στην κάμερα του ΟΤΕ το είπε όπως ακριβώς είναι: «Θα γελάει όλη η Ευρώπη μαζί μας». Έτσι είναι όσο κι αν φαντάζει πικρό. Στον ΠΑΟΚ χαίρονται για την πρόκριση. Στον Ολυμπιακό λυπούνται που δεν θα μπορέσουν να κάνουν το τρίτο σερί νταμπλ. Θα μπορούσε να γίνει και το αντίθετο.
Πάλι δεν θα άλλαζε κάτι. Πάλι θα άλλαζε όλη η Ευρώπη. Τις προάλλες ο Μώραλης από την θέση του προέδρου της Λίγκας και όχι ως υποψήφιος δήμαρχος και ο Σαρρής ως πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησαν από όλους... σεβασμό στο προϊόν.
Ένα προϊόν που σε ένα τόσο σπουδαίο αγώνα το ξεφτίλισαν οι ίδιοι οι παίκτες πρώτοι από όλους. Με τις άθλιες κοκορομαχίες. Σαφώς και παίζονταν ένα εισιτήριο για τελικό, όμως αυτό που είδαν οι πάντες για περίπου 3.5 ώρες στην Τούμπα ήταν η απόλυτη ξεφτίλα και δεν κάνει κανέναν περήφανο. Όπως κανέναν περήφανο δεν έκανε η Ριζούπολη κι ας ήταν τότε τα πανηγύρια από το κόκκινο στρατόπεδο.
Τέτοιες στιγμές μένουν χαραγμένες με τα χειρότερα γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το να βλέπεις μέσα στο γήπεδο τον Κατσουράνη να... πλακώνεται με τον Μανιάτη ή τον Μανωλά με τον Κλάους και τον Τζαβέλλα με τον Σάμαρη σε κάνει να σκέφτεσαι και την... επόμενη μέρα. Άντε τον επόμενο μήνα για την ακρίβεια όταν και όλοι οι παραπάνω θα κληθούν από τον Σάντος να αρχίσουν την προετοιμασία για την εθνική ομάδα και για το Μουντιάλ.
«Εκεί θα είμαστε μια οικογένεια» είπε ο Σάλπι αλλά αυτή την φορά μάλλον δεν έχει και τόσο δίκιο όσο στην προηγούμενη ατάκα του με το... γέλιο της Ευρώπης! Δυστυχώς αυτά τα φετινά ραντεβού του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα αφήσουν... πληγές και για τα επόμενα χρόνια. Μακάρι να μην το δούμε στα αποδυτήρια της εθνικής αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είναι έτσι. Ανέβηκαν πολύ οι τόνοι... Το θερμόμετρο έσπασε.
Πλέον ο Σάντος πρέπει να λάβει δράση κι εδώ. Είναι αστείο να λέμε ότι... άλλο ομάδες άλλο εθνική όταν μιλάμε ακόμη και για «ξύλο» μεταξύ διεθνών ποδοσφαιριστών. Ο Θεός να βάλει το χέρι του μέρες που είναι...
Πηγή: gazzetta.gr

Που πας με μία τελική στην εστία!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, όσα έγιναν στην Τούμπα, αλλά και τη διαιτησία του Μάνταλου.  
Ο ΠΑΟΚ πέρασε στον τελικό γιατί πόνταρε σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να νικήσουν τον Ολυμπιακό και την ΚΕΔ. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι σταθούν σε οτιδήποτε άλλο δεν θα κατανοήσουν τον άθλο που πέτυχαν ο Γιώργος Γεωργιάδης και οι ποδοσφαιριστές του.
Όλη η αλήθεια ήταν στις δηλώσεις του ΓΧ. Ο οποίος ζήτησε να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στο ποδόσφαιρο. Πρώτα απ όλα, δε νοείται να υπάρχει καθυστέρηση μίας ώρας και ενός τετάρτου επειδή έπεσε ένα κιλό γαύρου σε έναν πάγκο. Αν θυμάμαι καλά, στη Ριζούπολη... άγνωστοι είχαν γεμίσει με βαζελίνη τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.
Ο Μάνταλος με προφάσεις το καθυστέρησε και θέλησε να περάσει το μήνυμά του. Μετά τα όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι, ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ δεν είχε άλλη επιλογή από τη ζούγκλα. Όταν δεν υπάρχουν κανόνες, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Δεν το επικροτώ, αλλά καταλαβαίνω πως προκλήθηκε. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο σε ένα κλίμα τεταμένο. Κατάφερε να είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, να είναι πιο απειλητικός και να ακυρώσει επιθετικά τον Ολυμπιακό που είχε μία τελική και ξεκίνησε στο δεύτερο να παίξει την ίδια μπάλα. Με το καλημέρα, ο ήρωάς του στη σειρά, ο Αθανασιάδης, πέτυχε ένα παλικαρίσιο γκολ και του έδωσε για πρώτη φορά σκορ πρόκρισης.
Αμέσως μετά, ζήσαμε αυτό που περιμέναμε. Ο Μάνταλος, άρχισε να δίνει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού γύρω από την περιοχή του Γλύκου χωρίς λόγο. Ασυναίσθητα, ο ΠΑΟΚ πήγε σε θέση άμυνας όπως έκανε και στο πρώτο παιχνίδι όταν πιέστηκε με παίκτη λιγότερο. Και ο Ολυμπιακός, είχε τη μοναδική του τελική προσπάθεια στην εστία, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία από τις εξήντα γιόμες που έκανε.
Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο τελικό, όμως ο Μάνταλος τον αποδεκάτισε. Όχι πως δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να το κατακτήσει, όμως χωρίς λόγο απέβαλε τον Νάτχο, χωρίς λόγο έβγαλε κάρτα στον Κλάους. Για τον Μάνταλο, είναι βαρύ το φορτίο του πόσο αστεία διαχειρίστηκε το παιχνίδι και αυτό που έκανε στον Κλάους τον βαραίνει ακόμη περισσότερο .
Ο Στεφανάκος, από μωρό περίμενε έναν τελικό και του τον στέρησε αυτός ο επικίνδυνος. Ο Γεωργιάδης τα κατάφερε. Ουσιαστικά αυτό που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό ήταν η άμυνα. Αυτή που αυτός επέβαλε από τη μέρα που ήρθε, με την συγκεκριμένη τετράδα. Δυσκολοκατάβλητη και στα δύο ματς, μετά την αρχική κρυάδα του Καραϊσκάκη. Πήγε την ομάδα τελικό, όμως τώρα έχει να διαχειριστεί μία πολύ σύνθετη κατάσταση και πιθανή τιμωρία της έδρας στα πλέι οφ.
Αυτό που είπε και σίγουρα έχει δίκαιο, είναι πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε άθλο έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε, πως τώρα που έφυγαν αυτοί από τη μέση, θα μας αφήσουν να δούμε λίγο ποδόσφαιρο. Είμαι έτοιμος να ανεχτώ τον επικοινωνιακό οχετό που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες από τους γνωστούς, αλλά εγώ και εσείς, ξέρουμε γιατί έφτασε εδώ το πράγμα. Και απορώ με την Πολιτεία που συνεχίζει να το αφήνει.
Και τώρα που έπιασα την Πολιτεία στο στόμα μου, αυτό το αλισβερίσι που βλέπω να υπάρχει πίσω από την υποψηφιότητα Ζαγοράκη με τη ΝΔ με προσβάλει ως ΠΑΟΚτσή και ως πολίτη. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει κανένα αλισβερίσι με αυτούς που τσαμπουκά έκαναν ριστάρτ τη ζωή μου. Εγώ από εχθές που επιβεβαιώθηκε, ξέρω τι δεν θα ψηφίσω σίγουρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Δίψα για κούπα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου με την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά και το άψογο στήσιμο του Αναστασίου. 
Η «Λεωφόρος» δίψαγε για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και ο Γιάννης Αναστασίου και τα παιδιά του τους έκαναν το καλύτερο δώρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν δύο κλάσεις καλύτερος από τον αντίπαλό του και είχε μεγάλη διαφορά και σε ποιότητα και σε τρεξίματα . Αποτέλεσμα αυτό το 3-0 στην παράταση να μοιάζει άδικο για τους «πράσινους», που θα έπρεπε βάση ευκαιριών να είχε νικήσει με αυτό το σκορ τουλάχιστον, από την κανονική διάρκεια του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια. Η διαφορά είναι, ότι τότε, το 2010 ο Παναθηναϊκός ήταν μία πλούσια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης (Ζιλμπέρτο, Σισέ, Λέτο και άλλους), ενώ φέτος ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ και παιδιά από τις Ακαδημίες. Και ειδικά όταν στην αρχή της χρονιάς , πολλοί υποστήριζαν, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει την τύχη της ΑΕΚ , καταλαβαίνει κανείς , γιατί είναι επιτυχία η συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός γίνεται και πάλι Panathinaikos, αφού με την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου εξασφάλισε και πάλι την επιστροφή του στην Ευρώπη, εκεί που είναι μακράν η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα σε διακρίσεις.
Ο ΟΦΗ έμοιαζε ανήμπορος να σταματήσει τον Παναθηναϊκό και συνέχιζε να παίζει άμυνα και αντιποδόσφαιρο ακόμα και όταν έχανε με 2-0 στην παράταση δεν είχε plan b. Οι δύο ευκαιρίες με Παπάζογλου και Νούνιες(δοκάρι) είναι οι μόνες, που «τρόμαξαν» τους παίκτες του Αναστασίου, οι οποίοι όμως πιο πριν είχαν χάσει ευκαιρίες που δεν χάνονται με κορυφαίες το δοκάρι του Λαγού και το σουτ εξ'επαφής που έβγαλε ο Φερνάντεζ.
Μέντες και Σίλντεφελντ στο κέντρο της άμυνας ήταν άψογοι με τον Μέντες σε ηρεμία να θυμίζει κάτι από...Χένρικσεν και τον «Σιφο» να «καταπίνει» τον Παπάζογλου. Ο Ζέκα έτρεξε όσο κανείς άλλος στο γήπεδο και κάλυψε όλους τους χώρους, ο Αμπέντ επίσης βοήθησε πολύ στην δημιουργία και σημείωσε το πρώτο καθοριστικό γκολ , ο Πέτριτς στην φάση του πρώτου γκολ έδειξε, όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος πόσο θα βοηθήσει , ενώ ο Μπέργκ πέτυχε δύο γκολ και αυτό φθάνει.
Ο Γιάννης Αναστασίου, που είχα γράψει, ότι το πρώτο ματς το είχε δει λάθος το παιχνίδι σε αυτό το ματς έκανε ρεσιτάλ από την αρχή μέχρι το τέλος. Ξεκινάει με ένα 4-4-1-1, ανοίγει το σκορ, γεμίζει τον άξονα στο δεύτερο ημίχρονο με την  είσοδο του Λαγού και την μετατροπή του συστήματος σε ρόμβο και 4-4-2 και στην παράταση μετά το 2-0 παίζει με 3-5-2 , Λαγό και Νάνο στα άκρα και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να πλησιάσει την περιοχή . Ετσι σε μία επίθεση γίνεται το 3-0 και ο Παναθηναϊκός χάνει ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Αυτή η ομάδα βγάζει υγεία και διψάει για κούπα...
Πηγή: gazzetta.gr

Ανάσταση του ΠΑΟ!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την... ανάσταση  του Παναθηναϊκού σε πολλά επίπεδα, που θα έχει και συνέχεια και τα κέρδη μίας τέτοιας περιπετειώδης πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου. Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό Κυπέλλου και όσα είχαν προηγηθεί σε ό,τι αφορά στην άδεια, που θα φέρει ξανά τους Πράσινους στο στοιχείο τους, την Ευρώπη, μοιάζουν με Ανάσταση για το σύλλογο!     Κάτι τέτοια παιχνίδια κυπέλλου όπως αυτό το δεύτερο ματς με τον ΟΦΗ στην παράταση είναι που κάνουν… άνδρες τους μικρούς.
    Κάτι τέτοια παιχνίδια είναι που σε γιγαντώνουν. Είναι σαν να χτυπάς το ατσάλι και το κάνεις ακόμη πιο ισχυρό.
     Κάτι τέτοια παιχνίδια είναι που βελτιώνουν τον προπονητή. Γιατί, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε ρεσιτάλ. Δεν είναι μόνο η είσοδος του Λαγού στο κρίσιμο σημείο, όπου ο πορτογάλος προπονητής του ΟΦΗ ρίχνει στο ματς τους ταχύτατους Κουτσιανικούλη και Ροβίθη. Είναι και η κίνησή του να κλείσει τις τρύπες στο κέντρο της άμυνας παίζοντας με τρεις κεντρικούς στο τελευταίο 15λεπτο των καθυστερήσεων. Ηταν και τυχερός όμως με τον Νούνες στο δοκάρι, όμως αυτός δεν είχε σταθεί νωρίτερα άτυχος σε τρεις ευκαιρίες του Λαγού;
      Ο Αναστασίου θα μπορούσε να βάλε τη σφραγίδα του σε αυτή την ανατροπή πολύ νωρίτερα, αν ο νεαρός αμυντικός χαφ που ειχε προωθηθεί δεν σημάδευε το δοκάρι ή στη διπλή ευκαιρία που ακολούθησε…
     Κάτι τέτοιες βραδιές, απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους όπως ήταν ο ΟΦΗ έχοντας μάλιστα και προίκα το καθαρό 1-0, είναι που σε ανεβάζουν σκαλοπάτι. Στην προκειμένη για τον Παναθηναϊκό ήταν η καλύτερη… ασίστ για τον τελικό Κυπέλλου.
     Γιατί, όταν ξεπερνάς δύσκολα εμπόδια, βελτιώνεσαι, ενώ παράλληλα μέσα στο επόμενο μεγάλο παιχνίδι
 όλες αυτές οι εικόνες σαν φιλμ εμπειριών και περνούν αστραπιαία μέσα από το μυαλό σου…
     Ο Παναθηναϊκός σε αυτό τον ημιτελικό ήταν μία συνέχεια του καλού Παναθηναϊκού του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος και της πορείας του στο Κύπελλο (με εξαίρεση το ματς στο Ηράκλειο). Ήταν μία ομάδα με αρχή και τέλος κι ας υπήρχαν αλλαγές στην 11άδα.
      Ήταν μία ομάδα που δεν τρώει τις σάρκες της στον αγωνιστικό χώρο, που οι ποδοσφαιριστές νοιάζονται για την ομαδικότητα και όχι την ατομικότητα, ενώ και όταν λήξει το ματς διορθώνει ο ένας τον άλλον. Έχει λήξει το παιχνίδι και ο Πέτριτς που είχε γίνει αλλαγή και έβλεπε με άλλο μάτι κάποια πράγματα (αλλιώς να είσαι από έξω) πιάνει τον Αμπέιντ και αρχίζει να του λέει τι είδε και τι έπρεπε να είχε κάνει. Φεύγουν αγκαλιασμένοι!
    Ο μόνος… στενοχωρημένος ήταν ο σούπερ Μέντες που έμοιαζε με έφηβο και αλώνισε όλο το γήπεδο για να σκοράρει κοντά στο 120΄, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Η δικαίωση αυτού του Ολλανδού πολυεργαλείου που αμφισβητήθηκε στην αρχή της σεζόν!
      Ο Παναθηναϊκός μπορεί έχει το βάρος κάποιων χρεών ακόμη, ωστόσο φαίνεται ότι έχει χτίσει σε σωστές βάσεις. Είτε αυτό λέγεται προπονητικό κέντρο, είτε αρρώστειες διοικητικές του παρελθόντος, που έφερνε άμεσα και εσωτερική φαγωμάρα. Αν βρει οριστική λύση και στο θέμα του γηπέδου, θα μπορέσει να μεγαλουργήσει ξανά. Ο κόσμος είναι στο πλευρό του, στηρίζει τη νέα ομάδα και βλέπει το εγγύς και απώτερο μέλλον να του κλείνει το… μάτι!
Κάτι τέτοιες βραδιές, ακόμη και το ματωμένο φεγγάρι που θαυμάσαμε πριν από λίγες ημέρες, θα γινόταν… πράσινο. 
Πηγή: gazzetta.gr

Αντσελότι: «Το αξίζαμε»

Πέρα για πέρα δίκαια είναι Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ, όπως δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι μετά τη νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα.

Αντσελότι: «Το αξίζαμε»
Πανάξια κατέκτησε το Κύπελλο η Ρεάλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα όπως δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το αξίζαμε. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ δυνατή ομάδα και δικαιωθήκαμε για τους κόπους μας. Θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά το αποτέλεσμα μετρά. Αυτός ο τίτλος πέρα από τη σημασία του μας τονώνει την αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και το Champions League», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Για την απόδοση του Γκάρεθ Μπέιλ και το νικητήριο τέρμα, ανέφερε: «Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό γκολ που έχει πετύχει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έκανε γενικά πολύ καλό παιχνίδι, όπως όλοι οι παίκτες μου. Αγωνιστήκαμε σαν ομάδα. Για να κερδίσεις την Μπαρτσελόνα είναι απαραίτητο αυτό και το καταφέραμε».

Τέλος, στάθηκε στο εορταστικό κλίμα του «Μεστάγια». «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Είμαι πολύ χαρούμενος που βίωσα αυτό το πανηγυρικό κλίμα».Πηγή: sport-fm.gr

«Αετοί» παντού

Ακόμα και στο Κύπελλο δείχνει τη φετινή της ισχύ η Μπενφίκα, που νίκησε την Πόρτο 3-1 στον δεύτερο μεγάλο ημιτελικό Κυπέλλου Πορτογαλίας και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

«Αετοί» παντού
Η Μπενφίκα νίκησε 3-1 την Πόρτο στο «Ντα Λουζ»,στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό του πορτογαλικού Κυπέλλου και «ανέτρεψε» το 0-1 της πρώτης αναμέτρησης στο «Ντραγκάο» στις 26 Μαρτίου και προκρίθηκε στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης, ήτοι ετοιμάζεται να διεκδικήσει το νταμπλ, αφού βρίσκεται και μια «ανάσα» από την κατάκτηση και της Superliga, κάτι που ίσως γίνει και το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Αντίθετα, οι «δράκοι» θα προσπαθήσουν να πάρουν τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να αγωνιστούν απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «αετοί» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σίλβιο στο 17’, όμως η αποβολή του Σικέιρα στο 28’ χάλασε τα σχέδια του Ζόρζε Ζέσους. Έτσι, στην αρχή της επανάληψης οι «δράκοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Βαρέλα στο 52’. Όμως, η απάντηση των Λουζιτανών ήταν άμεση, αφού στο 58’ κέρδισαν πέναλτι το οποίο αξιοποίησε στο 59’ ο Εντσον Πέρεζ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν και, έτσι, στο 80’, οι Αντρέ Γκόμες έκανε το 3-1 και η αποβολή του Κουαρέσμα στο 88’ έδωσε την πρόκριση στην Μπενφίκα.


ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Καρντόζο (35’ Αντρέ Αλμέιδα), Σικέιρα, Σάλβιο, Αντρέ Γκόμες, Γκαϊτάν (96’ Μάρκοβιτς), Εντσον Πέρεζ, Ροντρίγκο (66’ Λίμα)

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο Φρέιτας, Ντανίλο, Φερνάντο, Αλεξ Σάντρο, Ντεφούρ, Κουαρέσμα, Χερέρα (63’ Ζόσουε), Ντιέγκο Ρέγες (82’ Κιντέρο), Βαρέλα (73’ Γκίλας), Μανγκαλά, Τζάκσον Μαρτίνεζ


Στον τελικό, οι πρωτευουσιάνοι θα αντιμετωπίσουν τη Ρίο Αβε, που νίκησε 2-0 στην έδρα της την Μπράγκα και εκμεταλλεύτηκε το 0-0 που απέσπασε στον πρώτο ημιτελικό στην έδρα της φιναλίστ του Europa League του 2011 στις 26 Μαρτίου.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και πήραν την πρόκριση με τα γκολ των Ούκρα στο 26’ και Ριμπέιρο στο 69’. Πηγή: sport-fm.gr

Σαββίδης: «Έπρεπε να τιμωρήσουμε τον Ολυμπιακό»

Σαββίδης: «Έπρεπε να τιμωρήσουμε τον Ολυμπιακό» Ως τιμωρία του Ολυμπιακού για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου είδε την πρόκριση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. «Να φέρουμε την κούπα στην Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε. Αποκάλυψε τηλεφώνημα στον Μαρινάκη!


Για την τιμή του ΠΑΟΚ και την... τιμωρία του Ολυμπιακού, προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγωνίστηκε ο «δικέφαλος του βορρά» στον ημιτελικό, όπως τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ αποκάλυψε πως πήρε τηλέφωνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να τον πείσει να κατέβουν κανονικά οι «ερυθρόλευκοι» στον αγώνα, μετά τα «παρατράγουδα» πριν την έναρξή του.

«Σήμερα είπα στους παίκτες μου ότι δεν είναι ορφανά και πως εγώ θα βρω τρόπο να τους προστατεύσω», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό: «Ελπίζω οι οπαδοί μας να μας ακολουθήσουν στην Αθήνα και μαζί τους να φέρουμε την κούπα στην Θεσσαλονίκη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ:

«Ήμασταν μια ομάδα. Παλέψαμε για την αξιοπρέπεια και την τιμή του ΠΑΟΚ. Ήταν ένας πραγματικός αγώνας. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που με άκουσαν όταν κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Είχα εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε καλά, έτσι κι έγινε", είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του "δικεφάλου. Κατά τη δική μου άποψη, ο Θεός δεν μας γύρισε την πλάτη. Έπρεπε να τιμωρήσουμε τον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι βλέπετε τη διαφορά στις συμπεριφορές. Θα ήμουν πιο ευτυχισμένος αν έβλεπα το ματς από τη Θύρα 4. Αναγκάστηκα να κατέβω για να διατηρήσω την ασφάλεια».

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό, πρόσθεσε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους ήταν μαζί μας. Ελπίζω να μας ακολουθήσουν στην Αθήνα και μαζί τους να φέρουμε την κούπα στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα στο γήπεδο ήρθαν φίλαθλοί μας από την Αυστραλία, την Αμερική, την Βραζιλία, την Ρωσία... Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μικρή ομάδα».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως τηλεφώνησε στον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Πήρα τηλέφωνο τον κ. Μαρινάκη και του είπα ότι η αν η ομάδα του δεν βγει να αγωνιστεί, τότε θα φύγουμε εμείς από το πρωτάθλημα. Μας στεναχώρησαν αυτά που έγιναν, αλλά θα βάλουμε τάξη. Σίγουρα δεν ήταν ωραία αυτά που συνέβησαν με τα ψάρια κτλ, δεν ξέρω ίσως να τα έριξαν και οι ίδιοι. Όταν κατέβηκα, πάντως, ήταν καθαρά αν και υπήρχε μία μικρή μυρωδιά».

Και κατέληξε: «Μίλησα με το διευθυντή του Ολυμπιακού και τον ρώτησα: 'Τι παράπονα μπορείτε να έχετε από εμάς; Χτυπήσατε τον προπονητή του Παναθηναϊκού". Για ποια τάξη μιλάμε; Με προσέβαλε το γεγονός ότι στο ματς του Καραϊσκάκη επιτέθηκαν στον Αθανασιάδη. Σήμερα είπα στους παίκτες μου ότι δεν είναι ορφανά και πως εγώ θα βρω τρόπο να τους προστατεύσω. Με στεναχώρησε, επίσης, που είδα συμπαίκτες στην Εθνική να τσακώνονται».

Μαρτίνο: «Αυτή η ομάδα έχει πολλά να πετύχει ακόμη»

Απογοητευμένος για την απώλεια του Κυπέλλου αλλά αισιόδοξος για το μέλλον της Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Χεράρδο Μαρτίνο μετά την ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ στον τελικό.

Μαρτίνο: «Αυτή η ομάδα έχει πολλά να πετύχει ακόμη»
Η απώλεια του Κυπέλλου μετά την ήττα από τη Ρεάλ έδωσε νέα τροφή στη συζήτηση περί κλείσιμο του κύκλου της ομάδας της Μπαρτσελόνα. Ο Χεράρδο Μαρτίνο, πάντως, διαφωνεί.

«Είτε το άξιζε είτε όχι, πρέπει να συγχαρούμε τη Ρεάλ για την κατάκτηση του τίτλου. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για την απώλεια του τίτλου και τους φιλάθλους μας. Είναι μια πολύ άσχημη στιγμή για μας, ήταν μια πραγματικά πολύ κακή εβδομάδα. Αυτή η ομάδα, πάντως, έχει πολλά να πετύχει ακόμη. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για το πρωτάθλημα», τόνισε.Πηγή: sport-fm.gr

Υποδέχεται την αποστολή ο Μαρινάκης!!

Στο αεροδρόμιο πρόκειται να βρεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης –σύμφωνα με πληροφορίες- για να υποδεχθεί τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οι οποίοι θα επιστρέψουν από τη Θεσσαλονίκη.

Υποδέχεται την αποστολή ο Μαρινάκης
Στο αεροδρόμιο πρόκειται να βρεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης –σύμφωνα με πληροφορίες- για να υποδεχθεί τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού οι οποίοι θα επιστρέψουν από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ενέργεια με την οποία ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα δείξει την στήριξή του στην ομάδα μετά από τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο αυτό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι εάν θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα στην Τούμπα. Πηγή: sport-fm.gr

«Ιπποτικά» συγχαρητήρια Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ!

Η Μπαρτσελόνα συνεχάρη επίσημα τη Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

«Ιπποτικά» συγχαρητήρια Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ
Από τη μια έχεις όσα θλιβερά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι από την άλλη την Μπαρτσελόνα να χάνει με 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά να έχει το σθένος να τη συγχαίρει.

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ για την κατάκτηση του Κυπέλλου», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός των «μπλαουγκράνα» στο Twitter, σε μια επίδειξη ποδοσφαιρικού πολιτισμού που μοιάζει τόσο… μακρινό όνειρο για την ελληνική πραγματικότητα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακός: «Είδαμε πώς ονειρεύονται το ποδόσφαιρο οι ¨εξυγιαντές¨του»

Σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στην Τούμπα. Οι ερυθρόλευκοι καταγγέλλουν ρατσιστικές συμπεριφορές, επίθεση της αστυνομίας σε παίκτες, ενώ αφήνουν αιχμές για τους παρατηρητές.

Ολυμπιακός: «Είδαμε πώς ονειρεύονται το ποδόσφαιρο οι ¨εξυγιαντές¨του»
Η ανακοίνωση:

Σήμερα είδαμε όλοι πώς ονειρεύονται το ποδόσφαιρο οι ¨εξυγιαντές¨ του.

Θέλουν το ποδόσφαιρο των ψαριών, των μπανανών, του ξύλου, της αλητείας των μπράβων, των ρατσιστικών συμπεριφορών, των αστυνομικών που αντί να προστατεύουν, έδερναν τους παίκτες μας, των παρατηρητών που έκλειναν τα μάτια τους, των εισαγγελέων που αδιαφορούσαν προκλητικά μπροστά σε αισχρές και έκνομες συμπεριφορές, της ¨έντιμης¨ διαιτησίας του κ. Μάνταλου και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο πιο διεστραμμένος νους.

Σήμερα, παρακολουθήσαμε το ποδόσφαιρο που οραματίζονταν αυτοί που ντρέπονταν και αηδίαζαν όλο τον χρόνο. Συγχαρητήρια.

Αφιερώνουμε αυτή τη παρωδία, στους κυρίους της ΕΠΟ, στον κύριο Σαββίδη, τον κύριο Αλαφούζο, τον ΣΚΑΙ, τους προκλητικούς σχολιαστές του ΟΤΕ ΤV που ¨διαφήμιζαν¨ την αλητεία και τα έκτροπα και τους λοιπούς ¨αντικειμενικούς¨ δημοσιογράφους που βιάζουν το ποδόσφαιρο καθημερινά.

Απέναντι στο σημερινό σκηνικό της ντροπής, η απάντηση είναι μία και μόνη. Σας αφήνουμε στην μιζέρια σας.

Εμείς, όχι μόνο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε ακόμη περισσότερα στην μεγάλη μας αγάπη, τον Ολυμπιακό μας , αλλά με τους παίκτες και τον κόσμο μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτούς που επιχειρούν τον εξευτελισμό του ποδοσφαίρου κερδίζοντας και αυτή την μάχη.

ΥΓ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, που σ’ αυτή την ζούγκλα έδειξαν πόσο επαγγελματίες και παλικάρια είναι.

«Σοκ» για Μονακό!!

Την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια έχασε η Μονακό! Η ομάδα του Ρανιέρι ηττήθηκε στην παράταση 3-1 από τη Γκινγκάμπ στο «Ρουντουρού» και έχασε το εισιτήριο του τελικού.

«Σοκ» για Μονακό!
Τεράστια πρόκριση για την Γκιγνκάμπ που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας επικρατώντας 3-1 στην παράταση απέναντι στην Μονακό. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο «Ρουντουρού» και έχασε μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο έπειτα από πολλά χρόνια.

Το ματς στην κανονική διάρκεια έληξε 1-1 με τον Γιαταμπαρέ να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους στο 7’. Ο Μπερμπάτοφ ισοφάρισε στο 36’ και το παιχνίδι παρά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν έφτασε στην παράταση. Εκεί ήταν η ώρα των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και με τον Ατίκ και τον Γιαταμπαρέ πέτυχαν άλλα δύο τέρματα και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: «Αθήνα ερχόμαστε»

Ραντεβού στην Αθήνα για τον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στις 26 Απριλίου δίνει ο ΠΑΟΚ με βίντεο που ανέβασε στο youtube.

ΠΑΟΚ: «Αθήνα ερχόμαστε»
Λίγη ώρα μετά τη λήξη της επεισοδιακής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο youtube ένα βίντεο με τίτλο «Αθήνα ερχόμαστε».






Πηγή: sport-fm.gr

Νάτχο: «Ο Μέγιερι με έσπρωξε…»

Η αποβολή που θα του στερήσει τη συμμετοχή στον τελικό μετρίασε τη χαρά του Μπίμπρας Νάτχο.

Νάτχο: «Ο Μέγιερι με έσπρωξε…»
Ο Μπίμπρας Νάτχο δεν συμμεριζόταν το πανηγυρικό κλίμα στις τάξεις του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο Ισραηλινός μέσος ήταν απογοητευμένος για την αποβολή του, που θα του στερήσει τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου.

«Τι να πω; Δεν έπρεπε να αποβληθώ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με έσπρωξε», αρκέστηκε να πει φεύγοντας από το γήπεδο με την οικογένειά του ο Νάτχο.

Σαλπιγγίδης: «Γελάει η Ευρώπη»

Σαλπιγγίδης: «Γελάει η Ευρώπη»Στα όσα στιγμάτισαν τον ημιτελικό στην Τούμπα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα…

Ο άσος του ΠΑΟΚ δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό επισημαίνοντας ότι αγωνιστικά ήταν ανώτερη από τον Ολυμπιακό.

«Δυστυχώς είναι κάτι στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις, άλλοι πρέπει…», ήταν η –αρχική- του τοποθέτηση τα όσα έγιναν και συνέχισε:

«Είναι συνδυασμός οργάνωσης και διαχείρισης. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά… Θα γελάει η Ευρώπη μαζί μας. Είναι σημάδια που δείχνουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πηγαίνει πίσω», σχολίασε.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σχολίασε για την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα…

«Σε αυτό είχαν δίκιο οι άνθρωπο του Ολυμπιακού… Αλλά το να άλλαζαν πάγκους ήταν… Η τόσο μεγάλη καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Η απαίτηση του Ολυμπιακού να αλλάξει πάγκους ήταν απαράδεκτη. Έγραψαν ιστορία πάλι», ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ

Για τη συμπλοκή ανάμεσα στους Κατσουράνη και Μανιάτη ανέφερε:

«Όταν είσαι στον αγωνιστικό χώρο και οι παλμοί είναι ανεβασμένοι… Δεν μπορώ να απαντήσω για τον Κώστα και τον Γιάννη… Όταν μαζευτεί η Εθνική θα πρέπει αυτά να τα αφήσουμε έξω. Αυτή είναι η άποψή μου» τόνισε και κατέληξε κάνοντας μια αναφορά στον τελικό Κυπέλλου στο οποίο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό…

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο αλλά και ο Παναθηναϊκό το θέλει. Ελπίζω να είμαστε καλύτεροι και να το πετύχουμε εμείς», κατέληξε.

Γεωργιάδης: «Άθλος αυτό που κάναμε»

Περήφανος για την ομάδα του και τη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία.

Γεωργιάδης: «Άθλος αυτό που κάναμε»
Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Γιώργος Γεωργιάδης μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Σίγουρα δεν έγινε όμορφο παιχνίδι. Προκρίθηκε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό που απείλησε μόνο μια φορά στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να περάσεις μέσα από δύο παιχνίδια τον Ολυμπιακό με τις καταστάσεις που ζούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκαν μόνο 17 λεπτά. Μετά το γκολ που πετύχαμε δεν πήραμε ένα φάουλ και αμέσως μετά σφυρίχτηκαν επτά φάουλ έξω από την περιοχή μας. Γι’ αυτό είναι άθλος αυτό που έγινε. Συγχαρητήρια στους παίκτες και χαίρομαι που θα βρεθούμε μετά από πολλά χρόνια σε έναν τελικό, αλλά δεν πανηγυρίζω, γιατί στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Μόνο τότε μπορούμε να πανηγυρίζουμε», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει όσα δυσάρεστα συνέβησαν, είπε: «Δεν μπορώ να πω πολλά από τη θέση που είμαι. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, αν έγινε. Έχω ζήσει πολλά σαν παίκτης, στο Καραϊσκάκη, στη Λεωφόρο, στο Χαριλάου, στην Τούμπα… Θα πρέπει να σκεφτούν αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο γιατί φτάσαμε εδώ και γιατί παρεκτρέπονται οι οπαδοί απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα».

Σχετικά με την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα, τόνισε: «Εμείς ήμασταν ήρεμοι στην αρχή. Οι παίκτες μας εκνευρίστηκαν. Από ό,τι καταλαβαίνω το παιχνίδι άργησε να αρχίσει γιατί υπήρχαν ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Είχε δώσει εντολή ο διαιτητής να καθαριστεί ο πάγκος, καθαρίστηκε και μετά ζήτησε να αλλάξουμε πάγκος. Αν ο πάγκος είναι καθαρός, μπορούμε να κάτσουμε κι εμείς κι ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω αν επηρεάστηκαν οι ομάδες. Πάντως εμείς πριν λίγες μέρες στο Χαριλάου επί 90 λεπτά δεχόμασταν αντικείμενα και δεν έγινε τίποτα. Αυτά που έγιναν σήμερα δεν έχουν καμία σύγκριση με όσα έγιναν στο Χαριλάου απέναντί μας».

Μιλώντας για τις αψιμαχίες ποδοσφαιριστών, τόνισε: «Δεν είναι όμορφα πράγματα αυτά. Έχουν μπροστά τους ένα Μουντιάλ. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο ήρεμοι. Αυτά βέβαια συμβαίνουν και αλλού, έχουμε δει αντίστοιχα επεισόδια στους αγώνες της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ».

Για την απουσία των Νάτχο, Αθανασιάδη και Κατσουράνη από τον τελικό, είπε: «Ο Νάτχο δεν έκανε τίποτα και αποβλήθηκε, ο Αθανασιάδης δεν έκανε τίποτα και πήρε κίτρινη… Ο Κατσουράνης έφταιγε και αποβλήθηκε. Ακόμη κι έτσι χάσαμε τρεις παίκτες. Είναι σημαντικοί παίκτες και λυπάμαι που δεν θα τους έχουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε με όσους αγωνιστούν. Αυτή είναι η σκέψη μας».

Τέλος, για το γεγονός ότι κατέκτησε δύο Κύπελλα με τον ΠΑΟΚ σαν ποδοσφαιριστής, είπε: «Το θέμα δεν είμαι εγώ. Είμαι ευγνώμων που θα είμαι στον τελικό ως μέλος του ΠΑΟΚ. Συνήθως δεν χάνω τελικούς. Αν ήμουν ποδοσφαιριστές, θα ήξερα το αποτέλεσμα. Τώρα σαν προπονητής εύχομαι να το κάνουν οι παίκτες μου και θα το κάνουν».

Copa Del… Real!

Επέστρεψε στους τίτλους η Ρεάλ Μαδρίτης! Μπορεί ο Κριστιάνο να ήταν απών, αλλά ο Μπέιλ το πήρε πάνω του και με γκολάρα στο 85'... ξέρανε την Μπαρτσελόνα (2-1) για να χαρίσει το Κύπελλο στη βασίλισσα.

Copa Del… Real! (video)
Το περσινό πάθημα, έγινε μάθημα! Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στους εγχώριους τίτλους κατακτώντας το 19ο Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της και παίρνοντας το στέμμα απ' τη συμπολίτισσα Ατλέιτκο.

Οι Μαδριλένοι με γκολάρα του Μπέιλ στο 85' πέτυχαν την μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα με σκορ 2-1 και στέφθηκαν Κυπελλούχοι για πρώτη φορά μετά το 2011, όταν και τότε το είχαν σηκώσει πάλι Μεγάλη Τετάρτη.

Το σκορ στο Μεστάγια άνοιξε απ' τον Ντι Μαρία (11'), προτού ο Μπάρτρα (66') φέρει προς στιγμήν στα ίσα το παιχνίδι κι ενώ οι δύο... μονομάχοι είχαν συνολικά τρία δοκάρια (2 η Ρεάλ)!

Το ματς:

Όταν παίζει η Μπαρτσελόνα, καταλαβαίνεις αυτόματα αν… πατάει καλά. Στην προκειμένη περίπτωση… δεν! Κι ο Μπέιλ απ’ την άλλη έδειχνε σε πολύ καλό φεγγάρι, απειλώντας δις την εστία του Πίντο. Η άμυνα… ανάγκης των Καταλανών, τους κόστισε στο 11’ με τη Ρεάλ Μαδρίτης να εκμεταλλεύεται τα κενά των αντιπάλων, τον Μπενζεμά να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Ντι Μαρία (σε δύσκολη φάση για το αν ήταν οφ σάιντ ή όχι) κι ο Αργεντινός από διαγώνια θέση «εκτέλεσε» για το προβάδισμα των Μαδριλένων!

Μπέιλ και Μπενζεμά έδειχναν σε κάθε ευκαιρία πως μπορούν να κάνουν τη «ζημιά». Απ’ την άλλη, οι «μπλαουγκράνα» ήταν σχεδόν άφαντοι, μπλοκαρισμένοι με τον Μέσι να περνάει απαρατήρητος. Δειλά-δειλά η ομάδα του Μαρτίνο προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι της, αλλά τα αδύναμα σουτ του Μέσι δεν μπορούσαν να θεωρηθούν ευκαιρίες για γκολ. Και τελικά το 1-0 έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με τη «βασίλισσα» να έχει βάλει μάλλον εύκολα τις βάσεις για την κούπα και τους Καταλανούς να ψάχνουν τρόπους να αντιδράσουν σε ένα μέτριο βράδυ τους.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, η Μπάρτσα διαμαρτυρήθηκε. Διότι ο Πέπε χτύπησε τον Μέσι, αλλά ο διαιτητής φάνηκε να του την χαρίζει (είχε ήδη κίτρινη). Η Ρεάλ είχε χάσει την επιθετική της δύναμη και την άμυνά της δεν την λες και την πιο «ασφαλή». Οι «μπλαουγκράνα δεν είχαν κάτι πλέον να χάσουν και οι επιθέσεις τους έγιναν πιο μαζικές και πιο απειλητικές. Και την ώρα που ο Μπενζεμά έχανε την ευκαιρία να… τελειώσει την υπόθεση (με δοκάρι στο 66’), δύο λεπτά αργότερα ο Μπάρτρα έπιασε «μαγική» κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κασίγιας, για το 1-1, που έβαλε… φωτιά στον τελικό, στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση της ομάδας του.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει και είχε πάει… προς Βαρκελώνη, που ήταν καλύτερη. Η τύχη (προς στιγμήν) δεν ήταν με τη Ρεάλ. Διότι στο 81’ θα μπορούσε να πάρει ξανά προβάδισμα, αλλά η σουτάρα του Μόντριτς δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Πίντο. Ο… Θεός, όμως, ήταν Μαδριλένος! Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι κι ενώ φαινόταν πως πάμε για παράταση, ο Μπέιλ έφυγε… σφαίρα στην κόντρα, άφησε τον Μπάρτρα να παρακολουθεί και «εκτέλεσε» τον Πίντο κάτω απ’ τα πόδια για το 2-1. Και η κούπα θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, με τον Νεϊμάρ να είναι μοιραίος για την ομάδα του, έχοντας «τρελό» δοκάρι στην εκπνοή, που ουσιαστικά… χάρισε το τρόπαιο στη «βασίλισσα»!



Μπαρτσελόνα: Πίντο, Άλβες, Μπάρτρα (85’ Αλέξις Σάντσες), Μασεράνο, Άλμπα (46’ Αντριάνο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Σεσκ, Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα

Στον πάγκο: Όιερ, Πουγιόλ, Σονγκ, Σέρχι Ρομπέρτο, Πέδρο

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μπενζεμά, Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία (87’ Ιγιαραμέντι), Ίσκο (89’ Καζεμίρο)

Στον πάγκο: Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράν, Νάτσο, Μοράτα, Χοσέ Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ, Ελλαδάρα και σύστημα εναντίον της πρόκρισης.!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης σχολιάζει μέσω του sport-fm.gr όσα έγιναν μέσα και έξω απ' το γήπεδο στη ρεβάνς Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ, Ελλαδάρα και σύστημα εναντίον της πρόκρισης.
Θα ανεχθώ για μερικές μέρες όσο θα φωνάζουν οι του Ολυμπιακού για τη ζούγκλα της Τούμπας, τους γάβρους στο πάγκο τους, τα μπουνίδια στη φυσούνα, το τραμπούκο του Κατσουράνη κι όσα ευτράπελα συνέβησαν στη ρεβάνς του Κυπέλλου.

Κάποια στιγμή, δεν αποκλείεται νωρίτερα από όσο υπολογίζω, να ασχοληθεί κάποιος με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πρόκριση γιατί ήταν λίγο ή και λίγο παραπάνω καλύτερος από τον Ολυμπιακό και να μην ξεχνάμε, αδικήθηκε στον Καραϊσκάκη. Ο πρωταθλητής δεν έδειξε ότι του ανήκει αυτό το Κύπελλο, όπως έγινε με το πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε δικαίως με διαφορά.

Η αποφασιστικότητα ήταν ένα από τα κυριότερα στοιχεία για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην πρόκριση και λιγότερο κάτι από τα στοιχεία που κουβαλούν ο Στοχ κι ο Νάτχο κι όποιος άλλος ποιοτικός ποδοσφαιριστής του.

Προφανώς δεν προάγει κανείς το ποδοσφαιρικό ήθος κι ο Μάνταλος, τα είχε ελαφρώς και δικαιολογημένα χαμένα. Ενδεχομένως να είχε κάνει καλύτερη διαχείριση της υπόθεσης με τους γάβρους στο πάγκο του Ολυμπιακού, γεγονός που θα μείνει στη μνήμη μας ως μια από τις ιστορικές καζούρες κι όχι δα κάτι τόσο τρομερό που θα έπρεπε να προκαλέσει την καθυστέρηση μιας ώρας στην έναρξη του αγώνα.

Και στο επεισόδιο με τον Μανιάτη και τον Κατσουράνη, αδίκησε τον Ολυμπιακό που τον άφησε με δέκα. Δυστυχώς κι αυτά που συνέβησαν στη μεγάλη διάρκεια του αγώνα κι αυτά που ακολούθησαν με τους τσαμπουκάδες στα αποδυτήρια, θα είναι το θέμα που θα απασχολήσει πολύ πιο έντονα από την πρόκριση του ΠΑΟΚ.

Το κατανοώ. Ετσι κάπως είναι φτιαγμένο το σύστημα και τώρα θα κινητοποιηθούν όλοι αυτοί που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου όταν συμβαίνουν χειρότερα σε γήπεδα του «κέντρου». Πάω στοίχημα ότι θα ξυπνήσουν κι οι πολιτικοί. Εκλογές έρχονται, θα πρέπει να χαϊδέψουν αυτιά. Ελλαδάρα μου, πόσο σε αγαπώ.

Υ. Γ. - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Άνθρωποι, αν νομίζετε ότι όσα συνέβησαν με βρίσκουν σύμφωνο και τα συμπεριλαμβάνω στην καζούρα με τους γάβρους στον πάγκο του Ολυμπιακού, να ξέρετε ότι κάνετε λάθος.

Απλά βαρέθηκα να τα αποδοκιμάζω και να αδικώ όλους αυτούς που είναι αγανακτισμένοι, όχι φανατισμένοι. Είναι οργή λαού.

Και πάλι, εγώ στη θέση τους, επειδή δεν επικροτώ τις τακτικές τους και τις αντιδράσεις τους, θα επέλεγα άλλον τρόπο για να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου.Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Δεν αξίζει η Ελλάδα αυτή την εικόνα»

Απογοητευμένος από όσα έγιναν στην Τούμπα εμφανίστηκε ο Μίτσελ, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει πως είναι προτιμότερο που έχασε η ομάδα του από το να κινδυνέψει περισσότερο η αποστολή του Ολυμπιακού.

Μίτσελ: «Δεν αξίζει η Ελλάδα αυτή την εικόνα»
Εμφανώς απογοητευμένος, όχι τόσο από την ήττα αλλά από τα όσα αντίκρισε στην Τούμπα και όσα βλέπει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Μίτσελ μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

«Είναι γελοίο να μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αυτό που έγινε σήμερα δεν το έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Το παιχνίδι άρχισε 80 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα και όλα αυτά που βλέπαμε δεν έχουν σχέση με τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Καταλαβαίνω το διαιτητή. Κι εγώ είχα την ίδια επιθυμία να τελειώσει το παιχνίδι. Γιατί εκτός από προπονητής ποδοσφαίρου είμαι άνθρωπος. Αν είχαμε πετύχει γκολ ή αν είχαμε προκριθεί, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί πολλά άσχημα πράγματα. Ακόμη κι έτσι συνέβησαν πολλά άσχημα πράγματα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είδαμε ποδοσφαιριστές να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μας βρίζουν. Είναι η πρώτη φορά που χάνω ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και το προτιμούσα. Γιατί σημασία έχει η υγεία των ποδοσφαιριστών και των μελών της αποστολής. Υπήρχαν στιγμές που φοβήθηκα», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

«Αυτό που είδαμε δεν αξίζει σαν εικόνα στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για τη χώρα, που πραγματικά έχει πολλά όμορφα πράγματα να παρουσιάσει. Κι αυτό σας το λέει ένας άνθρωπος που μιλά για την ελληνική φιλοξενία και το πόσο καλοί είναι οι Έλληνες τόσο απέναντι σε μένα όσο και στην οικογένειά μου», πρόσθεσε.

Χίκμαν… breaker!

O πρωταγωνιστής του «διπλού» της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μιλάνο με αντίπαλο την Αρμάνι, Ρίκι Χίκμαν, ήταν ο κορυφαίος των πρώτων αναμετρήσεων για την προημιτελική φάση της Euroleague.

Χίκμαν… breaker
Ο Ρίκι Χίκμαν όχι μόνο οδήγησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο break στο πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο την Αρμάνι στο Μιλάνο για τα προημιτελικά της Euroleague, αλλά αναδείχθηκε και MVP.

Ο Αμερικανός γκαρντ των Ισραηλινών ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του στην παράταση με 101-99, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της διοργανώτριας αρχής.

Συγκεκριμένα στα 31:36 που αγωνίστηκε σημείωσε 26 πόντους (4/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 9/9 βολές), μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκλεψε 1 φορά την μπάλα, κέρδισε 10 φάουλ, ενώ υπέπεσε σε 2 λάθη.Πηγή: sport-fm.gr

Η Ελλάδα και η Τούμπα ποτέ δεν πεθαίνουν!!

Είμαστε τυχεροί. Έχουμε το προνόμιο να ζούμε στην πιο γελοία χώρα της Ευρώπης. Η καλύτερή μας! Άσε τους άλλους Ευρωπαίους με τη σοβαρότητά τους, τους μονοχνωτους και ξενέρωτους. Για μία ακόμα φορά δείξαμε τι σημαίνει Γιορτή του ποδοσφαίρου σε ματς ανάμεσα δύο δημοφιλέστατων ομάδων μας. Αυτά που κάποιοι άλλοι κάνουν στην Αίγυπτο προχθές, στη Συρία χθες, στην Ουκρανία σήμερα, με ξεσηκωμούς και νεκρούς, εμείς τα στήνουμε στο γήπεδο.
Μέγας τελετάρχης της Γιορτής στην Τούμπα ο διαιτητής Μάνταλος που τα διέλυσε όλα. Που επέτρεψε τα πάντα. Ακόμα και αυτά της πιο απίθανης ποδοσφαιρικής φαντασίας από τους Μαου-Μαου. Πρωταγωνιστές αντάξιοι της εν λόγω Γιορτής, με μια επίδειξη ασύλληπτου τσογλανισμού διεθνείς ποδοσφαιριστές, και γαμώ πιο χουλιγκάνοι από τους θεατές. Να ξέρουμε, δηλαδή, ποιους στέλνουμε στο Μουντιάλ.
Εβδομηντα πέντε λεπτά καθυστέρησε το παιχνίδι για να ξεκινήσει. Ούτε στην Ταγκανικα. Όργια. Κι όσο τον έπαιρνε το κοράκι προσπαθούσε να κρατήσει το παιχνίδι με καθυστερήσεις στο τέλος.
Αγωνιστικά πως πήγε ο ημιτελικός; Σε παρακαλώ. Ο αποδυτηριάκιας δεν απευθύνεται σε κάφρους.

ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΙΒΑΝ και Ζαγόρ στην Τούμπα, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τη δουλειά στην Τούμπα έπρεπε να την καθαρίσει ο Ζαγοράκης. Δεν κατάλαβα. Τσάμπα τον έβαλε ευρωβουλευτή στη λίστα ο Σαμαράς. Να έπιανε επιτόπου καθήκοντα ο Θόδωρος χωρίς το ντουφέκι του, έφτανε το κύρος του, ώστε να προλάβει τις αηδιαστικές εικόνες που διέσυραν στην Ευρώπη, ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, αλλά τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Κι αν δεν μπορούσε μόνος του να τα καταφέρει ο Ζαγοράκης, ας ζητούσε ενίσχυση από τον σύντροφο  Χριστοδουλόπουλο, τον άλλο υποψήφιο ευρωβουλευτή, άσχετο αν κατεβαίνει με άλλη φανέλλα. Και ο τραγουδιστής για την Ελλάδα, ρε γαμώτο, επιστρατεύθηκε στην μάχη της Ευρώπης.
Αμ ο άλλος, ο Ιβάν, ο «ισχυρός άνδρας», λέει, του ΠΑΟΚ μπουκάρησε στον αγωνιστικό χώρο για να βάλει μια τάξη. Τι σόι ισχυρός είναι όταν και αυτός έχει  δύναμη όσο μία σκνίπα στην κόλαση της Τούμπας.
Τα χειρότερα βέβαια ακολούθησαν. Θα επανέλθω.


Πηγή: sportdog.gr

Η ΤΣΣΚΑ έκλεψε τον Παναθηναϊκό!

Η ΤΣΣΚΑ έκλεψε τη νίκη μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντίδης δεν έκανε ποτέ δηλώσεις κατά των διαιτητών, αλλά η ουσία είναι μία. Χάθηκε η ευκαιρία. "Μας έκλεψαν τη νίκη οι διαιτητές", γράφτηκε ότι είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αλλά ο ίδιος δηλώσεις δεν έκανε. Και δεν συνηθίζει να μιλάει έτσι. Συνήθως ό,τι είναι να πει, το λέει στο παρκέ, αλλά αυτή τη φορά ξέχασε να πει την τελευταία λέξη. Προσπάθησε να το κάνει, ήταν έτοιμος να στείλει συστημένο τρίποντο όπως πέρυσι στη Βαρκελώνη, αλλά τελικά η κατάληξη της φάσης θύμισε το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Τότε που δεν πρόλαβε να σουτάρει και η ΤΣΣΚΑ βγήκε νικήτρια. Τώρα ο Μήτσος ήταν έτοιμος να πυροβολήσει, αλλά τελευταία στιγμή έγινε η παγίδα από τη ρωσική ομάδα και η ευκαιρία χάθηκε.
Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, αλλά το συμπέρασμα είναι ένα. Χωρίς τον Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ δεν υπάρχει. Χωρίς το τρελόπαιδο από τη Σερβία, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Το μπρέικ χάθηκε δίχως να το καταλάβει κανείς, ο Παναθηναϊκός είχε το ματς στα χέρια του και το έκλεψαν οι Ρώσοι. Αλλά την Μεγάλη Παρασκευή, οι πράσινοι δεν πρόκειται να κάνουν δεύτερο δώρο, έτσι όπως παίζει η ΤΣΣΚΑ, είναι δώρο για τον Παναθηναϊκό που βρέθηκε στο δρόμο του.
Πηγή: sportdog.gr

Το ρίσκο που έφερε την πρόκριση!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει την κίνηση-ματ του Αναστασίου στη ρεβάνς με τον ΟΦΗ και σχολιάζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Το ότι ο Παναθηναϊκός αναγκάσθηκε να πάει στην παράταση για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό, είναι απλά ενδεικτικό ότι η ρεβάνς με τον ΟΦΗ δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση όσο έλεγαν και πίστευαν κάποιοι.
Παρ' όλα αυτά, δεν νομίζω να υπήρξε κάποια στιγμή στο παιχνίδι που να έδινε την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός θα έχανε αυτή την πρόκριση. Ακόμα και στις δύο πολύ καλές ευκαιρίες του ΟΦΗ σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα, η παγωμάρα ήταν του... δευτερολέπτου και της φάσης, αφού η συνολική εικόνα του παιχνιδιού δεν άφηνε αμφιβολίες.
Ο Παναθηναϊκός ήθελε αυτή την πρόκριση, την άξιζε έτσι όπως έπαιξε και τελικά την πήρε.
Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο ο Αναστασίου που του βγήκε. Και του βγήκε για ένα λόγο κυρίως. Γιατί είχε διαβάσει καλά τον ΟΦΗ ή έστω ήξερε πολύ καλά πως θα παίξει ο ΟΦΗ, ο οποίος φάνηκε από τα πρώτα λεπτά πως εξάντλησε τις απαιτήσεις του απότο παιχνίδι στην ικανότητα του Φερνάντεζ και στο αν θα κάνουν λάθος σε κάποιο στημένο οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού.
Ρίσκαρε λοιπόν ο Αναστασίου ξεκινώντας με ένα κέντρο που οπτικά και από πλευράς ονομάτων τουλάχιστον, ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί σε πιεστικό παιχνίδι στο χώρο του κέντρου και σε ιδιαίτερα αυξημένα ανασταλτικά καθήκοντα.
Απλά όμως τελικά και τα δύο αυτά... δεν χριάστηκαν. Αφού ο Πίντο μάλλον δεν κατάλαβε ότι αν υπήρψε κάποιος τρόπος να αντρέψει τις ισορροπίες του αγώνα, ήταν ακριβώς εκεί και ίχι περιμένοντας πίσω με πυκνή διάταξη μπας και αποφύγει το μοιραίο.
Έτσι το ρίσκο του Αναστασίου όχι απλά δεν του κόστισε, αλλά του άνοιξε και τον δρόμο να γίνει πολύ πιο δημιουργική και γρήγορη η ομάδα του, αφού επί της ουσίας και οι τέσσερις του κέντρου, δηλαδή Πέτριτς, Πράνιτς, Αμπεϊντ, Ζέκα είχαν αποκλεισιτκά σχεδόν δημιουργικά και εκτελεστικά καθήκοντας με βάση την εικόνα του αγώνα.
Έτσι πολύ νωρίς το παιχνίδι πήγε κατ΄ευθείαν σε δημιουργία συνεχών καταστάσεων για τον Παναθηναϊκό με μία απ' αυτές να κατλήγει σε γκολ χάρις στην εκπληκτική ενέργεια του Πέτριτς που το σέρβιρε έτοιμο στον Αμπέντ.
Το ότι στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, συμμετείχαν δημιουργικά και εκτελεστικά δύο από τα χαφ του Παναθηναϊκού τα οποία ούτε καν σε αντεπίθεση αλλά απλά σε οργανωμένη επίθεση βρέθηκαν στο ύψος και μέσα στην μικρή σχεδόν περιοχή του ΟΦΗ, αποδεικνύει και αυτό που λέγαμε παραπάνω.
Το ότι ουσιαστικά τα χαφ του Παναθηναϊκού ήταν σχεδόν ελεύθερα να κάνουν αποκλειστικά και μόνο δημιουργικό παιχνίδι απαλλαγμένα από τον οποιοδήποτε φόρτο και την αντίστοιχη έγνοια για ανσταλτική λειτουργία και μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου.
Από κει και πέρα το ότι ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να πάει στην παράταση το παιχνίδι για να το καθαρίσει οριστικά, οφείλεται μόνο στα καπρίτσια της μπάλας που "δεν ήθελε να μπει" στο δεύτερο ημίχρονο με αποκορύφωμα εκείνο το απίστευτο τετ-α-τετ δοκάρι του Λαγού.
Ο οποίος Λαγός με την ευκαιρία, επανέφερε την τάξη στην μεσαία γραμμή όταν η κούραση κατά κύριο λόγο του Πέτριτς, άρχισε να κάνει επικίνδυνο το ρίσκο που πήρε αρχικά ο Αναστασίου.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έκανε αυτό που περίμεναν όλοι απ' αυτόν. Και αυτό ταυτόχρονα που μάλλον... δεν περίμεναν πολλοί απ' αυτόνπριν κάτι μήνες. Πέρασε στο τελικό κυπέλλου και όσο κι αν οι αντίπαλοι που βρήκε στον δρόμο του για τον τελικό δεν ήταν δα και τίποτε μεγαθήρια, δεν παύει το γεγονός να αποτελεί μεγάλη επιτυχία και να ανοίγει δικαιολογημένα την όρεξη όλων στο τριφύλλι και για την κούπα.
Πηγή: sportdog.gr

ΠΑΟ μπορείς, μπορείς να προκριθείς!!

Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα, μέσα από τα χέρια του έφυγε η νίκη και κατέληξε στην ΤΣΣΚΑ.


ΠΑΟ μπορείς, μπορείς να προκριθείς
Στην κανονική περίοδο οι πράσινοι ήταν αγκαλιά με το μπρέικ, αλλά στο τέλος έκαναν όλα τα λάθη μαζεμένα.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς. Η ρωσική ομάδα είχε τεράστιο πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην κυκλοφορία της μπάλας, η άμυνα των πρασίνων πίεσε και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ΤΣΣΚΑ. Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί ομαδικά, στηρίχθηκαν ως επί το πλείστον σε ατομικές ενέργειες, με τον Ουίμς κύριο εκφραστή στην επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πίεσε σωστά πάνω στην μπάλα, έπαιξε ως ομάδα και αντιστάθμισε το πρόβλημα στα ύψη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Διότι το ρόστερ του είναι σαφώς πιο κοντό, όχι μόνο στις θέσεις των ψηλών, αλλά και στην περιφέρεια.
Η εξαιρετική δουλειά του Ματσιούλις, ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, ήταν το κλειδί της καλής εμφάνισης των πρασίνων, που έχασαν μόνο στην πρώτη περίοδο, πέραν βέβαια της παράτασης. Δικό του παιχνίδι έχασε ο Παναθηναϊκός, που είχε την ευκαιρία στην κανονική διάρκεια να καθαρίσει το ματς. Πολύ πριν από την τελευταία επίθεση, που ουσιαστικά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Η φάση θύμισε τον ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης γιατί και τότε και τώρα δεν έγινε επίθεση. Τώρα σούταρε από τα 8 μέτρα υπό πίεση ο Μπράμος, αλλά οι προϋποθέσεις ήταν καλές. Απλά πέταξε την μπάλα.
Κρίμα για τον Παναθηναϊκό, που ήταν διαβασμένος και άξιζε τη νίκη. Είχε μεν σημαντική απουσία με τον Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ, αλλά κι άλλες ομάδες έχουν παρουσιαστεί με σημαντικές απουσίες, αλλά οι αντίπαλοι δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν χάρη στις εκρήξεις του Ουίμς, όμως αν δεν επιστρέψει ως την Παρασκευή ο Τεόντοσιτς, θα έχουν πρόβλημα. Και παρά το ατυχές αποτέλεσμα, ισχύει ένα διαχρονικό σύνθημα. «ΠΑΟ μπορείς, μπορείς να προκριθείς».

Πηγή:Superbasket.gr

Aπόδραση και μεγάλη νίκη για τη Μακάμπι!!

Ο Ρίκι Χίκμαν με 26 πόντους, έχοντας σαν άξιο συμπαραστάτη τον Ράις γύρισαν ένα χαμένο παιχνίδι και οδήγησαν σε νίκη με 101-99 στην παράταση την Μακάμπι σε βάρος της Αρμάνι

Aπόδραση και μεγάλη νίκη για τη Μακάμπι
H Aρμάνι προηγήθηκε 84-72, 2:40 πριν το τέλος του αγώνα κι έδειχνε πως μπορεί να καθαρίσει το ματς. Ωστόσο η Μακάμπι δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με ένα επιμέρους 15-3, με τον Ράις να σημειώνει εννέα και τον Χίκμαν έξι οδήγησε το ματς στην παράταση. Εκεί και πάλι οι Ράις και Χίκμαν κράτησαν τον τελευταίο λόγο για τον εαυτό τους και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Τελ Αβίβ που έκανε μπρέικ με το «καλησπέρα» στη σειρά.

Η ιταλική ομάδα ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε πολλούς παίκτες να συνεισφέρουν στο σκοράρισμα και μέχρι το 38’ ήταν εκείνη που κρατούσε τη νίκη στα χέρια της. Μετά από ένα πρώιμο προβάδισμα της Μακάμπι, έκανε ένα 10-4 στο τέλος της πρώτης περιόδου και έκτοτε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Έκανε 23-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και πλην μιας ισοπαλίας στο 14’, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα που πήγε μέχρι και τους 13 στο 25’. Μέχρι και το 38’ είχε μια διαφορά που κυμαινόταν από 10 μέχρι 13, αλλά κάπου εκεί ήρθε η καταστροφή.

Όμως κάπου εκεί το άγχος, αλλά και οι χαμένες βολές έδωσαν την ευκαιρία στη Μακάμπι, να ολοκληρώσει την τρομακτική αντεπίθεση της και να οδηγήσει το ματς στην παράταση, αφού ο Λάνγκφορντ 7 δέκατα πριν το τέλος, αστόχησε στην βολή που θα έδινε πιθανότατα τη νίκη στους Ιταλούς.

Συνολικά από το 84-72, οι Χίκμαν και Ράις σημείωσαν μέχρι το τέλος, 14 και 13 αντίστοιχα και άλλους δύο ο Τάιους που έριξε και μια φοβερή τάπα στον Λάνγκφορντ 5’’ πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας στον Λάνγκφορντ.

Ο Χίκμαν τελείωσε με 26 πόντους και ράνκινγκ 36, ενώ ο Ράις είχε 17 (αμφότεροι είχαν 9/9 βολές) όπως και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης που σημείωσε άλλους 17 με 7/9 δίποντα και 3/4 βολές, ενώ είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη και δύο κερδισμένα φάουλ.

Πως φτάσαμε εκεί; Ο Σαμάρντο Σάμουελς με δύο βολές κάνει το 84-72, 2:40 πριν το τέλος. Ο Ράις κάνει το 84-74 στο 1:55, ο Χίκμαν το 84-76 στο 1:29, ενώ με συμπληρωματική βολή γράφει το 84-77. Ο Λάνγκφορντ χάνει τρίποντο και ο Χίκμαν με τρίποντο γράφει το 84-80 με 32’’ ν’ απομένουν. Ο Τζέρελς ακριβώς μισό λεπτό πριν τη λήξη, κάνει το 85-80, σημειώνοντας μία βολή και ο Μέλι στα 28’’ πριν το τέλος κάνει το μοιραίο λάθος. Αντιαθλητικό στον Ράις, ο οποίος μειώνει σε 85-82 και ο ίδιος παίκτης στα 21’’ ευστοχεί σε άλλες δύο βολές για το 85-84. Ο Χάκετ στα 21΄΄ πριν το τέλος ευστοχεί σε μια από δύο βολές, ο Ράις στα 11’ σημειώνει καλάθι και φάουλ, δίνοντας προβάδισμα στην Μακάμπι με 87-86. Ο Λάνγκφορντ σε νεκρό χρόνο παίρνει φάουλ από τον Χίκμαν, αλλά ευστοχεί μόνο στην πρώτη βολή.

Στην παράταση η Μακάμπι πήρε κεφάλι μέχρι και με τέσσερις πόντους, όμως η Αρμάνι την έπιασε στο 93-93 κι έτσι οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό ισόπαλες. Ο Ράις στα 58’’ κάνει το 93-95, ο Τζέρελς όμως με μια βόμβα τριών πόντων δίνει ξανά προβάδισμα με 96-95. Ο Χίκμαν με δύο βολές στα 30’’ πριν το τέλος δίνει ξανά προβάδισμα στην Μακάμπι, ο Λάνγκφορντ κάνει λάθος, ο Τάιους κλέβει και ο Χίκμαν με άλλες δύο βολές κάνει το 96-99. Ο Λάνγκφορντ μειώνει στα 11’ σε 98-99, ο Χίκμαν ευστοχεί σε δύο 6’’ πριν το τέλος, για το 101-98. Ο Λάνγκφορντ βάζει την πρώτη, αστοχεί στη δεύτερη και η Μακάμπι παίρνει τη νίκη με 101-99.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 47-42, 70-58, 87-87 (καν.διάρκεια) 99-101 (παράταση)

Aρμάνι: Χάκετ 11, Λάνγκφορντ 18 (2), Μος 10 (3), Μέλι 9 (3), Σάμουελς 17 (1), Τσερέλα, Κανγκούρ 5 (1), Λαουάλ 14 (3 μπλοκ), Τζέρελς 15 (3)

Μακάμπι: Χίκμαν 26 (3), Μπλου 7 (1), Σμιθ 7, Οχαγιόν 4, Ζίζιτς, Ίνγκλς 11 (1), Ράις 17, Τάιους 8, Πνίνι 4, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσιανίτης 17

Διαιτητές:Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γκόντας (Ελλάδα), Κοντέ (Ισπανία) Πηγή: sport-fm.gr

Κόμπι: «Τραβάμε καζανάκι και το ξεχνάμε»

Με γλαφυρό τρόπο ο Κόμπι Μπράιαντ αποτύπωσε τα συναισθήματά του για τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία των Λέικερς.

Κόμπι: «Τραβάμε καζανάκι και το ξεχνάμε»
Οι Λέικερς ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο με το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία τους. Ο Κόμπι Μπράιαντ, που λόγω τραυματισμών μπόρεσε να τους βοηθήσει σε μόλις έξι παιχνίδια, περιέγραψε με λίγα λόγια την απογοήτευσή του, αλλά έδωσε και το σύνθημα για τη συνέχεια.

«Σκ..α σεζόν. Τραβάμε το καζανάκι. Το ξεχνάμε. Αμνησία. Η επόμενη σεζόν θα είναι επική», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης των Λέικερς. Πηγή: sport-fm.gr

Στα αποδυτήρια ο Σαββίδης!!

Ο Ιβάν Σαββίδης μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ για την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια.

Στα αποδυτήρια ο Σαββίδης
Με ένα πλατύ χαμόγελο ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού και συνεχάρη τους παίκτες του για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 11 χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές και τον Γιώργο Γεωργιάδη να ολοκληρώσουν την αποστολή κατακτώντας τον τίτλο στον τελικό του επόμενου Σαββάτου απέναντι στον Παναθηναϊκό.




Πηγή: sport-fm.gr

Στοχ: «Πολεμικό κλίμα, στρατιώτες εμείς»

Δίκαια χαρακτήρισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού ο Μίροσλαβ Στοχ.

Στοχ: «Πολεμικό κλίμα, στρατιώτες εμείς»
Ευτυχής για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Μίροσλαβ Στοχ χαρακτηρίζοντας δίκαια την επικράτηση της ομάδας του.

«Το κλίμα ήταν πολεμικό, αλλά είμαστε στρατιώτες και τα καταφέραμε. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή μας κι ελπίζω να φέρουμε έναν τίτλο μετά από καιρό στον ΠΑΟΚ. Αφιερώνω τη νίκη σε όλο τον κόσμο της ομάδας. Ήταν υπέροχοι. Μακάρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο μετά από 11 χρόνια γιατί το αξίζουν», ανέφερε ο Σλοβάκος εξτρέμ.

«Αρχίσαμε πολύ καλά, είχαμε μια ευκαιρία νωρίς στο ματς, χάσαμε και κάποιες ευκαιρίες στη συνέχεια, αλλά ήρθε το γκολ. Πιστεύω πως το αξίζαμε. Ίσως στο πρώτο παιχνίδι να μην ήμασταν καλύτεροι, κάτι για το οποίο φταίω κι εγώ, αλλά στον επαναληπτικό είχαμε περισσότερες ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Για τον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση, παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τον τίτλο».

Την πλήρωσε με… Κουμορτζί!!

Με τον Μπερνάρ Κουμορτζί να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Γκενκ, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες, η Κλαμπ Μπριζ πήρε τη νίκη με 2-0 στο ματς της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ Βελγίου.

Την πλήρωσε με… Κουμορτζί
Η Γκενκ την πάλεψε για 65 λεπτά κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, όμως ο… Κουμορτζί την «πρόδωσε» με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-0.

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ τίτλου Βελγίου και έξι λεπτά αργότερα η Κλαμπ άνοιξε το σκορ με τον Γιόργκενσεν, ενώ το σκορ που «κλείδωσε» τη νίκη πέτυχε ο ντε Σάτερ στο 88’.

Με το τρίποντο η Κλαμπ Μπριζ εκτοξεύτηκε στην κορυφή της βαθμολογίας «πιάνοντας» τη Σταντάρ Λιέγης με 38 βαθμούς, ενώ η Γκενκ έμεινε στην έκτη θέση, ένδεκα βαθμούς πίσω απ’ τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η επόμενη αγωνιστική (4η):
ΓΚΡΟΥΠ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Τρίτη 15-4
Άντερλεχτ - Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.30)

Τετάρτη 16/4
Κλαμπ Μπριζ – Γκενκ 2-0
(71’ Γιόργκενσεν, 88’ ντε Σάτερ)

Πέμπτη 17/4
Σταντάρ Λιέγης – Λόκερεν

Η βαθμολογία:
1. Σταντάρ Λιέγης 38
2 Κλαμπ Μπριζ 38
3 Ζούλτε Βάρεγκεμ 37
4 Άντερλεχτ 36
5. Λόκερεν 27
6. Γκενκ 25

ΓΚΡΟΥΠ EUROPA LEAGUE
Σάββατο 19/4

Μπέβερεν – Γάνδη (21.00)
Λιρς – Οστάνδη (21.00)
Σαρλερουά – Σερκλ Μπριζ (21.00)
Μαλίν – Κορτράικ (21.00)

Η βαθμολογία στον πρώτο όμιλο:
1. Οστάνδη 7
2. Μπέβερεν 4
3. Λιρς 3
4. Γάνδη 3

Η βαθμολογία στον δεύτερο όμιλο:
1. Κόρτραϊκ 7
2. Σαρλερουά 7
3. Μαλίν 3
4. Σερκλ Μπριζ 0

Η επόμενη αγωνιστική (5η):
ΓΚΡΟΥΠ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Κυριακή 20/4
Λόκερεν – Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.00)

Δευτέρα 21/4
Κλαμπ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης (15.30)
Γκενκ – Άντερλεχτ (19.00)

ΓΚΡΟΥΠ EUROPA LEAGUE
Σάββατο 26/4
Λιρς – Μπέβερεν (21.00)
Οστάνδη – Γάνδη (21.00)
Σερκλ Μπριζ – Κορτράικ (21.00)
Σαρλερουά – Μαλίν (21.00)Πηγή: sport-fm.gr

Κερασμένο… στη Λίβερπουλ!!

Ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε -χωρίς να παίζει- η… Λίβερπουλ! Η Σάντερλαντ ανάγκασε σε οδυνηρή γκέλα (2-2) τη Μαν. Σίτι και την απομάκρυνε ακόμα περισσότερο απ’ την κορυφή!

Κερασμένο… στη Λίβερπουλ! (video)
Αυτές δεν ήταν «μαύρες γάτες». Ήταν… κόκκινες!

Παλεύοντας για τη δική της επιβίωση, η φιλότιμη Σάντερλαντ έβγαλε τελικά κερδισμένη τη Λίβερπουλ και αποσπώντας ισοπαλία (2-2) από τη Μάντσεστερ Σίτι, έκανε ακόμα πιθανότερη την κατάκτηση του τίτλου απ’ τους πρωτοπόρους!

Παρόλο που οι «πολίτες» έδειχναν ότι -εύκολα ή δύσκολα- θα πάρουν το εξ αναβολής παιχνίδι για την 26η αγωνιστική (προηγούμενοι μόλις στο 2’ με τον Φερναντίνιο) έχασαν τελικά τον κόσμο. Και μέσα σε δέκα λεπτά (73’-83’) είδαν τον Γουίκαμ να τους… τραβάει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια.

Καταφέρνοντας λοιπόν μονάχα να ισοφαρίσουν στο τέλος με τον Νασρί, έχασαν κι άλλο έδαφος -ακόμα και για τη δεύτερη θέση. Διότι εξακολουθούν να απέχουν έξι πόντους απ’ την κορυφή, αλλά και τέσσερις απ’ την Τσέλσι (έχοντας πλέον ένα μόνο παιχνίδι λιγότερο).

«Εγκεφαλικό» όμως επεφύλασσε η σημερινή μέρα και στην Έβερτον. Προερχόμενα από επτά σερί νίκες, τα «ζαχαρωτά» δεν μπορούσαν να σκεφτούν τίποτα λιγότερο απ’ την… όγδοη με την Κρίσταλ Πάλας, προκειμένου να επιστρέψουν στις θέσεις του Champions League.

Η επίσης φορμαρισμένη αντίπαλός τους ωστόσο, διαφωνούσε. Και το… εξέφρασε παγώνοντας με δυο γκολ (από Πάντσιον και Νταν) το «Γκούντισον Παρκ». Ακόμα, δε, κι όταν ο Νέισμιθ μείωσε, δεν αγχώθηκε. Ξαναπήρε αέρα δυο τερμάτων με τον Ζερόμ. Κι έκανε το γκολ του Μιραλάς στο 86’ να μοιάζει… παρηγοριά για τους φίλους της Έβερτον, που η ομάδα τους (με το τελικό 2-3) έμεινε πίσω απ’ την Άρσεναλ. Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο: «This is… Τούμπα»

Με ένα λιτό σχόλιο ο Χέντβιγκες Μαντούρο συνεχάρη τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση και στάθηκε στη δύναμη της Τούμπας.

Μαντούρο: «This is… Τούμπα»
Στη δύναμη της Τούμπας εστίασε ο Χέντβιγκες Μαντούρο μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

«This is Toumba (μτφ: αυτή είναι η Τούμπα). Νίκη με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια», έγραψε στο Twitter ο Ολλανδός μέσος. Πηγή: sport-fm.gr

Περίμεναν 37 χρόνια…!!

Μετά από 37 χρόνια έμελλε να συναντηθούν ξανά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, μετά τις προκρίσεις που πήραν απόψε κόντρα σε ΟΦΗ κι Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Περίμεναν 37 χρόνια…
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα είναι το φετινό ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι συγκεκριμένοι φιναλίστ θα συναντηθούν στο ΟΑΚΑ στις 26 Απριλίου, για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1976-1977, όταν και είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά στον τελευταίο αγώνα του θεσμού εκείνη τη χρονιά και οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 2-0, κάνοντας το νταμπλ εκείνη τη χρονιά.
Πηγή: sport-fm.gr

«Αποδεκατισμένος» στον τελικό ο ΠΑΟΚ!

Ναι μεν πήρε την πρόκριση στον μεγάλο όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του τρεις «βασικούς», πληρώνοντας τα νεύρα τους.

«Αποδεκατισμένος» στον τελικό ο ΠΑΟΚ
Πύρρειος αποδείχθηκε η πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κι αυτό διότι τα νεύρα ανάμεσα στους παίκτες, κόστισαν κάρτες σε αυτούς των Θεσσαλονικέων ενόψει του τελικού με τον Παναθηναϊκό.

Νάτχο και Κατσουράνης αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα απ' τον Μάνταλο για... επεισόδια, ενώ ο χρυσός σκόρερ των γηπεδούχων κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Αθανασιάδης δέχθηκε κίτρινη για διαμαρτυρία, με αποτέλεσμα να χάνει εξίσου το τελευταίο ραντεβού της κούπας, καθώς έφτασε στο όριο.Πηγή: sport-fm.gr

Ξύλο μετά το φινάλε στην Τούμπα!! (photos)

Χαμός επικράτησε αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης στην Τούμπα. Μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο ήρθε στα χέρια με παίκτες του Ολυμπιακού, που κατευθύνονταν προς την φυσούνα.

Ξύλο μετά το φινάλε στην Τούμπα! (photos)
Η κατάσταση στην Τούμπα δεν ηρέμησε ούτε και μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου. Οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη της αναμέτρησης και ήρθαν στα χέρια με την αποστολή του Ολυμπιακού!

Μάχες σώμα με σώμα και σκηνές «ζούγκλας» εκτυλίχθηκαν δευτερόλεπτα μετά το φινάλε του δεύτερου ημιτελικού και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την πρόκριση στον τελικό.

Παρά την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και τις προσπάθειες των κάποιων παικτών του «δικέφαλου του Βορρά» να τους συγκρατήσουν οι θερμόαιμοι έπαιξαν ξύλο με παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και μέλη της αποστολής, που αναγκάστηκαν να παλέψουν για να φτάσουν στη φυσούνα.

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τα θέλει και φέτος όλα…!

Ήταν το φαβορί και το απέδειξε! Η Μπάγερν διέσυρε 5-1 την Καϊζερσλάουτερν και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας, όπου θα διεκδικήσει το 17ο τρόπαιό της, με αντίπαλο τη Ντόρτμουντ.

Τα θέλει και φέτος όλα… (video)
Σε παράσταση για έναν ρόλο, όπως αναμενόταν άλλωστε, μετέτρεψε τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του κυπέλλου Γερμανίας η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί διέσυραν με σκορ 5-1 την Καϊζερσλάουτερν στην κατάμεστη από 71.000 φιλάθλους «Αλιάνζ Αρένα» και προκρίθηκαν στον τελικό του Βερολίνου.

Αυτή θα είναι η 20η παρουσία τους σε τελικό και θα διεκδικήσουν το 17ο τρόπαιο στην ιστορία τους. Αντίπαλος θα είναι η Ντόρτμουντ, όπως συνέβη το 2008 και το 2012. Την πρώτη φορά, νικήτρια ήταν η Μπάγερν με 2-1 στην παράταση και την δεύτερη η Μπορούσια με 5-2. Οι Βαυαροί βρίσκονται, όπως και πέρυσι, σε τροχιά tremble, αφού μετά το πρωτάθλημα, θα διεκδικήσουν το κύπελλο, ενώ στο Champions League βρίσκονται στα ημιτελικά.

Η Μπάγερν Μονάχου είχε τον απόλυτο έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και… απέβαλλε σχετικά νωρίς το όποιο άγχος μπορεί να υπήρχε. Στο 24ο λεπτό ο Σβαϊνστάιγκερ με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρόμπεν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Οχτώ λεπτά αργότερα, τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο. Δημιουργός ήταν και πάλι ο Ρόμπεν, που έκανε κούρσα από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Κρόος και εκείνος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, η Μπάγερν πέτυχε και τρίτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Μίλερ από το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ποιος άλλος; Ο Ρόμπεν. Δέκα λεπτά αργότερα, η Καϊζερλάουτερν μείωσε το σκορ σε 3-1 με κεφαλιά του Τσόλερ, μετά από σέντρα του Ντικ, αλλά το «πλήρωσε». Στο 78ο λεπτό ο Μάτζουκιτς με κοντινή προβολή έκανε το 4-1 και στο 90ο λεπτό ο Γκέτσε «έγραψε» το τελικό 5-1 για τη Μπάγερν Μονάχου. Πηγή: sport-fm.gr

Στον τελικό… Ουγκάντας ο ΠΑΟΚ!!

Και λέμε άλλες χώρες τριτοκοσμικές… Σ’ ένα ματς που έληξε 3,5 ώρες μετά την υποτιθέμενη έναρξη και σημαδεύτηκε από ένταση, επεισόδια και ξύλο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και πέρασε στον τελικό.

Στον τελικό… Ουγκάντας ο ΠΑΟΚ
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που κράτησε σχεδόν τρεισήμισι ώρες με τρεις αποβολές και ατμόσφαιρα που μύριζε μπαρούτι ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το νικητήριο τέρμα στο παιχνίδι το πέτυχε ο Αθανασιάδης στο 47ο λεπτό με άπιαστη κεφαλιά. Μεγάλος εκνευρισμός και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με τον Μάνταλο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αγώνα, να κρατά 11' λεπτά καθυστερήσεις λόγω των διακοπών στο παιχνίδι.

Μανιάτης και Κατσουράνης, οι οποίοι παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, δέχθηκαν την κόκκινη κάρτα, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ, μάλιστα, να έχει γίνει αλλαγή και να είναι στον πάγκο.

Ο Νάτχο ήταν ο τρίτος παίκτης που αποβλήθηκε, μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε καθώς έσπρωξε τον Μαρκάνο. Τόσο ο Ισραηλινός όσο και ο Κατσουράνης δεν θα αγωνιστούν στο τελικό. Εκτός θα είναι και ο Αθανασιάδης ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες.

inner

Το σφύριγμα της λήξης το ακολούθησαν πολλά επεισόδια με επίκεντρο στη φυσούνα. Νωρίτερα ο Μίτσελ είχε αποχωρήσει από τον πάγκο του σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο.

inner

Η σέντρα στο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μίας ώρας και 16 λεπτών. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν αρκετά καπνογόνα με την ατμόσφαιρα να μην είναι η κατάλληλη για διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η σοβαρότερη αιτία όμως ήταν τα ψάρια τα οποία βρίσκονταν στα καθίσματα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων ενημέρωσαν τον διαιτητή ο οποίος από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για να αρχίσει το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, ο Μάνταλος ζήτησε να γίνει αλλαγή στους πάγκους.

inner

Μετά από διαπραγματεύσεις των Σαββίδη, Βρύζα, Βρέντζου και Θεοδωρίδη με τον διαιτητή, αυτός συμφώνησε να αρχίσει το ματς αλλά υπογραμμίζοντας ότι θα το διακόψει οριστικά εάν συμβεί το παραμικρό από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες βγήκαν και πάλι στον αγωνιστικό και αφού έκαναν ζέσταμα άρχισε το ματς.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα η οποία «καιγόταν» για να πάρει το αποτέλεσμα και να ανοίξει το σκορ. Όντως οι παίκτες του Γεωργιάδη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο περισσότερο ορεξάτοι, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη διάθεση δημιουργώντας κάποια καλή φάση.

Απείλησαν με τον Αθανασιάδη να πιάνει δύο κεφαλιές μετά από σέντρα, και τον Μέγιερι όμως να μην ανησυχεί. Καλύτερες στιγμές του Δικεφάλου του Βορρά προήρθαν από τα πόδια του Στοχ!

Δύο σουτ του Σλοβάκου ανησύχησαν περισσότερο τον Μέγιερι και ειδικότερα το δεύτερο στο οποίο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπεσε στη γωνία του και δύσκολα έδιωξε την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός μετά από τα πρώτα 15 λεπτά άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Κράτησε την μπάλα περισσότερο στην κατοχή του όμως δεν κατάφερε να απειλήσει. Καλύτερη στιγμή σε ένα σουτ του Κάμπελ, με τον άσο των ερυθρολεύκων να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Ο Τζαβέλας έκανε το γέμισμα, ο Αθανασιάδης κέρδισε με δυσκολία την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα σε σημείο στο οποίο ο Μέγιερι δεν μπορούσε να διώξει.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την κατοχή στη συνέχεια του αγώνα και άρχισε να πιέζει… Ωστόσο με τις πολλές διακοπές στον αγώνα, από τον μεγάλο εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών, το παιχνίδι… πέρασε σε δεύτερο ρόλο.

Ο «καθαρός» χρόνος αγώνα ήταν αρκετά μικρός, με τον Μάνταλο να «χάνει» τον έλεγχο του αγώνα και να υποχρεώνεται να κρατά 11’ λεπτά καθυστερήσεις μετά από τις συμπλοκές μεταξύ των παικτών… και όχι μόνο!

Μανιάτης και Κατσουράνης παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, και αποβλήθηκαν. Ο Νάτχο ήταν ο τρίτος ποδοσφαιριστής που αποχώρησε από το παιχνίδι (αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα) μετά από σπρώξιμο στον Μαρκάνο!

inner

Κάπου ανάμεσα στις συμπλοκές ο Ολυμπιακός είχε και την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να διώχνουν την μπάλα πάνω στη γραμμή.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Νάτχο, Αθανασιάδης, Ινσαουράλδε, Τζαβέλας (76’ Λίνο), Κατσουράνης (67’ Λαζαρ), Σάλπιγγίδης (90+3 Κίτσιου), Στοχ.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Βούκιτς, Κίτσιου, Λούκας, Λάζαρ, Λίνο, Κουλούρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Μπονγκ (83’ Σάμαρης), Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο (71’ Μασάντο), Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (71’ Σαβιόλα), Κάμπελ, Ντομίνγκες, Βαλντές.

Στον πάγκο: Ρομπέρτο, Μασάντο, Βούρος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σάλιακας.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: Μανιάτης (89’), Κατσουράνης (89’), Νάτχο (90+5)Πηγή: sport-fm.gr

Αποχώρησε πριν τη λήξη ο Μίτσελ!

Στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας κατευθύνθηκε ο Μίτσελ, αρκετά λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού απέναντι στον πάγκο.

Αποχώρησε πριν τη λήξη ο Μίτσελ
Εμφανώς ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατούσε σε ολόκληρη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Μίτσελ αποχώρησε πριν τη λήξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Μέσα σε όλα τ’ άλλα, αφορμή για την πρόωρη αποχώρηση του Ισπανού τεχνικού των «ερυθρόλευκων» στάθηκε η τελευταία σύρραξη μεταξύ των παιχτών των δύο ομάδων με τους Μαρκάνο και Νάτχο να έρχονται στα χέρια.Πηγή: sport-fm.gr

Χριάπα: «Προστάτεψαν καλά το καλάθι τους»

Ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του κοντά στη ρακέτα και σύμφωνα με τον Βίκτορ Χριάπα αυτό ήταν το στοιχεία που δυσκόλεψε την ΤΣΣΚΑ να φτάσει στη νίκη και μαζί στο 1-0 της προημιτελικής σειράς.

Χριάπα: «Προστάτεψαν καλά το καλάθι τους»
Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε στην παράταση του Παναθηναϊκού στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά της Euroleague και έκανε το 1-0 στο σειρά με τον Βίκτορ Χριάπα να εξηγεί πως τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα ήταν για τους Ρώσους…

«Δεν πήραμε πολλά ελεύθερα σουτ. Τα τρίποντα πάντα παίζουν ρόλο ειδικά σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Euroleague, aαμυντικά. Στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός έχασε όλα τα τρίποντα που επιχείρησε και αυτός μας έδωσε πλεονέκτημα 10-12 πόντων, όμως τα πράγματα άλλαξαν και ανέβασαν ρυθμό», είπε ο 31 ετών φόργουορντ και συνέχισε:

«Δεν ήμασταν πολύ καλοί σήμερα κοντά στη ρακέτα. Ο Νέναντ Κρστιτς και ο Σάσα Κάουν δεν έβαλαν τους πόντους που συνηθίζουν. Βέβαια αυτό οφείλεται στην παρουσία του Στεφάν Λάσμε και του Τζέιμς Γκιστ που προστάτεψαν καλά το καλάθι τους και μας οδήγησαν στο να παίξουμε μακριά από το καλάθι κάτι που εξυπηρετούσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού».

Πρώτο βήμα Ευρώπης…!!

Έτοιμος για την έξοδο στην Ευρώπη είναι ο Παμβοχαϊκός, που νίκησε με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ τον ΠΑΟΚ στο Βραχάτι, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την Πέμπτη θέση των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ των ανδρών.

Πρώτο βήμα Ευρώπης…
Ο Παμβοχαϊκός νίκησε με 3-2 σετ τον ΠΑΟΚ στο «Γιώργος Τριαντάφυλλος» του Βραχατίου, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την πέμπτη θέση της Α1 βόλεϊ των ανδρών που οδηγεί στο Challenge Cup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται την επόμενη Τετάρτη στην Πυλαία, όπου οι περυσινοί δευτεραθλητές με νίκη παίρνουν το «εισιτήριο, ενώ σε περίπτωση νίκης του «Δικεφάλου», ο δυο ομάδες θα αγωνιστούν την Πέμπτη 24 του μήνα στο ίδιο γήπεδο.

Το ματς ήταν συναρπαστικό, με τις ομάδες να έχουν παράπονα από τη διαιτησία των Ονόπα και Μούλα, που κατάφεραν να εκνευρίσουν άπαντες με ορισμένες αποφάσεις τους. Ο Παμβοχαϊκός ήταν αυτός που επέβαλε το ρυθμό του στα δυο πρώτα σετ, χάρη στο καλό σερβίς και τις λύσεις που είχε στην επίθεση. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετά λάθη σε υποδοχή και επίθεση.

Στο πρώτο σετ, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 16-10 και στο 20-14. Με άσσο του Τζελάτη, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 22-18, όμως το χαμένο σερβίς του Μίλκοφ έφερε το 24-20, για να τελειώσει το σετ (25-20) με κόντρα μπάλα του Χρήστου Παπαδόπουλου.
Ακόμη πιο εύκολο ήταν το έργο του Παμβοχαϊκού στο δεύτερο σετ, καθώς μετά το 16-11 «πάτησε το γκάζι». Στην ωραιότερη φάση του ματς και μετά από τρομερή άμυνα του Ζήση, ο Ντόκιτς έγραψε το 21-14, για να γίνει το 25-18 μετά από χαμένο σερβίς του Τζελάτη.

Το σκηνικό άλλαξε στη συνέχεια, καθώς ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε στο τρίτο σετ, στο οποίο ο Παμβοχαϊκός παρουσίασε προβλήματα στην υποδοχή του. Στο 6-7, ο Ονόπας έδειξε κόκκινη στον Τζελάτη, που διαμαρτυρήθηκε για μια απόφαση που δεν είχε καταλάβει πως δόθηκε υπέρ της ομάδας του. Με άσσο του Τζελάτη, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 10-12, ενώ ο ίδιος, που «ανέβασε στροφές» έγραψε το 14-18. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και οι φιλοξενούμενοι πήραν το σετ με 19-25.

Μεγάλη μάχη έγινε στο τέταρτο σετ, στο οποίο ο «Δικέφαλος» ήταν πιο ψύχραιμος στο τέλος και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 16-16, ήταν η σειρά του Κουζούνη να δεχτεί κόκκινη για διαμαρτυρία (16-17) και μετά το άουτ του Μίλκοφ (17-17), ο ΠΑΟΚ «έτρεξε» σερί 0-4 για το 17-21. Παρά τη μείωση με 20-22, ο Μίλκοφ με μια επίθεση και έναν άσσο έκανε το 20-24, για να γράψει το 21-25 ο Τζελάτης.

Πριν ξεκινήσει το τάι μπρέικ και, ενώ ο Ντόκιτς είχε πάρει θέση να σερβίρει, ο Ονόπας έδειξε κόκκινη στον πάγκο του Παμβοχαϊκού, χωρίς να γίνει αντιληπτός ο λόγος. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον πρώτο πόντο και το σερβίς, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Παμβοχαϊκό. Με άσσο του Κανέλλου έγινε το 3-2, για να ακολουθήσει σερί 3-0 και με νέο άσσο του Έλληνα κεντρικού το 6-2. Το 8-3 έγινε μετά από χαμένη επίθεση του Τζελάτη μέσα σε νέες διαμαρτυρίες, για να φτάσουν οι γηπεδούχοι στο 11-4, χάρη στο καλό σερβίς και τα λάθη των φιλοξενούμενων. Το 13-5 έγινε με νέο λάθος του Λόουσον και, παρότι ο «Δικέφαλος» μείωσε σε 14-9, το σετ τελείωσε (15-9) με χαμένο σερβίς του Λόουσον.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γιώργος Γιάτσης τα έβαλε με τους διαιτητές, τονίζοντας πως: «Το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι "διαφήμιση" για το βόλεϊ, όμως, είχε αρνητικούς πρωταγωνιστές τους διαιτητές, που κατάφεραν να εκνευρίσουν την ομάδα μας. Είναι κρίμα για το άθλημα. Πλέον, περιμένουμε τα ματς στην έδρα μας. Τεχνικά, δεν νομίζω πως χρειάζεται να πούμε κάτι, καθώς, όπως ανέφερα, οι πρωταγωνιστές ήταν άλλοι».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κλαρούδας τόνισε πως: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης και την έξοδο στην Ευρώπη. Κάναμε το πρώτο βήμα στην έδρα μας και πάμε στη Θεσσαλονίκη, όπου ψάχνουμε άλλη μια νίκη και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας αντίπαλος που μας ταιριάζει, καθώς δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Όπως και εμείς, παίζει καλά κάποια σετ και κάποια άλλα όχι».


Τα σετ: 25-20, 25-18, 19-25, 21-25, 15-9

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Γιωργος Κλαρούδας): Κράουζε 6 (1/2 επ, 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Ποτότσνικ 12 (9/16 επ, 2 άσσοι 1 μπλοκ, 61% υπ - 48% άριστες), Κουζούνης 9 (8/17 επ, 1 μπλοκ, 28% υπ - 28% άριστες), Ντόκιτς 17 (12/28 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Κανέλλος 9 (5/9 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρήστος 6 (2/6 επ, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ - 58% υπ - 19% άριστες), Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Μάρκου

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γιάτσης): Παντακίδης 10 (8/9 επ, 2 μπλοκ), Λόουσον 12 (11/21 επ, 1 μπλοκ, 62% υπ - 48% άριστες), Στίγγας 9 (7/11 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μίλκοφ 11 (9/19 επ, 2 άσσοι 39% υπ - 32% άριστες), ΜακΚίμπιν 4 (1 επίθεση, 3 μπλοκ), Τζελάτι 22 (16/31 επ, 4 άσσοι, 2 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ - 68% υπ - 41% άριστες), Στεφανίδης, Πιπέργιας, Μιηκγορίδης 1 (1/3 επ)
Πηγή: sport-fm.gr

Έπιασε κορυφή ο Παναθηναϊκός!!

Την πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι άουτ έπιασε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί της Νίκης Αιγινίου και την ήττα του Άρη -που έμεινε στη δεύτερη θέση- απ’ την Παναχαϊκή.

Έπιασε κορυφή ο Παναθηναϊκός!
Σπουδαίο τρίποντο για την παραμονή τους την κατηγορία πήρε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 3-1 σετ της Νίκη Αιγινίου.

Οι «πράσινοι» πήραν άνετα τη νίκη στο κλειστό της Κυψέλης και κράτησε τη Νίκη Αιγινίου στον πάτο της βαθμολογίας, διατηρώντας μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-7, 16-12, 21-15, 25-20
2o σετ: 8-7, 16-13, 21-16, 25-21
3ο σετ: 4-8, 12-16, 16-21, 20-25
4ο σετ: 8-5, 16-14, 21-16, 25-20

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 55 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και της Νίκης Αιγινίου προήλθαν από 4 άσσους, 49 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 3-1 (25-20, 25-21, 20-25, 25-20)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Καλμαζίδης): Γκάλιτς 16 (16/31 επ, 38% υπ - 17% άριστες), Στιβαχτής 5 (3/3 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αμορόσο 11 (6/13 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Μουρ 6 (4/5 επ, 2 μπλοκ), Μπέλος 14 (11/31 επ, 3 μπλοκ), Καρυπίδης 17 (14/28 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 48% υπ - 28% άριστες) / Κουρούπης (λ, 61% υπ - 44% άριστες), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος 2 (1/5 επ, 1 άσσος), Μαδούρας, Πολυχρονιάδης

ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (Γιάννης Μέλκας): Παλέντζας 26 (23/38 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Αναστασιάδης 1 (1/2 επ), Νταλιέγκε 4 (3/8 επ, 1 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 10 (8/18 επ, 2 μπλοκ, 47% υπ - 25% άριστες), Μακ Λαχλίν 8 (8/21 επ, 46% υπ - 23% άριστες), Χαραλαμπίδης 11 (4/9 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ) / Αγγελής (λ, 36% υπ - 14% άριστες), Β. Γεωργόπουλος, Μπλάνκενάου 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Γκορίδης, Α. Γεωργόπουλος.

Η Παναχαϊκή πήρε το ντέρμπι κόντρα στον Άρη και έμεινε δυναμικά στο παιχνίδι της παραμονής.

Ο σύλλογος της Πάτρας επικράτησε με 3-1 στη Θεσσαλονίκη και έμεινε ένα βαθμό πίσω απ’ τον Άρη και την έξοδο απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 7-8, 15-16, 18-21, 22-25
2ο σετ: 8-4, 16-6, 21-9, 25-14
3ο σετ: 4-8, 10-16, 16-21, 22-25
4ο σετ: 8-7, 16-11, 20-21, 20-25

*Οι πόντοι του Άρη προήλθαν από 9 άσσους, 40 επιθέσεις, 19 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων και της Παναχαϊκής προήλθαν από 9 άσσους, 50 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 1-3 (22-25, 25-14, 22-25, 20-25)

ΆΡΗΣ (Σπύρος Φίνος): Κυριακίδης 13 (10/17 επ, 3 μπλοκ, 81% υπ - 31% άριστες), Ντίνας 12 (5/7 επ, 7 μπλοκ), Παπαδημητρίου 8 (7/14 επ, 1 μπλοκ, 78% υπ - 33% άριστες), Χαριτωνίδης 5 (1/2 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Χατζηπαραδείσης 3 (3 μπλοκ), Αρμενάκης 22 (14/31 επ, 5 άσσοι, 3 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 89% υπ - 33% άριστες), Ίλιτς, Γάτσης 2 (2/2 επ), Ντάμποβιτς 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 1 (1/4 επ, 86% υπ - 57% άριστες)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Λυκούδης): Γκοτς 13 (9/24 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 83% υπ - 50% άριστες), Σαρικεΐσογλου 6 (6/10 επ, 1 μπλοκ, 81% υπ - 38% άριστες), Λιβαθηνός 1 (1 μπλοκ), Μπρίνκμαν 14 (10/16 επ, 4 μπλοκ), Νίκος Ρουμελιώτης 30 (24/45 επ, 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Παναγ. Ρουμελιώτης / Μέν. Ρουμελιώτης (λ, 70% υπ - 50% άριστες), Ντονας, Χριστιάς, Βασιλάκος, Πεφάνης.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των πλέι άουτ:
1η Αγωνιστική
Τετάρτη 9/4/2014
Μίκρας 20.00: Άρης - Νίκη Αιγινίου 3-1 (25-21, 22-25, 25-16, 25-22)
Παναχαϊκής 20.00: Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 3-1 (26-28, 25-20, 25-18, 31-29)

2η Αγωνιστική
Γυμναστήριο Πανελληνίου 19.00: Παναθηναϊκός - Αρης 3-2 (15-25, 21-25, 25-17, 25-17, 15-9)
Γυμναστήριο Αιγινίου 19.00: Νίκη Αιγινίου - Παναχαϊκή 2-3 (25-23, 25-27, 22-25, 25-23, 09-15)

3η Αγωνιστική
Γυμναστήριο Πανελληνίου 20.00: Παναθηναϊκός - Μ.Α.Σ. Νίκη Αιγινίου 3-1 (25-20, 25-21, 20-25, 25-20)
Γυμναστήριο Μίκρας 20.00: Α.Σ.Άρης - Γ.Ε. Παναχαϊκή 1-3 (22-25, 25-14, 22-25, 20-25)

4η Αγωνιστική
Τετάρτη 23/4/2014
Αιγινίου 20:00: Νίκη Αιγινίου - Άρης
Πανελληνίου 20:00: Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή

5η Αγωνιστική
Σάββατο 26/4/2014
Μίκρας 19:00: Άρης - Παναθηναϊκός
Παναχαϊκής 19:00: Παναχαϊκή - Νίκη Αιγινίου

6η Αγωνιστική
Τετάρτη 30/4/2014
Αιγινίου 20:00: Νίκη Αιγινίου - Παναθηναϊκός
Παναχαϊκής 20:00: Παναχαϊκή - Άρης

Βαθμολογία
1. Παναθηναϊκός 28
2. Άρης 26
3. Παναχαϊκή 25
4. Νίκη Αιγινίου 18

*Η πρώτη ομάδα θα πάρει την 9η θέση της τελικής κατάταξης, η δεύτερη ομάδα την 10η θέση της τελικής κατάταξης, η τρίτη ομάδα θα πάρει την 11η θέση της τελικής κατάταξης και η τέταρτη ομάδα της βαθμολογίας θα καταταχθεί στην 12η θέση. Η 11η και 12η ομάδα θα υποβιβαστούν στην Α2 ανδρών.Πηγή: sport-fm.gr