Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο Αναστασίου για κόουτς της χρονιάς!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον προπονητή που έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ μια ομάδα για τίτλο και τον τρόπο με τον οποίο έμεινε προσηλωμένος στο σχέδιο...
Θυμηθείτε πώς ξεκίνησε η σεζόν. Ο Παναθηναϊκός άλλαζε σχεδόν όλη την ομάδα του στηρίχτηκε σε νέα παιδιά και έναν άπειρο προπονητή. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο ρίσκο και αρκετοί εκείνοι που έβλεπαν μπροστά τους ότι είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο στην ΑΕΚ.
Ο Γιάννης Αναστασίου υποσχέθηκε την δημιουργία μιας ομάδας που θα προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, και μίλησε για μία μεταβατική χρονιά που στόχος θα είναι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που τα επόμενα χρόνια θα διεκδικήσει τίτλους. Σχεδόν 9 μήνες μετά από εκείνη την υπόσχεση ο Παναθηναϊκός έχει σφραγίσει την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα πλέι οφ στα οποία μάλιστα θα μπει χωρίς βαθμολογικό μειονέκτημα και πλέον είναι και στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.
Με ένα μπάτζετ στα χέρια του κατά πολύ μικρότερο από αυτό του Ολυμπιακού και σχεδόν το μισό από αυτό του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Αναστασίου δείχνει ικανός να πετύχει από φέτος αυτό που υποσχέθηκε για τα επόμενα χρόνια. Κυρίως όμως και ανεξάρτητα αν αυτό θα επιβεβαιωθεί και από έναν τίτλο, έχει ήδη δημιουργήσει μία απολύτως ανταγωνιστική ομάδα, που παίζει σωστό ποδόσφαιρο και αναδεικνύει συνεχώς νέους παίκτες.
Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Καρέλης, Κλωναρίδης και αρκετοί ακόμη νεαροί παίκτες έχουν μετατραπεί σε σημαντικές μονάδες και η εξέλιξη τους σε αυτούς τους μήνες που δουλεύουν με τον Γιάννη Αναστασίου είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οπως εντυπωσιακή είναι και η τακτική παιδεία τους, χάρη στην αγωνιστική πειθαρχία που έχει επιβάλλει από την πρώτη μέρα ο Ελληνας τεχνικός. Ο Αναστασίου έχει σχέδιο και φαίνεται. Για την ακρίβεια ήταν ένα σχέδιο που το έβλεπες να ξετυλίγεται από τα φιλικά της προετοιμασίας και να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα.
Ακόμη όμως και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτού του Παναθηναϊκού, επιλογές του Γιάννη Αναστασίου είναι. Αυτός έπεισε τον Μπεργκ να έρθει στην Ελλάδα, αυτός τον επέλεξε και τον μετέτρεψε σε ηγέτη αυτής της ομάδας. Ακόμη αν θέλετε αυτός του άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή στην Εθνική Σουηδίας. Το ίδιο και το αυτό ισχύει για τον Πράνιτς και τον Μέντες δύο παίκτες που όταν αποκτήθηκαν θεωρήθηκαν από τους περισσότερους “τελειωμένοι”.
Ο Αναστασίου συνεπώς δεν παίρνει πολύ υψηλό βαθμό μόνο ως κόουτς, αλλά και ως μάνατζερ δουλειά που σε Ελληνα προπονητή σπανίως έχει ανατεθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι προφανώς και είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα ο οποίος επίσης αξίζει το credit για ότι έχει γίνει φέτος στον Παναθηναϊκό, αλλά η συμμετοχή του Αναστασίου και στον σχεδιασμό αυτής της ομάδας είναι καταλυτικός. Και επειδή δεν μου αρέσει να κρίνω από το αποτέλεσμα, ιδού τι έγραφα και όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΠΑΟ με τον Αναστασίου και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.
Ο Αναστασίου επιβεβαιώνει, με την φετινή υπέρβαση του Παναθηναϊκού, ότι όσοι πίστευαν στην τεχνογνωσία που απέκτησε παίζοντας ποδόσφαιρο τόσα χρόνια στο εξωτερικό, αλλά και με τις προπονητικές γνώσεις και παραστάσεις που απέκτησε ακόμη και στην Αγγλία είναι το next best thing των Ελλήνων προπονητών. Και η καριέρα του είναι μόλις στην αρχή...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: