Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Λες και ήρθε η καταστροφή για τον Ολυμπιακό…!!

Λες και ήρθε η καταστροφή για τον Ολυμπιακό…Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Η υπερβολή σε όλη της το μεγαλείο. Ναι, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη, όμως δεν αποκλείστηκε. Χάνει 1-0 από τη Ρεάλ. Μήπως είχε κανείς την απαίτηση να επιστρέψουν στην Ελλάδα με δύο νίκες οι ερυθρόλευκοι; Οχι, φυσικά. Για μία νίκη ταξίδεψε στην Ισπανία και την Πέμπτη θα έχει άλλη μία ευκαιρία.

Και πάλι βέβαια τα προγνωστικά δεν θα είναι υπέρ του, άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί στη σειρά. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Ρεάλ έχει τέσσερις με πέντε φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό. Εχει καλύτερες μονάδες, το ρόστερ της δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο των ερυθρολεύκων.

Με μια διαφορά...
Η Ρεάλ δεν είναι άτρωτη, δεν είναι Dream Team. Δεν υπάρχει άτρωτη ομάδα στην Ευρωλίγκα, οι Μαδριλένοι έχουν αδυναμίες και αν ο Ολυμπιακός τις κτυπήσει, μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Εννοείται πως οι αδυναμίες του Ολυμπιακού είναι πολλές περισσότερες, γι αυτό και πρέπει να τις καλύψει όλες μαζί σε μια βραδιά και συγχρόνως να περιμένει από τη Ρεάλ να μην είναι σε μεγάλη μέρα. Αυτό βέβαια δεν γίνεται μόνο του, πρέπει να το… προκαλέσεις. Και ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν συγκεντρωμένος, δεν έπιασε το… τέλειο. Γιατί μόνο έτσι θα νικήσει. Αν πιάσει το τέλειο. Αν, δηλαδή, δεν κάνει εύκολα λάθη, δεν δώσει αιφνιδιασμούς στη Ρεάλ. Ο Ρούντι και η παρέα του έβαλαν μεγάλα σουτ, έκαναν σπουδαίες προσωπικές φάσεις, αλλά και ο Ολυμπιακός έκανε αντίστοιχα κάποια σπουδαία πράγματα. Ομως η διαφορά έγινε από τα εύκολα λάθη, που προκάλεσε και τους ισπανικούς αιφνιδιασμούς. Εγιναν κι άλλη λάθη, μικρές λεπτομέρειες, που έκαναν τη διαφορά. Μόνο που στο Παλάθιος Ντε Λος Ντε Πόρτες δεν επιτρέπεται κάτι άλλο, εκτός από το τέλειο.
Αν γίνει αυτό, ο Ολυμπιακός θα νικήσει στη Μαδρίτη, αλλά δεν θα έχει προκριθεί. Η σειρά είναι μεγάλη, κρίνεται στις τρεις νίκες και όχι στην πρώτη ή την δεύτερη. Από κάθε άποψη το 2-0 της Ρεάλ θα δώσει στους Μαδριλένους άλλο αέρα και η ανατροπή θα μοιάζει εξωπραγματική, αλλά ακόμα κι έτσι τίποτα δεν θα έχει τελειώσει. Αυτά είναι τα πλέι οφ, ας θυμηθούμε και το παρελθόν. Πόσες φορές το πρώτο ματς ήταν περίπατος για τον γηπεδούχο και ήρθε η ανατροπή στο δεύτερο. Πόσες φορές έγινε το ανάποδο. Η ακόμα και να θυμηθούμε τι έγινε πέρυσι στη σειρά του Ολυμπιακού με την Εφές. Το άνετο 2-0 μεταφράστηκε ως σίγουρη πρόκριση, όταν έγινε το 2-2 στην Τουρκία άλλαξε η ψυχολογία και στο πέμπτο ματς είδαμε θρίλερ.
Δεν ήρθε η καταστροφή με μια ήττα, δεν έρχεται η πρόκριση με μία νίκη. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Και όσοι την Μεγάλη Τρίτη ήταν… κρέατα, μπορεί την Μεγάλη Πέμπτη να γίνουν πάλι… Καραϊσκάκηδες.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: