Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δίψα για κούπα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου με την επιβλητική εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά και το άψογο στήσιμο του Αναστασίου. 
Η «Λεωφόρος» δίψαγε για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και ο Γιάννης Αναστασίου και τα παιδιά του τους έκαναν το καλύτερο δώρο. Ο Παναθηναϊκός ήταν δύο κλάσεις καλύτερος από τον αντίπαλό του και είχε μεγάλη διαφορά και σε ποιότητα και σε τρεξίματα . Αποτέλεσμα αυτό το 3-0 στην παράταση να μοιάζει άδικο για τους «πράσινους», που θα έπρεπε βάση ευκαιριών να είχε νικήσει με αυτό το σκορ τουλάχιστον, από την κανονική διάρκεια του αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου μετά από τέσσερα χρόνια. Η διαφορά είναι, ότι τότε, το 2010 ο Παναθηναϊκός ήταν μία πλούσια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης (Ζιλμπέρτο, Σισέ, Λέτο και άλλους), ενώ φέτος ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ και παιδιά από τις Ακαδημίες. Και ειδικά όταν στην αρχή της χρονιάς , πολλοί υποστήριζαν, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει την τύχη της ΑΕΚ , καταλαβαίνει κανείς , γιατί είναι επιτυχία η συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός γίνεται και πάλι Panathinaikos, αφού με την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου εξασφάλισε και πάλι την επιστροφή του στην Ευρώπη, εκεί που είναι μακράν η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα σε διακρίσεις.
Ο ΟΦΗ έμοιαζε ανήμπορος να σταματήσει τον Παναθηναϊκό και συνέχιζε να παίζει άμυνα και αντιποδόσφαιρο ακόμα και όταν έχανε με 2-0 στην παράταση δεν είχε plan b. Οι δύο ευκαιρίες με Παπάζογλου και Νούνιες(δοκάρι) είναι οι μόνες, που «τρόμαξαν» τους παίκτες του Αναστασίου, οι οποίοι όμως πιο πριν είχαν χάσει ευκαιρίες που δεν χάνονται με κορυφαίες το δοκάρι του Λαγού και το σουτ εξ'επαφής που έβγαλε ο Φερνάντεζ.
Μέντες και Σίλντεφελντ στο κέντρο της άμυνας ήταν άψογοι με τον Μέντες σε ηρεμία να θυμίζει κάτι από...Χένρικσεν και τον «Σιφο» να «καταπίνει» τον Παπάζογλου. Ο Ζέκα έτρεξε όσο κανείς άλλος στο γήπεδο και κάλυψε όλους τους χώρους, ο Αμπέντ επίσης βοήθησε πολύ στην δημιουργία και σημείωσε το πρώτο καθοριστικό γκολ , ο Πέτριτς στην φάση του πρώτου γκολ έδειξε, όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος πόσο θα βοηθήσει , ενώ ο Μπέργκ πέτυχε δύο γκολ και αυτό φθάνει.
Ο Γιάννης Αναστασίου, που είχα γράψει, ότι το πρώτο ματς το είχε δει λάθος το παιχνίδι σε αυτό το ματς έκανε ρεσιτάλ από την αρχή μέχρι το τέλος. Ξεκινάει με ένα 4-4-1-1, ανοίγει το σκορ, γεμίζει τον άξονα στο δεύτερο ημίχρονο με την  είσοδο του Λαγού και την μετατροπή του συστήματος σε ρόμβο και 4-4-2 και στην παράταση μετά το 2-0 παίζει με 3-5-2 , Λαγό και Νάνο στα άκρα και ο ΟΦΗ δεν μπορεί να πλησιάσει την περιοχή . Ετσι σε μία επίθεση γίνεται το 3-0 και ο Παναθηναϊκός χάνει ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Αυτή η ομάδα βγάζει υγεία και διψάει για κούπα...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: