Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Copa Del… Real!

Επέστρεψε στους τίτλους η Ρεάλ Μαδρίτης! Μπορεί ο Κριστιάνο να ήταν απών, αλλά ο Μπέιλ το πήρε πάνω του και με γκολάρα στο 85'... ξέρανε την Μπαρτσελόνα (2-1) για να χαρίσει το Κύπελλο στη βασίλισσα.

Copa Del… Real! (video)
Το περσινό πάθημα, έγινε μάθημα! Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στους εγχώριους τίτλους κατακτώντας το 19ο Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της και παίρνοντας το στέμμα απ' τη συμπολίτισσα Ατλέιτκο.

Οι Μαδριλένοι με γκολάρα του Μπέιλ στο 85' πέτυχαν την μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα με σκορ 2-1 και στέφθηκαν Κυπελλούχοι για πρώτη φορά μετά το 2011, όταν και τότε το είχαν σηκώσει πάλι Μεγάλη Τετάρτη.

Το σκορ στο Μεστάγια άνοιξε απ' τον Ντι Μαρία (11'), προτού ο Μπάρτρα (66') φέρει προς στιγμήν στα ίσα το παιχνίδι κι ενώ οι δύο... μονομάχοι είχαν συνολικά τρία δοκάρια (2 η Ρεάλ)!

Το ματς:

Όταν παίζει η Μπαρτσελόνα, καταλαβαίνεις αυτόματα αν… πατάει καλά. Στην προκειμένη περίπτωση… δεν! Κι ο Μπέιλ απ’ την άλλη έδειχνε σε πολύ καλό φεγγάρι, απειλώντας δις την εστία του Πίντο. Η άμυνα… ανάγκης των Καταλανών, τους κόστισε στο 11’ με τη Ρεάλ Μαδρίτης να εκμεταλλεύεται τα κενά των αντιπάλων, τον Μπενζεμά να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Ντι Μαρία (σε δύσκολη φάση για το αν ήταν οφ σάιντ ή όχι) κι ο Αργεντινός από διαγώνια θέση «εκτέλεσε» για το προβάδισμα των Μαδριλένων!

Μπέιλ και Μπενζεμά έδειχναν σε κάθε ευκαιρία πως μπορούν να κάνουν τη «ζημιά». Απ’ την άλλη, οι «μπλαουγκράνα» ήταν σχεδόν άφαντοι, μπλοκαρισμένοι με τον Μέσι να περνάει απαρατήρητος. Δειλά-δειλά η ομάδα του Μαρτίνο προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι της, αλλά τα αδύναμα σουτ του Μέσι δεν μπορούσαν να θεωρηθούν ευκαιρίες για γκολ. Και τελικά το 1-0 έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με τη «βασίλισσα» να έχει βάλει μάλλον εύκολα τις βάσεις για την κούπα και τους Καταλανούς να ψάχνουν τρόπους να αντιδράσουν σε ένα μέτριο βράδυ τους.

Με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος, η Μπάρτσα διαμαρτυρήθηκε. Διότι ο Πέπε χτύπησε τον Μέσι, αλλά ο διαιτητής φάνηκε να του την χαρίζει (είχε ήδη κίτρινη). Η Ρεάλ είχε χάσει την επιθετική της δύναμη και την άμυνά της δεν την λες και την πιο «ασφαλή». Οι «μπλαουγκράνα δεν είχαν κάτι πλέον να χάσουν και οι επιθέσεις τους έγιναν πιο μαζικές και πιο απειλητικές. Και την ώρα που ο Μπενζεμά έχανε την ευκαιρία να… τελειώσει την υπόθεση (με δοκάρι στο 66’), δύο λεπτά αργότερα ο Μπάρτρα έπιασε «μαγική» κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κασίγιας, για το 1-1, που έβαλε… φωτιά στον τελικό, στην πρώτη ουσιαστικά καλή φάση της ομάδας του.

Το μομέντουμ είχε αλλάξει και είχε πάει… προς Βαρκελώνη, που ήταν καλύτερη. Η τύχη (προς στιγμήν) δεν ήταν με τη Ρεάλ. Διότι στο 81’ θα μπορούσε να πάρει ξανά προβάδισμα, αλλά η σουτάρα του Μόντριτς δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Πίντο. Ο… Θεός, όμως, ήταν Μαδριλένος! Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι κι ενώ φαινόταν πως πάμε για παράταση, ο Μπέιλ έφυγε… σφαίρα στην κόντρα, άφησε τον Μπάρτρα να παρακολουθεί και «εκτέλεσε» τον Πίντο κάτω απ’ τα πόδια για το 2-1. Και η κούπα θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, με τον Νεϊμάρ να είναι μοιραίος για την ομάδα του, έχοντας «τρελό» δοκάρι στην εκπνοή, που ουσιαστικά… χάρισε το τρόπαιο στη «βασίλισσα»!



Μπαρτσελόνα: Πίντο, Άλβες, Μπάρτρα (85’ Αλέξις Σάντσες), Μασεράνο, Άλμπα (46’ Αντριάνο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Σεσκ, Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα

Στον πάγκο: Όιερ, Πουγιόλ, Σονγκ, Σέρχι Ρομπέρτο, Πέδρο

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μπενζεμά, Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία (87’ Ιγιαραμέντι), Ίσκο (89’ Καζεμίρο)

Στον πάγκο: Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράν, Νάτσο, Μοράτα, Χοσέ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: