Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δεν φτάνει ένας Σπανούλης…!!

Δεν έχασε ακριβώς με κάτω τα χέρια στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός. Προσπάθησε, αλλά ήταν προφανές ότι ο Σπανούλης μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει μία τόσο καλή ομάδα.

Δεν φτάνει ένας Σπανούλης…
Γράφει ο Παναγιώτης Χορόζογλου
Από την στατιστική επιβεβαιώνεται, αλλά και από την εικόνα του ματς, ότι ουσιαστικά ο Ολυμπιακός πήρε βοήθειες, επιθετικές, μόνο από τον Σπανούλη. Κάτι προσπάθησε να δώσει ο Πρίντεζης, στον περιορισμένο χρόνο που αγωνίστηκε, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα άλλο.
Και όταν το ματς πηγαίνει από το ξεκίνημά του σε υψηλό σκορ και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε ρυθμό που βολεύει την Ρεάλ, είναι δεδομένο ότι για να αντέξει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει βοήθειες από πολλούς παίκτες. Και σε αυτό το παιχνίδι δεν τις είχε, όπως δεν είχε σωστές κινήσεις και στην άμυνά του.
Από πολύ νωρίς κυνηγούσε στο σκορ ο Ολυμπιακός, το γεγονός ότι γύρισε το ματς και έδειξε πρόσκαιρα ότι μπορεί να χτυπήσει το ματς δημιούργησε μία εικόνα που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πραγματική. Έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει καμία τύχη απέναντι στη Ρεάλ, η οποία μάλιστα δεν έκανε και κανένα τρομερό παιχνίδι. Έχει κι άλλα να δώσει κι αυτό σημαίνει ότι στο ματς της Μεγάλης Πέμπτης, εκτός του ότι πρέπει να είναι πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός για να χτυπήσει παιχνίδι, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να είναι ακόμη καλύτερη και η Ρεάλ.
Για να βάλεις δύσκολα στη Ρεάλ, είτε πρέπει να κάνεις το παιχνίδι «ροντέο» και να το πας στο ξύλο και στο χαμηλό σκορ, είτε να έχει την δυνατότητα να το ανοίξεις επιθετικά και να δείξεις ότι μπορείς και εσύ σε υψηλό τέμπο. Τίποτα από τα δύο δεν είναι εύκολο, όταν έχεις απέναντί σου μία τόσο καλή ομάδα, όπως αυτή η Ρεάλ. Περισσότερες λύσεις στην επίθεση χρειάζονται. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να αντέξει στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Μαζί και καλύτερη αμυντική λειτουργία, με μικρότερες αποστάσεις και περισσότερη προσοχή στα ριμπάουντ. Όλα αυτά βεβαίως είναι μία συνάρτηση του τι μπορείς να κάνεις και τι σε αφήνει ο αντίπαλος να κάνεις. Γιατί όσο και να θέλεις, εάν ο καλύτερος μπορεί να μην σε αφήσει. Και η Ρεάλ είναι προφανές ότι είναι καλύτερη ομάδα. Και στο μπάσκετ, αν δεν καταφέρεις να κλέψεις τη νίκη, συνήθως κερδίζει ο καλύτερος.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: