Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Καλές διακοπές

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/958/61/n36667690589_9437.jpgTo blog μας από 17 Ιούλη έως 2 Αυγούστου πάει παραλία! Τόσο οι αναρτήσεις, όσο και το radio Rock 'N' Goal θα επανέλθουν ανανεωμένα! Ως τότε θα έχουμε κάποιες αναρτήσεις και μουσική λίγες ώρες. Καλές διακοπές σε όλους...

Θα δοκιμαστούν Κροϊτόρου και Ριντλ από Ηρακλή


Θα δοκιμαστούν Κροϊτόρου και Ριντλ από Ηρακλή

Δύο ακόμη ποδοσφαιριστές θα δοκιμαστούν από την ομάδα του Ηρακλή. Ο λόγος για τον Ρουμάνο Μάριος Κροϊτόρου (φωτό) που είναι 30 ετών και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και στις δύο πλευρές. Αλλά και τον 34χρονο Γερμανό μέσο Τόμας Ριντλ. Ο Κροϊτόρου πέρασε για δύο χρόνια από την Στεάουα Βουκουρεστίου ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ελάχιστες συμμετοχές στην Μπακάου και την Λάσι. Από την άλλη ο Ρίντλ, αγωνιζόταν για πέντε χρόνια (2001-2006) στην Καϊζερσλάουτερν, όμως έπειτα βρέθηκε στην Αυστρία και στην Κέρντεν ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στην Κλάνκεφουρντ. Οι δύο παίκτες θα είναι από σήμερα το βράδυ στην Πορταριά και θα κριθούν από τον Γιόσεφ Μπουμπένκο.

«Πρώτη» στην Ρεάλ με Μουρίνιο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/40812cb97abdb2e1a5da4ba5a8c89da1_L.jpg?943912800?943912800?943912800Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του στην Ρεάλ ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος έκανε σκληρή, πρώτη προπόνηση ενώ το μενού περιλαμβάνει και δεύτερο πιάτο... Εικοσι λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ξεκίνησε η πρώτη προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης επί των ημερών του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι Μερένχες, οι οποίοι αποτελούνταν από οκτώ παίκτες της ομάδας Νέων μαζί με τους δέκα που δεν πήραν μέρος στο μουντιάλ, βγήκαν στον αγωνιστικό χωρο του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 9.10 το πρωί και όχι στις 9.30.

Μετά από μικρή συνομιλία με τον Πορτογάλο τεχνικό ακολούθησαν δυνατό πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο είχε διάρκεια μία ώρα και σαράντα λεπτά. Σχεδόν όλες οι ασκήσεις ήταν με μπάλα, ενώ μεγάλο κομμάτι της εκγύμνασης είχε να κάνει με την βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Μάλιστα ο Special One ενσωμάτωσε σε κάθε παίκτη... συσκευή από της οποίας το μόνιτορ μπορούσε να βλέπει σε τι επίπεδο βρίσκεται.

Οι άσοι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τελείωσαν όμως. Για το απόγευμα υπάρχει ξανά προπόνηση, ενώ το βράδυ, παίκτες και τεχνικό επιτελείο θα φάνε μαζί στο ξενοδοχείο, Mirasierra Suites.

Μπερέτα: «Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου»

Μπερέτα: «Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου»

Δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε ο προπονητής της ομάδας Μάριο Μπερέτα, σχολιάζοντας βέβαια την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ που φέρνει τον δικέφαλο αντίπαλο του Άγιαξ. «Σχετικά με την κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Άγιαξ, μαζί με τη Ζενίτ είναι οι πιο ιστορικές από της ομάδες που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε, με μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ξέραμε σίγουρα ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα, αφού όλες είναι υψηλού επιπέδου. Είχαμε κάνει μια προεργασία σχετικά με τους πιθανούς αντιπάλους αλλά από σήμερα κιόλας εγώ και οι συνεργάτες μου θα εστιάσουμε την προσοχή μας στον Άγιαξ συλλέγοντας τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες και στις μέρες που απομένουν θα κάνουμε το παν να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το κρίσιμο ευρωπαϊκό ραντεβού».

Πρόμπιερτς: «Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι το φαβορί»

Πρόμπιερτς: «Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι το φαβορί»

Ο Μίχαλ Πρόμπιερτς μίλησε αποκλειστικά στο «Αθλητικό Metropolis» για την αναμέτρηση της Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ με τον Άρη. Ο 38χρονος Πολωνός τεχνικός της ομάδας τόνισε: «Ξέρω ότι ο Άρης έχει στον πάγκο του έναν από τους καλύτερους προπονητές και ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Οι ποδοσφαιριστές μου είναι νεαροί σε ηλικία και ξέρουμε ότι ο Άρης είναι το φαβορί για την πρόκριση και πως έχουμε λίγες ελπίδες να συνεχίσουμε τον θεσμό. Γνωρίζω ότι ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, δεν γνωρίζω συγκεκριμένα κάποιους παίκτες, αλλά ξέρω πολύ καλά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Δεν γνωρίζω σε ποια έδρα θα γίνει το πρώτο παιχνίδι, ελπίζω να γίνει στο γήπεδο μας, αλλά η UEFA είναι αυτή που θα αποφασίσει. Δεν θέλω να θυμούνται όλοι τον Βαζέχα, αλλά και την δική μου ομάδα στην Ελλάδα, μετά τα δύο αυτά παιχνίδια. Ελπίζω να γίνουν δύο καλά παιχνίδια και οι φίλαθλοι να απολαύσουν καλό θέαμα».

Σιτάτσκα: «Πιθανότατα στο Κίελτσε»

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας Αντμίσκα Σιτάτσκα τόνισε σχετικά με την έδρα της ομάδας: «Το πιο πιθανό είναι το παιχνίδι να διεξαχθεί στη πόλη Κίελτσε, 140 χιλιόμετρα μακριά από την Κρακοβία. Η UEFA την Τρίτη θα ελέγξει το γήπεδο μας, αλλά πιθανότατα δεν θα το εγκρίνει για έδρα του αγώνα. Έτσι αναμένεται να παίξουμε στο 15.000 θέσεων γήπεδο στην πόλη Κίλτσε. Μίλησα με τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας σας και μου ζήτησε 2.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών σας. Αν λοιπόν το παιχνίδι διεξαχθεί στο Κίελτσε, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραχωρήσουμε αυτόν τον αριθμό εισιτηρίων. Για τις δικές μας ανάγκες δεν είμαι ακόμη έτοιμη να σας πω, θα πρέπει να μιλήσουμε με τους εκπροσώπους των οπαδών μας για αυτό. Θα θέλουν πάντως σίγουρα να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι η πρώτη φορά που η ομάδα βγαίνει στην Ευρώπη και πάντα την ακολουθούν πιστά».

«Ποτέ στην Γιουβέντους»

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs643.snc3/27391_100001065932294_3308_s.jpgΜπορεί να έχει βρεθεί στον πάγκο και να μην λογίζεται πλέον ο ως βασικός, όμως ο Φιλίπ Μεξές έδωσε την υπόσχεσή του στους οπαδούς της Ρόμα. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός πέρυσι έχασε τη θέση του από τον Νίκολας Μπουρντίσο, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να φουντώσει η φημολογία για το ότι είναι πιθανό να πουληθεί, αφού σε έναν χρόνο το συμβόλαιό του με τους Τζαλορόσι, ολοκληρώνεται.

Ο Γάλλος στόπερ δήλωσε από το προπονητικό κέντρο, όπου βρίσκεται με τους συμπαίκτες του για προετοιμασία: «Εχω να πω στους οπαδούς ότι δεν θα πάω στην Γιουβέντους και ότι ποτέ δεν πρόκεται ποτέ να πάω εκεί» ήταν τα λόγια του πρώην οπισθοφύλακα της Οσέρ.

Οσον αφορά τις δύο μεταγραφές της Ρόμα, Αντριάνο και Φάμπιο Σιμπλίσιο, σχοολίασε: «Είναι εξαιρετικές προσθήκες, θα είναι πολύ σημαντική για 'μας. Ελπίζω οι προετοιμασία εδώ να κάνει πολύ καλό και στους δύο. Η ομάδα θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν. Το πιο σημαντικό είναι μάθουν να ζουν με την υπόλοιπη ομάδα για να μπορούν να δουλέψουν καύτερα».

Σολτάνι: "Ξέρω για τον Ηρακλή, προτιμώ Γαλλία"




Ο Καρίμ Σολτάνι αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Ηρακλή αλλά και το ενδιαφέρον από τη Γαλλία. Ο 26χρονος Γαλλοαλγερινός επιθετικός που έχει ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την ολλανδική, Ντε Χάαγκ και είναι ελεύθερος, είπε μεταξύ άλλων, ότι... "θέλω να γυρίσω στη Γαλλία".

Ρωτήθηκε για τον Ηρακλή. "Εχω ακούσει για αυτή την ομάδα. Το να παίξω στην ελληνική Λίγκα δεν είναι άσχημο επίσης αλλά, με τον κίνδυνο να επαναλαμβάνομαι, θα πω ότι θέλω να παίξω στη Γαλλία για να είμαι πιο κοντά στους εκλέκτορες της εθνικής Αλγερίας".

Η ΠΑΕ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον 26χρονο, διάρκειας ενός έτους και υπάρχει μια μικρή διαφορά στο οικονομικό κομμάτι, αλλά από την πλευρά των "κυανόλευκων" είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η "φόρμουλα" και ο Σολτάνι θα φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή. Σημαντικό ρόλο ώστε οι διοικούντες να ασκήσουν πίεση στον αριστεροπόδαρο στράικερ παίζει η επιθυμία του Σλοβάκου προπονητή. Οι συστάσεις που συγκεντρώνονται λένε πως πρόκειται για εξαιρετική επιλογή, που θα δώσει λύσεις.

Αρης-Υποψήφιος από τη Βραζιλία


Όνομα από τη Βραζιλία προέκυψε για τον Αρη. Ο Ζοάο Αντράντε εξετάζει πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στους "κίτρινους". Πρόκειται για 29χρονο κεντρικό χαφ, ο οποίος αγωνίστηκε την τελευταία χρονιά στην Κοριτίμπα και έχει θητεία σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του, αλλά και πέρασμα από την Ευρώπη, όπου φόρεσε τη φανέλα της Μπράγκα και της Κάντιθ.

Ο Ζοάο Ενρίκε Αντράντε Αμαράλ, όπως είναι το πλήρες όνομα, άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Σάντος το 2000 και τρία χρόνια αργότερα επιχείρησε την πρώτη απόπειρα να αγωνιστεί στο εξωτερικό για λογαριασμό της Αμέρικα του Μεξικού. Έμεινε εκεί έξι μήνες και επέστρεψε στην πατρίδα του και την Σάντα Κρούζ. Τον Γενάρη του 2006 έκανε ένα αποφασιστικό βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στη φημισμένη Βάσκο Ντα Γκάμα.

Η καλή του σεζόν με τη φανέλα της (14 συμμετοχές, 2 γκολ) του άνοιξε το δρόμο για την Ευρώπη και τον επόμενο Γενάρη (2007) πήρε μεταγραφή για την Μπράγκα. Έπαιξε εκεί έξι μήνες, καταγράφοντας 11 συμμετοχές και σκοράροντας ένα γκολ (είχε και τρεις παρουσίες στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την πορτογαλική ομάδα, ενώ πέτυχε και ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Τότεναμ). Τον Ιούλιο του 2007 επέστρεψε στη Βάσκο Ντα Γκάμα και το επόμενο καλοκαίρι επιχείρησε και πάλι το πέρασμα στην Ευρώπη, αυτή τη φορά για την ισπανική Κάντιθ.

Γύρισε ξανά στη Βραζιλία για τη Σπορτ Ρεσίφε και σε δύο σεζόν στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της έπαιξε σε 31 ματς (1 γκολ). Έκλεισε την περσινή σεζόν στην Κοριτίμπα, με την οποία δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως εφόσον βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ’ρη θα αποκτηθεί ως ελεύθερος.

Ο ένας Ισραήλ, ο άλλος Πολωνία...


Την Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει πιθανότατα ο Ολυμπιακός στον γ' προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (λόγω τιμωρίας) στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 29 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στο Ισραήλ στις 5 Αυγούστου.

Οι Ισραηλινοί στο β' προκριματικό γύρο νίκησαν με 2-0 την Μίογκρεν από το Μαυροβούνιο και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Εύκολη αποστολή έχει -σε θεωρητικό επίπεδο- ο Αρης στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς θα αντιμετωπίσει την Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ από την Πολωνία. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Πολωνία στις 29 Ιουλίου και ο δεύτερος στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" στις 5 Αυγούστου.

Με την Πολωνική Γιάλιστοκ ο Άρης

Με την Πολωνική Γιάλιστοκ ο Άρης

Την σχετικά άγνωστη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ από την Πολωνία θα αντιμετωπίσει ο Άρης στην τρίτη φάση του Europa League. Μία ομάδα που φοράει κόκκινο χρώμα στην φανέλα και έχει ιδρυθεί το 1920. Jagiellonia BiałystokΙδρύθηκε το 1920, βασίζεται σε Białystok (πρωτεύουσα της Podlasie επαρχία), και παίζει στο Białystok City Στάδιο . Ο σύλλογος ήταν πιο επιτυχημένο στη δεκαετία του ογδόντα. Jagiellonia κατέκτησε το Κύπελλο Πολωνίας το 2010 και τα προσόντα για να παίξει στον τρίτο γύρο προσόντα του UEFA Europa League . . Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του συλλόγου στην ευρωπαϊκή κύπελλα.

. Ένα νέο γήπεδο 22.500 θέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012 σεζόν

Τρέχουσα ομάδα

2 Πολωνία DF DF Mariusz Gogol Mariusz Γκόγκολ
3 3 Μαυροβούνιο MF MF Mladen Kascelan Μλάντεν Kascelan
4 4 Πολωνία DF DF Igor Lewczuk Igor Lewczuk
5 5 Λιθουανία DF DF Andrius Skerla Andrius Skerla
6 6 Πολωνία MF MF Michał Renusz Michał Renusz
7 7 Πολωνία DF DF Piotr Klepczarek Piotr Klepczarek
10 10 Πολωνία FW FW Kamil Grosicki Kamil Grosicki
11 11 Βραζιλία MF MF Hermes Ερμής
12 12 Πολωνία GK GK Grzegorz Sandomierski Grzegorz Sandomierski
13 13 Πολωνία MF MF Jaroslaw Lato Jaroslaw Λατώ
14 14 Μαρόκο DF DF El Mehdi Sidqy El Mehdi Sidqy
15 15 Βραζιλία DF DF Thiago Thiago
17 17 Χιλή DF DF Alexis Norambuena Αλέξης Norambuena

No. Όχι.
Position Θέση Player Παίχτης
21 21 Πολωνία FW FW Tomasz Frankowski Tomasz Frankowski
22 22 Πολωνία MF MF Rafał Grzyb Rafał Grzyb
25 25 Πολωνία FW FW Michał Fidziukiewicz Michał Fidziukiewicz
26 26 Πολωνία MF MF Patryk Gondek Patryk Gondek
30 30 Βραζιλία FW FW Maicón Maicón
32 32 Βραζιλία MF MF Bruno Bruno
33 33 Πολωνία GK GK Rafał Gikiewicz Rafał Gikiewicz
34 34 Βραζιλία DF DF Daniel Henz Daniel Henz
-- - Πολωνία MF MF Tomasz Kupisz Tomasz Kupisz
-- - Πολωνία MF MF Bartlomiej Pawlowski Bartlomiej Pawlowski
-- - Πολωνία GK GK Jakub Slowik Jakub Slowik
-- - Πολωνία MF MF Maciej Makuszewski Maciej Makuszewski
-- - Λιθουανία DF DF Tadas Kijanskas Tadas Kijanskas

Γιολ: «Η κόλαση της Θεσσαλονίκης»!

Γιολ: «Η κόλαση της Θεσσαλονίκης»!

Την «καυτή» έδρα της Τούμπας φαίνεται ότι υπολογίζει ιδιαίτερα ο Μάρτιν Γιολ. Ο τεχνικός του Άγιαξ σχολιάζοντας την κλήρωση τόνισε: «Δεν είχα ιδιαίτερη προτίμηση για κανέναν αντίπαλο, και οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι είναι καλές ομάδες. Γνωρίζουμε τον ΠΑΟΚ από τις περσινές αναμετρήσεις με την Χέρενφεν, όμως φέτος έχει νέο προπονητή. Αυτό βέβαια, δεν έχει μεγάλη σημασία. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα και το γνωρίζουμε καλά. Έχουν εξαιρετικούς Νοτιοαμερικάνους παίκτες, καλούς νεαρούς. Είναι μια δυνατή ομάδα ο ΠΑΟΚ» τόνισε ο Μάρτιν Γιολ. Ο τεχνικός του Άγιαξ φάνηκε αν μην έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από την Τούμπα την οποία είχε επισκεφθεί « Στην Ελλάδα η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι καυτή με φανατικούς οπαδούς. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, από την Άλκμααρ για μια… πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει. Την λένε η κόλαση της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε καλό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς, ώστε να μην εξαρτόμαστε από τον επαναληπτικό».

Αρνητική προϊστορία του ΠΑΟΚ απέναντι σε ολλανδικές ομάδες


Αρνητική είναι η παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ, όταν αντιμετωπίζει ολλανδικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τέσσερις φορές κατά το παρελθόν έχει βρει μπροστά του ομάδες από τη χώρα της τουλίπας και τις τέσσερις όμως αποκλείστηκε. Σημείωσε, μάλιστα, μόλις μία νίκη.Η τελευταία φορά, μάλιστα, ήταν πέρυσι απέναντι στην Χέρενφεϊν, σειρά που σήμανε και την πρόωρη ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του «δικεφάλου» απέναντι σε ολλανδικές ομάδες και πάντα σε αγώνες για το Κύπελλο UEFA:

27/08/09 Χεϊρενφέιν - ΠΑΟΚ 0-0
20/08/09 ΠΑΟΚ - Χεϊρενφέιν 1-1

30/09/04 ΑΖ Αλκμααρ - ΠΑΟΚ 2-1
16/09/04 ΠΑΟΚ - ΑΖ Αλκμααρ 2-3

06/12/01 Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 4-1
22/11/01 ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν 3-2

07/12/00 ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν 0-1
23/11/00 Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 3-0 Πηγη contra.gr

Αναστασίου: «Πολύ δύσκολη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ»

Αναστασίου: «Πολύ δύσκολη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα του Άγιαξ για 2,5 χρόνια, ενώ προσφάτως παρακολούθησε από κοντά τη δουλειά του Μάρτιν Γιολ και γενικότερα τη μεθοδολογία του ολλανδικού συλλόγου. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Το θετικό είναι ότι οι πολλοί διεθνείς του Άγιαξ, που ήταν στο Μουντιάλ, ίσως να μην παίξουν. Αλλά ήταν πολύ δύσκολη η κλήρωση» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Μετά τον περασμένο Γενάρη ο Άγιαξ βρήκε τη χημεία και έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Έκανε ένα γύρο αήττητος. Βεβαίως τώρα θα είναι διαφορετικά. Λείπει τρία χρόνια από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι απώλεια για τον Άγιαξ, κυρίως οικονομικά. Φέτος θέλουν πάρα πολύ να φτάσουν εκεί».

Για τον προπονητή του Άγιαξ, Μάρτιν Γιολ, ο Αναστασίου επισήμανε: «Στη Βααλβάικ και στη Ρόντα φαινόταν ότι θα είναι ένας εξελίξιμος προπονητής, και πάνω απ’ όλα καλός άνθρωπος. Το αξίζει και το δικαιούται αυτό που πέτυχε με τον Άγιαξ, έχασε το πρωτάθλημα για ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική».

Συνεχίζοντας, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής τόνισε: «Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι απώλειες που έχει ο Άγιαξ. Ο Φαν Ντε Βιλ θα πάει στην Μπάγερν, τον Σουάρες τον θέλουν πολλές ομάδες, ο Ρόμενταλ πήγε στον Ολυμπιακό, ο Μπακιρτσίογλου στη Σανταντέρ, ακόμα και ο Πάντελιτς, που ήθελαν να τον κρατήσουν, αποχώρησε».

Ακόμα, ο Γιάννης Αναστασίου είπε: «Θα παίξει μεγάλο ρόλο και το πρώτο ματς. Ο Άγιαξ παίζει πολύ γρήγορα και επιθετικά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει το ρυθμό χαμηλά. Οι Ολλανδοί ξεκινάνε από το πρώτο λεπτό φουλ επίθεση, αυτή είναι η φιλοσοφία του Γιολ, αλλά και του Άγιαξ γενικότερα. Όποιοι παίκτες κι αν παίξουν, το αγωνιστικό στιλ της ομάδας θα είναι το ίδιο».

Για την έδρα του Άγιαξ, σχολίασε: «Είναι ευτυχία να αγωνίζεσαι στο «Άμστερνταμ Αρίνα»».

Για το πώς βλέπουν στην Ολλανδία το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέφερε: «Θεωρούν ότι εξελίσσεται, αλλά με αργούς ρυθμούς. Εκτιμούν πως είναι αργό το ποδόσφαιρό μας».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενά του, ο Γιάννης Αναστασίου, υπογράμμισε: «Η παραγωγή ταλέντων καθιέρωσε τον Άγιαξ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, από τη δεκαετία του ’70 έως τώρα. Τα τελευταία χρόνια οι διακρίσεις έχουν εκλείψει, αλλά η παραγωγή δε σταματάει ποτέ».

Σε δημοπρασία η Jabulani


H μπάλα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ολλανδία, βγήκε σε δημοπρασία. Η Jabulani, της Αdidas δημοπρατείται στο eBay. Η τιμή εκκίνησης ήταν 99 λίρες και μέχρι στιγμής έχει λάβει 140 προσφορές φθάνοντας το ποσό των 50.100 λιρών, δηλαδή περίπου 59.553 ευρώ.

Όλο το ποσό θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό στο ίδρυμα του "Νέλσον Μαντέλα 46664", το οποίο δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει την ατομική και συλλογική δράση για έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Η δημοπρασία λήγει την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010 στις 17.00.

Η Γιουβέντους θέλει τον Ντρέντε


Ενδιαφέρον για τον Ρόιστον Ντρέντε της Ρεάλ Μαδρίτης επιδεικνύει η Γιουβέντους, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας "Gazzetta dello sport".

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι "μπιανκονέρι" θα ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 23χρονο Ολλανδό μπακ χαφ, καθώς ο Ντρέντε δεν έχει θέση βασικού στην ισπανική ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα πιέζει για τον Φάμπρεγας

Ο διεθνής αμυντικός μέσος της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας, είναι ο πρωταρχικός μεταγραφικός στόχος της Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση της ισπανικής ομάδας θεωρεί τον Ισπανό διεθνή μέσο ως τον καλύτερο παίκτη, στη θέση του, στον κόσμο και θα κάνει τα πάντα για να τον πάρει στο "Καμπ Νου".

Ξέρει, όμως, ότι η Αρσεναλ πολύ δύσκολα θα δεχτεί να παραχωρήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της, με τον οποίο έχει συμβόλαιο έως το 2014. Σύμφωνα πάντως με τον ισπανικό Τύπο, η ομάδα της Καταλονίας προσφέρει πάνω από 35 εκατ. ευρώ για τον διεθνή μέσο, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της "Μπάρτσα", ωστόσο αποκτήθηκε από τους "κανονιέρηδες" σε ηλικία 16 ετών.

Με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ

Με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ

Τον Άγιαξ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ…
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, σχολιάζοντας την κλήρωση από τη Νιόν της Ελβετίας, τόνισε: «Συμμετέχοντας σε μια γιορτή του ποδόσφαιρου, δεν μπορείς να τη χαρακτηρίσεις καλή ή κακή. Είναι μια ιστορική ομάδα ο Άγιαξ, ελπίζω ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας θα χαρούν και τα δύο ματς. Δεν ξέρω αν θα σπάσει ο ΠΑΟΚ την κακή ποαράδοση με τις ολλανδικές ομάδες, το εύχομαι και το ελπίζω. Τα έργα στην Τούμπα έχουν ολοκληρωθεί, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί κανονικότατα τον Άγιαξ στην Τούμπα».Όλα τα ζευγάρια

Γκρουπ Πρωταθλητών


Μέταλουργκς Λιεπάγιας/Σπάρτα Πράγας - Ίντερ Μπακού/Λεχ
Άκτομπε/Ολίμπι Ρούσταβι - Χάποελ Τελ Αβίβ/Ζελέζνιτσαρ
Σέριφ/Ντιναμό Τιράνων - Ντιναμό Ζάγκρεμπ/Κόπερ
Λίτεξ/Ρούνταρ - Μπιρκιρκάρα/Ζίλινα
Λεβάντια/Ντέμπρετσεν - Βασιλεία

ΑΪΚ/Ζενές Ες - Λίνφιλντ/Ρόζενμποργκ
Παρτιζάν/Πιούνικ - Εκράνας/Ελσίνκι
ΜΠΑΤΕ/Χαφνάρφιορντουρ - Κοπεγχάγη
Μποέμιανς/Δε Νιου Σεντς - Άντερλεχτ
Σάλτσμπουργκ/Τόρσαβν - Ομόνοια/Ρένοβα

Γκρουπ μη Πρωταθλητών

Άγιαξ - ΠΑΟΚ
Ντιναμό Κιέβου - Γάνδη
Γιουνγκ Μπόιζ - Φενέρμπαχτσε
Μπράγκα - Σέλτικ
Ουνιρεά - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 27-28 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 3-4 Αυγούστου.

Ρούνεϊ πενταετίας!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/54fcd5f88cc5735c0c815ba5cbddf36a_L.jpg?1279258146?1279258146?1279258146Δεν πάει πουθενά! Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει να είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο βρετανικός Τύπος για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τρέχει το θέμα ο Γκιλ.Ο Άγγλος σούπερ σταρ όπως αναφέρει σήμερα η έκδοση της «Mirror», έχει την στήριξη της διοίκησης και θα παραμείνει στο Ολντ Τράφορντ μέχρι το 2015. Ο εκτελεστικός διευθυντής των «Μπέμπηδων», Ντέιβιντ Γκιλ, θα συναντηθεί με τους ατζέντηδες του Ρούνει για να τους ενημερώσει για την πρόταση που θα είναι μέχρι το 2015 και θα αποφέρει συνολικά στον Άγγλο στράικερ το ποσό των 40 εκατ. ευρώ!

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται επίσημα, πριν την έναρξη της Πρέμιερσιπ.

Η εποχή Μουρίνιο άρχισε στη Ρεάλ

http://1.1.1.3/bmi/www.contra.gr/images/m/mourinho_160710_m.jpgΤην πρώτη της προπόνηση υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο πραγματοποίησε την Πέμπτη (15/07) η Ρεάλ Μαδρίτης. Με το καλημέρα ο Πορτογάλος φρόντισε να φανερώσει τις προθέσεις του θέτοντας ως βασική προτεραιότητα τη σκληρή δουλειά.

O Μουρίνιο όπου έχει δουλέψει είναι το απόλυτο αφεντικό και αυτή του τη νοοτροπία θέλησε να καταστήσει σαφή από την πρώτη ημέρα. Ηδη οι αλλαγές είναι ευδιάκριτες στο προπονητικό κέντρο της βασίλισσας, στο Βαλντεμπέδας με πρώτη και καλύτερη το κλείσιμο του ειδικού χώρου που υπήρχε και στον οποίο οι φίλοι της ομάδας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους ζητώντας τους αυτόγραφα.

Επίσης, εφαρμόζονται από εδώ και στο εξής τα δεκαπεντάλεπτα ξεκούρασης - ύπνου μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής προπόνησης. Μέχρι σήμερα οι παίκτες της Ρεάλ είχαν το δικαίωμα να πηγαίνουν στο σπίτι τους για τη μεσημεριανή... σιέστα.

Βάσει του... στρατιωτικού προγράμματος του Μουρίνιο οι παίκτες θα περνούν περισσότερες ώρες μαζί. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι συμπαίκτες του θα παίρνουν όλοι μαζί το πρωινό τους πριν την πρωινή προπόνηση. Το ίδιο θα ισχύει και με το μεσημεριανό γεύμα και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να ξεκουραστούν στους 8 καναπέδες-κρεβάτια που παρήγγειλε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Από την πρώτη προπόνηση απουσίασαν οι Ισπανοί παίκτες της Ρεάλ που συμμετείχαν στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Αυτοί αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα στις 2 Αυγούστου. Απούσες ήταν και οι δύο... σημαίες του συλλόγου, Ραούλ και Γκούτι. Αμφότεροι βρίσκονται στο σύλλογο από τα 16 και 15 χρόνια τους, αντίστοιχα, αλλά ο Μουρίνιο δεν συγκινείται από κάτι τέτοια. Ο ίδιος τους είπε ότι δεν είναι ανάγκη να δώσουν το παρών στην πρώτη προπόνηση.

Στις αρχές του επόμενου μήνα η αποστολή της Ρεάλ θα περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα δώσει φιλικούς αγώνες με τους San Jose Earthquakes και τους Los Angeles Galaxy του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Επιστρέφοντας στα πάτρια θα τους περιμένουν τα φιλικά με τις Μπάγερν Μονάχου, Σταντάρ Λιέγης και Χέρκουλες, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στα τέλη Αυγούστου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη

Ορίστηκαν από την ΟΥΕΦΑ οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη στη σημερινή κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.
Αυτοί είναι:
Άαλεσουντ (Νορβηγία)
Γιάμπλονετς (Τσεχία)
Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ (Πολωνία)
Νικητής Κάλμαρ (Σουηδία)-Ντάτσια (Μολδαβία) (α’ ματς 0-0)
Νικητής ΟΦΚ Βελιγραδίου (Σερβία)-Τορπέντο Ζοντίνο (Λευκορωσία) (α’ ματς 2-2)

Εξάλλου, οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι:
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
Νικητής Σερκλ Μπριζ (Βέλγιο)-Τούρκου (Φινλανδία) (α’ ματς 0-1)
Νικητής Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μόγκρεν (Μαυροβούνιο) (α’ ματς 2-0)
Νικητής Γκέφλε (Σουηδία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) (α’ ματς 1-2)
Νικητής Πόρτανταουν (Βόρειος Ιρλανδία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) (α’ ματς 1-2)

Θανάσης Παπάζογλου-«Ενωμένος ο ΠΑΟΚ»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ad31aa499b436b391bffd410315be015_L.jpg?1279253673?1279253673?1279253673Την ενότητα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, εξήρε ο Θανάσης Παπάζογλου. Τι είπε για το Τσάμπιονς Λιγκ, την νέα σεζόν και τους προσωπικούς του στόχους για τους «ασπρόμαυρους». Για την νέα σεζόν: «Πέρσι έμπαινα στην προετοιμασία με μειονέκτημα, αφού δεν είχα τόσο καλή φυσική κατάσταση. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού την περασμένη σεζόν είχα περίπου είκοσι συμμετοχές. Γενικότερα, πάντως, η περσινή καλή χρονιά δίνει διαφορετικό «αέρα» στην ομάδα ενόψει της ερχόμενης περιόδου. Μπορεί να άλλαξε ο προπονητής, αλλά η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει η ίδια».

Για τον ίδιο: «Πολλοί ήταν αυτοί που με βοήθησαν, και μέσα από την ομάδα, και εκτός από αυτήν. Ασφαλώς και δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει στο πρώτο εμπόδιο. Δούλεψα πολύ και είμαι αποφασισμένος να δουλέψω ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να βελτιωθώ περαιτέρω σε ατομικό επίπεδο. Δεν σας κρύβω ότι περίμενα το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Στο μεσοδιάστημα δούλεψα όσο έπρεπε, αφού υπήρχε και η ανάγκη για ξεκούραση. Θέλω στη σεζόν να πετύχω όσο το δυνατό περισσότερα γκολ. Φυσικά και νιώθω 100% δικαιωμένος από την επιλογή μου να έρθω στον ΠΑΟΚ».

Για την περσινή σεζόν:
«Από την περσινή σεζόν κρατώ ένα πράγμα: ότι με σοβαρότητα μπορείς να κυνηγήσεις και να υλοποιήσεις κάθε στόχο. Από την άλλη, όταν βρισκόμασταν ένα ή δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, είχαμε δικαίωμα στο όνειρο του πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση, και βάσει των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, ήμασταν στο τέλος ευχαριστημένοι από την κατάληξη της περιόδου».

Για το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας:
«Αυτό που ειπώθηκε στις μεταξύ συζητήσεις ήταν το γεγονός ότι στον αγώνα με την ομάδα της Βουλγαρίας δεν δώσαμε το 100% των δυνάμεων μας. Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένα ελαφρυντικά, αφού βρισκόμασταν στις αρχές του βασικού σταδίου προετοιμασίας. Όπως και να έχει, πάντως, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι την ώρα που πρέπει. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Μπορεί να μην είμαι και ο πλέον έμπειρος παίκτης, αλλά έχω ζήσει καταστάσεις και σε άλλες ομάδες και μπορώ να συγκρίνω. Αυτό που δεν είχα ζήσει στην καριέρα μου και το συνάντησα στον ΠΑΟΚ είναι το στοιχείο της ενότητας μεταξύ των παικτών, χωρίς να γίνεται η παραμικρή διάκριση μεταξύ Ελλήνων και ξένων».

Για τον αντίπαλο στην Ευρώπη:
«Ακόμη και η Μπράγκα, ο θεωρητικά πιο βατός από τους πιθανούς μας αντιπάλους, είναι μια πολύ υπολογίσιμη ομάδα. Οι ευρωπαϊκοί αγώνες αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού μεταξύ των παικτών, αλλά ένα παιχνίδι δεν μπορεί να στιγματίσει το σύνολο της σεζόν».

Ναφτί -«Δίνουμε τα μέγιστα...»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/efed2ced006352bcc40215e0a8da3029_L.jpg?1279254529?1279254529?1279254529Για την προετοιμασία του Αρη, για τους στόχους της φετινής χρονιάς αλλά και για το τι έγινε πέρσι, μίλησε ο Ναφτί που σχολίασε και την κλήρωση της ομάδας στα προκριματικά του Europa League.

O Mέντι Ναφτί μίλησε στους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ στην προετοιμασία στην Ελβετία.

- Είναι η δεύτερη σεζόν σου στην ομάδα, πρώτη προετοιμασία σου με τον Έκτορ Κούπερ τι διαφορές βλέπεις σε σχέση με προηγούμενες προετοιμασίες που έχει ακολουθήσει;


«Συνήθως όλες οι προετοιμασίας είναι ίδιες. Υπάρχουν μικρές διαφορές στις ομάδες. Σε εμάς γίνεται σκληρή δουλειά, η τοποθεσία είναι πολύ όμορφη και το κλίμα ιδανικό, γεγονός που μας βοηθάει λίγο περισσότερο στο να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες.»

- Ο Αρης σύντομα θα κληθεί να δώσει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στο Europa League. Η ομάδα θα είναι έτοιμη μέχρι τις 29 του μηνός που είναι να διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση;

«Δεν μπορώ να σας πω από τώρα σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ομάδα. Μακάρι να ήξερα. Στην αρχή της χρονιάς είναι δύσκολο να βγάλεις τη θετική απόδοση και την εικόνα που θέλει ο προπονητής αλά και εμείς οι παίκτες. Όλοι μας πάντως δίνουμε τα μέγιστα και προσπαθούμε να φτάσουμε στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Το ποιός θα είναι όμως αυτός ο βαθμός πραγματικά δεν το γνωρίζω. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμη ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση».

- Σε πιο βαθμό βοηθάει ότι η ομάδα δίνει δυνατά φιλικά παιχνίδια από το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και τώρα;

«Θεωρώ πως δεν έχει ιδιαίτερα σημασία στα φιλικά αν ο αντίπαλος είναι μικρής ή μεγάλης δυναμικότητας. Τα αποτελέσματα σε φιλικό παιχνίδι δεν έχουν καμία σημασία. Η δική μου άποψη είναι ότι όπως δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα δεν έχει σημασία και ο αντίπαλος. Η ομάδα θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής. Καλούμαστε να κάνουμε πράγματα που μας ζητάει ο τεχνικός μας και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας. Το θετικό σε αυτά τα παιχνίδια είναι ότι μαθαίνουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου μέσα στο γήπεδο και βγάζουμε τις εντολές του προπονητή. Θεωρώ ότι αυτό μπορείς και πρέπει να το κάνεις είτε παίζεις με μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπενφίκα είτε με μία θεωρητικά ομάδα με μικρές δυνατότητες».

- Έχεις εντοπίσει κάποιες αλλαγές κυρίως το επιθετικό κομμάτι της ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν και υπό τις οδηγίες του Έκτορ Κούπερ;

«Δεν υπάρχει κάτι το διαφορετικό από το προηγούμενο εξάμηνο με την παρουσία του προπονητή στον πάγκο. Τα χαρακτηριστικά και την αγωνιστική ταυτότητα θα είναι η ίδια και φέτος. Ο Κούπερ θέλει δυνατές, σκληρές ομάδες που να δουλεύουν με ένταση για όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και οι οποίες θα κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικούν πάντα τη νίκη ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Το ότι φέτος θα δουλέψει ο ίδιος την ομάδα είναι περίπλοκο, αλλά σίγουρα θα έχει την δυνατότητα να βελτιώσει κάποιους τομείς της ομάδας. Η αγωνιστική ταυτότητα όμως θα είναι η ίδια με την περσινή και ξέρετε ποια είναι αυτή».

- Θεωρείς ότι αφήσατε κάτι στην άκρη από πέρυσι; Κάτι που θέλεις προσωπικά να εκπληρώσεις εσύ ή και οι συμπαίκτες σου;

«Θεωρώ πως η ομάδα δεν έχει αφήσει κάτι στην μέση, κάποιο χρέος σε κάποιον. Πέρυσι προσπαθήσαμε να δώσουμε σε όλους τους αγώνες τον καλύτερό μας εαυτό. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν. Είχαμε κάποια παιχνίδια καλά, κάποια μέτρια και κάποια τα οποία δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε. Αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο σε οποιαδήποτε μάδα. Παρόλο αυτά δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και γι’ αυτό καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Ίσως στα Πλέι οφ μόνο να μπορούσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, αλλά κάποιες καταστάσεις δεν μας άφησαν να το πετύχουμε. Ο τελικός είναι τελικός και όλα μπορούν να συμβούν. Προσπαθήσαμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο αλλά σταθήκαμε άτυχοι».

-Ένα σχόλιο για την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί εδώ στην Ελβετία;

«Όπως καταλαβαίνεται αυτό που θα θέλαμε ειδικά στο ξεκίνημα είναι να μας τύχει η ευκολότερη δυνατή ομάδα. Είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς και οι αμφιβολίες είναι πολλές. Δεν γνωρίζω τους πιθανούς αντιπάλους αλλά ελπίζω να μας τύχει μία άπειρη ομάδα ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε πιο εύκολα. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας όμως θα τα δώσομε όλα και ελπίζουμε πως θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».