Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αναστασίου: «Πολύ δύσκολη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ»

Αναστασίου: «Πολύ δύσκολη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έχει φορέσει τη φανέλα του Άγιαξ για 2,5 χρόνια, ενώ προσφάτως παρακολούθησε από κοντά τη δουλειά του Μάρτιν Γιολ και γενικότερα τη μεθοδολογία του ολλανδικού συλλόγου. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Το θετικό είναι ότι οι πολλοί διεθνείς του Άγιαξ, που ήταν στο Μουντιάλ, ίσως να μην παίξουν. Αλλά ήταν πολύ δύσκολη η κλήρωση» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Μετά τον περασμένο Γενάρη ο Άγιαξ βρήκε τη χημεία και έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Έκανε ένα γύρο αήττητος. Βεβαίως τώρα θα είναι διαφορετικά. Λείπει τρία χρόνια από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι απώλεια για τον Άγιαξ, κυρίως οικονομικά. Φέτος θέλουν πάρα πολύ να φτάσουν εκεί».

Για τον προπονητή του Άγιαξ, Μάρτιν Γιολ, ο Αναστασίου επισήμανε: «Στη Βααλβάικ και στη Ρόντα φαινόταν ότι θα είναι ένας εξελίξιμος προπονητής, και πάνω απ’ όλα καλός άνθρωπος. Το αξίζει και το δικαιούται αυτό που πέτυχε με τον Άγιαξ, έχασε το πρωτάθλημα για ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική».

Συνεχίζοντας, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής τόνισε: «Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι απώλειες που έχει ο Άγιαξ. Ο Φαν Ντε Βιλ θα πάει στην Μπάγερν, τον Σουάρες τον θέλουν πολλές ομάδες, ο Ρόμενταλ πήγε στον Ολυμπιακό, ο Μπακιρτσίογλου στη Σανταντέρ, ακόμα και ο Πάντελιτς, που ήθελαν να τον κρατήσουν, αποχώρησε».

Ακόμα, ο Γιάννης Αναστασίου είπε: «Θα παίξει μεγάλο ρόλο και το πρώτο ματς. Ο Άγιαξ παίζει πολύ γρήγορα και επιθετικά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει το ρυθμό χαμηλά. Οι Ολλανδοί ξεκινάνε από το πρώτο λεπτό φουλ επίθεση, αυτή είναι η φιλοσοφία του Γιολ, αλλά και του Άγιαξ γενικότερα. Όποιοι παίκτες κι αν παίξουν, το αγωνιστικό στιλ της ομάδας θα είναι το ίδιο».

Για την έδρα του Άγιαξ, σχολίασε: «Είναι ευτυχία να αγωνίζεσαι στο «Άμστερνταμ Αρίνα»».

Για το πώς βλέπουν στην Ολλανδία το ελληνικό ποδόσφαιρο, ανέφερε: «Θεωρούν ότι εξελίσσεται, αλλά με αργούς ρυθμούς. Εκτιμούν πως είναι αργό το ποδόσφαιρό μας».

Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενά του, ο Γιάννης Αναστασίου, υπογράμμισε: «Η παραγωγή ταλέντων καθιέρωσε τον Άγιαξ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, από τη δεκαετία του ’70 έως τώρα. Τα τελευταία χρόνια οι διακρίσεις έχουν εκλείψει, αλλά η παραγωγή δε σταματάει ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: