Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αρης-Υποψήφιος από τη Βραζιλία


Όνομα από τη Βραζιλία προέκυψε για τον Αρη. Ο Ζοάο Αντράντε εξετάζει πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του στους "κίτρινους". Πρόκειται για 29χρονο κεντρικό χαφ, ο οποίος αγωνίστηκε την τελευταία χρονιά στην Κοριτίμπα και έχει θητεία σε αρκετές ομάδες της πατρίδας του, αλλά και πέρασμα από την Ευρώπη, όπου φόρεσε τη φανέλα της Μπράγκα και της Κάντιθ.

Ο Ζοάο Ενρίκε Αντράντε Αμαράλ, όπως είναι το πλήρες όνομα, άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Σάντος το 2000 και τρία χρόνια αργότερα επιχείρησε την πρώτη απόπειρα να αγωνιστεί στο εξωτερικό για λογαριασμό της Αμέρικα του Μεξικού. Έμεινε εκεί έξι μήνες και επέστρεψε στην πατρίδα του και την Σάντα Κρούζ. Τον Γενάρη του 2006 έκανε ένα αποφασιστικό βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στη φημισμένη Βάσκο Ντα Γκάμα.

Η καλή του σεζόν με τη φανέλα της (14 συμμετοχές, 2 γκολ) του άνοιξε το δρόμο για την Ευρώπη και τον επόμενο Γενάρη (2007) πήρε μεταγραφή για την Μπράγκα. Έπαιξε εκεί έξι μήνες, καταγράφοντας 11 συμμετοχές και σκοράροντας ένα γκολ (είχε και τρεις παρουσίες στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την πορτογαλική ομάδα, ενώ πέτυχε και ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Τότεναμ). Τον Ιούλιο του 2007 επέστρεψε στη Βάσκο Ντα Γκάμα και το επόμενο καλοκαίρι επιχείρησε και πάλι το πέρασμα στην Ευρώπη, αυτή τη φορά για την ισπανική Κάντιθ.

Γύρισε ξανά στη Βραζιλία για τη Σπορτ Ρεσίφε και σε δύο σεζόν στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της έπαιξε σε 31 ματς (1 γκολ). Έκλεισε την περσινή σεζόν στην Κοριτίμπα, με την οποία δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο, κάτι που σημαίνει πως εφόσον βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ’ρη θα αποκτηθεί ως ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: