Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΕΚ:ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΕΜΕΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ.















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιανννάκης
Μετά την παραχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου στην Λίβερπουλ,οι κιτρινόμαυροι επωφελήθηκαν με τον δανεισμό του νεαρού επιθετικού Κρίστιαν Νέμεθ.Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Θανόπουλος πρίν ακριβώς από τρείς ημέρες είχε δηλώσει σε τηλεοπικό σταθμό ο,τι η ΑΕΚ δεν μιλάει μόνο για την παραχώρηση του Κυργιάκου αλλά και για άλλη συνεργασία με την Αγγλική ομάδα σε όλλα τα επίπεδα.Ο Ελ Ζαρ ο οποίος προτάθηκε στην ΑΕΚ δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και την Ενωση.Απ'οτι φαίνεται η ΑΕΚ και η Λίβερπουλ πρέπει να είχαν βάλει όρο μετά την μεταγραφή Κυργιάκου για δανεισμό παίκτη από τους κόκκινους.
Οσο αναφορά την περίπτωσει του Εντβιν Ουόν(σεντερ μπακ της ΑΕΛ Λεμεσού)η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τ0 θέμα του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ:«Με αφορμή δημοσιεύματα κυπριακών μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις παραγόντων της ΑΕ Λεμεσού, η ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρινίζει πως έγινε μια διερευνητική επαφή για το ενδεχόμενο απόκτησης του ποδοσφαιριστή Έτβιν Ουόν και από τη στιγμή που οι απαιτήσεις της κυπριακής ομάδας κρίθηκαν υπερβολικές, η ΑΕΚ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον της».



11ος στον τελικό ο Τσάτουμας

Μακριά από τη διάκριση έμεινε ο Λούης Τσάτουμας στον τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Ο Μεσσήνιος άλτης είχε άλμα στα 7,59 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μείνει ενδέκατος μεταξύ των 12 αθλητών που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα. Το πρώτο και το τρίτο του άλμα ήταν άκυρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσάτουμας, ο οποίος τον τελευταίο μήνα έμεινε εκτός αγώνων, λόγω προβλήματος τραυματισμού, άφησε πίσω του μόνο τον Παναμέζο «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου και πρωταθλητή κόσμου στην Οζάκα το 2007, Ίρβινγκ Σαλαντίνο, ο οποίος είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και επίσης αποκλείστηκε.

Δηλώσεις Παράσχου και Βολφ

Ικανοποιημένος από την ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Ξάνθη εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την παρουσία της ομάδας του στη Σούπερ Λιγκ.«Σταθήκαμε σε μία δύσκολη έδρα κάνοντας πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η Ξάνθη βελτιώθηκε στην επανάληψη με τις αλλαγές που έκανε αλλά εμείς εξακολουθήσαμε να ελέγχουμε τον αγώνα. Δυστυχώς, χάσαμε τους αντιπάλους μας στη φάση του γκολ. Μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη», είπε ο Παράσχος. Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε θέσει τις βάσεις για να παραμείνουμε στην κατηγορία και όχι μόνο για φέτος αλλά για πολλά χρόνια».

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Ξάνθης, Βόλφγκανγκ Βολφ, δήλωσε: «Όσοι ορίζουν τους αγώνες τέτοια εποχή και τέτοια ώρα, ας είναι περισσότερο προσεκτικοί. Δεν μπορούν οι παίκτες να παίζουν με τέτοιες συνθήκες. Το πρώτο μέρος ήταν του ΠΑΣ αλλά στο δεύτερο πέρασα δύο παίκτες (σ.σ. Λουτσιάνο, Μαρσελίνιο) που ήξερα ότι μπορούσαν να μας βοηθήσουν αλλά μόνο για αυτό το χρονικό διάστημα. Το 1-1 πρέπει, στο τέλος, να μας αφήνει ικανοποιημένους. Χρειαζόμαστε ακόμη χρόνο αλλά είναι θετικό ότι πιστέψαμε στους εαυτούς μας μετά το 0-1 και ισοφαρίσαμε».

3ο χρυσό για Μπολτ


Μετά τις γυναίκες, και η ανδρική ομάδα από τη Τζαμάικα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100μ., στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.Οι Στιβ Μάλινγκς, Μάικλ Φράτερ, Γιουσέιν Μπολτ και Ασάφα Πάουελ κάλυψαν την απόσταση σε 37 δευτερόλεπτα και 31 εκατοστά και άφησαν στις δύο επόμενες θέσεις τις ομάδες από το Τρίνινταντ & Τομπάγκο και τη Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπολτ κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιό του στο Παγκόσμιο του Βερολίνου, έχοντας στο ενεργητικό του και δύο παγκόσμια ρεκόρ.

Η κατάταξη του τελικού
1. Τζαμάικα 37.31
2. Τρίνινταντ & Τομπάγκο 37.62
3. Μ. Βρετανία 38.02
4. Ιαπωνία 38.30
5. Καναδάς 38.39
6. Ιταλία 38.54
7. Βραζιλία 38.56
8. Γαλλία 39.21

Κύπελλο Ελλάδας

Χάρη στα τέρματα του Χασομέρη και του Σωτήρη Τσάτσου, ο Μακεδονικός κατέβαλλε την αντίσταση του Εθνικού Φιλιπιάδας και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό. Σε αγώνες για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Δόξα Κρανούλας-Ζάκυνθος 4-3 πέναλτι (κ.α. 0-0, παρ. 0-0)
Πυρσός Γρεβενών-Καλλιθέα 5-6 πέναλτι (κ.α. 1-1, παρ. 1-1)
Πλατανιάς-Νίκη Βόλου 7-6 πέναλτι (κ.α. 2-2, παρ. 3-3)
Αναγέννηση Επανωμής-ΠΑΟ Ρουφ 2-0 παράταση (κ.α. 0-0)
Σαρωνικός-Θερμαϊκός 3-0 (α.α.)
Ρόδος-Κόρινθος 0-1
Φωστήρας-Ατσαλένιος 0-3 (α.α.)
Ασπρόπυργος-Αίας Σαλαμίνας 3-1
Μακεδονικός-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/8

ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Παναιγιάλειος (17:00)
Εορδαϊκός-Κοζάνη (17:00)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Χαϊδάρι (17:00)
Φωκικός-Οδυσσέας Αναγέννησης (17:00)
Βισαλτιακός-Κεραυνός Κερατέας (17:00)
Παναργειακός-Βύζας (17:00)
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Χερσονήσου (17:00)
Βέροια-Αγία Παρασκευή (17:00)
Τρίκαλα-Καστοριά (19:00)

Β΄ ΦΑΣΗ (2/9/2009)

19. Ασπρόπυργος-Διαγόρας
20. Νικητής 2-Ηλιούπολη
21. Μακεδονικός-Πανσερραϊκός
22. Ατσαλένιος-Εθνικός Αστέρας
23. Νικητής 5-Δόξα Δράμας
24. Νικητής 6-ΟΦΗ
25. Πλατανιάς-Θρασύβουλος
26. Κόρινθος-Καλαμάτα
27. Νικητής 9-Αγροτικός Αστέρας
28. Νικητής 10-Κέρκυρα
29. Σαρωνικός-Εθνικός Πειραιά
30. Νικητής 12-ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου
31. Δόξα Κρανούλας-Ιωνικός
32. Καλλιθέα-Απόλλων Καλαμαριάς
33. Νικητής 15-Ηλυσιακός
34. Αναγέννηση Επανωμής-Πιερικός
35. Νικητής 17-Παναιτωλικός
36. Νικητής 18-Αναγέννηση Καρδίτσας

Γ΄ ΦΑΣΗ (23/9/2009)

37. Νικητής 19-Νικητής 22
38. Νικητής 20-Νικητής 25

Δ΄ ΦΑΣΗ (28/10/2009)

39. Νικητής 21-Ολυμπιακός
40. Νικητής 23-Παναθηναϊκός
41. Νικητής 24-ΠΑΟΚ
42. Νικητής 26-ΠΑΣ Γιάννινα
43. Νικητής 27-Καβάλα
44. Νικητής 28-Ατρόμητος
45. Νικητής 29-Ξάνθη
46. Νικητής 30-Λάρισα
47. Νικητής 31-Λεβαδειακός
48. Νικητής 32-Πανθρακικός
49. Νικητής 33-Αστέρας Τρίπολης
50. Νικητής 34-Εργοτέλης
51. Νικητής 35-Πανιώνιος
52. Νικητής 36-Ηρακλής
53. Νικητής 37-Άρης
54. Νικητής 38-ΑΕΚ

Εργοτέλης Παναθηναίκός 0-3

Νικηφόρο ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006/07, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», στην πρόβα τους ενόψει του επαναληπτικού με την Ατλέτικο Μαδρίτης (Τρίτη) για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησαν 3-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, χάρη στα τέρματα των Σισέ (9`) και Λέτο (40`, 93`).
Ο Σισέ έψαχνε εδώ και καιρό το πρώτο του γκολ σε επίσημο αγώνα του Παναθηναϊκού και το σημείωσε τελικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από την εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, στο 9ο λεπτό, ο Σισέ με προβολή από πολύ κοντά, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τεν Κάτε, η οποία μισή ώρα αργότερα «καρδιοχτύπησε», όταν ο Μπέτο, μετά το φάουλ του Ρομάνο, «σημάδεψε» με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς. Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καθ΄όλη σχεδόν τη διάρκεια του α` ημιχρόνου, μεταφράστηκε σε ένα δεύτερο γκολ στο 40ο λεπτό. Ο Λέτο με εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Πόζα κάνοντας το 2-0 υπέρ των φιλοξενουμένων, σκορ με το οποίο έληξε και το ημίχρονο. Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Μπούντιμιρ να απειλεί δύο φορές την εστία του Γκαλίνοβιτς. Ο Κροάτης στο 52` σούταρε δυνατά, όμως απέκρουσε ο Γκαλίνοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα, οι Κρητικοί έκλεψαν την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, όμως ο Μπούντιμιρ που έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, την έστειλε αρκετά έξω από την εστία των «πρασίνων». Ο Λέτο (κατά γενική ομολογία ήταν ο κορυφαίος του αγώνα) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην περιοχή των Κρητικών και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικο 3-0.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες κάρτες: Λέτο, Σιμάο

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Γιαλούσης (70` Ρουμπάκης), Σασιασβίλι, Ρομάνο (84` Δ.Κοιλιάρας), Ορφανός (54` Βερπακόφσκις), Μπέτο, Μπούντιμιρ, Τσεσνάουσκις.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Δάρλας, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (59` Σιμάο), Λέτο, Καραγκούνης (79` Νίνης), Σισέ, Σαλπιγγίδης (72` Γκάμπριελ).

Ξάνθη ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση στα «Πηγάδια» της Ξάνθης όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τζάνη στο 35΄ όμως ο Μαρσελίνιο που πέρασε στο δεύτερο μέρος ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσια στο 58΄. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ όμως το 1-1.

Δηλώσεις Μαζίνιο και Δώνη

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εμφανίστηκε ο Ιομάρ Μαζίνιο. Ο τεχνικός του Αρη στάθηκε και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των "κίτρινων", ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανταμειφθούν οι φίλαθλοι γι αυτά που προσφέρουν.

"Ηταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος. Η ομάδα του Ατρομήτου μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που θέλησε να διαχειριστεί την μπάλα. Μία ομάδα που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο. Εμείς όμως κάναμε ένα καλό παιχνίδι την κατάλληλη στιγμή. Σίγουρα μας δυσκόλεψαν οι καιρικές συνθήκες και η ώρα που έγινε το παιχνίδι. Σίγουρα όμως αυτό που μετράει είναι η νίκη και αυτός ήταν ο στόχος μας.

Ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα ήταν εύκολο το παιχνίδι. Με τόση ζέστη θα ήταν δύσκολο να μπούμε με την ίδια ένταση από το πρώτο λεπτό κι έτσι σιγά σιγά μπήκαν στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε το κέντρο μας και όταν οργανώθηκε το τρίο Γκρασιάν, Γκαρσία και Ναφτί αποκτήσαμε ρυθμό. Θεωρώ ότι η δουλειά που έγινε στην προετοιμασία ήταν καλή και για αυτό έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Σημασία έχει ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και αυτό θα μας βοηθήσει στην συνέχεια".

Για την πίεση που νιώθει, αλλά και το αν θα άλλαζε κάτι, είπε: "Θα νιώθω την ίδια πίεση σε όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία διαφορετική σκέψη στο πρώτο παιχνίδι και αυτήν την στιγμή είμαι πιο ήρεμος και είναι σημαντικό στην έναρξη της χρονιάς να ξεκινάς με νίκη εντός έδρας. Αυτό που θα άλλαζα θα ήταν οι καιρικές συνθήκες. Καταλαβαίνω ότι ίσως η ομάδα να έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα αλλά η ζέστη επηρέασε".

Αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα του "Βικελίδης" αλλά και στην επιστροφή του Γιάχιτς, δήλωσε: "Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική όποτε και αν παίζει ο Αρης και μόνο με καλά αποτελέσματα μπορούμε να ανταμείψουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας που μακάρι οι οπαδοί μας να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έτσι την ομάδα. Θα έλεγα ότι είναι ευχάριστος πονοκέφαλος αλλά έχω πολλούς με τόσο καλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας.

Εχω μία ομάδα με βαρύ όνομα και τους οπαδούς μας κοντά μας και ελπίζω σε όλη την διάρκεια της χρονιάς να έχουμε τόσες λύσεις. Θα συνεχίσω να λέω αυτό που λέω πάντα ίσως να χρειάζεται μία απόκτηση ενός παίκτη στα αριστερά αλλά είμαι ευχαριστημένος και αν δεν γίνει άλλη. Το συζητάμε από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου ωστόσο έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να λειτουργήσουν άριστα σε αυτόν τον ρόλο».

Δώνης: Δίκαιη η νίκη του Αρη

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης τόνισε ότι ο Αρης επικράτησε δίκαια, ενώ από την δική του ομάδα κράτησε τη θετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. "Υπήρχανε δύο όψεις στο παιχνίδι για την ομάδα μου. Στο πρώτο ημίχρονο λειτουργήσαμε αρκετά καλά από πλευράς τακτικής, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και δημιουργήσαμε προβλήματα στον Αρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα μου δεν είχε την απόδοση που θέλαμε. Δεν είχαμε καθόλου κίνηση και ήταν αναμενόμενο ο Αρης να κυριαρχήσει. Να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και να φθάσει δίκαια στη νίκη. Η ζέστη επηρέασε και τις δύο ομάδες. Δεν μπορείς στην Ελλάδα 22 Αυγούστου να βάζεις παιχνίδι 16:45 και σίγουρα επηρέασε την λειτουργία του παιχνιδιού, είναι πολύ νωρίς να βγάζομε συμπεράσματα. Απομένει να κάνει ένα καλό σύνολο. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία όπως και από την ώρα που έρχεσαι στο γήπεδο να βλέπεις κόσμο.

Εμείς δεν κάναμε αυτά που κάναμε στα φιλικά παιχνίδια. Δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Κάναμε μια φάση με τον Μπρίτο και δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε απειλητικοί. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Πλέον όμως θα πρέπει να δουλέψουμε μέσα στην εβδομάδα και να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ".

Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κάποια μεταγραφή για την ομάδα του, είπε: "Θα δούμε αν θα κάνουμε κάτι ακόμη. Δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη".

Άρης Ατρόμητος 1-0

Με τον Νασούτι να δίνει ρεσιτάλ στην άμυνα και να σκοράρει και το νικητήριο τέρμα, ο Αρης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου, στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η ομάδα του Ιομάρ Μαζίνιο ήταν καλύτερη της αντίστοιχης του Γιώργου Δώνη και έδειξε ότι εκτός από επιθετικές αρετές, ξέρει να αμύνεται αλλά και να διαχειρίζεται αποτελέσματα, το ίδιο καλά. Ο βραζιλιάνος έριξε στο ματς όλα του τα αστέρια, αλλά ο αργεντινός κεντρικός αμυντικός και σκόρερ, έκλεψε τη δόξα από τους Αμπρέου, Γκρασιάν και Κόκε, έχοντας άξιους συμπαραστάτες σε απόδοση, τους Ναφτί και Αράνο.

Οι δύο ομάδες ήταν εμφανώς επηρεασμένες από την ζέστη αλλά και την αγωνιστική απραξία, με αποτέλεσμα να χάνουν εύκολα την μπάλα και να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη. Ωστόσο δεν έδειξαν διάθεση να κλειστούν στην άμυνα τους, φτάνοντας με αξιώσεις κοντά στο γκολ. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, στο δεύτερο μέρος όμως (κυρίως) αποζημίωσε εν μέρει τους 15.000 φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο "Κλ. Βικελίδης".

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων και τις καλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τον Χαβίτο και τον Κόκε να δημιουργούν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, μπροστά από τα καρέ του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη. Ο πολύπειρος πορτιέρο μάλιστα, είχε εξαιρετική απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν είχε μερίδιο ευθύνης στο γκολ που δέχτηκε.

Ρεσιτάλ από Μιχαηλίδη

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο Οτο Ρεχάγκελ που βρέθηκε στο γήπεδο, μπορεί να είχε στο μυαλό του κυρίως την απόδοση του Μιχάλη Σηφάκη, ο Μιχαηλίδης όμως ήταν η αιτία που θα πρέπει να γέμισε το μπλοκάκι του με σημειώσεις. Κι αυτό γιατί τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, ο πάλαι ποτέ τερματοφύλακας της ΑΕΚ όμως, δείχνει ανεπηρέαστος στην πάροδό τους.

Οσο για την απόδοση των γηπεδούχων, μέχρι να δεχτούν το γκολ από τον Νασούτι τα πήγαιναν περίφημα, όταν όμως χρειάστηκε να φύγουν από την διαχείριση της ισοπαλίας και να δημιουργήσουν παιχνίδι, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είχαν κάποιες ευκαιρίες να το πράξουν, πλήρωσαν όμως τις κακές και βιαστικές επιλογές τους, στην τελική προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι βρήκαν ανοιχτούς χώρους για να φτάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα, ο Μιχαηλίδης όμως αντέδρασε εξαιρετικά τόσο στην κεφαλιά του Αμπρέου, όσο και στο σουτ του Κόκε. Με τη νίκη του αυτήν, ο Αρης συνεχίζει την παράδοση 44 χρόνων που τον θέλει να επικρατεί στου "Χαριλάου", σε πρεμιέρα πρωταθλήματος!

Τίμησαν Νεμπεγλέρα

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κώστας Νεμπεγλέρας κατευθύνθηκε προς τους φίλους του Αρη οι οποίοι τον αποθέωσαν εν μέσω ενός παρατεταμένου χειροκροτήματος, αναγνωρίζοντας έτσι την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μετά την ευχάρηστη εξέλιξη με τα θέματα Λέκι-Μιλάνο ο Ηρακλής είναι έτοιμος για την αυριανή πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.Ο Ολεγκ Προτάσοφ έχει την ευχάριστηση να έχει όλλους τους παίκτες στην διάθεση του,εκτός του τραυματία Νούνο Πιλότο.Η αποστολή του Ηρακλή αποταιλείται από τους:Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Μάρτος, Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Λέκι, Ντιέ, Επστάιν, Τούμα, Ντίκα, Παπαστεριανός, Μιλάνο, Κονέ, Φούφουλας, Γιάντσης, Γιάκομπ, Μπόσνιακ.Εκτός αποστολής έμειναν οι:Ντάλα Μπόνα, Αγρίτης, Ηλιάδης.
Η πιθανή 11αδα του Ηρακλή θα είναι:
(1)Κοβαλέφσκι
(2)Μάρτος(δεξί μπακ)
(3)Γιαννούλης(αριστερο μπάκ)
(4-5)Λέκι-Κατσαμπής(κεντρικό δίδυμο στην άμυνα)
(6-7)Ντιέ-Παπαστεριανός(αμυντικά χαφ)
(8)Επστάιν(αριστερο χαφ)
(9)Τούμα(δεξί χαφ)
(10)Ντικά(10ρι)
(11)Μπόσνιακ(επιθετικός)
ΑΛΑΓΕΣ
(1)Μπαντής
(2)Παπαζαχαρίας
(3)Μιλάνο
(4)Κονέ
(5)Φούφουλας
(6)Γιάντσης
(7)Γιάκομπ

Στην Κομοτηνή αναμένεται να βρεθούνε πάνω απο 2.500 χιλιάδες φίλοι του Ηρακλή προσπαθώντας να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει το διπλό.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντάσιτς

Στη Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην άσος της Μπουντούσνοστ, Βλαντιμίρ Ντάσιτς. Ο 21άχρονος φόργουορντ σύμφωνα με τις δηλώσεις που παραχώρησε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας του έχει έρθει σε συμφωνία με τους “γκαλάκτικος” και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας τριών χρόνων.Η Ρεάλ Μαδρίτης έχτισε μία εξαιρετική ομάδα και θα είναι τιμή μου να παίξω με τέτοιους παίκτες και για τον προπονητή Ετόρε Μεσίνα" σημείωσε ο Ντάσιτς. Αξίζει αν αναφερθεί ότι προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στη διοργάνωση του Eurocup. Είχε 14.1 πόντους σε σύνολο 8 συμμετοχών.

Χάμιλτον αλά... ισπανικά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λιούις Χάμιλτον σε μια συγκλονιστική μάχη κατάφερε να πάρει την pole position στην πίστα της Βαλένθια. Στην δεύτερη θέση ο Κοβαλάινεν και στην τρίτη ο Μπαρικέλο με την Brawn GP.
Στην πρώτη περίοδο η εναλλαγή στην κορυφή αλλά και η ρελάνς στο τέλος από τον Μπάτον ήταν αυτό που σημάδεψε την διαδικασία.Αρχικά ο Σούτιλ βρέθηκε στην κορυφή, Αλόνσο και Ρόσμπεργκ ακολούθησαν στη μάχη της κορυφής. Ο ΜΠοεμί έκανε την έκπληξη και πέρασε στην κορυφή αλλά ο Κοβαλάινεν τον έριξε πολύ γρήγορα με χρόνο 1:39:997. Αυτός που είχε σειρά στην κορυφή ήταν ο Ρόσμπεργκ με τον Χάμιλτον να ξεκινάει την αντεπίθεσή του. Ο Βρετανός πρωταθλητής ήταν στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος αλλά ο συμπατριώτης του, Τζένσον Μπάτον μίλησε στο τέλος κάνωντας τον καλύτερο χρόνο.

Αυτοί που δεν κατάφεραν να περάσουν στην ημιτελική φάση ήταν οι Φισικέλα, Νακατζίμα, Τρούλι, Αλγουερσουαρί και Μπαντοέρ. Με τον Ιταλό πιλότο της Ferrari να αποτελέι το "χαμένο στοίχημα" της scuderia.

2η περίοδος:

Ο Κούμπιτσα ήταν αυτός που μπήκε στην πίστα πρώτος, με τον ΡαΪκόνεν όμως να κάνει τον καλύτερο χρόνο (1:38:823). Σε αυτό το σημείο η ομάδα της McLaren... έδειξε τα δόντια της με τους Κοβαλάινεν και Χάμιλτον να είνια πολύ γρήγοροι.

Η μάχη στο τέλος για την κορυφή αποτελούνταν από τα γνώριμα πρόσωπα, με τον Μπαρικέλο αυτή τη φορά να... κλέβει την πρώτη θέση από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Γκροσεάν που πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση στις πρώτες κατατακτήριες της καριέρας του, δεν κατάφερε να περάσει και στην τελική φάση.

Οι υπόλοιποι που έμειναν στις τελευταίες θέσεις ήταν οι: Χάιντφελντ, Σούτιλ, Γκλοκ και Μποεμί.

3η περίοδος:

Στην τελευταία και καθοριστική περίοδο ο Χάμιλτον ότι δεν κατάφερε να πετύχει στις δύο προηγούμενς περιόδους, το πήρε στο τέλος. Ο Κοβαλάινεν τον απήλεισε όμως οχρόνος του παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν πολύ καλός και ανάγκασε τον ομόσταυλό του να περιοριστεί στην 2η θέση. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση πήρε την 3η θέση στο γκριντ, με τον Φέτελ να βρίσκεται ακριβώς από πίσω του.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Τζένσον Μπάτον θα εκκινήσει από την 5η θέση, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο που ξεκίνησε με πολλά όνειρα στο grand prix της Βαλένθια θα βρεθεί στην 8η θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λιούις Χάμιλτον McLaren 1:39.49815
2. Χέικι Κοβαλάινεν McLaren 1:39.532+ 0.03426
3. Ρούμπενς Μπαρικέλο Brawn GP 1:39.563+ 0.06521
4. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull 1:39.789+ 0.29121
5. Τζένσον Μπάτον Brawn GP 1:39.821+ 0.32322
6. Kίμι Ραϊκόνεν Ferrari 1:40.144+ 0.64625
7. Νίκο Ρόσμπςεργκ Williams 1:40.185+ 0.68725
8. Φερνάντο Αλόνσο Renault 1:40.236+ 0.73821
9. Μαρκ Γουέμπερ Bull 1:40.239+ 0.74121
10. Ρόμπερτ Κούμπιτσα BMW Sauber 1:40.512+ 1.01423
11. Nικ Χάιντφελντ BMW Sauber 17
12. Άντριαν Σούτιλ Force India 18
13. Tίμο Γκλοκ Toyota 15
14. Ρομέν Γκροσεάν Renault 16
15. Σεμπαστιάν Μποεμί Toro Rosso 17
16. Τζιανκάρλο Φισικέλα Force India 11
17. Καζούκι Νακατζίμα Williams 8
18. Γιάρνο Τρούλι Toyota 10
19. Χαιμέ Αλγουερσουαρί Toro Rosso 10
20. Λούκα Μπαντοέρ Ferrari 13

Ντιέγκο: «Δε με φοβίζουν Ίντερ και Μίλαν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθησή του πως η Γιουβέντους είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία, εξέφρασε ο Ντιέγκο. Ο Βραζιλιάνος μέσος τόνισε πως η ομάδα του δε θα πρέπει να φοβάται κανέναν, αν θέλει να τερματίσει στην πρώτη θέση του Campionato.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ιταλική “Tuttosport”, ο διεθνής χαφ, είπε πως «η Γιουβέντους είναι ανάμεσα στα φαβορί και δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν. Υπάρχουν πολλοί διεκδικητές του τίτλου, αλλά δε μας τρομάζει κανένας από αυτούς. Δε με ενδιαφέρει ούτε η Μίλαν, ούτε η Ίντερ. Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν όρια, αν παίζουμε καλά, θα κερδίζουμε. Η Γιουβέντους είναι μια μεγάλη ομάδα και φέτος θέλουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Η «γηραιά κυρία» ξεκινά τις υποχρεώσεις της, στο ιταλικό πρωτάθλημα, την Κυριακή, υποδεχόμενη την Κιέβο Βερόνα, στο Τορίνο.

Πανούτσι: «Δύσκολη στιγμή η αποχώρησή μου απ’τη Ρόμα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Είχε δεθεί με την ομάδα και όσο να’ ναι περίμενε ότι θα συνέχιζαν μαζί μέχρι τέλους. Η μοίρα, όμως, τα έφερε αλλιώς και ο Κριστιάν Πανούτσι αποχώρησε κακήν κακώς από τους «τζιαλορόσι»! Ο ίδιος με δηλώσεις του παραδέχτηκε ότι η φυγή του τον απογοήτευσε, όμως: «δεν ζήτησα εξηγήσεις. Μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα».

«Ήμουν πεπεισμένος ότι θα έμενα στη Ρόμα για όλη μου τη ζωή. Δεν ήταν εύκολη στιγμή όταν αποχώρησα, διότι είμαι δεμένος με αυτή τη φανέλα και την πόλη. Η Ρόμα είναι όλη μου η ζωή», τόνισε στην «Gazzetta Dello Sport» ο νεοαποκτηθείς αμυντικός της Πάρμα και τόνισε: «Ήταν κάτι σαν τραύμα για μένα, αλλά δεν ζήτησα εξηγήσεις. Μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα».

Προς μετάδοση το Άρης-Ατρόμητος...

Οι πυρκαγιές που καίνε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά το κομμάτι της Αττικής προς τον Μαραθώνα "έκαψε" και την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας στον ΣΚΑΙ...


Ο ΣΚΑΙ σαν ένα κατ' εξοχήν ενημερωτικό κανάλι πολύ σωστά έχει αφιερώσει εξ' ολοκλήρου το πρόγραμμα του απ' το πρωί μέχρι και τώρα στο ρεπορτάζ με τις πυρκαγιές. Το κανάλι του Φαλήρου κάνει εξαιρετική (δυσάρεστη βέβαια) δουλειά, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια (η ΝΕΤ και τα λοιπα ιδιωτικά) απλά ακολούθησαν στις συνδέσεις με τους τόπους των πυρκαγιών.
Σε ότι αφορά την live μετάδοση του αγώνα Άρης-Ατρόμητος που αρχίζει στις 16.45 τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Οι πιθανότητες είναι οριακές, αλλά πρόθεση αυτή την στιγμή των υπευθύνων του ΣΚΑΙ είναι να μεταδοθεί κανονικά ο αγώνας. Για να δούμε...

Τεβεκέλης, ο εκλεκτός της Nova
Ο Μάλαμας Τεβεκέλης θα πάρει την θέση του Περικλή Βασιλάκη στην θέση του τηλεκριτικού διαιτησίας για τις εκπομπές της Nova.

Παραμένει στο Μιλάνο ο Βιεϊρά

vieira-v1.jpgΤέρμα στα σενάρια περί επιστροφής του στην Άρσεναλ έβαλε ο Πατρίκ Βιεϊρά. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την 'Ίντερ και θα παλέψει για να έχει όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται.

Ο διεθνής άσος δεν βλέπει τον εαυτό εκτός του Μιλάνου «Θα μείνω στην Ίντερ. Έκανα προπονήσεις χωρίς να ανησυχώ για τίποτα. Τώρα θα παλέψω για να παίξω όσο περισσότερο μπορώ. Το να μείνω εδώ είναι η πιο δύσκολη απόφαση αλλά και η πιο λογική. Δεν βλέπω τον εαυτό μου να παίζει κάπου αλλού».

Αντσελότι: "Σημαντικός ο Σεφτσένκο"


Ο Αντρίι Σεφτσένκο πανηγυρίζει ένα παό τα γκολ του Την πίστη του στις ικανότητες του Αντέι Σεφτσένκο εξέφρασε, με δηλώσεις του, ο Κάρλος Αντσελότι. Ο τεχνικός της Τσέλσι, που είχε πέρσι παίκτη του τον Ουκρανό φορ και στη Μίλαν, τόνισε ότι πιστεύει πολύ στις εμπειρίες του "Σέβα" και πως θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της ομάδας. Αλλωστε του έδωσε χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Σάντερλαντ.

"Προς το παρόν ο Σεφτσένκο είναι παίκτης της Τσέλσι και τέτοιος θα παραμείνει. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε αρκετούς επιθετικούς, πιστεύω πως μπορεί να έχει μία σημαντική θέση στο ρόστερ της ομάδας μας. Προπονείται σκληρά και αυτό του το αναγνωρίζουν οι συμπαίκτες του, δεν αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα τραυματισμού, ενώ θέλει να παραμείνει και να παίξει.

Εγώ, από την πλευρά μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν παίκτη με την εμπειρία του. Είναι 33 ετών και φυσικά δεν είναι καθόλου μεγάλος. Πέρυσι, στη Μίλαν, χρησιμοποιούσα παίκτες μέχρι και 40 ετών, ενώ έχω κατακτήσει πολλά τρόπαια, με παίκτες τόσο έμπειρους"
, ήταν τα λόγια του τεχνικού της Τσέλσι.

Οι φωτιές "έκαψαν" την (τηλεοπτική) πρεμιέρα...

Οι πυρκαγιές που καίνε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά το κομμάτι της Αττικής προς τον Μαραθώνα "έκαψε" την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας στον ΣΚΑΙ...


Ο ΣΚΑΙ σαν ένα κατ' εξοχήν ενημερωτικό κανάλι πολύ σωστά έχει αφιερώσει εξ' ολοκλήρου το πρόγραμμα του απ' το πρωί μέχρι και τώρα στο ρεπορτάζ με τις πυρκαγιές. Το κανάλι του Φαλήρου κάνει εξαιρετική (δυσάρεστη βέβαια) δουλειά, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια (η ΝΕΤ και τα λοιπα ιδιωτικά) απλά ακολούθησαν στις συνδέσεις με τους τόπους των πυρκαγιών.
Ως εκ τούτου θα ήταν ανέκδοτο η ενδεχόμενη προβολή της εκπομπής "Γκολ χωρίς σύνορα" που θα έκανε πρεμιέρα στις 14.00. Πλέον τίθεται σε μεγάλη αμφιβολία η μετάδοση του αγώνα Άρη-Ατρόμητου απ' τον ΣΚΑΙ...

Αντσελότι: «Σημαντικός ο Σεφτσένκο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψή του, ότι ο Σεφτσένκο έχει μέλλον στην Τσέλσι, εξέφρασε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ουκρανός επιθετικός έχει μόλις μία συμμετοχή με τους «μπλε», τους τελευταίους 15 μήνες, ενώ την περασμένη χρονιά είχε δοθεί δανεικός στη Μίλαν. Ο Ιταλός προπονητής πάντως, του έδωσε χρόνο συμμετοχής, στο νικηφόρο αγώνα (3 – 1) κόντρα στη Σάντερλαντ, την προηγούμενη Τρίτη.

Μιλώντας σε αγγλικά ΜΜΕ, ο τεχνικός των Λονδρέζων, είπε πως «προς το παρόν ο Σεφτσένκο είναι παίκτης της Τσέλσι και τέτοιος θα παραμείνει. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε αρκετούς επιθετικούς, πιστεύω πως μπορεί να έχει μία σημαντική θέση στο ρόστερ της ομάδας μας. Προπονείται σκληρά και αυτό του το αναγνωρίζουν οι συμπαίκτες του, δεν αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα τραυματισμού, ενώ θέλει να παραμείνει και να παίξει. Εγώ, από την πλευρά μου, μπορώ να χρησιμοποιήσω έναν παίκτη με την εμπειρία του. Είναι 33 ετών και φυσικά δεν είναι καθόλου μεγάλος. Πέρυσι, στη Μίλαν, χρησιμοποιούσα παίκτες μέχρι και 40 ετών, ενώ έχω κατακτήσει πολλά τρόπαια, με παίκτες τόσο έμπειρους»

Σάντος: «Στους τέσσερις πρώτους ο ΠΑΟΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, στην εφημερίδα της χώρας του “Record”. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, για την ομάδα του και τους στόχους της, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μεταγραφές.

«Υποχρεωτικός στόχος για εμάς είναι η τετράδα του πρωταθλήματος. Πέρυσι τερματίσαμε, βέβαια, δεύτεροι στην κανονική περίοδο, γεγονός εξαιρετικό, αλλά όχι αναμενόμενο. Ήταν σαν να τερμάτιζε δεύτερη η Νασιονάλ στην Πορτογαλία. Είχαμε μία καλή και δουλεμένη ομάδα και καταφέραμε να τερματίσουμε πιο ψηλά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η φετινή χρονιά, όμως, θα είναι διαφορετική. Ξέρω καλά πως δουλεύει, πλέον, το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο μοιάζει αρκετά με το πορτογαλικό. Υπάρχουν φυσικά και μεγάλες διαφορές, αλλά αυτές είναι λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δύο χωρών», είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, για να προσθέσει: «Δεν μας ενδιαφέρει να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη τώρα. Οι περισσότεροι είναι ελεύθεροι και οι σύλλογοι δεν τους θέλουν. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, εάν κινηθούμε για την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή».

Ακυρώθηκε η ομάδα 4Χ100μ. των Η.Π.Α.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σοκ για τους Αμερικανούς, καθώς η ομάδα 4Χ100μ. των ανδρών ακυρώθηκε, για αντικανονική αλλαγή με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το σημερινό τελικό (21:50).
Η ομάδα των Η.Π.Α. με τους Τ.Τράμελ, Μ.Ρόντζερς, Σ.Κρόφορντ, Ν.Πάτον είχε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών με 37.97, αλλά δε θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, καθώς οι αλλαγές τους ήταν αντικανονικές, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν.

Aπό την μεριά των Αμερικανών υπήρξε ένσταση, η οποία ωστόσο απορίφθηκε, με αποτέλεσμα, αλλά μία κακή διοργάνωση για την "μικρή σκυτάλη"

Tη θέση των Η.Π.Α. στον τελικό θα πάρει η Βραζιλία, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση στην 1η σειρά και πέρασε βάσει χρόνου με 38.72.

Οι 8 ομάδες του τελικού

1. Μεγάλη Βρετανία 38.11 Q
2. Τρίνινταντ και Τομπάγκο 38.47 Q
3. Ιταλία 38.52 Q
4. Ιαπωνία 38.53 Q
5. Γαλλία 38.59 q
6. Τζαμάικα 38.60 Q
7. Καναδάς 38.60 Q
8. Βραζιλία 38.72 q

Μπενίτεθ: "Θα μας δώσει κάτι διαφορετικό ο Κυργιάκος"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ράφα Μπενίτεθ παρουσίασε επίσημα το Σάββατο (22/8) τον Σωτήρη Κυργιάκο στους εκπροσώπους των αγγλικών ΜΜΕ στο προπονητικό κέντρο στο Μέλγουντ, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό ως τον τύπο ποδοσφαιριστή που αναζητούσαν εδώ και καιρό οι "κόκκινοι".
"Από τότε που ο Σάμι άφησε το σύλλογο, ψάχνουμε έναν ποιοτικό παίκτη και ο ο Σωτήρης είναι ο τύπος ποδοσφαιριστή που αναζητούμε", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μαδριλένος τεχνικός, και συνέχισε:

"Οι οπαδοί μας έχουν γνώση του διεθνούς ποδοσφαίρου και έχει αγωνιστεί σε Σκωτία, Γερμανία και Ελλάδα, οπότε νομίζω ότι όλοι ξέρουν ότι είναι δυνατός, επιθετικός παίκτης, ο οποίος είναι δυνατός στο εναέριο παιχνίδι.

Θα είναι μία ισχυρή σωματική παρουσία και στις δύο περιοχές, κάτι που είναι καλό για εμάς γιατί είναι ακριβώς ο τύπος παίκτη που αναζητούσαμε. Μπορεί να μας δώσει κάτι διαφορετικό".

Σε ερώτηση πάντως για το αν ο πρώην σέντερ μπακ της ΑΕΚ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ κόντρα στην Άστον Βίλα στο "Άνφιλντ" το βράδυ της Δευτέρας (ματς για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ), ο Μπενίτεθ άφησε να εννοηθεί ότι το πιθανότερο είναι να καθήσει στον πάγκο.

"Αν θα παίξει; Δεν το νομίζω, θα είναι δύσκολο κάτι τέτοιο", είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΒΑΛΑ: Πρόταση στον Χούτο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λάμπρος Χούτος αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης της Καβάλας για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του συλλόγου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι «αργοναύτες» έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 300 χιλ. ευρώ στον Έλληνα άσο, ο οποίος είναι ελεύθερος.

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του παίκτη πάντως δεν… τρελαίνεται να αγωνιστεί στην Καβάλα. Από τη στιγμή όμως που η μεταγραφική περίοδος φτάνει στη λήξη της, δεν αποκλείεται να αποδεχτεί την καλή, οικονομικά, πρόταση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

«Φτιαγμένος» ο Ρίος

rios.jpgΣήμερα αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης ο Λιονέλ Ρίος ο οποίος θέλει να αφήσει το στίγμα του στην Ελλάδα.


Σε δηλώσεις του (από την Αργεντινή) στην εφημερίδα SportDay ο Λιονέλ Ρίος τόνισε «Πάω στον Αστέρα να αφήσω το σημάδι μου. Θα υπογράψω τετραετές συμβόλαιο και θέλω να ζήσω πολλές επιτυχίες με την φανέλα της ομάδας. Ο μεγάλος μου στόχος και όνειρό μου είναι να αγωνιστώ σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση με τον Αστέρα».

Δεν είναι έτοιμος ο Ζλάταν

guardiola_-_zlatan.jpgΟ Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στο φιλικό με την Μάντσεστερ Σίτι αλλά όπως ανέφερε δεν είναι ακόμα έτοιμος 100%. Ο Σουηδός επιθετικός της Μπαρτσελόνα θέλει ακόμα λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί.


Ο διεθνής στράικερ δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό καθώς ταλαιπωρείται από το σπασμένο κόκκαλο στο αριστερό του χέρι: «Ακόμα δεν έχω το ρυθμό που θέλω. Το σπασμένο κόκκαλο στο αριστερό μου χέρι, εξακολουθεί να με... τραβάει κάποιες στιγμές. Έχω χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία, πρέπει να κάνω έξτρα προπόνηση για να μπω στο ρυθμό των συμπαικτών μου. Περνάω καλά στη Βαρκελώνη, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν αλλάζεις χώρα και ομάδα, θες λίγο καιρό να προσαρμοστείς».

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με τον Πανιώνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν την αναχώρηση για την Αθήνα, προκειμένου να αγωνιστεί για την πρεμιέρα της Superleague εναντίον του Πανιωνίου.

Στη διάρκεια της προπόνησης ο Mohammed Abubakari έπαθε διάστρεμμα (η ακριβής εκτίμηση θα γίνει μετά την επιστροφή της ομάδας) και αποκλείστηκε από την αποστολή, που αποτελείται από τους:

Χαλκιά, Kresic, Αναστασάκο, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Bizera, Cirillo, Conceicao, Filomeno, Garcia, Ivic, Lino, Muslimovic, Savini, Veron, Vieirinha, Vitolo.

Το σέξι μυστικό του Ντεφόε

defoe_thomas.jpgΠίσω από έναν πετυχημένο άντρα βρίσκεται πάντα μια γυναίκα. Κάτι τέτοιο πρέπει να ισχύει και για τον Ζερμέν Ντεφόε. Ο Αγγλος επιθετικός της Τότεναμ έχει ξεκινήσει φουριόζος την χρονιά και για αυτό οφείλεται η σέξι σύντροφος του Ιμοτζεν Τόμας. Δειτε φωτό με το νέο αμόρε του στράικερ των «σπιρουνιών».


Η 26χρονη Ουαλή έχει δεσμό με τον διεθνή άσο και φαίνεται να του έχει αλλάξει τη ζωή και τη διάθεση. Η πρώην παίκτρια του «Big Brother» αλλά και Μις Ουαλία είναι στο πλευρό του Ντεφόε εδώ και μερικές εβδομάδες.


imogen_thomas.jpg
imogen_thomas2.jpg
imogen_thomas5.jpg
imogen_thomas9.jpg
imogen_thomas6.jpg
imogen_thomas7.jpg
imogen_thomas8.jpg
imogen_thomas3.jpg

«Γέμισε» το τσάρτερ του ΠΑΟΚ

paok.ipodoxi.touba.jpgΜέσα σε μια ημέρα οι οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά» γέμισαν την πτήση τσάρτερ 180 θέσεων για τον επαναληπτικό με την Χέρενφεν στην Ολλανδία. Χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκο στον Κονσεϊσάο.



Μόνο...απογοήτευση δεν έφερε το 1-1 με την Χέρενφεντου πρώτου αγώνα στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ καθώς «γέμισαν» την πτήση τσάρτερ (180 θέσεων) μέσα σε μια ημέρα ενώ έχουν εξαφανίσει τα 1.200 εισιτήρια που τους έχει δώσει ο Ολλανδικός σύλλογος.

Από κει και πέρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση και από τους Έλληνες ομογενείς και οι παράγοντες της ομάδας της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι θα χρειάζονταν τουλάχιστον 3.000 εισιτήρια για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σε ότι αφορά το θέμα που είχε προκύψει με την αντίδραση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Πορτογάλος καλείται να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο. Στην συνάντηση που είχε με τον Ζήση Βρύζα ο έμπειρος παίκτης δεν αντέδρασε στα όσα του είπε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου και δέχτηκε την τιμωρία του.

TENORIO !...Στοίχημα....


την καλησπ'ερα μου στη παρέα....

Μιά αναφορά σε μερικά σημερινά σημεία....

Οσο αφορά επιλογές απο το νησί...
εχω ξεχωρίσει τα διπλά...

των ΚΕΜΠΡΙΤΖ-ΓΙΟΡΚ...

Και βλέπω λιγάκι και το διπλό της ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ...


Πάμε εκτός νησιού σημεία...

εχω επιλέξει Τα διπλά των ΛΥΩΝ(2,00)

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ(2,00)

ΜΙΛΑΝ(2,00)

ΜΑΡΣΕΙΓ(2,40)

ΚΑΙ στα υπόψην και το διπλό της ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ(1,90)...


Αυτα πανω κάτω φίλοι μου τα σημεία που εχω
διαλέξει να κάνω το στοιχηματικό μου παιχνίδι...
ελπίζωντας στη καλή χημεία ετσι ώστε να μας οδηγήσουν
στο ταμείο...

καλά να περνάτε τα σέβη μου......

Ειπε..........................

"Ελπίζω να μην περιμένουν από εμένα να είμαι σαν τον Ροναλντίνιο ή τον Ρομπίνιο. Δεν είναι αυτό το στυλ μου, όμως φυσικά πρέπει να περιμένουν από εμένα το 100% κάθε φορά που αγωνίζομαι".

Ζιλμπέρτο Σίλβα

(ο βραζιλιάνος μέσος του Παναθηναϊκού εξηγείται για να μην...παρεξηγείται)

Ψιθυροι......................

  • Ολα τα `χε ο Μπάγβιτς, το... Ραμαζάνι του Τζιμπούρ του έλειπε! Ο γαλλοαλγερινός φορ ενημέρωσε τον τεχνικό της ΑΕΚ πως από το Σάββατο (22/8) μέχρι τις 19/9 θα απέχει από φαγητό και ποτό μέχρι τη δύση του ηλίου λόγω της θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων που επιτάσσει αυστηρή νηστεία.
  • "Τώρα θέλει τρέλα αγόρι μου", φώναζε ο Κυριάκος Ιωάννου στην τελευταία του προσπάθεια να περάσει τα 2.35μ. και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι φίλαθλοι χτυπούσαν ρυθμικά τα χέρια τους θέλοντας να βοηθήσουν τον κύπριο άλτη.

  • Η Αλισον Φίλιξ, η οποία κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενό της χρυσό μετάλλιο στα 200μ. σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, σε θέματα φυσικής αγωγής.

Επανέρχονται για Ουόν

oooun.jpgΗ ΑΕΚ ετοιμάζεται να κάνει βελτιωμένη πρόταση στον Γάλλο αμυντικό της ΑΕ Λεμεσού Έντβιν Ουόν ενώ στα υπόψιν υπάρχει και η περίπτωση του Στάθη Ταυλαρίδη. Μέχρι αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί παίκτης από την Λίβερπουλ ενώ φήμες έκαναν λόγια για «κιτρινόμαυρο» ενδιαφέρον για τον Παβόν της Σαραγόσα.



Μεταγραφικός «πυρετός» στην ΑΕΚ μόλις μια ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με τους ιθύνοντες της «Ένωσης» να έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Ένας παίκτης για τον οποίο δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον η ΑΕΚ είναι ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Έντβιν Ουόνστον οποίο έκαναν μια πρώτη επίσημη πρόταση κοντά στα 800.000 ευρώ η οποία όμως δεν έγινε δεκτή. Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν διάθεση για να επανέλθουν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ώρα των Σπορ με νέα βελτιωμένη πρόταση προκειμένου να καλύψουν το κενό του Σωτήρη Κυργιάκου στα μετόπισθεν.

Παράλληλα στο στρατόπεδο του «δικέφαλου» εξετάζουν και την περίπτωση του Στάθη Ταυλαρίδη ο οποίος δείχνει «ψημένος» για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αφήσει την Σεντ Ετιέν.

Σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρουν να βρουν την χρυσή τομή με τον παίκτη στο οικονομικό κομμάτι, η επιστροφή του Ταυλαρίδη συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Πρεμιέρα και Ιμπάνιεθ

ibanez_pablo.jpgΟ Παναθηναϊκός κάνει πρεμιέρα σήμερα στην Σούπερ Λιγκ στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη (19:00, Novasports1) αλλά κοιτάζει και τα μεταγραφικά. Αλλαγές ετοιμάζει ο Χενκ τεν Κάτε στην Κρήτη. Οι πράσινοι ρώτησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης για την περίπτωση του Πάμπλο Ιμπιάνεθ.


Όπως είχε δηλώσει μετά το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Τεν Κάτε, ο Παναθηναϊκός έχει κάποια χρωστούμενα στον Εργοτέλη από πέρσι καθώς ακόμα στο στρατόπεδο του τριφυλλιού δεν έχουν χωνευτεί οι περσινές γκέλες με τον κρητικό σύλλογο.
Οι πράσινοι έχουν ως πρώτο και κύριο στόχο το πρωτάθλημα και για αυτό το λόγο θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τη σεζόν 2009-10. Ο Ολλανδός τεχνικός θα κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» καθώς του λείπουν και αρκετοί παίκτες. Οι... βασικοί Μουν και Σπυρόπουλος έμειναν εκτός αποστολής από τον Τεν Κάτε ενώ Κώστας Κατσουράνης και Μαρσέλο Μάτος είναι τιμωρημένοι από την περσινή περίοδο.
Οι λύσεις δεν είχε και πάρα πολλές για τον 54χρονο τεχνικό, ο οποίος θα παρατάξει το τριφύλλι με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκαλίνοβιτς με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βύντρα – Σαριέγκι. Στο αριστερό άκρο θα είναι ο Δάρλας και στο αριστερό ο Μπιάρσμιρ ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ο νεαρός Μαχλελής. Αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Σιμάο με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Καραγκούνη να είναι λίγο πιο μπροστά τους. Ο Σεμπαστιάν Λέτο θα κινείται στα αριστερό με τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά ενώ ο Σισέ θα είναι στην κορυφής της επίθεσης (θα αλλάζει θέση και με τον «Σάλπι»).

Ρώτησε για Ιμπάνιεθ
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την μεταγραφική ενίσχυση στην άμυνα. Έτσι, όπως αποκαλύπτουν οι Ισπανοί, οι πράσινοι ρώτησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης για την περίπτωση του Πάμπλο Ιμπιάνεθ.
Το τριφύλλι φέρεται να έχει κάνει διερευνητική επαφή για τον 28χρονο αμυντικό και ρώτησε αν είναι διατεθειμένοι οι «ροχιμπλάνκος» να τον παραχωρήσουν. Η επαφή έγινε στο γεύμα που έκανε ο Παναθηναϊκός στην ισπανική ομάδα που δεν ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο μετακόμισης του Ισπανού. Το θέμα όμως δεν είχε συνέχεια και είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού αν κάνει κάποια κίνηση για τον διεθνή άσο καθώς ο Ρεσίνο δεν τον έχει μέσα στα βασικά του πλάνα.
Η περίπτωση, όμως, του Ιμπάνιεθ φαίνεται να είναι δύσκολη αν αναλογιστούμε τις δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη, Αρτούρο Κανάλες που ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν θέλει να φύγει από την Ατλέτικο: «Δεν έχουμε ενημερωθεί από την Ατλέτικο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Φαντάζει δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο σε πρώτη φάση. Σίγουρα θα ήταν κίνητρο να παίξει στον Παναθηναϊκό αλλά αυτή τη στιγμή είναι χαρούμενος στην Ατλέτικο. Θέλει να παίξει στην ομάδα και δεν θέλει να φύγει».

Ψηστήρι σε Μανσίνι

mancini_amantino.jpgΟ Ολυμπιακός προσπαθεί να κάνει το μεταγραφικό «μπαμ» με την απόκτηση του Αμαντίνο Μανσίνι. Οι Πειραιώτες ενεργοποιούν ότι... όπλο διαθέτουν για να πάρουν στο λιμάνι τον Βραζιλιάνο μέσο της Ίντερ. Επιστρατεύτηκε ακόμα και ο Ντουντού για να πείσει τον συμπατριώτη του να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Μέλμπεργκ: «Να ξεχάσει τη νίκη ο Μαϊστόροβιτς». Προσοχή ενόψει ΑΕΚ ζήτησε ο Τιμούρ Κετσπάγια από τους παίκτες του.


Οι πρωταθλητές δεν τα παρατούν για τον Μανσίνι και όπως λέγεται από την ΠΑΕ αν δεν ήταν η Ιταλίδα σύντροφος του που αντιδρά με την μετακόμιση στην Ελλάδα τότε ο διεθνής άσος θα είχε πει το ναι.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ντουντού έχει επικοινωνήσει μαζί του δύο τρεις φορές για να τον πείσει να έρθει και να αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκη» αλλά δεν έχει γίνει γνωστή ποια είναι πλέον η πρόθεση του μεταγραφικού στόχου του Ολυμπιακού.
Οι πιθανότητες ο Μανσίνι να παίξει με τα χρώματα του Ολυμπιακού είναι λίγο πιο πάνω από το 10% αλλά οι πρωταθλητές αξίζει, όπως λένε, να τον περιμένουν καθώς είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Άλλωστε η συμφωνία με την Ίντερ για δανεισμό του παίκτη είναι δεδομένη.

Αρκετά τα προβλήματα στην Κομοτηνή


Ρουκάβινα και Ολίσε από το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Πανθρακικός Με αρκετά προβλήματα θα παραταχθεί ο Πανθρακικός στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό με τον Ηρακλή. Οπως άλλωστε και ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου είχε τονίσει από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον αγώνα, είναι πολλοί οι παίκτες στους οποίους δεν μπορεί να υπολογίζει για το ματς.

Εκτός αποστολής θα είναι οι Ολίσε, Βελάσκο, Αρσενίεβιτς, Πέντσας, Δραγανίδης (στάδιο αποθεραπείας), Ενγκαμπί (ανέτοιμος) και οι Στοϊκος, Καζάκης (τιμωρημένοι με κάρτες από την περυσινή αγωνιστική περίοδο).

Στο μεταξύ η ζήτηση των εισιτηρίων είναι μεγάλη και αναμένεται το ΔΑΚ Κομοτηνής να είναι κατάμεστο. Οι οπαδοί του Πανθρακικού θέλουν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας, προκειμένου να την βοηθήσουν να φτάσει στον στόχο της.

Κι όμως σκέφτονται τα πλέι άουτ!



Ο Νίκος Θανόπουλος Η σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, έκρυβε τελικά και την... είδηση, σχετικά με τις σκέψεις της διοργανώτριας αρχής. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Νίκος Θανόπουλος, αποκάλυψε ότι θα γίνουν συζητήσεις για πλέι άουτ από την μεγάλη κατηγορία.

Οπως τόνισε πρόθεση της Σούπερ Λιγκ είναι να συζητήσει με την Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να παίζει η 13η και η 14η ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, αγώνες μπαράζ με την 3η και την 4η της Β' Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα τελειώσει!

"Το ενδεχόμενο να διεξαχθούν αγώνες πλέι άουτ, είναι πιθανό. Το συζητάμε ακόμα και χρειάζεται πρώτα να συννενοηθούμε με την διοργανώτρια της Β' και Γ' Εθνικής και της ΕΠΟ. Υπάρχουν τεχνικά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και 4 ομάδες είναι πιθανόν να υποβιβαστούν φέτος.

Οσο για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, ο κ. Θανόπουλος, είπε: "Θα δούμε καλό ποδόσφαιρο", ενώ γενικά για το πρωτάθλημα, τόνισε: "Να καταφέρουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και να εξαλείψουμε την βία. Εχουν γίνει πολλές επενδύσεις από τις ομάδες, παίκτες μεγάλης κλάσης έρχονται και θέλουμε γεμάτα γήπεδα".

Α. ΚΑΣΑΝΟ - "Αν είχα μυαλό, θα ήμουν Μέσι"



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο, αλλά ο χαρακτήρας του αχαλιναγώγητος... Ωστόσο, ο αυτοκαταστροφικός Αντόνιο Κασάνο διαθέτει, αν μη τι άλλο, αυτογνωσία. Και το απέδειξε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα ιταλικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο της έναρξης του πρωταθλήματος της Seria A.

Ο επιθετικός της Σαμπντόρια μίλησε για όλους και για όλα, εκτοξεύοντας... δηλητηριώδεις ατάκες για την "αιώνια" αντίπαλο Τζένοα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και την αυτοκριτική του. Παράλληλα, έχρισε ως μεγάλο φαβορί του φετινού Καμπιονάτο την Ίντερ και αναφέρθηκε στην επικείμενη επιστροφή του στην Εθνική Ιταλίας και την άρνηση του Ζοσέ Μουρίνιο για να τον αποκτήσει. Απλά απολαυστικός!

"Κέρδισαν δύο ντέρμπι μετά από δύο χρόνια και μιλούν για αντιπαλότητα; Κάθε τόσο είναι σωστό να νικούν και οι λιγότερο δυνατοί", επεσήμανε εν πρώτοις, ανάβοντας φωτιές στις τάξεις των "ροσομπλού". Για να συμπληρώσει, για τους στόχους της ομάδας του και την Ίντερ: "Θα μου άρεσει να τερματίσουμε στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα. Όσον αφορά στους μνηστήρες του τίτλου, η Ίντερ είναι τρεις κλάσεις ανώτερη, μόνο αυτή μπορεί να το χάσει το πρωτάθλημα".

Σειρά πήραν η "Σκουάντρα Ατζούρα" και ο "Special One": "Το μοναδικό άτομο για το οποίο μπορούν να συμφωνήσουν ο Λίπι με τον Μουρίνιο είμαι εγώ: δεν με θέλει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Αλλά θα μου άρεσε η κλήση στην Εθνική Ιταλίας ακόμα και την τελευταία στιγμή. Θα μου άρεσε να παίξω στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είμαι διαθέσιμος. Όταν παίζει η Ιταλία, υποφέρω και εγώ".

Καταλήγοντας, μίλησε για τον εαυτό του και την βοήθεια που δέχτηκε από τον τεχνικό των "μπλουτσερκιάτι", Βάλτερ Ματσάρι: "Αν είχα μυαλό, ο μοναδικός στον κόσμο πιο δυνατός από μένα θα ήταν ο Μέσι. Δυστυχώς έχω λίγο άρρωστο κεφάλι, αν και έχω βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν. Ο Βάλτερ Ματσάρι βοήθησε πάρα πολύ, τόσο εμένα ,όσο και την ομάδα".

Αλλά και για τον γάμο του: "Η κλήση για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής δεν εξαρτάται από μένα, ο γάμος μου αντίθετα είναι σίγουρο ότι θα γίνει μέσα σε έναν χρόνο". Και το όνομα αυτής Καρολίνα Μαρτσάλις.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – Θέλει Γκουτιέρες!



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Έναν μεγάλο αντίπαλο απέκτησε ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια απόκτησης του Γιονας Γκουτιέρες. Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, ενδιαφέρεται για τον διεθνή Αργεντινό μέσο, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα. Το έδειξε άλλωστε την περασμένη σεζόν, κερδίζοντας τα πάντα. Για οποιονδήποτε είναι όνειρο να είναι μέλος αυτής της ομάδας», τόνισε ο 26χρονος άσος.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, όμως, είναι κάτι που προσπαθώ να μη σκέφτομαι, καθώς είμαι παίκτης της Νιούκαστλ. Είναι προφανές πάντως πως αποτελεί όνειρο μια μετεγγραφή στην Μπαρτσελόνα».

Απολογείται η Ντιναμό Β.



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA η Ντιναμό Βουκουρεστίου, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στον χθεσινοβραδινό αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σλόβαν Λίμπερετς (20/8). Ο αγώνας διεκόπη και, όπως ανακοίνωσε χθές η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ο ρουμανικός σύλλογος θα απολογηθεί την Τρίτη (25/8).

Αξιωματούχοι της ομοσπονδίας της χώρας της βαλκανικής φοβούνται πως η Ντιναμό μπορεί να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γι΄ αρκετά χρόνια.

Η Ντιναμό βρισκόταν πίσω στο σκορ στην έδρα της με 2-0 από τους Τσέχους, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όταν οι οπαδοί της προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, περίπου στο 88ο λεπτό. Οι αγανακτισμένοι φίλαθλοι της Ντιναμό κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις, αναγκάζοντας τον Αυστριακό διαιτητή, Τόμας Αϊνβάλερ, να διακόψει τον αγώνα.

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει δύο ημέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στην Τσεχία. Αξιωματούχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είπε ότι η επιτροπή μπορεί να μην προβεί στην αλλαγή του σκορ, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και να μεγαλώσει την έκταση του σκορ.

Εξάλλου είναι πιθανό η Ντιναμό να τιμωρηθεί με πρόστιμο και να δώσει τους επόμενους αγώνες της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα κεκλεισμένων των θυρών.

Νοκ άουτ ο Ρίο Φέρντιναντ



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η νέα σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μετά την ήττα από τη Μπέρνλι, δέχθηκε ένα ακόμη «χτύπημα», το οποίο αφορά την απώλεια του Ρίο Φέρντιναντ. Οπως δήλωσε σήμερα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες.

Ο 31χρονος άσος τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από τον αγώνα της πρεμιέρας με την Μπέρμιγχαμ, με αποτέλεσμα να απουσιάσει και από την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής με την Μπέρνλι, ενώ τέθηκε νοκ-άουτ και από τις επικείμενες συναντήσεις με Γουίγκαν και Άρσεναλ. Επίσης, ο Φέρντιναντ θα χάσει και τους αγώνες της εθνικής Αγγλίας με Σλοβενία (5/9) και Κροατία (9/9), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρώτη απώλεια βαθμών για Σάλκε



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα σκαρφάλωσε η Σάλκε, μετά τη "λευκή" ισοπαλία που απέσπασε στην έδρα της Χόφενχαϊμ, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.
Το ματς ήταν πολύ "κλειστό" και οι σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τους γηπεδούχους να έχουν τις πιο κλασικές από αυτές αλλα να αποτυγχάνουν να παραβιάσουν την εστία του Νόιερ.

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τους "κενιγκασμπλάουεν" του Φέλιξ Μάγκατ, οι οποίοι μετρούσαν μέχρι πρότινος δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές με Νυρεμβέργη (εκτός) και Μπόχουμ (εντός), ενώ στον αντίποδα η περσινή ευχάριστη έκπληξη του πρώτου γύρου, Χόφενχαϊμ, εξακολουθεί να αγνοεί τη χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα του Ραλφ Ράνγκνικ έχει συγκομιδή μόλις δύο βαθμών, ενώ αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία στη "Ρέιν-Νέκαρ Αρίνα" σε ισάριθμους αγώνες, καθώς είχε προηγηθεί και το 1-1 της πρεμιέρας με τη Μπάγερν.

Να σημειωθεί πως ο Βασίλης Πλιάτσικας, ο οποίος μεταγράφηκε αυτό το καλοκαίρι από τη ΑΕΚ στη Σάλκε, πήρε το "βάπτισμα του πυρός" σε επίσημο αγώνα για την ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, με τον Έλληνα μέσο να είναι στο αρχικό σχήμα, να δέχεται κίτρινη κάρτα στο 17', και να γίνεται αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Κενία.

Πρόστιμο στον Κονσεϊσάο



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζήσης Βρύζας στην προπόνηση της Παρασκευής ανακοίνωσε στον Σέρζιο Κονσεϊσάο την απόφαση της διοίκησης να του επιβληθεί πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά, το ύψος του οποίου θα γνωστοποιηθεί στον Πορτογάλο χαφ μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο.
Του μετέφερε επίσης τις παρατηρήσεις και την δυσαρέσκεια της διοίκησης για την απαράδεκτη ενέργειά του να φύγει κατευθείαν στην φυσούνα μόλις έγινε αλλαγή στον αγώνα με την Χέρενφεν.

- Επανήλθαν ο Φωτάκης και ο Μπιζέρα στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων και υπάρχουν πλέον ελπίδες συμμετοχής τους στην ρεβάνς της Ολλανδίας. Σορλέν, Αραμπατζής και Κοντρέρας παραμένουν τραυματίες. Ο Χιλιανός αμυντικός υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση καθαρισμού της λαγονοκνημιαίας ταινίας προκειμένου να επισπευσθεί ο χρόνος επιστροφής του στην αγωνιστική δράση.

Για να κάνεις τον κόσμο έστω και λίγο καλύτερο, πρέπει να προσπαθείς να τον κάνεις ιδανικό


Μία από τις αγαπημένες μου ατάκες είναι η εξής: ΄΄Για να κάνεις τον κόσμο έστω και λίγο καλύτερο, πρέπει να προσπαθείς να τον κάνεις ιδανικό΄΄. Και δεν πρόκειται απλά για μια ατάκα, για μια φιλοσοφία, αλλά για πολύ παραπάνω. Αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη στάση ζωής, ένα αγώνα και στην καθημερινότητα αλλά και για τα μακροπρόθεσμα πλάνα.

Έτσι και στον αγώνα μου για τον ΑΡΗ μας. Προσαρμόζω το προσωπικό μου δόγμα στην αρειανή ιδεολογία, κι ανεβάζω τον πήχυ ψηλά, πολύ ψηλά… Για να ανεβάσω, λοιπόν, τον ΑΡΗ μου ένα σκαλί παραπάνω από ό,τι πέρυσι, δηλαδή από την 6η στην 5η θέση, πρέπει, πιστεύω να τον ονειρεύομαι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!

Ονειρεύομαι τίτλους, ώστε η κάθε νίκη στο πρωτάθλημα να μου δίνει την αυτοπεποίθηση και την πίστη, ότι μπορώ να τους κατακτήσω. Κρατάω, βέβαια, χαμηλούς τους τόνους, γιατί οι στόχοι πραγματοποιούνται με πράξεις κι όχι με λόγια. Οι νίκες κατακτώνται στο χόρτο του ποδοσφαίρου και στο παρκέ του μπάσκετ, όχι στα μικρόφωνα και στις συνεντεύξεις…

Εξάλλου, όλα τα μεγάλα κατορθώματα πραγματοποιήθηκαν από ονειροπόλους.

Υπάρχεις, μήπως, μεγαλύτερο κατόρθωμα, από το ότι ο ποδοσφαιρικός ΑΡΗΣ ανήκει πλέον στον ΛΑΟ του? Η Λέσχη και η Δημοκρατία που συμβολίζει, αποτελούν πραγματικό τίτλο στο αθλητικό γίγνεσθαι…

Ένα πρωτοποριακό τόλμημα για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά - και όχι μόνο – χρονικά, ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια μέσα σε μία έκτακτη συνέλευση πενήντα περίπου αρειανών, τότε που μαζευτήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα Κοντομηνά-Ζαχουδάνη. Κι οι πενήντα (50) τότε αγωνιστές αρειανοί, γίναμε σήμερα τρεις χιλιάδες (3.000) ! Και δείχνουμε το δρόμο και στους άλλους συλλόχους, δήθεν ‘πολυμετοχικούς’ και γιαλαντζί λαικούς…

Κατόρθωμα δεν είναι να συνάπτεις σύμφωνο συνεργασίας και να σου αποδίδει τιμές η μεγάλη Μπόκα Τζούνιορς? Το ματς της 5ης Αυγούστου δεν ήταν απλά ένα διεθνές φιλικό, όπως χιλιάδες στη διάρκεια της προετοιμασίας των ομάδων. Ήταν μια παγκόσμια καταξίωση, και δεν υπερβάλλω. Όταν η φαντασμαγορική κερκίδα μας φτάνει σε κάθε σπίτι σε Αμερική και Ασία μέσω του Fox Sports και του Al Jazeera, τότε ναι, τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα…

Κατόρθωμα δεν είναι τα 10.000 και πλέον καρτελάκια διαρκείας? Αυτή η πρωτοφανής στήριξη στην ομάδα μεταφράζεται για πρώτη φορά στη Ιστορία μας σε τεράστια οικονομική χορηγία και ηθική στήριξη.

Καλή χρονιά, λοιπόν, αδέρφια αρειανοί. Με ΄΄ψηλά τον πήχυ΄΄ στην καρδιά, αλλά ΄΄χαμηλά την μπάλα΄΄ στο στόμα. Με δουλειά πολλή και λίγα λόγια, γίνονται και τα αδύνατα… Εξάλλου η Εθνική Ελλάδος μας έδειξε τον δρόμο στην Πορτογαλία το 2004. όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Vamos

Tάσος Καραλίγκας

Καλό μάθημα!

ellas_serbia_fil.jpgΟ Βασίλης Σπανούλης το πήρε... προσωπικά στα τελευταία λεπτά της φιλικής αναμέτρησης με τη Σερβία ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα από τους «πλάβι» με 83-82 στο τελευταίο παιχνίδι του Διεθνούς Τουρνουά που διεξήχθη αυτό το τριήμερο στο ΟΑΚΑ. Με εξαίρεση την τρίτη περίοδο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα κόντρα στη Σερβία που ζόρισε την Εθνική.

Η Εθνική παρουσίασε εμφανείς αδυναμίες και στη σημερινή αναμέτρηση με τη Σερβία. Οι αργές επιστροφές στην άμυνα, τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη στα τελευταία λεπτά επέτρεψαν στους «πλάβι» να διεκδικήσουν τη νίκη ως το τέλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχτηκε 46 πόντους στο ημίχρονο, την ώρα που στο χθεσινό φιλικό με τη Λετονία είχε 52 πόντους παθητικό σε ολόκληρο το παιχνίδι. Η Σερβία αιφνιδίασε την Εθνική και προηγήθηκε με 5-13 με εντυπωσιακό κάρφωμα του Βελίτσκοβιτς, ωστόσο τα τρίποντα των Ζήση, Φώτση έφεραν το ματς στα ίδια (15-15) για την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πίεσε σε όλο το γήπεδο και πέρασε μπροστά στο σκορ με 16-15 με 1/2 βολές του Καλαμπόκη ενώ οι «πλάβι» με μπροστάρη τον Μάτσβαν προηγήθηκαν ξανά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 18-21. Στη συνέχεια ο Σχορτσιανίτης ανέβασε την απόδοσή του, οι Περπέρογλου, Σπανούλης πρόσφεραν λύσεις στην επίθεση και η Εθνική προηγήθηκε με 37-36 με καλάθι του Θεσσαλού γκαρντ. Η αντίδραση των Σέρβων ήταν άμεση, κάνοντας το 39-44 με μπροστάρη τον Τρίπκοβιτς.

Με έξι σερί πόντους του Σπανούλη η Εθνική προηγήθηκε με 56-53 ενώ ο Νικ Καλάθης με προσωπική ενέργεια χάρισε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το μεγαλύτερο προβάδισμα, διαμορφώνοντας το 60-53 με το οποίο ολοκληρώθηκε η γ' περίοδος. Τα λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στους Σέρβους όχι μόνο να μειώσουν με 65-63 με γκολ φάουλ του Τέπιτς αλλά και να προηγηθούν με 67-69 με καλάθι του Πέροβιτς στο 34'. Τα τρίποντα των Περπέρογλου και Σπανούλη κράτησαν όρθια την Εθνική (79-80 στο -2:30')!

Ο Τέπιτς έκανε το 79-83, ο Σπανούλης μείωσε σε 81-83 με προσωπική ενέργεια στα -67'' ενώ ο Σχορτσιανίτης έριξε τη διαφορά στον πόντο (82-83) με 1/2 βολές. Στην τελευταία επίθεση ο Kill Bill δεν μπόρεσε να χαρίσει τη νίκη στην Εθνική ενώ ο Φώτσης δεν μπόρεσε να σκοράρει από την επαναφορά στο -0.01''.

* Ο Γιόνας Καζλάουσκας άφησε εκτός αποστολής τους Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Μπουρούση. Από την άλλη πλευρά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν χρησιμοποίησε τον Ζόραν Έρτσεγκ.

Διαιτητές: Σχινάς, Παπαστεριανός, Σώμος
Tα δεκάλεπτα: 18-21, 44-46, 60-53, 82-83
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Ζήσης 9, Σπανούλης 21 (3), Περπέρογλου 13 (3), Φώτσης 7 (2), Κουφός 6, Καλάθης 11, Καλαμπόκης, Τσαλδάρης, Πρίντεζης, Σχορτσιανίτης 11, Γλυνιαδάκης 3.
Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 7 (1), Τέπιτς 13 (1), Βελίτσκοβιτς 7 (1), Ραντούλιτσα 4, Κρίστιτς, Πιέριτς, Τρίπκοβιτς 10 (3), Μάρκοβιτς, Μάτσβαν 12, Πάουνιτς 13, Πέροβιτς 9.

Η Πάρις... κυνηγά τον Μπολτ;

paris_hilton2.jpgΔημοσιεύματα του εξωτερικού θέλουν την ζάμπλουτη και... άτακτη, Πάρις Χίλτον να έχει βάλει στο... μάτι τον Τζαμαϊκανό σούπερ σταρ του στίβου, Γιουσέϊν Μπολτ. Μ' άλλα λόγια πως θέλει να κάνει μαζί του σχέση.


Η ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera" έκανε γνωστό πως η ξανθιά και πλούσια Αμερικανίδα κυνηγά πλέον ανοιχτά τον Γιουσέϊν Μπολτ. Η Πάρις Χίλτον μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να γίνει σύντροφος του Τζαμαϊκανού.

Όπως γράφουν οι Ιταλοί οι δυο τους γνωρίστηκαν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, στα πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής "David Letterman Show" με την Πάρις Χίλτον να μην χάνει την ευκαιρία και να ζητάει το νούμερο του κινητού τηλεφώνου του πρωταθλητή και τους δυο τους να ανταλλάσουν τηλέφωνα.

Πρώτη απώλεια για τη Σάλκε


Ο Κουράνι σε προσπάθειά του κόντρα στην Χονφεχάιμ Στον αγώνα που άνοιξε την "αυλαία" της 3ης ημέρας της μπουντεσλίγκα, Χοφενχάιμ και Σάλκε έμειναν στο 0-0. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, μετά από δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έμεινε "άσφαιρη" στην έδρα της Χόφενχαϊμ, που μετά από τρία παιχνίδια μετράει μόλις δύο βαθμούς. Ο Βασίλης Πλιάτσικας ξεκίνησε στη βασική ενδεκαδα των φιλοξενούμενων όμως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.


Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα
Χοφενχάιμ-Σάλκε 0-0
Κολονία-Αϊντραχτ Φρ. 22/8
Νυρεμβέργη-Ανόβερο 22/8
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 22/8
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 22/8
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 22/8
Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου 23/8
Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 23/8
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 23/8

Ο Ιωάννου το ασημένιο μετάλλιο!


Ο Ιωάννου σε προσπάθειά του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Μετά την Οζάκα, όπου χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της μετάλλιο (χάλκινο) σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Κυριάκος Ιωάννου έλαμψε και στο Βερολίνο, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος, με 2.32. Το χρυσό κατέκτησε ο Ρώσος Γιάροσλαβ Ριμπακόφ με το ίδιο ύψος, αλλά με καλύτερες προσπάθειες.

Στο ίδιο ύψος μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο ο Γερμανός Ράουλ Σπανκ και ο Πολωνός Σιλβέστερ Μπέντναρεκ.


Οι πρώτοι οκτώ του τελικού
1. Γιάροσλαβ Ριμπακόφ (Ρωσία) 2.32
2. Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος) 2.32
3. Ράουλ Σπανκ (Γερμανία) 2.32
3. Σιλβέστερ Μπέντναρεκ (Πολωνία) 2.32
5. Γιάροσλαβ Μπάμπα (Τσεχία) 2.23
5. Μικαέλ Χανανί (Γαλλία) 2.23
5. Μάρτιν Νούιενς (Ολλανδία) 2.23
5. Λίνους Θόρνμπλαντ (Σουηδία) 2.23

Και επίσημα "κόκκινος"



Ράφα Μπενίτεθ και Σωτήρης Κυργιάκος Ο Σωτήρης Κυργιάκος την Παρασκευή πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα. Λίγο αργότερα η Λίβερπουλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του, με τον Ράφα Μπενίτεθ να κάνει δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

"Πρόκειται για έναν σκληρό αμυντικό, δυνατό και καλό στο ψηλό παιχνίδι. Μπορεί να σκοράρει και θα είναι φόβητρο στις εκτελέσεις κόρνερ και στα φάουλ. Είναι πολύ δυνατός στην άμυνα, αλλά όπως συμβαίνει πάντα θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εγκλιματιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα είναι πολύ δυνατή προσθήκη για εμάς.

Γνωρίζουμε τον παίκτη από τότε που αγωνιζόταν στη Ρέιντζερς και έχουμε παρακολουθήσει βίντεο με τα παιχνίδια του στην Φρανκφούρτη και την εθνική ομάδα. Μιλήσαμε για όσα έκανε στο παρελθόν και αυτά που περιμένουμε εμείς να κάνει. Ξέρει τι θέλουμε από εκείνον και είναι έτοιμος να πιάσει δουλεια"
, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπενίτεθ.

Η επίσημη παρουσίαση του Κυργιάκου από την Λίβερπουλ θα γίνει το Σάββατο.