Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Μαζίνιο και Δώνη

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εμφανίστηκε ο Ιομάρ Μαζίνιο. Ο τεχνικός του Αρη στάθηκε και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των "κίτρινων", ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανταμειφθούν οι φίλαθλοι γι αυτά που προσφέρουν.

"Ηταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος. Η ομάδα του Ατρομήτου μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που θέλησε να διαχειριστεί την μπάλα. Μία ομάδα που ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο. Εμείς όμως κάναμε ένα καλό παιχνίδι την κατάλληλη στιγμή. Σίγουρα μας δυσκόλεψαν οι καιρικές συνθήκες και η ώρα που έγινε το παιχνίδι. Σίγουρα όμως αυτό που μετράει είναι η νίκη και αυτός ήταν ο στόχος μας.

Ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα ήταν εύκολο το παιχνίδι. Με τόση ζέστη θα ήταν δύσκολο να μπούμε με την ίδια ένταση από το πρώτο λεπτό κι έτσι σιγά σιγά μπήκαν στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε το κέντρο μας και όταν οργανώθηκε το τρίο Γκρασιάν, Γκαρσία και Ναφτί αποκτήσαμε ρυθμό. Θεωρώ ότι η δουλειά που έγινε στην προετοιμασία ήταν καλή και για αυτό έχουμε καλή φυσική κατάσταση. Σημασία έχει ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και αυτό θα μας βοηθήσει στην συνέχεια".

Για την πίεση που νιώθει, αλλά και το αν θα άλλαζε κάτι, είπε: "Θα νιώθω την ίδια πίεση σε όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία διαφορετική σκέψη στο πρώτο παιχνίδι και αυτήν την στιγμή είμαι πιο ήρεμος και είναι σημαντικό στην έναρξη της χρονιάς να ξεκινάς με νίκη εντός έδρας. Αυτό που θα άλλαζα θα ήταν οι καιρικές συνθήκες. Καταλαβαίνω ότι ίσως η ομάδα να έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα αλλά η ζέστη επηρέασε".

Αναφερόμενος στην ατμόσφαιρα του "Βικελίδης" αλλά και στην επιστροφή του Γιάχιτς, δήλωσε: "Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική όποτε και αν παίζει ο Αρης και μόνο με καλά αποτελέσματα μπορούμε να ανταμείψουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας που μακάρι οι οπαδοί μας να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έτσι την ομάδα. Θα έλεγα ότι είναι ευχάριστος πονοκέφαλος αλλά έχω πολλούς με τόσο καλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας.

Εχω μία ομάδα με βαρύ όνομα και τους οπαδούς μας κοντά μας και ελπίζω σε όλη την διάρκεια της χρονιάς να έχουμε τόσες λύσεις. Θα συνεχίσω να λέω αυτό που λέω πάντα ίσως να χρειάζεται μία απόκτηση ενός παίκτη στα αριστερά αλλά είμαι ευχαριστημένος και αν δεν γίνει άλλη. Το συζητάμε από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου ωστόσο έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να λειτουργήσουν άριστα σε αυτόν τον ρόλο».

Δώνης: Δίκαιη η νίκη του Αρη

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης τόνισε ότι ο Αρης επικράτησε δίκαια, ενώ από την δική του ομάδα κράτησε τη θετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. "Υπήρχανε δύο όψεις στο παιχνίδι για την ομάδα μου. Στο πρώτο ημίχρονο λειτουργήσαμε αρκετά καλά από πλευράς τακτικής, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και δημιουργήσαμε προβλήματα στον Αρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα μου δεν είχε την απόδοση που θέλαμε. Δεν είχαμε καθόλου κίνηση και ήταν αναμενόμενο ο Αρης να κυριαρχήσει. Να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και να φθάσει δίκαια στη νίκη. Η ζέστη επηρέασε και τις δύο ομάδες. Δεν μπορείς στην Ελλάδα 22 Αυγούστου να βάζεις παιχνίδι 16:45 και σίγουρα επηρέασε την λειτουργία του παιχνιδιού, είναι πολύ νωρίς να βγάζομε συμπεράσματα. Απομένει να κάνει ένα καλό σύνολο. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία όπως και από την ώρα που έρχεσαι στο γήπεδο να βλέπεις κόσμο.

Εμείς δεν κάναμε αυτά που κάναμε στα φιλικά παιχνίδια. Δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Κάναμε μια φάση με τον Μπρίτο και δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε απειλητικοί. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Πλέον όμως θα πρέπει να δουλέψουμε μέσα στην εβδομάδα και να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ".

Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κάποια μεταγραφή για την ομάδα του, είπε: "Θα δούμε αν θα κάνουμε κάτι ακόμη. Δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: