Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Άρης Ατρόμητος 1-0

Με τον Νασούτι να δίνει ρεσιτάλ στην άμυνα και να σκοράρει και το νικητήριο τέρμα, ο Αρης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου, στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η ομάδα του Ιομάρ Μαζίνιο ήταν καλύτερη της αντίστοιχης του Γιώργου Δώνη και έδειξε ότι εκτός από επιθετικές αρετές, ξέρει να αμύνεται αλλά και να διαχειρίζεται αποτελέσματα, το ίδιο καλά. Ο βραζιλιάνος έριξε στο ματς όλα του τα αστέρια, αλλά ο αργεντινός κεντρικός αμυντικός και σκόρερ, έκλεψε τη δόξα από τους Αμπρέου, Γκρασιάν και Κόκε, έχοντας άξιους συμπαραστάτες σε απόδοση, τους Ναφτί και Αράνο.

Οι δύο ομάδες ήταν εμφανώς επηρεασμένες από την ζέστη αλλά και την αγωνιστική απραξία, με αποτέλεσμα να χάνουν εύκολα την μπάλα και να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη. Ωστόσο δεν έδειξαν διάθεση να κλειστούν στην άμυνα τους, φτάνοντας με αξιώσεις κοντά στο γκολ. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, στο δεύτερο μέρος όμως (κυρίως) αποζημίωσε εν μέρει τους 15.000 φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο "Κλ. Βικελίδης".

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή των κινήσεων και τις καλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τον Χαβίτο και τον Κόκε να δημιουργούν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, μπροστά από τα καρέ του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη. Ο πολύπειρος πορτιέρο μάλιστα, είχε εξαιρετική απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν είχε μερίδιο ευθύνης στο γκολ που δέχτηκε.

Ρεσιτάλ από Μιχαηλίδη

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο Οτο Ρεχάγκελ που βρέθηκε στο γήπεδο, μπορεί να είχε στο μυαλό του κυρίως την απόδοση του Μιχάλη Σηφάκη, ο Μιχαηλίδης όμως ήταν η αιτία που θα πρέπει να γέμισε το μπλοκάκι του με σημειώσεις. Κι αυτό γιατί τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, ο πάλαι ποτέ τερματοφύλακας της ΑΕΚ όμως, δείχνει ανεπηρέαστος στην πάροδό τους.

Οσο για την απόδοση των γηπεδούχων, μέχρι να δεχτούν το γκολ από τον Νασούτι τα πήγαιναν περίφημα, όταν όμως χρειάστηκε να φύγουν από την διαχείριση της ισοπαλίας και να δημιουργήσουν παιχνίδι, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είχαν κάποιες ευκαιρίες να το πράξουν, πλήρωσαν όμως τις κακές και βιαστικές επιλογές τους, στην τελική προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι βρήκαν ανοιχτούς χώρους για να φτάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα, ο Μιχαηλίδης όμως αντέδρασε εξαιρετικά τόσο στην κεφαλιά του Αμπρέου, όσο και στο σουτ του Κόκε. Με τη νίκη του αυτήν, ο Αρης συνεχίζει την παράδοση 44 χρόνων που τον θέλει να επικρατεί στου "Χαριλάου", σε πρεμιέρα πρωταθλήματος!

Τίμησαν Νεμπεγλέρα

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κώστας Νεμπεγλέρας κατευθύνθηκε προς τους φίλους του Αρη οι οποίοι τον αποθέωσαν εν μέσω ενός παρατεταμένου χειροκροτήματος, αναγνωρίζοντας έτσι την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: