Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Απολογείται η Ντιναμό Β.



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύει από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA η Ντιναμό Βουκουρεστίου, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στον χθεσινοβραδινό αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σλόβαν Λίμπερετς (20/8). Ο αγώνας διεκόπη και, όπως ανακοίνωσε χθές η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, ο ρουμανικός σύλλογος θα απολογηθεί την Τρίτη (25/8).

Αξιωματούχοι της ομοσπονδίας της χώρας της βαλκανικής φοβούνται πως η Ντιναμό μπορεί να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γι΄ αρκετά χρόνια.

Η Ντιναμό βρισκόταν πίσω στο σκορ στην έδρα της με 2-0 από τους Τσέχους, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όταν οι οπαδοί της προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, περίπου στο 88ο λεπτό. Οι αγανακτισμένοι φίλαθλοι της Ντιναμό κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις, αναγκάζοντας τον Αυστριακό διαιτητή, Τόμας Αϊνβάλερ, να διακόψει τον αγώνα.

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει δύο ημέρες πριν τον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων στην Τσεχία. Αξιωματούχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είπε ότι η επιτροπή μπορεί να μην προβεί στην αλλαγή του σκορ, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και να μεγαλώσει την έκταση του σκορ.

Εξάλλου είναι πιθανό η Ντιναμό να τιμωρηθεί με πρόστιμο και να δώσει τους επόμενους αγώνες της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: