Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Σωστή ανάλυση, λάθος συνταγή!!

Aς μιλήσουμε λίγο τακτικά, αφήνοντας κατά μέρος την πιθανότητα να τρελάθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα και να αποφάσισε να δώσει το σαββατιάτικο ματς και το πρωτάθλημα στη Ρεάλ. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Σωστή ανάλυση, λάθος συνταγή
Ας δούμε τι έκανε και γιατί το έκανε.
Δεδομένα
Στο ποδόσφαιρο μεταξύ διάφορων δεδομένων υπάρχουν και δύο που εμείς τα ξεχνάμε και οι προπονητές τα λαμβάνουν σχεδόν πάντα υπόψη τους: το πρώτο είναι τι έχει κάνει η ομάδα τους στο τελευταίο ματς και το δεύτερο τι έχει κάνει ο αντίπαλος στο αντίστοιχο δικό του. Στο «clasico» του περασμένου Σαββάτου το πώς ανέλυσε και πού απέδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα τις ήττες της δικής του ομάδας από την Τσέλσι και της Ρεάλ από την Μπάγερν υπήρξε καθοριστικό για τις επιλογές του.
Κατοχή
Ο Γκουαρντιόλα είδε την Μπαρτσελόνα του στο Λονδίνο να κάνει μια μάλλον μη παραγωγική κατοχή μπάλας. Η Μπάρτσα στο «Στάντφορντ Μπριτζ» είχε κατοχή, όχι όμως την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας. Για την ακρίβεια, δεν είχε ούτε τις κάθετες πάσες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ούτε τα «ένα-δύο» στο ύψος της αντίπαλης περιοχής: ο Γκουαρντιόλα έκρινε ότι για να έχει στήριγμα ο Μέσι, χρειάζεται κοντά του εκτός περιοχής όχι μόνο τον κουρασμένο Τσάβι, αλλά και τον Ινιέστα (και τον πήρε από το πλάι). Εκρινε επίσης ότι πίσω υπήρξαν κενά και γι' αυτό προτίμησε τη λύση των τριών γρήγορων αμυντικών, δηλαδή του Πουγιόλ, του Μασκεράνο και του Αντριάνο. Οταν η Μπάρτσα πίσω παίζει με τρεις, μένει υποχρεωτικά λίγο πιο κοντά τους ο Μπουσκέτς και για να γεμίσουν οι χώροι στη μεσαία γραμμή, προτιμήθηκε ο Τιάγκο Αλκάντρα που πασάρει καλύτερα από τον Τσεσκ. Ο Γκουαρντιόλα είδε στο ματς της Ρεάλ με την Μπάγερν τη «Βασίλισσα» να υποφέρει όταν πέρασε στο ματς ο Μίλερ και να έχει προβλήματα στα αριστερά της. Ετσι θέλησε να έχει μια γεμάτη μεσαία γραμμή (Μπουσκέτς – Τιάγκο – Ινιέστα – Τσάβι) ώστε να δημιουργήσει στον Αλόνσο και τον Κεντίρα προβλήματα. Επίσης άφησε τον Ντάνι Αλβες ελεύθερο και πολύ ψηλά, ώστε να παίξει πάνω στον Κοεντράο, όπως την περασμένη Τρίτη ο Λαμ που δημιούργησε τα ρήγματα. Η ανάγκη κάλυψης και της αριστερής πλευράς της άμυνας, δηλαδή η ανάγκη επιστροφών και ισορροπίας, έφερε στην ενδεκάδα και τον Τέγιο, αφού ο Σάντσες δεν γυρνάει.
Αξονας
Ηταν λάθη αυτά; Και ναι, και όχι. Η ανάλυση των αδυναμιών του αντιπάλου δεν ήταν λάθος: η Ρεάλ υπέφερε από τους χαφ της Μπάγερν και είχε και πρόβλημα στα overlap του Λαμ, όμως αυτό συνέβη γιατί η Μπάγερν είχε δύο ακραίους (τον Ρόμπεν και τον Ριμπερί) που έδωσαν πλάτος στην επίθεσή της. Στην Μπάρτσα δεν υπάρχουν overlap γιατί καιρό τώρα δεν υπάρχουν ακραίοι επιθετικοί ή όταν υπάρχουν συγκλίνουν, αφού η μπάλα παίζεται πολύ στον άξονα λόγω της παρουσίας του Τσάβι και του Μέσι. Ο Κοεντράο στο Μόναχο δεν έμπλεξε με το Λαμ -έμπλεξε γιατί βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λαμ και τον Ριμπερί. Χωρίς κάποιο πονοκέφαλο πίσω του ο Κοεντράο κόλλησε στον Αλβες και τον ακύρωσε. Επίσης χωρίς κάποιο φορ -έστω ένα «σκιάχτρο» για να το επιτηρούν- ο Πεπ και ο Ράμος έστησαν την άμυνα στο ύψος της περιοχής, δεν συμπιέστηκαν κι έδωσαν βοήθειες στον Κεντίρα και τον Αλόνσο στην αναχαίτιση του Μέσι και των υπόλοιπων χαφ: η Ρεάλ κινδύνεψε ελάχιστα παίζοντας για 70 λεπτά κόντρα σε έναν αντίπαλο χωρίς επιθετικούς.
Φωτιά
Οταν η Ρεάλ πατάει καλά μπροστά, είναι φωτιά. Χωρίς τον Πικέ δεν έβγαιναν τα μαρκαρίσματα στις στημένες φάσεις: ο δύστυχος Πουγιόλ έπρεπε να τρέχει για δύο! Τα «ένας εναντίον ενός» του Μπενζεμά και του Ρονάλντο με τον Μασκεράνο και τον Αντριάνο ήταν λίγα, γιατί η Μπάρτσα έτρεξε στη μεσαία γραμμή πολύ, όταν όμως η μπάλα πήγαινε σε αυτούς, οι Καταλανοί είχαν προβλήματα. Οταν μπήκε ο Σάντσες δυνάμωσε η επίθεση, αλλά άδειασαν τα χαφ: ο Οζίλ βρήκε τον χρόνο και τον χώρο για να σημαδέψει τον Ρονάλντο. Η Μπάρτσα νευρική, όπως όλες οι ομάδες που έχουν αλλιώς σχεδιάσει ένα ματς, χάθηκε. Πάρα τις προσθήκες του Πέδρο, του Σάντσες και του Φάμπρεγκας.
Ψυχή
Σήμερα με την Τσέλσι παίζει τη χρονιά. Εχουμε θαυμάσει την ποιότητά της: να δούμε αν έχει και αντοχές…

Σοβαρότητα
Xρήζει έρευνας από πότε έχει να συμβεί στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος να μην κερδίσει κανένας από τους εμπλεκόμενους στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία: το συνηθισμένο ήταν να κερδίζουν όλοι!
Ακoμα κι αυτή η λεπτομέρεια δείχνει πόσο διαφορετικά ήταν φέτος κάποια πράγματα, ύστερα από την περσινή εισαγγελική έρευνα και τις προφυλακίσεις: μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμα τίποτα το σοβαρό στην έρευνα, όμως κάποιες νοοτροπίες άλλαξαν. Το είπε πολύ ωραία και σωστά ο Νίκος Κατσικοκέρης, όταν μίλησε στη Nova μετά το ματς του Εργοτέλη με την Ξάνθη. «Κανένα από τα παιδιά της Ξάνθης», είπε, «δεν έχει όρεξη να τρέχει στα δικαστήρια και να εξηγεί τι έγινε, πώς παίχτηκε το ματς και τι συνέβη -τα έδωσαν όλα και μπράβο τους».
Βοηθάει και κάτι ακόμα: ο τωρινός αθλητικός εισαγγελέας, ο κ. Αριστείδης Κορρέας, μπορεί να μην είναι πολυδιαφημισμένος όπως ο προκάτοχός του κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (που καλούσε τους διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων για τα μάτια του κόσμου…), αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο εποπτείας -πράγμα που το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται. Ηδη ο κ. Κορρέας έχει ζητήσει το ραδιοφωνικό απόσπασμα των τελευταίων δηλώσεων του κ. Απόστολου Παπουτσάκη και θα φωνάξει τον πρόεδρο του Εργοτέλη να του καταθέσει στοιχεία και να του εξηγήσει τι εννοεί. Ο κ. Κορρέας κρατάει ακόμα ανοιχτό τον φάκελο του Ξάνθη - ΠΑΟ 3-2, έχει φωνάξει τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη να του εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε ότι θα μπορούσε να αγοράσει το πρωτάθλημα του 2005, παρακολουθεί κάθε δήλωση και κάθε δημοσίευμα και εξετάζει και ανώνυμες καταγγελίες.
Μπορεί κάποιοι να ταλαιπωρηθούν τρέχοντας κάθε τόσο στην Ευελπίδων, αλλά θα σοβαρευτεί ακόμα περισσότερο πολύς κόσμος…

➜Τρελάθηκε ο Γκουαρντιόλα κι άφησε εκτός ενδεκάδας τον Πικέ, τον Σάντσες και τον Φάμπρεγκας για να παίξουν στο «clasico» παιδάκια όπως ο Τιάγκο και ο Τέγιο; Ξεφούσκωσε η Μπαρτσελόνα και τελείωσε εδώ; Θα αποκλειστεί κι απόψε από την Τσέλσι; Διάβασα πολλά αυτές τις μέρες για το μεγάλο ματς που έγινε στη Βαρκελώνη το Σάββατο και θέλω να σας πω τι νομίζω.

Καβγάς με ΕΠΟ
➜Με τον Ολυμπιακό και την απόφασή του να πάει περιοδεία στην Αυστραλία τα έχουν στην ΕΠΟ -κυρίως οι κοντά στον Φερνάντο Σάντος συνεργάτες. Γίνεται μια προσπάθεια να πουν στον Ολυμπιακό να μην πάρει στην Αυστραλία τους διεθνείς -ώστε να μην κουραστούν από το μεγάλο ταξίδι, αλλά ποιος να τολμήσει να το πει στον Μαρινάκη; Ο Πιλάβιος δεν θα το κάνει, ο Σάντος σφυρίζει κλέφτικα, ο Φύσσας θυμάται πόσο είχε κουραστεί ο ίδιος όταν πήγε, και όλοι συμφωνούν ότι καλό θα 'ταν να το πουν οι ίδιοι οι παίκτες. Δεν το βλέπω…
ΠΗΓΗ: Sportday

Του βάζει.. δύσκολα!!

Του βάζει.. δύσκολα
Ένα καλό δεκάλεπτο αποδείχθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό, ώστε να «χτίσει» μία διαφορά και να επικρατήσει του μαχητικού Πανιωνίου με σκορ 83-67, στον πρώτο ημιτελικό της Α1.

Με τους Βασίλη Σπανούλη (13π.) και Γιώργο Πρίντεζη (12π.) να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση και τον Τζόι Ντόρσεϊ (13π.) να δείχνει διάθεση να προσφέρει θέαμα, οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 στη σειρά ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού –και πάλι στο ΣΕΦ- την Πέμπτη (26/4).

Το ματς

Όρεξη δεν είχε μόνο ο Ολυμπιακός αλλά και ο Πανιώνιος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι «κυανέρυθροι» είχαν πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, με αποτέλεσμα –όχι μόνο- να διατηρούνται κοντά στο σκορ, αλλά να έχουν και το προβάδισμα (6-7). Μάλιστα, το εντυπωσιακό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων είχε και συνέχεια, καθώς περίπου στα μισά «εκτόξευσαν» την υπέρ τους διαφορά στο +6 (11-17). Όμως, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς σοβαρεύτηκαν και με ένα επιμέρους σκορ 9-2, ανέκτησαν το προβάδισμα. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν τα παράτησε, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στο 23-23.

Με την ίδια διάθεση που έδειξε στην πρώτη περίοδο, ξεκίνησε και τη δεύτερη ο Πανιώνιος. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν βάλει δύσκολα –κυρίως στην άμυνα- σε εκείνους του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με αποτέλεσμα να συντηρούν στο μεγαλύτερο μέρος το προβάδισμα (33-35). Ωστόσο στη συνέχεια, οι Πειραιώτες αποφάσισαν να… κόψουν τη φόρα των φιλοξενούμενων και με ένα σερί 5-0, μπήκαν και πάλι μπροστά στο σκορ (38-35), ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν να αλλάξει χέρια το προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 42-38.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Πανιώνιος στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, όπου με ένα σερί 5-0 ανέκτησε το προβάδισμα (42-43). Όμως, στα επόμενα λεπτά ανέλαβε δράση ο Χάινς για τον Ολυμπιακό και με δικούς του πόντους, έκανε το σκορ 47-43, ενώ αργότερα οι Σπανούλης και Άντιτς πήγαν τη διαφορά στους έξι (51-45). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έβαλαν και την άμυνα στην… εξίσωση, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν –για πρώτη φορά στο ματς- με διψήφιο αριθμό (59-49). Το αντιαθλητικό που κέρδισε ο Γκετσεβίτσιους από τον Αθανασούλα, έδωσε άλλους τέσσερις πόντους στους Πειραιώτες, με το σκορ να γίνεται 63-49. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +16 (67-51) με το τρίποντο του Λιθουανού, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 67-54.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια σοβαρότητα, διατηρώντας τη διαφορά που είχε «χτίσει» από το προηγούμενο (72-57). Το ματς είχε κριθεί πλέον σε μεγάλο βαθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο ελεύθερα. Τη χαλαρότητα των «ερυθρολεύκων» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι, ροκανίζοντας τη διαφορά 10 πόντους (77-67), δύο λεπτά πριν τη λήξη, αλλά οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 στη σειρά με το τελικό 83-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 42-38, 67-54, 83-67

πηγή: sportfm.gr 

«Πυροβολούν» ανελέητα!!

«Πυροβολούν» ανελέητα!
Πληρώνονται αδρά για να… σπρώχνουν την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων τους.

Φέτος, πολλοί επιθετικοί αποδεικνύουν πόσο μεγάλα «κανόνια» είναι, είτε γιατί έχουν μέσα τους πολύ… μπαρούτι, είτε γιατί «ταΐζονται» με ασίστ από τους συμπαίκτες τους.

Διαβάστε στο sport-fm.gr τα φετινά ρεκόρ των «πολυβόλων» και δείτε τους σε βίντεο να κάνουν τα γκολπόστ να... «αναστενάζουν»!

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα έχει φτάσει τα 63 γκολ, ξεπερνώντας τα 53 που ήταν η περσινή του επίδοση, ενώ απειλεί και το αξεπέραστο ρεκόρ των 67 γκολ του Γκερντ Μίλερ.



Ο «αντίπαλος» του, Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει συνολικά τη φετινή περίοδο 54 τέρματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει ήδη ξεπεράσει κατά ένα το περσινό του επίτευγμα, ενώ έχει γίνει και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας».



Το «λιμάνι» του στην Μίλαν έχει βρει ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και αυτό φαίνεται από τις επιθετικές του επιδόσεις. Ο Σουηδός έχει βρει 30 φορές δίχτυα, μία παραπάνω από την καλύτερη επίδοση που είχε ως τώρα, με την Ίντερ στο παρελθόν.



Μπορεί να μην κατάφερε να οδηγήσει την Μπάγερν Μονάχου στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο Μάριο Γκόμεζ μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει ήδη καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ τερμάτων, έχοντας 40 σε σχέση με τα 39 της περσινής περιόδου.



Ο Σέρχιο Αγουέρο είναι ένας ακόμα στην λίστα, που με τα 29 φετινά του γκολ στην Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκεται ήδη δύο μπροστά από το προηγούμενο ρεκόρ του, με την Ατλέτικο Μαδρίτης.



Αναδείχθηκε MVP της Πρέμιερ Λιγκ και όχι άδικα ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με τη φανέλα της Άρσεναλ. Φέτος, ο Ολλανδός επιθετικός μετράει 34 γκολ και έχει υπερβεί κατά πολύ το ρεκόρ των 22 της περσινής περιόδου.



Εκπληκτική σεζόν στη Σάλκε πραγματοποιεί ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ και αποδεικνύεται από τα 44 φετινά του γκολ. Έχει ήδη ξεπεράσει κατά 8 το ρεκόρ του, που κρατούσε από εποχές Άγιαξ, αφήνοντας πίσω το άσχημο πέρασμα του στην Μίλαν.



Ο Γουέιν Ρούνεϊ υπολείπεται ενός τέρματος από την κορυφαία επίδοση που είχε την περίοδο 2009-2010 με 34. Ωστόσο έχει να δώσει τρία παιχνίδια ακόμα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με την επιθετική δεινότητά του, μπορεί να «σπάσει» το προσωπικό ρεκόρ του.



Φυσικά η σεζόν ακόμα… τρέχει και το δεδομένο είναι πως αυτής της κλάσης ποδοσφαιριστές, μπορούν να στοχεύουν ακόμα ψηλότερα.

πηγή: sportfm.gr

Ο μόνος ξένος προπονητής που θα δουλέψει πάλι στην Superleague!!

Ο μόνος ξένος προπονητής που θα δουλέψει πάλι στην Superleague
Αν κατακτήσει το κύπελλο ή πάρει το εισιτήριο της προκριματικής φάσης του Champions League, ο Γιώργος Δώνης θα μας βγάλει από τη διαδικασία να σκεφτούμε για να καταλήξουμε στον πιο επιτυχημένο Έλληνα προπονητή της σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν, δε, πετύχει και τα δύο, θα δυσκολευτεί πολύ ένας επόμενος υποψήφιος να ξεπεράσει το ρεκόρ του.
Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μια σειρά από σαφείς ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι η ερχόμενη θα είναι η πιο ελληνική Superleague ever, όχι μόνο σε ποδοσφαιριστές αλλά και σε προπονητές. Στην εποχή της χρυσής ευκαιρίας του Έλληνα προπονητή να δείξει τη δουλειά και την ικανότητά του, πλην του Δώνη υπάρχουν κι άλλοι επαγγελματίες που περιμένουν να δουν αυτές τις μέρες το ύψος της τιμής της μετοχής τους στην αγορά προτού πάρουν τις αποφάσεις τους για να εξαργυρώσουν μια καλή ή πολύ καλή σεζόν και να πιάσουν ή να συνεχίσουν τη δουλειά τους.

Ο Σάκης Τσιώλης, που με όσα έκανε στην Τρίπολη, το ‘σωσε αυτό που έπαθε στον Αρη. Ο Γιώργος Παράσχος, που έκανε τη σεζόν της ζωής του με τον Λεβαδειακό. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, που έβαλε την «θα σε σώσω» ούγια στη φόρμα του. Ο Νίκος Αναστόπουλος, έστω κι αν στο τέλος έχασε λίγη από τη λάμψη της η δουλειά που έκανε στον ΟΦΗ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που μας θάμπωσε για ένα διάστημα, αλλά τα χάλασε στο τέλος. Ακόμη και ο Τίμος Καβακάς, που ήρθε από το «πουθενά» και έσωσε την Κέρκυρα.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Superleague που όλοι, μα όλοι οι πάγκοι μοιάζουν ανοικτοί και διαθέσιμοι για Έλληνα προπονητή, με εξαίρεση ίσως αυτόν του Ολυμπιακού, ο οποίος ψάχνει στο εξωτερικό τον διάδοχο του Βαλβέρδε. Ο μόνος ξένος που μοιάζει πολύ πιθανό να δουλεύει στην Ελλάδα, στον ΠΑΟΚ ή αλλού, είναι ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χάνει την ελπίδα του όσο δεν βλέπει τον Ανδρέα Βγενόπουλο με την πλειοψηφία των μετοχών στο χέρι. Και δεν υπάρχει άλλος. Και δεν φαίνεται πιθανό να υπάρξει άλλος. Όλα τα σημερινά δεδομένα οδηγούν στην εκτίμηση ότι η επόμενη θα είναι, σε πάγκους, η πιο ελληνική σεζόν που έγινε ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

πηγή: sportfm.gr

ΟΦΗ κατά Βατσινά!!

ΟΦΗ κατά Βατσινά
Κατά του Φανούρη Βατσινά καταφέρεται η ΔΕ του ΟΦΗ. Η διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του πρώην μεγαλομετόχου των Κρητικών, ο οποίος επιζητεί περισσότερα λεφτά από αυτά που είχε συμφωνήσει να πάρει για τη συμμετοχή του στα δρώμενα του συλλόγου και για τα χρήματα που πήρε και δεν έδωσε ποτέ πίσω.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΔΕ της ΠΑΕ ΟΦΗ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να κάνει αναφορά στον κ. Φανούρη Βατσινά, γιατί δείχνει άδικη και καταστροφική συμπεριφορά σε βάρος της ομάδας μας.

Ο κ. Φ. Βατσινάς είχε συμφωνήσει και πήρε στο πρώτο δίμηνο του 2012 300.000 ευρώ, έναντι της οφειλής που δικαιούται με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με τη διοίκηση του κ. Νίκου Μαχλά.

Ο κ. Βατσινάς συμφώνησε, λόγω της κατάσχεσης που έχει κάνει σε βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ στον ΟΠΑΠ, να εκταμιεύσει ποσό 66.000 ευρώ.

Δυστυχώς, ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ πήρε τα χρήματα, όμως ποτέ δεν τα έδωσε στην ΠΑΕ ΟΦΗ.

Η ΔΕ της ΠΑΕ ΟΦΗ καταγγέλλει τη συμπεριφορά του κ. Βατσινά. Ισχυρίζεται ότι θέλει να βοηθήσει τον ΟΦΗ, όμως με τις πράξεις του κάνει ότι μπορεί για να καταστρέψει την ομάδα μας».

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη στις 11:00 στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» η ΔΕ της ΠΑΕ ΟΦΗ θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Η Μπαρτσελόνα, ο Sant Jordi και ο... δράκος!!

H γιορτή του Αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου) συνδυάζεται από τους απανταχού Barcelonistas με την τήρηση ενός αγαπημένου και παμπάλαιου καταλανικού εθίμου, αυτού του Sant Jordi!!!
Η Μπαρτσελόνα, ο Sant Jordi και ο... δράκος!
Ο Σύνδεσμος Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας (Penya Barcelonista d’ Atenes) ετοιμάζεται λοιπόν, με τη συγκινητική συνδρομή όλων σας, να γιορτάσει και φέτος όπως κάνει τα τελευταία 5 χρόνια την παράδοση. Σύμφωνα με αυτήν, ανήμερα του Άι-Γιώργη (Sant Jordi) τα αγόρια στις Las Ramblas της Βαρκελώνης αλλά και ευρύτερα της Καταλονίας προσφέρουν στα κορίτσια ένα τριαντάφυλλο και λαμβάνουν από αυτά ως αντίδωρο ένα βιβλίο!
Οι φίλοι της Barca στην Ελλάδα λοιπόν, δοκίμασαν και κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να καθιερώσουν το έθιμο στα καθ’ ημάς, με τη βοήθεια και των ΜΜΕ ασφαλώς, και ζητούν από όλους σας να προσφέρουν βιβλία που εν συνεχεία παίρνουν τον δρόμο τους ως προσφορά σε κάποιο ίδρυμα ή φορέα στην Ελλάδα. Το 2007 ήταν το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα , το 2009 οι Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα , το 2010 ήταν το 1o ΕΠΑΛ Ευδήλου Ικαρίας , και το 2011 το Χαμόγελο του Παιδιού, που έγιναν οι παραλήπτες της αγάπης σας.
Αυτό που μας εντυπωσίαζε κάθε φορά, ήταν η ανταπόκριση που βρίσκαμε στην πρόσκληση για την προσφορά των βιβλίων, που από χρονιά σε χρονιά απλωνόταν όλο και περισσότερο!!!Φέτος, χρονιά που από τον Σύνδεσμο Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας (Penya Barcelonista d’ Atenes) είναι αφιερωμένη θεματικά στην «Κοινωνική προσφορά προς τον Άλλο», η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου είναι τα βιβλία να διατεθούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των Γυναικείων Φυλακών Θήβας.
Μπορείτε να φέρνετε τα βιβλία έως και το πρώτο 10ήμερο του Μάη στα γραφεία μας, Βαλτετσίου 50-52 / 3ος όροφος, κάθε Δευτέρα 7-9 καθώς και τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων του ποδοσφαιρικού τμήματος του FC Barcelona ή να μας τα στείλετε ταχυδρομικά.
Είμαστε σίγουροι ότι το «αίτημα» θα εισακουστεί εν αγάπη για ακόμη μία φορά, και πάλι εμείς θα κουβαλήσουμε όλο χαρά τα βαριά χαρτοκιβώτια στον προορισμό τους!!!

πηγή: sportdog.gr

Ανόητε και ανεγκέφαλε οπαδέ, σταμάτα επιτέλους να σκέφτεσαι!

Δεν ξέρω πόσοι και αν γνωρίζουν ότι αυτό που αργότερα εξελίχθηκε στο ποδόσφαιρο που ξέρουμε σήμερα παιζόταν τουλάχιστον 3.000 χρόνια πριν από τον Χριστό, όταν Κινέζοι γυρολόγοι έδιναν παραστάσεις δεξιοτεχνίας με μια μπάλα στα πόδια.
Ανόητε και ανεγκέφαλε οπαδέ, σταμάτα επιτέλους να σκέφτεσαι
Και να τώρα πάνω από 5.000 χρόνια μετά, έρχονται οι απόγονοι των πρώτων Κινέζων ποδοσφαιριστών και εισβάλουν στην ζωή του οπαδού της ΑΕΚ με την μορφή κατασκευαστικού «κολοσσού» για να δώσουν μια παράσταση προεκλογικού αγώνα στο πλευρό του Ιωάννη Βούρου. Όχι ανόητε οπαδέ, δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι ο κ. Βούρος ο ΑΕΚτζής, σου έχει κόψει το μισθό και τα δώρα, έχει τσακίσει την σύνταξη της μάνας σου και του πατέρα σου, έχει «βάλει πλάτη» με τις «φαρδιές πλατιές» υπογραφές του για να γυρίσουν οι εργασιακές σχέσεις στο προπολεμικό καθεστώς και να εκτιναχτεί η επίσημη ανεργία στο 20%. Όχι ανεγκέφαλε οπαδέ της ΑΕΚ δεν πρέπει ούτε να περνά από το μυαλό σου ότι ο ίδιος ο κ. Βούρος ο ΑΕΚτζής την επομένη των εκλογών «χαλαρά» και χωρίς κανένα πρόβλημα θα υπογράψει και τα νέα μέτρα σε βάρος σου, ύψους 11,5 δισ. Όχι, εσύ πρέπει να σκέφτεσαι ότι χάρη στον ενωσίτη βουλευτή, Ιωάννη Βούρο φαίνεται να υπάρχει ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ βάσει του οποίου κάποιοι Κινέζοι θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το… «τσιγάρισμα» και την κατασκευή ενός εμπορικού πάρκου!!! Α, ναι… θα υπάρχει και ένα γήπεδο που θα παίζει η ΑΕΚ. Άσε που από ότι λένε αυτοί που ξέρουν, ο «Ντέμης του λαού» θα δραστηριοποιηθεί στο μάνατζμεντ.
Αφού ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Βούρο που με δικαιώνει για όσα έλεγα στην εκπομπή που βγήκε στον αέρα του aek-live από τα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας: «ο κ. Βούρος τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ως πολιτικός, τα ίδια συμφέροντα θα υπερασπιστή και ως φερόμενος βοηθητικός Αεκάρχης, σε ότι αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ» έλεγα τότε. Και να τώρα που η περιβόητη ρύθμιση για τους εμπορικούς χώρους που πέρασε με πρωτοβουλία του κ. Βούρου στη βουλή έρχεται και με την εμφάνιση του μεγαλύτερου κατασκευαστή εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, Παναγιώτη Τσιγαρίδη να αποδείξει και στους πλέον δύσπιστους ποιους και τι συμφέροντα εξυπηρετούν όλης της γης οι «Βούροι»… επιστρέφω στην μπάλα για να ενημερώσω τους εκλεκτούς μου αναγνώστες ότι το 1963 ανακαλύφθηκαν διακόσια εξήντα εφτά (267!) γήπεδα σε όλη την Κεντρική Αμερική που χρονολογούνται από την περίοδο του 15ου αιώνα. Τότε δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα οι Τσιγαρίδηδες, όμως η ανάγκη για την δημιουργία χώρων έκφρασης αυτού του λαϊκού φαινόμενου που λέγεται ποδόσφαιρο βρήκε τρόπο να εκφραστεί σε 267 διαφορετικές τοποθεσίες τουλάχιστον, γιατί τόσες σώθηκαν, σε μια εποχή πολύ πιο δύσκολη από πλευράς διαβίωσης από την σημερινή.


Εγώ το έχω πει και θα το λέω ακόμα και αν έχω μείνει ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ΑΕΚ. Ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει την ΑΕΚ και όχι αυτό που συμφέρει αυτούς που εκμεταλλεύονται την ΑΕΚ. Σε αυτά τα πλαίσια το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει με κρατική χρηματοδότηση και να ανήκει μόνο στο σωματείο της ΑΕΚ για αθλητική και μόνο χρήση. Γνωρίζω ότι οι αντιδράσεις όταν κάποιος «δηλητηριασμένος» από την κυρίαρχη προπαγάνδα της εξουσίας των αφεντικών, ακούσει αυτήν την κατεύθυνση κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, θα είναι ανάλογες με εκείνες που προκαλούνται όταν κάποιος, προβάλλει την απαίτηση να είναι ο βασικός μισθός στα 1.400 ευρώ, η σύνταξη και το επίδομα ανεργίας στα 1.100 ευρώ κτλ, κάθε φορά, όπου κι αν έχει τύχει να άνοιξη μια παρόμοια κουβέντα, πριν ακόμα προλάβω να εκφράσω την άποψή μου, δέχομαι άμεσα την επίθεση του συνειδητού ή ασυνείδητου παπαγάλου :


Και που θα βρεθούν τα λεφτά για κάτι τέτοιο ;


Αν του έλεγα εγώ ότι η πατρίδα μας σπαταλάει ένα τεράστιο πόσο για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της, αλλά μια χούφτα κηφήνες που το δημιούργησαν και επωφελήθηκαν από αυτό, ανάμεσα τους και πολλοί από αυτούς που ονειρεύεσαι για ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΚ αγαπημένε μου οπαδέ της ΑΕΚ… και πως αν ο Ελληνικός λαός το αποφασίσει και δρομολογήσει την δημιουργία μιας συμμαχίας που θα απαιτήσει την διαγραφή του «χρέους» της χώρας, και την αποποίηση των δανείων κλπ. Τότε θα έχουμε στην διάθεση μας σαν λαός τεράστια ποσά που φτάνουν όχι μόνο για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά και για όλων των αθλητικών υποδομών σε όποιων σύλλογο τις χρειάζεται και σε όποιο άθλημα τις έχει ανάγκη. Είναι σίγουρο ότι πριν ακόμα τελειώσω την σκέψη μου θα έρθω αντιμέτωπος με το … ατράνταχτο επιχείρημα :


Και που θα βρεθούν, ρε μάστορα τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις, για πετρέλαιο και φάρμακα ;


Τώρα, αν είχα απέναντι μου κανέναν μεγαλόσχημο δημοσιογράφο, καλοπληρωμένο παπαγαλίσκο, ή κάποιο χαρτογιακά, στέλεχος πολυεθνικής, μπορεί έτσι, για μαγκιά να του έλεγα, ότι «από σένα και το σινάφι σου θα τα πάρουμε ρε χαλβά, από σένα και τους ομοίους σου, που σας έχει μπουκώσει με πακτωλό χρήματος το σύστημα για να παραμυθιάζετε τον κόσμο», όμως, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο διάλογος στα όρια του λαϊκισμού δεν είναι και ότι το καλύτερο!


Η πρέπουσα απάντηση είναι: Εργοστάσια – βιομηχανίες - τράπεζες – εφοπλιστικές δραστηριότητες – ενέργεια – μεταφορές – τηλεπικοινωνίες - εσωτερικό εμπόριο κλπ. δημιουργούν αμύθητο πλούτο που παράγεται από την εργασία του λαού μας, αν αυτός ο πλούτος καταμεριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της πατρίδας μας, μπορεί όχι μόνο να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη για κάλυψη των αθλητικών υποδομών της χώρας αλλά και μπορεί να οδηγήσει στην ικανοποίηση ακόμη πιο διευρυμένων αναγκών του λαού μας.


Γιατί θα πρέπει να χαρίζουμε στους «σωτήρες» μεγαλοκαρχαρίες τον ήδη παραγόμενο πλούτο της χώρας μας; Γιατί πρέπει να τους προσφέρουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη των μέχρι σήμερα αναξιοποίητων πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας, τον ορυκτό πλούτο, τις ήπιες πηγές ενέργειας, την θάλασσα, την σχεδιασμένη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή κλπ; Γιατί όλα αυτά που αποτελούν την εγγύηση ότι μπορούμε να καλύψουμε τις διατροφικές και τις άλλες ανάγκες μας, γιατί ενώ μπορούμε με τις εξαγωγές που θα πραγματοποιήσουμε, να είμαστε σε θέση τουλάχιστον να έχουμε μια καλύτερη ζωή; προσφέρουμε όλα αυτά στους μεγαλοκαρχαρίες για να μεγαλώνουν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία και μετά να τους παρακαλάμε σαν ξευτιλισμένοι φουκαράδες να έρθουν να σώσουν την αγαπημένη μας ΑΕΚ; Θέλω απάντηση αδέλφια μου ΑΕΚτζήδες! Γιατί ο πλούτος που παράγεται, να μην μοιράζεται δίκαια στον λαό της πατρίδας μας και να τον ιδιοποιείται ο κάθε Μελισσανίδης, ο κάθε Μαρινάκης, ο κάθε Βαρδινογιάννης, ο κάθε Αλαφούζος, ο κάθε Τσιγαρίδης κτλ.;


ΥΓ. Όταν βρίσκεσαι κοντά στην ΑΕΚ, την μαγική στιγμή που η ομάδα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, νιώθεις ότι ένα αόρατο χέρι σε αρπάζει προς τον ουρανό ή σε καταποντίζει στο μάγμα της Γης. Όπως και να’ χει, είναι κάτι που υπερβαίνει τον άνθρωπο, γεμίζοντάς τον με μια αίσθηση ότι μπορεί αυτός να είναι ατελής, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν κι άλλα πράγματα που ενώ είναι δημιούργημα του ανθρώπου, δεν παύουν να είναι ανώτερα του.
πηγή: aek-live.gr

Οι 40άρες το κάνουν στο πρώτο ραντεβού!!

Στις 40άρες θα πρέπει να στραφούν όσοι δεν μπορούν να περιμένουν το τρίτο και βάλε ραντεβού για να κάνουν σεξ...
Οι 40άρες το κάνουν στο πρώτο ραντεβού
Σύμφωνα με έρευνα του Men's Health, στην οποία συμμετείχαν 1.400 γυναίκες, μεταξύ 20 και 49 ετών, το 29% των γυναικών που έχουν πατήσει τα σαράντα, είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ από το πρώτο ραντεβού, αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει χημεία. Μικρότερο είναι το ποσοστό στις γυναίκες μεταξύ 30 και 40 ετών, ενώ πέφτει μόλις στο 17% στις γυναίκες ηλικίας 20 ετών.
Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτό συμβαίνει γιατί οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. Το 86% των γυναικών 40 και άνω, δηλώνει ότι είχε πρόσφατα οργασμό, με τα ποσοστά να πέφτουν δραματικά στις 30αρες (48%) και στις 20αρες (38%).
Πηγή: kamarinia.gr

Αναβολή στην κόντρα Κόντη-Σκόρδα!!

Τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη του Κόντη με τον Σκόρδα, μετά την αναβολή που ζήτηση ο πρώτος, λόγω της απουσία του δικηγόρου του.
Αναβολή στην κόντρα Κόντη-Σκόρδα
Ο εκτελεστικός διευθυντής των "κιτρίνων" έχει μηνύσει τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως μέσω των Μέσων που διαθέτει ο Λάμπρος Σκόρδας στηνΘεσσαλονική, αναφέρεται συνεχώς με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του, με την υπόθεση να παίρνει ...παράταση τελικά γι' ακόμα πέντε μήνες.
Ο λόγος της αναβολής ήταν η απουσία του νομικού εκπροσώπου του Λάμπρου Σκόρδα, την στιγμή που ο ίδιος έχει πάρει αναβολή και στην υπόθεση με το μέλος της "Κοινωνίας Μελών Άρη", Θωμά Γιαννόπουλο.
Πηγή: gazzetta.gr

Παίζουν στοίχημα και τις ελληνικές εκλογές!!

Παίζουν στοίχημα και τις ελληνικές εκλογές!Τζόγο ακόμη ... και στις ελληνικές εκλογές παίζουν κάποιοι, που έσπευσαν να στήσουν το στοίχημα γύρω από το ποιο από τα μικρότερα κόμματα θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό.
Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜ.ΑΡ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ. και Χρυσή Αυγή εντάσσονται στο παιχνίδι, με τις αποδόσεις να «ευνοούν»- τουλάχιστον ως προς το αποτέλεσμα της κάλπης - κατά σειρά το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και τη ΔΗΜ.ΑΡ. 

Πάντως οι εκλογές στην Ελλάδα δεν είναι οι μοναδικές στις οποίες οι τ
ζογαδόροι ποντάρουν. Στη λίστα των στοιχημάτων διακρίνονται επίσης οι εκλογές στη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Σουηδία.

Πηγή: cretalive.gr

Η ΕΠΟ, η Superleague, το πρωτάθλημα και ο Μπιτσαξής!

Βγήκε ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μποτσαξής στη «Δίκη» κι επανέλαβε τη θέση του, να διοργανώνει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής κι όχι η Superleague. Λες και αυτό είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και του ελληνικού πρωταθλήματος φυσικά.
Η ΕΠΟ, η Superleague, το πρωτάθλημα και ο Μπιτσαξής
Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός...
Μήπως κι όταν διοργάνωνε η ΕΠΟ το πρωτάθλημα δεν είχαν σκάνδαλα και σκανδαλάκια; Μήπως και τότε δεν γινόταν της… κακομοίρας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους νόμους που άλλαζαν μέσα σ΄ ένα βράδυ και τις μάχες για το ποιος θα ελέγχει, ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην επιτροπή πρωταθλήματος;
Όπως και η Superleague που ξεκίνησε με τόσες ελπίδες για να φέρει την άνοιξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατάντησε ακόμα πιο αμαρτωλή από την πάλαι ποτέ ΕΠΑΕ!
Πάρτε το είδηση. Το πρόβλημα δεν είναι το ποιος διοργανώνει το πρωτάθλημα, αλλά η νοοτροπία που επικρατεί. Με τις περισσότερες ομάδες διαλυμένες οικονομικά δεν μπορείς να κάνεις πρωτάθλημα. Συναγωνισμό… δορυφόρων ναι, πρωτάθλημα όχι.
Όταν όλος ο κόσμος ξέρει ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται μόνο στα γήπεδα, όλοι θέλουν ή τουλάχιστον προσπαθούν, να έχουν πρόσβαση στα γραφεία εκείνα που διαμορφώνουν καταστάσεις και φυσικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.
Το κακό είναι ότι οι ομάδες της Α’ εθνικής που δημιούργησαν τη Superleague συνεχίζουν να έχουν τη νοοτροπία που είχαν όταν διοργάνωνε η ΕΠΟ το πρωτάθλημα κι αργότερα η ΕΠΑΕ. Τη νοοτροπία της λαμογιάς.
Και για να μην έχουμε αυταπάτες η ΕΠΟ δεν ήταν αυτή που έδωσε… συγχωροχάρτι στον Μπέο και τον Ψωμιάδη με τις αποφάσεις σε δεύτερο βαθμό;
Πηγή: pamesports.gr

Η χαλαρότητα βλάπτει τον ΠΑΟΚ!!

Λίγο πριν αρχίσει η μάχη των πλέι οφ o ρεπόρτερ ΠΑΟΚ στο gazzetta.gr Απόστολος Παγώνης γράφει για το κακό που κάνει στην ομάδα η... παρέλαση δηλώσεων! Η χαλαρότητα σκοτώνει και αν δεν το προσέξουν τώρα στον ΠΑΟΚ τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
Η χαλαρότητα βλάπτει τον ΠΑΟΚ!
Ο «Δικέφαλος του Βορρά», βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του. Ο στόχος μπορεί να υπάρχει και να είναι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως μπορεί κανείς να πιστέψει πως αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες και την ψυχολογία να το πετύχει;
Δεν φτάνουν μόνο τα λόγια τα μεγάλα και οι τεράστιοι τίτλοι σε εφημερίδες και αθλητικά portal για να πιστή ο κόσμος πως αυτή η ομάδα μπορεί έστω και με ντεζαβαντάζ να πετύχει τον στόχος της. Δεν εμπνέει σιγουριά. Δεν έχει αυτόν τον τσαμπουκά. Σου δίνεται η εντύπωση πως όλοι κάνουν αγγαρεία και από υποχρέωση κατέβαιναν να αγωνιστούν.
Όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα συνεχίζουν να μιλούν δημόσια και να επικρίνουν τα λάθη του προπονητή. Αυτές οι τοποθετήσεις βλάπτουν και δημιουργούν σύγχυση, τόσο μέσα στην ομάδα, όσο και στον κόσμο. Οι όποιες ενστάσεις και αν υπάρχουν καλό θα είναι να συζητιούνται στο γραφείο του προπονητή ή του προέδρου.
Ο κόσμος... κρύωσε και αυτό φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια όπου είχαμε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια. Κρύωσε γιατί λείπει το μέταλλο του νικητή. Λείπει το πάθος. Βλέπει πως η ομάδα αν δεν παρουσιαστεί βελτιωμένη θα πατώσει. Στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν μπόρεσε να κρατήσει την νίκη και να διατηρήσει την διαφορά από τον Παναθηναϊκό σε χαμηλά επίπεδα. Τώρα με την διαφορά να είναι στους +4 ποιος μπορεί να πιστέψει πως αυτή η ομάδα μπορεί να την εξαφανίσει.
Ο Ζήσης Βρύζας φαίνεται πως είναι πιεσμένος. Από την μια ψάχνει να βρει ανθρώπους να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα γιατί ο μπαμπούλας της αδειοδότητης παραμονεύει και από την άλλη θα πρέπει να κάνει ο ίδιος τον «κακό» μπας και τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος συνετιστούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σωματείο και βοηθήσουν.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα απευθύνει έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας και να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Όμως θα πρέπει να γίνει ακόμα πιο σκληρός, αν δεν το έχει κάνει ήδη με την ομάδα. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει επενδυτές πιο εύκολα αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

πηγή: gazzetta.gr

Κόντης ή τάνκς…!!

Οι Έλληνες αρέσκονται στις εφήμερες πλασματικές απολαύσεις, παραβλέποντας τις συνέπειες της αμετροέπειας τους. Λες και το μέλλον δε θα γίνει ποτέ παρόν. Κάπως έτσι κι οι φίλαθλοι του Άρη μέθυσαν από το νέκταρ των «μετεγγραφών αεροδρομίου» και τη συμμετοχή στο Europa League, αγνόησαν τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και σήμερα βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.
Κόντης ή τάνκς…
Μη μου χαλάτε το ψέμα που ζω
Το αδιέξοδο της ΠΑΕ δε μπορεί να χαρακτηριστεί «κεραυνός εν αιθρία». Η μείωση της ποιότητας του roster ήταν προφανής, η απουσία ρευστότητας δεδομένη και το εξωτερικό περιβάλλον εχθρικό. Ωστόσο, το αριστουργηματικά ενορχηστρωμένο «δημοσιογραφικό μέτωπο» κερνούσε τον κόσμο κρασί και κρατούσε κρυμμένο το κώνειο για το τέλος. Οι «ελεύθεροι εξαπατημένοι» φίλαθλοι δεν είχαν, φυσικά, διάθεση να διερευνήσουν τη δυσάρεστη πραγματικότητα και εναντιώθηκαν σε όσους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Ακολούθησαν, λοιπόν, τις μάγισσες της Κίρκης και παραγκώνισαν τη λογική. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με την κατάληξη της ελληνικής οικονομίας.
Το πρώτο μνημόνιο του Άρη
Ο καλύτερος τρόπος χειραγώγησης της μάζας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού σοκ σε ένα μαλθακό κοινό. Αυτό έκανε και η ελληνική κυβέρνηση: διέσπειρε τον τρόμο στην κοινωνία, δημιούργησε ανασφάλεια και ψήφισε το «Μνημόνιο 1». Χωρίς να το διαβάσει και με το πιστόλι στον κρόταφο (όχι στο τραπέζι). Αντίστοιχη είναι η υπόθεση στον Άρη: οι φίλαθλοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν συνειδητοποίησαν την κακή ποιότητα των παικτών, το μέγεθος των χρεών και το πλήθος των προσφυγών. Με τη σειρά τους, αναγκάστηκαν να ψηφίσουν δίχως ουσιαστική ενημέρωση και με συνοπτικές διαδικασίες το «Μνημόνιο Αθανασιάδη». Δηλαδή, την κατ’ εξαίρεση παράταση της θητείας για να έρθουν χρήματα αγνώστου προέλευσης με τρόπο που κινείται στα όρια της νομιμότητας.
Η κατάρρευση των «σταθερών»
Η αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας οδήγησε σε διάσπαση των κομμάτων και οργή της κοινωνίας για τα πολιτικά πρόσωπα. Στον Άρη, η αγωνιστική και οικονομική απαξίωση προκάλεσε γκρίνια και υπερτόνισε τα υπάρχοντα προβλήματα. Μοιραία, λοιπόν, έχασε την εξουσία το «σημείο αναφοράς» του συλλόγου: η παλιά ηγεσία του Super 3 που έμμεσα κατεύθυνε τις εξελίξεις και διασφάλιζε μία θεωρητική σταθερότητα στο μέτριο. Δημιουργήθηκε, επομένως, αίσθημα απουσίας κατευθυντήριας γραμμής η οποία (ασχέτως ορθότητας) προσέφερε μία αίσθηση εικονικού ελέγχου της κατάστασης. Αυτός είναι ο λόγος που η πλειοψηφία των φιλάθλων δεν έχει πάρει, ακόμα, σαφή θέση για τις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μέλλον.

Κόντης ή τάνκς
Προφανώς, ήταν ανέφικτο να πετύχει το «Μνημόνιο 1» στην Ελλάδα και το «Μνημόνιο Αθανασιάδη» στον Άρη διότι είχαν ένα κοινό γνώρισμα: την έλλειψη διαφάνειας και ρεαλισμού
Προφανώς, ήταν ανέφικτο να πετύχει το «Μνημόνιο 1» στην Ελλάδα και το «Μνημόνιο Αθανασιάδη» στον Άρη διότι είχαν ένα κοινό γνώρισμα: την έλλειψη διαφάνειας και ρεαλισμού
Προφανώς, ήταν ανέφικτο να πετύχει το «Μνημόνιο 1» στην Ελλάδα και το «Μνημόνιο Αθανασιάδη» στον Άρη διότι είχαν ένα κοινό γνώρισμα: την έλλειψη διαφάνειας και ρεαλισμού για την επίτευξη οικονομικής εξυγίανσης. Μοιραία, λοιπόν, η χώρα υποχρεώθηκε να υπογράψει το «Μνημόνιο 2» και ο Άρης βρίσκεται προ των πυλών του «Μνημονίου Κόντη».
Αμφότερα μοιάζουν ως η μοναδική λύση κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κανένας δεν τα υιοθετεί ένθερμα αλλά δε μπορεί να εναντιωθεί γιατί είναι δύσκολο να προτείνει άμεσα βιώσιμη εναλλακτική πρόταση. Ο κόσμος ήταν απροετοίμαστος: η δραχμή και ο υποβιβασμός τρομάζουν περισσότερο από τις αμφιβολίες για τα πρόσωπα. Και ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τη λήψη αποφάσεων. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο εναποθέτονται οι ελπίδες στα ίδια άτομα που οδήγησαν τη χώρα και τον Άρη στο «σημείο μηδέν».
Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η δημόσια τοποθέτηση του Κόντη για το μέλλον της ΠΑΕ. Είναι σαφές ότι η διοίκηση Αθανασιάδη «πνέει τα λοίσθια» και η διάδοχη κατάσταση είναι ομιχλώδης και απροσδιόριστη. Σε τόσο ρευστές καταστάσεις, ο κόσμος τρέφεται από τα λόγια. Ούτως ή άλλως, οι πράξεις θα γίνουν στο μέλλον άρα δεν υπάρχει πρακτικά δυνατότητα αξιολόγησής τους στο παρόν. Επειδή, λοιπόν, ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά προσφέρεται η δυνατότητα άσκησης εξουσίας σε εύστροφους δημαγωγούς που γνωρίζουν τα δεδομένα καλύτερα από τον καθένα.
Συμπέρασμα
Το πλάνο που θα παρουσιάσει ο Κόντης αναμένεται να προβληματίσει έντονα τους φιλάθλους, αλλά θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: θα προσφέρει το θεωρητικό αντίδοτο που θα αποτρέψει τον θάνατο. Βεβαίως, θα ήταν σκόπιμο να μελετήσουμε ποιος μας οδήγησε σε αυτό το θάνατο και ποιος τον απέκρυπτε επιμελώς μέχρι πρότινος. Ωστόσο, ο κόσμος μας έχει συνηθίσει σε επιπόλαιες κρίσεις και αποφάσεις. Αν ήταν ώριμος, δε θα φτάναμε ποτέ μέχρι εδώ. Ούτε ως χώρα, ούτε ως ομάδα… Απομένει να διαπιστώσουμε τη δύναμη της σιωπηρής πλειοψηφίας, που συνήθως παραμένει ανενεργή στον καθορισμό των εξελίξεων…

πηγή: overlap.gr

"Κρίμα, ρε Πύρρο, κρίμα!'' (ΦΩΤΟ)

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στον Πύρρο Δήμα μετά την απόφασή του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Αμέτρητα τα αρνητικά σχόλια στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook με βαρείς χαρακτηρισμούς!
"Κρίμα, ρε Πύρρο, κρίμα!'' (ΦΩΤΟ)
Μόλις δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι ο Πύρρος Δήμας αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, στο διαδίκτυο και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που κατέκριναν την απόφαση του Έλληνα τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, ο οποίος στο παρελθόν δόξασε τη χώρα με τις επιτυχίες του.
Ειδικά στο προσωπικό προφίλ του στο Facebook ο κόσμος έγραψε πολλά αρνητικά σχόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι πολύ καυστικά, ενώ δεν έλειπαν και οι βαρείς χαρακτηρισμοί!
Ο σκύλος συγκέντρωσε μερικά από τα σχόλια και σας τα παρουσιάζει. Από τη φωτογραφία θεωρήσαμε σωστό να κρύψουμε τα ονόματα και τις εικόνες των φίλων του Πύρρου που άφησαν το σχόλιό τους στον τοίχο του.
Μερικά από τα σχόλια...
-Κρίμα που σε είχαμε και πρότυπο για τα παιδια μας πρότυπο ελληνικής ψυχής, αλήθεια την δική σου για ποσά την πούλησες ; Άλλη μια απογοήτευση δεν πειράζει έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε πια!!! Ντροπή ειναι το λιγότερο που μπορω να γραψω χωρίς να γίνω χυδαιος....
-Πόσο εύκολα ξεπέφτει ένας άνθρωπος! Ντροπή σου!!
-Ντροπη σου κριμα και σε ειχα για προτυπο......
-ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!!!!ΕΣΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ!!!!!!!!ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!
-KRIMA POLI KRIMA.K META KRAZAME TON EGONO TU SPIRU LUI PU PULISE TO VRAVIO TU PAPU TU.TELIKA OLA EXUN TIN TIMI TUS.LIPAME GIA TA DAKRIA PU EXISA STIS APONOMES TON METALION.LIPAME
-Κριμα, πολυ κριμα... Με τους εθελοδουλους ρε Πυρρο? Απο συμβολο ενος εθνους, μια καρικατουρα στο ηλιο που ΔΥΕΙ!
-Ρε Πύρρο σε είχαμε ψηλά...κρίμα
-πρεπει να ντρεπεσαι.τη δουλεια εχεις εσυ με αυτους που προδοσαν τον λαο που σε χειροκροταγε.
-Τα στερνά τιμούν τα πρώτα Πύρρο,κρίμα λάθος πράξη σε λάθος χρόνο μας πρόδωσες όλους.
-Ντροπη σου Πυρρο!!Δακρυζαμε για την ψυχη που εδινες για την Ελλαδα....τωρα την πουλησες κ αυτη στους προδοτες!
-Για κάποια χρόνια υπήρξες σύμβολο για τον Ελληνικό αθλητισμό αλλα με αυτή σου την κίνηση...Απο εθνικος ηρωας, θα καταντησεις προδοτης?!
σβήνεις την ιστορία που έγραψες με χρυσά γράμματα..
-Ο λαός σε είχε ήρωα, δάκρυζε με τα κατορθώματά σου... και εσύ τον πουλάς για μια θέση στη βουλή.
-Καλησπέρα Πύρρο. Αποδεχόμενος την όποια πρόταση συνεργασίας απ' το ΠΑΣΟΚ, καταργείς το μύθο που έχτισες με ιδρώτα τόσα χρόνια και θα μείνεις στην ιστορία ως ένας ακόμα μεγάλος άνδρας που εξαργύρωσε τη δόξα του με αργύρια. Ελπίζω, να μην απογοητεύσεις τους ανθρώπους που πιστεύουν σε σένα, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την προσπάθεια και το ήθος σου. Αν πεις το "ναι", θα γίνεις ένας δούρρειος ίππος, με τον οποίο οι προδότες του ελληνικού λαού προσπαθούν - για άλλη μία φορά - να αλώσουν αυτή τη χώρα. Ξαπόστειλε την πρόταση από κει πού' ρθε, λοιπόν, κι εξήγησε στον κάθε πολιτικό-εγκληματία πως δεν μπορείς να γίνεις σημαιοφόρος της διαφθοράς τους.
-Πύρρο μην τους αφήσεις να σε εκμεταλλευτούν, ο κόσμος σε αγάπησε, μην μας απογοητεύσεις!
-αν ειναι αληθεια οτι θα κατεβεις με το πασοκ οι ελληνες που δακρυσαν απο χαρα οταν πηρες τα χρυσα θα ξαναδακρυσουν απο λυπη νιωθωντας προδομενοι ακομα μια φορα...
-Πύρρο σε αγαπαει ολη η Ελλαδα χωρις εξαιρεσεις. Γιατι θες να το αλλαξεις αυτο και να πας με τους προδοτες του εθνους; Μεχρι σημερα τιμουσες την Ελληνικη σημαια και τωρα θες να πας με το Πασοκ που εχει εξαθλιωσει την Ελλαδα; Γιατι; Για τα λεφτα;
-Πύρρο άσε αυτή τη φορά τη μπάρα, σου αξίζουν πολύ καλύτερα λεβέντη μου !
-Δεν τους χρωστάς τίποτα! Μόνο στην καρδιά σου χρωστάς!!!

Παράσχος: «Εδώ και καιρό δεν κάνω όνειρα»

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Λεβαδειακού Γιώργος Παράσχος.
Για την απρόσμενα καλή πορεία του Λεβαδειακού: «Η χρονιά αυτή ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν και για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς μπήκαμε μετά τη 10η αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Ήταν μια μαρτυρική διαδικασία. Ουσιαστικά ξεκινήσαμε κάνοντας προγραμματισμό για ομάδα δεύτερης εθνικής κατηγορίας. Αυτό που μας βοήθησε όμως ήταν ότι τα παιδιά ήταν μια γροθιά. Το κλίμα ήταν πολύ καλό στα αποδυτήρια. Εξαιτίας και των πολλών υποχρεώσεων και των συνεχόμενων παιχνιδιών ήταν πάντα μαζί οι ποδοσφαιριστές και αυτό τους έκανε να δεθούν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη πλευρά υπήρχε και από εμένα και τους συνεργάτες μας ειδικό πρόγραμμα. Ήμασταν πολύ προσεχτικοί στον προγραμματισμό. Υπήρχε μεθοδικό πρόγραμμα προπόνησης και αυτό βοήθησε ώστε να βγει η φρεσκάδα στο τέλος. Επίσης δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών και αυτό ήταν σημαντικό εκτός από κάποια μικροπροβλήματα μυικά».

Για το αν η πορεία του Λεβαδειακού οφείλονταν στην ποιότητα των παικτών, συγκρίνοντας με το ρόστερ της Δόξας: «Όχι. Κέρδισε το σύνολο. Είχαμε ορισμένους ποιοτικούς παίκτες αλλά αυτό δεν ήταν το κλειδί. Σίγουρα η μεταγραφή του Σουμπίνιο βοήθησε αλλά νομίζω ότι κέρδισε η ποιότητα. Ο Κατσαβάκης είχε την ατυχία να παίζει η Δόξα μακριά από την έδρα της γιατί ξέρουμε ότι η Δράμα έχει πολύ κόσμο και μάλιστα φανατισμένο”.
Για το επιθετικό στιλ παιχνιδιού που προτιμά: “Μου αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού. Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο με κλειστές άμυνες και γκολ από αντεπιθέσεις. Βέβαια αυτό είχε και ένα ρίσκο για εμάς. Γιατί αν και βρισκόμαστε με 33 γκολ στις πρώτες θέσεις στην επίθεση ήμασταν η ομάδα με την 4η χειρότερη άμυνα. Δεν μπορέσαμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία».

Για την επιστροφή του στην επαρχία και πως αισθάνεται που δεν είχε την ευκαιρία να μείνει στο πάγκο μιας μεγάλης ομάδας: «Μετά την επιτυχία ή αποτυχία που είχα στον ΠΑΟΚ που έμεινα πολύ λίγο προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και επέστρεψα στην επαρχία. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κάνεις πολλά όνειρα».

Για την επιτυχία των Ελλήνων προπονητών και ποιον ξεχωρίζει με την ολοκλήρωση της χρονιάς: «Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες προπονητές. Οι Αναστασιάδης, Τσιώλης, Δώνης έκαναν πολύ καλή δουλειά. Επειδή όμως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας είχαν πολύ καλύτερο υλικό θεωρώ πως αυτό που κατάφερε ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν σημαντικό. Ήταν πολύ επιτυχημένη η παρουσία του στα Γιάννενα. Αν και πήγε μετά πήρε γρήγορα αποτελέσματα που δεν τα περίμενε κανένας κερδίζοντας ΠΑΟΚ και ΆΕΚ».

Για το αν περίμενε τον υποβιβασμό του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού: «Ο Εργοτέλης ήταν αγνώριστος στο δεύτερο γύρο. Προβληματίστηκα με τον Εργοτέλη γιατί αν και έχει έναν βασικό κορμό εδώ και χρόνια δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία. Δεν περίμενα να πέσει ο Παναιτωλικός που ήταν πολύ δυνατός μεσοεπιθετικά. Ήταν μια ομάδα που είχε πολύ κόσμο και ξεκίνησε καλά. Ωστόσο οι τέσσερις ήττες που έκανε ήταν καταδικαστικές και δεν άντεξε η ομάδα το ψυχολογικό βάρος».

Για τις υπόλοιπες ομάδες και τα πλέι οφ: «Ο Ολυμπιακός έκανε έναν δεύτερο γύρο καταπληκτικό και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Εντύπωση μου έκαναν και οι μικρομεσαίες ομάδες. Όσο για τα πλέι οφ θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός με τους 4 βαθμούς έχει ισχυρό προβάδισμα. Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η κλήρωση που θα γίνει για τα πλέι οφ. Πιστεύω ότι τα οικονομικά προβλήματα θα επηρεάσουν τον Παναθηναϊκό αλλά έχει τέτοιο υλικό που να αντέξει. Εάν ο ΠΑΟΚ μπορέσει και συγκεντρωθεί και έχει ο Μπόλονι όλο το υλικό στα χέρια του, όλα μπορούν να γίνουν. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει εδώ και η κλήρωση. Με νίκη στη πρεμιέρα όλα μπορούν να συμβούν. Ούτε και ο Ατρόμητος που είναι καλοδουλεμένος ούτε η ΑΕΚ νομίζουν ότι μπορούν να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό».

Τέλος για την παραμονή του στον Λεβαδειακό: «Οι άνθρωποι της διοίκησης μου έκαναν ήδη πρόταση να μείνω. Υπάρχουν όμως πολλά οργανωτικά προβλήματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν. Εάν δεν λυθούν τότε δεν μπορώ να μείνω».

πηγή: metrosport.gr

Την Παρασκευή η συνέντευξη Βρύζα!!

Για την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι (13.00) προγραμματίστηκε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα.

Ο διοικητικός ηγέτης του "Δικεφάλου του Βορρα" αναμένεται να τοποθετηθεί τόσο για το αγωνιστικό σκέλος, όσο και για τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις, λόγω των επαφών που είχε με υποψήφιους επνδευτές για την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, ο πρόεδρος Ζήσης Βρύζας θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου στις 13:00, στη Αίθουσα Συνεντεύξεων (2ος όροφος) Τύπου του γηπέδου της Τούμπας".

Παπαστεριανός: «Μπορούμε το πέντε στα πέντε»

Ο παίκτης του Ηρακλή, Άγγελος Παπαστεριανός, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη χθεσινή ευρεία νίκη επί του Αετού Σκύδρας, τονίζοντας ότι η ομάδα του μπορεί να κάνει το «πέντε στα πέντε» ως το τέλος.

«Ήταν δύσκολο το παιχνίδι, διότι παίζαμε με μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί, αλλά που έκανε ζημιές όπως στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ήμασταν σοβαροί όμως και πετύχαμε μια εύκολη νίκη πετυχαίνοντας έξι γκολ.

Ο χθεσινός Ηρακλής ήταν ο ίδιος Ηρακλής από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και μετά, με εξαίρεση το ματς στον Τύρναβο, στο οποίο ήμασταν κακοί και χάσαμε δίκαια. Απλά η διαφορά είναι ότι μπήκαν όλες οι ευκαιρίες. Αν παίξουμε όπως μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε το πέντε στα πέντε

Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Από τον Ιανουάριο και μετά δουλέψαμε πολύ και το… έχουμε να κάνουμε το πέντε στα πέντε, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Τηλυκράτη. Αν παίξουμε σαν Ηρακλής δε φοβόμαστε τίποτα. Πρέπει να προσέξουμε στην άμυνα, διότι και με τον Απόλλωνα και με το Γάζωρο δεχθήκαμε εύκολα το γκολ».

πηγή: metrosport.gr

«Κάναμε και πάλι περήφανο τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο του ΠΑΟΚ και δεύτερος τίτλος για τον Βασίλη Παρασκευόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά την προπονητική του καριέρα, οδηγώντας τη γυναικεία ομάδα του Δικεφάλου σε ακόμη δύο πρωταθλήματα.

Ο νεαρός τεχνικός μετά το περσινό εκπληκτικό –και μοναδικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο- επίτευγμα της κατάκτησης του τίτλου με 24 νίκες σε 24 αγώνες, κατακτά και φέτος το τρόπαιο, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν στη διάρκεια της σεζόν. Ο «αρχιτέκτονας» της «ασπρόμαυρης» αρμάδας μιλάει στο «Μ» για τη νέα επιτυχία και οριοθέτησε τους επόμενους στόχους…

- Κόουτς, 8ο πρωτάθλημα, 7ο συνεχόμενο και 2ο για σένα προσωπικά. Που το πάτε τελικά, που θα σταματήσετε;

«Πουθενά! Θα υπάρχει συνέχεια. Καταφέραμε και φέτος να διατηρήσουμε τα σκήπτρα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Προσωπικά και για μένα θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία που κατάφερα να κρατήσω την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο σε αυτά τα δύο χρόνια που κάθομαι στον πάγκο της, αναλογικά με τη μικρή εμπειρία που έχω σαν προπονητής».

- Υπάρχει η πικρία του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στην επόμενη σεζόν θα έχετε νέα ευκαιρία για πρόκριση...

«Πάντοτε, όταν κάτι δεν πάει σύμφωνα με αυτό που έχεις προγραμματίσει αφήνει μια πικρία. Του χρόνου ευελπιστούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα, έτσι κι αλλιώς ο ΠΑΟΚ παίζοντας κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει αποκτήσει εμπειρία.

Έχουμε δει πως είναι να αγωνίζεσαι με ξένες ομάδες, σε ένα πολύ πιο υψηλό επίπεδο, όπου είναι διαφορετικά τα πράγματα, με μεγαλύτερη και καλύτερη φυσικά οργάνωση σε όλους τους τομείς. Ελπίζουμε και φιλοδοξούμε να πάρουμε και μια ευρωπαϊκή πρόκριση».

- Παράλληλα, βεβαίως, στόχος θα είναι και του χρόνου η κατάκτηση του τίτλου…

«Αυτό δεν το συζητάμε. Εννοείται ότι στόχος θα είναι και πάλι το πρωτάθλημα. Άλλωστε, για τον ΠΑΟΚ εντός συνόρων υπάρχει μόνο η πρώτη θέση. Βεβαίως, κάποιες ομάδες δυναμώνουν και ισχυροποιούνται και φυσικά θέλουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Ακόμα και ο τελευταίος στη βαθμολογία όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ, θέλει να κερδίσει τον πρωταθλητή και έτσι έχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια. Για παράδειγμα, στη Γλυφάδα που χάσαμε φέτος, πανηγυρίζανε έξαλλα σαν να πήρανε το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Αυτό μας κάνει εμάς να μην εφησυχάζουμε και να συνεχίζουμε σοβαρά και δυνατά».

- Πέρσι κατακτήσατε τον τίτλο με το απόλυτο των νικών, φέτος είχατε μία ήττα και δύο ισοπαλίες…

«Αυτό είναι φυσιολογικό. Η ομάδα ήταν αήττητη 4 χρόνια, κάποια στιγμή θα έχανε ξανά. Στο παιχνίδι όλα είναι μέσα, νίκη, ισοπαλία, ήττα. Σε κάποιο παιχνίδι μπορεί να μην είσαι καλός κι αν δεν έχεις και λίγη τύχη, ίσως να μην κερδίσεις.

Σίγουρα μας κακοφάνηκε που χάσαμε φέτος, αλλά από εκεί και πέρα βελτιωθήκαμε άμεσα και δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, καταφέρνοντας να κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Τα κορίτσια δείξανε χαρακτήρα και κάνανε και πάλι περήφανο τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

- Την Κυριακή υποδέχεστε τον Οδυσσέα Γλυφάδας στο τελευταίο ματς της χρονιάς, τη μοναδική ομάδα που σας κέρδισε. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο;

«Σίγουρα, δε θα θέλαμε να μην κερδίσουμε τη συγκεκριμένη ομάδα πάλι. Γι? αυτό και θέλουμε να απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο να έρθει την Κυριακή στο τελευταίο φετινό παιχνίδι και να μας συμπαρασταθεί, για να γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χωρίς άγχος και πίεση, θα επιδιώξουμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο για να ευχαριστηθεί μπάλα ο κόσμος και να μας χειροκροτήσει. Θέλουμε να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα».

- Στα εκτός έδρας παιχνίδια, σε όποια πόλη κι αν παίζετε, έχετε θερμή υποστήριξη από τους κατά τόπους ΠΑΟΚτσήδες. Πως το βιώνετε αυτό;

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως νιώθουν τα κορίτσια όταν έχουν θερμή συμπαράσταση από τους οπαδούς μας. Ειδικά στα εκτός έδρας είναι κάτι το εξαιρετικό.

Στην Καρδίτσα ήταν κάτι το εκπληκτικό, με 60 ΠΑΟΚτσήδες από την περιοχή, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα, να μη σταματάνε να φωνάζουν σε όλο τον αγώνα, μας έκαναν να αισθανθούμε ότι παίζαμε εντός έδρας.

Τα κορίτσια το χαίρονται απίστευτα πολύ και κάνουν σαν μικρά παιδιά. Την ημέρα που έγινε η απονομή πέρσι στα πλέι οφ στην Τούμπα, ήταν τόσο χαρούμενες που 30.000 φίλαθλοι τις αποθέωνε, που ήταν έτοιμες να δακρύσουν».

- Σε όλο αυτό που έχετε πετύχει και φέτος, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του υπευθύνου της ομάδας, του Γιώργου Προύσαλη;

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η ομάδα δεν ξέρω κατά πόσο θα υπήρχε ή αν θα ?τανε τόσο ψηλά, εάν δεν ασχολιόταν ο κ. Προύσαλης. Τέτοια οργάνωση, τέτοιο ενδιαφέρον και τέτοια αγάπη για την ομάδα από έναν άνθρωπο δεν έχω ξαναδεί ή ξανακούσει.

Αν όλες οι ομάδες είχαν έναν τέτοιον άνθρωπο να ασχολείται έτσι, το επίπεδο στο γυναικείο ποδόσφαιρο θα ήταν πού πιο υψηλό. Τέτοια άνθρωποι, με την αφοσίωσή τους, ανεβάζουν πολύ ψηλά τους συλλόγους. Τον ευχαριστώ πολύ που μου έδωσε το δικαίωμα να είμαι στον πάγκο της ομάδας αυτά τα δύο χρόνια, όπως ευχαριστούμε και όλους όσους μας έχουν βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια».

πηγή: metrosport.gr

Στις 30 Απριλίου η παράδοση Ψωμιάδη!!

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η παράδοση του Μάκη Ψωμιάδη στις ελληνικές αρχές, καθώς οι αρχές των Σκοπίων ανταποκρίθηκαν στο διπλωματικό αίτημα της ελληνικής πλευράς. Το ραντεβού με τις ελληνικές αρχές θα γίνει στο μεθοριακό φυλάκιο του Ευζώνων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τη διαμαρτυρία μέσω διπλωματικής οδού των ελληνικών αρχών ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και ότι εμφανίζονται διαδικαστικά θέματα, που εμποδίζουν την εμφάνιση του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας η σύλληψη του είχε γίνει μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, που παρασχέθηκαν από τις ελληνικές αρχές. Προφυλακίστηκε αμέσως, αλλά η έκδοση του συναντούσε πολλά εμπόδια δικονομικά, ακόμα και άλλα, διπλωματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάκης Ψμιάδης κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλα αδικήματα στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών, η διευρεύνηση του οποίου αν και έχει περάσει τόσος καιρός, βρίσκεται ακόμη στην ανάκριση.

πηγή: metrosport.gr

Ανδράλας: «Ο καλύτερος ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών»

Στο Αθλητικό Μetropolis και στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" φιλοξενήθηκε έμπειρος μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα Πάρης Ανδράλας.
Για την παραμονή του ΠΑΣ Γιάννινα στη Superleague και το ρόλο που έπαιξε ο Άγγελος Αναστασιάδης: «Ξεκινήσαμε καλά στην αρχή στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, αλλά μετά όσα περνούσαν τα παιχνίδια η ομάδα παρουσίαζε σκαμπανεβάσματα. Ακολούθησε η έλευση του Άγγελου Αναστασιάδη. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί η ομάδα στη νέα φιλοσοφία του προπονητή και να έρθουν τα αποτελέσματα. Ο Αναστασιάδης είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Όλοι γνωρίζουν ότι έχει κάνει επιτυχίες με μεγάλες ομάδες. Ήρθε και συμμάζεψε τον ΠΑΣ. Έβαλε μια τάξη στα αποδυτήρια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κατάφερε και έβγαλε τον καλό εαυτό από όλους και η ομάδα άρχισε να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο».
Για τις νίκες επί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ: «Αυτά τα δύο παιχνίδια έκαναν τη διαφορά. Ήταν δύο μεγάλες νίκες. Ωστόσο κομβική για μένα ήταν η νίκη στο παιχνίδι με τη Δόξα στους Ζωσιμάδες γιατί προερχόμασταν από την ήττα μέσα στο Καυτανζόγλειο από την ίδια ομάδα και μέσα σε τρεις ομάδες παίζαμε ξανά μαζί. Ήταν πολύ σημαντικό που διαχειριστήκαμε εκείνη την ήττα γιατί εάν κάτι στράβωνε μέσα στους Ζωσιμάδες η ομάδα θα ήταν καταδικασμένη. Εκεί μίλησε ο ψυχισμός των παικτών και του προπονητή».
Για τον ΠΑΟΚ: «Ο καλύτερος ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών. Εάν έμεναν ο Βιερίνια και ο Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ θα τερμάτιζε ακόμα πιο ψηλά. Παρά τα οικονομικά προβλήματα ο ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα που έβγαζε υγεία μέσα στο γήπεδο. Υπήρχαν βέβαια οι ήττες στην Τούμπα. Αλλά νομίζω ότι με τον Μπολόνι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η φυγή των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών όμως δεν του επέτρεψε να πετύχει το κάτι περισσότερο. Έχασε παίκτες που ήταν βαρόμετρο».
Για τα πλέι οφ: «Εκτός από τον Ολυμπιακό που ξεχώρισε οι υπόλοιπες ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ είναι στα ίδια επίπεδα».
Για την απόφαση του να φύγει από τον ΠΑΣ: « Πράγματι ενημέρωσα τον πρόεδρο του ΠΑΣ ότι δεν θέλω να μείνω. Έκλεισε ο κύκλος μου στον ΠΑΣ. Αφήνω μόνο φίλους στα Γιάννενα. Εύχομαι τα καλύτερα και μόνο επιτυχίες στον ΠΑΣ.

πηγή: metrosport.gr

Μεταγραφικό «εμπάργκο» για Ρέιντζερς!!

Μεταγραφικό «εμπάργκο» για Ρέιντζερς!
Η.. κατρακύλα για τη Ρέιντζερς δεν μοιάζει να έχει τελειωμό! Λίγες ώρες μετά την απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής να δώσει νέα παράταση στην αγοροπωλησία της ομάδας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της χώρας τιμώρησε με δωδεκάμηνο μεταγραφικό «εμπάργκο» τους πρωταθλητές του 2011!

Από τη στιγμή που δεν μοιάζει να υπάρχει… φως στο τούνελ των οικονομικών προβλημάτων, η SPL αποφάσισε να πάρει τα μέτρα της, στερώντας το δικαίωμα από το σύλλογο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μεταγραφή γα τους επόμενους 12 μήνες, ενώ απέκλεισε από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα εφ όρου ζωής τον ιδιοκτήτη, Κρεγκ Γουάιτ.

Στον τελευταίο επιβλήθηκε ακόμα πρόστιμο ύψους 200 χιλιάδων λιρών, κάτι που συνέβη και με τους διαχειριστές του συλλόγου, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 160 χιλιάδων λιρών.

Η SPL αναμένεται πολύ σύντομα να δημοσιοποιήσει το πλήρες σκεπτικό των συγκεκριμένων αποφάσεων, ενώ τόσο ο σύλλογος όσο και ο Γουάιτ έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση εντός των επόμενων τριών ημερών, κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο!

Πηγή: England365.gr

Τέλος για φέτος ο Ερνάνες!

Τέλος για φέτος ο Ερνάνες
Τις υπηρεσίες του Ερνάνες θα στερηθεί η Λάτσιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος μέσος τραυματίστηκε στην κυριακάτικη (22/4) αναμέτρηση κόντρα στη Λέτσε και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στον δικέφαλο του αριστερού του ποδιού.

Στη φετινή Serie A, ο 26χρονος μετρούσε 31 συμμετοχές, ενώ έχει πετύχει και οκτώ τέρματα.

πηγή: sportfm.gr

Αυτή η Ντόρτμουντ είναι «λαίμαργη»

Αυτή η Ντόρτμουντ είναι «λαίμαργη»
Το ότι θα έπαινε το πρωτάθλημα και μαθηματικά το ξέραμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ότι οι παίκτες της Ντόρτμουντ τα θέλουν όλα. Τι εννοούμε... Με τη νίκη επί της Γκλάντμπαχ «κλείδωσαν» τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά δεν θέλουν να σταματήσουν εκεί.  
Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για το τελικό Κυπέλλου που έρχεται και φυσικά την Ευρώπη τη νέα σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να βελτιώσουν το ρεκόρ των 26 αήττητων αγώνων που τρέχουν, να πετύχουν ακόμα δύο νίκες, να φτάσουν τους 81 βαθμούς, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά άλλη ομάδα.

Zwei: Ιμπίσεβιτς η αιτία.

Η βελτίωση της Στουτγκάρδης μόνο ανεξήγητη δεν είναι. Στο τέλος του πρώτου γύρου οι Σουηβοί ήταν μια ομάδα, η οποία είχε μικρότερη απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, συγκριτικά με τη διαφορά της από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Κι όμως. Αρκούσε μια μεταγραφή. Ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός (κόστισε περί τα πέντε εκατ. ευρώ από τη Χόφενχαϊμ τον Γενάρη), μετά και την ασίστ του στην ισοπαλία κόντρα στην Κολωνία (1-1), έχει συμβάλλει σε 15 γκολ -οκτώ γκολ, επτά ασίστ- της ομάδα του Λαμπαντία (παρεμπιπτόντως μετράει δέκα παιχνίδια χωρίς ήττα), γεγονός που τον κατατάσσει στον πιο παραγωγικό παίκτη του δευτέρου γύρου.

Drei: Εγινε... transformer η Φράιμπουργκ.

Το τέλος του 2011 τη βρήκε τελευταία και καταϊδρωμένη στη Μπουντεσλίγκα. Ο υποβιβασμός φαινόταν αναπόφευκτος. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και η... απεξάρτηση από τον Παπίς Σισέ λειτούργησαν ευεργετικά. Η Φράιμπουργκ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει μαζέψει 24 πόντους, όσους Κολωνία, Καϊζερσλάουτερν και Χέρτα (οι τρεις ουραγοί δηλαδή) μαζί. Μετράει και εννιά σερί παιχνίδια χωρίς ήττα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το σύλλογο.
πηγή: sday gr

Χάινκες: «Μπορούμε να νικήσουμε»

Χάινκες: «Μπορούμε να νικήσουμε»
«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακόμη και να νικήσουμε στη Μαδρίτη»! Με την ατάκα αυτή ο Γιουπ Χάινκες έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι με τη Ρεάλ για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας το καλύτερο για το… τέλος και προκαλώντας εντύπωση στους Ισπανούς δημοσιογράφους που έδωσαν το «παρών».

Λογικό καθώς λίγο νωρίτερα ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου είχε πλέξει το εγκώμιο της «βασίλισσας» στεκούμενος αρκετά στη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα... «Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες η Μπαρτσελόνα ήταν το μέτρο σύγκρισης για όλα, και ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όμως η Ρεάλ πήγε και νίκησε άξια. Αυτό ομολογώ ότι κάνει τα πράγματα περίπλοκα, περισσότερο δύσκολα για εμάς», τόνισε.

«Η Ρεάλ είναι αρκετά ικανή επιθετικά, κάτι που πιστεύω ότι μας… βολεύει. Εμείς είμαστε μια ομάδα με μεγάλη ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση. Το παιχνίδι θα είναι μια μάχη τακτικής, ένα από τα καλύτερα που μπορούμε να δούμε στον κόσμο. Η Ρεάλ είναι η αφρόκρεμα της… αφρόκρεμας», είπε και σχολίασε για τον Ζοζέ Μουρίνιο τον αντίπαλο προπονητή. «Τον σέβομαι αρκετά. Είναι ένας θαυμάσιος κόουτς», κατέληξε.

Τέλος ο Διαγόρας από τη Football League!!

Τέλος ο Διαγόρας από τη Football League
Απορρίφθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το αίτημα του Διαγόρα σχετικά με το πιστοποιητικό συμμετοχής του στο πρωτάθλημα και πλέον η ομάδα της Ρόδου αποβάλλεται από τη Football League.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή απέρριψε την αίτηση της Π.Α.Ε Διαγόρας για ανάκληση της από 16-02-2012 απόφασης της για ανάκληση του πιστοποιητικού της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ομάδας της Ρόδου».

Την προσεχή Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή θα αποφανθεί οριστικά και για την τύχη των αγώνων που δεν είχαν ως τώρα οριστεί αλλά και εκείνων των επόμενων αγωνιστικών.

Σε απολογία εννέα ΠΑΕ!!

Σε απολογία εννέα ΠΑΕ
Τις κλήσεις εννέα ΠΑΕ σε απολογία για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στις δυο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ανακοίνωσε η διοργανώτρια.

Έτσι, την προσεχή Πέμπτη (26/4) και ώρα 13:30 από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή θα περάσουν οι κάτωθι:

29η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ατρόμητος.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ε: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ε-ΠΑΕ Λεβαδειακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Άρης.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

30η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Λεβαδειακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Εκατό δολάρια ένα πακέτο τσιγάρα!!

Εκατό δολάρια ένα πακέτο τσιγάρα!
Η Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ φορολόγησης των τσιγάρων με στόχο όχι τόσο την τόνωση των δημοσίων εσόδων, όσο την μετατροπή της χώρας σε … «άκαπνη» μέχρι το 2025!
Το ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πρώτο την είδηση για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας της Νέας Ζηλανδίας για αύξηση των τιμών των πακέτων τσιγάρων έως και τα 100 δολάρια (81 δολάρια ΗΠΑ) μέσω μιας διαδικασίας σταδιακής αύξησης των επιβαρύνσεων και των φόρων σε ποσοστό άνω του 30% σε ετήσια βάση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας κ. John Key παραδέχθηκε την ύπαρξη ενός τέτοιου «εσωτερικού σημειώματος εργασίας», δεν επιβεβαίωσε όμως ότι θα τεθεί άμεσα προς συζήτηση ή ότι θα ληφθεί μια σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με το σχέδιο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη χώρα σχεδόν απαγορευμένη για τους καπνιστές μέχρι το 2025. Κυβερνητικές πηγές πάντως παραδέχονται πως είναι πιο ‘ρεαλιστική’ η πιθανότητα να αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων στα 30 με 40 δολάρια το πακέτο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και κατόπιν να επιβληθεί μια ετήσια αύξηση της φορολογίας σε προϊόντα καπνού της τάξης του 30%.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο μοιάζει να έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει καθώς εφόσον υλοποιηθεί δεν θα … σκοτώνει πια το κάπνισμα, αλλά η ίδια η τιμή των τσιγάρων!
πηγή: .protothema.gr

«Δεν με ανησυχεί το θέμα της ΓΗΠΕΛ»

«Δεν με ανησυχεί το θέμα της ΓΗΠΕΛ»
Αντιμετωπίσιμο θεωρεί το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με όσα έγραψε ο ίδιος στο twitter.

Ο προσωπικός λογαριασμός του επιχειρηματία στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κατακλύζεται από εκατοντάδες ερωτήματα των φίλων του «τριφυλλιού» που αγωνιούν για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, αλλά ο ίδιος δείχνει καθησυχαστικός.

«Προσωπικά δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα το θέμα της Γήπελ, είναι αντιμετωπισιμο», έγραψε επί λέξει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ζητούσε υπομονή από τον κόσμο σχετικά με την κίνησή του. Πάντως, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τοποθετηθεί σχετικά με το πρότζεκτ του Βοτανικού ο επιχειρηματίας, διότι μέχρι στιγμής, αυτό έδειχνε ως το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου…

πηγή: sportfm.gr

Αγωνία για Μπατίστ!!

Αγωνία για Μπατίστ!
Σε… αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, λόγω του Μάικ Μπατίστ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ τραυματίστηκε στο τέταρτο λεπτό -του πρώτου ημιτελικού της Α1- κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ, με προορισμό το νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις για την κατάστασή του κάνουν λόγο για τράβηγμα στον δικέφαλο.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις, το χειρότερο σενάριο για τον Μπατίστ είναι να χάσει τους ημιτελικούς της Α1.

πηγή: sportfm.gr

Σε… καλό του!!

Σε… καλό του
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Κολοσσό με 103-67,στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση των play offs της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ωστόσο η ξεκούραστη επικράτηση των «πράσινων» αποτελεί… δίκοπο μαχαίρι την ίδια ώρα που επιζητούν δυνατά τεστ ενόψει του Final 4 της Euroleague. Πονοκέφαλος για «Ζοτς» καθώς στην πρώτη περίοδο τραυματίστηκε ο Μάικ Μπατίστ.

Χρόνο σε όλους τους παίκτες του έδωσε ο Ομπράντοβιτς και όλοι τους σκόραραν, ενώ παράλληλα ο Σέρβος κόουτς είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες στον Διαμαντίδη.

Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, την Πέμπτη (26/04) στις 19:00 και πάλι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.


Το ματς

Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην αρχική του πεντάδα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δεν εμφανίστηκαν τόσο καλοί στην άμυνα, αλλά κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ (2-8) με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με πέντε πόντους (11-16). Η είσοδος του 3-D στο παρκέ όμως στα μέσα της περιόδου βελτίωσε την εικόνα του «τριφυλλιού» που έτρεξε σερί 8-0 και ξαναπήρε προβάδισμα (17-16), το οποίο και φρόντισε να διατηρήσει μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (23-20). Τραυματίστηκε στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρηση ο Μάικ Μπατίστ ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Με χορό… τριπόντων ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι είχαν πρωταγωνιστή τον Καϊμακόγλου και δεν δυσκολεύτηκαν να ξεφύγουν με διψήφιο αριθμό πόντων (34-23). Σε αυτό βέβαια συντέλεσε και η καλή άμυνα των παικτών του «Ζοτς» που κράτησαν τους «θαλασσί» στους τρεις πόντους για τέσσερα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και με τα οκτώ λάθη στα οποία υπέπεσαν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με 22 πόντους (53-31). Μείωσε με μία βολή ο Χαρίσης, 53-32, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για το ημίχρονο. Όλους τους παίκτες του χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος ο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός δεν … κατέβασε ρυθμούς. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει στην δεύτερη περίοδο και με σερί 10-0 εκτόξευσε τη διαφορά στους 30 πόντους (63-33). Ο Κολοσσός αν και περιόρισε τα λάθη του (από τα 8 σε μόλις 1) δεν μπόρεσε να μειώσει με τους «πράσινους» να ξεφεύγουν ακόμα και με +34 (78-44) και να τελειώνουν τελικά το τρίτο δεκάλεπτο με πλεονέκτημα 32 πόντων (82-50).

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκός να ξεφεύγει με 39 πόντους (89-50) αρχικά και να μην δυσκολεύεται στη συνέχεια να ξεπεράσει την 100άρα. Ο Ασημακόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 103-67.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 53-32, 82-50, 103-67

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 2, Λόγκαν 11 (1), Σάτο 6, Τσαρτσαρής 8 (1), Διαμαντίδης 6 (8 ασίστ, 3 κλεψίματα), Βουγιούκας 13, Καλάθης 8 (1), Σμιθ 9 (1), Καϊμακόγλου 13 (3), Γιασικεβίτσιους 12 (2)

Κολοσσός (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 3 (1), Χάτεν 4, Καλαϊτζής, Πάνος 9, Γεωργαλλής, Ασημακόπουλος 12, Μπόικιν 6, Χαρίσης 2, Τσάμης 10 (1), Χόπσον 19, Κομποδιέτας 2, Αυγενικός

πηγή: sportfm.gr

Καλεί τον ΠΑΟΚ λόγω Σαχπατζίδη η ΕΕΑ!!

Καλεί τον ΠΑΟΚ λόγω Σαχπατζίδη η ΕΕΑ!
Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να παράσχει ενημέρωση και εξηγήσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Γιώργου Σαχπατζίδη στην μετοχική της σύνθεση, θα καλέσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην επόμενη συνεδρίασή της. Αιτία, η εμπλοκή του μετόχου των Θεσσαλονικιών στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου και η προφυλάκιση του.

Η ΕΕΑ θέλει αρχικά να λάβει ενημέρωση από τον «δικέφαλο του Βορρά» αναφορικά με το ποσοστό του Σαχπατζίδη και των παιδιών του στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ.

Κυρίως, όμως, η Επιτροπή θα ενημερώσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ότι σε περίπτωση που ο προφυλακισμένος Σαχπατζίδης παραπεμφθεί δια βουλεύματος για κακούργημα, τότε θα προκύψει κώλυμα προς το πρόσωπο του και οι Θεσσαλονικείς θα υποχρεωθούν άμεσα να αλλάξουν τη μετοχική τους σύνθεση. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του μετόχου του ΠΑΟΚ, τα οποία θα θεωρηθούν παρένθετα πρόσωπα.

πηγή: sportfm.gr

«Δεν είναι τελικός… Είναι γιορτή»

«Δεν είναι τελικός… Είναι γιορτή»
Με το σύνθημα «δεν είναι τελικός, είναι γιορτή» ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο.

Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σπανός επισήμαναν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην συμβούν έκτροπα ανάλογα με τα προηγούμενα χρόνια ενώ Δώνης και Βαλβέρδε υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν οι ίδιοι και οι ομάδες τους τα πάντα για να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

Το κοινό μήνυμα στα λεγόμενα όλων, ήταν ότι θα πρέπει το ματς αυτό να αντιμετωπιστεί ως μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Από παίκτες, προπονητές, αρμόδιες Αρχές και φυσικά τους φιλάθλους…

Όσο για τις δύο ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ, οι προπονητές τους και οι αρχηγοί τους, ξεκαθάρισαν ότι θα μπουν με πάθος για την νίκη και τον τίτλο που θέλουν πάρα πολύ, με στόχο φυσικά να παρουσιάσουν κάτι που θα αφήσει ικανοποιημένους τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις από την πλευρά του Ολυμπιακού:

Την πεποίθηση πως ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο θα διεξαχθεί απολύτως ομαλά και χωρίς έκτροπα, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην συνέντευξη Τύπου. «Να μην χαλάσει αυτήν την φορά η γιορτή… Ρισκάρω να πω ότι δεν θα γίνει τίποτα», τόνισε. «Δεν σας κρύβω ότι θέλω πολύ τον τίτλο στο τελευταίο μου ματς με την ομάδα», σχολίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, «κούπα για καλό φινάλε», το μήνυμα του Τοροσίδη.

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε:

«Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θέλουμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να μην γίνει το παραμικρό, που θα αμαυρώσει τον τελικό. Σας διαβεβαιώνω πως δεν θα υπάρξει ούτε ένας φίλος του Ολυμπιακού που θα κάνει το παραμικρό και θέλω να πιστεύω ούτε του Ατρομήτου. Είχαμε πει για πιθανούς προβοκάτορες στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και μιλούσαμε για μεγάλα επεισόδια, αλλά δεν μας άκουσαν. Εμείς, θα προσπαθήσουμε -αυτή τη φορά- να μην χαλάσουν αυτή τη γιορτή. Θα προσπαθήσουμε να μην γίνει το παραμικρό, αλλά να γίνει ό,τι καλύτερο και όλα να πάνε καλά. Έχω παρακολουθήσει πολλούς τελικούς στο εξωτερικό και κυρίως στην Αγγλία. Το όραμά μου είναι να έχουμε τέτοιους τελικούς και στην πατρίδα μας. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να προτείνουμε στην ΕΠΟ, να αγοράσουμε έξτρα εισιτήρια σε μία θύρα και να φιλοξενηθούν παιδιά από σχολεία και ακαδημίες ποδοσφαίρου. Θέλουμε να γυρίσει το ο κόσμος στα γήπεδα και να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Το ζητούμενο είναι να γιορτάσουμε τον τελικό όλοι μαζί και ο καλύτερος να κερδίσει».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ερωτήθηκε για το τι μέτρα έχει πάρει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, για τον τελικό: «Έχουμε κρατήσει χαμηλούς τόνους μέχρι στιγμής για αυτό τον τελικό και πιστεύω πως έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ καλό κλίμα. Είχαμε συνεχώς επαφές με τους φιλάθλους μας και καθημερινές συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Όπως για παράδειγμα έχουμε μισθώσει πέντε συρμούς, για την ασφαλή μετάβαση των φιλάθλων μας. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν τις καλύτερες συνθήκες, ώστε να μην γίνει το παραμικρό στον τελικό. Οι οπαδοί μας και γενικά όλοι εμείς, έχουμε διαμορφώσει ένα πολύ καλό κλίμα. Μπορεί να είναι παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ό,τι δεν θα γίνει το παραμικρό στον τελικό, μερικές μέρες πριν διεξαχθεί, αλλά εγώ τολμάω να το πω».

Στην συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, τόνισε:

Ο Ατρόμητος και εμείς θα βρεθούμε αντιμέτωποι, έχουμε κάνει πολύ καλή σεζόν και οι δύο. Ίσως να κάνουμε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι και οι δύο, έναν πολύ ωραίο τελικό Κυπέλλου. Από την πλευρά μας, αυτό που ελπίζουμε είναι να προσφέρουμε ένα καλό θέαμα στους φιλάθλους που θα απολαύσουν όλοι. Να είμαστε όλοι στο γήπεδο για να στηρίξουμε τις ομάδες μας με πάθος αλλά κυρίως να ευχαριστηθούν όλοι οι φίλαθλοι το παιχνίδι.

Για την φετινή διοργάνωση:

Αυτό που συμβαίνει, η διοργάνωση και μόνο αυτής της συνέντευξης Τύπου είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για να πάνε πιο φυσιολογικά τα πράγματα στο μέλλον. Όλοι όσοι έχουν να κάνουν με αυτόν τον τελικό πρέπει να εστιάσουν στο αγωνιστικό κομμάτι και το ποδόσφαιρο που θα παίξουν οι δύο ομάδες. Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με ηρεμία. Το πάθος που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ωραίο και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ματς με ένα θετικό τρόπο.

Για το αν οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες του Κυπέλλου:

Όταν μία ομάδα φτάνει σε έναν τελικό είναι γιατί κάτι έχει κάνει. Για παράδειγμα θυμάμαι ότι δυσκολευτήκαμε πολύ στο πρώτο ματς με τον Πιερικό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό γιατί κάποιες άλλες δεν τα κατάφεραν. Άρα είναι οι καλύτερες. Σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή θα είναι διαφορετικό ματς. Ο Ατρόμητος θα είναι πιο έτοιμος και πιο δυνατός και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς.

-Για το τελευταίο του παιχνίδι και πώς νιώθει

Δεν το σκέφτομαι έτσι. Έχω το μυαλό μου στο παιχνίδι. Για την ώρα σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να παίξεις κόντρα στον Ατρόμητο. Δεν θα αρνηθώ ότι είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα… Ότι έχω να προετοιμάσω τόσο δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια το μυαλό μου είναι εκεί και είναι δύσκολο να επηρεαστώ από οτιδήποτε άλλο. Δεν κρύβω ότι θα ήθελα να κερδίσω έναν ακόμα τίτλο.

Τοροσίδης: «Ο τελικός είναι γιορτή»

Την ευχή ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να αποτελέσει γιορτή εξέφρασε ο Βασίλης Τοροσίδης.

«Νομίζω πως ο τελικός ξεκίνησε σήμερα, αφού τέτοια εκδήλωση παραμονές αγώνα δεν έχει ξαναγίνει. Το ίδιο κλίμα και διάθεση που υπάρχει από τις δύο ομάδες, ελπίζω να υπάρχει και το Σάββατο. Χορτάσαμε από λόγια, έφτασε η ώρα να γίνουν και πράξεις. Πρέπει να ξεχάσουμε τα μίση και τα πάθη και να θυμόμαστε πως το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι και όπως λέει και το πανό πίσω μας, ο τελικός είναι γιορτή. Ο Ολυμπιακός διαχρονικά θέλει να κατακτά πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτό που θέλουμε είναι το Σάββατο να νικήσουμε και να κατακτήσουμε ακόμη ένα τρόπαιο. Εμείς σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να υπάρχει. Κι εμείς φυσικά θέλουμε ένα ακόμα Κύπελλο και να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις από την πλευρά του Ατρόμητου:

Έναν Ατρόμητο αποφασισμένο να διεκδικήσει τις πιθανότητές του στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θέλει να δει ο Γιώργος Σπανός.

Στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του «παιχνιδιού-γιορτή» όπως το χαρακτήρισε, ο πρόεδρος των Περιστεριωτών τόνισε ότι, δεν θα ‘πρεπε να κατέβει η ομάδα του, αν δεν πιστεύει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Ο σκοπός της σημερινή συγκέντρωσης είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Αυτό θα πρέπει να σημαίνει ένας τελικός Κυπέλλου. Η Πολιτεία με την αστυνομία, η ΕΠΟ και οι ομάδες να έχουμε άψογη συνεργασία για να μην συμβούν τα περσινά. Οι ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά και μόνο.

Θέλουμε να γίνει ένας τελικός γιορτή. Σε αυτήν την συγκυρία το γεγονός αυτό να περάσει τα μηνύματα που θέλει. Ο καλύτερος ή ο τυχερότερος να κερδίσει. Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού δεν έχουμε χρόνο για πισωγυρίσματα. Όλοι πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Να κάνουμε ένα τελικό που θα μείνει στην μνήμη των φιλάθλων»
.

Για τα περσινά επεισόδια και το τι έχει γίνει φέτος ώστε να μην ξανασυμβούν: «Ο σκοπός της σημερινής συνέντευξης είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι το παιχνίδι αυτό το αντιμετωπίζουμε ως γιορτή. Για να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από τα δεινά που έχει περάσει. Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για τις μετακινήσεις. Οι οργανωμένοι μας έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους οργανωμένους του Ολυμπιακού και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ακράδαντα πιστεύω ότι θα είναι ένας διαφορετικός τελικός».

Για το αν καλείται και μπορεί η ομάδα του να κάνει την υπέρβαση: «Αυτό πιστεύω και αυτό θα περάσω ως πρόεδρος στους παίκτες. Αν δεν πιστεύουν στον τίτλο, να μην κατέβουν. Είμαστε φιλόδοξη ομάδα, αλλά και πραγματιστές. Ξέρουμε ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας. Να είναι σίγουροι οι οπαδοί μας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Δώνης: «Γενναίο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός»!

Κίνηση γενναιότητας -αλλά και πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο- χαρακτήρισε ο Γιώργος Δώνης την έγκριση του Ολυμπιακού να αγωνιστούν στον τελικό οι Μήτρογλου και Τάτος. Πριν απ’ αυτό, δε, ο προπονητής του Ατρομήτου ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα παλέψει με κάθε τρόπο και πίστη στις δυνατότητές της και ευχήθηκε ευρωπαϊκές σκηνές κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη του ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης

Για τη ευχή του πριν το ματς: «Γνωρίζουμε όλοι πως ο τελικός του Κυπέλλου σε όλες τις χώρες είναι γιορτή. Αυτό που εύχομαι εγώ είναι να το απολαύσουμε κι εδώ, να το ευχαριστηθούμε και όταν τελειώσει το παιχνίδι -ανεξάρτητα από το ποιος θα έχει νικήσει- να παραμείνουν στις κερκίδες οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων για να τις χειροκροτήσουν. Κυρίαρχη λέξη και κυρίαρχο σημείο σε κάθε κουβέντα που κάνουμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ο σεβασμός».

Για το κατά πόσο είναι εφικτό να επιτευχθεί μια ατμόσφαιρα σαν αυτή που υπάρχει, για παράδειγμα, στα αγγλικά γήπεδα: «Υπάρχει διαφορά στην κοινωνία, αλλά και στη νοοτροπία. Δεν μπορούμε εύκολα να συγκρίνουμε λαούς. Στην Αγγλία οι φίλαθλοι βρίσκονται όλοι μαζί έξω από το γήπεδο, τρώνε και πίνουν μαζί και μετά μπαίνουν μέσα.

Εδώ πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν έχουμε ούτε το επίπεδο, ούτε τη νοοτροπία να πάμε τόσο μακριά. Μπορούμε όμως να σταματήσουμε να αναπαράγουμε φαινόμενα βίας. Και όταν συμβαίνουν τέτοια, να βρίσκουμε την αιτία τους και να λύνουμε το πρόβλημα και όχι να σκεφτόμαστε ιδανικές καταστάσεις για τις οποίες ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι»
.

Για την πορεία του Ατρομήτου: «Αποκλείσαμε σπουδαίους αντιπάλους μέχρι να φτάσουμε στον τελικό. Ήταν σπουδαίο επίτευγμα ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, ο αποκλεισμός νωρίτερα του Άρη, αλλά και της πιο φορμαρισμένης ομάδας του β’ γύρου, του Αστέρα Τρίπολης. Οπότε, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν εύκολος ο δρόμος μας μέχρι εδώ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που είμαστε στον τελικό και έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την προηγούμενη. Ίσως ήταν κακό πέρυσι ότι είχαμε ίσες πιθανότητες με την ΑΕΚ, ενώ φέτος πάμε ως το απόλυτο αουτσάιντερ».

Για τις πιθανότητες της ομάδας του: «Θεωρώ γενικώς ότι όποιος δεν ονειρεύεται και δεν έχει φιλοδοξίες, είναι κενός άνθρωπος. Πέρα από τον ρεαλισμό που μας διακατέχει ως ομάδα, ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο το αουτσάιντερ νικά πολλές φορές το φαβορί. Είναι τρανό, εξάλλου, το παράδειγμα της Εθνικής μας στο Euro 2004. Εμείς πιστεύουμε στην ομάδα μας και θα παλέψουμε για το τρόπαιο. Και χιουμοριστικά θα πω ότι μπορεί να είναι δύσκολο να νικήσεις δύο φορές τον Ολυμπιακό, αλλά εμάς μας φτάνει έστω μια».

Για τη χρησιμοποίηση των Τάτου-Μήτρογλου: «Θεωρώ γενναίο από την πλευρά του Ολυμπιακού ότι μας αφήνει να τους χρησιμοποιήσουμε. Καμία ομάδα στο εξωτερικό δεν αφήνει δανεικούς να παίξουν εναντίον της. Έτσι συμβαίνει παντού στον πλανήτη. Από την άλλη, είναι σημαντικό και για τους παίκτες, γιατί ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πετύχεις γκολ απέναντι στην ομάδα που ανήκεις, να πανηγυρίσεις και μετά να πηγαίνεις για προετοιμασία μαζί της. Θα εξαρτηθεί απ’ αυτά που θα μου πουν οι ίδιοι».

Ο Γιάννης Σκόνδρας, από την πλευρά του, χαρακτήρισε επίσης γιορτή τον τελικό και αφού ευχήθηκε να αντιμετωπιστεί έτσι και από τους φιλάθλους των δυο ομάδων, ξεκαθάρισε πως ο Ατρόμητος θα μπει δυνατά για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του.

Αναλυτικά ο αρχηγός των Περιστεριωτών ανέφερε: «Αυτός ο τελικός μεταξύ του Ατρομήτου και του Ολυμπιακού είναι μία γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να το χαρεί όλη η Ελλάδα. Να γεμίσει το γήπεδο με οικογένειες, γυναίκες, παιδιά και να μην δημιουργηθούν επεισόδια.

Το κίνητρο για να κατακτήσει κάποιος το Κύπελλο είναι πολύ μεγάλο. Και ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό στην διεκδίκηση του τροπαίου. Πρέπει να μπούμε με πάθος και δύναμη για να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό που είναι μία πολύ δυνατή ομάδα».


Τέλος, το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου ήταν: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ψυχαγωγία και γιορτή. Είναι αυτονόητο ότι χάνει από την βία. Χάνει φίλους, χάνει σε όλα. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες. Στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον Ατρόμητο για την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Η νίκη για τις δύο ομάδες μετράει διαφορετικά, αλλά το να κερδίσει φίλους το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό. Οι δύο πρόεδροι που είναι δίπλα μου θα έχουν συμβάλει πολύ να πάνε όλα καλά σε αυτόν τον τελικό».



πηγή: sportfm.gr