Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Μπορεί ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ, δε θα έπαιρνα τον Καστίγιο»

Ο Μάκης Κατσαβάκης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «Αθλητικό Metropolis» προσκεκλημένος του Γιώργου Μπούζου στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και μίλησε εφ' όλης της ύλης, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα του, τη Δόξα Δράμας, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις ακροατών.

Πρώτα ρωτήθηκε για το αν θα συνεχίσει στη Δόξα και τη νέα σεζόν:

«Την Παρασκευή θα έχω συνάντηση με τον πρόεδρο και θα ακούσω το σκεπτικό του. Αν υπάρχει σύγκλιση προς μια κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε. Αν όχι, δε θα συνεχίσουμε. Πρέπει όμως να συζητήσουμε, να δούμε τα λάθη που κάναμε, να πούμε την αλήθεια και να δούμε αν θα συνεχίσουμε.

Πίστευα ότι όταν φτάσαμε σε σημείο να ισοβαθμίσουμε την Κέρκυρα ότι μπορούσαμε και τη σωτηρία. Πιστεύω όμως ότι κάτι πετύχαμε, κοιτάξαμε όλες τις ομάδες στα μάτια δε χαριστήκαμε σε κανέναν. Όλα τα παιδιά καταθέσαμε την ψυχή μας».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι-οφ είπε:

«Πολλά μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ. Αν συσπειρωθεί και χτυπήσει τα παιχνίδια στην έδρα του και με γνώμονα ότι μπορεί να πάρει βαθμούς και εκτός έδρας, έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει».

Για την ένατη θέση του Άρη:

«Είναι άσχημη η συγκομιδή. Στον Άρη άλλαξαν τέσσερις προπονητές και οι παίκτες δεν μπορούσαν να αποδώσουν με όλα αυτά που συνέβησαν»

Για τα ταλέντα σε Άρη και ΠΑΟΚ:

«Παρακολουθώ ότι υπάρχουν νεαρά παιδιά που έχουν ταλέντο. Είναι ο Ζουρνάς στη δεύτερη ομάδα και άλλα παιδιά που παίζουν φέτος, όπως ο Τσουκάνης. Δεν είναι τυχαίο που ο Άρης βγάζει ταλέντα.Και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν όμως πολλοί εξελίξιμοι παίκτες, όπως ο Σταφυλίδης, ο Παναγιωτούδης».

Για την περίπτωση Καστίγιο και αν ο ίδιος θα τον έπαιρνε στην ομάδα του:

«Αν ήμουν εγώ δε θα έπαιρνα τον Καστίγιο στην ομάδα μου. Σαν ταλέντο του βγάζουμε όλοι το καπέλο, αλλά η συμπεριφορά του είναι αυτή που θα με έκανε να μην τον έπαιρνα».

Στο ερώτημα για αν αν θα ήθελε ο ίδιος να δουλέψει στον ΠΑΟΚ, αλλά και για το Λάσλο Μπόλονι είπε:

«Είναι τιμή για τον κάθε προπονητή να δουλέψει στον ΠΑΟΚ, πόσω μάλλον για μένα. Δεν πρέπει να εκμηδενίσουμε την προσφορά του Μπόλονι. Είναι καλός προπονητής ο Μπόλονι, με όποιες ιδιαιτερότητες έχουμε όλοι μας. Μπορεί να μην προσαρμόστηκε απόλυτα στην ελληνική πραγματικότητα ακόμη. Πρέπει βέβαια να ψαχτεί το κεφάλαιο των θλάσεων από τον ίδιο και το επιτελείο του. Δε νομίζω ότι είναι κακό το κοουτσάρισμά του. Στην Ελλάδα έχουμε μια τάση να τα ισοπεδώνουμε όλα».


Για τον Ηρακλή και το ότι κατάφερε να σώσει αγωνιστικά την ομάδα τότε, είπε:

«Δεν ήταν μόνο δική μου επιτυχία αυτή, ήταν όλων των παιδιών. Όταν ήρθαν οι μετωπικές με τον Κοβαλέφσκι και τους άλλους, έπρεπε η διοίκηση να στηρίξει στον προπονητή και όχι ένα πρόσωπο που ήταν έξω από τον πνεύμα του Ηρακλή. Από εκεί και πέρα, όλοι είδαν τη μεγάλη αδικία που έγινε με τον Ηρακλή. Δεν κατάλαβα φέτος γιατί άλλαξαν οι αποφάσεις για την αδειοδότηση. Κάθε υγιώς σκεπτόμενος δεν το καταλαβαίνει».

Για το ποιους θεωρεί καλύτερους Έλληνες προπονητές:

«Υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες προπονητές, όχι μόνο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και σε χαμηλότερες κατηγορίες. Θα πω τον Γιώργο Παράσχο, τον Άγγελο Αναστασιάδη. Και ο Σάκης Τσιώλης και ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος στηρίχθηκε από το Σπανό και είδατε ότι έκανε πολύ καλή χρονιά»

Όσον αφορά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την παρουσία του για 2,5 χρόνια είπε:

«Ήταν μια προσπάθεια με αρκετά νέα παιδιά, ορισμένα από αυτά δεν έκαναν τη μεγάλη καριέρα, ήταν κι άλλα παιδιά όμως που βοήθησαν την ομάδα. Είχαμε και παίκτες ποιότητας όπως οι Μπούσι Κλέιτον, Περόνε, Φαβάλι και Μπρίτο. Με την αδικία και τις σφαγές σε εκείνη την τελευταία χρονιά και με την κλασική περίπτωση εκβιασμού στην υπόθεση Βάλνερ, η ομάδα δεν κατάφερε να σωθεί. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε ταλέντα, παρακολουθούσαμε τον Μπουγαΐδη όπως κι άλλα παιδιά που ήταν και επιλογές δικές μου και έγινε καλή προσπάθεια στον Απόλλωνα».


Για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καθαρό επεσήμανε:

"Είναι καθαρή η κοινωνία μας; Πώς θα είναι το ποδόσφαιρο; Όταν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς; Ξέραμε όλοι τι συνέβαινε. Μόνο η Πολιτεία κώφευε. Γιατί τιμώρησαν μόνο την Καβάλα και το Βόλο σαν ομάδες;

Βέβαια, δεν είναι όλα τα παιχνίδια στημένα. Τι κάναμε όμως για να πατάξουμε το φαινόμενο; Μερικές φορές και ως προπονητής για να μπεις σε ομάδες που ελέγχονται πρέπει να ενδώσεις. Δεν έγινε κάτι επί των ημερών μου στο Βόλο και δόξα το Θεό που δεν μπήκα στο κύκλωμα.

Μιλάω εντίμως στο Βόλο δεν μου έκανε καμία παρέμβαση ο Μπέος. Στον Πανιώνιο όταν πήγε να το κάνει, έφυγα. Αυτή τη στιγμή τρεις καθαρές και τίμιες ομάδες πέφτουν, που δε χρωστάνε. Η Πολιτεία αφήνει να επιβιώνουν ομάδες που χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά.

Για παράδειγμα ο Πανιώνιος, χρωστάει πολλά και τον άφησαν να κάνουν μεταγραφές. Στη Δόξα το μεγαλύτερο συμβόλαιο είναι 20.000 ευρώ. Το πρωτάθλημα είναι άνισο και από πλευράς αδειοδότησης έγιναν τραγικά λάθη».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: