Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ας πάψει η πρωτιά στα πλέι οφ να μοιάζει ανέκδοτο!!

Ο Ζήσης Βρύζας είναι έτοιμος να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ να γεμίσει την Τούμπα, αλλά πώς στ' αλήθεια θα τον πείσει όταν η εικόνα που βγάζει η ομάδα μόνο ενότητα δεν αποπνέει; Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Ας πάψει η πρωτιά στα πλέι οφ να μοιάζει ανέκδοτο
Στα λόγια ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για να χτυπήσει την πρωτιά. Στα λόγια, διοίκηση, προπονητής και παίκτες είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά για να πετύχουν το μεγάλο στόχο, αυτόν της εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ως εκ τούτου, λοιπόν, λόγια και μόνο λόγια θα παραμείνουν οι εκκλήσεις του Ζήση Βρύζα στον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το γήπεδο, αγοράζοντας μίνι διαρκείας για τα πλέι οφ, εκτός κι αν αποδείξουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στον απλό οπαδό του ΠΑΟΚ ότι όλοι μαζί προχωρούν για την κατάκτηση της πρωτιάς (όσο δύσκολη κι αν μοιάζει με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται 4 βαθμούς μακριά).
Δεν έχω καμία διάθεση να κινδυνολογήσω ή να παριστάνω τον κακό αυτή την περίοδο που κάθε σχόλιο ή τοποθέτηση μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Όμως, αν ακολουθήσω την εύκολη οδό της ωραιοποίησης μίας κατάστασης που μόνο υγεία δεν αποπνέει, δυστυχώς, μετά θα πρέπει να παριστάνω τον μετά Χριστόν προφήτη.
Γι' αυτό και επιλέγω να κρούσω τώρα, που ακόμη υπάρχει χρόνος, το καμπανάκι της αφύπνισης, ευελπιστώντας να προσθέσω και εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια ο ΠΑΟΚ να εμφανίσει όλη του τη δύναμη στα πλέι οφ. Κι ο δυνατός ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει παίκτες και προπονητή γεμάτους όρεξη για μπάλα και μία Τούμπα να κοχλάζει.
Δυστυχώς, ο οπαδός του ΠΑΟΚ, εδώ και μερικές εβδομάδες, απέχει από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις. Συνειδητά δεν πηγαίνει στο γήπεδο γιατί αυτό που βλέπει δεν τον εκφράζει. Η ομάδα του τον υποβάλλει σε ένα συνεχές σκωτσέζικο ντους και δείχνει να πηγαίνει χωρίς συγκεκριμένο στόχο προς τα πλέι οφ. Γι' αυτό και δεν την ακολουθεί.
Δεν πείθεται από τις δηλώσεις παικτών και προπονητή ότι η ομάδα θα τα δώσει όλα για να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πολύ απλά γιατί η απόδοσή τους εντός αγωνιστικού χώρου λέει άλλα. Πάρτε παράδειγμα τον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Η διοίκηση περίμενε πώς και πώς τη νίκη για να ζεσταθεί ο κόσμος και να σπεύσει μαζικά να αγοράσει διαρκείας. Η ομάδα, όμως, φάνηκε να μην έχει καθόλου συγκέντρωση. Να χάνει ένα παιχνίδι το οποίο κέρδιζε μέχρι το 83΄.
Προφανώς οι παίκτες δεν είχαν αντιληφθεί την αξία της νίκης στη Λιβαδειά. Το αποδεικνύει και ο τρόπος με τον οποίο προετοιμάστηκαν όλη την εβδομάδα. Ασχολήθηκαν γενικά με την προετοιμασία για τα πλέι οφ και ελάχιστο χρόνο αφιέρωσαν στο να δουλέψουν πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Και γιατί να το κάνουν;
Το μυαλό τους ήταν μόνο στα πλέι οφ και το έδειχναν και στις δηλώσεις τους. Κι αλήθεια, η διοίκηση τι έκανε γι' αυτό; Πήγε κανείς στα αποδυτήρια να τους μιλήσει και να τους... ξαναμιλήσει για το πόσο σημαντικό ήταν για τον ΠΑΟΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς σ΄αυτό το ματς; Πόσο καίριο παιχνίδι ήταν για την προσπάθεια να προωθηθούν τα μίνι διαρκείας; Ρητορικό το ερώτημα.
Κακά τα ψέματα, η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στον πολύ κόσμο είναι ότι προπονητής και διοίκηση δεν επικοινωνούν. Ότι δεν υπάρχει χημεία και μάλιστα η ΠΑΕ είναι δυσαρεστημένη από τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Μπόλονι την ομάδα στους τελευταίους αγώνες.
Την εντύπωση αυτή ενισχύσουν και ορισμένες δημόσιες τοποθετήσεις, όπως σημερινή του Παντελή Κωνσταντινίδη "Χωρίς να θέλω να παρέμβω στο έργο του προπονητή, θεωρώ πως αυτά τα παιχνίδια (σ.σ.. πλέι οφ) δεν τα προσεγγίζεις μέσα από πολλές αλλαγές και ροτέισον. Αφήνεις την ίδια ομάδα να βρει ρυθμό".
Μου θυμίζει αυτό που είπε ο Μπόλονι για τα πλέι οφ. Ακόμη κι αν είχε δίκιο δεν είχε λόγο να τοποθετηθεί δημόσια τώρα. Το ίδιο και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Αν θεωρεί ότι αυτό είναι το σωστό θα μπορούσε πολύ απλά να το πει στον προπονητή κατ' ιδίαν γιατί, όσο και να μην το θέλει, φαίνεται σαν παρέμβαση στο έργο του. Κάπως έτσι δημιουργείται η εικόνα ότι ο προπονητής δεν επικοινωνεί με την διοίκηση.
Όλα αυτά πρέπει να σκεφτεί ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος καθημερινά βιώνει πιο έντονα απ΄όλους την αγωνία του να συγκεντρωθούν τα χρήματα που είναι απαραίτητα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το σκόπελο της αδειοδότησης στα τέλη του Ιουνίου. Χρόνος υπάρχει προκειμένου και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του να πάρουν πρωτοβουλίες για αντιστρέψουν το κλίμα και να πείσουν ότι ο ΠΑΟΚ πάει ενωμένος στα πλέι οφ και ότι προπονητής και παίκτες έχουν την απόλυτη στήριξή τους.
Αν κερδίσουν αυτό το στοίχημα, τότε θα μπορούν να προσδοκούν σε ουσιαστική οικονομική βοήθεια από τον κόσμο μέσα από την αγορά των μίνι και κυρίως των διαρκείας της επόμενης περιόδου...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: