Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παράσχος: «Εδώ και καιρό δεν κάνω όνειρα»

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Λεβαδειακού Γιώργος Παράσχος.
Για την απρόσμενα καλή πορεία του Λεβαδειακού: «Η χρονιά αυτή ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν και για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς μπήκαμε μετά τη 10η αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Ήταν μια μαρτυρική διαδικασία. Ουσιαστικά ξεκινήσαμε κάνοντας προγραμματισμό για ομάδα δεύτερης εθνικής κατηγορίας. Αυτό που μας βοήθησε όμως ήταν ότι τα παιδιά ήταν μια γροθιά. Το κλίμα ήταν πολύ καλό στα αποδυτήρια. Εξαιτίας και των πολλών υποχρεώσεων και των συνεχόμενων παιχνιδιών ήταν πάντα μαζί οι ποδοσφαιριστές και αυτό τους έκανε να δεθούν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη πλευρά υπήρχε και από εμένα και τους συνεργάτες μας ειδικό πρόγραμμα. Ήμασταν πολύ προσεχτικοί στον προγραμματισμό. Υπήρχε μεθοδικό πρόγραμμα προπόνησης και αυτό βοήθησε ώστε να βγει η φρεσκάδα στο τέλος. Επίσης δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών και αυτό ήταν σημαντικό εκτός από κάποια μικροπροβλήματα μυικά».

Για το αν η πορεία του Λεβαδειακού οφείλονταν στην ποιότητα των παικτών, συγκρίνοντας με το ρόστερ της Δόξας: «Όχι. Κέρδισε το σύνολο. Είχαμε ορισμένους ποιοτικούς παίκτες αλλά αυτό δεν ήταν το κλειδί. Σίγουρα η μεταγραφή του Σουμπίνιο βοήθησε αλλά νομίζω ότι κέρδισε η ποιότητα. Ο Κατσαβάκης είχε την ατυχία να παίζει η Δόξα μακριά από την έδρα της γιατί ξέρουμε ότι η Δράμα έχει πολύ κόσμο και μάλιστα φανατισμένο”.
Για το επιθετικό στιλ παιχνιδιού που προτιμά: “Μου αρέσει αυτό το στυλ παιχνιδιού. Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο με κλειστές άμυνες και γκολ από αντεπιθέσεις. Βέβαια αυτό είχε και ένα ρίσκο για εμάς. Γιατί αν και βρισκόμαστε με 33 γκολ στις πρώτες θέσεις στην επίθεση ήμασταν η ομάδα με την 4η χειρότερη άμυνα. Δεν μπορέσαμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία».

Για την επιστροφή του στην επαρχία και πως αισθάνεται που δεν είχε την ευκαιρία να μείνει στο πάγκο μιας μεγάλης ομάδας: «Μετά την επιτυχία ή αποτυχία που είχα στον ΠΑΟΚ που έμεινα πολύ λίγο προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και επέστρεψα στην επαρχία. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κάνεις πολλά όνειρα».

Για την επιτυχία των Ελλήνων προπονητών και ποιον ξεχωρίζει με την ολοκλήρωση της χρονιάς: «Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες προπονητές. Οι Αναστασιάδης, Τσιώλης, Δώνης έκαναν πολύ καλή δουλειά. Επειδή όμως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας είχαν πολύ καλύτερο υλικό θεωρώ πως αυτό που κατάφερε ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν σημαντικό. Ήταν πολύ επιτυχημένη η παρουσία του στα Γιάννενα. Αν και πήγε μετά πήρε γρήγορα αποτελέσματα που δεν τα περίμενε κανένας κερδίζοντας ΠΑΟΚ και ΆΕΚ».

Για το αν περίμενε τον υποβιβασμό του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού: «Ο Εργοτέλης ήταν αγνώριστος στο δεύτερο γύρο. Προβληματίστηκα με τον Εργοτέλη γιατί αν και έχει έναν βασικό κορμό εδώ και χρόνια δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία. Δεν περίμενα να πέσει ο Παναιτωλικός που ήταν πολύ δυνατός μεσοεπιθετικά. Ήταν μια ομάδα που είχε πολύ κόσμο και ξεκίνησε καλά. Ωστόσο οι τέσσερις ήττες που έκανε ήταν καταδικαστικές και δεν άντεξε η ομάδα το ψυχολογικό βάρος».

Για τις υπόλοιπες ομάδες και τα πλέι οφ: «Ο Ολυμπιακός έκανε έναν δεύτερο γύρο καταπληκτικό και δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Εντύπωση μου έκαναν και οι μικρομεσαίες ομάδες. Όσο για τα πλέι οφ θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός με τους 4 βαθμούς έχει ισχυρό προβάδισμα. Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η κλήρωση που θα γίνει για τα πλέι οφ. Πιστεύω ότι τα οικονομικά προβλήματα θα επηρεάσουν τον Παναθηναϊκό αλλά έχει τέτοιο υλικό που να αντέξει. Εάν ο ΠΑΟΚ μπορέσει και συγκεντρωθεί και έχει ο Μπόλονι όλο το υλικό στα χέρια του, όλα μπορούν να γίνουν. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει εδώ και η κλήρωση. Με νίκη στη πρεμιέρα όλα μπορούν να συμβούν. Ούτε και ο Ατρόμητος που είναι καλοδουλεμένος ούτε η ΑΕΚ νομίζουν ότι μπορούν να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό».

Τέλος για την παραμονή του στον Λεβαδειακό: «Οι άνθρωποι της διοίκησης μου έκαναν ήδη πρόταση να μείνω. Υπάρχουν όμως πολλά οργανωτικά προβλήματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν. Εάν δεν λυθούν τότε δεν μπορώ να μείνω».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: