Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αυτή η Ντόρτμουντ είναι «λαίμαργη»

Αυτή η Ντόρτμουντ είναι «λαίμαργη»
Το ότι θα έπαινε το πρωτάθλημα και μαθηματικά το ξέραμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ότι οι παίκτες της Ντόρτμουντ τα θέλουν όλα. Τι εννοούμε... Με τη νίκη επί της Γκλάντμπαχ «κλείδωσαν» τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά δεν θέλουν να σταματήσουν εκεί.  
Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για το τελικό Κυπέλλου που έρχεται και φυσικά την Ευρώπη τη νέα σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να βελτιώσουν το ρεκόρ των 26 αήττητων αγώνων που τρέχουν, να πετύχουν ακόμα δύο νίκες, να φτάσουν τους 81 βαθμούς, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά άλλη ομάδα.

Zwei: Ιμπίσεβιτς η αιτία.

Η βελτίωση της Στουτγκάρδης μόνο ανεξήγητη δεν είναι. Στο τέλος του πρώτου γύρου οι Σουηβοί ήταν μια ομάδα, η οποία είχε μικρότερη απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, συγκριτικά με τη διαφορά της από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Κι όμως. Αρκούσε μια μεταγραφή. Ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός (κόστισε περί τα πέντε εκατ. ευρώ από τη Χόφενχαϊμ τον Γενάρη), μετά και την ασίστ του στην ισοπαλία κόντρα στην Κολωνία (1-1), έχει συμβάλλει σε 15 γκολ -οκτώ γκολ, επτά ασίστ- της ομάδα του Λαμπαντία (παρεμπιπτόντως μετράει δέκα παιχνίδια χωρίς ήττα), γεγονός που τον κατατάσσει στον πιο παραγωγικό παίκτη του δευτέρου γύρου.

Drei: Εγινε... transformer η Φράιμπουργκ.

Το τέλος του 2011 τη βρήκε τελευταία και καταϊδρωμένη στη Μπουντεσλίγκα. Ο υποβιβασμός φαινόταν αναπόφευκτος. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και η... απεξάρτηση από τον Παπίς Σισέ λειτούργησαν ευεργετικά. Η Φράιμπουργκ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει μαζέψει 24 πόντους, όσους Κολωνία, Καϊζερσλάουτερν και Χέρτα (οι τρεις ουραγοί δηλαδή) μαζί. Μετράει και εννιά σερί παιχνίδια χωρίς ήττα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το σύλλογο.
πηγή: sday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: