Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Και τι έγινε που φεύγει ο Σηφάκης;

Ο Άρης με την περίπτωση του Μάρκου Βελλίδη ησυχάζει για τα επόμενα χρόνια για τη θέση του βασικού του πορτιέρο.
Και τι έγινε που φεύγει ο Σηφάκης;
Μετά την περσινή πρώτη του χρονιά στην οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που του δινόταν, ο Μάρκος Βελλίδης στη φετινή σεζόν καθιερώθηκε για τα καλά κάτω από α γκολπόστ του Άρη και έδειξε ότι θα είναι αυτός που θα υπερασπίζεται την εστία της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.
Βάσει της φετινής του χρονιάς δικαιούταν και μία ευκαιρία στην Εθνική ομάδα αλλά ο Φερνάντο Σάντος επιλέγει με τα δικά του κριτήρια.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας πήρε φανέλα βασικού μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τον ΑΡΗ, όταν έγινε γνωστό ότι ο Μιχάλης Σηφάκης θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο Βελλίδης έκανε ντεμπούτο στη φετινή σεζόν στο ματς της 5ης αγωνιστικής (το τρίτο ουσιαστικά για τον ΑΡΗ, αφού είχαν προηγηθεί τα ρεπό με Λεβαδειακό και Δόξα) και έκτοτε δεν παρέδωσε τα γάντια σε άλλον, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο Βελλίδης δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, έπειτα από την έμπνευση του Πρόμπιερζ στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΑΡΗ να βάλει βασικό τον Γιακούποβιτς, δεν ξεκίνησε βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου όμως πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή μετά την αποβολή του Σηφάκη, ενώ λόγω τραυματισμού έχασε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με την Κέρκυρα.

Συνολικά ο Καστοριανός πορτιέρο είχε φέτος 26 συμμετοχές (2.357 λ. συμ.), βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα με τις αποκρούσεις, έχοντας 77, ενώ είναι στην τρίτη θέση μίας άλλης στατιστικής κατηγορίας των τερματοφυλάκων, αυτής με τα κλεψίματα, έχοντας 128. Τα νούμερα βέβαια δεν είναι απαραίτητα στην περίπτωση του Βελλίδη, για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι στο πρόσωπό του ο ΑΡΗ έχει βρει τερματοφύλακα για αρκετά χρόνια.
πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: