Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σε κίνδυνο η καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το τραυματισμένο γόνατο του Κριστιάνο Ρονάλντο και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει για το μέλλον του.

Σε κίνδυνο η καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο!
Ο Πορτογάλος άσος δεν πατάει καλά στο γήπεδο. Ο πρόσφατος τραυματισμός του τον έχει επηρεάσει και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια της εθνικής Πορτογαλίας. Πριν από λίγο, δημοσίευμα του «El Confindencial» σημειώνει ότι θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια του την καριέρα αν δεν σταματήσει ακόμη και τις προπονήσεις για το επόμενο δίμηνο!

Οι σοβαρές ενοχλήσεις στο γόνατό του επέστρεψαν και ο Ρονάλντο δεν μπορεί να το κρύψει. Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να απέχει από τις αγωνιστικές δραστηριότητες επειδή ο κίνδυνος υποτροπής είναι μεγάλος. Αυτό έδειξε και η πρόσφατη μαγνητική τομογραφία. Ο άσος της Ρεάλ δεν έδωσε σημασία στα όσα του είπαν οι γιατροί. Επαιξε κόντρα στη Γερμανία, αλλά ουσιαστικά δεν μπορούσε καν να περπατήσει. Ηταν σκιά του εαυτού του με τους πόνους να είναι αφόρητοι.

Αν δεν ξεκουρασθεί, θα ρισκάρει την καριέρα του. Αυτό του είπε και το ιατρικό τιμ των Λουζιτανών. Το αριστερό του γόνατο είναι καταπονημένο. Ο Δρ. Νορόνια (ο προσωπικός του γιατρός) ήταν σαφής: «Είτε θα σταματήσει για λίγο καιρό είτε θα θέσει το ποδοσφαιρικό του μέλλον σε άμεσο κίνδυνο».

Τα σημάδια του προβλήματος είχαν φανεί τόσο κόντρα στη Ντόρτμουντ όσο και στον τελικό με τη Μπάγερν. Ο ίδιος όμως έχει άλλη άποψη. «Εγώ αποφασίζω αν θα παίξω. Εγώ θα πω το αν μπορώ να αγωνισθώ». Το λέει και το ξαναλέει, αλλά τα ιατρικά τεστ άλλα βγάζουν. Το γόνατό του δεν είναι καλά. Οσο πιέζεται τόσο ρισκάρει να του κοπεί κάποιος τένοντας. Δεν το καταλαβαίνει. Πήρε την ευθύνη κι έπαιξε, αλλά το σώμα του τον πρόδωσε. Οι ενέσεις είναι απλά καταπραϋντικές. Δεν λύνουν το πρόβλημα. Ο CR7 θέλει να βοηθήσει την εθνική Πορτογαλίας, αλλά τελικά με το πρόβλημα που έχει τελικά και τον εαυτό του και την ίδια του την ομάδα παρέσυρε στη μετριότητα. Η ξεροκεφαλιά πολλές φορές πληρώνεται ακριβά… Πηγή: sport-fm.gr

Ανυπόμονος ο Βιντάλ!!

Δεν βλέπει την ώρα για το παιχνίδι της Χιλής κόντρα στην Ισπανία ο διεθνής μέσος της Γιουβέντους, Αρτούρο Βιντάλ.

Ανυπόμονος ο Βιντάλ
Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει ο Αρτούρο Βιντάλ τον αγώνα της Χιλής απέναντι στην Ισπανία.

Ο 27χρονος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο τον περασμένο μήνα και η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αμφίβολη, παρά ταύτα, όμως, ήταν βασικός (αντικαταστάθηκε στο 60') στη νίκη της Χιλής επί της Αυστραλίας (3-1) την περασμένη εβδομάδα.

«Παιχνίδια τέτοιου βεληνεκούς είναι σαν όνειρο. Ξέρουμε ότι έχουμε να… ανέβουμε ένα βουνό, όμως αν κερδίσουμε θα είμαστε με το ένα πόδι την επόμενη φάση. Αισθάνομαι καλά τα γόνατα μου και ανυπομονώ για τον αγώνα, αν και φοβήθηκα πως δεν θα καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου. Ελπίζω να δείξω τον καλό μου εαυτό μου». Πηγή: sport-fm.gr

Παπαθανασάκης & Co.!

papathanasakis55
Αντίστροφα  μετράει ο χρόνος προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την ΠΑΕ Ηρακλής. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης φέρεται να είναι ο άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση και αυτός που θα καταβάλει τα απαραίτητα χρήματα.
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας “ΕSSENTIAL Accessibility”, που αφορά μια εταιρία softoware  και δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Κυρίως σε  Καναδά, Αυστραλία, ΗΠΑ, Βραζιλία και  Αγγλία.
Πρόκειται για  μια εφαρμογή βοηθητικής τεχνολογίας που βοηθά στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των ανθρώπων με αναπηρία και τις οργανώσεις και τα εμπορικά σήματα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται.
Συμμετέχει  στην Cabbagetown Youth Centre που πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που αφορά τα παιδιά και εμπεριέχει από κατασκηνώσεις , μέχρι και άλλα προβλήματα που προσπαθούν να δώσουν λύσεις.
Εχει αναπτύξει μια έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα και πρόσφατα τιμήθηκε από τους φορείς του Καναδά, για μια χορηγία ύψους 1.3 εκ ευρω.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρέπει να κυριαρχήσουμε»

1403092246_055302_1403092316_noticia_grande
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας μίλησε για την σημασία της αναμέτρησης της Ισπανίας με την Χιλή και τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία στο γήπεδο.
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι καταλαβαίνει πως σε περίπτωση που οι Ισπανοί δεν κερδίσουν την Χιλή το μέλλον των «φούριας ρόχας» στο Μουντιάλ είναι εξαιρετικά αμφίβολο και για αυτό η νίκη είναι μονόδρομος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ξέρουμε κόντρα σε ποιον παίζουμε και πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς. Πρέπει να κυριαρχήσουμε. Ξέρουμε ότι όταν έρθουν οι ευκαιρίες, πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε και να σκοράρουμε. Το πιο σημαντικό θα είναι η νίκη κι έπειτα, όσα περισσότερα γκολ πετύχουμε τόσο το καλύτερο» είπε ο Σεσκ Φάμπρεγας και πρόσθεσε:
«Είμαστε αισιόδοξοι, έστω κι αν ήταν δύσκολες οι μέρες που ακολούθησαν την ντροπιαστική ήττα από την Ολλανδία. Προπονούμαστε καλά, έχουμε τη σωστή νοοτροπία και ξέρουμε την κρισιμότητα της αναμέτρησης».
Για τις πιθανότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα απάντησε:
«Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Εγώ προσωπικά, αν κληθώ να παίξω, θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ».
Πηγή: arenafm.gr

«Θερμό» επεισόδιο στην Εθνική!!

Λίγες ώρες πριν τον «τελικό» απέναντι στην Ιαπωνία, ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ Μανιάτη και Τζαβέλλα έφερε αναστάτωση την Εθνική ομάδα.

«Θερμό» επεισόδιο στην Εθνική
Η ηρεμία, που ήθελε ο Φερνάντο Σάντος μετά την «καταιγίδα» της πρεμιέρας απέναντι στην Κολομβία (3-0) και πριν το καθοριστικό παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Ιαπωνία, φαίνεται να διαταράχθηκε τουλάχιστον προσωρινά...

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες μετά την προπόνηση υπήρξε «θερμό» επεισόδιο στα αποδυτήρια της Εθνικής ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιώργο Τζαβέλλα. Οι δύο παίκτες, ίσως επειδή είχαν και «χρωστούμενα» από τα φετινά ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα έμεινε στα λόγια και δεν ήρθαν στα χέρια. Με την παρέμβαση των Γιώργου Καραγκούνη και Παναγιώτη Κονέ, που ήταν κοντά, το θέμα έληξε.

Το περιστατικό αναστάτωσε προσωρινά τις τάξεις της ομάδας, με τον Φερνάντο Σάντος να προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία. Μένει να φανεί πώς θα επιλέξει ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός να αντιμετωπίσει το ζήτημα και αν θα πάρει μέτρα.Πηγή: sport-fm.gr

Μπλοκάρει την εκκαθάριση ο Ματθαίου!!

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Νικήτας Ματθαίου έχει ουκ ολίγες φορές εκφράσει την αρνητική του θέση στην προοπτική συμμετοχής των «κιτρίνων» στην Γ’ Εθνική και φαίνεται διατεθειμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να την αποτρέψει.

Έτσι ερμηνεύεται η κίνησή του να ανακαλέσει το πληρεξούσιο εκχώρησης των μετοχών του στην Κοινωνία Μελών Άρη προκειμένου να μπλοκάρει, όπως έχει δικαίωμα, την διαδικασία εκκαθάρισης σε περίπτωση που το σενάριο εθελούσιου υποβιβασμού του Άρη στην τρίτη κατηγορία γίνει πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, την ίδια σκέψη έχει και ένας ακόμη πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, ο Αντώνης Ζαμπέτας.

Πηγή: metrosport.gr

Διαψεύδει η «Ελληνικός Χρυσός» τα σενάρια περί συνεργασίας με τον Άρη...!!

Τα σενάρια για την ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ του Άρη και της «Ελληνικής Χρυσός» με σκοπό οι κίτρινοι να μπορέσουν να πάρουν οικονομική «ανάσα» και να καταφέρουν να αγωνιστούν στην Football League, διαψεύδει η ίδια η εταιρία, βάζοντας «φρένο» σε όλες τις φημολογίες.

Στο κιτρινόμαυρο «στρατόπεδο» αποτελεί «κοινό μυστικό» οι συζητήσεις των ανθρώπων του Άρη με την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός», με σκοπό την συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και επί της ουσίας θα της επιτρέψει να μπορέσει να... σταθεί στα πόδια της στην Football League, αποφεύγοντας την λύση της τρίτης εθνικής κατηγορίας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν επισήμως από την γνωστή εταιρία, βάζοντας επί της ουσίας «φρένο» στις όποιες φημολογίες έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως και σε άλλες περιπτώσεις αθλητικών σωματείων η «Ελληνικός Χρυσός» είχε διαψεύσει αρχικά τα σενάρια και εν συνεχεία οι... μυστικές συζητήσεις μετατράπηκαν σε επίσημες συνεργασίας.

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι επόμενες μέρες είναι πολύ σημαντικές για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και πλέον υπάρχουν δύο δεδομένα. Από την μία η έντονη φημολογία των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών και από την άλλη η διάψευση της εταιρίας για οποιαδήποτε συνεργασία. Από την πλευρά του Άρη τιρείται σιγή ισχύος επί του συγκεκριμένου θέματος...
Πηγή: metrosport.gr

Πάει Γουέστ Μπρομ ο Λέσκοτ!!

Το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Γουέστ Μπρομ, επί ηγεσίας, Άλαν Έρβιν, αναμένεται να γίνει ο Τζόλεον Λέσκοτ.  
Ο έμπειρος αμυντικός, έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στο «Χόθορνς».
Δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει ήδη προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση των «baggies» και εντός των επόμενων ημερών να περνάει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ για να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο.
Πηγή: england365.gr

Θα πάει ...μακριά η βαλίτσα!!

Από πότε έχουν να χάσουν οι Ολλανδοί σε φάση ομίλων; Τι δείχνει το παρελθόν για την πορεία των οράνιε; Ποια είναι η προϊστορία των δύο ομάδων; Τι ρεκόρ κυνηγούν οι Αυστραλοί; Οι απαντήσεις εντός.

Θα πάει ...μακριά η βαλίτσα
Η αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστραλία στις 19:00, ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε τι δείχνουν οι αριθμοί για τις δύο ομάδες.

-Τα ημιτελικά είναι ο …μίνιμουμ στόχος της Ολλανδίας. Εκεί φτάνει όποτε πετυχαίνει περισσότερα από τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι. Έχει ξαναγίνει το 1974, το 1978 και το 1998. Λέτε η πρεμιέρα με την Ισπανία (5-1) να ‘ναι το σημάδι; Φαίνεται πως ...θα πάει μακριά η βαλίτσα.

-Για την τελευταία ήττα των Ολλανδών θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στη διοργάνωση του 1994 (25/6). Τότε ήταν το Βέλγιο που νίκησε τους «οράνιε». Έκτοτε είναι για έντεκα αγώνες αήττητοι, με τέσσερις διαδοχικές νίκες.

-Θετική για την Αυστραλία η προϊστορία των αναμετρήσεων. Τρία μόλις ματς, αλλά αήττητη. Έχει πάρει μία νίκη, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Όχι κι άσχημα.

-Ο Τιμ Κέιχιλ μείωσε για την Αυστραλία στην ήττα από τη Χιλή με σκορ 3-1. Είναι ο πρώτος σκόρερ των «καγκουρό» σε Μουντιάλ, έχοντας πετύχει τα τέσσερα από τα εννέα τέρματά τους. Έχει και μία ασίστ.

-Με επτά συμμετοχές, ο Κέιχιλ και ο Μαρκ Μπρεσιάνο ετοιμάζονται να πιάσουν και εν συνεχεία να προσπεράσουν σε συμμετοχή (σε τελική φάση) τους Τζέισον Κούλινα, Λούκας Νιλ και Σκοτ Τσίπερφιλντ που έχουν οκτώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Εμμένει στην αποχή η «Γαλατά»

Καμία πρόθεση να αλλάξει στάση και να παίξει στον έβδομο και τελευταίο τελικό με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν έχει η Γαλατάσαραϊ.

Εμμένει στην αποχή η «Γαλατά»
Τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Γαλατάσαραϊ επανεξέταζε τη στάση της για την απόφαση να απέχει από τον έβδομο και τελευταίο τελικό με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν ισχύει και η πρωταθλήτρια Τουρκίας με νέα της ανακοίνωση το μεσημέρι της Τετάρτης κατέστησε σαφές πως εμμένει στην αποχή από τον αγώνα της Πέμπτης, που επρόκειτο να κρίνει και τον τίτλο.

Η «Γαλατά» διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν υπήρξε τιμωρία της «Φενέρ» για τα όσα έγιναν στον πέμπτο τελικό, όπως επίσης και για τον ορισμό του διαιτητή Ρετζέπ Ανκαραλί στον τελευταίο αγώνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ψέμα ειπώθηκε στο Μαρακανά!!

Ο Ρομπέρτο Ρόχας έπεσε αιμόφυρτος μπροστά στην εστία του στο Μαρακανά. Παίκτες της Χιλής έτρεξαν γύρω του, αγωνιώντας για την κατάστασή του. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο ψέμα των Μουντιάλ.

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ψέμα ειπώθηκε στο Μαρακανά
Η Χιλή θα επιστρέψει στο Μαρακανά για το ματς με την Ισπανία, όμως το παρελθόν της στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν την γεμίζει υπερηφάνεια. Μόνο ντροπή για το «σκοτεινό» παρελθόν του Ρομπέρτο Ρόχας, ενός παίκτη που τότε θεωρούσαν ηγέτης τους.

Τον Σεπτέμβρη του 1989 οι «La Rocha» διεκδίκησαν στο επιβλητικό γήπεδο του Ρίο ντε Τζανέιρο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κοντράροντας τη Βραζιλία. Κάποιοι όμως ήθελαν με κάθε τρόπο το ταξίδι στην Ιταλία. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε απ’ τον τρόπο που θέλησαν να το διεκδικήσουν.

Το όνειρο που άρχισε να σβήνει...

Όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ο δρόμος για το Παγκόσμιο φάνηκε να κλείνει, αφού ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν. Τα δευτερόλεπτα περνούσαν και οι οπαδοί της Σελεσάο άρχισαν να ξεσηκώνονται στις εξέδρες, με αφορμή τη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας τους.

Ένας απ’ αυτούς, ο Ρόσμαρι ντε Μέλο, πέταξε μια φωτοβολίδα μπροστά απ’ την εστία του Ρομπέρτο Ρόχας. Σε δευτερόλεπτα ο Χιλιανός τερματοφύλακας έπεσε στο έδαφος, κρατώντας το κεφάλι του, το οποίο σύντομα άρχισε να ματώνει.

inner

Οι συμπαίκτες του έτρεξαν δίπλα του και παγωμένοι κοιτούσαν τον Ρόχας να κρατάει το μέτωπό του. Εκεί όπου ιδρώτας και αίμα είχαν αρχίσει να δημιουργούν μια ανατριχιαστική εικόνα.

Γρήγορα μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου. Όμως οι συμπαίκτες του αρνήθηκαν να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για τα τελευταία είκοσι λεπτά του παιχνιδιού, μετά από απαίτηση του προπονητή Ορλάνδο Αραβένα.

Το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, όμως μια φωτογραφία που τραβήχτηκε την κατάλληλη στιγμή έδειχνε την φωτοβολίδα να προσγειώνεται ελάχιστα δίπλα του. Πως είναι δυνατόν να χτυπήθηκε απ’ αυτήν;

inner

Το ξυράφι στο γάντι

Οι αναλύσεις ξεκίνησαν και το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ψέμα που ντροπιάζει ακόμα και σήμερα τη Χιλή αποκαλύφθηκε. Τα βίντεο επιβεβαίωσαν όσα έδειχνε η φωτογραφία. Και ο Ρόχας δεν άντεξε την πίεση που ασκήθηκε απ’ τον κόσμο που ζητούσε να μάθει την αλήθεια.

Σε μια συνέντευξη-εξομολόγηση αποκάλυψε πως το «χτύπημα» προήλθε από ένα ξυράφι που έκρυβε στο γάντι του και απέδωσε την πράξη του στο πάθος που είχαν οι Χιλιανοί για διάκριση, μετά από χρόνια που βρισκόταν στην ποδοσφαιρική αφάνεια.



Η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Ρομπέρτο Ρόχας -της εμβληματικής, μέχρι τότε, φυσιογνωμίας της ομάδας- έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στα προκριματικά του Μουντιάλ, μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια.

Αντί για διάκριση στα γήπεδα της Ιταλίας όμως, ο «κόνδορας» -όπως τον αποκαλούσαν, θεωρώντας τον ηγέτη της ομάδας- εξασφάλισε για τον ίδιο δια βίου απαγόρευση ενασχόλησης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και για την ομάδα του αποκλεισμό απ’ το Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ.

Μαζί του τιμωρήθηκαν ο γιατρός της ομάδας και ο βοηθός του -για το γεμάτο ψευδή στοιχεία έγγραφο που έστειλαν στη FIFA σχετικά με τον τραυματισμό του Ρόχας- ο αρχηγός της Χιλής, Χουάν Αστένγκο -βοήθησε τον Ρόχας να… τραυματιστεί- ο φροντιστής -εξαφάνισε τα… πειστήρια του εγκλήματος- και ο προπονητής της ομάδας -δεν επέτρεψε στους παίκτες του να επιστρέψουν στο γήπεδο, παρότι γνώριζε τι έχει συμβεί.

Η επιστροφή
Η FIFA απέσυρε την ποινή του Ρόχας το 2001, όμως ο κόσμος δεν ξέχασε ποτέ την ντροπή. Στα 43 του χρόνια επέστρεψε στα γήπεδα, για τελευταία φορά με τη φανέλα της Εθνικής, όμως οι συμπατριώτες του τον υποδέχτηκαν με έκρηξη θυμού, που τον έκανε να δακρύσει.

inner

«Θα έδινα τα πάντα για να με συγχωρήσουν» είπε μετά το ματς και ξέσπασε. Θεώρησε υπεύθυνη τη FIFA και το «σπρώξιμο» σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. «Αν ήμουν απ’ την Αργεντινή ή την Ουρουγουάη δεν θα μου επέβαλαν ποτέ δια βίου αποκλεισμό» ανέφερε, χωρίς να αναγνωρίσει το λάθος του.

«Έκοψα το πρόσωπό μου από υπερηφάνεια και ακεραιότητα εκείνο το βράδυ. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κατέστρεψα το όνειρο μιας ολόκληρης χώρας και τους έκλεψα την ευκαιρία να δουν τη Χιλή δυνατή στο Παγκόσμια των ΗΠΑ». Πηγή: sport-fm.gr

Στον Ολυμπιακό ο Ελαμπντελαουί!!

Ερυθρόλευκος και ο Ελαμπντελαουί! Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου Νορβηγού δεξιού αμυντικού.

Στον Ολυμπιακό ο Ελαμπντελαουί
Τη δεύτερη μεταγραφή του ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι μέσω της ιστοσελίδας τους έκαναν γνωστή την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ομάρ Ελαμπντελαουί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση ο Ολυμπιακός αναφέρει στοιχεία της καριέρα του Νορβηγού άσου.

«Ο 22χρονος δεξιός αμυντικός γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1991 στο Όσλο της Νορβηγίας, αν και είναι μαροκινής καταγωγής. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη νορβηγική Skeid και με τις επιδόσεις του τράβηξε τα βλέμματα, με αποτέλεσμα η Manchester City να κινηθεί για την απόκτησή του και να τον εντάξει στο δυναμικό της σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Οι εμφανίσεις του με τις μικρές ομάδες του συλλόγου τον έφεραν τη σεζόν 2010-11 στην πρώτη ομάδα, ενώ στα τέλη Μαρτίου του 2011 παραχωρήθηκε δανεικός στην Stromsgodset, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Στη συνέχεια, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη City και δόθηκε δανεικός στη Feyenoord, όπου έμεινε για το μισό της σεζόν, πριν πάει στην Eintracht Braunschweig. Αμέσως κέρδισε θέση βασικού και συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να προχωρήσει στην απόκτησή του. Έκανε ντεμπούτο στη Bundesliga κόντρα στη Werder Bremen.

Ο Ελαμπντελαουί έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Νορβηγίας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (είναι πλέον κομμάτι της πρώτης ομάδας της χώρας του) και κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του, φορώντας τα ερυθρόλευκα!»

Πράνιτς: «Ο Μάριο είναι ο… Μάριο»!!

Ψυχολογική και αγωνιστική άνοδο πιστεύει ότι θα έχει η Κροατία με την επιστροφή του Μάριο Μάντζουκιτς η Κροατία, δήλωσε ο Ντάνιελ Πράνιτς, ενόψει του αγώνα με το Καμερούν.

Πράνιτς: «Ο Μάριο είναι ο… Μάριο»
Ο Μάριο Μάντζουκιτς έμεινε εκτός στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ της Κροατίας με την Βραζιλία λόγω τιμωρίας και η απουσία του φάνηκε. Η επιστροφή του σημαίνει πολλά για τον… δικό μας, Ντάνιελ Πράνιτς.

Ο Κροάτης επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου θα δώσει το παρόν στο παιχνίδι με το Καμερούν, από το οποίο θα εξαρτηθεί το αν οι κροάτες θα συνεχίσουν την περιπέτεια τους στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Όπως δήλωσε και ο Πράνιτς: «Είναι έτοιμος να παίξει και να τα δώσει όλα. Αυτό μας κάνει σίγουρα ισχυρότερους», είπε αρχικά ο μέσος του Παναθηναϊκού και συνεχίζοντας είπε:
«Ο Νίκιτσα Γέλαβιτς τα πήγε πολύ καλά απέναντι στην Βραζιλία. Όμως ο Μάριο είναι ο… Μάριο. Τον χρειαζόμαστε. Είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα χωρίς αυτόν». Πηγή: sport-fm.gr

Όλα για όλα!!

Καμερούν και Κροατία έχουν ακόμη πιο δύσκολο έργο μετά την ισοπαλία στο Βραζιλία-Μεξικό και θα παίξουν τα… ρέστα τους στην μεταξύ τους κόντρα, ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Όλα για όλα
«Που θα βρω αναπληρωματικό, είναι τραυματίας ο Ετό». Αρχηγού απόντος το Καμερούν μετά την ήττα από το Μεξικό στην πρώτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει (01:00) την Κροατία, που επίσης έφυγε με άδεια χέρια από το πρώτο του ματς στο Μουντιάλ 2014.

Η ομάδα του Βόλκερ Φίνκε θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό του επιθετικό, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και φαίνεται πως δεν θα τον ξαναδούμε να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ωστόσο, έχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση ο Γερμανός τεχνικός. Ο φορ της Λοριάν, Βινσέντ Αμπουμπακάρ, βγήκε δεύτερος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος με 16 γκολ, πίσω από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Από την άλλη οι Κροάτες θα έχουν στη διάθεση τους τον αρχηγό τους, Ντάριο Σρνα, που θα φορέσει για 48η φορά το περιβραχιόνιο, όχι όμως και τον Ντάνιελ Πράνιτς. Εκτός βασικής ενδεκάδας θα είναι όπως φαίνεται και πάλί ο γκόρντον Σίλντενφελντ. Και στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Λόβρεν Τσόρλουκα.

Πιθανές ενδεκάδες

Καμερούν (Φίνκε): Ιτάνζ, Μπεντίμο, Ματίπ, Ενκουλού, Τζέγκουε, Σονγκ, Μακούν, Εμπιά, Μουκάντζο, Τσούπο-Μοτίνγκ, Αμπουμπακάρ.

Κροατία (Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Σαμίρ, Πέρισιτς, Όλιτς και Μάντζουκιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Νέα πρόταση ΠΑΟΚ για Στοχ!!

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε νέα πρόταση στη Φενέρμπαχτσε για τον δανεισμό του Στοχ σύμφωνα με δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας.

Νέα πρόταση ΠΑΟΚ για Στοχ
Δεν το βάζει κάτω ο ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας, ο Δικέφαλος του Βορρά κατέθεσε νέα πρόταση στη Φενέρμπαχτσε με την οποία ζητά να δανειστεί τον Μίροσλαβ Στοχ.

Ωστόσο όπως επισημαίνει, η ελληνική ομάδα δεν έχει αλλάξει κάτι στο ποσό της ρήτρας αγοράς του παίκτη.

Επιμένει αυτό να είναι στα δύο εκατομμύρια ευρώ και όχι στα τέσσερα εκατομμύρια, όπως και σε αυτό της συμφωνίας η οποίας ήταν σε ισχύ στη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλήτρια είσαι…!!

Η Ισπανία θέλει να αφήσει πίσω την «πεντάρα» από την Ολλανδία, ενώ δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών στο ματς με την Χιλή από την οποία απέχει τρεις βαθμούς.

Πρωταθλήτρια είσαι…
Τη «σφαλιάρα» της πρώτης αγωνιστικής στο ματς με την Ολλανδία θα προσπαθήσει να ξεπεράσει η Ισπανία, η οποία θα κοντραριστεί στις 22:00 με τη Χιλή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θέλουν πάση θυσία τη νίκη στο ματς με την ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι, ώστε να μην μπλέξουν σε μπελάδες, διότι ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας, μπορεί να μην τους φτάνει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα κάνει κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι Τσάβι και Πικέ, που αγωνίστηκαν σε ολόκληρη την αναμέτρηση με τους «οράνιε», θα αποτελέσουν δύο από αυτές. Αντιθέτως, ο Ίκερ Κασίγιας που κατά κοινή ομολογία ήταν κάκιστος στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, θα διατηρήσει τη θέση του.

Η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει στο αποψινό ματς αποτελεί δύσκολο «γρίφο», ενώ υπενθυμίζεται πως στο πρώτο παιχνίδι έπαιξαν οι: Κασίγιας, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63’ Πέδρο), Τσάβι, Σίλβα (78’ Φάμπρεγας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63’ Τόρες).

Σε ότι αφορά την παράδοση είναι με το μέρος της Ισπανίας, η οποία σε δέκα ματς μετράει οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες κόντρα στη Χιλή.

Πιθανές ενδεκάδες

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Τζόρντι Άλμπα, Ράμος, Μαρτίνες, Χουαφράν, Μπούσκετς, Φάμπρεγας, Τσ. Αλόνσο, Πέδρο, Ινιέστα, Ντιέγο Κόστα.

Χιλή: (Σαμπαόλι): Μπράβο, Μέδελ, Χαρλ, Σίλβα, Ίσλα, Αράνγκις, Ντίας, Μένα, Βιδάλ, Βάργκας, Σάντσες.Πηγή: sport-fm.gr

Δοκιμασία με τη Νιούκαστλ για την πρωταθλήτρια!!

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ στο σημαντικότερο παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2014-15 όπως προέκυψε μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε.

Δοκιμασία με τη Νιούκαστλ για την πρωταθλήτρια
Με την Νιούκαστλ εκτός έδρας θα τεθεί αντιμέτωπη η κάτοχος του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι για την πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2014-15, όπως προέκυψε από την κλήρωση για το νέο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Λουίς Φαν Χάαλ, πια στον πάγκο της, θα ξεκινήσεις τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Σουόνσι, ενώ η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ».

Η Τσέλσι θα παίξει με την Μπέρνλι και η Άρσεναλ με την Κρίσταλ Πάλας.

Το νέο αγγλικό πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 16 Αυγούστου…

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν θα πραγματοποιηθεί αρκετά νωρίς!

Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, θα κονταροχτυπηθούν οι δύο ομάδες που έδωσαν τη μάχη για την κατάκτηση του προηγούμενου τίτλου, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ στο Ίτιχαντ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με την Λίβερπουλ να υποδέχεται την Έβερτον, ενώ την 1η Νοεμβρίου το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.



Η πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ

Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας
Μπέρνλι - Τσέλσι
Λέστερ - Έβερτον
Λίβερπουλ - Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι
ΚΠΡ - Χάλ
Στόουκ - Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ - Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ – Τότεναμ Πηγή: sport-fm.gr

Με φόρα για την πρόκριση!!

Η Ολλανδία, προερχόμενη από τη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας, θέλει να καθαρίσει από σήμερα (18/6, 19:00) την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ κόντρα στην Αυστραλία, με την οποία έχει κακή παράδοση.

Με φόρα για την πρόκριση
Εδώ έριξε πέντε στην Ισπανία, στην Αυστραλία θα «κολλήσει»;

Η Ολλανδία με φορά από την επιβλητική νίκη επί των Παγκόσμιων Πρωταθλητών με 5-1 και θέλει να σφραγίσει στο Πόρτο Αλέγκρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ στο ματς με την θεωρητικά αδύναμη ομάδα του ομίλου.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαλ θα αντιμετωπίσει στο «Beira-Rio» αυτήν του Ποστέκογλου, που έχασε με 2-1 από τη Χιλή στην πρώτη αγωνιστική. Ο έμπειρος τεχνικός θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Το μόνο που ίσως μπορεί να τον προβληματίζει είναι η παράδοση, που όσο και αν φαίνεται απίστευτο είναι κόντρα στην ομάδα του. Σε τρία ματς κόντρα στους Αυστραλούς οι «οράνιε» ΔΕΝ έχουν σημειώσει και μετρούν μια ήττα και δύο ισοπαλίες.

Πιθανές ενδεκάδες

Αυστραλία (Ποστεκογλου): Ράιαν, Νταβιντσον, Σπιράνοβιτς, Γουίλκισον, ΜακΓκόγουαν, Τζεντινα, Μίλιγκαν, Μπρεσιάνο, Όοαρ, Λέκι, Κέιχιλ.

Ολλανδία (Φαν Χαλ): Κίλεσεν, Ιντί, Φλάαρ, Φρέιγ, Μπλιντ, Γκουζμάν, Ντε Γιόνγκ, Τζανμάτ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε ξανά και ανακοινώνεται!!

Άμεσα αναμένεται να επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας της Νίκης Βόλου με τον Ολλανδό τεχνικό Βίλιαν Φλουτ, ενώ απομένει ακόμη μια συζήτηση με τον πρόεδρο του συλλόγου. Παρελθόν ο Μανουσάκης.

Τα λένε ξανά και ανακοινώνεται
Στην Ελλάδα για λογαριασμό της Νίκης Βόλου βρίσκεται από την Τρίτη ο Ολλανδός τεχνικός Βίλιαν Φλουτ.

Ο Ανδρέας Πάτσης συζήτησε μαζί του τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τον συμβόλαιο του.

Ο 51χρονος προπονητής θα ξαναμιλήσει τις επόμενες ημέρες με τον πρόεδρο του συλλόγου της Μαγνησίας και εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί σύντομα η έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αντιθέτως, δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με έναν εκ των κορυφαίων της ομάδας στη σεζόν που πέρασε, τον Δήμο Μανουσάκη και αποχαιρέτησε τους Βολιώτες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ελληνικός Χρυσός» για τον Άρη!!

Αισιοδοξία στους υπεύθυνους του Άρη για το ενδεχόμενο συμφωνία με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» η οποία θα ανοίξει τον… δρόμο της συμμετοχής της ομάδας στη Football League.

«Ελληνικός Χρυσός» για τον Άρη
Δεν… βγαίνει λέξη από επίσημα χείλη!

Ωστόσο, εμμέσως πλην σαφώς αφήνουν ανοικτά πλέον αχτίδες αισιοδοξίας ότι έπειτα από πολλά ραντεβού είναι πολύ κοντά μια συμφωνία χορηγίας που θα αποφέρει στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως ξεπεράσει και τα 2 εκατ. ευρώ και θα επιτρέψει στην ομάδα να ανασάνει οικονομικά και φυσικά να αγωνιστεί στη Football League κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία με την οποία είναι σε συζητήσεις η διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη είναι η «Ελληνικός Χρυσός» η οποία επιθυμεί μέσα από την χορηγία στους κίτρινους να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα, και να διεισδύσει στον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «SportDay» το καθοριστικό ραντεβού της διοίκησης με τους εκπροσώπους της εταιρείας καναδικών συμφερόντων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες και αυτό που απομένει για να υπάρξει η συμφωνία είναι η έγκρισή της από το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.Πηγή: sport-fm.gr

Καλάθης προ των πυλών!!

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν, ώστε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ο Νικ Καλάθης, στον οποίο προσφέρεται «χρυσό» συμβόλαιο. Έντονο το ενδιαφέρον από ΤΣΣΚΑ, «Φενέρ», αλλά…

Καλάθης προ των πυλών
Έτοιμος να φορέσει την πράσινη φανέλα ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια είναι ο Νικ Καλάθης.

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά φαίνεται πως ο 25χρονος γκαρντ θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να τελειώσει άμεσα τη συγκεκριμένη υπόθεση και όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη», προσφέρει 7,5 εκατομμύρια δολάρια για τριετές συμβόλαιο στον 25χρονο γκαρντ.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το θέμα θα κλείσει σύντομα, καθώς απομένουν να διαδικαστικά για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του ομογενή play maker που φέτος αγωνίστηκε στους Μεμφις Γκριζλς.

Τα τούρκικα ΜΜΕ έλεγαν χθες ότι ο παίκτης ζήτησε διορία μέχρι την 1η Ιουλίου από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που τον θέλει στη «Φενέρ», αλλά ίσως να κλείσει το θέμα πολύ νωρίτερα. Πηγή: sport-fm.gr

Έφερε Σεγκούρα ο Μελισσανίδης!!

Στην Ελλάδα για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΑΕΚ ήρθε ο Χοσέ Σεγκούρα. Σε πρώτο πλάνο για την επίθεση Λάζοβιτς, Τζεμπούρ και στο... βάθος Παπαδόπουλος.

Έφερε Σεγκούρα ο Μελισσανίδης
Με τον Χοσέ Σενγκούρα είναι πιθανόν να συνεργαστεί ξανά η ΑΕΚ.

Ο Ισπανός, ο οποίος είχε περάσει από την ομάδα επί προεδρίας Νικολαΐδη, βρέθηκε τις περασμένες ημέρες στην Ελλάδα, ύστερα από επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη και συζήτησε με ανθρώπους της Ένωσης, σύμφωνα με το «Goal».

Ο 53χρονος ήταν άμεσος συνεργάτης του συμπατριώτη του Λορένσο Σέρα Φερέρ, που έκατσε στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο τη σεζόν 2006-07 και μέχρι τα μέσα της αγωνιστικής περιόδου 2007-08. Δεν έχει γίνει γνωστό για ποιο πόστο προορίζεται και είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη αυτή τη στιγμή, διότι στη θητεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε από διάφορες θέσεις. Μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι προορίζεται για αντί-Λυμπερόπουλος, δηλαδή για τεχνικός διευθυντής, ενώ παραμένει σταντ μπάι ο Τσιάρτας.

Στη Λίβερπουλ, ήταν επικεφαλής των τμημάτων υποδομής, όπως αρχικά και στον Ολυμπιακό (στον οποίο πήγε μετά την ΑΕΚ). Στη συνέχεια όμως ανέλαβε χρέη προπονητή, όταν έφυγε ο Τάκης Λεμονής από τους «ερυθρόλευκους» και κατέκτησε τους δύο εγχώριους τίτλους. Ωστόσο, εκείνο το πρωτάθλημα δεν θέλουν να το θυμούνται με τίποτα οι φίλοι της ΑΕΚ, διότι το έχασαν λόγω της υπόθεσης Βάλνερ.

Σε ότι αφορά τον επιθετικό στην ΑΕΚ περιμένουν νεώτερα για τον Ράφικ Τζεμπούρ. Αν μείνει ελεύθερος από τη Νότινγχαμ Φόρεστ θα γίνει πρώτος στόχος. Νεότερα για τον Λάζοβιτς από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχουν. Ωστόσο, ο Σέρβος έχει στην αναμονή και την Παρτιζάν, η οποία του κατέθεσε πρόταση για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με αυξημένες αποδοχές. Οι επαφές με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο έχουν παγώσει, αλλά αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο, ίσως ασχοληθεί ξανά με τη συγκεκριμένη περίπτωση η ΑΕΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Ναι μεν ο Οτσόα, αλλά αυτή δεν είναι Βραζιλία!!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει πως ο Οτσόα μπορεί ν' αποτελεί καλή δικαιολογία, αλλά ο προβληματισμός για την έλλειψη δημιουργικότητας, παραμένει για την "σελεσάο"

Ναι μεν ο Οτσόα, αλλά αυτή δεν είναι Βραζιλία
Πραγματικά, δεν περίμενα ποτέ, να διαβάσω δηλώσεις Βραζιλιάνου παίκτη, που να λέει πως η ομάδα του σταμάτησε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα (Οτσόα), όταν μιλάμε για τέσσερις φάσεις σε όλο το ματς, εκ των οποίων οι τρεις πήγαν πάνω του. Ο Φρεντ δήλωσε κάτι τέτοιο, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Βραζιλιάνοι, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την ομολογουμένως πολύ καλή, αλλά όχι και απίθανη εμφάνιση του πορτιέρο της Αζαξιό. Αυτή η Βραζιλία, δεινοπαθεί δημιουργικά και αν δεν το αντιληφθεί και το λύσει σύντομα ο Σκολάρι, τύχη δίχως κραυγαλέο σπρώξιμο από την διαιτησία, δεν μπορεί να έχει σε αυτό το Μουντιάλ.

Αυτή η version της «σελεσάο», μπορεί ν’ άφησε πολλές υποσχέσεις στο Confederations την περσινή χρονιά, αλλά μέχρι τώρα είναι προβληματική. Μπορεί με την Κροατία, να καθάρισε ο Ιάπωνας με το πέναλτι, αλλά σήμερα πάλι, απέναντι σε ένα σφριγηλό Μεξικό, είχε φανερό πρόβλημα δημιουργίας. Μάλιστα θεωρώ πως είναι και κάτι που σε τρελαίνει και λίγο, είσαι δεν είσαι φαν της Βραζιλίας, το να κάθεσαι να συζητάς για ένα παιχνίδι που έκανες τέσσερις φάσεις.

Με τον Νεϊμάρ να παίρνει τη μπάλα από πίσω για να τους περάσει όλους και τον Όσκαρ σε μεγάλο μέρος του αγώνα, μπλοκαρισμένο στον άξονα, η Βραζιλία δεν θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερη τύχη. Αν στις τέσσερις ευκαιρίες, λογαριάσεις πως οι δύο είναι από στημένα, μένουν δύο στιγμές δημιουργίας για να συζητάει η Βραζιλία, σε ένα Μουντιάλ που γίνεται σπίτι της. Ο Σκολάρι, οφείλει να βρει τρόπο, να δουλέψει πάνω στην ομοιογένεια της ομάδας. Απέναντι σε καλύτερους επιθετικά αντιπάλους από το Μεξικό, αν δεν μπορεί να σκοράρει ή σκοράρει και κάνει φάσεις με το σταγονόμετρο, είναι βέβαιο πως θα έχει άσχημη κατάληξη η Βραζιλία. Ασφαλώς σε όλα αυτά, οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και την αφόρητη πίεση για την κούπα, που δέχονται οι παίκτες της "σελεσάο" κι έτσι το πράγμα, γίνεται ακόμα χειρότερο, αφού στα αγωνιστικά προστίθεται και οι απαιτήσεις από αυτή την ομάδα.

Στα εντυπωσιακά της ημέρας, το γεγονός πως τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που σημειώθηκαν την Τρίτη, ήρθαν από αναπληρωματικούς. Άλλα δύο είχαν σημειώσει οι Ελβετοί (Μεχμέντι και Σεφέροβιτς) την Κυριακή κι ένα ο Μπρουκς για τις Η.Π.Α, όπως και ο Ουρένια που είχε σημειώσει το 3ο γκολ της Κόστα Ρίκα. Είναι σαφές, όσο προχωράει το τουρνουά, πως οι εφεδρείες, ίσως παίξουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Οι λίγοι διεθνείς θα είναι αβαντάζ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Ο Παναθηναϊκός μετά από χρόνια έχει μόλις τρεις παίκτες στο Μουντιάλ, που μπορεί να είναι και δύο από τον Ιούλιο, αν δεν υπάρχει καμία ανατροπή και παραμείνει ο Σίλντεφελντ(που παίζει με την Εθνική Κροατίας). Τον Καπίνο στην Εθνική Ελλάδας και τον Πράνιτς στην Εθνική Κροατίας .
Σίγουρα για τον Παναθηναϊκό, για το πρεστίζ της ομάδας, που τόσα χρόνια είχε συνηθίσει να έχει αρκετούς διεθνείς δεν είναι καλό. Αυτό, όμως, το γεγονός, του δίνει ένα αβαντάζ ενόψει του πρώτου προκριματικού του τσάμπιονς λιγκ, που θα γίνει στο τέλος Ιουλίου. Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει από την αρχή της προετοιμασίας και ξεκούραστους τους περισσότερους παίκτες της βασικής ενδεκάδας. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί με τους υποψήφιους αντιπάλους των «πρασίνων», που έχουν παραπάνω παίκτες, που τους εκπροσωπούν στο Μουντιάλ. Και στον πρώτο προκριματικά αυτό παίζει μεγάλο ρόλο.
Και ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα έχει αβαντάζ. Μπορεί να υστερεί από κάποιες ομάδες σε ποιότητα(Ζενίτ, Μπεσίκτας), αλλά υπερτερεί σε ετοιμότητα, αφού θα μπορεί να δουλέψει με σχεδόν όλους τους παίκτες από τις αρχές Ιουλίου. Για αυτό λέω, ότι το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός έχει τόσο λίγους διεθνείς σε αυτό το Μουντιάλ μπορεί να είναι άσχημο για το πρεστίζ της ομάδας και το ταμείο της (ειδικά αυτή την εποχή το να εισέπραττε ένα μεγάλο ποσό από την παρουσία διεθνών θα ήταν πολύ σημαντικό), αλλά αγωνιστικά είναι το μεγάλο του όπλο.
Και επίσης ένα άλλο όπλο για την ομάδα του Αναστασίου είναι, το γεγονός, ότι με εξαίρεση τον Σίλντεφελντ, που αυτή την στιγμή φαίνεται ότι μάλλον θα φύγει δεν θα έχει χάσει άλλον παίκτη του βασικού κορμού. Αυτά με δεδομένο, ότι θα παραμείνει ο Αμπέντ και δεν θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη με τον Πράνιτς.
Οπως και να έχει είναι άλλο, να χτίζεις μία ομάδα από την αρχή με οκτώ και εννέα νέους παίκτες και να έχεις μπροστά του προκριματικό τσάμπιονς λιγκ και άλλο να στηρίζεσαι στους οκτώ, εννέα παίκτες της ενδεκάδας, που τελείωσε την προηγούμενη σεζόν. Φυσικά και με δεδομένο, ότι ο «Σιφο» φεύγει πρέπει μέχρι τις αρχές Ιουλίου να έχει αποκτηθεί ο στόπερ που θα πάρει την θέση του, για να προσαρμοστεί στην ομάδα και να μπορεί να βοηθήσει στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ

Πηγή: gazzetta.gr

Ο «εργάτης» της Βραζιλίας!!

Ο Πολ Γουάιλκς γράφει για τον Λουίζ Γκουστάβο, τον… ταπεινό εργάτη της Βραζιλίας στο Μουντιάλ.
Όταν σκέφτεσαι το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, οι εικόνες που έρχονται στο μυαλό είναι πιθανότατα εκείνες του Πελέ, του Ρονάλντο, του Ροναλντίνιο και του Νεϊμάρ. Φαντεζί παικτών, που εξάπτουν την φαντασία και ξεσηκώνουν τα πλήθη. Παρόλα αυτά, κάθε ομάδα της Βραζιλίας είχε έναν αμυντικό μέσο, που κρατούσε τα πράγματα απλά. Παίκτες όπως ο Ντούνγκα, ο Μάουρο Σίλβα και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκαναν τέλεια τη δουλειά τους, προκειμένου να δώσουν μεγαλύτερη ελευθερία στους μεσοεπιθετικούς.
Η Premier League έχει προσελκύσει τους περισσότερους μέσους του… είδους. Ο Φερναντίνιο παίζει στην Μάντσεστερ Σίτι, ο Λούκας στη Λίβερπουλ, ο Ραμίρες στην Τσέλσι και ο Σάντρο στην Τότεναμ. Η Βραζιλία του Σκολάρι θυμίζει τις ομάδες των προηγούμενων Μουντιάλ.
Έχει, όμως, περισσότερα μεγάλα αστέρια σε αμυντικογενείς θέσεις παρά στην επίθεση και η πρεμιέρα με την Κροατία έδειξε μία ανθεκτικότητα, που σπάνια βλέπαμε στην πρώτη θητεία του Σκολάρι στον πάγκο. Οι δύο σκόρερς, ο Νεϊμάρ και ο Όσκαρ, φυσιολογικά τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους, όμως ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Λουίζ Γκουστάβο, που επέτρεψε στην Βραζιλία να επιτεθεί με επιτυχία. Αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο, καθώς οι Κροάτες είχαν στη μεσαία γραμμή τρία εκπληκτικά 10άρια, φυσικά με διαφορετικό ρόλο ο καθένας.
Ο Γκουστάβο ήταν μπροστά από την αμυντική τετράδα και δεν άφησε χώρο στους Κόβατσιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς να βγάλουν γρήγορες αντεπιθέσεις. Αυτό οδήγησε τους Κροάτες να παίξουν από τα άκρα και κυρίως από τη πλευρά του Ντάνι Άλβες.

Ο συναγωνισμός για μία θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής στην Βραζιλία του Σκολάρι είναι τεράστιος και η απόφαση του Γκουστάβο να αφήσει την Μπάγερν του Γκουαρδιόλα το προηγούμενο καλοκαίρι, τον δικαιώνει απόλυτα.
Μπορεί ο προορισμός του να εξέπληξε πολλούς, όμως αποφάσισε να υπογράψει στην Βόλφσμπουργκ και όχι στην Άρσεναλ, που μέχρι ένα σημείο ήταν το μεγάλο φαβορί. Οι Λύκοι, φυσικά, μπορούσαν να του προσφέρουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Γκουστάβο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Βόλφσμπουργκ και βοήθησε τη νέα του ομάδα να βγει στην Ευρώπη. Η κύρια δουλειά του είναι να μην αφήνει τους αντιπάλους να βγουν γρήγορα στην αντεπίθεση και να δίνει με σιγουριά την μπάλα στους συμπαίκτες του. Ο Γκουστάβο, όμως, προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν τυπικό «καταστροφέα» παιχνιδιού. Δεν τελείωσε τη σεζόν στην Bundesliga μόνο στο top 10 στα τάκλιν, αλλά ήταν και στην κορυφαία 20άδα στα κοψίματα και στο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες. Στο ματς με την Κροατία κανένας συμπαίκτης δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει στο τελευταίο.

Οι παραπάνω ικανότητές του ήταν εμφανείς στην πρεμιέρα. Μπορεί οι πάσες του να είναι «σίγουρες», όμως είναι αποτελεσματικές. Το κοψίματα και οι κερδισμένες μπάλες ήταν επίσης τα περισσότερα στο ματς.

Όταν οι Βραζιλιάνοι έχουν την κατοχή, ο Μαρσέλο με τον Ντάνι Άλβες ανεβαίνουν, κάτι που σημαίνει ότι οι Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ μένουν χωρίς κάλυψη στην άμυνα. Σε αυτή την περίπτωση η δουλειά του Γκουστάβο είναι να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας ανάμεσά τους.
Η πειθαρχία του είναι εκπληκτική, όμως δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο για το ταμπεραμέντο του. Είναι φυσιολογικό ένας παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά να κάνει πολλά φάουλ και να δέχεται πολλές κάρτες, όμως οι τρεις κόκκινες την περασμένη σεζόν στην Bundesliga δεν ήταν κάτι το φυσιολογικό.
Όσο προχωράμε στη διοργάνωση ο κίνδυνος ο Γκουστάβο να μαζέψει πολλές κάρτες είναι ορατός και μαζί το ρίσκο να χάσει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Για να κερδίσει η Βραζιλία το Μουντιάλ σπίτι της, θα πρέπει ο μέσος της Βόλφσμπουργκ να κρατήσει την ψυχραιμία του μέχρι το τέλος.

Πηγή: gazzetta.gr

Ήρεμα αρχηγέ!!

Μάνα είναι μόνο μια! Η Αντζελα Μαρία στάθηκε καλύτερα από ψυχολόγος και έκανε τα πάντα, ώστε ο Τιάγκο Σίλβα να μείνει όρθιος και να κάνει το ιδανικό ντεμπούτο ως αρχηγός της Βραζιλίας. 
Ως ο πρώτος rookie αρχηγός από το 1990, ο Τιάγκο Σίλβα είχε πρόβλημα ακόμα και στο να κοιμηθεί. Ο Βραζιλιάνος δεν διάλεξε ψυχολόγο, αλλά τη βοήθεια της μητέρας του για να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση. Το να μιλάει με την κα. Άντζελα Μαρία ήταν όμως κάτι σύνηθες  και τα προηγούμενα χρόνια.
Η πρώτη φορά που έπαιξε στο φετινό τουρνουά ως αρχηγός ήταν την περασμένη Πέμπτη. Η βραζιλιάνικη ομάδα δεν είχε rookie αρχηγό από την εποχή του Ρικάρντο Γκόμες, που είχε το περιβραχιόνιο το 1990. Το άγχος... έριξε τον νέο αρχηγό. Ο Φελίπερ Σκολάρι είχε τη δική του γραμμή... SOS και η Ρετζίνα Μπραντάο κλήθηκε αμέσως να βοηθήσει. «Ο στόχος ήταν να πάρουμε το βάρος και την πίεση από τους ώμους της ομάδας.
Ο Τιάγκο έχει μεγάλη στήριξη από την μητέρα του την κυρία Άντζελα Μαρία. Η μητέρα του ήταν παρούσα στην Arena Corinthians, είναι το... αγχολυτικό του», τόνισε η ψυχολόγος.
«Μιλάγαμε συνεχώς στο τηλέφωνο. Του ζητούσα να μην έχει άγχος. Όμως αυτό δεν άλλαζε και τόσο τα πράγματα επειδή ήταν λογικό να νιώθει έτσι λόγω της πρεμιέρας του ως αρχηγός. Δεν κοιμόταν καλά, ένιωθε για τα καλά την πίεση και σίγουρα όλα αυτά τον επηρέαζαν». Ο ίδιος ζήτησε από την οικογένειά του να βρίσκεται στο γήπεδο και λίγο πριν την έναρξη θα έχει επαφή μαζί τους. Ο Σκολάρι μόνο ευτυχισμένος θα αισθάνεται, αφού ξέρει πως μάλλον βρήκε το... φάρμακο για να χαλαρώσει τον αρχηγό του.
Η ομάδα της Βραζιλίας είχε rookie αρχηγούς που σήκωσαν τρεις φορές την κούπα: ο Μπελίνι το '58, ο Ράμος το '62 και ο Τόρες το '70. Επίσης από τους 11 της Σελεσάο οι Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Νεϊμάρ και Χουλκ έπαιξαν πρώτη φορά στο Παγκόσμιο την περασμένη Πέμπτη. Ο Τιάγκο Σίλβα... ξέσπασε ακούγοντας τον εθνικό ύμνο, κάποιοι φοβήθηκαν πως θα καταρρεύσει, αλλά η μητέρα του και η ψυχολόγος του ήξεραν πως ήταν έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση.
Η πρώτη και πολύ μεγάλη ένταση πέρασε. Η μητέρα του θα κάνει και κάποια άλλα τηλεφωνήματα για να ηρεμήσει τον Τιάγκο Σίλβα και να τον κάνει να βρεθεί πιο κοντά στο τρόπαιο της 13ης Ιουλίου.

Τι λέει η μητέρα του για την παρουσία του στο Μουντιάλ με το περιβραχιόνιο του αρχηγού; «Συχνά λέω πως εάν αυτό γίνει θα είναι μία αποστολή που εκπληρώθηκε. Παλεύεις για ένα παιδί, το παιδί σου όσο πιο πολύ μπορείς και σε ενδιαφέρει πάντα σε μεγάλο βαθμό. Σήμερα βλέπω πως το παιδί μου είναι στα χέρια του Θεού. Στα σωστά χέρια ξέροντας το τι θέλει για την ζωή του, το ποδόσφαιρο και το μέλλον του».
Πηγή: gazzetta.gr

Θρήνος για Αλκέτα Παναγούλια!

"Σκυλίσια Μέρα" με την τεράστια απώλεια του Αλκέτα Παναγούλια, του προπονητή που πήγε για πρώτη φορά την Ελλάδα σε Γιούρο και Μουντιάλ.
Ήταν 18 Ιουνίου 2012 όταν ο Αλκέτας Παναγούλιας έφευγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια. Γεννημένος στις 30 Μαϊου 1934 στη Θεσσαλονίκη είχε μεγάλη προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με κορυφαίες του στιγμές τα εισιτήρια για το Γιούρο του 1980 και το Μουντιάλ του 1994. Ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα πήγε στις δυο διοργανώσεις.
Ο Παναγούλιας καταξιώθηκε σαν ποδοσφαιριστής στον Άρη όπου αγωνίστηκε για 11 χρόνια. Σαν προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 1967 από τον Ελληνοαμερικανικό της Νέας Υόρκης (τρία Κύπελλα), ενώ στη συνέχεια έγινε βοηθός στην Εθνική και πρώτος προπονητής από το 1973. Το 1980 οδήγησε την Εθνική στο Γιούρο της Ιταλίας.
Στη συνέχεια έκατσε στους πάγκους του Ολυμπιακού (κατακτώντας πρωταθλήματα), της εθνικής ΗΠΑ, του Άρη, του Λεβαδειακού και του Ηρακλή.
Το 1992 ανέλαβε εκ νέου προπονητής της Εθνικής Ελλάδας για να την πάει με πανηγυρικό τρόπο στο Μουντιάλ του 1994, κάτι που επίσης συνέβη για πρώτη φορά. Και ήταν τεράστια επιτυχία, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, έστω κι αν σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε βαριές ήττες. 
Πηγή: sportdog.gr

Ούτε στο νυχάκι τους ο Νεϊμάρ!!

«Ντου από Παντού» για το κάζο της Βραζιλίας που παραλίγο να χάσει κιόλας από το Μεξικό... Δεν είναι ηγέτης ο Νεϊμάρ. Κοιμάται όρθιος ο Φρεντ.Εγώ θα ρωτήσω κάτι. Έχει καμία σχέση αυτός ο Νεϊμάρ που μας έχουν ζαλίσει με τον Ροναλντίνιο; Με τον Ρονάλντο όταν ήταν στα ντουζένια του και πριν γίνει 100 κιλά; Με τον Ριβάλντο; Ούτε στο νυχάκι τους δεν φτάνει.

Και τα τσιμέντα
Καλά, δεν τον βάζω καν στην ζυγαριά με μεγαθήρια του παρελθόντος όπως ο Πελέ, ο Γκαρίντσα, ο Ζίκο, ο Σόκρατες γιατί θα γελάνε και τα τσιμέντα.

Δεν είναι ηγέτης
Τι να το κάνω, λοιπόν, ότι τρέχει γρήγορα στον χώρο ο Νεϊμάρ; Αυτό το έκανε και ο Ρομπίνιο. Σιγά τα αυγά. Μπορείς, κύριε, να γίνεις ηγέτης της Βραζιλίας; Μέσα στο σπίτι σου παίζεις. Τι άλλο θες, δηλαδή;

Ούτε στην Μπάρτσα
Και του κάθονται φάσεις, όμως δεν στέλνει την μπάλα στο πλεχτό. Παίζει νευρικά. Άρα, πώς θα γίνει μεγάλος παίκτης; Ή μήπως έκανε τίποτα στην Μπαρτσελόνα και δεν το είδαμε; Άφαντος ήταν. Υποτίθεται θα έδινε φρέσκο αέρα και τελικά τον πήρε η μπάλα κι αυτόν.

Ούτε για Σούπερ Λίγκα
Θα πει κάποιος «μόνο τον Νεϊμάρ κοιτάς;». Αυτός, όμως, είναι υποτίθεται ο ηγέτης. Αν δεν κάνει τη διαφορά, ποιος θα την κάνει; Ο περιπατητής ο Φρέντ που δεν είναι ούτε για Σούπερ Λίγκα; Αυτός κοιμάται όρθιος.

Δεν μπορεί
Θέλω να πω ότι έχει η Βραζιλία κάποιους παίκτες. Όπως τον Όσκαρ. Εδώ, όμως, χρειάζεται κι αυτόν που θα σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα. Μπορεί ο Νεϊμάρ να το κάνει αυτό; Πως; Μόνο με τα σπριντ; Ρε παιδιά, έχει καμία σχέση αυτός με τον π.χ. Ροναλντίνιο; Μην τρελαθούμε τώρα.

Παραλίγο
Όσο για το ματς, να λέει καλά η Βραζιλία που δεν έχασε στο τέλος. Ο Οτσόα κράταγε πίσω, οι Μεξικανοί σουτάρανε και παραλίγο να το κάνουν το 0-1...Πηγή: sportdog.gr

Παίκτες, όχι Σαμουράι θα αντιμετωπίσει η εθνική!

Μην τρελλαθούμε. Μή θέλουν να τρελλάνουν κόσμο όλοι αυτοί που την παίζουν με τα κλισέ. Παντσέρ οι Γερμανοί, ταυρομάχοι οι Ισπανοί, λιοντάρια οι Εγγλέζοι και πάει λέγοντας. Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Και εντυπωσίαζε ο άλλος με τα στερεότυπα και εύκολα παραμύθι φούρναρης παριστάνει τον διαβασμένο. Τον κουλτουριάρη.
Δεν υπάρχουν σαμουράι στην Ιαπωνία. Έχουν απομείνει οι στολές τους και τα σπαθιά τους στα μουσεία. Και όπως γύρω από την Ακρόπολη τα τουριστικά μαγαζιά πουλάνε αντίγραφα αγγείων κι άλλων εμβληματικών αντικειμένων της αρχαίας Ελλάδος, έτσι και στην Ιαπωνία θα βρεις απομιμήσεις της μεσαιωνικής εποχής, από τα χρόνια των Σογκούν.
Έχουν πεθάνει οι σαμουράι. Τους πάτησε το τραίνο του Β' παγκοσμίου πολέμου. Και τον τελειωτικό θάνατο τον προκάλεσε η υπερταχεία της παγκοσμιοποίησης. Τη μνήμη των σαμουράι και της αήττητης Ιαπωνίας άντε να την κρατάνε, να προσπαθούν να την διατηρήσουν κάποιες μυστικές εθνικιστικές οργανώσεις, που ακόμα έχουν αναμένη τη φλόγα της εκδίκησης στον Αμερικάνο. Της τιμωρίας του Αμερικάνου, του νικητή του πολέμου πριν 70 χρόνια, του ρίπτη της ατομικής μπόμπας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Ποδοσφαιριστές θα βρουν αντίπαλους οι Έλληνες διεθνείς στο μουντιάλ, όχι Ιάπωνες καμικάζε, πιλότους αυτοκτονίας. Πάνε αυτά, έχουν τελειώσει. Η βιομηχανική Ιαπωνία έχει προσκυνήσει συνειδητά τον καπιταλισμό και έχει ξεκόψει από το πρόσφατο παρελθόν της. Όπως οι Σπαρτιάτες της αρχαίας Ελλάδας έτσι και οι Ιάπωνες ποτέ των ποτών δεν παραδόθηκαν. Κι όταν το διέπραξε ο αυτοκράτοράς τους στον Β' παγκόσμιο πόλεμο, ακολούθησαν ατελείωτες τελετουργικές αυτοκτονίες με σπαθί σαμουράι στα σπλάχνα, τόσο από αξιωματικούς του στρατού, όσο και από απλούς πολίτες.

ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ μοιράζει ο Παπασταθόπουλος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Καλή είναι η κουβέντα για την εθνική μας. Πολύ καλή. Για όποιον καταλαβαίνει, για όποιον έχει καθαρό κεφάλι κι όχι γεμάτο κοπριά. Επί του θέματος.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δημοσιογράφοι είναι, βρίσκονται στη Βραζιλία και κάθε μέρα στέλνουν δουλειά. Δηλώσεις ποδοσφαιριστών. Τι άλλο. Είπαμε. Δεν είναι κακό να μιλάς. Τι λες, όμως. Και πώς πίνεις, πώς χωνεύεις αυτά που λέγονται.
«Προσπαθήσαμε» είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αναφερόμενος στο ματσάκι με την Κολομβία. Τι είπε το παλληκάρι; Αυτοκαταργήθηκε. Και μαζύ πήρε τις ποδοσφαιρικές ταυτότητες των συμπαικτών του. Αυτό έκανε ο παίκτης.
Όταν οι παίκτες προσπαθούν και παρουσιάζουν μια άθλια εμφάνιση, και αρπάνε τριάρα από έναν μέτριο και φοβισμένο αντίπαλο, τότε ομολογούν οι δικοί μας ότι δεν είναι παίκτες. Τόσο απλά. Ότι δεν άξιζαν να πάνε στο μουντιάλ.
Δεν απέφυγε ο συμπαθής Παπασταθόπουλος τις καραμέλες που πουλάνε όλα τα περίπτερα. «Θα διορθώσουμε τα λάθη μας, είμαστε ενωμένοι, μη τα ισοπεδώνουμε όλα». Να τελειώνουμε.
Όσοι κάνουν κριτική στην εθνική ομάδα, όσοι περιμένουν περισσότερα, δεν σημαίνει ότι ισοπεδώνουν κάτι. Απεναντίας, ισοπεδώνουν, σχεδόν καταργούν κάθε σκέψη εκείνοι που πιπιλάνε το γλειφιτζούρι «Μην τα ισοπεδώνουμε όλα».

Πηγή: sportdog.gr

Μακράν ο καλύτερος... μάνατζερ του Μουντιάλ!!

Την είδαμε την Βραζιλία. Και το Μεξικό επίσης. Δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το παιχνίδι. Άλλα πράγματα ήταν εντυπωσιακά... Γράφει ο Κώστας Γκόντζος.Η... κόμμωση για παράδειγμα, ή για την ακρίβεια η μπογιά που έβαλαν στα μαλλιά τους Ντάνι Άλβες και Νεϊμάρ.

Είναι κι αυτό ένα χαρακτηριστικό. Μπορεί να μην σημαίνει και τίποτε, μπορεί να σημαίνει και πολλά. Το να κάθεσαι δηλαδή να αλλάζεις το χρώμα των μαλλιών σου ή να ασχολείσαι γενικότερα με τα μαλλιά σου, ανάμεσα σε δύο αγώνες για το Μουντιάλ.

Δεν μπορώ να φανταστώ για παράδειγμα... Γερμανό ποδοσφαιριστή να ασχολείται με τα μαλλιά του αυτές τις μέρες.

Τέλος πάντων.

Η ουσία είναι πως και φυσιογνωμικά αυτή η Βραζιλία δεν εμπνέει. Δεν έχουν  φάτσα παικταράδων δηλαδή οι περισσότεροι παίκτες της. Αν εξαιρέσεις τους Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Νταβίντ Λουίς, Όσκαρ, και φυσικά Ντάνι Άλβες και Νεϊμάρ (με ερωτηματικό το... βάψιμο), οι άλλες φάτσες είναι πολύ... δευτεράντσα για ομάδα που θέλει να λέγεται φαβορί για το Μουντιάλ.

Με αποκορύφωμα αυτό το... θηρίο που μπήκε αλλαγή του Φρεντ τον... Ζο.

Αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Σέντερ-φορ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ αυτή η φάτσα, αυτό το... άστριφτο πράγμα που προσπαθούσε να κάνει τον ποδοσφαιριστή, δεν έχει προηγούμενο.

Μπορεί λοιπόν απόψε να αναδείχθηκαν μορφές στο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα ο εκπληκτικός γκολκίπερ του Μεξικού. Που φάνηκε πόσο τεράστιος γκολκίπερ είναι όχι στις αποκρούσεις. Αλλά σε εκείνη την φάση που πετάγεται στο εκπληκτικό φάουλ του Νεϊμάρ και ενώ είναι στον αέρα, σε δέκατα δευτερολέπτου αντιλαμβάνεται ότι η μπάλα θα περάσει τελικά ελάχιστα άουτ και... τραβάει το χέρι του στον αέρα στην μέση της εκτίναξής του για να γλιτώσει το κόρνερ. Τεράστια ενέργεια. Πολύ τεράστια.

Ήταν λοιπόν μια μορφή ο συγκεκριμένος.

Αλλά μακράν απόψε αναδείχθηκε μια κορυφαία φυσιογνωμία στο Μουντιάλ. Κι αυτή είναι ο... μάνατζερ αυτού του Ζο. Αφού κατάφερε να κληθεί στην Εθνική Βραζιλίας αυτό το κριάρι και να παίξει κιόλας και μάλιστα σε παιχνίδι που δεν έχει κριθεί, ο τύπος είναι κορυφή.

Προφέσορας. Διδάκτωρ. Μακράν ο κορυφαίος μάνατζερ του Μουντιάλ χωρίς δεύτερο να τον συναγωνίζεται.Πηγή: sportdog.gr

Ρεσιτάλ Αλέφαντου κόντρα στους άσχετους!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το Μουντιάλ και εξηγεί γιατί θα είναι χάλια διοργάνωση αν το πάρει η Γερμανία. Ποιος σούπερ σταρ της Αγγλίας είναι... άμπαλος και τι λέει για Μέσι, Ιταλία και Ολλανδία.Και η Αργεντινή 5-3-2 έπαιξε στο α’ ημίχρονο. Η Αργεντινή ρε. Πού είναι κάτι άσχετοι που με έλεγαν ντεμοντέ, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν προπονήσει ποτέ ομάδα στη ζωή τους. Τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται χαμός με το 5-3-2. Να σου οι ιταλικές ομάδες, μεγάλες ιταλικές ομάδες, να σου μέχρι και η Ολλανδία του Φαν Χάαλ, είχε προηγηθεί η Φέγενορντ, να τώρα και η Αργεντινή με τον Μέσι.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Με ρωτάει ο Σινάνογλου πρώτα για τη Γερμανία. Θα πάω κόντρα στο ρεύμα. Το βρήκαν όλοι τώρα και λένε για τη Γερμανία επειδή νίκησε 4-0 την Πορτογαλία. Εγώ θα πω τη γνώμη μου: Αν η Γερμανία με αυτό το έμψυχο υλικό πάρει το Μουντιάλ, θα σημαίνει ότι το Μουντιάλ αυτό θα είναι χάλια! Υπάρχουν ομάδες να αντιμετωπίσουν αυτή τη Γερμανία.

Η Πορτογαλία ήταν χάλια και θυμάστε τι σας είχα πει όταν την είχα δει στο φιλικό με την Εθνική μας. Είχα αναλύσει ότι η Πορτογαλία δεν θα έχει τύχη στο Μουντιάλ, δεν την πιστεύω, χωρίς τον Ρονάλντο είναι ομαδίτσα, και επειδή ο Ρονάλντο έρχεται από πρόβλημα τραυματισμού και είναι πεσμένος, τραβάει αυτά που τραβάει η Πορτογαλία.

Με έναν προπονητή η Πορτογαλία «λίγο», μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Τους είχε στην άμυνα τέσσερις στην ευθεία να ανεβαίνουν ψηλά, καληνύχτα ζώνη νερουζούμι!

Πολύ καλύτερή της ήταν η Γερμανία. Όμως αυτό το υλικό της Γερμανίας- δεν το έχω ξαναπεί, το λέω τώρα, παρά την τεσσάρα- εμένα δεν με πείθει ότι μπορεί να πάρει το Μουντιάλ.
Ο Νόιερ είναι καλός τερματοφύλακας. Όμως με τον Μερτεσάκερ πίσω που στην Αγγλία τον έχουν διαλύσει, με τον Χούμελς που είναι εγκεφαλικός αλλά όχι γρήγορος και αυτός. Με τον Μπόατενγκ που τον ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, και με έναν Χέβεντες. Με τον Λαμ να παίζει φέτος σε νέα θέση στα χαφ, τον Κεντίρα να έρχεται από τραυματισμό και να έχει χάσει τη θέση του στη Ρεάλ από τους Μόντριτς, Αλόνσο, Ντι Μαρία που τα πήγαν μια χαρά. Με τον Κρόος ο οποίος είναι εγκεφαλικός αλλά μη γρήγορος. Με τον Οζίλ που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην Άρσεναλ. Με τον Μίλερ που ξεκίνησε από χαφ και τον κάνουν σέντερ φορ, απορώ με τους αντίπαλους προπονητές που δεν καθοδηγούν τα σέντερ μπακ τους πώς θα τον εξουδετερώσουνε. Ο δε Γκέτσε δεν είναι το μεγάλο ταλέντο που έλεγαν. Τα λέω τώρα για τη Γερμανία παρά το 4-0 που έριξε στην Πορτογαλία. Κόντρα στο ρεύμα.

Τώρα θάβουν τον προπονητή της Αργεντινής. Άγνωστος είναι στο ευρύ κοινό και τον θάβουν, ενώ τον Σάντος δεν τον ακουμπήσανε. Εγώ είδα στην Αργεντινή έναν προπονητή που το παλεύει, ψάχνεται, έπαιξε 5-3-2, στο β’ ημίχρονο το άλλαξε, έκανε έξυπνες αλλαγές, έβαλε μπροστά Χιγκουαίν με Αγκουέρο και είχε τον Μέσι στα χαφ. Έπαιξε 4-4-2 με ρόμβο.
Δυσκολευόταν στο γκολ η Αργεντινή αλλά οι Βόσνιοι δεν είναι ομαδίτσα, ήτανε πολύ καλά στημένη η Βοσνία. Πήρε τη νίκη η Αργεντινή και είδαμε μία γκολάρα του Μέσι αλά Μαραντόνα. Τρομερό γκολ. Έχει έρθει η ώρα του Μέσι, πρέπει να κάνει επιτέλους ένα μεγάλου τουρνουά με την Εθνική του διότι ως τώρα δεν έχει βοηθήσει την Εθνική και το ξέρει και ο ίδιος. Το έχει πει και ο ίδιος ότι αν δεν πάρει Μουντιάλ, δεν θα μπορεί να μείνει στην ιστορία τόσο μεγάλος όπως έμεινε ο Πελέ, όπως έμεινε ο Μαραντόνα.

Εγώ θεωρώ τον Μέσι επιπέδου Μαραντόνα, έχει τρομερά στοιχεία, είναι μέγας παικταράς, αλλά πρέπει να βοηθήσει επιτέλους την Εθνική του, όχι μόνο την Μπαρτσελόνα. Ίσως ήρθε η ώρα του.

Δεν έκανε μεγάλο ματς η Αργεντινή με τη Βοσνία, όμως ούτε η Βραζιλία έκανε μεγάλο ματς με την Κροατία, είδε το χάρο με τα μάτια της μάλιστα η Βραζιλία που με 180 εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους στην πατρίδα της και άπειρους παίκτες που έχει, δεν μπορεί να βρει έναν σέντερ φορ να πετάξει έξω τον Φρεντ που τον βλέπω και μου κάθεται στο στομάχι.

Από τις δευτεράντζες ομάδες, εκείνη που μου άρεσε ήταν η Αμερική! Ναι, οι ΗΠΑ μου αρέσανε, είχαν ένα 4-3-3 του Κλίσμαν καλά στημένο.
Πολύ καλή επίσης ήταν η Ελβετία με το 4-4-2 του Χίτζφελντ. Τρέχανε, αλληλοκαλύπτανε, και δεν έπαιζαν με καφενείο, το Εκουαδόρ δεν ήταν άσχημο, από κάτι Γκάνες και Ονδούρες ήταν καλύτερο.

Για τους Ολλανδούς τα αναλύσαμε μετά την 5άρα επί της Ισπανίας, εγώ τους ανέλυα εδώ πριν το Μουντιάλ, είχα αναφερθεί επανειλημμένως στο 5-3-2 του Φαν Χάαλ. Το β’ ημίχρονο του Ολλανδία- Ισπανία είναι το καλύτερο ματς που έχω δει ως τώρα στο Μουντιάλ. Έριξε η πονηρή αλεπού ο Φαν Χάαλ τον Ρόμπεν και τον Φαν Πέρσι πάνω στον Πικέ και τον Ράμος και τους διέλυσε.

Η Γαλλία επίσης μου άρεσε, και για αυτήν είχα αναφερθεί πριν το Μουντιάλ, ο Μπενζεμά είναι σε μεγάλη φόρμα, ο Βαλμπουενά έχει ρόλο- κλειδί, πάει και γίνεται τέταρτος χαφ και από αυτόν ξεκινάνε πολλά, φεύγει από την άκρη και παίζει μπροστά από τους 3 χαφ και πίσω από τον Μπενζεμά.
Η Αγγλία σας τα έχω ξαναπεί, δεν έχει παίκτες! Γενικώς το αγγλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια δεν έχει καλούς παίκτες, ο τελευταίος μεγάλος Άγγλος για εμένα ήταν ο Όουεν πριν τους τραυματισμούς, ήξερε μπάλα και ήταν ταχύς. Το αγγλικό πρωτάθλημα το φτιάχνουν οι καλοί ξένοι παίκτες που παίζουν εκεί.

Ο Ρούνεϊ όταν τον είδα από κοντά στο Καραϊσκάκη τα έχασα με το πόσο άμπαλος είναι, μην κολλάτε σε ονόματα, δεν ξέρει μπάλα. Από τους Άγγλους τώρα μόνο ο Στέρλινγκ φτουράει, είναι ντριμπλαδοράκος, είναι και γρήγορος, αλλά χρειάζεται έναν γκολτζή δίπλα του να του πετάει τη μπάλα.
Οι Ιταλοί με ένα 4-4-2 με ρόμβο νίκησαν εύκολα τους Άγγλους χωρίς να είναι τίποτα το τρομερό. Είναι όμως πάντα Ιταλοί, μάστορες στην άμυνα, κλείνουν το χώρο πίσω, δεν γίνεται να μην τους υπολογίζεις. Έτσι όπως τους είδα πάντως, δεν πιστεύω ότι θα πάρουν το Μουντιάλ. Δεν είναι άσχημοι όμως, με 3 κόφτες πίσω από τον Πίρλο να καθαρίζουν ό,τι υπάρχει, και με τον Πίρλο όπου κινείται να του δίνουν τη μπάλα οι συμπαίκτες του και να του λένε «κάνε εσύ το κουμάντο», και με τον τρελοΜπαλοτέλι μπροστά του.Πηγή: sportdog.gr

Δώρο Ακινφέεφ, γκέλα η Ρωσία!!

Η Ρωσία έμεινε στο 1-1 με τη Νότια Κορέα, αφού ο Ακινφέεφ στο 68' δώρισε ένα γκολ στους Ασιάτες (Κι Χέονγκ Λι), για να σώσει τον έναν βαθμό, ο Κερζακόφ

Δώρο Ακινφέεφ, γκέλα η Ρωσία
Η ιδέα του Καπέλο, να ξεκινήσει χωρίς τον Αλαν Τζαγκόεφ, αλλά και τον Αλεξάντερ Κερζακόφ, όπως και η τρομακτική αστάθεια του Ακινφέεφ που είχε φανεί και πριν το σουτ του Κι Χέονγκ Λι (68'), έφερεαν σε δύσκολη θέση τη Ρωσία. Ο Κερζακόφ, τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, έσωσε τουλάχιστον έναν βαθμό για τη Ρωσία που δεν κατόρθωσε να πείσει, πως μπορεί να κάνει πολλά σε αυτό το Μουντιάλ.

Το ματς

Κάκιστο πρώτο μέρος, ειδικά από την πλευρά των Ρώσων. Νωθροί, δίχως διάθεση και χωρίς κίνηση, οι ποδοσφαιριστές του Φάμπιο Καπέλο, προσπάθησαν χωρίς αντίκρισμα να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των Κορεατών, χωρίς να το καταφέρουν. Πέρα από ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Ιγκνάσεβιτς στο 31ο λεπτό και ένα σουτ από μακριά του Ζιρκόφ στο 33ο, δεν μπόρεσαν ν’ απειλήσουν. Από την άλλη οι Κορεάτες, στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, κράτησαν τη μπάλα στην κατοχή τους και είχαν καλή στιγμή με τον Κου στο 34’ με την μπάλα να χτυπάει στον Ιγκνάσεβιτς και να περνάει λίγο έξω από την εστία του Ακινφέεφ, ενώ ο Σον στο 38ο λεπτό λίγο έξω από την περιοχή και με ξεκάθαρο οπτικό πεδίο, σούταρε, αλλά πολύ πάνω από την εστία.

Το δεύτερο μέρος, άρχισε καλά για την Ρωσία, που απειλεί με τον Φαϊζούλιν στο 46’ με σουτ του αποκρούει ο Γιουνγκ και με κεφαλιά του Μπερεζούτσκι αμέσως μετά. Ωστόσο οι Κορεάτες που από το πρώτο μέρος, είχαν διαγνώσει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Ακινφέεφ, άρχισαν να «βομβαρδίζουν» με σουτ, από τον Κου, τον Κι, τον Κιμ. Τελικά ο Κι Χέονγκ Λι, ήταν αυτός που έμελλε να νικήσει την αστάθεια του Ρώσου πορτιέρο, που ενώ φαίνεται να πιάνει τη μπάλα, αυτή φεύγει μέσα από τα χέρια του, πάνω από το κεφάλι του και γίνεται το 0-1. Ο Καπέλο, που ήδη είχε περάσει τον Τζαγκόεφ στο 59’ αναγκάζεται να ρίξει στο ματς, ότι έχει και δεν έχει και τελικά ο Κερζακόφ, τον δικαιώνει αφού μετά από φάση διαρκείας στην εστία της Κορέας, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια.

Παρά την πίεση που άσκησε στο φινάλε, η Ρωσία δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, αφού ο Σαμέντοφ σπατάλησε στο τέλος των καθυστερήσεων μια ωραία ενέργεια του Κοκόριν.

Oι συνθέσεις

Ρωσία (Φάμπιο Καπέλο): Ακινφέεφ, Εσένκο, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ (72’ Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Ζιρκόφ (71’ Κερζακόφ), Σαμέντοφ, Σατόφ (59’ Τζαγκόεφ), Κοκκόριν

Νότιος Κορέα (Χονγκ Μιουνγκ Μπο): Γιουνγκ, Λι Γιονγκ, Κιμ, Χονγκ (73’ Χβανγκ), Γιουν, Γιουνγκ Τσουνγκ Λι, Χαν, Κι Σουνγκ Γιούενγκ, Κου Χέολ Γιονγκ, Παρκ (56΄Κι Χέονγκ Λι), Σον (84’ Κιμ Μπονγκ Γιουνγκ) Πηγή: sport-fm.gr

Κωδικός Ιαπωνία: Οι δοκιμές του Σάντος

Παράδοση παραλαβή του scouting report με τα συν και τα πλην της Ιαπωνίας στους διεθνείς περιελάμβανε το μενού της Τρίτης. Δοκίμασε Φετφατζίδη, Μήτρογλου και Καραγκούνη ο Φερνάντο Σάντος.
Κωδικός Ιαπωνία: Οι δοκιμές του Σάντος
Κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά παρέλαβε από την τεχνική ηγεσία έναν πλήρη φάκελο που περιείχε στοιχεία σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης της Ιαπωνίας από τον άξονα και τις δύο πτέρυγες. Το προπονητικό τιμ της «γαλανόλευκης» μοίρασε χρήσιμες πληροφορίες και σχεδιαγράμματα που αφορούν την αγωνιστική τακτική της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι.


Υπήρχε ενημέρωση και για συγκεκριμένα ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων παικτών, οι οποίοι ξεχωρίζουν στο ρόστερ των Ασιατών, όπως ο Χόντα και ο Καγκάουα. Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε στους ποδοσφαιριστές του και το «σκονάκι» με τα τρωτά σημεία της Ιαπωνίας, δηλαδή που μπορεί να… χτυπήσει η Εθνική.

«Είναι μια ομάδα που τρέχει αδιάκοπα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλουν να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα και πάντα έχουν σωστές αλληλοκαλύψεις. Θα πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους για να τους μπλοκάρουμε», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πορτογάλος.

Οι διεθνείς παρακολούθησαν επιλεγμένα σημεία των τελευταίων αγώνων της Ιαπωνίας, ενώ είχαν επιλεχθεί και ορισμένες χαρακτηριστικές φάσεις του ματς κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η αλήθεια είναι ότι στην αναμέτρηση με τους «Ελέφαντες» οι Ασιάτες δεν έπιασαν τα γνωστά στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων παιχνιδιών, γεγονός που σχολιάστηκε από τον Φερνάντο Σάντος στα «ιδιαίτερα» που έκανε στους παίκτες του.

Το αδύναμο σημείο της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι που επιλέγει συνήθως το 4-2-3-1 είναι η αμυντική γραμμή. Γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία. Μπορεί δηλαδή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να απειλήσει στον «αέρα» με τις στημένες φάσεις και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Δοκίμασε Μήτρογλου και Φετφατζίδη

Αρκετές δοκιμές έκανε ο Φερνάντο Σάντος στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής στο «Estadio Lourival Baptista». Με έντονη βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, το οποίο είχε αρκετά στημένα και κυκλοφορία μπάλας.

Εξάλλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να βγάλει φάσεις με τα στημένα απέναντι στους Ιάπωνες. Σε έναν τομέα που όπως προαναφέραμε παρουσιάζει αδυναμίες η ασιατική ομάδα.

Στη διάρκεια του διπλού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε με τους βασικούς τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον Κώστα Μήτρογλου και τον Γιώργο Καραγκούνη, φανερώνοντας τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα εν όψει του καθοριστικού αγώνα με την Ιαπωνία στο Νατάλ.

Δείτε πλάνα στη WEB TV από την προπόνηση της Τρίτης.


Πηγή: sport-fm.gr

Και τρίτο «χτύπημα» από Μεξικανή ρεπόρτερ!! (video/pics)

Τη δόξα του Οτσόα-όχι στην κόμμωση πάντως-πάνε να κλέψουν οι Μεξικανές ρεπόρτερ που βρίσκονται στο Μουντιάλ.

Και τρίτο «χτύπημα» από Μεξικανή ρεπόρτερ (video/pics)
Η Ινές Σάινθ ήταν το πρώτο «χτύπημα». Η Μαριάνα Γκονζάλεθ το δεύτερο.

Όμως υπάρχει και συνέχεια στις Μεξικανές ρεπόρτερ που κάνουν θραύση στα γήπεδα της Βραζιλίας ξεπερνώντας ακόμη και τη φήμη του Γκιγέρμο Οτσόα μετά τις αποκρούσεις του στο χθεσινό 0-0 με τη «σελεσάο».

Το τρίτο «χτύπημα» λέγεται Βανέσα Χούπενκοθεν. Κι όσο δύσκολο είναι να την προφέρεις, τόσο εύκολα σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Δείτε και «χαζέψτε»…



inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr