Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Κωδικός Ιαπωνία: Οι δοκιμές του Σάντος

Παράδοση παραλαβή του scouting report με τα συν και τα πλην της Ιαπωνίας στους διεθνείς περιελάμβανε το μενού της Τρίτης. Δοκίμασε Φετφατζίδη, Μήτρογλου και Καραγκούνη ο Φερνάντο Σάντος.
Κωδικός Ιαπωνία: Οι δοκιμές του Σάντος
Κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά παρέλαβε από την τεχνική ηγεσία έναν πλήρη φάκελο που περιείχε στοιχεία σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης της Ιαπωνίας από τον άξονα και τις δύο πτέρυγες. Το προπονητικό τιμ της «γαλανόλευκης» μοίρασε χρήσιμες πληροφορίες και σχεδιαγράμματα που αφορούν την αγωνιστική τακτική της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι.


Υπήρχε ενημέρωση και για συγκεκριμένα ατομικά χαρακτηριστικά κάποιων παικτών, οι οποίοι ξεχωρίζουν στο ρόστερ των Ασιατών, όπως ο Χόντα και ο Καγκάουα. Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε στους ποδοσφαιριστές του και το «σκονάκι» με τα τρωτά σημεία της Ιαπωνίας, δηλαδή που μπορεί να… χτυπήσει η Εθνική.

«Είναι μια ομάδα που τρέχει αδιάκοπα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θέλουν να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα και πάντα έχουν σωστές αλληλοκαλύψεις. Θα πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους για να τους μπλοκάρουμε», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πορτογάλος.

Οι διεθνείς παρακολούθησαν επιλεγμένα σημεία των τελευταίων αγώνων της Ιαπωνίας, ενώ είχαν επιλεχθεί και ορισμένες χαρακτηριστικές φάσεις του ματς κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η αλήθεια είναι ότι στην αναμέτρηση με τους «Ελέφαντες» οι Ασιάτες δεν έπιασαν τα γνωστά στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων παιχνιδιών, γεγονός που σχολιάστηκε από τον Φερνάντο Σάντος στα «ιδιαίτερα» που έκανε στους παίκτες του.

Το αδύναμο σημείο της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι που επιλέγει συνήθως το 4-2-3-1 είναι η αμυντική γραμμή. Γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία. Μπορεί δηλαδή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να απειλήσει στον «αέρα» με τις στημένες φάσεις και να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Δοκίμασε Μήτρογλου και Φετφατζίδη

Αρκετές δοκιμές έκανε ο Φερνάντο Σάντος στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής στο «Estadio Lourival Baptista». Με έντονη βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα, το οποίο είχε αρκετά στημένα και κυκλοφορία μπάλας.

Εξάλλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να βγάλει φάσεις με τα στημένα απέναντι στους Ιάπωνες. Σε έναν τομέα που όπως προαναφέραμε παρουσιάζει αδυναμίες η ασιατική ομάδα.

Στη διάρκεια του διπλού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε με τους βασικούς τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον Κώστα Μήτρογλου και τον Γιώργο Καραγκούνη, φανερώνοντας τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα εν όψει του καθοριστικού αγώνα με την Ιαπωνία στο Νατάλ.

Δείτε πλάνα στη WEB TV από την προπόνηση της Τρίτης.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: