Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τα παιδιά της αλλαγής!!

Με υπέροχα γκολ των Φελαϊνι και Μέρτενς που πέρασαν στο ματς στο β' ημίχρονο, το Βέλγιο νίκησε 2-1 με ανατροπή την Αλγερία και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση!

Τα παιδιά της αλλαγής!
Για περίπου 70 λεπτά οι Αλγερινοί ετοιμάζονταν να …προκαλέσουν μια από τις εκπλήξεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με τον Χαλίλχοτζιτς να έχει στήσει «τοίχος» και τον Εμπολί ανίκητο κάτω από τα δοκάρια, κρατούσαν γερά το προβάδισμα που τους είχε δώσει το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φεγκουλί από το 25’.

Ο Βίλμοτς δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και οι αλλαγές του βγήκαν. Αρχικά ο Φελαϊνί με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια στο 70’ και ο Μέρτενς με άπιαστο σουτ πέτυχε την ανατροπή στο 80’!

Έστω και με αρκετή δόση άγχους οι Βέλγοι ξεκίνησαν με νίκη την πορεία τους στην τελική φάση της Βραζιλίας. Απόψε το βράδυ διεξάγεται και η άλλη αναμέτρηση του 8ου ομίλου ανάμεσα στην Ρωσία και τη Ν. Κορέα.

Το ματς:


Οι υψηλές προσδοκίες φαίνεται πως γέμισαν με άγχος τους Βέλγους. Τρακ, αρκετά λάθη, υπό πίεση ή αβίαστα και μια Αλγερία να έχει στήσει «τοίχος» κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία της. Η διάθεση των Βέλγων για στρωτό ποδόσφαιρο έπεφτε πάνω στην πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα. Φάσεις με το σταγονόμετρο.

Μια απερισκεψία του Βερτόνχεν (υπέπεσε σε παράβαση στην περιοχή) ήταν αρκετή ώστε οι Αλγερινοί να βρεθούν ανέλπιστα με το προβάδισμα, με τον Φεγκουλί να κερδίζει και να αξιοποιεί το πέναλτι. Αλλαγή εικόνας; Σε καμία περίπτωση. Παιχνίδι στο 1/3 του γηπέδου, με τους Βέλγους να πιέζουν, αλλά να απουσιάζει η σοβαρή τελική προσπάθεια. Κι όποτε απείλησαν από μακρινή απόσταση ο Εμπολί ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Βίλμοτς δεν άργησε να κάνει τις κινήσεις του από τον πάγκο. Η προσπάθεια να αλλάξει το μοτίβο της αναμέτρησης ήταν φυσικά μονόπλευρη. Το Βέλγιο πίεζε μανιωδώς να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι. Από την άλλη η Αλγερία ήταν «οχυρωμένη» στα μετόπισθεν κρατώντας με …νύχια και με δόντια το υπέρ της αποτέλεσμα.

Άντεξε στην ασφυκτική πίεση; Ευτυχώς όχι για τους Βέλγους …και το ποδόσφαιρο. Δύο από τις αλλαγές του Βίλμοτς ανέτρεψαν την κατάσταση. Εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική σέντρα του Ντε Μπρούιν, ο Φελαϊνί ισοφάρισε και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα. Ο Αζάρ πρόσθεσε κι αυτός μια μαγική ενέργεια, με το άψογο τελείωμα του Μέρτενς να αποδίδει δικαιοσύνη.

inner



Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνχεν, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Αλντεβάιρελντ, Ντεμπελέ (65’ Φελαϊνί), Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Τσαντλί (50’ Μέρτενς), Λουκάκου.

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Ράις, Χαλίσε, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Ταϊντέρ, Μπενταλέμπ, Μοστεφά, Φεγκουλί, Σουντάνι (66’ Σλιμάνι), Μαχρέζ (71’ Λασέν).

Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)
Γήπεδο: Εστάντιο Μινεϊράο, Μπέλο Οριζόντε Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: