Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Πολύ μεγάλος μπακ»

dumitrescou-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε μια μεγάλη μορφή του ρουμανικού ποδοσφαίρου και πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Θυμήθηκε τις φανταστικές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 1994, μίλησε για τα φαβορί στην Βραζιλία και για τα πολυσύνθετα χαρακτηριστικά του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, συμπατριώτη του, Ράζβαν Ρατς.
Αναφορικά τα όσα ανέφερε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου:
Για τις αναμνήσεις του από το Παγκόσμιο κύπελλο του 1994:
” Έχω φανταστικές αναμνήσεις από το 1994. Θυμάμαι το 3-2 με την Αργεντινή που πέτυχα δύο γκολ. Θυμάμαι και το 2-1 με την Σουηδία, αλλά και την πρόκριση που χάσαμε στα ημιτελικά με την Βραζιλία. Δεν θα ξεχάσω τις μεγάλες προσωπικότητες που παίζαμε μαζί όπως ο Χάτζι, ο Ποπέσκου, ο  Ραντουτσόιου και πολλοί άλλοι”.
Για το φετινό Μουντιάλ:
“Είναι νωρίς να πεις κάτι. Είναι ένα από τα πιο ισορροπημένα που έχω παρακολουθήσει. Όλες οι ομάδες έχουν οργάνωση στο παιχνίδι τους. Είδα για παράδειγμα την Αργεντινή κόντρα στην Βοσνία. Απίθανοι παίκτες όπως ο Ντι Μαρία, ο Μέσι, ο Αγκουέρο και Ιγκκουαίν , αλλά δυσκολεύτηκαν επειδή οι αντίπαλοι τους είχαν πειθαρχία. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην ενδεκάδα, τόσο στην άμυνα, όσο στο κέντρο, αλλά και στην επίθεση. Ομάδες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν πολύ ισορροπημένα σύνολα. Αν δεν το έχεις αυτό, τότε έχεις πρόβλημα. Ισορροπία δεν είχαν η Ελλάδα και η Ισπανία”.
Για το παιχνίδι της Κολομβίας με την Ελλάδα:
“Ας μιλήσουμε για τον Ρατς καλύτερα…”
Για τον Ράζβαν Ρατς:
“Είναι ένας φανταστικός αριστερός μπακ, με εμπειρία κααι αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ  ποιοτικός και στην άμυνα και στην επίθεση. Παίζει πολύ καλά στην άμυνα, αλλά επίσης έχει εξαιρετικές ικανότητες επιθετικά. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι μόνιμος στην Εθνική Ρουμανίας, έκανε καταπληκτικές χρονιές στην Σαχτάρ Ντόνετσκ με τον Λουτσέσκου, είναι καλός χαρακτήρας και πολύ πειθαρχημένος στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Δεν έχει το αριστερό πόδι του Γεωργάτου, αλλά είναι πολύ καλός και επιθετικά”.
Για το ότι η τελευταία του χρονιά σε Αγγλία και Ισπανία δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη:
“Δεν είναι το ίδιο όταν υπογράφεις ως δανεικός και όταν υπογράφεις κανονικό πολυετές συμβόλαιο. Πήγε ως δανεικός με “λίγες αποσκευές” σε Αγγλία και Ισπανία. Επίσης, έπαιξε εκεί σε ομάδες που πάλευαν για την παραμονή τους και δεν του ταίριαζε αυτή η νοοτροπία. Ήταν απλά μια κακή παρένθεση στην καριέρα του. Όταν υπογράφεις συμβόλαιο δύο-τρία χρόνια είσαι ψυχή και σώμα στην ομάδα. Ως δανεικός είναι διαφορετική η ψυχολογία σου. Είναι μεγάλος παίκτης, θα τον δείτε. Δεν είναι εύκολο να έχεις ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές στην Εθνική Ρουμανίας και να μην βρίσκεται αυτά τα 9 χρόνια κάποιος άλλος αριστερός μπακ να του πάρει την θέση στην Εθνική. Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, είναι σπουδαίος μπακ”.
Για το ποιόν ποδοσφαιριστή θυμίζει ο Ρατς:
“Θυμίζει λίγο τον Παντελή Κωνσταντινίδη, αλλά έχει περισσότερη ποιότητα”.
Για το τι κάνει τώρα ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου:
” Είμαι σχολιαστής σε Ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι”.
Για τα φαβορί του Μουντιάλ:
“Η Γερμανία είναι πολύ δυνατή και πολύ πειθαρχημένη και δεν το λέω επειδή κέρδισε την Πορτογαλία. Υπάρχει και η Βραζιλία, η Αργεντινή και περιμένω να δω λίγο ακόμα την Ολλανδία. Τέλος, δεν ξεχνάω και την Ισπανία”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: