Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ήρεμα αρχηγέ!!

Μάνα είναι μόνο μια! Η Αντζελα Μαρία στάθηκε καλύτερα από ψυχολόγος και έκανε τα πάντα, ώστε ο Τιάγκο Σίλβα να μείνει όρθιος και να κάνει το ιδανικό ντεμπούτο ως αρχηγός της Βραζιλίας. 
Ως ο πρώτος rookie αρχηγός από το 1990, ο Τιάγκο Σίλβα είχε πρόβλημα ακόμα και στο να κοιμηθεί. Ο Βραζιλιάνος δεν διάλεξε ψυχολόγο, αλλά τη βοήθεια της μητέρας του για να διαχειριστεί το άγχος και την πίεση. Το να μιλάει με την κα. Άντζελα Μαρία ήταν όμως κάτι σύνηθες  και τα προηγούμενα χρόνια.
Η πρώτη φορά που έπαιξε στο φετινό τουρνουά ως αρχηγός ήταν την περασμένη Πέμπτη. Η βραζιλιάνικη ομάδα δεν είχε rookie αρχηγό από την εποχή του Ρικάρντο Γκόμες, που είχε το περιβραχιόνιο το 1990. Το άγχος... έριξε τον νέο αρχηγό. Ο Φελίπερ Σκολάρι είχε τη δική του γραμμή... SOS και η Ρετζίνα Μπραντάο κλήθηκε αμέσως να βοηθήσει. «Ο στόχος ήταν να πάρουμε το βάρος και την πίεση από τους ώμους της ομάδας.
Ο Τιάγκο έχει μεγάλη στήριξη από την μητέρα του την κυρία Άντζελα Μαρία. Η μητέρα του ήταν παρούσα στην Arena Corinthians, είναι το... αγχολυτικό του», τόνισε η ψυχολόγος.
«Μιλάγαμε συνεχώς στο τηλέφωνο. Του ζητούσα να μην έχει άγχος. Όμως αυτό δεν άλλαζε και τόσο τα πράγματα επειδή ήταν λογικό να νιώθει έτσι λόγω της πρεμιέρας του ως αρχηγός. Δεν κοιμόταν καλά, ένιωθε για τα καλά την πίεση και σίγουρα όλα αυτά τον επηρέαζαν». Ο ίδιος ζήτησε από την οικογένειά του να βρίσκεται στο γήπεδο και λίγο πριν την έναρξη θα έχει επαφή μαζί τους. Ο Σκολάρι μόνο ευτυχισμένος θα αισθάνεται, αφού ξέρει πως μάλλον βρήκε το... φάρμακο για να χαλαρώσει τον αρχηγό του.
Η ομάδα της Βραζιλίας είχε rookie αρχηγούς που σήκωσαν τρεις φορές την κούπα: ο Μπελίνι το '58, ο Ράμος το '62 και ο Τόρες το '70. Επίσης από τους 11 της Σελεσάο οι Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Νεϊμάρ και Χουλκ έπαιξαν πρώτη φορά στο Παγκόσμιο την περασμένη Πέμπτη. Ο Τιάγκο Σίλβα... ξέσπασε ακούγοντας τον εθνικό ύμνο, κάποιοι φοβήθηκαν πως θα καταρρεύσει, αλλά η μητέρα του και η ψυχολόγος του ήξεραν πως ήταν έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση.
Η πρώτη και πολύ μεγάλη ένταση πέρασε. Η μητέρα του θα κάνει και κάποια άλλα τηλεφωνήματα για να ηρεμήσει τον Τιάγκο Σίλβα και να τον κάνει να βρεθεί πιο κοντά στο τρόπαιο της 13ης Ιουλίου.

Τι λέει η μητέρα του για την παρουσία του στο Μουντιάλ με το περιβραχιόνιο του αρχηγού; «Συχνά λέω πως εάν αυτό γίνει θα είναι μία αποστολή που εκπληρώθηκε. Παλεύεις για ένα παιδί, το παιδί σου όσο πιο πολύ μπορείς και σε ενδιαφέρει πάντα σε μεγάλο βαθμό. Σήμερα βλέπω πως το παιδί μου είναι στα χέρια του Θεού. Στα σωστά χέρια ξέροντας το τι θέλει για την ζωή του, το ποδόσφαιρο και το μέλλον του».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: