Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Απίθανο να επανέλθει ο Σουμάχερ»

Το ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε απ’ το κώμα σκόρπισε χαρά στον κόσμο που αγωνιά για την κατάστασή του. Οι γιατροί όμως παραμένουν απαισιόδοξοι, χαρακτηρίζοντας την πιθανότητα να επανέλθει πολύ σπάνια.

«Απίθανο να επανέλθει ο Σουμάχερ»
Η «ανάστασή» του απ’ το κώμα έκανε αρκετό κόσμο να πιστεύει πως η περιπέτεια υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ φτάνει προς το τέλος της.

Οι γιατροί όμως νοσοκομείου της Μαδρίτης δεν έχουν την ίδια άποψη. Όπως δήλωσε στη Marca ο δόκτορ Λέι, ελάχιστες αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν καταφέρει να επανέλθουν σε φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο καιρός που πέρασε στο κρεβάτι της εντατικής ίσως είναι καταδικαστικός για τον «Σούμι», με τον γιατρό να χαρακτηρίζει την πιθανότητα να επανέλθει πολύ απίθανη:

«Θα είναι φοβερό να επανέλθει. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας υποθέσεις σαν αυτές του Κούμπιrσα ή του Λάουντα. Το να επιστρέψει στην φυσιολογική ζωή θα είναι κάτι παραπάνω από απίθανο», σχολίασε ο νευρολόγος Λέι, του νοσοκομείου της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τον Λέι, τα χρήματα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στον Σουμάχερ μεγαλύτερη ευκαιρία να ανακτήσει την παλιά του ζωή. «Οι οικονομικοί πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σίγουρα θα βοηθήσουν, δεν μπορούν όμως να εξασφαλίσουν κάτι παραπάνω. Αυτό που έχει σημασία είναι η εγκεφαλική βλάβη. Τα χρήματα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλό δωμάτιο σε νοσοκομείο ή περισσότερους φυσιοθεραπευτές. Δεν μπορούν όμως να αγοράσουν κανένα θαύμα».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: