Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Παίκτες, όχι Σαμουράι θα αντιμετωπίσει η εθνική!

Μην τρελλαθούμε. Μή θέλουν να τρελλάνουν κόσμο όλοι αυτοί που την παίζουν με τα κλισέ. Παντσέρ οι Γερμανοί, ταυρομάχοι οι Ισπανοί, λιοντάρια οι Εγγλέζοι και πάει λέγοντας. Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Και εντυπωσίαζε ο άλλος με τα στερεότυπα και εύκολα παραμύθι φούρναρης παριστάνει τον διαβασμένο. Τον κουλτουριάρη.
Δεν υπάρχουν σαμουράι στην Ιαπωνία. Έχουν απομείνει οι στολές τους και τα σπαθιά τους στα μουσεία. Και όπως γύρω από την Ακρόπολη τα τουριστικά μαγαζιά πουλάνε αντίγραφα αγγείων κι άλλων εμβληματικών αντικειμένων της αρχαίας Ελλάδος, έτσι και στην Ιαπωνία θα βρεις απομιμήσεις της μεσαιωνικής εποχής, από τα χρόνια των Σογκούν.
Έχουν πεθάνει οι σαμουράι. Τους πάτησε το τραίνο του Β' παγκοσμίου πολέμου. Και τον τελειωτικό θάνατο τον προκάλεσε η υπερταχεία της παγκοσμιοποίησης. Τη μνήμη των σαμουράι και της αήττητης Ιαπωνίας άντε να την κρατάνε, να προσπαθούν να την διατηρήσουν κάποιες μυστικές εθνικιστικές οργανώσεις, που ακόμα έχουν αναμένη τη φλόγα της εκδίκησης στον Αμερικάνο. Της τιμωρίας του Αμερικάνου, του νικητή του πολέμου πριν 70 χρόνια, του ρίπτη της ατομικής μπόμπας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Ποδοσφαιριστές θα βρουν αντίπαλους οι Έλληνες διεθνείς στο μουντιάλ, όχι Ιάπωνες καμικάζε, πιλότους αυτοκτονίας. Πάνε αυτά, έχουν τελειώσει. Η βιομηχανική Ιαπωνία έχει προσκυνήσει συνειδητά τον καπιταλισμό και έχει ξεκόψει από το πρόσφατο παρελθόν της. Όπως οι Σπαρτιάτες της αρχαίας Ελλάδας έτσι και οι Ιάπωνες ποτέ των ποτών δεν παραδόθηκαν. Κι όταν το διέπραξε ο αυτοκράτοράς τους στον Β' παγκόσμιο πόλεμο, ακολούθησαν ατελείωτες τελετουργικές αυτοκτονίες με σπαθί σαμουράι στα σπλάχνα, τόσο από αξιωματικούς του στρατού, όσο και από απλούς πολίτες.

ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ μοιράζει ο Παπασταθόπουλος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Καλή είναι η κουβέντα για την εθνική μας. Πολύ καλή. Για όποιον καταλαβαίνει, για όποιον έχει καθαρό κεφάλι κι όχι γεμάτο κοπριά. Επί του θέματος.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Δημοσιογράφοι είναι, βρίσκονται στη Βραζιλία και κάθε μέρα στέλνουν δουλειά. Δηλώσεις ποδοσφαιριστών. Τι άλλο. Είπαμε. Δεν είναι κακό να μιλάς. Τι λες, όμως. Και πώς πίνεις, πώς χωνεύεις αυτά που λέγονται.
«Προσπαθήσαμε» είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, αναφερόμενος στο ματσάκι με την Κολομβία. Τι είπε το παλληκάρι; Αυτοκαταργήθηκε. Και μαζύ πήρε τις ποδοσφαιρικές ταυτότητες των συμπαικτών του. Αυτό έκανε ο παίκτης.
Όταν οι παίκτες προσπαθούν και παρουσιάζουν μια άθλια εμφάνιση, και αρπάνε τριάρα από έναν μέτριο και φοβισμένο αντίπαλο, τότε ομολογούν οι δικοί μας ότι δεν είναι παίκτες. Τόσο απλά. Ότι δεν άξιζαν να πάνε στο μουντιάλ.
Δεν απέφυγε ο συμπαθής Παπασταθόπουλος τις καραμέλες που πουλάνε όλα τα περίπτερα. «Θα διορθώσουμε τα λάθη μας, είμαστε ενωμένοι, μη τα ισοπεδώνουμε όλα». Να τελειώνουμε.
Όσοι κάνουν κριτική στην εθνική ομάδα, όσοι περιμένουν περισσότερα, δεν σημαίνει ότι ισοπεδώνουν κάτι. Απεναντίας, ισοπεδώνουν, σχεδόν καταργούν κάθε σκέψη εκείνοι που πιπιλάνε το γλειφιτζούρι «Μην τα ισοπεδώνουμε όλα».

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: