Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μακράν ο καλύτερος... μάνατζερ του Μουντιάλ!!

Την είδαμε την Βραζιλία. Και το Μεξικό επίσης. Δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το παιχνίδι. Άλλα πράγματα ήταν εντυπωσιακά... Γράφει ο Κώστας Γκόντζος.Η... κόμμωση για παράδειγμα, ή για την ακρίβεια η μπογιά που έβαλαν στα μαλλιά τους Ντάνι Άλβες και Νεϊμάρ.

Είναι κι αυτό ένα χαρακτηριστικό. Μπορεί να μην σημαίνει και τίποτε, μπορεί να σημαίνει και πολλά. Το να κάθεσαι δηλαδή να αλλάζεις το χρώμα των μαλλιών σου ή να ασχολείσαι γενικότερα με τα μαλλιά σου, ανάμεσα σε δύο αγώνες για το Μουντιάλ.

Δεν μπορώ να φανταστώ για παράδειγμα... Γερμανό ποδοσφαιριστή να ασχολείται με τα μαλλιά του αυτές τις μέρες.

Τέλος πάντων.

Η ουσία είναι πως και φυσιογνωμικά αυτή η Βραζιλία δεν εμπνέει. Δεν έχουν  φάτσα παικταράδων δηλαδή οι περισσότεροι παίκτες της. Αν εξαιρέσεις τους Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Νταβίντ Λουίς, Όσκαρ, και φυσικά Ντάνι Άλβες και Νεϊμάρ (με ερωτηματικό το... βάψιμο), οι άλλες φάτσες είναι πολύ... δευτεράντσα για ομάδα που θέλει να λέγεται φαβορί για το Μουντιάλ.

Με αποκορύφωμα αυτό το... θηρίο που μπήκε αλλαγή του Φρεντ τον... Ζο.

Αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Σέντερ-φορ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ αυτή η φάτσα, αυτό το... άστριφτο πράγμα που προσπαθούσε να κάνει τον ποδοσφαιριστή, δεν έχει προηγούμενο.

Μπορεί λοιπόν απόψε να αναδείχθηκαν μορφές στο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα ο εκπληκτικός γκολκίπερ του Μεξικού. Που φάνηκε πόσο τεράστιος γκολκίπερ είναι όχι στις αποκρούσεις. Αλλά σε εκείνη την φάση που πετάγεται στο εκπληκτικό φάουλ του Νεϊμάρ και ενώ είναι στον αέρα, σε δέκατα δευτερολέπτου αντιλαμβάνεται ότι η μπάλα θα περάσει τελικά ελάχιστα άουτ και... τραβάει το χέρι του στον αέρα στην μέση της εκτίναξής του για να γλιτώσει το κόρνερ. Τεράστια ενέργεια. Πολύ τεράστια.

Ήταν λοιπόν μια μορφή ο συγκεκριμένος.

Αλλά μακράν απόψε αναδείχθηκε μια κορυφαία φυσιογνωμία στο Μουντιάλ. Κι αυτή είναι ο... μάνατζερ αυτού του Ζο. Αφού κατάφερε να κληθεί στην Εθνική Βραζιλίας αυτό το κριάρι και να παίξει κιόλας και μάλιστα σε παιχνίδι που δεν έχει κριθεί, ο τύπος είναι κορυφή.

Προφέσορας. Διδάκτωρ. Μακράν ο κορυφαίος μάνατζερ του Μουντιάλ χωρίς δεύτερο να τον συναγωνίζεται.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: