Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ρεσιτάλ Αλέφαντου κόντρα στους άσχετους!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το Μουντιάλ και εξηγεί γιατί θα είναι χάλια διοργάνωση αν το πάρει η Γερμανία. Ποιος σούπερ σταρ της Αγγλίας είναι... άμπαλος και τι λέει για Μέσι, Ιταλία και Ολλανδία.Και η Αργεντινή 5-3-2 έπαιξε στο α’ ημίχρονο. Η Αργεντινή ρε. Πού είναι κάτι άσχετοι που με έλεγαν ντεμοντέ, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν προπονήσει ποτέ ομάδα στη ζωή τους. Τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται χαμός με το 5-3-2. Να σου οι ιταλικές ομάδες, μεγάλες ιταλικές ομάδες, να σου μέχρι και η Ολλανδία του Φαν Χάαλ, είχε προηγηθεί η Φέγενορντ, να τώρα και η Αργεντινή με τον Μέσι.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Με ρωτάει ο Σινάνογλου πρώτα για τη Γερμανία. Θα πάω κόντρα στο ρεύμα. Το βρήκαν όλοι τώρα και λένε για τη Γερμανία επειδή νίκησε 4-0 την Πορτογαλία. Εγώ θα πω τη γνώμη μου: Αν η Γερμανία με αυτό το έμψυχο υλικό πάρει το Μουντιάλ, θα σημαίνει ότι το Μουντιάλ αυτό θα είναι χάλια! Υπάρχουν ομάδες να αντιμετωπίσουν αυτή τη Γερμανία.

Η Πορτογαλία ήταν χάλια και θυμάστε τι σας είχα πει όταν την είχα δει στο φιλικό με την Εθνική μας. Είχα αναλύσει ότι η Πορτογαλία δεν θα έχει τύχη στο Μουντιάλ, δεν την πιστεύω, χωρίς τον Ρονάλντο είναι ομαδίτσα, και επειδή ο Ρονάλντο έρχεται από πρόβλημα τραυματισμού και είναι πεσμένος, τραβάει αυτά που τραβάει η Πορτογαλία.

Με έναν προπονητή η Πορτογαλία «λίγο», μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Τους είχε στην άμυνα τέσσερις στην ευθεία να ανεβαίνουν ψηλά, καληνύχτα ζώνη νερουζούμι!

Πολύ καλύτερή της ήταν η Γερμανία. Όμως αυτό το υλικό της Γερμανίας- δεν το έχω ξαναπεί, το λέω τώρα, παρά την τεσσάρα- εμένα δεν με πείθει ότι μπορεί να πάρει το Μουντιάλ.
Ο Νόιερ είναι καλός τερματοφύλακας. Όμως με τον Μερτεσάκερ πίσω που στην Αγγλία τον έχουν διαλύσει, με τον Χούμελς που είναι εγκεφαλικός αλλά όχι γρήγορος και αυτός. Με τον Μπόατενγκ που τον ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, και με έναν Χέβεντες. Με τον Λαμ να παίζει φέτος σε νέα θέση στα χαφ, τον Κεντίρα να έρχεται από τραυματισμό και να έχει χάσει τη θέση του στη Ρεάλ από τους Μόντριτς, Αλόνσο, Ντι Μαρία που τα πήγαν μια χαρά. Με τον Κρόος ο οποίος είναι εγκεφαλικός αλλά μη γρήγορος. Με τον Οζίλ που ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην Άρσεναλ. Με τον Μίλερ που ξεκίνησε από χαφ και τον κάνουν σέντερ φορ, απορώ με τους αντίπαλους προπονητές που δεν καθοδηγούν τα σέντερ μπακ τους πώς θα τον εξουδετερώσουνε. Ο δε Γκέτσε δεν είναι το μεγάλο ταλέντο που έλεγαν. Τα λέω τώρα για τη Γερμανία παρά το 4-0 που έριξε στην Πορτογαλία. Κόντρα στο ρεύμα.

Τώρα θάβουν τον προπονητή της Αργεντινής. Άγνωστος είναι στο ευρύ κοινό και τον θάβουν, ενώ τον Σάντος δεν τον ακουμπήσανε. Εγώ είδα στην Αργεντινή έναν προπονητή που το παλεύει, ψάχνεται, έπαιξε 5-3-2, στο β’ ημίχρονο το άλλαξε, έκανε έξυπνες αλλαγές, έβαλε μπροστά Χιγκουαίν με Αγκουέρο και είχε τον Μέσι στα χαφ. Έπαιξε 4-4-2 με ρόμβο.
Δυσκολευόταν στο γκολ η Αργεντινή αλλά οι Βόσνιοι δεν είναι ομαδίτσα, ήτανε πολύ καλά στημένη η Βοσνία. Πήρε τη νίκη η Αργεντινή και είδαμε μία γκολάρα του Μέσι αλά Μαραντόνα. Τρομερό γκολ. Έχει έρθει η ώρα του Μέσι, πρέπει να κάνει επιτέλους ένα μεγάλου τουρνουά με την Εθνική του διότι ως τώρα δεν έχει βοηθήσει την Εθνική και το ξέρει και ο ίδιος. Το έχει πει και ο ίδιος ότι αν δεν πάρει Μουντιάλ, δεν θα μπορεί να μείνει στην ιστορία τόσο μεγάλος όπως έμεινε ο Πελέ, όπως έμεινε ο Μαραντόνα.

Εγώ θεωρώ τον Μέσι επιπέδου Μαραντόνα, έχει τρομερά στοιχεία, είναι μέγας παικταράς, αλλά πρέπει να βοηθήσει επιτέλους την Εθνική του, όχι μόνο την Μπαρτσελόνα. Ίσως ήρθε η ώρα του.

Δεν έκανε μεγάλο ματς η Αργεντινή με τη Βοσνία, όμως ούτε η Βραζιλία έκανε μεγάλο ματς με την Κροατία, είδε το χάρο με τα μάτια της μάλιστα η Βραζιλία που με 180 εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους στην πατρίδα της και άπειρους παίκτες που έχει, δεν μπορεί να βρει έναν σέντερ φορ να πετάξει έξω τον Φρεντ που τον βλέπω και μου κάθεται στο στομάχι.

Από τις δευτεράντζες ομάδες, εκείνη που μου άρεσε ήταν η Αμερική! Ναι, οι ΗΠΑ μου αρέσανε, είχαν ένα 4-3-3 του Κλίσμαν καλά στημένο.
Πολύ καλή επίσης ήταν η Ελβετία με το 4-4-2 του Χίτζφελντ. Τρέχανε, αλληλοκαλύπτανε, και δεν έπαιζαν με καφενείο, το Εκουαδόρ δεν ήταν άσχημο, από κάτι Γκάνες και Ονδούρες ήταν καλύτερο.

Για τους Ολλανδούς τα αναλύσαμε μετά την 5άρα επί της Ισπανίας, εγώ τους ανέλυα εδώ πριν το Μουντιάλ, είχα αναφερθεί επανειλημμένως στο 5-3-2 του Φαν Χάαλ. Το β’ ημίχρονο του Ολλανδία- Ισπανία είναι το καλύτερο ματς που έχω δει ως τώρα στο Μουντιάλ. Έριξε η πονηρή αλεπού ο Φαν Χάαλ τον Ρόμπεν και τον Φαν Πέρσι πάνω στον Πικέ και τον Ράμος και τους διέλυσε.

Η Γαλλία επίσης μου άρεσε, και για αυτήν είχα αναφερθεί πριν το Μουντιάλ, ο Μπενζεμά είναι σε μεγάλη φόρμα, ο Βαλμπουενά έχει ρόλο- κλειδί, πάει και γίνεται τέταρτος χαφ και από αυτόν ξεκινάνε πολλά, φεύγει από την άκρη και παίζει μπροστά από τους 3 χαφ και πίσω από τον Μπενζεμά.
Η Αγγλία σας τα έχω ξαναπεί, δεν έχει παίκτες! Γενικώς το αγγλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια δεν έχει καλούς παίκτες, ο τελευταίος μεγάλος Άγγλος για εμένα ήταν ο Όουεν πριν τους τραυματισμούς, ήξερε μπάλα και ήταν ταχύς. Το αγγλικό πρωτάθλημα το φτιάχνουν οι καλοί ξένοι παίκτες που παίζουν εκεί.

Ο Ρούνεϊ όταν τον είδα από κοντά στο Καραϊσκάκη τα έχασα με το πόσο άμπαλος είναι, μην κολλάτε σε ονόματα, δεν ξέρει μπάλα. Από τους Άγγλους τώρα μόνο ο Στέρλινγκ φτουράει, είναι ντριμπλαδοράκος, είναι και γρήγορος, αλλά χρειάζεται έναν γκολτζή δίπλα του να του πετάει τη μπάλα.
Οι Ιταλοί με ένα 4-4-2 με ρόμβο νίκησαν εύκολα τους Άγγλους χωρίς να είναι τίποτα το τρομερό. Είναι όμως πάντα Ιταλοί, μάστορες στην άμυνα, κλείνουν το χώρο πίσω, δεν γίνεται να μην τους υπολογίζεις. Έτσι όπως τους είδα πάντως, δεν πιστεύω ότι θα πάρουν το Μουντιάλ. Δεν είναι άσχημοι όμως, με 3 κόφτες πίσω από τον Πίρλο να καθαρίζουν ό,τι υπάρχει, και με τον Πίρλο όπου κινείται να του δίνουν τη μπάλα οι συμπαίκτες του και να του λένε «κάνε εσύ το κουμάντο», και με τον τρελοΜπαλοτέλι μπροστά του.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: