Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ναι μεν ο Οτσόα, αλλά αυτή δεν είναι Βραζιλία!!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει πως ο Οτσόα μπορεί ν' αποτελεί καλή δικαιολογία, αλλά ο προβληματισμός για την έλλειψη δημιουργικότητας, παραμένει για την "σελεσάο"

Ναι μεν ο Οτσόα, αλλά αυτή δεν είναι Βραζιλία
Πραγματικά, δεν περίμενα ποτέ, να διαβάσω δηλώσεις Βραζιλιάνου παίκτη, που να λέει πως η ομάδα του σταμάτησε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα (Οτσόα), όταν μιλάμε για τέσσερις φάσεις σε όλο το ματς, εκ των οποίων οι τρεις πήγαν πάνω του. Ο Φρεντ δήλωσε κάτι τέτοιο, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Βραζιλιάνοι, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την ομολογουμένως πολύ καλή, αλλά όχι και απίθανη εμφάνιση του πορτιέρο της Αζαξιό. Αυτή η Βραζιλία, δεινοπαθεί δημιουργικά και αν δεν το αντιληφθεί και το λύσει σύντομα ο Σκολάρι, τύχη δίχως κραυγαλέο σπρώξιμο από την διαιτησία, δεν μπορεί να έχει σε αυτό το Μουντιάλ.

Αυτή η version της «σελεσάο», μπορεί ν’ άφησε πολλές υποσχέσεις στο Confederations την περσινή χρονιά, αλλά μέχρι τώρα είναι προβληματική. Μπορεί με την Κροατία, να καθάρισε ο Ιάπωνας με το πέναλτι, αλλά σήμερα πάλι, απέναντι σε ένα σφριγηλό Μεξικό, είχε φανερό πρόβλημα δημιουργίας. Μάλιστα θεωρώ πως είναι και κάτι που σε τρελαίνει και λίγο, είσαι δεν είσαι φαν της Βραζιλίας, το να κάθεσαι να συζητάς για ένα παιχνίδι που έκανες τέσσερις φάσεις.

Με τον Νεϊμάρ να παίρνει τη μπάλα από πίσω για να τους περάσει όλους και τον Όσκαρ σε μεγάλο μέρος του αγώνα, μπλοκαρισμένο στον άξονα, η Βραζιλία δεν θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερη τύχη. Αν στις τέσσερις ευκαιρίες, λογαριάσεις πως οι δύο είναι από στημένα, μένουν δύο στιγμές δημιουργίας για να συζητάει η Βραζιλία, σε ένα Μουντιάλ που γίνεται σπίτι της. Ο Σκολάρι, οφείλει να βρει τρόπο, να δουλέψει πάνω στην ομοιογένεια της ομάδας. Απέναντι σε καλύτερους επιθετικά αντιπάλους από το Μεξικό, αν δεν μπορεί να σκοράρει ή σκοράρει και κάνει φάσεις με το σταγονόμετρο, είναι βέβαιο πως θα έχει άσχημη κατάληξη η Βραζιλία. Ασφαλώς σε όλα αυτά, οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και την αφόρητη πίεση για την κούπα, που δέχονται οι παίκτες της "σελεσάο" κι έτσι το πράγμα, γίνεται ακόμα χειρότερο, αφού στα αγωνιστικά προστίθεται και οι απαιτήσεις από αυτή την ομάδα.

Στα εντυπωσιακά της ημέρας, το γεγονός πως τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που σημειώθηκαν την Τρίτη, ήρθαν από αναπληρωματικούς. Άλλα δύο είχαν σημειώσει οι Ελβετοί (Μεχμέντι και Σεφέροβιτς) την Κυριακή κι ένα ο Μπρουκς για τις Η.Π.Α, όπως και ο Ουρένια που είχε σημειώσει το 3ο γκολ της Κόστα Ρίκα. Είναι σαφές, όσο προχωράει το τουρνουά, πως οι εφεδρείες, ίσως παίξουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: