Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Απίστευτη Λιθουανία διέσυρε 104-85 την Αργεντινή


Δίνοντας μια εκπληκτική παράσταση η Λιθουανία «σάρωσε» την Αργεντινή με 104-85 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Σαββάτου με τις ΗΠΑ.Ο Κλέιζα (17π-9 ριμπάουντ) και η παρέα του καθήλωσαν τους «μπιανκοσελέστε» με άμυνα για σεμινάριο, φοβερό ρυθμό και εκπληκτική ευστοχία στα τρίποντα, πήραν εύκολα το προβάδισμα από την αρχή και δεν το έχασαν ποτέ!

Με 8/10 τρίποντα οι Λιθουανοί και 0/9 από τους Αργεντίνους στο πρώτο ημίχρονο, οι νικητές ξέφυγαν με 35-20, 44-28 στο 18΄ και +20 στο ημίχρονο (50-30).

Το ρεσιτάλ των παικτών του Κεμζούρα συνεχίστηκε και στις αρχές του β΄ ημιχρόνου με τη διαφορά να φτάνει στους 30 πόντους (66-36) στο 25΄ και την Αργεντινή να πετάει «λευκή πετσέτα». Απο κει και πέρα ο αγώνας έχασε το ενδιαφέρον του αφου οι δύο προπονητές έβαλαν τους αναπληρωματικούς.

Πρώτος σκόρερ για τους Λιθουανούς( δεν είχαν Σισκάουκας, αδελφούς Λαβρίνοβιτς, Σονγκάιλα) ήταν ο Σίμας Γιασάιτις με 19 πόντους, ενώ για την Αργεντινή ξεχώρισε ο Ντελφίνο με 25.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 50-30, 85-53, 104-85

Λιθουανία (Κεμζούρα): Καλνιέτις 12 (2), Ματσιούλις 12 (1), Πότσιους 16 (2), Γκετσεβίτσιους, Ντελινικάιτις 16 (2), Γιασάιτις 19 (4), Κλέιζα 17 (1), Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 12, Γιαφτόκας

Αργεντινή (Ερνάντεζ): Σκόλα 13, Πριτζιόνι 7 (1), Γκουτιέρεζ 4, Ομπέρτο 4, Τσεκέιρα 6, Ντελφίνο 25 (1), Κιντέρος 6, Γκουτιέρεζ 7 (1), Γιάσεν 11 (1), Μάτα 2.

Απίστευτο ρεκόρ για την Μπαρτσελόνα


Όταν η 25χρονη Μόνικα Ρουΐς πάταγε το πόδι της στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, παρατήρησε μια άνευ προηγουμένου κινητικότητα. Φορώντας μια φανέλα του Τσάβι, έμεινε για λίγο σαστισμένη μέχρι να της εξηγήσουν ότι με αυτήν οι επισκέπτες του μουσείου έφτασαν στα 20.000.000!

Η Ρουΐς, καθώς και μια φίλη της που την συνόδευε, έγιναν δεκτές από τον οικονομικό υποδιευθυντή των «μπλαουγκράνα», Χαβιέ Φάους και σε δηλώσεις της που φιλοξενούνται στην επίσημη ιστοσελίδα των Καταλανών, τόνισε: «Ήταν τεράστια η έκπληξη που ένιωσα. Δεν μπορούσα να ελέγξω τα συναισθήματά μου, ήταν μια τρέλα».

Πάντως, εδώ που τα λέμε, οι υπεύθυνοι της Μπαρτσελόνα δεν αποδείχθηκαν και πολύ γαλαντόμοι απέναντι στη γυναίκα που τους έφερε αυτό το μοναδικό ρεκόρ. Το αντίθετο μάλιστα, ιδιαίτερα σφιχτοχέρηδες, αφού το μόνο κέρδος για τη Ρουΐς και τη φίλη της ήταν μια φανέλα για να θυμάται το γεγονός, συνάντηση με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ και δύο εισιτήρια για το εντός έδρας ματς κόντρα στην Έρκουλες.

Παραμένει «σφυρί»…


Δεν αποχωρίζεται την αγαπημένη του Γουέστ Χαμ ο Σκοτ Πάρκερ. Τα «σφυριά» ανακοίνωσαν την Πέμπτη την τετραετή ανανέωση του συμβολαίου του διεθνούς Άγγλου αμυντικού και αρχηγού των Λονδρέζων, με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο.

Ο 29χρονος παίκτης είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» πολλών μεγάλων ομάδων της Premier league μέσα στο καλοκαίρι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα αυτή την επέκταση του συμβολαίου», τόνισε ο ίδιος ο παίκτης.

Ανετα στους "4" οι ΗΠΑ


Στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ 2010 προκρίθηκαν οι ΗΠΑ, επικρατώντας 89-79 της Ρωσίας στο κλειστό "Σινάν Ερντέμ" της Κωνσταντινούπολης. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Αμερικανών, οι οποίοι το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αποψινού προημιτελικού Λιθουανία-Αργεντινή με στόχο την πρόκριση στον τελικό και το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια (1994, Καναδάς), ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 33 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ 15 με 5 ασίστ πρόσθεσε ο Τσόνσι Μπίλαπς και 12 ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Ο Λαμάρ Όντομ μάζεψε 12 ριμπάουντ.

Η Ρωσία, που "έπεσε" αξιοπρεπώς, προβάλλοντας αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο, θα αγωνιστεί απέναντι στον ηττημένο του ζευγαριού την Παρασκευή για τις θέσεις 5-8. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν ο Σεργκέι Μπίκοφ με 17 πόντους. Ο Αντρέι Βορόντσεβιτς σημείωσε "νταμπλ νταμπλ" με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ 13 πόντους είχε συνεισφορά ο ΝΒΑερ Τιμοφέι Μοζγκόφ.

Οι Ρώσοι είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν για τον «νοκ άουτ» προημιτελικό με τις ΗΠΑ, κάτι που φάνηκε και στην πράξη με την απόδοση των παικτών του Μπλατ στο α' μέρος. Με ηγέτες τους Σεργκέι Μπίκοφ και Τιμοφέι Μοζγκόφ, η Ρωσία κοίταξε κατάματα την ομάδα-φαβορί για το χρυσό μετάλλιο (25-25 στο 10'), ενώ προηγήθηκε με 35-30 στο 16ο λεπτό. Ως τότε, ο Σιζέφσκι έβλεπε μόνο το μεγάλο αστέρι των Αμερικανών, Κέβιν Ντουράντ, να επωμίζεται το βάρος στο σκοράρισμα.

Ο Ιγκουοντάλα βρήκε τρόπο να "σπάσει" την άμυνα των Ρώσων, όμως, και με σερί 12-0, οι ΗΠΑ προσπέρασαν 42-35 στο 19' και 44-39 στο ημίχρονο. Μονόλογος της ομάδας του Μάικ Σιζέφσκι ήταν οι τελευταίες δύο περίοδοι. Χωρίς καν να πατήσουν γκάζι... απλά στο ρελαντί, ο Μπίλαπς με 8 πόντους στην 3η περίοδο έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του. Το 58-47 μετετράπη σε 65-50, απόρροια της πίεσης στην άμυνα από τις ΗΠΑ, και στο 30' ο ηλεκτρονικός πίνακας του νεόδμητου κλειστού "Σινάν Ερντέμ" έδειχνε 70-56. Το +18 (79-61) ήταν η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στο 34ο λεπτό.

Οι ΗΠΑ δεν είχαν λόγο να τρέξουν και έδωσαν την ευκαιρία στην αντίπαλό τους να μειώσει σε 86-74, με λέι απ του Ζουκανένκο από ασίστ του Σεργκέι Μόνια. Το 5ο φάουλ του Κβοστόφ στον Ντουράντ, 1.55 πριν από τη λήξη, έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο σκόρερ του ΝΒΑ να "γράψει" από τη γραμμή των βολών το 89-74, για να λήξει ο αγώνας με 89-79.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-39, 70-56, 89-79

ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Μπίλαπς 15 (4), Ντουράντ 33 (3), Ρόουζ 6, Ουέστμπρουκ 12 (1), Όντομ 6, Γκέι, Ιγκουοντάλα 6, Κάρι 2, Γκόρντον 6 (2), Λαβ, Τσάντλερ 3
ΡΩΣΙΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Βορόντσεβιτς 14 (2), Μπίκοφ 17 (2), Μόνια 5 (1), Βορόνοφ 9, Μοζγκόφ 13, Φριτζόν 2, Καούν 4, Ζουκανένκο 4, Πονκρασόφ 3, Κβοστόφ 8 (2)

Χωρίς Γιούρκα και «Πετρό» στη Θεσσαλονίκη


Μετά τον Νίκο Σπυρόπουλο και οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Αντώνης Πετρόπουλος τέθηκαν «νοκ άουτ» από το ματς του Παναθηναϊκού στο «Κλ.Βικελίδης» με τον Άρη το Σάββατο.Όπως έγινε γνωστό, μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, ο Γιούρκας έχει υποστεί θλάση α’ βαθμού στον αριστερό τετρακέφαλο και υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ το πρόβλημα του το 'κουβαλούσε' από την Εθνική.

Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης υπολογίζεται σε 7 με 10 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει και το ματς με την Μπαρτσελόνα την Τρίτη (14/9).

Ο Πετρόπουλος υπέστη τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό κατά την διάρκεια της προπόνησης και αποχώρησε. O φορ των πρασίνων θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά αύριο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν προλαβαίνει τον Άρη.

Πιο ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά στον τραυματισμό του Γιώργου Καραγκούνη. Ο αρχηγός του τριφυλλιού ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει την Παρασκευή, αν και το πιθανότερο είναι πως θα είναι στην αποστολή.

Οι Χριστοδουλόπουλος και Σπυρόπουλος προπονήθηκαν ατομικά και στη συνέχεια έκαναν θεραπεία.

Ο Ρόσι θέλει να επιστρέψει στην Ιταλία


Ο Ιταλός επιθετικός της Βιγιαρεάλ, Τζιουζέπε Ρόσι, επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "As", το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του ποδοσφαιριστή.

"Δεν ξέρω τι συνέβη το καλοκαίρι. Υπήρχε ενδιαφέρον για μένα από τη Γιουβέντους και τη Φιορεντίνα, όμως αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ομάδα στο καμπιονάτο θα ήταν καλή για μένα. Το σημαντικό είναι να επιστρέψω στο ιταλικό ποδόσφαιρο" υπογράμμισε ο Ρόσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο με το "κίτρινο υποβρύχιο" ως το 2013, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του έχει οριστεί στα 40 εκατομμύρια ευρώ, με τη Βιγιαρεάλ να απαιτεί σε ενδεχόμενη μεταγραφή του τουλάχιστον 20 εκατομμύρια.

Ντέρμπι στο "Αλιάντς Αρένα"


Το ντέρμπι της "Αλιάντς Αρένα" δεσπόζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο το γερμανικό πρωτάθλημα. Η νταμπλούχος Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται το Σάββατο τη Βέρντερ Βρέμης, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τις δύο ομάδες προκειμένου να διατηρήσουν επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας, καθώς αμφότερες μετρούν μία νίκη και μία ήττα μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Στο μεταξύ, οι πέντε ομάδες που βρίσκονται στο... ρετιρέ θα προσπαθήσουν να πετύχουν το "3 στα 3", με τις δύο εξ αυτών να τίθενται αντιμέτωπες στο "Μπρουχβεγκστάντιον", όπου η Μάιντς υποδέχεται την Κυριακή την Καϊζερσλάουτερν. Από εκεί και πέρα, το Αμβούργο φιλοξενεί το Σάββατο τη Νυρεμβέργη, το Ανόβερο υποδέχεται την ίδια ημέρα τη Λεβερκούζεν, ενώ η Χοφενχάιμ φιλοξενεί αύριο τη Σάλκε, στην αναμέτρηση που ανοίγει την «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:
Χοφενχάιμ-Σάλκε 10/9
Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 11/9
Αμβούργο-Νυρεμβέργη 11/9
Γκλάντμπαχ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 11/9
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 11/9
Ανόβερο-Λεβερκούζεν 11/9
Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 11/9
Μάιντς-Καϊζερσλάουτερν 12/9
Κολονία-Ζανκτ Πάουλι 12/9

Ο Αντεμπαγιόρ στο στόχαστρο της Ρεάλ


Στην απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ προσανατολίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης, που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στη συγκρότηση μιας ικανής επιθετικής γραμμής. Ο Κακά θα επιστρέψει σε μερικούς μήνες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε μερικές εβδομάδες και ο Καρίμ Μπενζεμά απέχει πολύ από τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τη Λιόν.

Ως εκ τούτου, ο Ζοζέ Μουρίνιο "καλοβλέπει" τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, αφού εκτός των άλλων η έλευση του Μάριο Μπαλοτέλι στους "πολίτες" αναμένεται να περιορίσει το χρόνο συμμετοχής του Τογκολέζου διεθνή επιθετικού.

Μπιτσαξής: "Η Εθνική δεν είναι σύλλογος"


Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, επισημαίνοντας την εσωτερική κανονιστική τάξη των Ομοσπονδιών σχετικά με το θέμα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τις ανακοινώσεις παικτών για αποχώρησή τους από τις εθνικές ομάδες.

"Η ύψιστη τιμή του Έλληνα αθλητή είναι να αξιωθεί να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο. Τη θέση αυτή την έχουν υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό χιλιάδες Έλληνες αθλητές. Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν με την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους τις ελληνικές εθνικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και νιώθουν περήφανοι όταν η Εθνική ομάδα διακρίνεται και είναι μαζί της όταν χάνει.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι αντίθετο προς τις αθλητικές αξίες και τις παραδόσεις της χώρας, να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς, που τους έχει τιμήσει η χώρα και με ιδιαίτερη προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την Εθνική Ομάδα. Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση", δήλωσε ο κ Μπιτσαξής.

«Κλειδί» ο Μουρίνιο για Κακά στην Ίντερ!


Πάνω στη συμφωνία για τον Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται πως θα πατήσει ο Μάσιμο Μοράτι, για να αποκτήσει η Ίντερ τον Κακά.Σύμφωνα με την «Corriere dello Sport» στη συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι της Ρεάλ και της Ίντερ, ο Μάσιμο Μοράτι σκοπεύει να κουβεντιάσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο με τον ομόλογό του, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Οι δύο άντρες βρίσκονται σε επικοινωνία μετά την αποχώρηση του Μουρίνιο από το Μιλάνο για να αναλάβει τη Ρεάλ. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεσμευόταν με συμβόλαιο από την ιταλική ομάδα και η «βασίλισσα» αναγκάστηκε να συμφωνήσει να πληρώσει μια «γενναία» αποζημίωση στους Ιταλούς. Οι Ισπανοί φαίνεται πως χρωστούν 6 εκατομμύρια ευρώ στους «νερατζούρι» και εκεί θα «πατήσει» ο Μοράτι για να φέρει τον Βραζιλιάνο σταρ στο Μιλάνο. Ο Κακά έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην ίδια πόλη, για λογαριασμό όμως της «μισητής» Μίλαν!

Ο Ιταλός επιχειρηματίας, θα προσπαθήσει να φέρει τον 28χρονο μέσο ως δανεικό στο Μιλάνο για έξι μήνες. Έπειτα από αυτό το διάστημα θα έχει την ευκαιρία να τον αγοράσει. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, πιθανό εμπόδιο σε διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων για τον «πρίγκηπα» μπορεί να είναι το ενδιαφέρον της Τσέλσι για εκείνον. Στην αγγλική ομάδα προπονητής είναι ο Κάρλο Αντσελότι που συνεργάστηκε με τον Κακά στο παρελθόν, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα ήταν ο πρωταγωνιστής των «ροσονέρι» ,κερδίζοντας μετέπειτα τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο για το 2007.

Ο Κακά χειρουργήθηκε πρόσφατα εξαιτίας ενός τραυματισμού στο μηνίσκο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Μίλαν και Σάο Πάουλο, αναμένεται
στους αγωνιστικούς χώρους, το Γενάρη του 2011.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: «Ηθική δικαίωση»

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: «Ηθική δικαίωση»

Για ηθική δικαίωση έκανε λόγο η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση της, έπειτα από την απόφαση της Ε.Ε.Α. να χορηγήσει κανονικά με πιστοποιητικό συμμετοχής την ομάδα του δικεφάλου. «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά την σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 σε οκτώ ΚΑΕ, μεταξύ των οποίων και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ηθική δικαίωση για την διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, που έπραξε τα αυτονόητα και τακτοποίησε όλες εκείνες τις υποχρεώσεις που είχε απέναντι στα θεσμικά όργανα, αλλά πρωτίστως προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και πληρώνει (σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα ακριβά) αμαρτίες του παρελθόντος.

Η απόφαση της Ε.Ε.Α όμως αποτελεί και μία απάντηση σε όλους εκείνους που έσπευσαν (ακόμη και λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση) να ανακαλύψουν προβλήματα και καταγγελίες, ενώ υποκαθιστώντας ακόμη και θεσμικά όργανα, κατέληξαν σε συμπεράσματα που τουλάχιστον θίγουν την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Κι όλα αυτά χωρίς να πράξουν σε πολλές περιπτώσεις τα αυτονόητα. Υπενθυμίζουμε σε όλους, ανησυχούντες και μη, ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας απέναντι σε αυτούς που πλήττουν την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ».

Ετοιμάζει Παπάζογλου για Τρίπολη


Τον Θανάση Παπάζογλου ετοιμάζει για την κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης για την δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Έλληνας τεχνικός επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Κοντρέρας και τον Χαλκιά, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει και κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Ο Μπουσαϊντί θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Λίνο το αριστερό. Κοντρέρας και Μαλεζάς θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας μπροστά τους Γκαρσία και Βιτόλο σαν αμυντικά χαφ. Ελεύθερος θα είναι ο Ίβιτς, αριστερά θα είναι ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Παπάζογλου.

Κατρακύλα για Φλαμένγκο, ευνοημένη η «Φλου»


Αρνητικός πρωταγωνιστής στο εκτός έδρας ματς της Φλαμένγκο απέναντι στη Σάο Πάουλο ήταν ο Ντιόγκο, στην ήττα της ομάδας του με 2-0. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αντίκρυσε δύο κίτρινες κάρτες σε χρονική απόσταση ενός λεπτού και να αποβληθεί! Ένα αχρείαστο φάουλ στον Ρισάρλισον στο 38’ και ένα πέσιμο στην αντίπαλη περιοχή ένα λεπτό αργότερα, ήταν αρκετά για να στείλουν από νωρίς τον 23χρονο επιθετικό στα αποδυτήρια!

Έτσι, όχι μόνο δεν ήρθε το γκολ για τον στράικερ που αγωνίζεται δανεικός στη Φλαμένγκο από τον Ολυμπιακό αλλά ζημίωσε με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του.O σύλλογος του Ρίο ντε Τζανέιρο, βρίσκεται πλέον,μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (σε απόσταση πέντε βαθμών)!Ο χαρισματικός μέσος Μάρλος και ο έμπειρος επιθετικός Φερναντάο ήταν οι σκόρερ στη νίκη των «τρικολόρ» απέναντι στη «Μενγκάο».

Στα άλλα παιχνίδια της Τετάρτης, η Φλουμινένσε εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» της Κορίνθιανς (1-1 εκτός με την Ατλέτικο Παραναένσε) και βρίσκεται τρεις βαθμούς μπροστά από την «Τιμάο» (Η Κορίνθιανς πάντως έχει έναν αγώνα λιγότερο).Η «Φλου» νίκησε εύκολα τη Σεαρά σκοράροντας τρεις φορές στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού (3-1)! Δύο γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Γουάσινγκτον. Η Κορίνθιανς αντιθέτως ήρθε ισόπαλη με την Ατλέτικο Παραναένσε εκτός έδρας (1-1), με την επανεμφάνιση του Ρονάλντο στην αρχική ενδεκάδα να συνδυάζεται και με γκολ από το «φαινόμενο»!

Η Κρουζέιρο επικράτησε της Ιντερνασιονάλ στο Μπέλο Οριζόντε με 1-0 και η Γκρέμιο νίκησε με 2-0 την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε εντός έδρας. Η ουραγός της βαθμολογίας Γκοϊάς πήρε ανάσα επικρατώντας της Γκουαρανί με 3-1 ενώ Βιτόρια και Παλμέιρας ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο Σαλβαντόρ.

Η 20η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη 9/9. Ξεχωρίζει το παιχνίδι της Σάντος με τη Μποταφόγκο στο Βίλα Μπελμάρο, ενώ αναμετρώνται επίσης η Βάσκο με την Ατλέτικο Μινέιρο και η Προυντέντε με την Αβαΐ.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης 8/9 για την 20η αγωνιστική του Brasileirao

Γκοϊάς-Γκουαρανί 3-1
(20’, 67’ Φελίπε, Ραφαέλ Μόουρα 43’- 79’ Μάριο Λούσιο)

Κρουζέιρο-Ιντερνασιονάλ 1-0
(14’ Έβερτον)

Φλουμινένσε-Σεαρά 3-1
(6’ Μαριάνο, 22’, 30’ Γουάσινγκτον- 89’ Ζεράλντο)

Γκρέμιο-Ατλέτικο Γκοϊανιένσε 2-0
(7’ Ντάγκλας, 85’ Μπόρζες)

Ατλέτικο Παραναένσε-Κορίνθιανς 1-1
(68’ Μπρούνο Μινέιρο- 35’ Ρονάλντο)

Σάο Πάουλο-Φλαμένγκο 2-0
(8’ Μάρλος, 41’ Φερναντάο)

Βιτόρια-Παλμέιρας 1-1
(9’ Έλκεσον- 71’ Ταντέου)

Τα παιχνίδια της Πέμπτης 9/9

Σάντος-Μποταφόγκο 03:00
Προυντέντε-Αβαΐ 03:00
Βάσκο-Ατλέτικο Μινέιρο 03:00

Πιλαφίδης: «Ομάδα που αρμόζει στο όνομα του Ηρακλή»

Πιλαφίδης: «Ομάδα που αρμόζει στο όνομα του Ηρακλή»

Ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή Κώστας Πιλαφίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί τόσο γενικότερα στην Ελλάδα, όσο και πιο συγκεκριμένα στο «Γηραιό».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, μια ομάδα που αναλογεί στο όνομα του Ηρακλή, σίγουρα πρόκειται για μια νέα προσπάθεια να βάλουμε βάσεις για το μέλλον της ομάδας. Προσπαθήσαμε και κρατήσαμε ένα μικρό κορμό από παιδιά που ήθελαν να παραμείνουν στην ομάδα, ενώ συνειδητοποιούσαν παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον Ελληνικό χώρο».

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε δύο Αμερικανούς ακόμη, ο ένας πρόκειται να είναι εδώ αύριο και ο άλλος μέχρι το Σάββατο, ενώ σήμερα το βράδυ περιμένουμε τον Παπανικολόπουλο που σήμερα συμφώνησε μαζί μας. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί αν υπάρχει οικονομική ευχέρεια για να αποκτήσουμε έναν ακόμη ημίψηλο παίκτη. Ο Ηρακλής είναι μια καινούρια ομάδα που έλειπε τέσσερα χρόνια από την Α1 κι εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και παιχνίδι με παιχνίδι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Σχολιάζοντας το κίνητρο που είχε για να συμφωνήσει με τον Ηρακλή: «Το πρώτο που άκουσα από αυτούς τους ανθρώπους ήταν το κίνητρο για μένα, δηλαδή το ότι το μπάτζετ θα είναι χαμηλό και θα αναζητηθεί ότι καλύτερο με βάση ορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Το δεύτερο ήταν το γεγονός πως αποτελεί καθαρά συλλογική προσπάθεια, ενώ έχοντας κάνει μια διαδρομή στο χώρο ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα που με ανέδειξε προπονητικά».

Κλείνοντας ο τεχνικός του Ηρακλή υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βιώνουμε κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο που αγγίζει τους πάντες. Παλιότερα υπήρχε η ευχέρεια να απλωθείς περισσότερο από το πάπλωμα, πράγματα που τώρα δεν υπάρχουν, οπότε αναγκαστικά η προσπάθεια στρέφεται στη μάζα, η οποία όμως τώρα είναι πληγωμένη. Δεν μπορείς να απαιτείς κάτι από τον κόσμο, όποιος μπορεί όμως να βοηθήσει ας το κάνει για να υλοποιηθεί ο στόχος».

Μόνο με πέναλτι ο Ρονάλντο


Παλαιότερα αν αναφερόταν ως είδηση ότι ο Ρονάλντο σκόραρε θα επρόκειτο για ανέκδοτο. Οχι πλέον, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός, είχε να βρει τα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις μήνες! Ο... χοντρός, όπως έχει γίνει ο παίκτης που στο παρελθόν αποτέλεσε κανονικό φαινόμενο, έσπασε την γκίνια του από τη βούλα του πέναλτι σε αναμέτρηση της Κορίνθινας με την Ατλέτικο Παρανένσε (1-1). Το γκολ με το οποίο έγινε το 0-1 στο 36' την Τετάρτη (08/09) στο «Αρένα ντα Μπαϊσάδα» της Κοριτίμπα ήταν το πρώτο του από τις 9 Μαΐου, όταν είχε σκοράρει επίσης με πέναλτι με αντίπαλο την ίδια ομάδα στο «Πακαέμπου».

Ο τρεις φορές παίκτης της χρονιάς δεν μπορεί με τίποτα να πιάσει τα επιθυμητά στάνταρ φυσικής κατάστασης και έχει ελάχιστα καλά διαστήμα με την Κορίνθιανς. Ο 33χρονος πιθανότατα θα βρεθεί στον πάγκο στον αγώνα της Τιμάο με την Γκρέμιο το Σάββατο (11/09) στο Σάο Πάουλο. Σημειώνεται ότι η Κορίνθιας, που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα στην Βραζιλία, βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις πόντους πίσω από την Φλουμινένσε.

Παίρνει Βινιάλ ο Ατρόμητος!


η μεταγραφική έκπληξη κάνει ο Ατρόμητος. Ο Γάλλος αριστερός μπακ Γκρεγκορί Βινιάλ, που έμεινε ελεύθερος από την Μπέρμιγχαμ, έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Περιστερίου κι εφόσον περάσει επιτυχώς από τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις (το μεσημέρι της Πέμπτης), θα υπογράψει συμβόλαιο.

Ο 29χρονος άσος αναδείχθηκε από τη Μονπελιέ, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Λίβερπουλ όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί και πέρασε σαν δανεικός από Μπαστιά, Ρεν, Εσπανιόλ και Ρέιντζερς. Τη σεζόν 2005/06 έπαιξε στην Πόρτσμουθ και ακολούθως στη Λανς, από την οποία δόθηκε δανεικός σε Καϊζερσλάουτερν και Σαουθάμπτον. Την περασμένη περίοδο ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γαλλίας είχε 8 συμμετοχές στην Premiership και 1 στο Κύπελλο Αγγλίας. Μετά τη λήξη του συμβολαίου του δοκιμάστηκε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Κάρντιφ, χωρίς όμως να υπογράψει.

Συμφώνησε με Παπανικολόπουλο ο Ηρακλής


Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Νίκου Παπανικολόπουλου στον Ηρακλή.Ο 31γκαρντ έχει έρθει σε συμφωνία με τους διοικούντες τον "γηραιό" για την υπογραφή συμβολαίου μονοετούς διάρκειας και το απόγευμα της Πέμπτης (9/9) αναμένεται να επισημοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Την τελευταία τριετία, ο Παπανικολόπουλος αγωνίστηκε σε ΑΕΛ, Κολοσσό και Περιστέρι.

«Καρφιά» του Άλβες σε Λαπόρτα!


Ο Ντάνι Άλβες εξέφρασε την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα και ήδη άρχισαν οι επαφές. Η πρώτη προσφορά χαρακτηρίσθηκε... ασόβαρη, όμως οι δυο πλευρές βρίσκονται πλέον σε καλό δρόμο. «Η προσφορά ανανέωση δεν ήταν σοβαρή» ήταν το σχόλιο του Ντάνι Άλβες για την πρώτη προσφορά ανανέωσης του Λαπόρτα και ουσιαστικά... έσβησε τον πρώην ισχυρό άνδρα της Μπαρτσελόνα. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος αμυντικός τόνισε πως η νέα διοίκηση κάνει πολλές προσπάθειες να τον κρατήσει και ήδη βρίσκονται σε καλό δρόμο οι επαφές. Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στη «Μπάρτσα» και δεν αποκλείεται ως το τέλος του μήνα να υπάρξει συμφωνία.

«Η Ίντερ είναι πλέον αντίπαλός μας»


Παρουσιάστηκαν και επισήμως από τη Μίλαν τα δύο μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ρομπίνιο. Στις δηλώσεις τους αντάλλαξαν επαίνους και εξέφρασαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν τον ιστορικό σύλλογο να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.

«Όλα είναι φανταστικά και ειδικά οι φίλαθλοι. Αυτή η φανέλα είναι η πιο όμορφη που φόρεσα ποτέ. Νομίζω ότι είμαστε φαβορί για να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και το Scudetto. Με την απόκτηση του Ρομπίνιο δείξαμε σε όλους ότι πρέπει να μας φοβούνται και μην ξεχνάτε ότι διαθέτουμε και τον Πίπο Ιντζάγκι, έναν ποδοσφαιριστή-φαινόμενο. Η Μίλαν είναι πολύ πιο ιστορική από τη Μπαρτσελόνα. Όσο για την Ίντερ, είναι πλέον αντίπαλός μας και δεν με νοιάζει τι λένε εκεί. Θα κατακτήσω το πρωτάθλημα με τη Μίλαν, όπως έκανα με την Ίντερ και τη Γιουβέντους», ήταν περιληπτικά τα λόγια του Σουηδού επιθετικού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού: «Οι παίκτες που διαθέτουμε είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και μπορούμε να παίξουμε ακόμα και με τέσσερις επιθετικούς. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ στη Μίλαν. Έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, αλλά στηρίζονταν σε συγκεκριμένα άτομα ενώ εδώ είναι διαφορετικά, πιο ομαδικά. Πλέον, θα επικεντρωθώ στη Μίλαν και ελπίζω να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας».

ΙΝΤΕΡ: Ανανεώνει ο Σνάιντερ


Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, παρά το δελεαστικό ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο και σύντομα πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ιντερ. Ο 26χρονος Ολλανδός διεθνής μέσος είναι στην ιταλική ομάδα από πέρσι το καλοκαίρι και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του έως το καλοκαίρι του 2014.

Καλοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεεεε?

Francesca Piccinini

Έξι ομάδες δεν πήραν πιστοποιητικό


Μόλις οκτώ από τις 14 ομάδες που θα απαρτίσουν την Α1 της επόμενης περιόδου πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ θα γίνει νέα συνεδρίαση για να καταφέρουν να συμπληρώσουν τους φακέλους τους οι άλλες έξι.

Η ΕΕΑ έκρινε πως οι ομάδες που πληρούν τα κριτήρια για να παίξουν στην Α1 είναι μόνο οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Κολοσσός Ρόδου, Άρης, Πανιώνιος, Καβάλα και Ίκαρος Καλλιθέας. ΑΕΚ, Μαρούσι, Πανελλήνιος, Ηλυσιακός, Περιστέρι και Ηρακλής θα περιμένουν τη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, μόλις τέσσερις ημέρες πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Ατομικό ο Σαλπιγγίδης παρόντος… Ζαγοράκη

Ατομικό ο Σαλπιγγίδης παρόντος… Ζαγοράκη

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν έλαβε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης, καθώς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρεί στα πλευρά. Ο διεθνής επιθετικός πιθανόν θα βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα της Τρίπολης όμως είναι αμφίβολο αν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής προπόνησης, παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Φαβορί η Ίντερ σύμφωνα με τον Σάκι


Παρά τη μεταγραφική ενίσχυση της Μίλαν με Ιμπραΐμοβιτς και Ρομπίνιο, ο μεγάλος Αρίγκο Σάκι που οδήγησε τους «ροσονέρι» στην κατάκτηση δύο Κυπέλλων πρωταθλητριών (1989-90) θεωρεί ότι η Ίντερ παραμένει το φαβορί για να διατηρήσει τα «σκήπτρα» στην Ιταλία.

«Ο Μάσιμο Μοράτι έθεσε στη διάθεση του Ράφα Μπενίτεθ μια πολύ δυνατή αγωνιστικά και χωρίς οικονομικά προβλήματα ομάδα. Η Ίντερ έχει το προβάδισμα στο ιταλικό πρωτάθλημα και είναι ίσως η μόνη μας ελπίδα να καταφέρουμε κάτι καλό στην Ευρώπη.

Η Μίλαν έκανε καλές προσθήκες, αλλά ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ατομιστής και έχει προβλήματα στο ομαδικό παιχνίδι. Ο Ρομπίνιο είναι κλασικός Βραζιλιάνος, ικανότατος αλλά με κάποιες αδυναμίες. Οι οπαδοί του συλλόγου συνεχίζουν να ονειρεύονται επιτυχίες και ελπίζω να δικαιωθούν»,
ήταν τα λόγια του 64χρονου Ιταλού.

Tenorio - Στοίχημα.. Διπλό ανόδου γιά την Suntsvall - Άσος υψομέτρου γιά την Universidad de Sucre..

Επιμέλεια - Tenorio


Την καλησπέρα μού σε όλα τα φιλαράκια.


Σας το είχα γράψει καί προχθές , ότι δεν είμαστε έτοιμοι σε πλήρεις στοιχηματικούς ρυθμούς, η μηχανή της στήλης ακόμη δεν έχει πάρει μπρός για τα καλά , καί η αλήθεια είναι πως θέλουμε μερικά Σαββατοκύριακα ακόμη ,γιά να αφοσιωθούμε καλύτερα στο νταλκά μας.Οταν θα έχουμε καί σε πλήρη εξέλιξη όλα τα καλά πρωταθλήματα.

Πάμε τώρα ευθύς αμέσως στα σημερινά , να δούμε αν αξίζει κάτι.



Orgryte - Sundsvall (2)

Πολύ δύσκολο έγινε το έργο της Orgryte, πού μετά την αποτυχία της να περάσει νικηφόρα,
από την έδρα της Angelholms, έμεινε αρκετά πίσω απο τις θέσεις πού οδηγούν στην απευθείας άνοδο. Πλέον τα πράμματα φαντάζουν πολύ δύσκολα, μόλις 6 αγωνιστικές πριν από την λήξη του πρωταθλήματος. Το ότι η Örgryte έμεινε πίσω στην βαθμολογία, αιτία είναι οι πολλές ισοπαλίες πού έχει φέρει φέτος, τόσο εκτός ,όσο καί εντός έδρας.Σε 24 παιχνίδια ως τώρα, μετρά αισίως 14 ισοπαλίες.

Τρία είναι τα προβλήματα της Örgryte, για το αποψινό παιχνίδι. Ο πολύτιμος στόπερ Von Bromsen θα χάσει μία ακόμα αγωνιστική, λόγω τραυματισμού, ενώ απόντες είναι οι, Miljalevic, καί Ervik, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από ίωση.

Στο πιό κρίσιμο σημείο τού πρωταθλήματος ,δείχνει να χαλά την καλή της εικόνα η φιλοξενούμενη Suntsvall. Με 2 σερί ήττες πάει να γκρεμίσει ότι καλό είχε φτιάξει ως τώρα, με αποτέλεσμα να την πλεισιάσουν οι διώκτες της, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής.Καλή ομάδα είναι η Sundsvall η οποία έχει της περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα, μαζί με την προτωπόρο ομάδα της Norrkoping. Εκτός έδρας η Sundsvall , είναι από τις πιό δυνατές ομάδες της κατηγορίας, καθώς μετρά 6 διπλά, 3 ισοπαλίες, καί 3 μόλις ήττες, σε 12 παιχνίδια.

Πολύ πιό καλή ομάδα διαθέτει η Sundsvall απο την Örgryte, καθώς σε όλη την δειάρκεια της χρονιάς μέχρι τώρα, ήταν η πίο σταθερή ομάδα.Βέβαια πάει να κάνει κάποια νερά τώρα στο τέλος, αλλά πιστεύω πως όλοι στο στρατόπεδο της Sundsvall έχουν αντιλιφθεί την κρισιμότητα του αγώνα,καί ειδικά μετά της 2 σερί ήττες, η νίκη είναι μονόδρομος γιά τους φιλοξενούμενους.

Γιά την Sundsvall επιστρέφει από τιμωρία, ο βασικότατος μέσος Skulason.Χωρίς κάποια άλλα σοβαρά προβλήματα η ομάδα.

Σαφώς πολύ δύσκολο το παιχνιδάκι ,λόγω κυρίως των πολλών ισοπαλιών της Örgryte, καί τις όχι καί πολύ καλής κατάστασης των φιλοξενούμενων το τελευταίο διάστημα..Θα ρισκάρω όμως στο διπλό της Suntsvall σε απόδοση (2.80) την οποία θεωρώ καλύτερη ομάδα απο την αντιπαλό της.



Uninersidad de sucre - Cerro porteno (1)

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Οι αγώνες είναι διπλοί. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ και μετά το δεύτερο ματς, πάνε απευθείας πέναλτι.

*Από φέτος υπάρχει σημαντική αλλαγή. Ο κάτοχος του Σουνταμερικάνα 2010 συμμετέχει απευθείας στο Λιμπερταδόρες 2011!

Στάδιο ΟΛΜΠΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑ (32,000), Sucre * Υψόμετρο 2.750 μέτρα


Η μεγάλη έκπληξη μέχρι τώρα στη διοργάνωση η Universidad de sucre , η οποία απέκλεισε στην προηγούμενη φάση την Χιλιανή Colo - Colo. Στο πρώτο ματς με τους Χιλιανούς στο υψόμετρο του Sucre κυρίως αμύνονταν, ήταν όμως καλή στην αντεπίθεση ,καί έτσι γίνονταν πολύ επικίνδυνη 'οταν έβρισκε κενούς χώρους , έτσι καί σκόραρε δύο φορές.

Στον επαναληπτικό στη Χιλή μπήκε επιθετικά, σκόραρε ένα γκολ, και οι τις Colo - Colo. «έτρεχαν και δεν έφταναν». Στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά από 7 αγωνιστικές τα αποτελέσματα είναι ισορροπημένα, όμως η μεγάλη σημασία δίνεται στο Sudamericana. Την Κυριακή είχε δύσκολο εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα με την Real Potosi καί έφερε ισοπαλία με σκόρ 1-1. Ο κόουτς Vega προφύλαξε βασικά του στελέχη ώστε να τους έχει έτοιμους για το σημερινό ματς, όπου θα παρατάξει την «καλή» του ενδεκάδα, με τον στράικερ Roberto Galindo να είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Δεν υπάρχουν νέες απουσίες η άλλα προβλήματα στους γηπεδούχους.


H Παραγουανή Cerro porteno , ο «Κυκλώνας» όπως είναι το παρατσούκλι της, οδηγεί αήττητη τη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Χωρίς αλλαγές παικτών το Σάββατο ήρθε η εύκολη εντός έδρας νίκη 2-0 επί της διεκδικήτριας του τίτλου Libertad

Δεν αναφέρεται καμία απουσία, μόνος αμφίβολος με τραυματισμό ο αμυντικός Fintel Peres Επιστρέφει από τραυματισμό ο νεαρός επιθετικός Pablo Marcelo Nogera. Ο κόουτς Τορέντε όμως δίνει μεγαλύτερη σημασία στο εγχώριο πρωτάθλημα, καί έτσι στο σημερινό παιχνίδι θα κάνει αρκετές αλλαγές όπως αναφέρει το ρεπορτάζ,αφήνοντας εκτός βασικά στελέχη, ενώ αποκάλυψε ότι στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει μόνος του ο Αργεντίνος Nani.

Με αλλαγές παίζει στο πρωταθλημά της η Universidad de Sucre , γιά να είναι φρέσκια στο Sudamericana. Από την άλλη, η Cerro porteno αγωνίζεται με βασικούς στο πρωτάθλήμα , καί καθώς όπως λένε καί οί ίδιοι τούς ενδιαφέρει περισσότερο ο εγχώριος τίτλος παρά το Sudamericana.

Θα ρισκάρω στον άσο της Universidad de sucre σε απόδοση (2,15) με την ελπίδα να εκμεταλευτεί την έδρας της καί το υψόμετρο της.


Δυάδα με : Sundtsvall - Universidad de sucre .


Aυτά τα ολίγα γιά σήμερα, καλά να περνάτε, τα σέβη μου ...

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής


To πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της φετινής Super League ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η διοργανώτρια αρχή. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, με την αναμέτρηση Κέρκυρας-Ατρομήτου να είναι η μόνη χωρίς τηλεοπτική μετάδοση από τη Nova.

To πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Σάββατο 18.09.10 17:15 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Σάββατο 18.09.10 17:15 ΗΡΑΚΛΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Σάββατο 18.09.10 19:30 ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΑΔΙΟ "ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ"
Κυριακή 19.09.10 16:00 ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Κυριακή 19.09.10 16:00 Π.Α.Ο.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΓΗΠΕΔΟ Α.Σ. ΠΑΟΚ ΤΟΥΜΠΑΣ
Κυριακή 19.09.10 18:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΡΗΣ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Κυριακή 19.09.10 18:15 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ
Κυριακή 19.09.10 20:30 Α.Ε.Κ. – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Ο.Α.Κ.Α.

«Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ αλλά πάμε για νίκη»


Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας με 1-0 στο Ηράκλειο του Εργοτέλη, και ο προπονητής του Βαγγέλης Βλάχος επιθυμεί τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΟΚ.

«Είχαμε πει παλιότερα ότι η ομάδα μας είχε δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δύσκολο είναι μόνο στο μυαλό. Είμαστε πανέτοιμοι από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπίσουμε έναν επίδοξο πρωταθλητή, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Σεβόμαστε τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, την ιστορία και την ταυτότητα του αντιπάλου μας, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε τη δεύτερη νίκη», ήταν τα λόγια του 48χρονου τεχνικού.

Στην προπόνηση, οι Ορόθκο και Τζουμάκας συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση του Σαββάτου. Χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησε ο Φορτούνης, ο οποίος είχε συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, Ελπίδων και Νέων.

Εκτεταμένοι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ


Πόλεμο με τους μάνατζερ ποδοσφαιριστών της Super League που κερδίζουν τεράστια ποσά και δηλώνουν φτωχοί ανοίγει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Η ηγεσία του ΣΔΟΕ ζήτησε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο φορολογικών δηλώσεων.

Eντολή να ξεκινήσει ο έλεγχος στα οικονομικά του συνόλου σχεδόν των μάνατζερ ποδοσφαιριστών που δραστηριοποιούνται στη χώρα δόθηκε από την ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Πληροφορίες του NΕWS 247 που δημοσιεύθηκαν το περασμένο Σάββατο επιβεβαιώνονται πλήρως καθώς η ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος απέστειλε οδηγία με την οποία ζητά την άμεση διενέργεια ελέγχων σε τραπεζικές καταθέσεις, φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες των μάνατζερ που εκπροσωπούν παίκτες που αγωνίζονται πρωτίστως στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Super League) και όχι μόνο.

Η απόφαση της ηγεσίας του ΣΔΟΕ πάρθηκε μετά τα όσα έφερε στο φως η έρευνα στα οικονομικά ισχυρού μάνατζερ με έδρα την Βόρεια Ελλάδα αλλά και του αντίκτυπου που είχε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης στον Τύπο.

Επιπλέον όμως, η παρούσα συγκυρία θεωρείται κατάλληλη καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η περίοδος των μεταγραφών και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα διαπιστωθούν φορολογικές και όχι μόνο παραβάσεις αντίστοιχες με αυτές που έφερε στο φως η υπόθεση του μάνατζερ Α.Τ.

Η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω μάνατζερ είχε αποκαλύψει καταθέσεις ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στις φορολογικές του δηλώσεις εμφάνιζε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.

Ταυτόχρονα, στις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2001, 2002 και 2003 ο μάνατζερ είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία σύμφωνα με τις οποίες στο διάστημα των ετών αυτών κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ! Η εντολή αφορά τον έλεγχο όλων των Ελλήνων επαγγελματιών που εκπροσωπούν και βρίσκονται πίσω από αγοραπωλησίες παικτών.

Ωστόσο, πληροφορίες του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις πέντε μάνατζερ για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή και ενδείξεις ότι διαθέτουν σε καταθέσεις τους πολλά εκατομμύρια ευρώ αμφίβολης προέλευσης που δεν εμφανίζονται σε φορολογικές δηλώσεις. Πηγη News247.gr

Μπλάτερ: "Ίσως καταργήσουμε την παράταση"


Η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει την ημίωρη παράταση και να κρίνονται οι ισόπαλοι νοκ άουτ αγώνες απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι, όπως δήλωσε ο Ζεπ Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας επιθυμεί να βρει τρόπους ούτως ώστε οι ομάδες να αποφύγουν το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, παροτρύνοντας τις να προτιμήσουν το επιθετικό παιχνίδι.

"Είδαμε σε αρκετά ματς της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ ομάδες που είχαν ως στόχο την αποφυγή της ήττας και έπαιζαν εξ αρχής με στόχο την ισοπαλία. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ενθαρρύνουμε τις ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο", δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA ο Μπλάτερ.

Και συμπλήρωσε: "Βλέπουμε ομάδες να προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε τρόπο να δεχτούν γκολ στην παράταση. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, ίσως θα πρέπει να πηγαίνουμε απευθείας στα πέναλτι ή να επαναφέρουμε το "χρυσό" γκολ. Θα δούμε τι θα αποφασίσει η επιτροπή".

Η τωρινή τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αντιτίθεται στις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στο γερμανικό περιοδικό "Focus" πριν από ένα μήνα. Τότε, είχε εκφράσει τη σκέψη, οι ομάδες να οδηγούνται κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι, αν στην κανονική διάρκεια αναδεικνύονταν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Κούπερ: «Βήμα – βήμα για τις επιτυχίες»

Κούπερ: «Βήμα – βήμα για τις επιτυχίες»

«Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης όμως βρίσκεται σε μία καλή στιγμή. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μία εκτός έδρας νίκη. Νωρίετρα υπήρχε η είσοδος μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα όμως πρέπει να πηγαίνει βήμα βήμα και να συγκεντρωθεί σε κάθε παιχνίδι που έχει να παίξει. Πρέπει να κάνεις σταθερά βήματα γιατί αλλιώς μπορεί αν στραβοπατήσεις και να πέσεις. Θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Υπάρχει κίνητρο και αισιοδοξία. Είχαμε αρκετά χρόνο να δουλέψουμε στο παιχνίδι και δεν έχουμε προβλήματα. Από εκεί και πέρα η αισιοδοξία που υπάρχει έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Αυτό δημιουργεί φιλοδοξία. Βλέπουμε το δικό μας ξεκίνημα και το δικό τους, δημιουργούνται φιλοδοξίες που θα έπρεπε να είναι περισσότερο ευχές. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας εργαλεία, τα δικά μας κίνητρα και βήμα βήμα να φθάσουμε παραπάνω. Όλος ο λαός μας είναι χαρούμενος και αυτό φυσικά είναι καλό. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημο θα ήταν να υπήρχε το αντίθετο συναίσθημα. Ο κόσμος βλέπει κάποια καλά πράγματα στην ομάδα. Τους νιώθω καθώς μας λένε συνέχεια πόσο καλύτερα μπροούμε να πάμε. Όμως αυτό μπορεί να επηρεάσει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ποία ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τι μας περιμένει. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα και την κατανοώ. Φυσικά και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε χαρούμενοι. Το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει εκπλήξεις και προσωπικά θέλω η ομάδα μου να έχει να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν λιγότερες εκπλήξεις».

Για το αν οι διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και το στραβοπάτημα της πρεμιέρας, επηρεάσει τους παίκτες του «τριφυλλιού» σχολίασε: «Εμένα με ενδιαφέρει πρώτα η δική μου ομάδα και πως θα παρουσιαστεί. Αυτό που σκέφτομαι είναι τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως κουρασω αλλά η ομάδας μας πρέπει να πηγαίνει βήμα – βήμα. Πρέπει να ξοδέψουμε όλη μας την ενέργεια για να πάρουμε το παιχνίδι. Πάντα μου αρέσει να βλέπω τον αντίπαλο σαν μία καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Αν μία ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση για διάφορους λόγους, αυτό μπορεί να είναι και καλό. Το καλύτερο όμως είναι να περιμένεις ότι ο αντίπαλος θα είναι καλά, ώστε να προετοιμαστείς καλύτερα».

Για το αν αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ο Έκτορ Κούπερ απάντησε: «Ακόμη είναι πολύ νωρίς, μόλις στην δεύτερη αγωνιστική. Εγώ δεν μπορώ να δώσω προγνωστικά για το πως θα είναι η κατάσταση μετά από τέσσρις μήνες. Σίγουρα δουλεύουμε για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να κρίνει πολλά, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πατάς βήμα – βήμα. Αν κοιτάς πολύ ψηλά δίχως να πατάς καλά μπορεί να πέσεις και να έχεις δύσκολες στιγμές να αντιμετωπίσεις».

Για το θέμα του Μεχντί Ναφτί, ο κ. Κούπερ σχολίασε: «Πρέπει να συνοψίσουμε κάποια πράγματα μιλόντας για το συγκεκριμένο θέμα. Η πράγματικότητα είναι ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη επαφή όσο αφορά τον ποδοσφαιριστή με την δική μας την ομάδα. Μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ προβληματική για να μην υπερβάλλουμε. Καμιά φορά τα πράγματα γίνονται πιο θερμά, κυρίως όταν οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην εθνική τους. Επειδή όλα αυτά θα έβρισκαν την λύση τους όταν ο ποδοσφαιριστής επέστρεφε και κανείς δεν είχε την σιγουριά για το πως θα καταλήξει το θέμα, καθώς ο παίκτης θα είχε και μία σημαντική συνάντηση με την διοίκηση, αποφάσισα να τον αφήσω εκτός, γιατί αν τον τοποθετούσα στην λίστα θα έγερνα την πλάστιγγα προς τον ποδοσφαιριστή. Γι΄ αυτό και αποφάσισα να μην τον συμπεριλάβω στην λίστα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές κι αν περιμένει και άλλους παίκτες, ο Κούπερ απάντησε: «Θα χρησιμοποιήσω μία απάντηση δανεισμένη από άλλον προπονητή. Είμαστε ιδανικά γιατί αυτό είναι το υπάρχον υλικό. Αν έρθει κάποιος θα τον καλωσορίσουμε, αν δεν έρθει καλύτερα. Είμαστε αισιόδοξοι».

Ψάχνουν ήδη τον διάδοχο του Καπέλο


Η δήλωση του Φάμπιο Καπέλο πως μετά το Euro 2012 θα εγκαταλείψει την προπονητική και μαζί τον πάγκο της εθνικής Αγγλίας έδωσε τροφή στα στοιχηματικά γραφεία του Νησιού. Ήδη δέχονται στοιχήματα για τον διάδοχο του Ιταλού προπονητή, με τον Χάρι Ρέντναπ της Τότεναμ να είναι ο επικρατέστερος (4/1).

Δείτε τις αποδόσεις:

4/1 Χάρι Ρέντναπ (Τότεναμ)
8/1 Ρόι Χότζον (Λίβερπουλ)
8/1 Στιούαρτ Πιρς (εθνική Ελπίδων Αγγλίας)
9/1 Μάρτιν Ο’ Νιλ (άνεργος)
17/1 Στιβ Μπρους (Σάντερλαντ)
21/1 Άλαν Σίρερ (άνεργος)
21/1 Ντέιβιντ Μπέκαμ (αγωνίζεται στη Λος Άντζελες Γκάλαξι)
26/1 Ζοσέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης)
34/1 Γιούργκεν Κλίνσμαν (άνεργος)

Θερέθο: Μην την πατήσουμε με τον Άρη, όπως με ΑΠΟΕΛ


Δύσκολο χαρακτήρισε το επικείμενο παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Άρη την επόμενη Πέμπτη για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο πρόεδρος των «ροχιμπλάνκος»Ο Ενρίκε Θερέθο υπογράμμισε πως οι Μαδριλένοι γνωρίζουν λίγα πράγματα για τους «κίτρινους» και ανησυχεί μην τη… πατήσει η ομάδα του όπως και κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδια γιατί δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλό μας και υπάρχει ο κίνδυνος να την πατήσουμε όπως συνέβη με την κυπριακή ομάδα. (σ.σ ΑΠΟΕΛ), μπορούν να σου κάνουν την ζημιά εκεί που δεν το περιμένεις. Ωστόσο η ομάδα έκανε πολύ καλή προετοιμασία και θεωρώ ξέρει τι θέλει και τι μπορεί να καταφέρει μέσα στο γήπεδο», δήλωσε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της Ατλέτικο.

Συζήτηση Κούπερ-Ναφτί χθες. «Σε υπολογίζω, προσπαθησε περισσότερα»


Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε χθες ο Μεχντί Ναφτί, στο αθλητικό κέντρο στη Σουρωτή, αναφορικά με το μέλλον του στον Άρη.Οι δύο άνδρες συνομίλησαν σε καλό κλίμα, με τον Αργεντινό τεχνικό μάλιστα να του ξεκαθαρίζει ότι υπολογίζει στην παρουσία του στην ομάδα ενόψει της συνέχειας, απλώς περιμένει από εκείνον να δώσει περισσότερα.

«Να ξέρεις ότι σε υπολογίζω, είσαι πολύς καλός ποδοσφαιριστής, αλλά θα πρέπει να έχει τη συμπεριφορά που πρέπει. Θέλω να δείξεις ανάλογο πρόσωπο με πέρσι, να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου και τον Βανγκέλι τον είχα εκτός αποστολής από τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, αλλά δούλεψε πολύ και τώρα είναι ξανά στα πλάνα μου», είπε μεταξύ άλλων ο Ε. Κούπερ στον Τυνήσιο χαφ, ο οποίος δεσμεύτηκε στο εξής να δίνει τον καλύτερο εαυτό του τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, φαντάζει αδύνατο να γίνει πραγματικότητα το σενάριο που ήθελε τους διοικούντες τον Άρη να σκέφτονται ακόμα και την λύση της συνεργασίας με τον παίκτη, αν το ζητούσε ο Κούπερ. Άλλωστε, σήμερα θα αποφασίσει ο Αργεντινός προπονητής αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την αναμέτρηση εναντίον του Παναθηναϊκού, με τους Πρίττα και Τόχα πάντως να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Ουζουνίδης: «Δύσκολο να διαλέξω τους έντεκα…»

Ουζουνίδης: «Δύσκολο να διαλέξω τους έντεκα…»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο προπονητής του Ηρακλή, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε για τον αγώνα με το Περιστέρι. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και το τονίζω αυτό γιατί μετά τη μεγάλη νίκη που είχαμε την πρώτη αγωνιστική θα είναι πολύ καλά τα πράγματα αν κατορθώσουμε να πάρουμε τη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με κορμό και προπονητή. Αυτό που θέλω είναι να μπούμε με την ίδια νοοτροπία και με την ίδια διάθεση. Να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Βλέπω μεγάλη διάθεση από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Δουλεύουνε πολύ καλά. Θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να διαλέξω τους έντεκα και την αποστολή της ομάδας. Είναι όμως πολύ καλό που έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους, έτοιμους να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή αυτό που θα τους ζητηθεί».

Ο κ. Ουζουνίδης σχολίασε και την κάθοδο που ετοιμάζουν οι οπαδοί του Ηρακλή: «Ξέρουμε ότι θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτό για την ομάδα μας και κυρίως αυτή την περίοδο που υπάρχουν οι δυσκολίες στον σύλλογο. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε 100% στο γήπεδο και να γυρίσουνε ευτυχισμένοι πίσω».

Για τους παίκτες που ήρθαν τώρα στην ομάδα και τον βαθμό ετοιμότητας τους τόνισε: «Ορισμένοι από τους νέους παίκτες είναι πιο έτοιμοι. Ο Ντάνι για παράδειγμα είναι πιο έτοιμος».

Για το φιλικό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, σχολίασε: «Τα φιλικά εγώ τα αντιμετωπίζω κάπως διαφορετικά. Περισσότερο ατομικά ήθελα να δω κάποιους ποδοσφαιριστές παρά το σύνολο. Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να το καταλάβουν όλοι είναι ότι δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα και ξαφνικά γίναμε μεγάλη ομάδα μόνο από ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έντεκα παίκτες που να δουλεύουν σκληρά στο γήπεδο. Στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό δεν το είχαμε αυτό και πρέπει να το έχουμε το Σάββατο. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, να πιέσουμε τον αντίπαλο. Προτιμώ να παίρνουμε αποτελέσματα στα επίσημα και όχι να κερδίζουμε τις εντυπώσεις στα φιλικά».

Για τη νοοτροπία που θα βγάζει ο Ηρακλής στον αγωνιστικό χώρο, είπε: «Δεν μπορείς να ξεκινάς με το σκεπτικό ότι η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα. Μπορεί βέβαια, η εξέλιξη του αγώνα να σε αφήσει ικανοποιημένο με την ισοπαλία. Εγώ όμως αυτό που θέλω είναι να μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Θέλω να έχουμε ισορροπία στις γραμμές, να ξέρουμε πώς να αμυνόμαστε και πώς να κάνουμε επίθεση».

Για την επιστροφή του Γιάκομπ υπογράμμισε: «Ο Γιάκομπ δεν είναι έτοιμος 100%. Δεν έχει ακόμη παιχνίδια στα πόδια του. Εχει χάσει ένα κομμάτι της προετοιμασίας. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και πρέπει να τον βάλουμε γρήγορα σε ρυθμούς παιχνιδιού. Δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα για μας».

ΚΑΕ Ηρακλής-«Δεν χρωστάμε πλέον»


Σε αποκαλύψεις προέβη ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Φώτης Θέος, αναφορικά με τα διοικητικά δρώμενα του «Γηραιού», με αφορμή την επίσημη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας, αλλά και την παραλαβή του ΑΦΜ. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Φώτης Θέος, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», τόνισε αρχικά: «Παλεύουμε καθημερινά να πετύχουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί, σήμερα πετύχαμε να εκδώσουμε το ΑΦΜ της νέας ΚΑΕ. Πλέον υπάρχει κανονικά ΚΑΕ Ηρακλής με καινούρια φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς δεν υπάρχουν και τα προβλήματα του παρελθόντος».

Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Είναι μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τον υποβιβασμό κι έπειτα, ήταν μια συνολική προσπάθεια, καθώς όταν παραλάβαμε τη διοίκηση τα χρέη ανέρχονταν στο 1.8 εκατομμύριο ευρώ, ενώ τώρα δεν υπάρχει ούτε σεντ χρέος.

Τον Ηρακλή πάντως πάντα τον κυνηγάνε, γιατί πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σωματείο, αλλά εμείς κάποια στιγμή θα ενωθούμε και αυτούς τους μικρούς και τιποτένιους θα τους εξαφανίσουμε.

Ο κόσμος του Ηρακλή είναι ενήμερος και γνωρίζει τι γίνεται. Κάθε στοίχημα που βάζουμε το κερδίζουμε, το επόμενο μας είναι να έχουμε το Ιβανώφειο σολντ-άουτ, κάτι που θα συμβεί και επίσημα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

«Δεν πωλούνται αμφότεροι»


Φινάλε στα σενάρια των ομάδων που επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους τους Μπάστιαν Σβαϊσταϊνγκερ και Φίλιπ Λαμ έβαλε η Μπάγερν Μονάχου.

Η διοίκηση της γερμανικής ομάδας, έδειξε τις διαθέσεις της σχετικά με την παραμονή των δύο παικτών στο Μόναχο, μέσω τοποθέτησης του τεχνικού διευθυντή της Κρίστιαν Νέρλινγκερ.

«Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ δεν είναι προς πώληση. Το συμβόλαιό του λήγει το 2011 και πιστεύω πως θα ανανεωθεί και θα συνεχίσει να είναι μαζί μας. Το ίδιο ισχύσει και για τον Λαμ. Δεν τον πουλάμε».

Τα «τσέπωσε» για τα καλά ο μάνατζερ του Ζλάταν!


Τίποτα δεν μπορεί να κάνει ο Σάντρο Ροσέλ για να σπάσει τη συμφωνία με τον μάνατζερ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Μίνο Ραϊόλα. Όπως είναι γνωστό, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει πως ο γνωστός μάνατζερ θα λαμβάνει ως ετήσια προμήθεια το 10% των αποδοχών του Σουηδού επιθετικού (σ.σ.: 12 εκατ. ευρώ).

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» προσπάθησε να βρει έναν τρόπο για να γλιτώσει τα 4 εκατ. ευρώ, τα οποία υπολογίζεται πως θα μπουν στην τσέπη του Ραϊόλα. Ωστόσο, το συμβόλαιο προέβλεπε πως η παραπάνω συμφωνία θα «έσπαγε» μόνο αν ο 28χρονος παίκτης έλυνε το συμβόλαιο του με την καταλανική ομάδα μετά από δική του επιθυμία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Ραϊόλα είχε δηλώσει πως: «αν ο Γκουαρντιόλα σκέφτεται να διώξει τον Ιμπραΐμοβιτς, θα πρέπει να νοσηλευτεί σε κλινική για ψυχικά αρρώστους». Η συγκεκριμένη πρόταση του μάνατζερ του Σουηδού στράικερ, θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία του συμβολαίου του.

Φωτο Ημερας

Η έκδοση του καλοκαιριού: Μοντέλο... πισωκίνητο με πολλά άλογα!

Τόχα: Μου λείπουν οι ρουμάνες!


Ηρθε στη χώρα μας με τις συστασεις για τα... ανδρικά του προσόντα να τον συνοδεύουν, καθώς ουκ ολίγες φορές είχαν μεταφερθεί στον Τύπο δηλώσεις από... πρώην του, οι οποίες τον εκθείαζαν για τις όμορφες στιγμές που τους είχε χαρίσει. Ο λόγος για τον Κάρλος Τόχα, ο οποίος δεν ξέχασε τα όμορφα βράδυα που πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια στην Ρουμανία, όντας παίκτης της Στεάουα και με δηλώσεις του τόνισε πως του έχουν λείψει οι... ρουμάνες! Προφανώς για την... συντροφιά τους!

Ο κολομβιανός μέσος του Αρη, μίλησε στην ρουμάνικη “Ziarul Prosport” τονίζοντας ότι όποτε βρίσκει χρόνο θα επισκέπτεται το Βουκουρέστι για να βλέπει… φίλους.

"Το παραδέχομαι ότι μου λείπουν τα κορίτσια από το Βουκουρέστι. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο θα έρχομαι στην Ρουμανία, στους φίλους που έχω εκεί", δήλωσε ο Τόχα και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πρώην ομάδα του:

"Είμαι χαρούμενος που μαθαίνω ότι η Στεάουα είναι πρώτη και έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο. Με έχει στεναχωρήσει το ότι δεν κατάφερα να πάρω κάποιο τίτλο στην Ρουμανία".

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη του Ρόμπινσον Ζαπάτα, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα του Παντελή Καπετάνου: "Μακάρι να ερχόταν μαζί μου και ο Ζαπάτα, αλλά η ομάδα έχει ήδη τρεις τερματοφύλακας και ο βασικός γκολκίπερ παίζει και στην Εθνική Ελλάδας".






Κύμα αποχωρήσεων στην Εθνική


Τριγμούς στα θεμέλια της εθνικής ομάδας προκαλούν οι μαζικές αποχωρήσεις. Μετά τους Κυργιάκο και Αμανατίδη, σκέψεις αποχώρησης κάνουν οι Φάνης Γκέκας και Αλέξανδρος Τζόρβας.

Κύμα αποχωρήσεων στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, λίγες ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ.

Ο Φάνης Γκέκας παρουσιάζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ και ο Αλέξανδρος Τζόρβας φέρεται δυσαρεστημένος από κάποιες καταστάσεις στην ομάδα και ενδεχομένως να πει πρόωρο αντίο από την πρωταθλήτρια του 2004.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στις τάξεις της εθνικής, καθώς μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου και του Γιάννη Αμανατίδη, ακόμη δύο πρωτοκλασάτα ονόματα της ομάδας είναι έτοιμοι να απαρνηθούν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Συμπαίκτης...η πέτρα του σκανδάλου

Η αποχώρηση του Φάνη Γκέκα θεωρείται δεδομένη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος επιθετικός ενημέρωσε τους συμπαίκτες του για την απόφασή του μετά την αναμέτρηση με την Κροατία, ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι υπαίτιος για την κατάσταση ήταν μέλος (ποδοσφαιριστής) της εθνικής ομάδας. Συν τοις άλλοις ο παίκτης της Άιντραχτ Φρανκφούρτης αισθάνεται ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή του Φερνάντο Σάντος και το γεγονός αυτό τον έχει επηρεάσει.

Πολλοί συμπαίκτες και παράγοντες της ΕΠΟ προσπαθούν να αλλάξουν την απόφαση του Γκέκα, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής δείχνει αμετακίνητος και ακόμη και σήμερα ενδεχομένως να ανακοινώσει επίσημα πλέον τις προθέσεις του.

Για τους ίδιους λόγους φαίνεται ότι θέλει να αποχωρήσει και ο Αλέξανδρος Τζόρβας και για το γεγονός ότι έχει παραγκωνιστεί από το αρχικό σχήμα. Με τη λήξη του αγώνα στο Ζάγκρεμπ ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟ ήταν ο μόνος που δεν βρέθηκε στα αποδυτήρια μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Τάκη Φύσσα και τον Σοφοκλή Πιλάβιο που προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι έχει την ηλικία και την ικανότητα να ξανακερδίσει τη θέση του βασικού και ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται από κάποιες καταστάσεις.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη ένα βασικό μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, φέρεται πικραμένος από στάσεις και συμπεριφορές και θέλει να βάλει τέλος στην καριέρα του, όσον αφορά στην εθνική ομάδα. Όλα αυτά έχουν φέρει αναστάτωση στους κόλπους της Ελλάδας, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον προπονητή Φερνάντο Σάντος να προσπαθούν μέσω...τρίτων να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει στην εθνική ομάδα.

Ουρές για τα Euro-διαρκείας στον ΠΑΟΚ!


Τεράστια είναι η ζήτηση των οπαδών του ΠΑΟΚ για τα μινι-διαρκείας της ομάδας ενόψει των τριών αγώνων του «Δικεφάλου» στο Europa League. Από νωρίς σήμερα μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια της Τούμπας.

Μάλιστα κατά τις 10.00 το πρωί που ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων περί τα 70 άτομα είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν έξω από τα εκδοτήρια για να εξασφαλίσουν τα… μαγικά χαρτάκια. Εξάλλου υπάρχουν δύο γκισέ εισιτηρίων, το ένα διαθέτει μίνι διαρκείας για τους τρεις εντός έδρας αγώνες της ομάδας στην Ευρώπη (και είναι μόνο για τους κατόχους κάρτας διαρκείας) και το άλλο προσφέρει μεμονωμένα εισιτήρια για τις αναμετρήσεις της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί η ζήτηση και θεωρείται βέβαιο πως η Τούμπα θα είναι κατάμεστη από 28.000 οπαδούς και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας με Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Κλάμπ Μπρίζ.

Ο Λα Βόλπε νέος προπονητής της Κόστα Ρίκα


Την πρόσληψη του Ρικάρντο Λα Βόλπε στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, μέσω της ιστοσελίδας της. Ο 58χρονος Μεξικάνος τεχνικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και έχει ως αποστολή να οδηγήσει τους «τίκος» στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014

Συμφώνησε με Κομβολίδη η Καβάλα


Την φανέλα της Καβάλας θα φοράει τα επόμενα πέντε χρόνια ο 22χρονος επιθετικός, Αγγελος Κομβολίδης, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο νεαρός φορ είχε μείνει χωρίς συμβόλαιο και θα δοκιμάσει τώρα την τύχη του στην ομάδα της Καβάλας.

Στους "4" με... περίπατο η Τουρκία




Με την έβδομη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο Μουντομπάσκετ 2010, η διοργανώτρια Τουρκία προκρίθηκε στα ημιτελικά και το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, με στόχο την παρουσία στον τελικό. Πρώτος σκόρερ της Τουρκίας ο Ερσάν Ιλιασόβα με 19 πόντους, ενώ για τη Σλοβενία, που θ' αγωνιστεί την Παρασκευή απέναντι στην Ισπανία για τις θέσεις 5-8, από 16 πόντους σημείωσαν οι Σάνι Μπετσίροβιτς και Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Με πέντε διαδοχικούς πόντους του Μπόστιαν Νάχμπαρ διαμορφώθηκε το 6-10, τελευταία φορά που η Σλοβενία προηγήθηκε στον αγώνα. Με δύο τρίποντα από τους περιφερειακούς Ονάν και Τουντσερί, οι Τούρκοι πάτησαν... γκάζι και δεν ξανακοίταξαν ποτέ πίσω. Ιλιασόβα και Ονάν δυσαρέστησαν με ακόμη δύο τρίποντα τους Σλοβένους, 20-14.

Ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς πετύχαινε το ένα καλάθι μετά το άλλο, πριν πάρει τη σκυτάλη ο επίσης ΝΒΑερ Χινταγιέτ Τούρκογλου, 27-14 η πρώτη περίοδος. Το επιμέρους σκορ 11-5 στις αρχές της 2ης περιόδου είχε ως αποτέλεσμα το 38-19. Μόνο ο Σλόκαρ και ο Μπετσίροβιτς έξω από τα 6.25 βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι της πανίσχυρης διοργανώτριας του Μουντομπάσκετ.

Κι όπως αποδείχτηκε όλα είχαν κριθεί. Η τουρκική φροντ λάιν αποδείχτηκε απροσπέλαστη για ακόμη έναν αντίπαλο και οι παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς με 6/6 επιβλητικές νίκες ήδη στη διοργάνωση ήταν αποφασισμένοι να φτάσουν στα ημιτελικά χωρίς να δείξουν έλεος στην παρέα του Γιάκα Λάκοβιτς.

Ούτε οι φιλότιμες προσπάθειες του Πρίμος Μπρέζετς, του Σλόκαρ και του Μπετσίροβις δεν μπορούσαν να ρίξουν σε μονοψήφιο νούμερο την τιμή της διαφοράς. "Καταπέλτες" στη γραμμή πυρός ο Σεμίχ Ερντέν και ο Ογκούζ Σαβάς, κάθε παίκτης που έστελνε από τον πάγκο ο Τάνιεβιτς τα έδινε όλα σε άμυνα κι επίθεση, 50-31 στο ημίχρονο.

Με τα... δεύτερα «βιολιά» διατήρησε τη διαφορά η Τουρκία στην 3η περίοδο: Ασίκ, Ονάν, Τουντσερί και Ερντέν. Οι Σλοβένοι, όπως όλοι οι προηγούμενοι αντίπαλοι, μόνο με φάουλ μπορούσαν να σταματήσουν την υπερηχητική αυτή ομάδα της Τουρκίας. Κι αυτό έκαναν, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Από τη γραμμή του φάουλ και παρακινούμενοι από τους 15 χιλιάδες φιλάθλους τους (πολλοί Σλοβένοι φίλαθλοι που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη δεν πήραν εισιτήρια λόγω άρνησης των διοργανωτών) έφτασαν στο +28, 71-43, στο 30΄ αλλά και στο +29, 95-66, 39΄΄ πριν τη λήξη. Με δύο βολές ο Σάνι Μπετσίροβιτς διαμόρφωσε το τελικό 95-68.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 50-31, 71-43, 95-68

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Ακιόλ 2, Γκιουλέρ 12 (2), Ερμίς, Ονάν 10 (2), Ιλιασόβα 19 (3), Ερντέν 6, Τουντσερί 10 (2), Σαβάς 8, Γκονλούμ 4, Αρσλάν 5 (1), Ασίκ 9, Τούρκογλου 10
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μέμι Μπετσίροβιτς): Σλόκαρ 10, Λάκοβιτς 8 (2), Ρίζβιτς, Μπετσίροβιτς 16 (2), Ντράγκιτς 5 (1), Γιαγκόντνικ, Ζούπαν 3 (1), Βίντμαρ, Μπρέζετς 10

ΠΑΟΚ ο «ευρωπαίος»

Στην διάθεση των φίλων του ΠΑΟΚ έχουν τεθεί από το πρωί της Πέμπτης τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του «Δικεφάλου». Μέχρι 27 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην αγορά τα «μαγικά» χαρτάκια. Στις 9 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων των εντός έδρας ευρωπαϊκών αγώνων του ΠΑΟΚ απέναντι στις Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βιγιαρεάλ και Μπριζ.
Οι οπαδοί του «δικέφαλου» θα μπορούν να προμηθευτούν μεμονωμένα εισιτήρια από σήμερα και καθημερινά (εκτός Κυριακής) μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου από τα εκδοτήρια της Τούμπας και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσω Διαδικτύου.

Πακέτα εισιτηρίων για τους τρεις αγώνες θα διατίθενται μόνο για τους κατόχους διαρκείας που θέλουν να ανανεώσουν τη θέση τους.
Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου οι θέσεις που δεν ανανεώθηκαν θα ελευθερωθούν ως μεμονωμένα εισιτήρια.
Για τις θύρες VIP του τρίτου και του τετάρτου ορόφου θα ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας.

Οι τιμές των πακέτων που ισχύουν μόνο για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που θέλουν να ανανεώσουν τη θέση τους είναι οι εξής:

Θύρα 1: 150 ευρώ
Θύρες 2-3: 120 ευρώ
Θύρες 5-6: 90 ευρώ
Θύρες 4-4α: 50 ευρώ
Θύρες 7-7α: 60 ευρώ

Οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων θα είναι οι εξής:

Θύρα 1: 80 ευρώ
Θύρες 2-3: 60 ευρώ
Θύρες 5-6: 40 ευρώ
Θύρες 4-4α: 20 ευρώ
Θύρες 7-7α: 25 ευρώ

Ο Φέντερερ νίκησε τον Σόντερλινγκ και στα ημιτελικά συναντάει Τζόκοβιτς

Ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε την «εκδίκησή» του από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ για τον αποκλεισμό στο Ρολάν Γκαρός, που του στοίχισε τόσο την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παρίσι αλλά και το Νο1 του κόσμου.Ο Ελβετός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατάφερε να επικρατήσει τους Σουηδού χωρίς να χάσει σετ με 6-4, 6-4, 7-5, σε έναν αγώνα που κράτησε περίπου 2 ώρες, ενώ διεύρυνε το σερί του απέναντι στον αντίπαλό του σε 13-1!

Ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του αμερικανικού Όπεν τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου -πλην του πρώτου σετ- απέναντι στον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς και νίκησε με 7-6(2), 6-1, 6-2 σε 2 ώρες και 24 λεπτά.

Στις γυναίκες, η Καρολίν Βοζνιάκι ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ντομίκα Τσιμπούλκοβα με 6-2, 7-5 και στη συνέχεια της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Βέρα Σβονάρεβα, που επίσης απέκλεισε την Κάια Κανέπι με 6-3, 7-5. Η νικήτρια αυτού του ζευγαριού θα βρει στο δρόμο της την Βίνους Γουίλιαμς ή την Κιμ Κλάιστερς στον τελικό του US Open.

Στα δικαστήρια Ολυμπιακός-Γκαλέτι;


Μια σχέση πάθους και αγάπης, όπως αυτή ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, δεν αποκλείεται να τελειώσει με έναν επεισοδιακό χωρισμό!

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, σχετικά με τα χρήματα που θα καταβληθούν στον παίκτη βρίσκονται σε αδιέξοδο και απειλούν, αν παραμείνουν σε αυτό, να τις στείλουν ακόμα και στα δικαστήρια.

Η επιμονή της πλευράς του Αργεντινού να ζητάει την καταβολή ολόκληρου του συμβολαίου μέχρι το 2013 (περίπου 5,5 εκατ. ευρώ) χαρακτηρίζεται «τρελή απαίτηση» από τους «ερυθρόλευκους» και είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθεί.

Έτσι, αν και στις επαφές που θα γίνουν την Πέμπτη δεν βρεθεί η «χρυσή τομή», η κατάσταση θα φύγει από το στάδιο των διαπραγματεύσεων και αναπόφευκτα θα καταλήξει σε εκείνο των δικαστικών αιθουσών.