Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Πιλαφίδης: «Ομάδα που αρμόζει στο όνομα του Ηρακλή»

Πιλαφίδης: «Ομάδα που αρμόζει στο όνομα του Ηρακλή»

Ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή Κώστας Πιλαφίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί τόσο γενικότερα στην Ελλάδα, όσο και πιο συγκεκριμένα στο «Γηραιό».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, μια ομάδα που αναλογεί στο όνομα του Ηρακλή, σίγουρα πρόκειται για μια νέα προσπάθεια να βάλουμε βάσεις για το μέλλον της ομάδας. Προσπαθήσαμε και κρατήσαμε ένα μικρό κορμό από παιδιά που ήθελαν να παραμείνουν στην ομάδα, ενώ συνειδητοποιούσαν παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον Ελληνικό χώρο».

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε δύο Αμερικανούς ακόμη, ο ένας πρόκειται να είναι εδώ αύριο και ο άλλος μέχρι το Σάββατο, ενώ σήμερα το βράδυ περιμένουμε τον Παπανικολόπουλο που σήμερα συμφώνησε μαζί μας. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί αν υπάρχει οικονομική ευχέρεια για να αποκτήσουμε έναν ακόμη ημίψηλο παίκτη. Ο Ηρακλής είναι μια καινούρια ομάδα που έλειπε τέσσερα χρόνια από την Α1 κι εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και παιχνίδι με παιχνίδι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Σχολιάζοντας το κίνητρο που είχε για να συμφωνήσει με τον Ηρακλή: «Το πρώτο που άκουσα από αυτούς τους ανθρώπους ήταν το κίνητρο για μένα, δηλαδή το ότι το μπάτζετ θα είναι χαμηλό και θα αναζητηθεί ότι καλύτερο με βάση ορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Το δεύτερο ήταν το γεγονός πως αποτελεί καθαρά συλλογική προσπάθεια, ενώ έχοντας κάνει μια διαδρομή στο χώρο ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα που με ανέδειξε προπονητικά».

Κλείνοντας ο τεχνικός του Ηρακλή υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βιώνουμε κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο που αγγίζει τους πάντες. Παλιότερα υπήρχε η ευχέρεια να απλωθείς περισσότερο από το πάπλωμα, πράγματα που τώρα δεν υπάρχουν, οπότε αναγκαστικά η προσπάθεια στρέφεται στη μάζα, η οποία όμως τώρα είναι πληγωμένη. Δεν μπορείς να απαιτείς κάτι από τον κόσμο, όποιος μπορεί όμως να βοηθήσει ας το κάνει για να υλοποιηθεί ο στόχος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: