Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλάτερ: "Ίσως καταργήσουμε την παράταση"


Η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει την ημίωρη παράταση και να κρίνονται οι ισόπαλοι νοκ άουτ αγώνες απευθείας στη διαδικασία των πέναλτι, όπως δήλωσε ο Ζεπ Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας επιθυμεί να βρει τρόπους ούτως ώστε οι ομάδες να αποφύγουν το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, παροτρύνοντας τις να προτιμήσουν το επιθετικό παιχνίδι.

"Είδαμε σε αρκετά ματς της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ ομάδες που είχαν ως στόχο την αποφυγή της ήττας και έπαιζαν εξ αρχής με στόχο την ισοπαλία. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ενθαρρύνουμε τις ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο", δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA ο Μπλάτερ.

Και συμπλήρωσε: "Βλέπουμε ομάδες να προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε τρόπο να δεχτούν γκολ στην παράταση. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, ίσως θα πρέπει να πηγαίνουμε απευθείας στα πέναλτι ή να επαναφέρουμε το "χρυσό" γκολ. Θα δούμε τι θα αποφασίσει η επιτροπή".

Η τωρινή τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αντιτίθεται στις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στο γερμανικό περιοδικό "Focus" πριν από ένα μήνα. Τότε, είχε εκφράσει τη σκέψη, οι ομάδες να οδηγούνται κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι, αν στην κανονική διάρκεια αναδεικνύονταν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: