Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτεταμένοι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ


Πόλεμο με τους μάνατζερ ποδοσφαιριστών της Super League που κερδίζουν τεράστια ποσά και δηλώνουν φτωχοί ανοίγει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Η ηγεσία του ΣΔΟΕ ζήτησε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο φορολογικών δηλώσεων.

Eντολή να ξεκινήσει ο έλεγχος στα οικονομικά του συνόλου σχεδόν των μάνατζερ ποδοσφαιριστών που δραστηριοποιούνται στη χώρα δόθηκε από την ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Πληροφορίες του NΕWS 247 που δημοσιεύθηκαν το περασμένο Σάββατο επιβεβαιώνονται πλήρως καθώς η ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος απέστειλε οδηγία με την οποία ζητά την άμεση διενέργεια ελέγχων σε τραπεζικές καταθέσεις, φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες των μάνατζερ που εκπροσωπούν παίκτες που αγωνίζονται πρωτίστως στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Super League) και όχι μόνο.

Η απόφαση της ηγεσίας του ΣΔΟΕ πάρθηκε μετά τα όσα έφερε στο φως η έρευνα στα οικονομικά ισχυρού μάνατζερ με έδρα την Βόρεια Ελλάδα αλλά και του αντίκτυπου που είχε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης στον Τύπο.

Επιπλέον όμως, η παρούσα συγκυρία θεωρείται κατάλληλη καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η περίοδος των μεταγραφών και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα διαπιστωθούν φορολογικές και όχι μόνο παραβάσεις αντίστοιχες με αυτές που έφερε στο φως η υπόθεση του μάνατζερ Α.Τ.

Η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω μάνατζερ είχε αποκαλύψει καταθέσεις ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στις φορολογικές του δηλώσεις εμφάνιζε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.

Ταυτόχρονα, στις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2001, 2002 και 2003 ο μάνατζερ είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία σύμφωνα με τις οποίες στο διάστημα των ετών αυτών κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ! Η εντολή αφορά τον έλεγχο όλων των Ελλήνων επαγγελματιών που εκπροσωπούν και βρίσκονται πίσω από αγοραπωλησίες παικτών.

Ωστόσο, πληροφορίες του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις πέντε μάνατζερ για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή και ενδείξεις ότι διαθέτουν σε καταθέσεις τους πολλά εκατομμύρια ευρώ αμφίβολης προέλευσης που δεν εμφανίζονται σε φορολογικές δηλώσεις. Πηγη News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: