Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Χρυσό το Μεξικό!!

Tη μεγάλη έκπληξη στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων το Μεξικό και με νίκη 2-1 επί της Βραζιλίας κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο! Δύο γκολ ο Ορίμπε Περάλτα.
Χρυσό το Μεξικό!
Μία τεράστια έκπληξη η οποία για πολλούς θα κοστίσει στον Μάνο Μενέζες τη θέση του στον πάγκο της Σελεσάο ενόψει του Mundial του 2014 έγινε στο «Γουέμπλεϊ» μπροστά σε 86.162 θεατές. Στον λάτιν τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το Μεξικό πήρε προβάδισμα από νωρίς και τελικά πανηγύρισε την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου κόντρα σε μία ομάδα γεμάτη αστέρια παγκόσμιας κλάσης όπως οι Τιάγκο Σίλβα, Νεϊμάρ, Πάτο, Μαρσέλο και Χουλκ.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 29ο δευτερόλεπτο ο Ορίμπε Περάλτα μετά από λάθος του Ράφαελ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ασίστ του Ακίνο, γκολ το οποίο είναι το πιο γρήγορο σε τελικό στην ιστορία των διοργανώσεων της FIFA. Η Βραζιλία είχε τον έλεγχο, ο Μενέζες έκανε κινήσεις από το πρώτο μέρος, βάζοντας τον Πάτο, όμως παρά τις ευκαιρίες το 0-1 για το Μεξικό παρέμενε. Στο 75' μάλιστα το αουτσάιντερ πέτυχε και δεύτερο γκολ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φαμπιάν από δεξιά και ωραία κεφαλιά του Περάλτα, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος στο πέναλτι (2-0).
Παρά το σκορ που έμεινε μέχρι το 90' και κλείδωνε το Μετάλλιο για τους Μεξικάνους, οι Βραζιλιάνοι λίγο έλλιεψε να κάνουν την απόλυτη ανατροπή στις καθυστερήσεις, αφού πρώτα μείωσαν στο 91' με πλασέ του Χουλκ στο τετ α τετ με τον Κορόνα για το (1-2), ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε σέντρα πάρε-βάλε από δεξιά στον Οσκάρ, ο οποίος ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Οι συνθέσεις
Βραζιλία (Μάνο Μενέζες): Γκάμπριελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ράφαελ (85' Λούκας), Αλεξ Σάντρο (32' Χουλκ), Ζουάν, Οσκάρ, Σάντρο (71' Πάτο), Ρομούλο, Νεϊμάρ, Λεάντρο Νταμιάο.
Μεξικό (Λουίς Τένα): Κορόνα, Σαλσίδο, Τσάβες, Ισραελ Χιμένες (81' Βίδριο), Μίερ, Ρέγιες, Φαμπιάν, Ακίνο (57' Πόνσε), Ερέρα, Ενρίκες, Περάλτα.
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

πηγή: sportdog.gr   

Δώστε στον ρέφερι… πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την υποκριτική του ικανότητα έδειξε ο διαιτητής του φιλικού Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μπενφίκα ύστερα από σπρώξιμο του Λουιζάο, ενώ το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά. Το βίντεο πάντως δικαιώνει τον παίκτη των Πορτογάλων και τον θεατρινισμό του ρέφερι…
Κανείς δεν πίστευε ότι σε φιλικό προετοιμασίας όπως αυτό μεταξύ της Φορτούνα Ντίσελντορφ με την Μπενφίκα θα είχε τέτοια κατάληξη. Στο 40' της αναμέτρησης, ο διαιτητής, Κρίστιαν Φίσερ, πήγε να βγάλει κίτρινη, ο Λουιζάο τον έσπρωξε και ο Γερμανός έπεσε στο έδαφος σαν… σακί.
Ο ρέφερι έπεσε… νοκ άουτ από ένα απλό σπρώξιμο που από το βίντεο φαίνεται σαν… χάδι. Για τρία λεπτά ο Φίσερ έμεινε στο έδαφος με τον Λουιζάο να προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Με το που σηκώθηκε ο ρέφερι έφυγε για τα αποδυτήρια, κάνοντας κινήσεις λες και τον χτύπησε λεωφορείο! Φυσικά το παιχνίδι δεν έληξε ποτέ. Διακόπηκε οριστικά.
Δείτε και εσείς το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Γιατί τα δικά μας τα βγάλαμε. Ο Φίσερ απέδειξε ότι διαθέτει υποκριτικές ικανότητες που… κλέβουν την παράσταση. Οπότε… δώστε του πέναλτι.



πηγή: sportdog.gr   


Σκέψεις και για Κόστα...!!

Ο Πορτογάλος στόπερ, Ρικάρντο Κόστα, είναι ένα ακόμα όνομα που έχει τεθεί στ' υπόψιν των ιθυνόντων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εξετάζεται για το κέντρο της άμυνας.
Σκέψεις και για Κόστα...

Ο 31χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Βαλένθια, Ρικάρντο Κόστα, δεν είναι ιδιαίτερα φτηνός παίκτης, όμως από την Ισπανία προκύπτει ότι η ομάδα του θα τον έδινε ως δανεικό με οψιόν αγοράς για έναν χρόνο. Ο παίκτης με θητεία σε Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία έχει παραστάσεις και από την Εθνική ομάδα της χώρας του.
Με ύψος 1.83 μ. και αρκετά καλή σωματοδή έχει καλές συστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλη μία περίπτωση ποδοσφαιριστή για την οποία κάνουν σκέψεις στην ομάδα του Ολυμπιακού. Επιβεβαίωση από μεριάς των Πειραιωτών δεν υπάρχει για τον εν λόγω παίκτη πάντως, τον οποίο όμως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ γνωρίζει πολύ καλά.


πηγή: gazzetta.gr

Δίνουν εκατομμύρια για τουαλέτες!!

«Οσμή» σκανδάλου αποπνέουν οι χημικές τουαλέτες που «κοσμούν» τις 192 λαϊκές αγορές της Αθήνας και του Πειραιά.
Δίνουν εκατομμύρια για τουαλέτες
Πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει ότι στη χώρα όπου κόβονται μονίμως μισθοί και συντάξεις, φορείς του δημοσίου –οι οποίοι τελούν διαρκώς υπό κατάργηση μάλιστα!- δεν είναι άξιοι εδώ και τρία χρόνια για να διεξαγάγουν καν έναν μειοδοτικό διαγωνισμό, για να μειώσουν τις δαπάνες τους.
Σαν να μη συμβαίνει τίποτε στη χώρα και ενώ (υποτίθεται πως) κυβέρνηση, Τρόικα και πολιτικά κόμματα «ψάχνουν” -αλλά δεν βρίσκουν- από πού να κόψουν «περιττές» κρατικές δαπάνες, προκειμένου να μη «σφαγιαστούν» ξανά μισθοί και συντάξεις, το «ευρύ» ελληνικό δημόσιο αποδεικνύεται ανίκανο να οργανώσει έναν απλό μειοδοτικό διαγωνισμό για να γλιτώσει λεφτά. Έτσι ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αθηνών – Πειραιώς (ΟΛΑΑΠ) συνεχίζει να πληρώνει σε τιμές του 2009 και με απευθείας ανάθεση, τουλάχιστον 700.000 ευρώ το χρόνο (πάνω από 2 εκατ. ευρώ στην τριετία) για να ενοικιάζει (δεν είναι καν δικές του) 145 χημικές τουαλέτες που εγκαθίστανται στις 192 λαϊκές αγορές της πρωτεύουσας κάθε εβδομάδα (από Δευτέρα έως Σάββατο).
Προσπερνώντας το μείζον ζήτημα για το εάν και κατά πόσον τελικώς αυτές οι χημικές τουαλέτες χρησιμοποιούνται πράγματι –η ύπαρξή τους επιβάλλεται βεβαίως από το νόμο αν και οι περισσότεροι από τους 18.000 παραγωγούς και λιανέμπορους των λαϊκών αγορών προτιμούν τις πιλοτές των γύρω πολυκατοικιών για να καλύψουν τις ανάγκες τους- το πόρισμα των ελεγκτών δείχνει την ασυγχώρητη ελαφρότητα ή και τις σκοπιμότητες με τις οποίες λειτουργούν συχνά οι περίφημοι «φορείς του δημοσίου» που προσφέρουν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.
Τι αποκάλυψε ο έλεγχος
Η έρευνα στον ΟΛΑΑΠ ζητήθηκε από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητος και Ναυτιλίας κ. Σωκράτη Ξυνίδη τον Νοέμβριο το 2011 για να διερευνηθεί γιατί καθυστερεί διαρκώς η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την προμήθεια των χημικών WC, αλλά ανανεώνεται διαρκώς με απευθείας ανάθεση η παλαιά σύμβαση με τον ιδιώτη που έχει αναλάβει το έργο αυτό από το 2008.
Η «ευαισθησία» το υπουργείου δεν εξηγείται όμως εύκολα από τους εύλογους σκοπούς της εξοικονόμησης δαπανών (ο ΟΛΑΑΠ είναι ΝΠΔΔ που εποπτεύεται από το υπ. Ανάπτυξης αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θεωρείται πως δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό). Περισσότερο ίσως φαίνεται πως ένοιαξε την πολιτική ηγεσία το «ξεκάρφωμα» για τις φήμες που κυκλοφορούσαν τότε και χρέωναν λόγω την κωλυσιεργία για τη διενέργεια διαγωνισμού από τον ΟΛΑΑΠ σε «άνωθεν εντολές» που εφέρετο να δίνει ο τότε υπουργός Ανάπτυξης κύριος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προκειμένου να μη τύχει και χάσει τη συγκεκριμένη «δουλειά» ο παλαιός ανάδοχος, ωσάν να πρόκειται για «ευνοούμενο του συστήματος» του υπουργείου.
Διερευνώντας την υπόθεση, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς διαβάζοντας το πόρισμα που αποκαλύπτουν οι Exelixeis, οι ελεγκτές «τραβούσαν τα μαλλιά τους» με τις διάφορες απίθανες δικαιολογίες και τις τραγελαφικές καταστάσεις που άκουγαν και έβλεπαν. Αν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών (www.olaap.gr/default.asp?pid=24&ci=1) μπορεί να διαπιστώσει πως η προμήθεια και τοποθέτηση των WC έχει εξελιχθεί σε σήριαλ και μοιάζει να απασχολεί όσο τίποτε άλλο έναν Οργανισμό στον οποίο μετέχουν 18.000 παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, και ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για το πορτοφόλι, τη διατροφή και την υγεία εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.
Ξέχασαν να διαγράψουν ένα «δεν»
Το ιστορικό της τουλάχιστον «ευτράπελης» αυτής υπόθεσης έχει ως εξής, σύμφωνα με τους επιθεωρητές που ζήτησαν εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους:
- Κάθε χρόνο ο ΟΛΑΑΠ κάνει διαγωνισμό για προμήθεια φορητών τουαλετών για 12 μήνες
- Για το 2009 χρειάστηκε να περάσουν 9 μήνες για να εγκρίνει τη δαπάνη το ΔΣ του ΟΛΑΑΠ και 7 μήνες για να ετοιμαστεί το σχέδιο διακήρυξης που θα δινόταν στη δημοσιότητα. Το έργο ανέλαβε ιδιώτης που μειοδότησε ζητώντας 799.680,00 ευρώ (με ΦΠΑ 19% ακόμα τότε). Στη σύμβαση το ΔΣ είχε βάλει και option να μπορεί να παρατείνει μονομερώς την σύμβαση όσο θέλει για μέχρι ακόμα 12 μήνες μετά την λήξη της, με το κατ΄ αναλογία ίδιο αντίτιμο.
- Για το 2010, τρεις μήνες πριν λήξει παλαιά σύμβαση, ξεκινά η διαδικασία έγκρισης του κονδυλίου από το ΔΣ (παρότι ήταν γνωστό πως την προηγούμενη χρονιά χρειάστηκε να περάσουν 9 μήνες για να ολοκληρωθεί η έγκριση). Δύο μήνες πριν την λήξη της σύμβασης άρχισε να ετοιμάζεται η νέα διακήρυξη από τις υπηρεσίες, αλλά ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΟΛΑΑΠ «απλοποίησαν» τα πράγματα δίνοντας απλώς εντολή να είναι όμοια με την αντίστοιχη περσινή που έληγε.
- Δύο εβδομάδες μέρες πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού του 2010 συγκροτήθηκαν οι σχετικές επιτροπές διενέργειας του διαγωνισμού, αξιολόγησης των προσφορών, ενστάσεων κλπ.
- Τελευταία στιγμή μια άλλη υποψήφια εταιρία υπέβαλε ένσταση γιατί στους όρους αναφερόταν πως οι τουαλέτες απαιτείται να έχουν ISO 9000 και ISO 14000. Υποστήριζε πως μπαίνουν εμπόδια χωρίς λόγο αφού τα κριτήρια αυτά τα καλύπτει από το 2008 το ISO 9001. Η επιτροπή ενστάσεων έκανε δεκτή αυτήν την επί μέρους ένσταση, αλλά το ΔΣ έκρινε πως πρέπει να ματαιώσει όλο το διαγωνισμό και να επαναπροκηρύξει νέο, για να αλλάξουν οι όροι αυτοί.
- Για να ετοιμαστεί η νέα προκήρυξη χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες. Ο αρμόδιος υπάλληλος των Οικονομικών Υπηρεσιών που θα την ετοίμαζε, δικαιολογήθηκε στους ελεγκτές πως ήταν νέος και άπειρος (είχε προσληφθεί στο δημόσιο μόλις το 2008). Για αυτό περίμενε διευκρινίσεις απευθείας από τον Πρόεδρο («χήρευε» τότε η θέση προϊσταμένου στο τμήμα του). Τους δόθηκαν 4 μήνες μετά την απόφαση για αναμόρφωση της αρχικής διακήρυξης.
Από πλευράς του ο Πρόεδρος τα έριξε σε «προσκόμματα και αδράνεια της Υπηρεσίας». Οι ελεγκτές πάντως λένε στην έκθεσή τους πως δεν απαιτείτο να αλλάξει ολόκληρη η διακήρυξη, άρα το σχέδιο έπρεπε να είναι έτοιμο άμεσα και όχι μετά από 4 μήνες εσωτερικής επικοινωνίας και διαλόγων.
- Ένα μήνα μετά από αυτά (και ενώ μπήκε πια το 2011, τέσσερις μήνες αφού πια είχε λήξει η σύμβαση του 2009 και αυτή παρατεινόταν ήδη διαρκώς με τους ίδιους αρχικούς όρους και για το 2010) ετοιμάστηκε επιτέλους νέα διακήρυξη από την Υπηρεσία. Σε τι διέφεραν η παλαιά και η νέα σύμβαση; Σε δύο σημεία: το πρώτο (ναι, σωστά μαντέψατε) ήταν ότι εκεί που έγραφε «ISO 9000», μπήκε «ISO 9001:2008».
- Το δεύτερο όμως; Ότι ενώ στην αρχική διακήρυξη αναφερόταν πως «επί ποινή αποκλεισμού» οι προσφερόμενες τουαλέτες «δεν θα πρέπει να είναι κατασκευής παλαιότερης των δύο ετών», τώρα αναγραφόταν «δεν θα πρέπει να είναι κατασκευής του 2011». Άρα δηλαδή μπορούσε να ήταν και δεκαετίας! Ανακάλυψαν όμως πως επρόκειτο για … ανθρώπινο λάθος. Αντί δηλαδή μέσα στους 4-5 μήνες που πέρασαν ο αρμόδιος υπάλληλος Οικονομικής Διοίκησης να ξαναγράψει όλη την διακήρυξη από την αρχή με τις διορθώσεις –προφανώς θα προλάβαινε αν και δεν χρειαζόταν- ισχυρίστηκε πως έκατσε και έκανε τις αλλαγές στον υπολογιστή, κάνοντας «copy paste» την παλιά διακήρυξη. Όταν έσβησε το «δεν θα πρέπει να είναι κατασκευής παλαιότερης των δύο ετών», εκ παραδρομής ξέχασε να σβήσει και το «δεν» στην αρχή της φράσης. Το «δεν» έμεινε στο κείμενο και «κόλλησε» με τη φράση που προστέθηκε «θα πρέπει να είναι κατασκευής του 2011». Απορίες πάντως προκαλεί ποιος εμπνεύστηκε και γιατί να αλλάξει τη διατύπωση αυτή και να απαιτείται τα WC «να είναι κατασκευής το 2011», ενώ το 2011 μόλις είχε μπει και η προηγούμενη διακήρυξη επέτρεπε να είναι διετίας –και χωρίς να έχει γίνει δεκτή ένσταση για θέματα «παλαιότητος».
- Και ενώ είναι «όλα έτοιμα», κάποιοι μέσα στον ΟΛΑΑΠ αρχίζουν να εγείρουν θέματα εγκυρότητας των διαδικασιών –υπονοώντας ίσως «μαγειρέματα»- για τις καθυστερήσεις. Τότε το ΔΣ, αντί να προχωρήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες, μπαίνει σε μια ιστορία να ζητήσει «πλήρη νομική αιτιολογία» για τις αλλαγές και τις ανατροπές των όρων και των διαδικασιών του διαγωνισμού. Κατά την άποψη των επιθεωρητών, οι εξηγήσεις της Υπηρεσίας ήταν επαρκείς και δεν δικαιολογούσαν τη σχολαστικότητα του ΔΣ, η οποία οδηγούσε κι σε νέα αναβολή τις εγκρίσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνταν.
Για να μη τα «πολυλέμε», μέχρι τα Χριστούγεννα του 2011 δεν έγινε ο διαγωνισμός. Οι μονομερείς παρατάσεις της σύμβασης του 2009 εξάντλησαν το 12μηνο και άρχισαν οι απευθείας αναθέσεις στον ιδιώτη ανάδοχο.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όσο καιρό συνέβαιναν όλα αυτά, η κυβέρνηση σχεδίαζε -αλλά ακόμα δεν έγινε- βάσει Μνημονίου, την κατάργηση του ΟΛΑΑΠ και του ΔΣ του, καθώς το «έργο» του θα πρέπει να το αναλάβουν οι Νομαρχίες.
Και «το κερασάκι στην τούρτα»: οι έμποροι και πωλητές λαϊκών αγορών να απειλούν διαρκώς και εφέτος με απεργίες, όχι όμως επειδή διαμαρτύρονται για την επιβολή των ταμειακών μηχανών όπως συνέβη προ διετίας, αλλά επειδή ο ΟΛΑΑΠ, όπως λένε, δεν έχει λύσει ακόμα το πρόβλημα με τις χημικές τουαλέτες! Επίσης αντιδρούν και στην κατάργηση του ΟΛΑΑΠ, όπως επιβάλλει το Μνημόνιο.
πηγή: exelixeis.gr

Σούπερ... Κυρία!!

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ιταλία, το Σούπερ Καπ, πήγε στη Γιουβέντους που νίκησε στο Πεκίνο με 4-2 στην παράταση τη Νάπολι, που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία.
Σούπερ... Κυρία!
Οι δύο ομάδες άρχισαν το ματς με 3-5-2, όπως έπαιζαν δηλαδή και πέρυσι. Και όπως την περασμένη σεζόν, έτσι και τώρα, οι Μπιανκονέρι φρόντισαν να πάρουν από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και να επιβάλουν στον αγώνα τον ρυθμό που αυτοί ήθελαν. Οι Τορινέζοι ήλεγχαν την αναμέτρηση αλλά οι Ναπολιτάνοι... σκοτώνουν στις αντεπιθέσεις και αυτό αποδείχθηκε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο. Η αρχή έγινε στο 27' με τον Καβάνι να φεύγει μόνος του από τη σέντρα και να τελειώνει σωστά τη φάση έστω με διπλή προσπάθεια, για το 0-1. Η Γιούβε ισοφάρισε στο 37' με ωραίο σουτ του Ασαμόα αλλά στο 41' η άμυνα της πρωταθλήτριας κοιμήθηκε ξανά και ο Πάντεφ έφυγε γρήγορα και πλάσαρε ιδανικά τον Μπουφόν για το 1-2!
 Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάσιμο Καρέρα (που θα είναι ο αντι-Κόντε) έβγαλε τον Μάτρι και πέρασε στο ματς τον Βούτσινιτς, με την κίνηση να αποδίδει. Με τον Μαυροβούνιο η Γιουβέντους ήταν πιο απειλητική μπροστά και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με αυτόν: Η μία στο οριζόντιο δοκάρι, η άλλη δεν έγινε γκολ επειδή ο Καναβάρο πρόλαβε στην κενή εστία να απομακρύνει.

Οσο η Γιουβέντους προσπαθούσε, πάντως, για την ισοφάριση, η Νάπολι της υπενθύμιζε ότι αν βρίσκει χώρους μπορεί να τελειώσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορούσε να το κάνει και τώρα αλλά ο Καβάνι ήταν άστοχος σε δύο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Παράλληλα, το ξύλο έπεφτε... ασταμάτητα στα μαρκαρίσματα, κυρίως των Ναπολιτάνων προς τους Γιουβεντίνους.

Οι Μπιανκονέρι, τελικά, βρήκαν την ισοφάριση στο 72' με την εκτέλεση πέναλτι του Βιντάλ. Υπόδειξη του διαιτητή που προκάλεσε διαμαρτυρίες στους Παρτενοπέι αν και ο Φερνάντεζ σίγουρα δεν βρίσκει μπάλα στη φάση με τον Βούτσινιτς.

Οι δύο αποβολές...
Με το 2-2 η ψυχολογία ήταν υπέρ της Γιούβε πλέον και στη συνέχεια ήταν υπέρ της και τα αριθμητικά δεδομένα καθώς η Νάπολι έμεινε με 9 παίκτες... Πρώτα αποβλήθηκε ο Πάντεφ στο 84' μετά από υπόδειξη του βοηθού προς τον διαιτητή. Το ριπλέι δείχνει τον Σκοπιανό να λέει διάφορα προς τον βοηθό αλλά τι ακριβώς το ξέρουν αυτοί οι δύο...

Η δεύτερη αποβολή ήρθε στο 91', όταν ο Ζούνιγκα που είχε ήδη κίτρινη κάρτα χτύπησε αντιαθλητικά τον Τζιοβίνκο και είδε τη δεύτερη. Η Νάπολι διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που έγινε πρώτα στον Κολομβιανό αλλά από τις διαμαρτυρίες αποβλήθηκε και ο προπονητής Βάλτερ Ματζάρι, που μία μέρα πριν στη συνέντευξη Τύπου και αναφερόμενος στην τιμωρία του Αντόνιο Κόντε έλεγε ότι «δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι ή όχι στον πάγκο ο προπονητής».

Εύκολα, πλέον, στην παράταση...
Το σκορ ήταν 2-2 αλλά οι 11 της Γιουβέντους είχαν 9 απέναντι τους οπότε τα πράγματα στην παράταση ήταν θεωρητικά εύκολα. Εγιναν και πρακτικά από τη στιγμή που ο Μάτζιο στο 97' με αυτογκόλ έκανε το 3-2 για τους Μπιανκονέρι, που έφτασαν και στο 4-2 στο 101' με το πλασέ του Βούτσινιτς, μετά από ωραία συνεργασία των Ασαμόα-Μαρκίζιο.

Μέχρι και το τέλος του ματς η πρωταθλήτρια Ιταλίας έριξε τον ρυθμό της καθώς όλα είχαν κριθεί και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σήκωσε την πρώτη του κούπα ως νέος αρχηγός της Γιουβέντους!

* MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κβάντβο Ασαμόα, που πέτυχε ένα γκολ, μάρκαρε συνεχώς και βοήθησε πάρα πολύ αν και αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά.

ΔΕΝ ΠΗΓΕ Η ΝΑΠΟΛΙ!
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία κανείς από τη Νάπολι δεν πήγε να παραλάβει μετάλλιο μετά το τέλος του ματς, με τα ιταλικά ΜΜΕ να μην αναφέρονται και με τα καλύτερα λόγια σε αυτή την απόφαση των Παρτενοπέι επειδή ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είχε πει ότι «η Νάπολι ήθελε να γίνει το ματς στην Κίνα για να ανεβάσουμε το πρεστίζ του συλλόγου».




πηγή: gazzetta.gr

Έκπληκτος με τα δημοσιεύματα, όχι με Σάντος!!

Έκπληκτος φέρεται ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με τη φημολογία που αναπτύχθηκε ότι είναι έξαλλος για τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος που κάλεσε έξι «πράσινους» για το φιλικό με την Νορβηγία λίγες μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Μάλαγα.
Έκπληκτος με τα δημοσιεύματα, όχι με Σάντος!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πορτογάλος τεχνικός έμεινε περισσότερο έκπληκτος με τα δημοσιεύματα παρά με τον συμπατριώτη του, ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.

πηγή: sportdog.gr   

Νέκταρ από άνοστο ζουμί!!

H σύνθεση της ημιτελικής τετράδας του Ολυμπιακού τουρνουά Ανδρών αποτελεί πιστό αντικαθρέφτισμα των χωρών που γράφουν την ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ την τελευταία οχταετία. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης.
Νέκταρ από άνοστο ζουμί
Οσο και αν μας πονάει η απουσία της δικής μας «επίσημης αγαπημένης», δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα πιο πάνω από τη Ρωσία, πόσω μάλλον από την Αργεντινή ή την Ισπανία. Η όποια σύγκριση με τους Αμερικανούς αρχίζει και τελειώνει σε μία αλησμόνητη ημερομηνία: 1 Σεπτεμβρίου 2006. Οτιδήποτε συνέβη πριν ή έπειτα από αυτή απαγορεύει τη συνύπαρξη των λέξεων «ΗΠΑ» και «Ελλάδα» στην ίδια φράση. Στο μπάσκετ ή και οπουδήποτε αλλού. Η Αργεντινή έχει στο παλμαρέ της το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2004 και το χάλκινο του 2008, αλλά και την ολόχρυση σελίδα του 2002, όταν γκρέμισε, πρώτη αυτή, τον μύθο των ανίκητων ομάδων από το ΝΒΑ. Η «χρυσή» φουρνιά των Ισπανών κρύβει στην τροπαιοθήκη της ένα ασημένιο μετάλλιο από Ολυμπιακούς Αγώνες (2008), ένα χρυσό από Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2006) και δύο συνεχείς ευρωπαϊκούς θριάμβους, από το 2009 και δώθε. Και η Ρωσία θα έχει πάντοτε τη Μαδρίτη. Η βραδιά εκείνου του τελικού, του Ευρωμπάσκετ 2007, ξαναέβαλε στον χάρτη μία υπερδύναμη που επί χρόνια έβραζε στο άνοστο ζουμί της. Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2001, του 2003 και του 2005 δεν έφτασε ούτε στην τετράδα. Το Μουντομπάσκετ του 2006 έγινε ερήμην της. Οταν, επιτέλους, βρήκε τον κατάλληλο προπονητή (τον Ντέιβιντ Μπλατ) ανακάλυψε ξανά τον δρόμο προς τα αστέρια. Μπορεί οι επιτυχίες της να παραμένουν σποραδικές, αλλά απέκτησε ταυτότητα, ανέδειξε καινούργιους παίκτες, συνδύασε την αποτελεσματική άμυνα με τη φαντεζί επίθεση, έδιωξε σιγά σιγά τα αμερικανάκια τύπου Χόλντεν ή ΜακΚάρτι, πίστεψε στη δύναμή της, έγινε ομάδα με τα όλα της. Δεν θα εΙναι έκπληξη αν κατορθώσει να νικήσει τους Ισπανούς και στον αποψινό ημιτελικό. Το τραύμα του 2007 έχει αφήσει ανοιχτή πληγή στο κορμί του Ναβάρο, του Γκασόλ, του Καλδερόν και του Ρούντι. Δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα. Περιττό να σας γράψω ότι είμαι και απόψε με τον Αντρέι Κιριλένκο. Σε συλλογικό επίπεδο η καριέρα του είναι μάλλον «τζούφια», αλλά η εθνική Ρωσίας περιστρέφεται γύρω από τις δικές του εμπνεύσεις και αποκτά μέγεθος χάρη στο δικό του μυαλό και κορμί. Ενα Ολυμπιακό μετάλλιο θα γίνει κορωνίδα στην καριέρα του. Το 2007 ο Κιριλένκο οδήγησε την ομάδα του στον θρίαμβο της Μαδρίτης σχεδόν αβοήθητος. Σήμερα που έχει πρώτης γραμμής «υπολοχαγούς» δικαιούται να κοιτάζει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αφ' υψηλού. Αλήθεια, τι είδους θυσίες θα προσφέραμε στους θεούς του μπάσκετ για να μας έδιναν έστω έναν ή δύο από τους Χριάπα, Μαζγκόφ, Σβεντ, Φρίτζον; Ακόμα και τον Πανκρασόφ ή τον Κάουν ή τον Μόνια να είχαμε, θα τους φορούσαμε κορώνα στο κεφάλι μας.
ΠΗΓΗ: Sportday

Γάλλοι για Σκιλασί και Ολυμπιακό!!

Τη φημολογία για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού γύρω από τον Σκιλασί αναπαράγει ο γαλλικός Τύπος.
Γάλλοι για Σκιλασί και Ολυμπιακό!
«Μπορεί να ενισχυθεί με Σκιλασί ο Ολυμπιακός», ανέφερε χαρακτηριστικά το γαλλικό σάιτ mercato365 και σημείωσε μια σημαντική λεπτομέρεια: «Είχε προταθεί πριν από μερικές μέρες στους Έλληνες, αλλά εκείνη την περίοδο ασχολούνταν με τον Κανού στη Σταντάρ, όμως αυτή η μεταγραφή χάλασε στο τέλος».

4-3-3 και παιχνίδι από τα πλάγια!!

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ φαίνεται να υιοθετεί ένα επιθετικογενές 4-3-3 με βάση την ανάπτυξη από τα πλάγια, αν και οι αμυντικές αδυναμίες – τόσο σε επίπεδο τακτικής, όσο και προσώπων – είναι ακόμα πολύ εμφανείς και επηρεάζουν την γενικότερη ομάδικη παρουσία.
4-3-3 και παιχνίδι από τα πλάγια
Σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα με τη Μάλαγα ήταν σαφές ότι ο φετινός Ολυμπιακός θα βασιστεί στην ανάπτυξη απο τα πλάγια με τους πλάγιους μπακ:
να κουβαλούν την μπάλα
να επιχειρούν
να δίνουν την τελευταία/προτελευταία πάσα πριν την εκδήλωση σουτ προς την εστία
Ο Ζαρντίμ γνωρίζει πως το επιθετικό ποδόσφαιρο που οραματίζεται απαιτεί την συμμετοχή των μπακ και την υπερφόρτωση των αντίπαλων μεσοαμυντικών γραμμών. Επιπλέον, οι συχνές κούρσες ευνοούν τις κινήσεις των πλάγιων επιθετικών προς την αντίπαλη εστία αφού προσφέρουν στην ομάδα το απαραίτητο πλάτος στην επίθεση. Μιραλάς, Αμπντούν και Φετφατζίδης δεν «αγκαλιάζουν» την γραμμή κάτι που ευνοεί την παραπάνω εφαρμογή.
Οι κεντρικοί χαφ
Ο Ζαρντίμ φαίνεται να επιλέγει την χρήση ενός επιθετικογενούς 4-3-3 με ένα τεχνικό/ποιοτικό 6αρι για την διαχείριση της πρώτης πάσας (Φέισα) και την παρουσία δύο 8αριών (Τάτος-Μανιάτης και αργότερα Γκρέκο, Μασάδο) με εντολή για συχνή κίνηση χωρίς την μπάλα στους χώρους τόσο στον άξονα αλλά και στα πλάγια όταν οι πλάγιοι επιθετικοί συγκλίνουν. Το εν λόγω play δημιουργεί συνθήκες αριθμητικής υπεροχής στην ανίπαλη άμυνα, ευνοεί την τοποθέτηση πολλών παικτών στον άξονα και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα από τους αντιπάλους. Στα αρνητικά οι μεγάλες απαιτήσεις από τα 8αρια που καλούνται να αναλάβουν σύνθετους ρόλους, έχοντας παράλληλα επωμιστεί και βασικά ανασταλτικά καθήκοντα.
Ο συμμετοχικός φορ
Ο φορ στον φετινό Ολυμπιακό αναμένεται να είναι πιο συμμετοχικός και να κινείται πιο κοντά προς το κέντρο σε σχέση με πέρυσι που έπαιζε πιο ψηλά με κύριο γνώμονα το pressing. Η συμμετοχή του επιθετικού στην επιθετική λειτουργία (σαφώς και στην εκτελεστική) είναι απαραίτητη για να «μπουν στο παιχνίδι» οι δύο κεντρικοί χαφ που ξεκινούν τις προσπάθειες τους από αρκετά χαμηλά στο γήπεδο σε σχέση με τον κεντρικό επιτελικό μέσο του 4-2-3-1. Η εργατικότητα του επιθετικού παίζει μεγάλο ρόλο στην συνοχή των μεσοεπιθετικών γραμμών και την συνεργασία της επίθεσης με τους κεντρικούς χαφ.
Η φάση της άμυνας
Μειωμένο pressing
Ο Ζαρντίμ δεν δείχνει να προτάσσει το pressing ως κύριο ανασταλτικό όπλο όπως ο Βαλβέρδε. Η πίεση στον αντίπαλο ξενικά πιο χαμηλά με τους μεσοεπιθετικούς παίκτες να δημιουργούν μία ζώνη άμυνας μπροστά από το 6αρι που κινείται ως «σκούπα» μπροστά από την αμυντική τετράδα. Ο Μανιάτης φαίνεται να επωμίζεται τον κύριο ανασταλτικό ρόλο από τα δύο 8αρια με τους Τάτο και Ιμπαγάσα να μένουν πιο ψηλά κατά την φάση της άμυνας.
Σχόλιο: Η ταυτόχρονη παρουσία των Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα στο 2ο ημίχρονο ώθησε την ομάδα στην μεταφορά της πίεσης πιο ψηλά στην αντίπαλη άμυνα κάτι που είχε ευεργετικά αποτελέσματα αν και οδήγησε και σε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των αγωνιστικών γραμμών. Η αμυντική τετράδα φαίνεται να παίζει πιο χαμηλά σε σχέση με την περσινή σεζόν με τους πλάγιους μπακ να έχουν πιο «συντηρητική» ανασταλτική προσέγγιση και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να ακολουθεί την κλασσική «κοντός-ψηλός» εφαρμογή: Σιόβας σε ρόλο στόπερ (πίεση στην μπάλα) και τους Παπάζογλου/Μανώλά σε κάλυψη χώρων.
Συμπέρασμα
Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ φαίνεται να στήνεται πάνω σε ένα «ντελικάτο», επιθετικογενές 4-3-3 με παιχνίδι από τα πλάγια, σχετικά αργό tempo ανάπτυξης και συνεχή κίνηση των χαφ. Οι αυτοματισμοί (στην επίθεση) ήδη βγάινουν στο γήπεδο και είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είναι προβλέψιμος και εύκολα αντιμετωπίσιμος. Το πλάνο με κρυφό επιθετικό σε πιο επιθετικογενές 4-2-3-1 είναι στο μπλοκάκι του Ζαρντί – μάλλον ως εναλλακτικό πλάνο. Στην άμυνα η (προς το παρόν) απουσία παικτών κλάσης από το κέντρο της άμυνας, ενός σκληροτράχηλου κόφτη σε συνδυασμό με την απουσία 2ου αμυντικού μέσου – τουλάχιστον σχηματικά – κάνουν την ομάδα πιο ευάλωτη και αναποτελεσματική ανασταλτικά. Οι μεταγραφές, η κατοχή της μπάλας και η αγωνιστική ομοιογένεια που θα φέρει ο χρόνος μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.
Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός βαδίζει σε μία πιο «τεχνική» ποδοσφαιρική προσέγγιση σε σχέση με το pressing του Βαλβέρδε που στηρίζονταν στην φυσική κατάσταση. Ο Ολυμπιακός έχει τα περισσότερα από τα στοιχεία που απατούνται για την εν λόγω απαιτητική εφαρμογή, άλλά όχι όλα… με τις ελλείψεις στην άμυνα αλλά και στον άξονα να είναι εμφανείς.
ΠΗΓΗ: Overlap.gr

"Επιφανείς Αρειανοί, αγοράστε διαρκείας στα VIPs!"

Ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά θέτει προ των ευθυνών τους, όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν ένα εισιτήριο VIP ή μια σουίτα και δεν το έχουν κάνει ακόμη, για να βοηθήσουν στην οικονομική ανάκαμψη του ΑΡΗ, εξέδωσε η Κοινωνία Μελών Αρη βλέποντας τις πωλήσεις των διακεκριμένων εισιτηρίων να έχουν... κολλήσει και η ομάδα να μην έχει την βοήθεια που χρειάζεται από όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια.
"Επιφανείς Αρειανοί, αγοράστε διαρκείας στα VIPs!"
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ καλεί όλους όσους έχουν διατελέσει ή διατελούν μέλη σε οποιαδήποτε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ (KMA) να προμηθευτούν άμεσα εισιτήριο διαρκείας VIP ως ένδειξη στήριξης στην προσπάθεια ανάκαμψης του ΑΡΗ μας. Ενημερώνουμε επίσης τους 66 παλαιούς κατόχους διαρκείας VIP ότι η θέση τους είναι κενή και τους περιμένει, ενώ οποιοσδήποτε, «επιφανής» ή μη, επιθυμεί να ενισχύσει με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας VIP μπορεί να το κάνει επιλέγοντας εκ των 132 ελεύθερων θέσεων ή μία σουΐτα.
ΠΗΓΗ: allaboutaris.com

Αποκλείστηκε ο Νικολαΐδης!!

Έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Μπαχρί Τανρίκουλου!.
Αποκλείστηκε ο Νικολαΐδης!
Η πορεία του Τούρκου, που νίκησε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη τερματίστηκε στα ημιτελικά και μαζί και η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή μας. Ο Τανρίκουλου απέκλεισε στην 8άδα τον χρυσό ολυμπιονίκη του Πεκίνου Ντονγκμίν Τσα κι ενώ στα ημιτελικά ξεκίνησε ελπιδοφόρα κόντρα στον Άντονι Ομπάμε από την Γκαμπόν, προηγούμενος με 2-0, εν τούτοις ηττήθηκε με 3-2 και έμεινε εκτός συνέχειας. Μαζί και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο, μέσω των ρεπασάζ.

πηγή: sportdog.gr   

Ντι Ματέο: «Πιο μπροστά οι ομάδες του Μάντσεστερ»

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, παρά την περυσινή κατάκτηση του Champions League, θεωρεί πως η ομάδα του είναι το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League.
Ονειρική ήταν η περυσινή χρονιά για τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος πήρε την Τσέλσι από το… πάτωμα και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Champions League. Ο Ιταλοελβετός τεχνικός μιλώντας ενόψει της πρεμιέρας της Premier League την επόμενη εβδομάδα, υποστήριξε πως η ομάδα του είναι αρκετά πίσω από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.
«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρωταθλήτρια. Θα είναι μία από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ κοντά. Αυτές οι δύο ομάδες θα προπορεύονται, αλλά εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο επίσης», είπε αρχικά ο νεαρός τεχνικός για να συνεχίσει.
«Ο μεγαλύτερός μας στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να τα πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα από ότι πέρυσι. Όλοι θα ήθελαν να  παίζουν σαν την Μπαρτσελόνα, αλλά καμία ομάδα δεν συγκρίνεται μαζί της. Είναι τρόπος ζωής το παιχνίδι της που δημιουργήθηκε μετά από δουλειά αρκετών ετών», είπε ο Ντι Ματέο.

πηγή: onsports.gr

«Γκέλα» στην πρεμιέρα για Ρέιντζερς!!

Από την αρχή φάνηκαν τα δύσκολα στα χωράφια της τέταρτης κατηγορίας της Σκωτίας για τη Ρέιντζερς που έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με την Πίτερχεντ.
Ο υποβιβασμός της Ρέιντζερς στην 4η τη τάξει κατηγορία της Σκωτίας έφερε αρκετές δυσκολίες στο σύλλογο. Αρκετοί, πίστεψαν πως θα κάνει πλάκα με τις υπόλοιπες ομάδες και θα φτάσει εύκολα στην άνοδό της. Αυτό ίσως και γίνει πραγματικότητα, ωστόσο οι «διαμαρτυρόμενοι» κατάλαβαν με το… καλημέρα πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στην κατηγορία.
Στην πρεμιέρα με την Πίτερεχεντ στο «Μπάλμουρ» αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει νικηφόρα. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε ηττηθεί κιόλας, καθώς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο ΜακΚέι στο 27’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο ΜακΆλιστερ στο 64’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με τον ΜακΛάγκλιν στο 82’ να δίνει το προβάδισμα στην Πίτερχεντ. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Κάιλ στο 90’.

πηγή: onsports.gr

Αφιέρωμα στον… Μπάγεβιτς ο Τύπος του Νιούκασλ!

Η κλήρωση της Νιούκασλ με τον Ατρόμητο έβαλε τους Άγγλους δημοσιογράφους να ψάχνονται για τον αντίπαλο, ανακαλύπτοντας πως ο σταρ είναι ο προπονητής, Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Η εφημερίδα της περιοχής του Νιούκασλ «Journal» φιλοξενεί ένα άρθρο με τίτλο «Το ενδιαφέρον κομμάτι του Ατρόμητου είναι ο προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς» και φυσικά αναφέρεται στην ιστορία του Σέρβου τεχνικού. Μάλιστα γίνεται λόγος πως δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα άρθρο η ιστορία του προπονητή του Ατρομήτου, που όπου κι αν πάει ακολουθεί σαπουνόπερα. Το ότι είναι πετυχημένος προπονητής δεν αμφισβητείται, καθώς η 28χρονη καριέρα του είναι γεμάτη τίτλους και διακρίσεις.
Ωστόσο, εκεί που στέκεται το εν λόγω δημοσίευμα είναι η σχέση αγάπης-μίσους με τους οπαδούς της ΑΕΚ, όταν εκείνος αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Καταγράφονται οι απειλές εναντίον του και η επίθεση που είχε δεχτεί σε καφετέρια. Επίσης η επιστροφή του στο τιμόνι της Ένωσης, αλλά και η δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια γράφει για τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά την τρίτη του επιστροφή στην ΑΕΚ και τη… διάσημη συγγνώμη που ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας. Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην επίθεση των οπαδών της Ένωσης εναντίον του Μπάγεβιτς στο φιλικό με την Καλλιθέα.
Καταλήγοντας, αναφέρεται: «Υπάρχουν μεγαλύτερες ομάδες από τον Ατρόμητο στο Europa League, αλλά ο προπονητής του είναι πονηρός, περιστασιακά τρελός, πιο συχνά από ότι εξαιρετικός».

πηγή: onsports.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012-50χλμ. Βάδην: 25ος με πανελλήνιο ρεκόρ ο Παπαμιχαήλ!!

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε στην κούρσα των 50χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.
Ο 23χρονος Καρδιτσιώτης πρωταθλητής τερμάτισε 25ος με χρόνο 3 ώρες, 49 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, σε σύνολο 63 αθλητών, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη όλων των εποχών για τη χώρα.
Η αμέσως προηγούμενη κρατούσε από το 1990, όταν ο Σπύρος Καστάνης σημείωνε χρόνο 3:54.11.
Φέτος, ο Παπαμιχαήλ είχε καλύτερη επίδοση 3:55:13, ενώ είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και στα 20χλμ. βάδην στο Λονδίνο.


Παπαμιχαήλ: «Δεν το περίμενα» 

Χαρούμενος που κατάφερε να καταρρίψει με σχεδόν τέσσερα λεπτά το πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Κουστένη στα 50χλμ. Βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέρριψα ένα τόσο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Καστάνη. Το κατέβασα σχεδόν 4 λεπτά. Ήμουν πολύ καλά τελικά, δεν με κούρασε το 20άρι που είχα πριν από έξι ημέρες, χάρηκα τον αγώνα και μου βγήκε τελικά το καλό αποτέλεσμα. Δεν περίμενα ότι θα κάνω κάτω από 3 ώρες και 50 λεπτά. Περίμενα γύρω στις 3 ώρες 54 λεπτά και παρ' όλα αυτά, με την τόση ζέστη που έβγαλε, άντεξα», ήταν τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή για να προσθέσει:
«Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα με τόσο μεγάλους αθλητές, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Τώρα μπροστά μου έχω να ξεκουραστώ. Στόχος μας με τον προπονητή μου, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, ήταν πρώτα το 20άρι, να κάνω μια καλή κούρσα και το 50άρι σαν μία κούρσα για να τη χαρώ περισσότερο, χωρίς άγχος, χωρίς τίποτα. Τελικά ήλθαν δύο πανελλήνια ρεκόρ. Στο 50άρι θα έλεγα ότι μου βγήκε ακόμη καλύτερα ο αγώνας. Ευελπιστώ στο μέλλον ότι θα τα πάω ακόμη καλύτερα».
Για τον αν βοήθησε η γρήγορη κούρσα των άλλων αθλητών και αν συνάντησε κάποια προβλήματα μέσα στον αγώνα: «Η πρώτη οκτάδα έκλεισε κάτω από τις 3 ώρες και 40 λεπτά, πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά εγώ δεν κοιτούσα αυτούς πως πήγαιναν. Είχα το δικό μου τέμπο. Έφυγα σχετικά συντηρητικά, συγκρατήθηκα λίγο στο 35ο με 45ο χλμ., άντεξα στην κούραση και μου βγήκε. Στο 25ο χλμ. με πόνεσε λίγο ο δικέφαλος, αλλά δάγκωσα τα δόντια και μου βγήκε καλά. Πρέπει να αναπροσαρμόσω τους στόχους πλέον. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα στοχεύσουμε στο ένα από τα δύο αγωνίσματα. Ο προπονητής μου λέει ότι καλύτερα στα 50 χιλιόμετρα, γιατί πιστεύει περισσότερο σε μια υψηλή θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρ' όλα αυτά θα δούμε. Θα δείξει και η προετοιμασία στην επόμενη σεζόν, βλέποντας και κάνοντας».

πηγή: onsports.gr

Άρχισε η ενίσχυση του Ολυμπιακού Βόλου!!

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε επτά ποδοσφαιριστές και την πρόσληψη των Γιαννόπουλου, Βαζάκα.
Το τοπίο σχετικά με την κατηγορία στην οποία θα μετέχει ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση επτά ποδοσφαιριστών και την πρόσληψη των Τάκη Γιαννόπουλου, Γιώργου Βαζάκα!
Πρόκειται για τον Αλεσάντρο Κάσκιο που έπαιζε στη Νίκη Βόλου, τον Βαγγέλη Γκότοβο από τον Ηρακλή Ψαχνών, τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα από τη Δόξα Δράμας τον Αργεντινό Ντέβαλις από τη Μπόκα Ουνίδος, τον Βαγγέλη Στουρνάρα από τη Νίκη Βόλου, τον διεθνή Αργεντινό χαφ Μάριο Μπολάτι από την Ιντερνασιονάλ και τον τερματοφύλακα Άγγελο Σταυράκη από τον Τηλυκράτη!
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου:
«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Alesandro Cascio για 2 χρόνια.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Γκότοβο για 3 χρόνια.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή JOCE MANUEL CASES ROCA για 1 χρόνο.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή CRISTIAN JAVIER DEVALIS για 2 χρόνια.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Άγγελου Σταυράκη για δύο χρόνια.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Στουρνάρα για δύο χρόνια.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Άγγελου Σταυράκη για δύο χρόνια.
H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή Matias Ariel Bolatti για δύο χρόνια».
Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό τιμ, τα ονόματα των στελεχών:
Τεχνικός Διευθυντής: Τάκης Γιαννόπουλος
Προπονητής: Γιώργος Βαζάκας
Βοηθός προπονητή: Αντώνης Μάνδαλος
Γυμναστής: Παντελής Παντελόπουλος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Βαγγέλης Φιλιππής».

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Άγγελου Σταυράκη για δύο χρόνια.
H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή Matias Ariel Bolatti για δύο χρόνια.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Στουρνάρα για δύο χρόνια».
Τη Δευτέρα (13/08, 19:00) στο ΕΑΚ θα γίνει ο αγιασμός και η επίσημη πρώτη συγκέντρωση...

Παίκτης του... 5 ο Μασάδο!!

Τον αριθμό που φορούσε και στην Τουλούζ, το "5", θέλει και στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος χαφ και ήδη έχει μιλήσει με τους "ερυθρόλευκους".
Παίκτης του... 5 ο Μασάδο!
Μάλιστα, η χαρά του ήταν μεγάλη όταν έμαθε πως κανένας από τους νέους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό δεν έχει επιλέξει να φορέσει τον συγκεκριμένο αριθμό και είναι ελεύθερος να τον πάρει ο ίδιος...

πηγή: sportdog.gr

Απεργία πείνας ο Πεσκόλι!!

Ο πρώην αμυντικός της Σιένα, Εμανουέλε Πεσκόλι αλυσοδέθηκε μπροστά από τα γραφεία της Ιταλικής Ομοσπονδίας και ξεκίνησε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την ποινή που του επιβλήθηκε για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τα στημένα!
Απεργία πείνας ο Πεσκόλι!
Ο Πεσκόλι απαίτησε πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τους ανθρώπους που απήγγειλαν κατηγορίες, τον Φίλιπο Καρόμπιο και τον Κάρλο Τζερβασίνο, αφού δέθηκε στις πύλες του κτηρίου που στεγάζει την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας. Αιτία, η ποινή τριών ετών που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή για εμπλοκή σε σκάνδαλο με στημένα, ως παίκτης της Σιένα. Το ίδιο σκάνδαλο, για το οποίο τιμωρήθηκε και τεχνικός της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε.
«Θέλω να τους αντιμετωπίσω στα δικαστήρια για αυτή την αδικία, ώστε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου όπως πρέπει. Το μόνο μου λάθος ήταν ότι απάντησα το κωλοτηλέφωνο όταν μου ζήτησαν να πουλήσω τον αγώνα. Αλλά απάντησα όχι! Είμαι αθώος και θα το αποδείξω. Καταστρέφουν τη ζωή μου για κάτι που δεν έκανα. Πριν αναγκαστώ να παρατήσω το ποδόσφαιρο, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Θα περιμένω εδώ κάποιον από την Ομοσπονδία, ελπίζω τον πρόεδρο Τζιανκάρλο Αμπέτε!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 32χρονος.
 
Πηγή: gazzetta.gr

«Εφαλτήριο» ο Σαββίδης για άλμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο μέλλον!!

Ουφ! Ανάσαναν! Η αρχή του τέλους της ομηρίας της μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης στο παρελθόν της είναι γεγονός. Το τέλος της αρχής του άλματος στο μέλλον της είναι επίσης, γεγονός. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
«Εφαλτήριο» ο Σαββίδης για άλμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο μέλλον!
Ανατέλλει λοιπόν, νέα εποχή στην Τούμπα! Ροδίζει η αυγή στον ΠΑΟΚ…
Η ΠΑΕ εισέρχεται πλέον, σε φάση λειτουργίας η οποία την καθιστά ήδη ισότιμη μόνον μίας κι ανώτερης των υπόλοιπων δεκατεσσάρων στο επίπεδο της A’ Eθνικής. Σε ότι αφορά φυσικά, την οικονομική κατάσταση και την δυναμική τους ως μέγεθος και κόσμο. Διαμορφώνονται ήδη νέα δεδομένα εξέλιξης.
Χωρίς βέβαια αυτό – και σε ουδεμία περίπτωση – να σημαίνει, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ (αλλά κι ο Ερασιτέχνης κατ επέκταση) «έδεσαν» κατά πως λέμε, «τον γάιδαρο τους»! Τα λέγαμε και χθες. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ… Η δουλειά – για την οποία «κι οι ζωντανοί πρέπει να δώσουν το αίμα τους» - δεν πρέπει στοχεύει στην δημιουργία πάλι, ενός γίγαντα με γυάλινα πόδια. Τα παθήματα του πρόσφατου αλλά και του απόμακρου παρελθόντος θα πρέπει κάποτε, κάπου , κάποιος να τα κάνει μαθήματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εισρέει ζεστό ρευστό. Απλά, αυτήν τη φορά οι παρούσες οικονομικές ανάγκες (εξ αιτίας κακοδιαχείρισης κι ανικανότητας τέως και πρώην διοικήσεων) ήταν δυσθεώρητες μπροστά στις παρελθούσες. Το ζεστό ρευστό πρέπει, να είναι «υλικό» ανοικοδόμησης της ΠΑΕ διοικητικά κι οικονομικά. Κατ αρχήν τουλάχιστον, επειδή αλλιώς μόνον η αγωνιστική ανοικοδόμηση, θα είναι πάλι, σα να κτίζεις στην άμμο παλάτια!
Η έλευση του Ιβάν Σαββίδη κατ αρχήν εγγυάται, ότι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα σπαταληθεί. Όσοι ονειρεύονται τον εκ Ρωσίας ορμώμενο ομογενή επιχειρηματία «ταύρο εν υαλοπωλείο» στο μεταγραφικό μέτωπο, να …ξυπνήσουν! Οι μεταγραφές – κατά κανόνα – για πρόκληση εντυπώσεων κι ουχί μόνον (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε, άτομα δεν προσβάλλουμε) αποτέλεσαν την ανίατη αρρώστια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτός ο μεταγραφικός «καρκίνος» κατέτρωγε τα σωθικά της την τελευταία 20 ετία. Ίσως και παραπάνω…
Εάν αρχίσουμε, να αραδιάζουμε τα μυθικά ποσά για απατη-λές μεταγραφές, τα μυθικά ποσά θα προκαλέσουν ιλίγγους και λιποθυμίες. Είπαμε όμως, τα παθήματα (όπως τα τελευταία και με το Ζήση Βρύζα και με τον Θοδωρή Ζαγοράκη) να γίνουν μαθήματα. Το ποιόν κι η παρελθούσα πορεία του Ιβάν Σαββίδη στο ποδόσφαιρο (όρα Ροστόφ …) φέρονται ως εγγυήσεις για την εξέλιξη των παθημάτων σε μαθήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η επιτυχία του Ιβάν Σαββίδη εξαρτάται – κατά την ταπεινή μας άποψη, τουλάχιστον – από τη γνώση του για τον απαιτούμενο χρόνο, για να πετύχει. Από τη μία ημέρα στην άλλη, δεν αλλάζουν τα χρόνια δεδομένα μιας ομάδας. Για να μην αναφέρουμε και το τετριμμένο περί του χρόνου κτήσης της Ρώμης.
Και μυστικό της επιτυχίας, κατά τον διάδοχο του διάσημου Νεοϋορκέζου μεγιστάνα Τζον Τζούνιορ Ροκφέλερ είναι: Να κάνεις τα συνηθισμένα πράγματα , ασυνήθιστα καλά!
Όλα πάντως, πάνε κατ ευχήν. Πήγαν, για να ακριβολογούμε. Δικαιώθηκε κι η εμπιστοσύνη μας στη σωφροσύνη του Θανάση Κατσαρή και στη σοβαρότητα των μελών της διοίκησης του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Δικαιώθηκε κι η προσδοκία μας για την ευρύτητα πνεύματος και την αποφασιστικότητα του Ιβάν Σαββίδη.
Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως. Έτσι; Οι ελπίδες των ενθουσιωδών φίλων του «δικέφαλου» πέταξαν στα ουράνια. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Κακό θα είναι οι απαιτήσεις τους, να πατούν γερά στη γη. Οι εποχές είναι δύσκολες. Οι καιροί χαλεποί. Με τα χρήματα σε μεταγραφές δεν κτίζονται μεγάλες ομάδες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει, να εκμεταλλευθεί την σαφή ανωτερότητα της έναντι των άλλων δεκατεσσάρων ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής. Να ανοικοδομηθεί εκ θεμελίων διοικητικά κι οικονομικά. Να στηριχθεί ο Γιώργος Δώνης από κόσμο και διοίκηση. Και με αστείρευτα αποθέματα υπομονής κι επιμονής να ξεκινήσει η πολλή δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος …
ΥΓ 1 : Γελιούνται, όσοι θεωρούν τη Ραπίντ βατή ομάδα. Και μόνον το βάρος του ονόματος της είναι ντεζαβαντάζ για τον ΠΑΟΚ!
ΥΓ 2 : Η ομάδα της Βιέννης ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού φουτμπόλ. Κι αυτή (η ελίτ …) δεν παίζει μπάλα μόνον μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Πηγή: Σπορ του Βορρά.

Η Δημοκρατία μας κρέμεται από μια κλωστή!!

Ζόρια. Ετοιμος να τα βροντήξει είναι ο Μαύρος. Τα νούμερα δεν βγαίνουνε με τίποτα. Τα λεφτά που λείπουν είναι πολλά. Οι μέρες περνάνε και φως δεν υπάρχει από πουθενά. Δεν θα ήτανε ό,τι καλύτερο γι' αυτόν να σκάσει η ΑΕΚ στα χέρια του. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Η Δημοκρατία μας κρέμεται από μια κλωστή
Κανένας δεν θα το ήθελε αυτό και πολύ περισσότερο ο Μαύρος. Το πλέον πιθανό είναι, λοιπόν, να τα παρατήσει. Και μέχρι ν' αποφασίσει το Πρωτοδικείο, το μαγαζί να έχει βαρέσει διάλυση. Ωστόσο η ταπεινότητά μου είναι στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσει τόσο την ΑΕΚ όσο και τις άλλες ΠΑΕ που έχουν ανάλογα προβλήματα, ότι η λύση είναι στα σκαριά. Μέχρι το τέλος του μήνα όλα θα έχουν τακτοποιηθεί. Γι' αυτό άλλωστε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση μέχρι τις 21 Αυγούστου. Επειδή το θέμα θα λυθεί από ψηλά. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που μπορώ να γνωρίζω τις κυβερνητικές βουλήσεις; Το λέει μετά πάσης βεβαιότητας ο παράγοντας του Πανιώνιου κ. Σουφλέρης: «Μιλάω με τον υπουργό Οικονομικών. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει βρεθεί λύση με τη φορολογική ενημερότητα». Ο Πανιώνιος σάβουαρ θα παίζει στη Super League. Κι όχι μόνο ο Πανιώνιος. Κι όλες οι άλλες ομάδες που έχουν ανάλογο πρόβλημα: Η ΑΕΚ, ο Αρης, ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα. Ιδού λοιπόν, πώς ο βαρώνος Μυγχάουζεν και ο σεμνός Πινόκιο σκίζουν τα διπλώματά τους μπροστά στους συναδέλφους τους της Νέας Σμύρνης. Ο Στουρνάρας μιλάει με την τρόικα. Μιλάει με τον πρωθυπουργό. Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ είναι η χαριστική βολή για μισθωτούς-συνταξιούχους και την οικονομία γενικότερα. Εχει την γκρίνια του Βενιζέλου. Πρέπει να συνεννοηθεί με τον Κουβέλη και μέσα στον Σεπτέμβριο θα παιχτεί πάνω στα χέρια του η ενδεχόμενη οριστική χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από το ευρώ. Ταυτόχρονα όμως μιλάει και με τον Σουφλέρη για να βρεθεί λύση και να μην υποβιβαστεί ο Πανιώνιος στη Βήτα Εθνική. Τρομερό. Ακόμα πιο τρομερή όμως ήταν η επιτυχία της ΕΡΤ. Που την έχουνε βρει όλη μπόσικια και τη χτυπάνε με το παραμικρό. Επειδή δήθεν έχασε το χάλκινο του Ηλιάδη. Και τι έγινε; Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου εκεί που είναι στημένος στη μικτή ζώνη έχασε κανέναν; Του ξέφυγε έστω κι ένας νικητής; Ολοι πλην ουδενός εξαιρουμένου παρέλασαν από την ΕΡΤ, που είναι πάντα παρούσα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ο δε Μπολτ έχει να το λέει: «Ουδέποτε μπορούσα να φανταστώ ότι οι Ελληνες, παρά τη κρίση που τους μαστίζει, δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και το χαμόγελό τους. Βάζουν λακ στα μαλλιά τους μέχρι και οι άνδρες και είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο πιστολάκι. Μπράβο τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια». Οπως για την τρομερή επιτυχία, θα προσθέσω εγώ, να μη δείξουν την απονομή του αργυρού μεταλλίου στον Παύλο Κοντίδη. Τον πρώτο Κύπριο αθλητή που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επειδή την απονομή την έκανε ο Κοκός. Ο τέως βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος. Η ΕΡΤ τίμησε τις δημοκρατικές παραδόσεις της. Εχουμε την κρίση, έχουμε τους λαθρομετανάστες, αν έδειχναν και τον Κωνσταντίνο ήταν πολύ πιθανόν να ξεχυνόταν στους δρόμους τα εκατομμύρια των οπαδών του και να προέκυπτε πολιτειακό θέμα. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή. Ας είναι καλά η ΕΡΤ που την έσωσε. Αυτά.
Οταν είναι να βάλει το χέρι στην τσέπη για την οµάδα, είναι αβέρτος
ΡΙΧΝΕΙΣ µια γρήγορη µατιά στα πρωτοσέλιδα. Στα ΑΕΚτζήδικα φύλλα φάτσα-κάρτα η γνωστή φωτογραφία του Μελισσάνιδη µε το πούρο: «Ο ''τίγρης'' µου είπε να δώσω στην ΑΕΚ τον Κουτρουµπή». Τάδε έφη όχι ο Ζαρατούστρας, αλλά ο ισόβιος πρόεδρος της Καλλιθέας Σαλευρής. Ιδου, λοιπόν, η περίτρανη απόδειξη ότι η ΑΕΚ δεν έχει αφεθεί στην τύχη της. Πάντα υπάρχουν κάποιοι ΑΕΚτζήδες που τη νοιάζονται και τη σκέφτονται. Οπως ο Μελισσανίδης. Αφησε στη µέση τις δουλειές του για να µιλήσει µε τον Σαλευρή και να τον ψήσει να δώσει τον Κουτρουµπή στην ΑΕΚ. Αν δεν ήταν ο «τίγρης» αυτή η τεράστια µεταγραφή των 35.000 γιούρο δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Ο καθαείς λοιπόν βάζει στην ΑΕΚ ό,τι πάρει. Αλλος παίρνει διαρκείας. Αλλος βάζει τον οβολό για την ενίσχυση της ΠΑΕ. Ο Μελισανίδης έβαλε στην προκειµένη περίπτωση τις γνωριµίες του. Κάτι είναι κι αυτό. Κι αυτό είναι το κοντράστ. Την ίδια ώρα στα κόκκινα πρωτοσέλιδα η φωτογραφία του Βαγγέλη. Η προεδράρα που έβαλε το χέρι στην τσέπη για να γίνει η µεταγραφή των 2,7 εκατοµµυρίων γιούρο του Μασάδο. Κι έτσι είναι. Η καλύτερη δυνατή λύση ήταν για τα χαφ ο Μασάδο. Αυτό λένε όσοι παρακολουθούνε γαλλικό πρωτάθληµα και τον ξέρουνε από την Τουλούζ. Ιδανικός στο να κατεβάζει την µπάλα από πίσω και εξαιρετικός στα στηµένα. Δεν είχε πλέον καµιά ανάγκη ο Ολυµπιακός να κάνει τέτοιου επιπέδου µεταγραφές. Το πρωτάθληµα το έχει στην τσέπη. Οσο όµως ο Βαγγέλης στα άλλα θέµατα είναι µέσα στη µιζέρια και στην γκρίνια, όταν είναι να βάλει το χέρι στην τσέπη για την οµάδα είναι αβέρτος. Δεν είναι τσίπης.
Η καλύτερη δυνατή λύση ήταν για «δεκάρι» ο Μασάδο
Ο σέντερ φορ συνήθως τη βρίσκει την άκρη
ΟΙ σέντερ φορ έχουνε την πιο σταθερή αξία στο ποδοσφαιρικό χρηµατιστήριο. Το πιο δύσκολο πράµα στο ποδόσφαιρο είναι να µπει η µπάλα στο πλεκτό. Ολα τα άλλα βρίσκονται. Αµυνα, είναι σχετικά εύκολο να παίξεις. Η µπάλα στα δίχτυα µπαίνει δύσκολα. Ακόµα λοιπόν κι αν πέφτει η τιµή ενός σέντερ φορ αυτός δεν ξεπέφτει. Θα τη βρει την άκρη. Εδώ είχε φτάσει ο Αλέκος Τάτσης να κάνει µεταγραφή στον Ολυµπιακό. Τώρα µε την κρίση οι ελεύθεροι Ελληνες ποδοσφαιριστές είναι µατσό. Τη µία µέρα λοιπόν άφησε ελεύθερο ο ΠΑΟΚ τον Παπάζογλου, την άλλη έκανε µεταγραφή στον ΟΦΗ. Με τι στατιστικά παρακαλώ; Στα έξι χρόνια που παίζει µπάλα, όλα κι όλα δέκα γκολ. Είχε βέβαια έναν σοβαρό τραυµατισµό, αλλά δεν µπορείς να πεις ότι το γκολ το έχει. Δεν παύει όµως να είναι σέντερ φορ. Οι επιλογές σ' αυτήν τη θέση και λίγες είναι και ακριβές. Για να βρεις καλύτερο πρέπει να ξηλωθείς. Οψόµεθα. Ας µην ξεχνάµε ότι στον ΟΦΗ είναι ο Αναστόπουλος. Αφού ανάστησε τον Μάντζιο, γιατί να µην αναστήσει και τον Παπάζογλου;
Εχει µεγάλη τύχη για τις εκλογές της ΕΠΟ ο Σαρρής. Αν κατέβει µόνος του.
-Observer

ΕΡΩΤΗΣΗ Αληθεύει η πληροφορία ότι ο Βαγγέλης ψάχνεται να δώσει 2-3 δανεικούς στη Μάλαγα;
Πηγή: Goal

Οι HΠA το ρεκόρ, οι Mπαχάμες τη χάρη!!

Οταν την περασµένη Δευτέρα στον τελικό των 400 µ. δεν υπήρχε κανένας Aµερικανός στους βατήρες, οι ψυλλιασµένοι σηµάδεψαν το χθεσινό βράδυ για µια πιθανή ήττα των HΠA στη µεγάλη σκυταλοδροµία από τις Mπαχάµες (να συµβεί, δηλαδή, το αντίθετο απ' ό,τι στο Πεκίνο) κι έγινε! Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Οι HΠA το ρεκόρ, οι Mπαχάμες τη χάρη!
O Mπράουν (4ος στα 400 µ.), ο Πίντερ (7ος στα 400 µ.), ο Mάθιου και ο Mίλερ επιβεβαίωσαν ότι σωστά αποφάσισε η IAAF και θα διοργανώνει, αρχής γενοµένης από το 2014, Παγκόσµια Πρωταθλήµατα Σκυτάλης και, µάλιστα, το παρθενικό θα διεξαχθεί στις Mπαχάµες!
«Xρυσός των χρυσών», ωστόσο (σε απολύτως ατοµικό άθληµα), δεν είναι άλλος από τον 25χρονο Λετονό Mάρις Στρόµπεργκς και το BMX ποδήλατό του, ο οποίος «διπλώνει» το χρυσό µετά και το Πεκίνο, παρά το σοβαρό ατύχηµά του τον Nοέµβριο του 2010 (έσπασε όλα τα κόκαλά του) και τη διπλή εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε!
Aπόλυτος σεβασµός και για τον Mεγιούλι (Tυνησία) που µετά το χάλκινο στα 1.500 στην πισίνα (1ος το '08), πήρε και το χρυσό -νικώντας και τον Γιαννιώτη- στον «µαραθώνιο» των 10 χλµ. στα βρώµικα νερά του Hyde Park...
Oι Aυστραλοί ολυµπιονίκες στα 470 της ιστιοπλοΐας (και παγκόσµιοι πρωταθλητές) είναι περιπτωσάρες. O µεν Πέιτζ είχε χρυσό και στο Πεκίνο, ο δε Mπέλχερ είναι κάτοχος µαύρης ζώνης στο τάε κβον ντο! A, και η γυναίκα του µε τα χρώµατα της Γερµανίας σάλπαρε στο αντίστοιχο αγώνισµα, όµως τερµάτισε 8η...
έλος, ο Λαβιλενί (Γαλλία) έκανε ένα άτυπο «τρεµπλ» στο επί κοντώ, καθώς µέσα στη χρονιά είχε πάρει τόσο το Eυρωπαϊκό ανοικτού όσο και το Παγκόσµιο κλειστού! Kαι ο δεύτερος χτες βράδυ Oτο (Γερµανία) είδε την πλάτη του Γάλλου φέτος και στα άλλα δύο...
ις προάλλες, µε αφορµή το ντουέτο στη συγχρονισµένη κολύµβηση, εξύµνησα τις Pωσίδες Iσχτσένκο και Pοµάσινα, που µε το οµαδικό έκαναν πλέον δύο τα χρυσά τους. Oµως, µπροστά τους στην οµάδα (πολύ µπροστά τους) στέκεται πια η 29χρονη Aναστάζια Nταβίντονα, η κυρία µε τα διπλά χρυσά στην Aθήνα και στο Πεκίνο, ήτοι πλέον µε πέντε µετάλλια και 17 πεταλούδες τατουάζ στην πλάτη της!
Δεν θα µετρήσω τα χρυσά και γενικότερα τα µετάλλια που συγκεντρώνουν τα κορίτσια των HΠA στη µικρή σκυταλοδροµία. Δεν χρειάζεται κιόλας, αφού µεγαλύτερο θόρυβο για τις Mάντισον, Φίλιξ, Nάιτ και Tζέτερ κάνει το ασύλληπτο παγκόσµιο ρεκόρ που πέτυχαν (µισό δευτερόλεπτο κάτω) διαλύοντας το προηγούµενο του 1987!
Θα σταθώ, όµως, στο ασυγκράτητο κλάµα της Mεσερέτ Nτεφάρ (Aιθιοπία) για την επιστροφή της στην κορυφή του κόσµου στα 5.000 µ. Tο είχε κάνει στην Aθήνα και στο Παγκόσµιο του '07, αλλά από τότε µόνο η 3η θέση ήταν δική της. Ως χθες που άφησε πίσω της τη δις παγκόσµια πρωταθλήτρια Tσέριγιοτ (Kένυα) και την ολυµπιονίκη του Πεκίνου Nτιµπάµπα (Aιθιοπία) ξορκίζοντας τα φαντάσµατά της η φανατική οπαδός της... Tσέλσι!
Συγχωρήστε µε που οι αναφορές µου στις νικήτριες της σφύροβολίας (η Pωσίδα Λισένκο) και των 1.500 µ. (η Tουρκάλα Aλπτεκίν) θα αρκεστούν µόνο στην υπενθύµιση ότι πιάστηκαν ντοπέ και αποκλείστηκαν για δύο χρόνια, η πρώτη το 2007 -χάνοντας το Πεκίνο- και η έτερη το 2004 και επιτρέψτε µου να σταθώ στη χάλκινη των 1.500 µ., τη Mίριαµ Γιουσούφ Tζαµάλ (Mπαχρέιν), πρώην Zενεµπέχ Tόλα από την Aιθιοπία, παγκόσµια πρωταθλήτρια το '07 και το '09: Eίναι από το Aρσί, το χωριό του Γκεµπρεσελασιέ, έτρεχε κι αυτή 16 χλµ. κάθε µέρα για να πάει και να γυρίσει από το σχολείο, αλλά µια δεκαετία τώρα τρέχει για το Mπαχρέιν καθώς η συγκεκριµένη χώρα της προσέφερε πολιτικό άσυλο όταν αιτήθηκε το 2002, ευρισκόµενη στην Eλβετία, επειδή η φυλή της -Oρόµο- διώκονταν στην Aιθιοπία. Tο µόνο που ζήτησε η νέα της πατρίδα; Nα αλλάξει εντελώς το ονοµατεπώνυµό της...
ΔEKAEΠTA TEΛIKOYΣ (ΦTAΣAME TOYΣ 255 AΠO TOYΣ ΣYNOΛIKA 302) ME 76 XPYΣA, APΓYPA KAI XAΛKINA METAΛΛIA ΣE ΔEKA AΘΛHMATA ΠEPIEΛAMBANE H XΘEΣINH HMEPA TΩN OΛYMΠIAKΩN AΓΩNΩN. TO «GOAL» ΦTIAXNEI TO ΔIKO TOY BAΘPO AΞIOΛOΓΩNTAΣ TOYΣ «KAΛYTEPOYΣ TΩN KAΛYTEPΩN».
Πηγή: Goal

Κόσμος έτοιμος να αποδεχθεί τη διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Φτάσαμε στην εποχή που ένας 24χρονος Ελληνας ποδοσφαιριστής προτίμησε τον ΠΑΣ Γιάννινα από την ΑΕΚ. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Κόσμος έτοιμος να αποδεχθεί τη διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ
Και ναι, μπορεί ο Τσουκαλάς να προτίμησε τον ΠΑΣ και λόγω της προοπτικής να συνεργαστεί με έναν προπονητή που εκτιμά, τον Γιάννη Χριστόπουλο, αλλά αυτή η ιδέα δεν θα περνούσε ή τουλάχιστον δεν θα καθόταν στο κεφάλι του, αν δεν φοβόταν την ιδέα της οριστικής διάλυσης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τι άλλο πρέπει να της συμβεί της ΑΕΚ για να συνειδητοποιήσει αυτό που της συμβαίνει;

Σε αντίθεση με αυτούς που σήμερα διοικούν ή προσπαθούν να διοικήσουν την ΠΑΕ, ο μέσος φίλος της ΑΕΚ έχει αντιληφθεί ότι η σημερινή κατάσταση δεν έχει σοβαρή προοπτική. Τι ακούω από τους ΑΕΚτσήδες αυτές τις μέρες στις παραλίες και τα καφέ; Οτι είναι προτιμότερη η επιλογή της οριστικής διάλυσης της ΠΑΕ, δηλαδή η επιλογή της επανεκκίνησης. Διότι με εξαίρεση την πιθανότητα του θαύματος της επιστροφής των ψωμιαδικών κλεμμένων ευρώ, δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο επιστροφής της ΠΑΕ σε καθεστώς, έστω, αξιοπρεπούς λειτουργίας.

Φυσικά η διάλυση της ΠΑΕ και ο υποβιβασμός της ΑΕΚ σε ερασιτεχνική λειτουργία δεν είναι πανάκεια. Δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επαναλειτουργία της ΠΑΕ. Διότι αν αυτό γίνει δίχως σχέδιο και στελέχη ικανά να το εκτελέσουν, θα σημάνει τη συρρίκνωση της ΑΕΚ.
Και τι πρέπει να γίνει; Το απλό: χρειάζεται η ίδια η ΑΕΚ, δηλαδή τα μέλη της υψηλής κοινωνίας της, να συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος δεν πιστεύει ή δεν μπορεί να στηρίξει το σημερινό «έχει ο Θεός» σχέδιό της. Ο κόσμος, δηλαδή η πλατιά μάζα των ΑΕΚτσήδων κάποιας ηλικίας και ωριμότητας, αντιλαμβάνεται ότι μόνο με σκληρές αποφάσεις θα δημιουργηθεί η προοπτική επιστροφής της ΑΕΚ στο φυσικό της μέγεθος. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι να εκπονηθεί ένα σχέδιο κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι αυτό είναι το μόνο όραμα που μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των ΑΕΚτσήδων. Πάνω σε αυτό το σχέδιο η ΑΕΚ πρέπει να βασίσει τις όποιες επιλογές θα πρέπει να κάνει για το μέλλον της ζωής της, για ένα καλύτερο μέλλον απο το σημερινό κατάντημά της. Κι αν πειστεί ο κόσμος ότι η επιτυχία αυτού του σχεδίου προϋποθέτει την πτώση της ΑΕΚ σε χαμηλή κατηγορία, όχι απλώς θα το δεχθεί, αλλά θα το υποστηρίξει. Φτάνει να εμπνέεται από σχέδιο και πρόσωπα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα της συμβεί της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ ό,τι της συμβαίνει σήμερα της μπασκετικής.
Πηγή: Sportday

Η δίψα της Κίνας για απόλυτη κυριαρχία!!

Οπως όλα δείχνουν, η επικράτηση της Κίνας στον πίνακα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, δεν πρόκειται να υπάρξει ως γεγονός. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Η δίψα της Κίνας για απόλυτη κυριαρχία
Τα 100 μετάλλια που συγκέντρωσε στο Πεκίνο, από τα οποία 51 ήταν ολόχρυσα, δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο Λονδίνο σε καμιά περίπτωση.
Λίγο πριν από το φινάλε και με φανερές τις αδυναμίες της στα ομαδικά σπορ, η αχανής Κίνα θα μείνει δεύτερη και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία.
Το φίνις της Ρωσίας θα είναι δυνατό, όπως και της Μ. Βρετανίας, αλλά η Κίνα θα αντέξει όπως κάποτε το Σινικό Τείχος.
Η Κίνα δεν παρουσιάζει σιγά σιγά μόνο τα στοιχεία της υπερδύναμης στον αθλητισμό αλλά και μια μανία, πείνα, δίψα για απόλυτη κυριαρχία.
Και η αρχή μόνον τις ΗΠΑ μπορεί να έχει ως στόχο.
Αυτή βρίσκεται κατά βάση στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων στις προηγούμενες διοργανώσεις.
Η άνοιξη της Κίνας ξεκίνησε το 1984 στο Λος Αντζελες, όταν και πήρε την τέταρτη θέση στον πίνακα μεταλλίων με 15 χρυσά, 8 ασημένια και 9 χάλκινα, ένα σύνολο δηλαδή 32 μεταλλίων. Και η συνέχεια ήταν 1988: 28, 1992: 44, 1996: 40, 2000: 56, 2004: 63, 2008: 100.
Φέτος στο φινάλε η Κίνα θα είναι πιθανότατα λίγο πιο κάτω από τη συγκομιδή της στο Πεκίνο.
Στο Λονδίνο, μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει μετάλλια σε 18 από τα 32 αθλήματα του προγράμματος, δηλαδή σε ποσοστό που ξεπερνάει το 60%.
Ενώ οι αγώνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, οι Κινέζοι έχουν κατακτήσει μετάλλια σε στίβο (3), τοξοβολία (2), μπάντμπιντον (8), πυγμαχία (2), ποδηλασία (3), καταδύσεις (9), ξιφασκία (3), ενόργανη γυμναστική (8), τραμπολίνο (4), τζούντο (2), κωπηλασία (1), ιστιοπλοΐα (1), σκοποβολή (7), κολύμβηση (10), συγχρονισμένη κολύμβηση (1), τάε κβον ντο (2), πινγκ πονγκ (6), άρση βαρών (7) και πάλη (1).
Δύο φορές και πάνω στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων έχουν βρεθεί από το 1896 μέχρι σήμερα μόνον οι ΗΠΑ και η πρώην Σοβ. Ενωση.
Πηγή: Goal

Αναζητείται επειγόντως γκολ!!

Το συμπέρασμα του φιλικού του Αρη με τον ΠΑΣ Γιάννενα, είναι ένα και δεν είναι καινούριο. Οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι. Γράφει ο Π. Στεφάνου.
Αναζητείται επειγόντως γκολ
Είναι σαφές πως η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση στη γραμμή κρούσης, διότι με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, όσο φιλότιμοι κι αν είναι, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς, στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος. Καλό κορμί ο Γκέσιος, ικανοποιητικός με τη μπάλα στα πόδια, όμως του λείπει το τελείωμα. Η φάση που βγαίνει τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, είναι χαρακτηριστική της έλλειψής του σε αυτόν τον τομέα.
Φιλότιμος ο Κανούλας, το ίδιο και ο Αγγελούδης, όμως απουσιάζει η ενέργεια του γκολ. Όπως απουσιάζει απελπιστικά, όπως ομολόγησε και ο Κατσαβάκης, μετά το τέλος του ματς, η κάθετη πάσα. Πως, αλήθεια θα κυνηγήσουν το γκολ αυτοί οι φιλότιμοι επιθετικοί του Αρη, όταν δεν φτάνει, έτσι όπως θα έπρεπε να φτάσει, η μπάλα στα πόδια τους;
Αφήστε που σε αρκετές περιπτώσεις η μπάλα χάνεται, πριν καν ξεκινήσει η σκέψη για επίθεση!
Δικαίως, λοιπόν, ο προπονητής είναι προβληματισμένος από τα όσα είδε (στην επίθεση) και απέναντι στα Γιάννενα και δικαίως πιέζει για την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών που θα του λύσουν, ως ένα βαθμό τα χέρια. Του παίκτη, δηλαδή, που θα κάνει την κάθετη πάσα που λέγαμε και του παίκτη που θα τη στείλει στα δίχτυα. Απλά πράγματα….
Υπ΄ αυτές τις συνθήκες η στροφή στον Αγγελο Χαριστέα, είναι απολύτως φυσιολογική. Μπορεί ο «Χάρι» να μην είναι ο παίκτης περασμένων εποχών, μπορεί να του λείπει, πλέον, η σπιρτάδα του παρελθόντος, όμως σε αυτόν τον Αρη, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο. Και επιπλέον μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και σε άλλους τομείς με την προσωπικότητά του και το κιτρινόμαυρο παρελθόν του.
Για άλλη μια φορά, για άλλο ένα φιλικό ο Αρης πρέπει να κρατήσει την καλή του άμυνα. Τη σταθερή απόδοση των Παπαζαχαρία, Παντίδου, Ηρακλή, Γιαννίτση, τις καλές τοποθετήσεις του Ασλανίδη και ασφαλώς την εγγύηση που προσφέρει, κάτω από τα δοκάρια, ο διεθνής, πλέον, Μάρκος Βελλίδης. Ακόμα και η παρουσία του Γκέσιου ήταν θετική, αλλά είπαμε του έλειψε η τελική προσπάθεια….
Αν δεν υπήρχαν και αυτά τα χωρίς νόημα (και τύχη) σουτ του Παπαστεριανού, όλα θα ήταν καλύτερα….
Πηγή: novasports.gr

Θα σκορπίσει... χαρτί ή θα βάλει σε όλους μυαλό;

Μη νομίζει κανείς πως τώρα που ο Σαββίδης μπήκε επίσημα στον ΠΑΟΚ, θα ρίξει λεφτά με τη σέσουλα στην ομάδα. Άλλα πράγματα φαίνεται πως έχει στο μυαλό του...
Θα σκορπίσει... χαρτί ή θα βάλει σε όλους μυαλό;
Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει την οικονομική επιφάνεια να δώσει άλλη ώθηση στον "δικέφαλο" του Βορρά, κι αυτό σκοπεύει να κάνει. Όχι, όμως, με τον τρόπο που έχει συνηθίσει ο μέσος Έλληνας οπαδός. Φέρνοντας στην ομάδα παίκτες-κράχτες, δηλαδή και ξοδεύοντας ποσά που δεν "καλύπτονται" από την ελληνική αγορά.
Κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται από τις πρώτες του κινήσεις. Όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν πως ο Σαββίδης έχει σκοπό να οργανώσει τον σύλλογο. Και να συνεχίσει να λειτουργεί στο ίδιο στιλ με το σημερινό, χωρίς όμως να χρωστάει δεξιά και αριστερά.
Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, θα είναι ένα μαζεμένο και νοικοκυρεμένο μαγαζί, που θα δώσει βαρύτητα στις ακαδημίες του. Κι όταν δεν θα υπάρχουν λύσεις στα τμήματα υποδομής, θα κοιτάζει να αγοράσει καλούς ποδοσφαιριστές από την αγορά. Όχι το ανάποδο! Ένα σχέδιο που, αν πετύχει, μπορεί να κάνει τον ΠΑΟΚ Μπαρτσελόνα της Ελλάδας. Να λειτουργεί, δηλαδή, στη φιλοσοφία των "μπλαουγκράνα", που με μεθοδικότητα και στοχευμένες κινήσεις κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο...

πηγή: sportdog.gr

Μάκης με δικηγόρο τον Κούγια;

Πρόταση να αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης του Μάκη Ψωμιάδη στη δικαστική διαμάχη που έχει με την ΑΕΚ, δέχτηκε ο Αλέξης Κούγιας...
Μάκης με δικηγόρο τον Κούγια;
«Δέχθηκα προ ημερών πρόταση και το σκέφτομαι. Είναι πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί έχω διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της ΑΕΚ και υπάρχει ηθικό δίλημμα. Θα διαβάσω τη δικογραφία και θα αποφασίσω», σχολίασε ο γνωστός ποινικολόγος στη "Live Spοrt" για το θέμα...

Ο Βύρωνας τον χαβά του...!!

Ο κ. Β. Πολύδωρας, στο μεταξύ, που διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του στη Βουλή, κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα, παρά τις πιέσεις που δέχεται από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου...
Ο Βύρωνας τον χαβά του...
Aκόμα και από συναδέλφους του βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ. Έμεινε (επειδή έτυχε κατά την ψηφοφορία να ήταν ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της Βουλής) για 48ωρες Πρόεδρος της Βουλής και σήμερα διαθέτει γραφείο στη Βουλή, μετέχει στη διάσκεψη προέδρων και διατηρεί (στα επιστολόχαρτά του) τον τίτλο του τέως προέδρου της Βουλής. Βεβαίως, πρόλαβε και διόρισε και την κόρη του.
Στις προτροπές και πιέσεις από παντού, να παραιτηθεί ή τουλάχιστον να παραιτήσει την κόρη του από το γραφείο του, μαθαίνω ότι απαντά μ' ένα όχι και με τη φράση «γιατί, έκανα καμία έκνομη πράξη;» Ούτε θέλει να ακούει, όταν του αναφέρουν περί «ηθικού και νόμιμου» και νομίζει ότι υπάρχει κάποια άγνωστη συνωμοσία εναντίον του. Ποιά όμως συνωμοσία; Ο διορισμός της Μαργαρίτας Βύρωνος Πολύδωρα δημοσιεύθηκε πριν από 20 ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με υπογραφή του Πρόεδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Ήταν δηλαδή, γνωστό στους πάντες. Όλοι μπορούσαν να το διαβάσουν από το συγκεκριμένο ΦΕΚ. Και έτσι τι νόημα θα είχε μία διαρροή; Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι δεν παραιτείται, γιατί εάν έκανε κάτι τέτοιο, τότε θα αναγνώριζε ότι είχε... άδικο και ότι η επίθεση που δέχεται οφείλεται σε κάποιες ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή που ενόχλησαν όπως λέει, πολλούς. Συνωμοσιολογίας, δηλαδή, το ανάγνωσμα.
Πηγή: BΗΜΑτοδότης.

Βοηθάει, αν...!!

Τι περιμένει από τη διοίκηση του Πανιωνίου ο Κωνσταντίνος Τσακίρης για να δώσει λύση στο πρόβλημα με την οφειλή στην εφορία.
Βοηθάει, αν...
Μήνες τώρα το υψηλό χρέος προς την Εφορία (380.000 ευρώ) αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχνά για τον Πανιώνιο.

Εξαιτίας του η ομάδα δεν αδειοδοτήθηκε από την ΕΠΟ και έχασε τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές και τώρα αντιμετωπίζει μεγαλύτερο κίνδυνο, μια και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον απειλεί με υποβιβασμό.
Η έλλειψη εσόδων είναι γνωστή (και πονεμένη) ιστορία στην ΠΑΕ, επομένως, για να μη χρειαστεί το «παραθυράκι» της προσωρινής φορολογικής ενημερότητας που προωθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο πρώην μεγαλομέτοχος των «κυανερύθρων» είναι διατεθειμένος να διευκολύνει για άλλη μία φορά την ΠΑΕ και να μη δεσμεύσει τα χρήματα που δικαιούται -βάσει της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει εδώ και μήνες με τον Βασίλη Τσάβαλο- από τη δόση της Nova, αρκεί να ικανοποιηθούν κάποιες απαιτήσεις του.

Το πρώτο και βασικότερο για τον Τσακίρη είναι να πάρει εγγυήσεις ότι τα χρήματα που θα διαθέσει θα δοθούν στην Εφορία και θα είναι αρκετά για να εξασφαλίσει ενημερότητα ο Πανιώνιος. Από κει και πέρα, ο πρώην μεγαλομέτοχος περιμένει και από τη διοίκηση των «κυανερύθρων» να δείξει εμπράκτως τη μεταμέλειά της για τις επιθέσεις που του έχει εξαπολύσει τον τελευταίο καιρό. Περιμένει, για παράδειγμα, να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση για το ποιος ήταν ο συντάκτης της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει η ΠΑΕ εις βάρος του, όπως και να πάρει πειστική εξήγηση για τα αίτια της απομάκρυνσης του διευθυντή των ακαδημιών, Γιάννη Παυλόπουλου.
Πηγή: Sportday

Δεν απογοήτευσες κανέναν ΜΕΓΑΛΕ Σπύρο Γιαννιώτη!!

«Πειράζει; Τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι!», μου είπε ο Κώστας Χαρδαβέλας στο στούντιο του Real Fm, όταν με είδε να χτυπιέμαι μετά τον τερματισμό! Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.
Δεν απογοήτευσες κανέναν ΜΕΓΑΛΕ Σπύρο Γιαννιώτη!
Σωστά, μόνο που πειράζει ρε γαμώτο. Όχι εμένα, ούτε εσάς που υποκλινόμαστε στο μεγαλείο αυτού του τεράστιου αθλητή, του κορυφαίου κολυμβητή όλων των εποχών στην Ελλάδα και εκ των σταθερά κορυφαίων στον κόσμο για δύο Ολυμπιακούς κύκλους στη θάλασσα και έναν ακόμα στην πισίνα.
(Παρενθετικά σας λέω ότι αυτή η θάλασσα, δηλαδή η λίμνη, «πισίνιζε» και γι αυτό αποθέωσε τις ικανότητες του Τυνήσιου Ουσάμα Μελούλι που έκανε παρθενική εμφάνιση στη Μαραθώνια κολύμβηση. Καλά μου τα λεγε ο Ζέππος από χθες).
Πειράζει τον ίδιο, γιατί ήξερε (όλοι ξέραμε) ότι άξιζε το βάθρο. Ο αθλητισμός όμως σου παίζει περίεργα παιχνίδια. Εκεί που είσαι «στο πουθενά» αποθεώνεσαι, ενώ όταν είσαι φαβορί μένεις στην απ’ έξω. Είναι αυτές οι ανατροπές και αυτά τα συναισθήματα που αποθεώνουν κάθε τέσσερα χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Τερματισμός, κόμπος στο στομάχι, γέμισαν τα μάτια κι άντε να μιλήσω στο ραδιόφωνο. Πρωταθλητής κόσμου το 2011 κατατροπώνοντας τον θρύλο Τόμας Λουρτζ στα 10 χιλιόμετρα, κυπελλούχος κόσμου φέτος, πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου στα 5 χιλιόμετρα. Δυο τελικοί Ολυμπιακών Αγώνων στην πισίνα, στο βάθρο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την σκυτάλη όταν η κολύμβηση έβγαζε δειλά το κεφάλι από τον πάτο στην επιφάνεια ως τον ψηλότερο ιστό. Κι όσο απαριθμούσα τις επιτυχίες του, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο Γιαγκίνης για να γράψουμε τις δηλώσεις του Σπύρου.
«Ξέρω ότι έχω απογοητεύσει πολύ κόσμο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως τον ίδιο μου τον εαυτό», είπε και ξέσπασε σε κλάματα. Όχι ρε Σπύρο δεν μας απογοήτευσες. Υπερήφανοι είμαστε για σένα. Τόσο (δηλαδή απεριόριστα) όσο ήμασταν πριν πέσεις στο νερό. Τη δική σου απογοήτευση σκεφτόμαστε μόνο. Δεν ξέρω αν το εννοούσες ότι θα συνεχίσεις ως το 2020, αν θα αντέξεις να παλεύεις μόνος με τα κύματα, αλλά θέλει μεγάλη μαγκιά ακόμα και να το σκεφτείς την ώρα που αντιλαμβάνεσαι τι έχει συμβεί. Την ώρα της προσωπικής σου εσωτερικής «συντριβής», που τελικά συνήθως οδηγεί στην κάθαρση, στη λύτρωση.
Αυτό είναι το μεγαλείο σου φίλε μου. Να είσαι τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είσαι συντετριμμένος.
Δεν μπορεί όμως, σύντομα θα καταλάβεις τί έχεις κάνει και θα χαμογελάσεις ξανά, με τον τρόπο που το κάνεις πάντα, δίνοντας δύναμη σε όλους τους γύρω σου.
Και για άλλη μια φορά: ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Σεβασμός και υπόκλιση στο μεγαλείο σου ΤΕΡΑΣΤΙΕ Σπύρο Γιαννιώτη!
Πηγή: pamesports.gr