Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Δεν απογοήτευσες κανέναν ΜΕΓΑΛΕ Σπύρο Γιαννιώτη!!

«Πειράζει; Τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι!», μου είπε ο Κώστας Χαρδαβέλας στο στούντιο του Real Fm, όταν με είδε να χτυπιέμαι μετά τον τερματισμό! Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.
Δεν απογοήτευσες κανέναν ΜΕΓΑΛΕ Σπύρο Γιαννιώτη!
Σωστά, μόνο που πειράζει ρε γαμώτο. Όχι εμένα, ούτε εσάς που υποκλινόμαστε στο μεγαλείο αυτού του τεράστιου αθλητή, του κορυφαίου κολυμβητή όλων των εποχών στην Ελλάδα και εκ των σταθερά κορυφαίων στον κόσμο για δύο Ολυμπιακούς κύκλους στη θάλασσα και έναν ακόμα στην πισίνα.
(Παρενθετικά σας λέω ότι αυτή η θάλασσα, δηλαδή η λίμνη, «πισίνιζε» και γι αυτό αποθέωσε τις ικανότητες του Τυνήσιου Ουσάμα Μελούλι που έκανε παρθενική εμφάνιση στη Μαραθώνια κολύμβηση. Καλά μου τα λεγε ο Ζέππος από χθες).
Πειράζει τον ίδιο, γιατί ήξερε (όλοι ξέραμε) ότι άξιζε το βάθρο. Ο αθλητισμός όμως σου παίζει περίεργα παιχνίδια. Εκεί που είσαι «στο πουθενά» αποθεώνεσαι, ενώ όταν είσαι φαβορί μένεις στην απ’ έξω. Είναι αυτές οι ανατροπές και αυτά τα συναισθήματα που αποθεώνουν κάθε τέσσερα χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Τερματισμός, κόμπος στο στομάχι, γέμισαν τα μάτια κι άντε να μιλήσω στο ραδιόφωνο. Πρωταθλητής κόσμου το 2011 κατατροπώνοντας τον θρύλο Τόμας Λουρτζ στα 10 χιλιόμετρα, κυπελλούχος κόσμου φέτος, πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου στα 5 χιλιόμετρα. Δυο τελικοί Ολυμπιακών Αγώνων στην πισίνα, στο βάθρο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την σκυτάλη όταν η κολύμβηση έβγαζε δειλά το κεφάλι από τον πάτο στην επιφάνεια ως τον ψηλότερο ιστό. Κι όσο απαριθμούσα τις επιτυχίες του, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο Γιαγκίνης για να γράψουμε τις δηλώσεις του Σπύρου.
«Ξέρω ότι έχω απογοητεύσει πολύ κόσμο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως τον ίδιο μου τον εαυτό», είπε και ξέσπασε σε κλάματα. Όχι ρε Σπύρο δεν μας απογοήτευσες. Υπερήφανοι είμαστε για σένα. Τόσο (δηλαδή απεριόριστα) όσο ήμασταν πριν πέσεις στο νερό. Τη δική σου απογοήτευση σκεφτόμαστε μόνο. Δεν ξέρω αν το εννοούσες ότι θα συνεχίσεις ως το 2020, αν θα αντέξεις να παλεύεις μόνος με τα κύματα, αλλά θέλει μεγάλη μαγκιά ακόμα και να το σκεφτείς την ώρα που αντιλαμβάνεσαι τι έχει συμβεί. Την ώρα της προσωπικής σου εσωτερικής «συντριβής», που τελικά συνήθως οδηγεί στην κάθαρση, στη λύτρωση.
Αυτό είναι το μεγαλείο σου φίλε μου. Να είσαι τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είσαι συντετριμμένος.
Δεν μπορεί όμως, σύντομα θα καταλάβεις τί έχεις κάνει και θα χαμογελάσεις ξανά, με τον τρόπο που το κάνεις πάντα, δίνοντας δύναμη σε όλους τους γύρω σου.
Και για άλλη μια φορά: ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Σεβασμός και υπόκλιση στο μεγαλείο σου ΤΕΡΑΣΤΙΕ Σπύρο Γιαννιώτη!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: