Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Θα είναι τρομερός ο Ιβάν του ΠΑΟΚ;

Είναι σίγουρο ότι από την διαδικασία της κλήρωσης δεν προκρίθηκε και δεν αποκλείστηκε ποτέ καμία ομάδα. Το ίδιο ισχύει και τώρα για τα ζευγάρια Μάλαγα-Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης και Ατρόμητος-Νιούκαστλ. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Θα είναι τρομερός ο Ιβάν του ΠΑΟΚ;
Εντάξει, για το τελευταίο ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο την ώρα που ο Ατρόμητος μόνο να κερδίσει έχει από τα δύο ματς που θα δώσει στο Europa League.
Ωστόσο, προσωπικά θεωρώ την είδηση της συμφωνίας του Ιβάν Σαββίδη με τον Θανάση Κατσαρή για τον ΠΑΟΚ μεγαλύτερη κι από την κλήρωση στα κύπελλα Ευρώπης.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα... ξεπουλιέται «όπως είναι επιπλωμένη» και δεν την αγοράζει κανένας, ο ομογενής επιχειρηματίας επέμεινε και προχώρησε στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Το ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης και πώς θα αξιοποιήσει τα χρήματα που έχει σκεφτεί να ρίξει στον ΠΑΟΚ θα το δούμε στην πορεία. Κανείς δεν μπορεί να το μαντέψει εκ των προτέρων.
Κι αυτό το λέω γιατί χρήματα στο ποδόσφαιρο έχουν πέσει κατά καιρούς αμέτρητα, αλλά αποδείχθηκε ότι έπεφταν σε βαρέλι δίχως πάτο!
Το ζητούμενο από τον Σαββίδη και τον κάθε αντίστοιχο Σαββίδη είναι λοιπόν, το πλάνο και η διαχείριση. Αν εκεί πετύχει έστω κατά 70-80%, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δούμε έναν άλλο ΠΑΟΚ σε σχετικά σύντομο διάστημα.
Οι διαπραγματεύσεις με τον ερασιτέχνη και τον έμπειρο Θανάση Κατσαρή ήταν μακροχρόνιες και σκληρές. Το γεγονός φανερώνει ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια να εξεταστούν όλες εκείνες οι παράμετροι που δεν θα γυρίσουν τον ΠΑΟΚ πίσω σε άλλες εποχές.
Ο ερασιτέχνης εξασφάλισε κάποια σοβαρά ποσά για να συντηρήσει τα βασικά τμήματά του και ο Ιβάν Σαββίδης βάζει πλέον μπροστά τη μηχανή για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η σημερινή κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο. Είχε φτάσει στο τέλος της και δεν είχε να προσφέρει παρά μιζέρια.
Κανείς δεν περιμένει από τον Σαββίδη να κρατήσει στο χέρι του το μαγικό ραβδί και να το κουνήσει. Περιμένει όμως, να δημιουργήσει καλύτερες οικονομικά συνθήκες και πιο ευνοϊκά δεδομένα, τα οποία θα φέρουν ξανά τον κόσμο κοντά στην ομάδα.
Τα 7.000 εισιτήρια διαρκείας είναι μια καλή μαγιά σε περίοδο κρίσης.Ο κόσμος μπορεί εύκολα να «ζεσταθεί» αν δει ορθολογικές ενέργειες από τη νέα διοίκηση.
Ο Ιβάν Σαββιδης έχει μια δεδομένη οικονομική επιφάνεια. Δεν είναι κροίσος, αλλά όταν σήμερα στο ποδόσφαιρο όλες οι ΠΑΕ κυνηγούν και το τελευταίο ευρώ, το ταμείο του ομογενή επιχειρηματία φτάνει και περισσεύει, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.
Κι η ορθή χρήση του ταμείου είναι πλέον λογαριασμός του Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: Novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: