Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τα συν και τα πλην από το πρώτο φιλικό!!

Στη... σκιά της περιβόητης πλέον απόφασης την ερχόμενη Παρασκευή από τη Football League αναφορικά με τη συμμετοχή της ομάδας στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο Ηρακλής συνεχίζει την προετοιμασία του στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Έχοντας κάνει δυο ήδη φιλικά, οι «κυανόλευκοι» ανεβάζουν στροφές και προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νέα χρονιά, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνιστούν. Άλλωστε, δεν έχουν τελειώσει ακόμη οι μεταγραφές.

Ο Ηρακλής θα αποκτήσει επιθετικό, σίγουρα έναν δεξί μπακ, ίσως αριστερό μπακ και έναν τερματοφύλακα ακόμη, που κι αυτός είναι στα πλάνα, αν και δοκιμάζεται με την ομάδα απο την αρχή της προετοιμασίας ο Κραβαρίτης.

Την Πέμπτη, πάντως, ο Ηρακλής αγωνίστηκε με μία ομάδα, που συμμετέχει στην Σούπερ Λίγκα και αν μη τι άλλο το πρόσημο από το τεστ με την Κέρκυρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετικό, με βάση την εικόνα της ομάδας.

Βίντεο

Σύμφωνα με τον Γιώργο Στράντζαλη και την τεχνική ηγεσία, ο Ηρακλής είχε καλή αμυντική συμπεριφορά στο ματς με την Κέρκυρα, αφομοίωσε κάποια κομμάτια ανάπτυξης, ωστόσο παρ? όλα αυτά έδειξε αδυναμίες, που έχουν εντοπιστεί και θα γίνει αναφορά, μέσω βίντεο, προς τους παίκτες.

Ο Γιώργος Στράντζαλης σε γενικές γραμμές – και για την περίοδο που βιώνει η ομάδα – αλλά και απ? αυτά που τους έχει πει στις προπονήσεις, είναι ευχαριστημένος. Δήλωσε την ικανοποίηση του. Όπως και να έχει, όμως, συνέχισε και χθες στην απογευματινή προπόνηση, στοιχεία τακτικής.

Άμυνα

Ο απολογισμός από το φιλικό έδειξε ότι η ομάδα έδειξε να αντιδράει καλά στην αμυντική της λειτουργία και κατάφερε να περιορίσει τους Φαίακες. Υπενθυμίζεται, εκ νέου, ότι για δεύτερο ματς ο Ηρακλής δε δέχτηκε γκολ.

Επίσης, αξίζει να καταγραφεί, ότι οι παίκτες του απέφυγαν να παίξουν με σέντρες και κυρίως με μεγάλες μπαλιές, με «γιόμες» από την άμυνα στην επίθεση. Ήταν κάτι το θετικό. Από εκεί και πέρα, τουλάχιστον για μισή ώρα κατάφεραν οι παίκτες να βγάλουν μέσα στο γήπεδο, αυτά που κάνουν στις προπονήσεις και έδειξαν καλό βαθμό αφομοίωσης.

Παράλληλα, υπήρχε πάθος και δύναμη απ? όλους τους παίκτες κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί. Όπως είναι φυσιολογικό, πάντως, υπήρξαν και οι αδυναμίες. Δεν μπορεί μία ομάδα να είναι εξάλλου σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας μία τέτοια περίοδο. Οι «κυανόλευκοι» στο ματς με την Κέρκυρα, δεν πάτησαν πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή.

Περιοχή

Έκαναν φάσεις, αλλά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί η ομάδα ανέβασε ρυθμό και φάνηκε να είναι περισσότερο απειλητική. Κάτι που επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ως αρνητικό από την αναμέτρηση με τους Φαίακες είναι ότι δεν υπήρχαν αυτοματισμοί, αν και αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο από τη στιγμή που είναι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της η ομάδα. Παράλληλα, υπήρξαν κάποια διαστήματα που χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση με αποτέλεσμα να γίνουν ορισμένα ατομικά λάθη.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: