Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012-50χλμ. Βάδην: 25ος με πανελλήνιο ρεκόρ ο Παπαμιχαήλ!!

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε στην κούρσα των 50χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.
Ο 23χρονος Καρδιτσιώτης πρωταθλητής τερμάτισε 25ος με χρόνο 3 ώρες, 49 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, σε σύνολο 63 αθλητών, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη όλων των εποχών για τη χώρα.
Η αμέσως προηγούμενη κρατούσε από το 1990, όταν ο Σπύρος Καστάνης σημείωνε χρόνο 3:54.11.
Φέτος, ο Παπαμιχαήλ είχε καλύτερη επίδοση 3:55:13, ενώ είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και στα 20χλμ. βάδην στο Λονδίνο.


Παπαμιχαήλ: «Δεν το περίμενα» 

Χαρούμενος που κατάφερε να καταρρίψει με σχεδόν τέσσερα λεπτά το πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Κουστένη στα 50χλμ. Βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέρριψα ένα τόσο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ του Σπύρου Καστάνη. Το κατέβασα σχεδόν 4 λεπτά. Ήμουν πολύ καλά τελικά, δεν με κούρασε το 20άρι που είχα πριν από έξι ημέρες, χάρηκα τον αγώνα και μου βγήκε τελικά το καλό αποτέλεσμα. Δεν περίμενα ότι θα κάνω κάτω από 3 ώρες και 50 λεπτά. Περίμενα γύρω στις 3 ώρες 54 λεπτά και παρ' όλα αυτά, με την τόση ζέστη που έβγαλε, άντεξα», ήταν τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή για να προσθέσει:
«Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που αγωνίστηκα με τόσο μεγάλους αθλητές, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Τώρα μπροστά μου έχω να ξεκουραστώ. Στόχος μας με τον προπονητή μου, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, ήταν πρώτα το 20άρι, να κάνω μια καλή κούρσα και το 50άρι σαν μία κούρσα για να τη χαρώ περισσότερο, χωρίς άγχος, χωρίς τίποτα. Τελικά ήλθαν δύο πανελλήνια ρεκόρ. Στο 50άρι θα έλεγα ότι μου βγήκε ακόμη καλύτερα ο αγώνας. Ευελπιστώ στο μέλλον ότι θα τα πάω ακόμη καλύτερα».
Για τον αν βοήθησε η γρήγορη κούρσα των άλλων αθλητών και αν συνάντησε κάποια προβλήματα μέσα στον αγώνα: «Η πρώτη οκτάδα έκλεισε κάτω από τις 3 ώρες και 40 λεπτά, πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά εγώ δεν κοιτούσα αυτούς πως πήγαιναν. Είχα το δικό μου τέμπο. Έφυγα σχετικά συντηρητικά, συγκρατήθηκα λίγο στο 35ο με 45ο χλμ., άντεξα στην κούραση και μου βγήκε. Στο 25ο χλμ. με πόνεσε λίγο ο δικέφαλος, αλλά δάγκωσα τα δόντια και μου βγήκε καλά. Πρέπει να αναπροσαρμόσω τους στόχους πλέον. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα στοχεύσουμε στο ένα από τα δύο αγωνίσματα. Ο προπονητής μου λέει ότι καλύτερα στα 50 χιλιόμετρα, γιατί πιστεύει περισσότερο σε μια υψηλή θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Παρ' όλα αυτά θα δούμε. Θα δείξει και η προετοιμασία στην επόμενη σεζόν, βλέποντας και κάνοντας».

πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: