Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ ΓΙΑΚΟΜΠ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Οι γκάφες πληρώνονται


Ο Γκλεν Τζόνσον με τη φανέλα της Πόρτσμουθ Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές "γκάφες" στα χρονικά, είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει η Τσέλσι, η οποία κατέθεσε επίσημη πρόταση 17,5 εκατ. λιρών (20,5 εκατ. ευρώ) για την αγορά του Γκλεν Τζόνσον από την Πόρτσμουθ! Οχι ότι ο 25χρονος μπακ-χαφ δεν αξίζει τόσα χρήματα, αφού θεωρείται από πολλούς (και δίκαια) ως ο κορυφαίος Αγγλος ποδοσφαιριστής στη θέση του. Το ζήτημα έχει να κάνει με την πορεία που ακολούθησε τα τελευταία έξι χρόνια...

Το καλοκαίρι του 2003 αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της «εποχής Αμπράμοβιτς», όταν η Τσέλσι δαπάνησε 6 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει από τη Γουέστ Χαμ. Το 2004 τους "μπλε" ανέλαβε ο Μουρίνιο, ο οποίος ποτέ δεν πίστεψε στο νεαρό δεξιό μπακ χαφ και το 2006 τον έστειλε δανεικό στην Πόρτσμουθ. Εναν χρόνο αργότερα, οι "Πομπέι" τον αγόρασαν καταβάλλοντας τη σχετική ρήτρα, που δεν ανακοινώθηκε ποτέ, όμως υπολογίζεται γύρω στα 4 εκατ. λίρες.

Μετά από δύο χρόνια στο "Φράτον Παρκ", λοιπόν, η Τσέλσι καταθέτει προσφορά με ποσόν υπερτετραπλάσιο από αυτό που είχε εισπράξει για να τον πουλήσει! Παράλληλα "ισοφαρίζει" την πρόταση της Λίβερπουλ και μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι για την απόκτηση του Γκλεν Τζόνσον, ο οποίος πλέον καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Πόρτσμουθ, Πίτερ Στόρι, δήλωσε πως ο σύλλογος έχει συμφωνήσει τόσο με τους "κόκκινους", όσο και με τους "μπλε": «Το θέμα θα τελειώσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Εγώ δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση. Ολα εξαρτώνται πλέον από τον Γκλεν. Τις προτάσεις θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω ιδανικές, άρα εμείς είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Ο Γκλεν θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, επέστρεψε και στην εθνική Αγγλίας κι αυτή θα είναι η χρονιά πριν το παγκόσμιο κύπελλο. Κάποιες φορές πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους παίκτες και τον καταλαβαίνουμε απόλυτα» είπε ο Στόρι.

Στον εισαγγελέα ο Σκόρδας!

Μετά από έλεγχο της αρμόδιας εφορίας στην ΠΑΕ Αρης, για την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου 2008, όπου διασταυρώθηκαν οι δηλώσεις ΦΠΑ, διαπιστώθηκε ότι το ελληνικό δημόσιο φέρεται να έχει υποστεί απώλειες της τάξης των 400.000 Ευρώ.

Ο Λάμπρος Σκόρδας καλείται στην εισαγγελία για να δώσει εξηγήσεις στα πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ανατέθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα έρευνα σε πταισματοδίκη με σκοπό να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα «της ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ» σε βαθμό κακουργήματος και να λάβει ανωμοτί κατάθεση από τον τότε πρόεδρο της ομάδας. Η ποινική διαδικασία κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά της εφορίας.

Μπασκετ του ΠΑΟΚ

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το αγωνιστικό κομμάτι του δικέφαλου του Βορρά. Η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη είναι επομένως αυτή που θα καθορίσει και την πρόσληψη του κατάλληλου -τηρουμένων των αναλογιών- προπονητή.

Τα επικρατέστερα ονόματα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είναι αυτά του Σούλη Μαρκόπουλου και του Βαγγέλη Αλεξανδρή με τον δεύτερο να βρίσκεται πάντως πιο κοντά στην Πυλαία. Ο "Τίγρης" παραδέχτηκε ότι υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από τη νεοσύστατη διοίκηση του ΠΑΟΚ αλλά απέφυγε να πει αν είναι διατεθειμένος να γίνει προπονητής της ομάδας. Η διστακτικότητα του πρώην τεχνικού της ΑΕΛ σχετίζεται με το θολό τοπίο που ακόμα επικρατεί στην ομάδα του Μιλτιάδη Κανωτά τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, αλλά θα αρχίσουν από βδομάδα. Εχει γίνει επίσημη κρούση αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από αυτά που θα μου πουν. Τι σχέδια έχουν, τι πλάνα και τότε θα δούμε αν είναι θετικά ή όχι τα πράγματα". Οι άνθρωποι πάντως του ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένοι να κλείσουν όσο πιο σύντομα γίνεται και γι' αυτό τον λόγο έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα τους την εύρεση λύσης στο θέμα του προπονητή. Αφού κλείσει η συγκρότηση του τεχνικού επιτελείου της ομάδας έπειτα θα αρχίσει να οργανώνεται και ο απαιτούμενος μεταγραφικός σχεδιασμός, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι το μπάτζετ δεν πρόκειται να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ ΓΙΑΚΟΜΠ-ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΜΙΛΑΝΟ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Στην τρίτη του μεταγραφή προχώρησε ο Ηρακλής. Οι κυανόλευκοι συμφώνησαν με τον 28χρονο Ρουμάνο φορ, Κονσταντίν Γιάκομπ, ο οποίος εφόσον περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Πρόκειται για μία επιλογή του Όλεγκ Προτάσοφ, ο οποίος κάθε άλλο παρά ανήσυχος έδειχνε μετά το ναυάγιο με τον Αντρές Όπερ.
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΜΠ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜ- ΓΚΟΛ
1999-2000 ΡΟΚΑΡ 9 -2
2000-2001 ΡΟΚΑΡ 21 - 2
2001-2002 ΚΡΑΪΟΒΑ 15 - 3
2002-2003 ΝΑΣΙΟΝΑΛ 27 - 4
2003-2004 ΟΤΕΛΟΥΛ 14 - 7
2003-2004 ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚ 5 -0
2004-2005 ΟΤΕΛΟΥΛ 28 -13
2005-2006 ΣΤΕΑΟΥΑ 22 -5
2006-2007 ΣΤΕΑΟΥΑ 16-6
2007-2008 ΣΤΕΑΟΥΑ 7-2
2007-2008 ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ 2-0
2008-2009 ΟΤΟΠΕΝΙ 7-5
Αυτός είναι ο παίκτης που μας λείπει». Ο Όλεγκ Προτάσοφ υπέδειξε τον ύψους 1,91μ. Κονσταντίν Γιάκομπ, ως τον καταλληλότερο για να αποτελέσει την κολώνα της επιθετικής γραμμής των κυανόλευκων. Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1980 και σε ηλικία 19 ετών έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία της Ρουμανίας με τη φανέλα της Ροκάρ Βουκουρεστίου.Οσο αναφορά το θέμα της μεταγραφής του Μάουρο Μιλάνο.Η υπόθεση του Μάουρο Μιλάνο προχωράει για τον Ηρακλή. Μεταξύ της ομάδας και τους παίκτη υπάρχει προσυμφωνία και ο 25χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται να έρθει.Αυτό ίσως γίνει και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ηρακλής για να προχωρήσει την υπόθεση και να μπει στην τελική ευθεία θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις τον ποδοσφαιριστή που κατά τη διάρκεια της διετούς παρουσίας του στον Αστέρα Τρίπολης είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν να παίξει περισσότερο στην ομάδα της Πελοποννήσου. Παγωμένο είναι το θέμα του Εμίλ Μπενζά, με τους κυανόλευκους να έχουν στρέψει αλλού το βλέμμα τους για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.Δυνατά φιλικά έκλεισε ο Ηρακλής με αντιπάλους:Συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου θα τεθεί αντίπαλος της Λεχ Πόζναν, στις 18 Ιουλίου της Κλουζ και στις 21 Ιουλίου της Μόναχο 1860.


Πανικός για τον Αμπρέου

Περισσότεροι από 5000 χοπαδοί του Αρη συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" προκειμένου να υποδεχθούν τον Σεμπάστιαν Αμπρέου. Οι φίλοι του Αρη απέκλεισαν την περιοχή του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και έστησαν πάρτι για την υποδοχή του Ουρουογυοανού επιθετικού.

Θυμίζοντας την υποδοχή του Μάρτσιο Αμορόζο, προ διετίας, οι αρειανοί έσπευσαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν έναν ποδοσφαιριστή που συνδέει το όνομά του με την ενίσχυση των "κιτρίνων" και την προσπάθεια να επιστρέψουν στην Ευρώπη μέσα από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου.

Ο Αμπρέου βγήκε από το αεροπλάνο, μπήκε σε ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στους φίλους της ομάδας που τον περίμεναν στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου. Βγήκε από το αυτοκίνητο, αγκαλιάστηκε με όσους βρέθηκαν μπροστά στον κύριο όγκο των οπαδών και κοντά στην μπάντα του Super-3 που έδινε ρυθμό σε ένα πάρτι το οποίο ξεκίνησε μία ώρα νωρίτερα.

Δεκάδες καπνογόνα αναμμένα και σημαίες της Ουρουγουάης κυμάτιζαν για να δημιουργήσουν γιορταστική ατμόσφαιρα για τον Αμπρέου. Ο Ουρουγουανός επιθετικός εξεπλάγην με την υποδοχή των αρειανών. Δεν πίστευε στα μάτια του. Προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει και πως είναι δυνατόν να αντικρίζει τόσο κόσμο εκτός γηπέδου για το "καλώς όρισες".

Δήλωσε ενθουσιασμένος με την υποδοχή και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να δικαιώσει τον Αρη που τον έπεισε να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να ντυθεί στα κίτρινα, με την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αμπρέου που θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το συμβόλαιο που θα τον δένει για έναν χρόνο με τον Αρη, θα παρουσιαστεί σήμερα το πρωί στους εκπροσώπους του Τύπου και θα είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Άρης «παλεύει» για τον Άντριαν Μρόβιεκ

Ο Άρης «παλεύει» για τον Άντριαν Μρόβιεκ

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ανθρώπους της Χαρτς φέρεται να έχουν οι άνθρωποι του Άρη για να αποσπάσουν την υπογραφή του Άντριαν Μρόβιεκ. Αυτό διέρρευσε κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρες από διάφορα δημοσιεύματα στον διαδικτυακό τύπο της Σκοτίας. Τίτλος στα περισσότερα δημοσιεύματα ήταν… «Οι Έλληνες δίνουν μάχη με την Χαρτς για την υπογραφή του Άντριαν». Ο λόγος που αναφέρεται αυτή η μάχη, είναι διότι ο Πολωνός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την ΦΒΚ Κάουνος και βρίσκεται στο στόχαστρο του προπονητή της Χαρτς, Σάμπα Λάζλο, καθώς έχει μείνει εντυπωσιασμός από τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, αγωνιζόμενος στον σύλλογο της Σκοτίας ως δανεικός από τη Λιθουανική ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, οι εκπρόσωποι του άρχισαν ήδη τις διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες του Άρη.
Ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ της Σκοτίας το οποίο έβγαλε το θέμα, το «edinburghnews.scotsman», φιλοξενεί και δηλώσεις του μάνατζερ του Πολωνού ποδοσφαιριστή Κριστόφ Βόρτμαν, ο οποίος τονίζει: «Υπάρχει πιθανότητα ο Άντριαν να αγωνιστεί στην Ελληνική ομάδα και οι συζητήσεις μ’ αυτούς τώρα επικεντρώνονται στο μισθό και στους όρους του συμβολαίου», είπε ο μάνατζερ του παίκτη. «Αν συμφωνήσουμε μαζί τους θα υπογράψουμε. Πρώτα θα περιμένουμε τους όρους του συμβολαίου από την ελληνική ομάδα και στη συνέχεια θα μιλήσουμε με τον Σάμπα (προπονητή της Χαρτς). Εάν ο Σάμπα θέλει να έχει μαζί του τον Άντριαν και τη νέα σεζόν, πρέπει να αποφασίσουμε τι θα επιλέξουμε. Θέλουμε να πάρουμε μια απόφαση την επόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα».

Ποιος είναι ο Μρόβιεκ….

Όσο για το προφίλ του Άντριαν Μπρόβιεκ τώρα, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει την ικανότητα να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο, όσο και στην άμυνα. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ικανότατο και δυνατό ποδοσφαιριστή που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί «βράχος», καθότι έχει ύψος 1,90μ. και το ψηλό παιχνίδι είναι η μεγαλύτερη ικανότητά του.
Ο Άντριαν Μπρόβιεκ γεννήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου του 1983 στην Πολωνία. Το 2004 αγωνίστηκε Βίσλα Κρακοβίας και την αμέσως επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην Λιθουανική Βίλνιους, όπου είχε 22 συμμετοχές με 8 γκολ σε δύο χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2007 μεταγράφηκε στην Κάουνας, έχοντας σ’ έναν χρόνο 20 συμμετοχές με 11 γκολ, ενώ μεσούσης της περιόδου 2008 αγωνίστηκε στην Σκοτσέζικη Χαρτς. Στις 10 συμμετοχές που είχε με τους «βυσσινί» έδειξε τα διαπιστευτήριά του με αποτέλεσμα τώρα να κάνει τον προπονητή της ομάδας Σάμπα Λάζλο να τον θέλει σαν… τρελό τη νέα χρονιά.

Πιέζει η Μίλαν τη Βόλφσμπουργκ για Τζέκο


Ο Έντιν Ντζέκο ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη της Βόλφσμπουργκ Ο Αντριάνο Γκαλιάνι αποφάσισε να ασκήσει έντονη πίεση στη Βόλφσμπουργκ, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τον Εντίν Τζέκο. Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να παραχωρήσουν έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού θριάμβου, αλλά ο γενικός διευθυντής της Μίλαν στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Η Βόλσφμπουργκ θέλει να τον κρατήσει, αλλά το σημαντικό είναι τι θέλει ο ίδιος να κάνει. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει σε μία ομάδα, ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι ικανοποιημένος. Αυτός είναι κανόνας που έχει αποδειχθεί πολλές φορές».

Η Μίλαν «καίγεται» για μία εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση, για να κατευνάσει ως ένα βαθμό τις αντιδράσεις των οπαδών της, μετά την παραχώρηση του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βόσνιος Εντιν Τζέκο σίγουρα θα δημιουργούσε κλίμα ευφορίας, αφού ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη της φετινής Μπουντεσλίγκα και στα 23 του χρόνια θεωρείται ως ένας από τους πλέον εξελίξιμους σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Νίκησε τη Σλοβακία και πάει για την 5η θέση


Η Καλέντζου σε προσπάθεια της κόντρα στη Σλοβακία Την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας που δίνει το απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντομπάσκετ της Τσεχίας το 2010 και του Ευρωμπάσκετ του 2011 θα διεκδικήσει το Σαββάτο (15:45) η Εθνική γυναικών με αντίπαλο τη νικήτρια του ζευγαριού Ιταλία-Λετονία.

Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα επικράτησαν 64-59 της Σλοβακίας σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Πρώτη σκόρερ η Εβίνα Μάλτση με 23 πόντους, 21 πόντους πρόσθεσε η Δήμητρα Καλέντζου, ενώ 9 ριμπάουντ μάζεψε η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Για την Εθνική Σλοβακίας κορυφαία η Γκιουρτσί που σημείωσε νταμπλ νταμπλ με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 25-32, 47-42, 59-64

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Τσάτμαν): Μποροβίτσκοβα, Τετεμόντοβα 5 (1), Κουπτσίκοβα 8, Ζίρκοβα 2, Κάρνοκα 2, Βινουσάλοβα 2, Παλούσνα 2, Λάσκοβα 9 (1), Γιουρτσένκοβα 4, Χρίτσκοβα 2, Τζούρσι 23 (2).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 21 (1), Δημητράκου 1, Χατζηνικολάου 5, Καλτσίδου 8, Μάλτση 23 (4), Παπαμιχαήλ 4, Σωτηρίου, Κοσμά 2.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Κώστας Μίσσας τόνισε πως, «σε λιγότερο από 20 ώρες παίξαμε δύο παιχνίδια. Μετά την ήττα μας από τη Γαλλία είπαμε ότι δεν θα τα παρατήσουμε και θα παλέψουμε με τη Σλοβακία. Η άμυνά μας κράτησε μέσα στο παιχνίδι και σήμερα καταφέραμε να βρούμε λύσεις και στην επίθεση. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να έχουμε υπομονή στο αυριανό ματς με όποια ομάδα και να παίξουμε».

Η Πέλι Χατζηνικολάου σχολίασε, «ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς γιατί μέσα σε λίγες ώρες έπρεπε να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα και να παλέψουμε για τη νίκη. Αύριο μας δίνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε την 5η θέση. Το μυαλό μας θα βρίσκεται εκεί».

Η προπονήτρια της Σλοβακίας Πόκι Τσάτμαν επισήμανε πως, «πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Πολλοί θα περίμεναν να δουν μία ομάδα κουρασμένη αλλά κάτι τέτοιο δεν είδα. Μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και με την επιθετικότητά της και το πάθος της έφτασε στη νίκη».

Ξανά μαζί Ολυμπιακός και Γλύκος


Ο Παναγιώτης Γλύκος Στον Ολυμπιακό Βόλου θα συνεχίσει την καριέρα του στη νέα αγωνιστική περίοδο ο Παναγιώτης Γλύκος. Η διοίκηση της θεσσαλικής ΠΑΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόκτηση του τερματοφύλακα, ο οποίος ανήκει στον ΠΑΟΚ και παραχωρήθηκε με υποσχετική.

Ο 23χρονος γκολκίπερ στην ουσία επιστρέφει στη θεσσαλική ομάδα, στην οποία έπαιξε για τρία χρόνια προτού μεταπηδήσει στο "δικέφαλο".

Αναφορές στο εξωτερικό για τον Κάρλος Αράνο



Ο Κάρλος Αράνο θα είναι παίκτης του Αρη Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της απόκτησης του Κάρλος Αράνο. Σε πολλές εφημερίδες και σε διαδικτυακούς τόπους (ESPN Deportes, La Nacion, Super Goal, Eco Diario κ.α.) καταχωρήθηκαν ρεπορτάζ. Αναφέρονται στον Αράνο που θα βρει στον Aρη τους συμπατριώτες του, Γκρασιάν, Μπατιόν, Κάμπορα, αλλά και τον Ουρουγουανό, Αμπρέου. Το προσωνύμιο "el chiche" αποδίδεται στην αργεντίνικη αργκό ως το «περίστροφο» (ή κουμπούρι) και του το κόλλησαν για τον τσαμπουκά του στο παιχνίδι.

Η Ουρακάν έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις για το θέαμα που προσφέρει, προϊον του γρήγορου τρόπου παιχνιδιού της και της κυκλοφορίας της μπάλας με ακρίβεια. Ακρογωνιαίοι λίθοι στην προσπάθεια της ομάδας του Ανχελ Κάπα (πολύπειρος Αργεντινός τεχνικός, βοηθός του Βαλντάνο στην Τενερίφη και την Ρεάλ Μαδρίτης τη δεκαετία του '90) είναι οι δύο πλάγιοι μπακ της ομάδας, ο Αράνο και ο Αράγιο.

Ο Αράνο αποχαιρετά την Ουρακάν και σύμφωνα με τους Αργεντινούς δημοσιογράφους για αντικαταστάτης του προορίζεται ο νεαρός και ελπιδοφόρος Λεάντρο Ροσεμάρι.

Το βιογραφικό του Κάρλος Αράνο περιλαμβάνει το πέρασμα για ένα χρόνο από την Ιταλία, για έξι μήνες στη Σιένα και για άλλους έξι στην Περούτζια. Στο σύντομο χρονικό αυτό διάστημα πρόλαβε να υπάρξει συμπαίκτης με έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή τον Βαγγέλη Νάστο. Μάλιστα από διαβολική σύμπτωση ο Αράνο πήγε εκεί τον Ιανουάριο του 2004 ως ένα από τα ανταλλάγματα για τον δανεισμό του Κώστα Λουμπούτη στην Σιένα.

Προς Κομοτηνή ο Καζάκης


Ο Καζάκης πλασάρει Ο Πανθρακικός θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επόμενο σταθμός στην καριέρα του Βλάση Καζάκη. Ο παίκτης που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο την Παρασκευή, θέλει να συνδυάσει σπουδές και ποδόσφαιρο και γι αυτό αναμένεται να γίνει κάτοικος Κομοτηνής για τα επόμενα χρόνια.

Από κει και πέρα, η διοίκηση της ακριτικής ομάδας συνεχίζει τις προσπάθειες για την μεταγραφική ενίσχυση. Ο μεγάλος στόχος είναι ο Γιέστροβιτς, όμως η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη καθώς πρόκειται για παίκτη που έχει πληθώρα προτάσεων στα χέρια του.

Αφήνουν Αραβίδη στον Πανιώνιο

aravidis.jpgΤο ενδεχόμενο να αφήσουν ελεύθερο τον Χρήστο Αραβίδη εξετάζουν στον Πανιώνιο από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον του Άρη για τον παίκτη.




Ο 22χρονος επιθετικός δεν φαίνεται να υπολογίζεται στα πλάνα του Εμίλιο Φερέρα και στην ομάδα της Νέας Σμύρνηυς δείχνουν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον παίκτη στον Άρη , εφόσον ενδιαφέρεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΜΙΛΑΝΟ?





















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Μια ανάσα απο την απόκτηση του Μάουρο Μιλάνο ως αντικαταστάτη του Φερνάντο Μάρκες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάουρο Μιλάνο στην εφημερίδα(sportday):Έρχομαι στον Ηρακλή για να παίξω καλή μπάλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός άσος στη SportDay. «Το χρωστώ στον εαυτό μου και σε αυτούς που με πίστεψαν. Δύο χρόνια στάθηκα άτυχος με τους τραυματισμούς, αλλά τώρα είμαι καλά και έτοιμος να κάνω μια καλή χρονιά. Να δείξω στον κόσμο ποιος είναι ο Μιλάνο. Ευχαριστώ τον Ηρακλή που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα», κατέληξε. Πιο προχωρημένη περίπτωση είναι αυτή του Τουμά ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Γκλάντμπαχ και είναι θετικός να έρθει στην Θεσ/νίκη και τον Ηρακλή.

Προ των ευθυνών τους για το γήπεδο...

votan.jpgΟι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση που υπάρχει από την πλευρά του Δήμου να παραχωρήσει τις εγγυήσεις που θα επιτρέψουν την συνέχιση των έργων στον Βοτανικό.



Οι «πράσινοι» έχουν τονίσει εδώ και καιρό την ανάγκη ανάθεσης των μελετών και της κατασκευής των υπόλοιπων έργων από την πλευρά του Δήμου, τα οποία περιλαμβάνονται στο σχέδιο ανάπλασης του Βοτανικού. Ο Δήμος φαίνεται να προβάλει ως δικαιολογία την μη γνώση της απόφασης του ΣτΕ. Στον αντίποδα οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ξεκαθαρίζουν ότι όλοι θα τεθούν «Προ των ευθυνών τους για το γήπεδο».

Τέλος" από τον Ατρόμητο ο Καζάκης

Παπαδόπουλος και Καζάκης σε φάση από το παιχνίδι Ατρόμητος-Απόλλων Καλαμαριάς Ο Βλάσης Καζάκης δεν θα είναι πλέον κάτοικος Περιστερίου. Ο έμπειρος παίκτης, ζήτησε να μείνει ελεύθερος από τον Ατρόμητο, προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί σε ομάδα της περιοχής όπου σπουδάζει.

Αυτό μάλιστα αναφέρει και η ανακοίνωση της διοίκησης: "Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την από κοινού συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Βλάση Καζάκη. Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου.

Ο Βλάσης Καζάκης επέδειξε ήθος και επαγγελματισμό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα και συνέβαλε στην άνοδο της στη Σούπερ Λίγκα. Η ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή σταδιοδρομία".

Αμέσως μετά τη λύση του συμβολαίου του, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε στο επίσημο site του συλλόγου: "Ευχαριστώ την ομάδα του Ατρόμητου και τους ανθρώπους της για την συνεργασία που είχαμε, όπως επίσης ευχαριστώ για την κατανόηση που έδειξαν στο να λύσουμε την συνεργασία μας ως αποτέλεσμα της επιθυμία μου να μετακομίσω σε μια ομάδα και σε μια πόλη που εδρεύει το Πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζω. Στο Περιστέρι πέρασα έξι υπέροχους μήνες, χάρηκα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις".

Στο μεταξύ, στη αξιολόγηση των προτάσεων που έχει δεχθεί για την παραχώρηση- υπό τη μορφή μεταγραφής- πέντε ποδοσφαιριστών θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα η ΠΑΕ Ατρόμητος. Ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος έχει έρθει σε επαφή με συλλόγους που επέδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση των Βασίλη Ρόβα, Μιχάλη Κριπιντίρη, Θανάση Παπαγεωργίου, Λούκας Τρέχο και Νταβίντ Μέζα.

Καϊμακόγλου: "δέν έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό"


Ο Πρίντεζης πετυχαίνει το καλάθι μπροστά στον Καϊμακόγλου Ο Κώστας Καϊμακόγλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Ρέθυμνο Σπορ FM 103.3 χαρακτήρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Επίσης ο άσος του Αμαρουσίου αναφέρθηκε και στις φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό κα κινείται για την απόκτηση του.

Καταρχάς, συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία που είχατε φέτος με την ομάδα σου το Μαρούσι. Τερματίσατε στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας κάνοντας το break στην πανίσχυρη έδρα του Αρη και παράλληλα εξασφαλίσατε το τρίτο προνομιούχο εισιτήριο για τα προκριματικά της Euroleague. Φοβερές εμπειρίες, έτσι δεν είναι;
" Πραγματικά ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα και ειδικά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Με τη νίκη μες στο "παλέ", μπροστά σ' ένα φανταστικό κοινό. Συναισθήματα που δεν τα έχω ξανανιώσει ποτέ! Βέβαια ξεκινώντας τη χρονιά δεν είχαμε ως στόχο την έξοδο στη Euroleague, αλλά την είσοδο στην τετράδα κι από κει �'ό,τι ήθελε προκύψει''".

Κώστα μιλάμε για την δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα;
"Σίγουρα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία, το είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος. Μάλιστα θα ήταν και η μεγαλύτερη αν και εφόσον δεν υπήρχε η κατάκτηση του Σαπόρτα, που βέβαια ήταν ένα κύπελλο, άρα ένας τίτλος".

Εσύ προσωπικά ήσουν ένας απ' τους καλύτερους και σταθερότερους παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μαζί και με άλλους Έλληνες παίκτες όπως ο Γλυνιαδάκης, ο Μαυροκεφαλίδης, ο Μαυροειδής κ.ά. συμβάλατε τα μέγιστα. Τελικά πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να απαρτίζεται κυρίως από Ελληνόπουλα;
"Το σημαντικότερο σε μια ομάδα είναι να απαρτίζεται από Έλληνες παίκτες. Αυτό έχει φανεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι Έλληνες κάνουν τη διαφορά. Εμείς έχουμε κρατήσει έναν ελληνικό κορμό και έτσι ξεκινάμε από ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Μαζί βέβαια με τις προσθήκες των ξένων και των κοινοτικών γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί".

Έχεις συζητήσει με την διοίκηση για την νέα χρονιά; Θα μείνεις στην ομάδα;
"Τη στιγμή που μιλάμε δεσμεύομαι με συμβόλαιο με το Μαρούσι και θέλω να το τιμήσω. Ένα θέμα όμως είναι τα προβλήματα που έχουν χτυπήσει τον πρόεδρο, τον κ. Βωβό. Παρ' όλα αυτά γίνονται μεγάλες προσπάθειες και ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να μείνω στο Μαρούσι και να ολοκληρώσω το συμβόλαιό μου".

Πολλά ακούμε και διαβάζουμε το τελευταίο καιρό για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Υπάρχει στο βάθος του μυαλού σου να κάνεις το βήμα παραπάνω στην καριέρα σου;
"Οι εφημερίδες και τα αθλητικά site γράφουν κάποια πράγματα για μένα και τον Ολυμπιακό. Εμένα προσωπικά κάποια κρούση δεν μου έχει γίνει, ούτε στον μανατζέρ μου. Από κει και πέρα αν έρθει κάποια πρόταση, και βέβαια δεν μπορώ να συνεχίσω στο Μαρούσι, σίγουρα θα τη σκεφτώ. Κακά τα ψέματα ποιος αθλητής δεν θα ήθελε να παίξει σε μια απ' τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα; ".

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ-ΠΙΛΟΤΟ-ΝΤΙΚΑ-ΠΡΟΤΑΣΟΦ-ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΑΟΥΡΟ ΜΙΛΑΝΟ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Αντώνης Ρέμος αναφέρθηκε με ειλικρίνεια σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ομάδας και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, τόσο από τον κόσμο της ομάδας όσο και από τους ρεπόρτερ.Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Αντώνης Ρέμος ανέφερε τα εξής :«Είναι μια στιγμή όχι απολογισμού, αλλά αλήθειας. Είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε, να απαντήσουμε σε όλα τα καυτά ερωτήματα στον αγνό φίλαθλο του Ηρακλή. Σίγουρα, τα τελευταία δύο χρόνια, που βρισκόμαστε στη διοίκηση, πιστεύω ότι ήταν ίσως τα πιο δύσκολα χρόνια του Ηρακλή και για μένα προσωπικά τα πιο μαρτυρικά λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζα και αντιμετωπίζουμε τα δύο χρόνια αυτά που είμαστε διοίκηση.Οι δύσκολοι καιροί τελείωσαν εδώ, τώρα θα γίνει αυτό που πρέπει και αυτό που θέλουν όλοι. Οι φίλοι της ομάδας στήριξαν την ομάδα και ήταν πάντα κοντά της και αυτό το θεωρώ σημαντικό. Με πολύ προσπάθεια αυτά τα 2 χρόνια πέρσαν και μπορούμε να λέμε πλέον ότι ο Ηρακλής μπορεί να ατενίζει το μέλλον από άλλη γωνία. Έχει αποδοθεί το 95% και περισσότερο ίσως των χρεών της ομάδας, που την είχαν βάλει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο, αυτό όμως είχε μεγάλο κόστος και γνωρίσαμε την απαξίωση του κόσμου γιατί δεν μπορέσαμε να του δώσουμε όραμα. Όλον αυτό τον καιρό πολλοί ήταν αυτοί που μου φώναζαν «παράτα τα» αλλά εγώ θα είμαι εδώ, όρθιος και θέλω να κάνω την ομάδα να σταθεί στα πόδια της. Δεν μπορώ να εγγυηθώ πολλά πράγματα αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι φέτος η προσπάθεια θα είναι καταλυτική γιατί έχουμε πλέον την δυνατότητα να πάμε και αγωνιστικά τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει»Συνεχίζοντας, ο κ. Ρέμος τόνισε επίσης :«Χθες είχα μια συνάντηση με τους συνδεσμίτες της ομάδας και πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ γιατί έριξαν γέφυρες επικοινωνίας και πάλι. Δεσμεύτηκα σε αυτούς και το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι αν δεν τα καταφέρω και φέτος και ο κόσμος θέλει να αποχωρήσω, θα το κάνω. Θα φροντίσω όμως να βρω πρώτα την κατάλληλη λύση για την ομάδα ή θα δώσω τις μετοχές στον ΓΣ, αν το πρόβλημα είναι η διοίκηση της ομάδας, αυτό θα κάνω. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε μεγάλη προσπάθεια και τώρα μπορούμε να σκεφτόμαστε να φέρουμε στην ομάδα παίκτες μεγάλης αξίας. Σίγουρα κάναμε λάθη αλλά όταν πλένεις πιάτα, σπας και μερικά, λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε, εμείς ως διοίκηση προσπαθήσαμε για το καλό της ομάδας και μόνο. Είμαι ικανοποιημένος από τον κόσμο της ομάδας, ήταν αυτός που έπρεπε και στήριξε πολύ την ομάδα παρά την άσχημη πορεία, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν σαφώς άσχημη αλλά αυτοί δεν έκαναν πίσω, ήταν εκεί σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Πέρυσι δεν κάναμε τις μεταγραφές που θέλαμε, φέτος όμως θα είναι διαφορετικά και είμαι περήφανος που ο Ηρακλής, με την στήριξη όλων μας (διοίκησης, προπονητών, παικτών και φιλάθλων) θα είναι καλύτερος φέτος από τις προηγούμενες χρονιές»Παρουσιάζοντας τον κ. Προτάσοφ, ο πρόεδρος του Ηρακλή είπε τα εξής :«Ο Όλεγκ Προτάσοφ είναι μια μεγάλη αξία στον ποδοσφαιρικό κόσμο, είναι προσωπικότητα παγκόσμιας κλάσης και είναι μεγάλη τιμή μας που θα τον έχουμε φέτος στον πάγκο της ομάδας. Θα ήθελα να τον στηρίξετε όλοι και να μην βιαστείτε να κρίνετε, αφήστε πρώτα την ομάδα να δουλέψει με τους παίκτες που θα έρθουν και αυτούς που θα μείνουν και η ομάδα θα σταθεί άξια των προσδοκιών όλων μας»Ακολούθως τον λόγο πήρε ο νέος προπονητής του Ηρακλή, κ. Όλεγκ Προτάσοφ, που τόνισε τα εξής :«Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου έκανε την τιμή να με επιλέξει να δουλέψω στον Ηρακλή. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Ηρακλής και αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική σεζόν για όλους μας. Ξέρω τις απαιτήσεις του κόσμου της ομάδας όπως και ότι η ομάδα δεν τα πήγε καλά τις τελευταίες 2 σεζόν, διάλεξα όμως να έρθω και να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια. Αυτό που θέλω είναι να παίξει πολύ καλή μπάλα η ομάδα, όπως παραδοσιακά έπαιζε καλή μπάλα ο Ηρακλής. Θα δουλέψουμε στην διάρκεια της προετοιμασίας και θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, μου αρέσει πολύ αυτό. Να προσφέρουμε φάσεις, θέαμα και γκολ στον κόσμο, αυτό πιστεύω ότι θέλει και αυτό θα κάνουμε φέτος. Δεν είναι εύκολο πάντως, θα γίνει όμως σιγά σιγά καθώς θα πάρουμε τους ανάλογους παίκτες και θα κρατήσουμε όποιους πρέπει. Θα κάνουμε δουλειά στην προετοιμασία και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καλό σύνολο εντός κι εκτός γηπέδου, θέλω η ομάδα να είναι δεμένη, να είναι οι παίκτες φίλοι μεταξύ τους και να ματώνουν μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες που θα είναι στην ομάδα, θα είναι παίκτες που θέλουν να παίξουν στον Ηρακλή, για θα έρθουν ή θα παραμείνουν στην ομάδα. Όλοι μαζί λοιπόν να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον. Θα ήθελα την κατανόηση και την στήριξη όλων σας, κόσμος και ομάδα πρέπει να είναι ένα και, φυσικά, η ομάδα να έχει υψηλούς στόχους. Θέλουμε να φέρουμε πάλι τον κόσμο στο γήπεδο και η ομάδα να προχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, στοχεύοντας τις ψηλές θέσεις. Με πειθαρχία και θέληση θα φτιάξουμε την ομάδα που πρέπει για τον Ηρακλή»Ο Σάββας Κωφίδης επέστρεψε φέτος στην ομάδα και μιλώντας για την απόφαση του αυτή, ανέφερε :«Πάλι εδώ λοιπόν, ουσιαστικά όμως δεν έλειψα ποτέ από την ομάδα, όπως λένε η πρώτη αγάπη είναι αξέχαστη. Ήταν 2 οι λόγοι που με έφεραν πάλι εδώ, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και η αγάπη για τον Ηρακλή ενώ πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που δεν ήρθαν για να λεηλατήσουν τον Ηρακλή. Πρόθεση τους και διάθεση τους είναι να δώσουν πράγματα στον Ηρακλή, αν είχα άλλη αίσθηση δεν θα ερχόμουν. Θα βρίσκομαι πλέον στα τμήματα υποδομής της ομάδας και αυτό που θέλω είναι να βελτιώσω τους νεαρούς παίκτες της ομάδας ώστε να μπορέσουν να πάνε κάποια στιγμή στην 1η ομάδα του συλλόγου. Πρέπει να γίνει αυτό ώστε να σταματήσουν κάποια στιγμή να ξοδεύονται πολλά χρήματα για ξένους παίκτες αμφιβόλου αξίας. Για μένα είναι πολύ σπουδαία αυτή η δουλειά και θέλω να πετύχω σε αυτό, στην Ελλάδα τα τμήματα υποδομής τα υποτιμούν, στην Ευρώπη δε συμβαίνει αυτό»Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, κ . Ηλίας Πουρσανίδης ήταν ιδιαίτερα λακωνικός στην τοποθέτηση του :«Καλοσωρίζω κι εγώ με την σειρά μου, τον Όλεγκ και τον Σάββα στην ομάδα και χαίρομαι πολύ που θα συνεργαστώ μαζί τους. Έχουμε όλοι την ίδια φιλοσοφία και μπορούμε να συνεννοηθούμε, αυτό είναι πραγματικά μια ευλογία»Στην συνέχεια, ο κ. Νίκος Χαϊτογλου μίλησε για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν :«Τα διαρκείας θα κυκλοφορήσουν φέτος στις 22 Ιουνίου και οι τιμές θα είναι ίδιες με πέρυσι, όσοι όμως ανανεώσουν τα διαρκείας τους μέχρι τις 6 Ιουνίου θα έχουν 10% έκπτωση. Επίσης η οικογενειακή κερκίδα θα λειτουργήσει και φέτος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η μόνη διαφορά είναι ότι φέτος θα χρεωθούν οι οικογένειες τα έξοδα για την κάρτα. Θα υπάρξει δελτίο Τύπου, που θα δημοσιευτεί και στο site της ομάδας για να μάθουν όλοι τις λεπτομέρειες»Μετά τις τοποθετήσεις όλων, ξεκίνησαν οι ερωτήσεις προς τον κ. Αντώνη Ρέμο, που δέχθηκε να απαντήσει με θάρρος και ειλικρίνεια σε όλες :Για τις μετοχές της ομάδας :«Θα το πω για χιλιοστή φορά, οι μετοχές είναι στα χέρια μου και δεν υπάρχει καμία άλλη δέσμευση. Το μόνο που ειπώθηκε με τον κ. Μυτιληναίο ήταν μια ηθική δέσμευση, δική μου, να μείνω στην διοίκηση της ομάδας τουλάχιστον 4 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία άλλη συμφωνία, καμία άλλη δέσμευση είτε πάνω είτε κάτω από το τραπέζι. Οι μετοχές λοιπόν είναι στο χρηματοκιβώτιο μου, πόσες φορές πρέπει να το πω; Την επόμενη φορά που θα συναντηθώ με τους οργανωμένους φίλους της ομάδας θα τις έχω μαζί μου για να τις δείξω»Για το γεγονός ότι δεν έκανε μήνυση στον κ. Σπανουδάκη :«Δεν κυνήγησα δικαστικά τον κ. Σπανουδάκη γιατί θεώρησα καλύτερο να ασχοληθώ με τον Ηρακλή, που είχε σαφώς μεγαλύτερη ανάγκη. Αποφάσισα ότι προηγείται ο Ηρακλής και έπρεπε γρήγορα να προχωρήσω στην δημιουργία μιας ομάδας για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Εκτίμησα ότι έπρεπε να στηρίξω τον Ηρακλή και να μην ασχοληθώ με τον κ. Σπανουδάκη, αυτός άλλωστε τιμωρείται καθημερινά για όσα έχει κάνει στην ομάδα»Για τις χορηγίες της ομάδας :«Δεν έχουμε έλλειψη χορηγών, θα το δείτε και φέτος. Οι χορηγίες της ομάδας θα στηρίξουν αποτελεσματικά το μπάτζετ και θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα»Για την προσέλκυση κι άλλων παραγόντων ώστε να βοηθήσουν οικονομικά ή να πλαισιώσουν με την εμπειρία τους το ΔΣ της ΠΑΕ :«Προσπαθώ να πείσω κάθε άξιο παράγοντα να έρθει στην οικογένεια του Ηρακλή. Είμαι συνεχώς σε επαφές και προσπαθώ να πείσω πολλούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στην ομάδα. Παλεύω να βρω ανθρώπους αλλά πολλοί αισθάνονται διωγμένοι από τον Ηρακλή και είναι δύσκολο να πειστούν. Ψάχνω λοιπόν για ανθρώπους που θα βάλουν χρήματα στην ομάδα αλλά και αυτό δεν είναι δεσμευτικό για να έρθουν στην διοίκηση, δεν μπορώ να λέω σε όλους «ή θα τα χώσεις ή δεν έρχεσαι». Αυτή την στιγμή για την ομάδα υπάρχουν μόνο ο κόσμος της και η διοίκηση, είμαστε μόνοι μας, πρέπει να το καταλάβετε αυτό»Για την βοήθεια στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου :«Αυτό που κάναμε ήταν να βγάλουμε 100.000 ευρώ από το μπάτζετ της ΠΑΕ και να δώσαμε στο τμήμα μπάσκετ. Καμία συναυλία δεν θα έφερνε τόσα χρήματα για το μπάσκετ, αν με θέλετε εδώ σαν καραγκιόζη να κάνω συναυλίες μόνο, να μου το πείτε να ξέρω. Αποφασίσαμε λοιπόν ότι θα δώσουμε αυτά τα χρήματα από το υστέρημα μας και με τον Κακιούση στον πάγκο, το μπάσκετ θα ανέβει περπατητά φέτος»Επίσης, ο κ. Ρέμος αλλά και οι υπόλοιποι ανέφεραν ότι ο Ηρακλής έχει συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους, έχουν στοχοποιηθεί οι παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα και μέχρι τις 6 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας ώστε να είναι πολύ δυνατή στο επόμενο πρωτάθλημα. Τόνισε ότι η αξία των Ντίκα και Πιλότο που έχουν ήδη αποκτηθεί είναι πολύ μεγάλη και θα φανεί στο γήπεδο ενώ αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσουν άλλοι 5 παίκτες ανάλογης αξίας, ικανοί να φτάσουν ψηλά την ομάδα. Τέλος αναφορικά με τους στόχους της ομάδας επανέλαβε ότι ο Ηρακλής φέτος θα κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του κυπέλλου. Οσο αναφορα τα μεταγραφικά Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κατόπιν και της επίσημης παρουσίασης του νέου τεχνικού της ομάδας από τον Πρόεδρο, κ. Αντώνη Ρέμο, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου (18/06), ανακοινώνει - και τυπικά - τη συμφωνία συνεργασίας με τον Ουκρανό Προπονητή, Oleg Protasov (Oleg Valerievich Protasov). Ο κ. Protasov υπέγραψε συμβόλαιο διετούς συνεργασίας με τον ΗΡΑΚΛΗ (έως το καλοκαίρι του 2011).
- Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον 29χρονο (09/05/1980), διεθνή, Ρουμάνο επιθετικό μέσο, Nicolae Dica (Nicolae Constantin Dica), ο οποίος αγωνιζόταν στο Campionato (Serie A) και στην ομάδα της Catania. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς συνεργασίας (έως το καλοκαίρι του 2010), υπό την μορφή (ετήσιου) δανεισμού από την ομάδα της Catania.
- Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον 27χρονο (19/03/1982), Πορτογάλο ανασταλτικό μέσο, Nuno Piloto (Nuno Miguel Torres Piloto Albuquerque), ο οποίος αγωνιζόταν στην Academica Coimbra. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας (έως το καλοκαίρι του 2012).Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μάουρο Μιλάνο φαίνεται να είναι ο Ηρακλής.Τώρα θέλει να αγωνιστεί σε μια ομάδα με ψηλότερους στόχους και θεωρεί ότι αυτό μπορεί να το πετύχει στον Ηρακλή. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ο Ατρόμητος έχουν δείξει "ζεστό" ενδιαφέρον για τον Μιλάνο, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποδεχτεί την πρόταση του Ηρακλή και το μόνο που θα απομένει είναι να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις. Αν συμβεί με επιτυχία αυτό τότε θα φορέσει την κυανόλευκη φανέλα.. Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι έχει αποδεχτεί την πρόταση του Ηρακλή και το μόνο που θα απομένει είναι να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις. Αν συμβεί αυτό τότε θα φορέσει την κυανόλευκη φανέλα.Την ερχόμενη Δευτέρα (22/6) θα τεθούν στη διάθεση του κοινού τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ Ηρακλής, για τη νέα σεζόν. Με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη, οι «κυανόλευκοι» γνωστοποιούν τις τιμές και τον τρόπο διάθεσής τουςΗ ανακοίνωση: «Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2009 - 2010 διαμορφώνονται ως εξής: VIP GOLD: 1500 Ευρώ (Θύρα Επισήμων) VIP SILVER: 1000 Ευρώ (Θύρα Επισήμων) BLUE: 500 Ευρώ (Θύρες 3,4,5) WHITE: 250 Ευρώ (Θύρες 11,12,13,14,15) POWER: 120 Ευρώ (Θύρες 7,8,9,10) FAMILY: (Θύρα 6) Στη θύρα 6 θα λειτουργήσει η οικογενειακή κερκίδα. Στην θύρα αυτή θα εισέρχεται όλη η οικογένεια, εφόσον το ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ της έχει προμηθευτεί τα αντίστοιχα εισιτήρια διαρκείας με την προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης. Το εισιτήριο διαρκείας για κάθε μέλος της οικογένειας αντιστοιχεί προς 20 Ευρώ (καταβάλλεται μόνον το αντίτιμο κόστους κάρτας). Στις κατηγορίες SILVER, BLUE, WHITE και POWER , για κατοίκους επαρχίας, μαθητές και γυναίκες (κατηγορία LADIES), υπάρχει έκπτωση 20%. Κάτοικοι επαρχίας: Για τους κατοίκους επαρχίας απαιτείται απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ, που να καταδεικνύει τον τόπο διαμονής ή εκκαθαριστικό της Εφορίας. Οικογενειακά διαρκείας: Για τα οικογενειακά διαρκείας απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Φοιτητικά και Μαθητικά διαρκείας: Για τα Φοιτητικά διαρκείας απαιτείται φοιτητική ταυτότητα ή πάσο και για τα Μαθητικά διαρκείας απαιτείται μαθητικό πάσο. Να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις δεν λειτουργούν προσθετικά, καθώς ο κάθε αγοραστής εισιτηρίου διαρκείας για την περίοδο 2009 - 2010 (αν και εφόσον εμπίπτει σε κάποια από τις εκπτωτικές κατηγορίες) απολαμβάνει της έκπτωσης επιπέδου 20% (αποτελεί το εκπτωτικό maximum), έστω και αν συμβαίνει να εμπίπτει ταυτόχρονα και σε δεύτερη κατηγορία έκπτωσης. (Για παράδειγμα ένας κάτοικος επαρχίας και ταυτοχρόνως φοιτητής απολαμβάνει έκπτωσης 20%). Παιδιά έως 6 ετών έχουν δωρεάν είσοδο. Περίοδος ανανέωσης περσινών κατόχων Η περίοδος ανανέωσης των καρτών διαρκείας της περιόδου 2008 - 2009 για την περίοδο 2009 - 2010 ορίζεται από την 22η Ιουνίου 2009 έως την 6η Ιουλίου 2009. Όσοι ανανεώσουν το περσινό διαρκείας τους δικαιούνται έκπτωσης 10%, αν και εφόσον πραγματοποιήσουν την ανανέωση στο προκαθορισμένο διάστημα ανανέωσης. Μετά το πέρας του προκαθορισμένου χρονικού ορίου οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι ως έχουν, ακόμη και για τους περσινούς κατόχους. (Υπογραμμίζεται, βεβαίως, ότι οι δικαιούχοι έκπτωσης 20% κάτοχοι περσινών εισιτηρίων διαρκείας εξαιρούνται της έκπτωσης ανανέωσης του 10%, ως έχοντες απολάβει του εκπτωτικού maximum, που έχει οριστεί το 20%). Της έκπτωσης κατά την περίοδο ανανέωσης εξαιρείται η κατηγορία GOLD VIP, στην οποία οι τιμές των διαρκείας είναι σταθερές. Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2009 - 2010 θα αρχίσει από την 22η Ιουνίου 2009. Τρόποι πληρωμής: 1. Μετρητά 2. Αντικαταβολή 3. Επιταγή (έως 31/12/2009) 4. Πιστωτική κάρτα (αποδεκτές οι πιστωτικές κάρτες Mastercard και Visa και δυνατότητα 3 ατόκων δόσεων, αναλόγως της πιστωτικής κάρτας, που θα χρησιμοποιηθεί). Πληροφορίες - διάθεση: 1. Από τα Γραφεία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Μίκρα, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 18:00 (τηλ. 2310 478800) 2. Από το IRAKLIS FAN SHOP, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 18:00 (τηλ. 2310 200723)». Ο Τούμα ο σουηδολιβανέζος ποδοσφαιριστής δεν έχει μείνει ακόμα ελεύθερος από την Γκλάντμπαχ όπου ανήκει και με αυτά τα δεδομένα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξέλιξη.εφόσον μείνει ελεύθερος από την γερμανική ομάδα. Ο Προτάσοφ έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του όμως χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνος προκειμένου να γνωρίζουν αν θα μπορέσουν επίσημα να κινηθούν για την απόκτηση του.Ο Τουμά θα γνωρίζει μέσα στην επόμενη εβδομάδα της απόφασης της Γκλάντμπαχ για την μελλοντική τους συνεργασίας. Το σημαντικό ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι θέλει να έρθεις το ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ηρακλή. Ο Μπενζα από την πρώτη στιγμή είχε δείξει να είναι θετικός για να έρθει στον Ηρακλή και ο λόγος στην συνέχεια άνηκε στους “κυανόλευκους”. Όπως φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση του Μπενζά το επόμενο 48ωρο θα είναι καταλυτικό για να γίνει γνωστό αν θα φορέσει την φανέλα του Ηρακλή. Στο προσκήνιο και 2 κεντρικοιί αμυντικοί και δεξιός χάφ.

Στις 2 Ιουλίου η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ



Κλήρωση σούπερ Λιγκ Στην Αλεξανδρούπολη στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, όπως αποφάσισαν οι ομάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Λίγκας, Κώστας Πηλαδάκης, ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει στην θέση του και την νέα χρονιά. Ο πρόεδρος της Λάρισας απάντησε ότι δεν έχει πάρει ακόμα την απόφασή του, αλλά μέχρι το τέλος του μήνα θα το έχει πράξει.

Οσον αφορά τους νεοφώτιστους στην μεγάλη κατηγορία, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και Καβάλα δεν έγινε η εγγραφή τους, καθώς δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία Β� και Γ� εθνικής από την ΕΕΠ.

Τέλος δεν πρόκειται να διεξαχθούν την νέα περίοδο πλέι-αουτ, καθώς η Ενωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής έχει προγραμματίσει την διεξαγωγή πλέι οφ στο δικό της πρωτάθλημα.

Αθλητικός Τύπος

Εξέδρα Ώρα των σπορ Score Metrosport The Match

Αθλητικός Τύπος

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport

Ειπε..........................

"Βεβαίως, γιατί όχι; Είμαι ευρωπαίος και κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Ευρώπη. Αυτό μπορεί να γίνει και αυτό το καλοκαίρι ή το επόμενο"

Χινταγέτ Τούρκογλου

(...ο τούρκος άσος των Ορλάντο Μάτζικ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συζητούσε ενδεχόμενη πρόταση του Ολυμπιακού)

Ψιθυροι..........................

Ο Μάριαν Μάρκοβιτς που βρίσκεται στο μεταγραφικό προσκήνιο της ΑΕΚ προ ενός μηνός είχε βρεθεί στην Καβάλα για να δοκιμαστεί από τους "αργοναύτες". Μετά από παρουσία και δοκιμή μιας εβδομάδας απορρίφθηκε από τον Μάκη Ψωμιάδη, που έβαλε τα... γέλια, μόλις διάβασε τις τελευταίες μέρες ότι ο σέρβος αποτελεί στόχο της Ενωσης!


Εχουν τρελαθεί οι παναθηναϊκοί με την μεταγραφή του Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό και την... καζούρα που τους κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" ότι τους πήραν τον παίκτη μέσα από τα χέρια. Η αλήθεια, ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού οι "πράσινοι" ποτέ επί της ουσίας δεν κινήθηκαν για τον σουηδό αμυντικό, όμως η επικοινωνιακή "γκάφα" του επιτελείου του "τριφυλλιού", που έδινε στα ΜΜΕ το θέμα χωρίς να υπάρχει έφερε τραγικά αποτελέσματα...


"Ξινή" βγήκε στον Αντε Ρουκάβινα η βόλτα που έκανε το βράδυ της Πέμπτης (18/6). Ο άσος του Παναθηναϊκού βγήκε με την παρέα του για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, αλλά η βραδιά τέλειωσε άδοξα, καθώς τράκαρε την πολυτελή του ΒMW. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε...


Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον Γιάννη Μπουρούση (Sportday)




Το... αίμα τους πίσω πήραν οι ιθύνοντες του Αρη με την μεταγραφή του Κάρλος Αντρές Αράνο, ο οποίος βρισκόταν ψηλά στην λίστα του Γιώργου Παράσχου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι ηπειρώτες τους είχαν κάνει... χουνέρι με τις υποθέσεις του Κώστα Μενδρινού και του νεαρού Μαργαρίτη, που ήθελαν οι θεσσαλονικείς, όμως η απάντηση ήταν άμεση από τους "κίτρινους" με την περίπτωση του αργεντίνου μπακ!


Τον Κάλστρομ θέλει στον Ολυμπιακό ο Κετσπάγια, αν δεν παραμείνει ο Λέτο (Γάτα).


"Κλείνει" Μιλάνο


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μάουρο Μιλάνο είναι ο Ηρακλής. Οι "κυανόλευκοι" δείχνουν να εμπιστεύονται μια θέση στο ρόστερ της ομάδας στον λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή, που η αλήθεια είναι ότι έχει σταθεί άτυχος στην Ελλάδα (σ.σ. δυο φορές υπέστη ρήξη χιαστών), φιλοδοξώντας να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.





Από την ημέρα που έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης υπάρχει ανοικτή γραμμή με τον παίκτη και τους εκπρόσωπους του και όπως φαίνεται σήμερα θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο με τις πιθανότητες να είναι θετικές για συνεργασία του αργεντίνου βιρτουόζου μέσου με τον "Γηραιό".

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και ο Ατρόμητος έχουν δείξει "ζεστό" ενδιαφέρον για τον Μιλάνο, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποδεχτεί την πρόταση του Ηρακλή και το μόνο που θα απομένει είναι να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις. Αν συμβεί με επιτυχία αυτό τότε θα φορέσει την κυανόλευκη φανέλα.

Ανακοίνωσε και επίσημα Προτάσοφ, Ντίκα και Πιλότο

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής (19/6) η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωση την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ολεγκ Προτάσοφ για τα επόμενα δύο χρόνια. Επίσης η "κυανόλευκη" διοίκηση ανακοίνωσε την απόκτηση του 29χρονου ρουμάνου μέσου, Νικουλάε Ντίκα για ένα χρόνο με τη μορφή του δανεισμού από την Κατάνια και με ελεύθερη μεταγραφή τον 27χρονο πορτογάλο ανασταλτικό μέσο, Νούνο Πιλότο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δέλεαρ ο Μπάγεβιτς



Ως ελκυστική επιλογή για να συνεχίσει την καριέρα του χαρακτήρισε την ΑΕΚ, ο σέρβος αμυντικός Μάριαν Μάρκοβιτς. Ο 27άχρονος δεξιός μπακ τόνισε σε δηλώσεις του στην "SportDay" ότι τον ενδιαφέρει πολύ η προοπτική της Ενωσης, ενώ επεσήμανε πως η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ομάδας είναι πολύ σημαντικό δέλεαρ.





"Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η προοπτική της ΑΕΚ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, έχει φανατικούς οπαδούς, συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διεκδικεί τίτλους, οπότε προφανώς είναι μία ελκυστική επιλογή.

Το δέλεαρ του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι μεγάλος προπονητής και εδώ στη Σερβία τον γνωρίζουμε και τον σεβόμαστε πολύ. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι παρά μόνο ενδιαφέρον.

Εχω αγωνιστεί σε σπουδαίες ομάδες, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και στην εθνική Σερβίας (16 συμμετοχές) και γνωρίζω την πίεση του πρωταθλητισμού.

Εχω γευτεί την εμπειρία του εξωτερικού (Τζένοα και Ντιναμό Κιέβου), οπότε δεν τίθεται θέμα μη προσαρμογής. Εξάλλου, οι σέρβοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πρόβλημα στην Ελλάδα, οι χώρες μας μοιάζουν πολύ και πιστεύω πως αν επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και πάνε όλα καλά, δεν θα χρειαστώ χρόνο προσαρμογής", δήλωσε ο Μάρκοβιτς.

Παράλληλα, δηλώσεις έκανε και ο μάνατζερ του παίκτη, Ντάρκο Βούγιοβιτς, ο οποίος είπε: "Εχω μιλήσει με άνθρωπο της ΑΕΚ, που με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας. Μου είπε ότι η ΑΕΚ εξετάζει δύο περιπτώσεις για τη θέση του δεξιού μπακ, τον Μάρκοβιτς και τον Ογκαράρου.

Δεν έχω μιλήσει με τον Μπάγεβιτς, αλλά σκοπεύω να επικοινωνήσω μαζί του τηλεφωνικά σήμερα και πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα στα χέρια μας και την πρόταση της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι μια εξαιρετική περίπτωση και να μετουσιώσει το ενδιαφέρον της σε πρόταση, οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι πολλές".

Οι σέρβοι γράφουν για Στόσιτς

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τύπο της Σερβίας, η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Μόιντραγκ Στόσιτς. Ο 28χρονος δεξιός μπακ της Βοϊβοντίνα, που μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ, έχει στα χέρια του πρόταση από την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπω αναφέρει η σερβική εφημερίδα "Vijesti". Ο Στόσιτς με δηλώσεις του στην "Εξέδρα", απέφυγε να πει πολλά πράγματα, λέγοντας απλώς "Δεν θέλω να μιλήσω για το θέμα. Ναι, γνωρίζω για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ...".

Παρελθόν ο Λούδης

panionios_omadiki.jpgΗ επιθυμία που είχε εκφράσει ο Κώστας Λούδης με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των ανδρών, να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Πανιώνιου, ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Οι αλλαγές στον Ερασιτέχνη του συλλόγου είχαν αντίκτυπο και στα αθλητικά τμήματα, αφού ο νέος πρόεδρος, Γεράσιμος Βεντούρης κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα τεχνικό την Πέμπτη (18/6) του ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασία τους.

Στην πρωτεύουσα για χορηγίες

zagorakis.jpgΣτην Αθήνα μετέβησαν οι Ζαγοράκης και Βιολίδης προκειμένου να συζητήσουν με εταιρίες που ενδιαφέρονται να προβληθούν μέσα από τον ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο αναζητείται ρευστό προκειμένου να «τρέξει» η ομάδα κυρίως σε μεταγραφικό επίπεδο. Την Παρασκευή σύσκεψη κορυφής για μεταγραφικά θέματα. Στα 4.275 έφτασε ο αριθμός των εισιτήριων διαρκείας που δόθηκαν μέχρι και την Πέμπτη από τα γραφεία της ΠΑΕ.


Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετέβησαν στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν με εταιρίες για την προοπτική συνεργασίας. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης η κάθε σοβαρή πρόταση που φτάνει στα γραφεία της Μικράς Ασίας αξιολογείται από τους υπεύθυνους και στην συνέχεια ξεκινούν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εταιριών. Τίποτα δεν γίνεται πλέον τυχαία στον ΠΑΟΚ. Όλα δρομολογούνται με βάση τον προγραμματισμό.

Η εξεύρεση ρευστού είναι διαρκώς ένα πρόβλημα για την τωρινή διοίκηση. Γι’ αυτό τον λόγο και γίνονται προσπάθειες μέσα από την ανεύρεση νέων χορηγιών να εισρεύσουν ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

Σε μεταγραφικό επίπεδο δύο είναι οι εκκρεμότητες για τον ΠΑΟΚ, επιθετικό και αριστερό μπακ. Αυτό το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει στην αυριανή σύσκεψη κορυφής όπου θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αντιπρόεδρός της Ηλίας Βιολίδης και ο τεχνικός της διευθυντής Ζήσης Βρύζας.

Καθοριστικός παράγοντας θα είναι το οικονομικό, αν τα κουκιά είναι λίγα τότε θα κινηθούν σε ρηχά νερά. Εάν όμως η ΠΑΕ κλείσει συμφωνίες με χορηγούς τότε το μπάτζετ θα ανέβει και οι παίκτες που θα έρθουν στην Τούμπα θα είναι πολύ καλύτεροι.


Θα συζητηθεί επίσης το θέμα ποιοι παίκτες θα φύγουν από την Τούμπα. Οι περιπτώσεις είναι δύο οι Κωνσταντινίδης και Γλύκος. Ο πρώτος όπως όλα δείχνουν θα μείνει ελεύθερος, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να δοθεί δανεικός για αποκτήσει εμπειρία.

Δεν τα βρίσκουν με Μπουρουση

β mpourousis_olympiacos_armanijeans.jpgH πρώτη συνάντηση του Ολυμπιακού με τον ατζέντη του Γιάννη Μπουρούση δεν ήταν αρκετή για να επιφέρει τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, και βοήθησε μόνο στο να μάθει ο καθένας τα ποσά που ρίχνει ο άλλος στο τραπέζι. Σήμερα έγινε η δεύτερη, αλλά και τρίτη και τέταρτη να γίνει, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα καλυφθεί το κενό που τους χωρίζει από την ανανεώση της συνεργασίας τους. Χωρίς αποτέλεσμα οι αποψινές 3.5(!) ώρες συζήτησης...



Η πλευρά του Καρδιτσιώτη σέντερ κάθισε και πάλι στο τραπέζι με τους «ερυθρολεύκους» για να μιλήσει για το μέλλον του στο «λιμάνι», όμως, το «διαζύγιο» δείχνει να πλησιάζει απειλητικά. Ο Ολυμπιακός προσφέρει 1.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο, την ώρα που ο Μπουρούσης, έχοντας «σύμμαχο» και το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Σπερς και προσφάτως και της Ρεάλ Μαδρίτης, ζητάει συμβόλαιο στα 1.8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το μόνο που ίσως σώσει την κατάσταση είναι η στήριξη που έχει ο 25χρονος σέντερ από τον κόσμο της ομάδος και δεν αποκλείεται να μεταφραστεί σε πίεση προς την διοίκηση της ομάδος να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ή τουλάχιστον να ανεβάσει την προσφορά της για να ξαναγίνει «παιχνίδι», εκτός κι αν ο ίδιος ο παίκτης κάνει την έκπληξη, ρίξει πρώτος το κασέ του και οι δυο πλευρές τα βρουν σχεδόν στη μέση της διαφοράς. Το σίγουρο είναι πως η υπόθεση έχει πολύ «δρόμο» ακόμα, έστω κι αν τα πράγματα δεν κυλούν όπως τα φαντάζονταν αρκετοί...

Οι Σπερς του προσφέρουν 1,7 εκατ. ευρώ και η Ρεάλ Μαδρίτης του έκανε νέα βελτιωμένη πρόταση για τριετή συνεργασίας έναντι 6,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή κάτι περισσότερο από 2 εκατ. ευρώ που ήταν η πρώτη πρόταση της «βασίλισσας». Παράλληλα, ακούστηκε και ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού με πρόταση αντίστοιχη με αυτή της Ρεάλ. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ λογικά θα τα ξαναπεί με την ομάδα του, ωστόσο στον Ολυμπιακό εξετάζουν τη λύση Νεστέροβτς για το παν ενδεχόμενο.

Tην ίδια ώρα, στάσιμο παραμένει το θέμα με τον Γιώργο Πρίντεζη. Η πρόταση του Ολυμπιακού βρίσκεται στις 750.000 ευρώ, την ώρα που η πλευρά του παίκτη ζητά στη χειρότερη των περιπτώσεων 1.2 εκατομμύρια. Το πότε θα ξανακάτσουν στο τραπέζι να μιλήσουν για ποσά παραμένει άγνωστο, αν και, όπως έχει η κατάσταση, δηλαδή με τον «Πριντ» να πιέζει μέσω των Ράπτορς να υπογράψει το συμβόλαιο που θέλει, δεν αποκλείεται η υπόθεση να τραβήξει και μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου...

Όσο για τους λοιπούς, NBAers και μη, που έχουν συνδεθεί μέχρι σήμερα με τον Ολυμπιακό, επικρατεί κι εκεί «άπνοια». Για τους μεν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πρέπει να έρθει ο Ιούλιος για να φανεί αν θα υπάρξει και φέτος «μπαμ», για περιπτώσεις όπως αυτή του Τζέι Αρ Χόλντεν, στον οποίο οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει την πρότασή τους, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι έχει πρώτα να του πει η ΤΣΣΚΑ και εν συνεχεία τι έχουν να του πουν από την Ισπανία. Ο Έτορε Μεσίνα παρουσιάζεται αύριο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και, αν δεν το 'χει κάνει ακόμα, είναι πιθανό να τον πάρει τηλέφωνο και να του πει να τον ακολουθήσει.

Τα πράγματα, βέβαια, με τις μηδέν υπογραφές μέχρι τώρα δεν είναι και τόσο τραγικά, αφού χρόνος υπάρχει αρκετός ακόμα. Όλα, βέβαια, εξαρτώνται από το πώς θα τα δει κανείς, μιας και οποιαδήποτε καθυστέρηση σε θέματα που φάνταζαν απλά προς την υπολοποίησή τους πάντα προκαλεί ανησυχία.

Πέρυσι, πάντως, τέτοια μέρα (18/6) ο Ολυμπιακός είχε ήδη καταφέρει να αποσπάσει την πρώτη του υπογραφή, αυτή του Νίκολα Βούιτσιτς, για να ακολουθήσουν στο σύνολο ακόμη εννέα (Έρτσεγκ 20/6, Παπαλουκάς 24/6, Χαλπερίν 25/6, Πελεκάνος 30/6, Καραθανάσης 14/7, Τσίλντρες 23/7, Μιλόσεβιτς 26/7, Γιαννόπουλος 21/8, Σλούκας 22/8), δέκα μαζί με τον Τζανίρο Πάργκο τον περασμένο Ιανουάριο (27/1)...

Επανάσταση στη Formula 1

f1_start.jpgΗ Ferrari ήταν αυτή που έδωσε πρώτη το σύνθημα για να ακολουθήσουν οκτώ ομάδες της Formula 1 στην απόφαση να αποχωρίσουν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και να δημιουργήσουν ένα δικό τους, έπειτα από τις διαφωνίες που είχαν με την FIA. Πλέον είναι γεγονός ότι μετά από αυτή την κίνηση η Formula 1 ετοιμάζεται να περάσει σε νέα εποχή.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νέα αυτή προσπάθεια είναι οι Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Toyota, Red Bull, Brawn και Toro Rosso, οι οποίες πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα δικό τους πρωτάθλημα έπειτα από σύσκεψη.

«Οι ομάδες δεν έχουν άλλη εναλλακτική επιλογή από το να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή ενός νέου πρωταθλήματος, το οποίο θα αντικατοπτρίζει την αξία των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους». Το νέο πρωτάθλημα που θα δημιουργηθεί (αν δεν αλλάξει κάτι) θα αρχίσει από την επόμενη σεζόν», αναφέρει η σύσκεψη που εξέδωσαν.

Κερδίζε «πόντους» ο Αντούνιες

antounes.jpgΆμεσα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες επαφές για τον Πορτογάλο αριστερό μπακ της Ρόμα Αντούνιες , με τους ανθρώπους του «δικέφαλου του Βορρά» να αισιοδοξούν ότι μπορούν να τον αποκτήσουν. Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος τον χαρακτήρισε ιδανικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.



Ένα ενδιαφέρον που φαίνεται να προχωράει στον ΠΑΟΚ είναι αυτό των «ασπρόμαυρων» για τον Αντούνιες καθώς η Ρόμα είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει δανεικό και τη νέα σεζόν. Μάλιστα και ο ίδιος ο παίκτης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν θα αγωνιστεί φέτος στην Ρόμα και θα αγωνιστεί και πάλι σε κάποιον σύλλογο με την μορφή δανεισμού. Οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι οι «Ρωμαίοι» θα ζητήσουν 300.000 ευρώ για τον δανεισμό του.

Από κει και πέρα σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη μεταγραφή αναμένεται να παίξει και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος ο οποίος φέρεται να έχει μιλήσει με τον παίκτη και προσπαθεί να τον πείσει ώστε να μετακομίσει στην Τούμπα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος γνωρίζει τον Αντούνιες από την κοινή τους θητεία στην Λέτσε είπε «Είναι ότι πρέπει. Ποδοσφαιριστής που καλύπτει όλο το αριστερό άκρο. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την ταχύτητα, πιστεύω ότι είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ που ταιριάζει σε αυτό το στυλ».

Ανετη νίκη για τη Βραζιλία


Ο Μαϊκόν πανηγυρίζει το γκολ επί των ΗΠΑ Στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών προκρίθηκε η Βραζιλία, που επικράτησε άνετα 3-0 των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Τα γκολ για την ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα πέτυχαν οι Φελίπε Μέλο (7ο), Ρομπίνιο (21ο) και Μαϊκόν (62ο).

Ηταν πολύ εύκολο το έργο της Βραζιλίας σήμερα, στο "Λόφτους Βέρσφελντ" της Πρετόρια. Βέβαια, αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο γρήγορο γκολ, αφού μόλις στο 7ο ο Μαϊκόν εκτέλεσε φάουλ και ο Φελίπε Μέλο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μονόλογος της "Σελεσάο" ήταν το υπόλοιπο του αγώνα και στο 21ο ο Ραμίρες με φοβερό σπριντ, άδειασε όλη την αμερικανική άμυνα και πέρασε την ασίστ στον Ρομπίνιο, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0.

Στο 62ο ο Μαϊκόν συνδύασε την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα γκολ, όταν συνδυάστηκε εκπληκτικά με τους Ραμίρες, Κακά και από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Πέντε λεπτά νωρίτερα, είχε αποβληθεί ο Κλίεσταν με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στο Ρομπίνιο.

Παρόλα αυτά, η ομάδα των ΗΠΑ δεν παρέδωσε τα όπλα και μόνο η ατυχία της στέρησε τουλάχιστον ένα γκολ. Τόσο το σουτ του Φάιλχαμπερ στο 83ο, όσο και η κεφαλιά του Κέισι στο 89ο "τράνταξαν" το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
Κίτρινες: Ονιέγου
Κόκκινη: Κλίεσταν (57ο)

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μπορνστάιν, Σπέκτορ, ΝτεΜέριτ, Ονιέγου, Μπράντλεϊ, Κλίεσταν, Μπίσλεϊ (46ο Κέισι), Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Αλτιντορ (60ο Φάιλχαμπερ)
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο (70ο Λουϊζάο), Μιράντα, Αντρέ Σάντος, Ραμίρες, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Κακά (69ο Ζούλιο Μπαπτίστα), Λουϊς Φαμπιάνο (69ο Νίλμαρ), Ρομπίνιο

Την έκπληξη και το προβάδισμα η Αίγυπτος


Ο Χόμος με αυτή την κεφαλιά χάρισε τη νίκη στην Αίγυπτο Η Αίγυπτος είχε στείλει το μήνυμα κόντρα στη Βραζιλία, αλλά τελικά δεν το πήρε η Ιταλία. Η πρωταθλήτρια Αφρικής επικράτησε της παγκόσμιας πρωταθλήτριας με 1-0, χάρη στο τέρμα του Χόμος με 1-0 και ανάγκασε τους παίκτες του Λίπι να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ πλέον έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κονφεντερέισον Καπ.

Οπως και στον αγώνα με την Βραζιλία (έστω κι αν ηττήθηκε), έτσι και κόντρα στην Ιταλία, η Αίγυπτος έδειξε ότι είναι μια καλή ομάδα, που ξέρει να σταθεί μέσα στο γήπεδο, και πως μπορεί να βλέπει σαν ίσος προς ίσο τον κάθε αντίπαλο. Οπως και με τη Βραζιλία, η πρωταθλήτρια Αφρικής δεν κατέβηκε για να παίξει καταστροφικό ποδόσφαιρο απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου, αλλά να κάνει το παιχνίδι της ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντιπάλου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η λήξη του α' ημιχρόνου τη βρήκε να προηγείται στο σκορ.

Στο 40' ο Αμπουτρικά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Χόμος με «ζυγισμένη» κεφαλιά έστειλε την μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα του Μπουφόν. Η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε τον Μαρτσέλο Λίπι να κάνει γρήγορα τις τρεις αλλαγές του και η Ιταλία επιχείρησε να ανεβάσει στροφές για να αντιστρέψει την κατάσταση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ετσι οι δύο ομάδες παρέμειναν στο κυνήγι της 2ης θέσης που δίνει την πρόκριση, αλλά με την Αίγυπτο την τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίζει την αδιάφορη ομάδα των ΗΠΑ και την Ιταλία να πρέπει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Βραζιλίας, που όμως ήδη έχει προκριθεί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Εϊντ, Ελ Χανταρί, Γκομαά

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχάτα) : Ελ Χανταρί, Χανί Σαϊντ, Φατί (80' Χασάν), Αχμέντ Σαϊντ, Γκομαά, Μοαουάντ (69' Φαράγκ), Αμπουτρικά, Σαουκί, Ραμπού, Χόμος, Ζιντάν (57' Εϊντ).
ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι) : Μπουφόν, Τζαμπρότα, Κιελίνι, Καναβάρο, Γκρόσο, Γκατούζο (58' Μοντόλιβο), Ντε Ρόσι, Πίρλο, Κουαλιαρέλα (64' Πέπε), Ιακουΐντα, Ρόσι (58' Τόνι).

Η Μπάνφιλντ κάνει ζημιά στον Αρη


Ο Κριστιάν Χαβιέρ Νασούτι... Απομακρύνεται ο Νασούτι από τον Aρη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς εφόσον αντισταθμίσει τις πληροφορίες που φτάνουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και την προσπάθεια των κιτρίνων να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή της Ρίβερ Πλέιτ.

Η Μπάνφιλντ κάνει προπσάθεια να τον αγοράσει από τη Ρίβερ, τη στιγμή που ο Aρης τον θέλει δανεικό και κάπου εκεί οι κίτρινοι χάνουν το παιχνίδι για να αποσπάσουν έστω και για ένα χρόνο τον Νασούτι. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ελπίδες απόκτησης και όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον Aρη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στρέφεται σε ελληνικές επιλογές. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου Χρήστος Αραβίδης, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και είχε την πρώτη συζήτηση με τους διοικούντες της ομάδας. Πάντως από τον Aρη δεν επιβεβαιώθηκε η επαφή.

"Όχι" του Αρη σε Μάλαγα για Κόκε

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα As, ο Αρης απέρριψε πρόταση της Μάλαγα για τον Σέρχιο Κόκε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η διοίκηση των κίτρινων ξεκαθάρισαν στον ισπανικό σύλλογο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουν το μεγάλο τους αστέρι να φύγει από τη Θεσσαλονίκη, για να καταλήξει και πάλι στη Μάλαγα. Έτσι κι αλλιώς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της Μάλαγα ήταν πολύ μικρή για τον Κόκε.

  • Τον 26χρονο μέσο Αντριαν Μρόβιεκ πρότειναν στον Aρη. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζερ του Πολωνού ποδοφαιριστή, οι κίτρινοι έχουν προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις από τη στιγμή που μένει ελεύθερος από την από την Κάουνας στην οποία ανήκε, ενώ την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Χαρτς.

  • Κατατέθηκαν σήμερα στην Εφορευτική Επιτροπή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής μετά των αναπληρωματικών τους μελών οι υποψηφιότητες (αναγράφονται με αλφαβητική σειρά):

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    Γιαννόπουλος Θωμάς του Κωνσταντίνου με αριθ. μητρώου 1373
    Γκούβας Κωνσταντίνος του Αθανασίου με αριθ. μητρώου 1036
    Γρανούζης Ιωάννης του Ταξιάρχη με αριθ. μητρώου 014
    Δεσύπρης Αναστάσιος του Ιπποκράτη με αριθ. μητρώου 008
    Εμμανουηλίδης Θεόδωρος του Θωμά με αριθ. μητρώου 541
    Ζουμπουρίδης Παναγιώτης του Ιωάννη με αριθ. μητρώου 011
    Ιωαννίδου Ελεάννα του Δημητρίου με αριθ. μητρώου 2691
    Καρυώτης Σεραφείμ του Βασιλείου με αριθ. μητρώου 2905
    Κωνσταντίνου Ιωάννης του Ιωακείμ με αριθ. μητρώου 555
    Κώτσης Χρήστος του Σπύρου με αριθ. μητρώου 1184
    Μποτζώρης Γεώργιος του Νικηφόρου με αριθ. μητρώου 074
    Νικολαΐδης Αλέξανδρος του Γεωργίου με αριθ. μητρώου 025
    Παπαδόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου με αριθ. μητρώου 1206
    Παπουτσόπουλος Νικόλαος του Στυλιανού με αριθ. μητρώου 971
    Στεφανίδης Παναγιώτης του Αριστείδη με αριθ. μητρώου 1789
    Τανούλας Θεόδωρος του Σταύρου με αριθ. μητρώου 1470
    Τσακίρης Νικόλαος του Ευάγγελου με αριθ. μητρώου 2215
    Τσιγγερλιώτης Μάριος του Νικόλαου με αριθ. μητρώου 1526
    Χατζηαναστασίου Νικόλαος του Στέφανου με αριθ. μητρώου 706
    Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
    Κάκκος Δημήτριος του Γεωργίου με αριθ. μητρώου 954
    Κούγκας Απόστολος του Σωτηρίου με αριθ. μητρώου 100
    Κουτσουρλής Πασχάλης του Αντωνίου με αριθ. μητρώου 1424
    Μουστακίδου Σοφία του Ιωάννη με αριθ. μητρώου 2436
    Μπέζας Δημήτριος του Ιωάννη με αριθ. μητρώου 4162
    Παλατιανός Νικόλαος του Μιχαήλ με αριθ. μητρώου 1596
    Χαμουζάς Κυριάκος του Μιχαήλ με αριθ. μητρώου 078
    Χατζής Γεώργιος του Αθανασίου με αριθ. μητρώου 1706

    Υπενθυμίζεται ότι όσα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης και θέλουν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009 μόνο μέσω FAX. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: Ονοματεπώνυμο, φωτοτυπία ταυτότητας, διεύθυνση πόλη και ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

    Τα ψηφοδέλτια και ο φάκελος των εκλογών θα σταλούν στα μέλη με courier και πρέπει να επιστραφούν και να βρίσκονται στα γραφεία της Λέσχης μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 17:00 (τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τα μέλη). Για τη διευκόλυνση των μελών, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν περαιτέρω διευκρινιστικές ανακοινώσεις.
  • Οι "Αγιοι" σε κρίσιμη καμπή!


    Απογοήτευση για τον Κέβιν Κίγκαν Το μέλλον της ιστορικής Σαουθάμπτον κρέμεται σε μια κλωστή, καθώς αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση αγοράς από την εταιρεία Πίνακλ Γκρουπ, ίσως οι "Αγιοι" να μην υπάρχουν!
    Μάλιστα την Παρασκευή είχε οριστεί σαν η τελευταία μέρα, που είχαν θέσει οι υποψήφιοι αγοραστές για να έχουν την τελική απάντηση.

    Αν τελικά η Σαουθάμπτον περάσει στα χέρια της Πίνακλ Γκρουπ, ο Κέβιν Κίγκαν θα είναι ο προπονητής της ομάδας που έπεσε στην "Λιγκ Ουάν", έχοντας μάλιστα ένα μεγάλο ποσό για να ενισχύσει την ομάδα μεταγραφικά.

    Ο επιχειρηματίας Τόνι Λίναμ, που ηγείται της προσπάθειας, έχει βάλει μπροστά και τον παίκτη σημαία της Σαουθάμπτον, Μάθιου Λε Τίσιε.
    Η ομάδα βρέθηκε σε καθεστώς διαχείρισης και χρειάστηκε να πουλήσει τον Νέιθαν Ντάιερ τον Μάιο, για να μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς των παικτών.
    Ο Κέβιν Κίγκαν έχει αγωνιστεί στη Σαουθάμπτον στις αρχές της δεκαετίας του '80.

    Ανανέωσε με Μπαρτσελόνα ο Βαλντές


    Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Βαλντές Ο Βίκτορ Βαλντές θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα γκολπόστ της Μπαρτσελόνα για ακόμα πέντε χρόνια. Ο Ισπανός τερματοφύλακας αργά το βράδυ της Πέμπτης μετά από πολύ ώρα διαπραγματεύσεων ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης για την ανανέωση της συνεργασίας τους για πέντε χρόνια.

    Ο Τσίκι Μπεγκιρεστάιν είχε αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, καθώς ο τεχνικός διευθυντής των "μπλαουγκράνα" όχι μόνο δεν είχε καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα, αλλά κόντευε να την αποδυναμώσει κιόλας, την ώρα που η αιώνια αντίπαλος πραγματοποιούσε εντυπωσιακές μεταγραφές.

    Ο δικηγόρος του Βίκτορ Βαλντές επιβεβαίωσε ότι το θέμα έχει τελειώσει πλέον, κόβοντας έτσι την όρεξη των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν που κοιτούσαν τον 27χρονο γκολκίπερ.