Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Την έκπληξη και το προβάδισμα η Αίγυπτος


Ο Χόμος με αυτή την κεφαλιά χάρισε τη νίκη στην Αίγυπτο Η Αίγυπτος είχε στείλει το μήνυμα κόντρα στη Βραζιλία, αλλά τελικά δεν το πήρε η Ιταλία. Η πρωταθλήτρια Αφρικής επικράτησε της παγκόσμιας πρωταθλήτριας με 1-0, χάρη στο τέρμα του Χόμος με 1-0 και ανάγκασε τους παίκτες του Λίπι να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ πλέον έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κονφεντερέισον Καπ.

Οπως και στον αγώνα με την Βραζιλία (έστω κι αν ηττήθηκε), έτσι και κόντρα στην Ιταλία, η Αίγυπτος έδειξε ότι είναι μια καλή ομάδα, που ξέρει να σταθεί μέσα στο γήπεδο, και πως μπορεί να βλέπει σαν ίσος προς ίσο τον κάθε αντίπαλο. Οπως και με τη Βραζιλία, η πρωταθλήτρια Αφρικής δεν κατέβηκε για να παίξει καταστροφικό ποδόσφαιρο απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου, αλλά να κάνει το παιχνίδι της ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντιπάλου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η λήξη του α' ημιχρόνου τη βρήκε να προηγείται στο σκορ.

Στο 40' ο Αμπουτρικά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Χόμος με «ζυγισμένη» κεφαλιά έστειλε την μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα του Μπουφόν. Η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε τον Μαρτσέλο Λίπι να κάνει γρήγορα τις τρεις αλλαγές του και η Ιταλία επιχείρησε να ανεβάσει στροφές για να αντιστρέψει την κατάσταση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ετσι οι δύο ομάδες παρέμειναν στο κυνήγι της 2ης θέσης που δίνει την πρόκριση, αλλά με την Αίγυπτο την τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίζει την αδιάφορη ομάδα των ΗΠΑ και την Ιταλία να πρέπει να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Βραζιλίας, που όμως ήδη έχει προκριθεί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Εϊντ, Ελ Χανταρί, Γκομαά

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχάτα) : Ελ Χανταρί, Χανί Σαϊντ, Φατί (80' Χασάν), Αχμέντ Σαϊντ, Γκομαά, Μοαουάντ (69' Φαράγκ), Αμπουτρικά, Σαουκί, Ραμπού, Χόμος, Ζιντάν (57' Εϊντ).
ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι) : Μπουφόν, Τζαμπρότα, Κιελίνι, Καναβάρο, Γκρόσο, Γκατούζο (58' Μοντόλιβο), Ντε Ρόσι, Πίρλο, Κουαλιαρέλα (64' Πέπε), Ιακουΐντα, Ρόσι (58' Τόνι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: