Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ανετη νίκη για τη Βραζιλία


Ο Μαϊκόν πανηγυρίζει το γκολ επί των ΗΠΑ Στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών προκρίθηκε η Βραζιλία, που επικράτησε άνετα 3-0 των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Τα γκολ για την ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα πέτυχαν οι Φελίπε Μέλο (7ο), Ρομπίνιο (21ο) και Μαϊκόν (62ο).

Ηταν πολύ εύκολο το έργο της Βραζιλίας σήμερα, στο "Λόφτους Βέρσφελντ" της Πρετόρια. Βέβαια, αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στο γρήγορο γκολ, αφού μόλις στο 7ο ο Μαϊκόν εκτέλεσε φάουλ και ο Φελίπε Μέλο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μονόλογος της "Σελεσάο" ήταν το υπόλοιπο του αγώνα και στο 21ο ο Ραμίρες με φοβερό σπριντ, άδειασε όλη την αμερικανική άμυνα και πέρασε την ασίστ στον Ρομπίνιο, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το 2-0.

Στο 62ο ο Μαϊκόν συνδύασε την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα γκολ, όταν συνδυάστηκε εκπληκτικά με τους Ραμίρες, Κακά και από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Πέντε λεπτά νωρίτερα, είχε αποβληθεί ο Κλίεσταν με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στο Ρομπίνιο.

Παρόλα αυτά, η ομάδα των ΗΠΑ δεν παρέδωσε τα όπλα και μόνο η ατυχία της στέρησε τουλάχιστον ένα γκολ. Τόσο το σουτ του Φάιλχαμπερ στο 83ο, όσο και η κεφαλιά του Κέισι στο 89ο "τράνταξαν" το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
Κίτρινες: Ονιέγου
Κόκκινη: Κλίεσταν (57ο)

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μπορνστάιν, Σπέκτορ, ΝτεΜέριτ, Ονιέγου, Μπράντλεϊ, Κλίεσταν, Μπίσλεϊ (46ο Κέισι), Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Αλτιντορ (60ο Φάιλχαμπερ)
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο (70ο Λουϊζάο), Μιράντα, Αντρέ Σάντος, Ραμίρες, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Κακά (69ο Ζούλιο Μπαπτίστα), Λουϊς Φαμπιάνο (69ο Νίλμαρ), Ρομπίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: