Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Φερνάντο Σάντος: «Είμαστε καλύτερη ομάδα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε, παρά τις αρκετές ευκαιρίες, να πάρει σκορ πρόκρισης απέναντι στη Χίρενφεϊν, ωστόσο, ο Φερνάντο Σάντος, μετά το 1-1 της Τούμπας, εξέφρασε την πίστη του πως ο «δικέφαλος» μπορεί να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

«Βρισκόμαστε ακόμη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Υπάρχει και ο επαναληπτικός και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει. Η πρόκριση παραμένει στο 50-50. Το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα», επεσήμανε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

«Μπήκαμε με επιθετικό ρυθμό στο παιχνίδι αλλά η Χερενφέιν χωρίς να δείξει ότι μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή μας, έβαλε γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, η ομάδα αντέδρασε καλά και ισοφάρισε στην επανάληψη και στη συνέχεια ζήτησε και δεύτερο γκολ για να πάρει τη νίκη. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου η Χερενφέιν, επειδή τη βόλευε το αποτέλεσμα, κλεινόταν πίσω. Και σε αυτό το σημείο αντιδράσαμε σωστά», πρόσθεσε αναλύοντας το ματς.

Όσο για την πρόκριση, υποστήριξε: «Γενικά, κάναμε καλή εμφάνιση και όλα τα παιδιά έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Πιστεύω ότι μπορούμε να το γυρίσουμε το αποτέλεσμα και με αυτό το σκεπτικό θα μπούμε στη ρεβάνς. Τώρα, εστιάζουμε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το Πρωτάθλημα και μετά θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον επαναληπτικό. Είναι ανοιχτή η ρεβάνς». Τέλος, για την αντίδραση του Κονσεϊσάο που όταν έγινε αλλαγή έφυγε απευθείας στα αποδυτήρια, δείχνοντας τη δυσφορία του, ο Σάντος, δεν σχολίασε κάτι, λέγοντας απλά... «αυτά είναι εσωτερικά θέματα της ομάδας».

«Τα πράγματα είναι ακόμη ανοιχτά»
Από την πλευρά του ο Τροντ Σόλιντ τόνισε: «Είπα και χθες ότι είναι σημαντικό να σκράρουμε εκτός έδρας. Το καταφέραμε και αν ήμασταν πιο ήρεμοι ίσως μπορούσαμε να σκοράρουμε και δεύτερο τέρμα. Οι δύο ομάδες είχαν δυσκολίες με το γήπεδο, ήταν δύσκολο να τρέξουν με την μπάλα. Για αυτό τον λόγο δεν πήγε καλά η κυκλοφορία της μπάλας. Οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη. Ανυπομονώ για ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Χέρενφεν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν όπως τον περίμενα, δεδομένου και των τραυματισμών που είχε. Είμαστε μια ομάδα που παίζουμε επιθετικά και μας αρέσει να παίζουμε έτσι. Όπως είδα με την Βαλερένγκα, ο ΠΑΟΚ κέριδισε εκτός και έχασε εντός. Τα πράγματα είναι ακόμη ανοιχτά, αλλά εμείς παίζουμε καλύτερα εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν είναι καθόλου εύκολο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο να το πετύχει. Ήταν σούπερ η ατμόσφαιρα και έτσι θα πρέπει να είναι κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας».

Πέτρα στο αυτοκίνητο του Σάντος!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός συνέβη μετά το φινάλε του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Χίρενφεϊν στην Τούμπα.

Ο Φερνάντο Σάντος, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, δέχθηκε επίθεση, καθώς άγνωστοι του πέταξαν πέτρα και έσπασαν το παμπρίζ, όταν εκείνος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σε ένα φανάρι στην περιοχή Βούλγαρη.

Ευτυχώς ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τραυματίστηκε, ενώ αμέσως μόλις έγινε η επίθεση, πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκε από το σημείο αυτό. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στη διασταύρωση άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν είδαν κάποιον ή κάτι ύποπτο.

ΠΑΟΚ-Χίρενφεϊν 1-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από το πρώτο παιχνίδι... κλώτσησε ο ΠΑΟΚ, που στην κατάμεστη Τούμπα έμεινε στο 1-1 με την Χίρενφεϊν. Ο «δικέφαλος» ήταν καλύτερος και είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι τα γκολ, που θα του έδιναν σκορ ασφαλείας εν όψει της ρεβάνς στην Ολλανδία την ερχόμενη Πέμπτη. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ «πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη με το γκολ του Ενρίκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κι ενώ ο ΠΑΟΚ, παρότι ισοφάρισε γρήγορα (55΄ Ίβιτς), δεν μπόρεσε να φτάσει στην πολύτιμη νίκη και πλέον καλείται να σκοράρει οπωσδήποτε στο εκτός έδρας ματς.

Το 1-0 υπέρ της Χίρενφεϊν στο πρώτο ημίχρονο ήταν άδικο για τον ΠΑΟΚ, που είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε σωστά και δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην εστία του Λειζάλ. Από την άλλη, οι Ολλανδοί, σε μία από τις ελάχιστες φορές που βρέθηκαν στα καρέ του «δικέφαλου», ευτύχησαν να σκοράρουν, παγώνοντας την Τούμπα στο φινάλε του 45λεπτου. Η ομάδα του Σάντος, με 4-3-3, ήταν ιδιαίτερα κινητική, με τους Λίνο και Βιεϊρίνια από αριστερά και τον Κονσεϊσάο από δεξιά να προκαλούν πολλά προβλήματα στους αμυντικούς του Σόλιντ. Ωστόσο, οι Ολλανδοί απομάκρυναν κάθε κίνδυνο, ειδικά τις συνεχείς σέντρες των ακραίων του ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη και πίεζε και από τον άξονα με τους Βιτόλο, Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς, ωστόσο, όλα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Έτσι, κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν το απόλυτο «αφεντικό», η Χίρενφεϊν σκόραρε και πήρε σημαντικό προβάδισμα.

Το προβάδισμα αυτό ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, καθώς η κατοχή της μπάλας και η πίεση έφερε και αποτελέσματα αυτή τη φορά. Ο εκ των κορυφαίων Βιεϊρίνια σέντραρε για τον Ίβιτς, που αυτή τη φορά ήταν καλύτερος στον αέρα και βρήκε δίχτυα για το 1-1 στο 55΄. Κι ενώ ο «δικέφαλος» ισορρόπησε το ματς πολύ νωρίς και η Τούμπα πήρε πάλι «φωτιά», δεν μπόρεσε στη συνέχεια να πετύχει και το γκολ της νίκης. Παρότι είχε καλή κυκλοφορία και έφτανε συχνά πυκνά στα αντίπαλα καρέ, ο Λειζάλ ήταν εκεί και επενέβη όποτε χρειάστηκε, με τον Φιλομένο να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 74ο λεπτό. Ο Σάντος «φρέσκαρε» την ομάδα του με τον Αργεντίνο, αλλά και τον Κουτσιανικούλη, ωστόσο ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πήρε το «τρίποντο», αλλά κινδύνεψε κιόλας στο φινάλε, όταν ο Χαλκιάς έσωσε την εστία του και κράτησε το 1-1.

Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, στη ρεβάνς της Ολλανδίας, καθώς το 0-0, όπως και οποιαδήποτε ήττα, τον αφήνει εκτός. Ισοπαλία με 2-2 και πάνω, όπως φυσικά και νίκη, στέλνει τον «δικέφαλο» στους ομίλους, ενώ το 1-1 έχει παράταση.

Μέρα φιλοξενούμενων στο Γιουρόπα Λιγκ


Ο Μλάντεν Πέτριτς του Αμβούργου, που πέτυχε τρία γκολ μονομαχεί με τον Φρανσουά Μπελανγκού της Γκινγκάμπ  Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στα περισσότερα παιχνίδια της ημέρας στο Γιουρόπα Λιγκ, με το Αμβούργο και Σαχτάρ Ντόνετσκ να πετυχαίνουν εντυπωσιακά σκορ επί Γκινγκάμπ και Σιβασπόρ αντίστοιχα. Βαρειά ήττα ο Ερυθρός Αστέρας στην Πράγα από τη Σλάβια.

  • Κόζιτσε (Σλοβακία) - Ρόμα (Ιταλία) 3-3
    (5' Μιλίνκοβιτς, 71' πέναλτι, 81' Νόβακ - 38' πέναλτι, 67' Τότι, 52' Μένες)

  • Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) - Βασιλεία (Ελβετία) 1-3
    (49' Πέρες - 71', 74' Στρέλερ, 77' Χούγκελ)

  • Τέπλιτσε (Τσεχία) - Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-2
    (89' Βόντρατσεκ - 74' πέναλτι Ενγεάμα, 90' Βέρμουτ)

  • ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) 0-1
    (81' Σαρντίνιο)

  • Μπνέι Γέχουντα (Ισραήλ) - Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 0-1
    (23' Αφελάι)

  • Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) - Τουλούζ (Γαλλία) 1-3
    (16' Σονγκ - 12', 59' Γκινιάκ, 90' Μανσαρέ. Στο 86' κόκκινη Μπαϊτάρ της Τραμπζονσπόρ)

  • Γκινγκάμπ (Γαλλία) - Αμβούργο (Γερμανία) 1-5
    (88' αυτογκόλ Χεσλ - 7' Γκερέρο, 11', 26', 86' Πέτριτς, 51' Μπέργκ)

  • ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) 0-0

  • Μπρέντα (Ολλανδία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-3
    (17' Λοράν - 14' Ρόσι, 49' ιμπαγάσα, 90' Χοσέμπα Γιορέντε)

  • Μέταλουργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Αούστρια Βιένης (Αυστρία) 2-2
    (17' Εκε, 90' Ντιμιτρόφ - 8' Ατσίμοβιτς, 48' Ντιαμπάνγκ. Στο 70' αποβλήθηκε ο Ντιαμπάνγκ)

  • Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) 1-1
    (31' Μπέιχλερ - Ολιίνικ)

  • Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Αστον Βίλα (Αγγλία) 1-0
    (1' Γέλαβιτς)

  • Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία) 3-0
    (56' Νικολίτα, 65', 80' Στάνκου. Δεν αγωνίστηκε ο Παντελής Καπετάνος)

  • Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-2
    (5' Λίσκα, 84' Μπλάζεκ)

  • Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 3-0
    (34', 65' Σένκερικ, 81' Βλτσεκ)

  • Σίβασπορ (Τουρκία) - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-4
    (6' Γκάι, 76' Ιλσίνιο, 87' Κόμπιν, 89' Αγκχαχόβα. Στο 90' κόκκινη στον τερματοφύλακα της Σιαβσπόρ Πέτκοβιτς)

  • Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) - Ζίλινα (Σλοβακία) 1-1
    (16' πέναλτι Κλεό - 34' πέναλτι Ανταούτο)
  • ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ


    Η ΑΕΚ ΕΧΑΣΕ 2-1 ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΑΣΛΟΥΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ. Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.- Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ στη Ρουμανία κόντρα στη Βασλούι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην άμυνα και θα πρέπει να παρουσιαστούν εμφανώς καλύτεροι την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να πάρουν την πρόκριση. Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με τον Γουέσλει στο 29’, ενώ η Ένωση ισοφάρισε στο 68’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο. Με τον ίδιο τρόπο στο 83’ ο Γουέσλει και πάλι χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

    ΝΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ


    Τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο στον Παναθηναϊκό και στην προπόνηση της Πέμπτης είχαμε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον Χενκ Τεν Κάτε και τον Νίκο Σπυρόπουλο, που λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια. Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες και ο Ελληνας μπακ θα κληθεί σε απολογία.
    Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ολλανδός μίλησε στους παίκτες και αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν στο παιχνίδι με την Ατλέτικο. Οταν έφτασε στον Σπυρόπουλο, ο Ελληνας μπακ θεώρησε εαυτόν θιγμένο, πήρε τον λόγο και είπε στον Τεν Κάτε: «Εμένα δε θα μου μιλάς έτσι»! Ο Τεν Κάτε δεν περίμενε φυσικά την αντίδραση του Σπυρόπουλου και απάντησε, χρησιμοποιώντας μια κλασική αγγλική βρισιά. Ο Σπυρόπουλος εξεπλάγη και προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Μπράις Μουν να επεμβαίνει. Τον συγκράτησε και το επεισόδιο έληξε εκεί, με τον Ελληνα παίκτη να φεύγει για τα αποδυτήρια. Ο Σπυρόπουλος θα κληθεί σε απολογία για να δικαιολογήσει την πράξη του και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Όμως το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει πως ο έλεγχος έχει ξεφύγει στον Παναθηναϊκό, ο Τεν Κάτε δεν απολαμβάνει τον σεβασμό των περισσότερων παικτών του και η συνέχεια αναμένεται... δραματική.

    1-1 ΠΑΟΚ Χερενφεεν

    Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης έμεινε ο ΠΑΟΚ με τον γκολ του Βλάνταν Ιβιτς. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του, όπως είχε ζητήσει ο Σάντος, και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Χέρενφεν στην Τούμπα, για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Europa League.

    Μπορεί η ολλανδική ομάδα να μην έδειξε τίποτα το εντυπωσιακό αλλά ο Ενρίκε στις καθυστερήσεις του α' μέρους μετέτρεψε σε γκολ την μία από τις ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε η ομάδα του, τέρμα που δίνει προβάδισμα στις "καρδούλες" ενόψει του επαναληπτικού στην χώρα της Τουλίπας σε μία εβδομάδα. Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ, πέραν του Ιβιτς -λόγω τέρματος περισσότερο-, ήταν ο Βιεϊρίνια, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν οι περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις για την ομάδα του Σάντος.

    Μόνιμη πηγή κινδύνου ο Βιεϊρίνια

    Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, ψάχνοντας από τα πρώτα λεπτά το γκολ που θα τον έβαζε στην θέση του οδηγού. Η επιθετικότητά αυτή μεταφράστηκε με δύο άστοχες τελικές προσπάθειες του Βιεϊρίνια (στο 7' και στο 10'), ενώ κι η κατοχή της μπάλας ήταν ξεκάθαρα με μέρος του Δικεφάλου.

    Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, παρουσιάζοντας ωστόσο αυξομειώσεις στο ρυθμό τους και με τον Βιεϊρίνια να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων. Απειλητικοί έγιναν πάλι στο 29', με τον Κένινγκ να να διώχνει την τελευταία στιγμή, ενώ η μεγαλύτερηευκαιρία καταγράφηκε στο 40' όταν μετά από εξαιρετική κάθετη του Μουσλίμοβιτς, ο Λεϊσάλ σταμάτησε τον Βιεϊρίνια από θέση τετ α τετ.

    Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις

    Παρά την υπεροχή του ΠΑΟΚ, οι ολλανδοί που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο τελευταίο 5λεπτο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, κόντρα στη εξέλιξη του αγώνα. Στο 42' ο Παπαδόπουλος έριξε την προειδοποιητική βολή και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ενρίκε, με προβολή έδωσε το προβάδισμα στις "καρδούλες".

    Ελπίδες με Ιβιτς

    Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ το β' 45λεπτο. Οι ασπρόμαυροι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα δεδομένα και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Ο Βιεϊρίνια με ωραία ενέργεια από αριστερά βρήκε τον Ιβιτς που με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας νίκησε στο 55' τον Λεϊσάλ και ισοφάρισε.

    Η συνέχεια δεν ήταν ίδια, με τους θεσσαλονικείς να μην μπορούν -και πάλι- να διατηρήσουν σταθερό ρυθμό, ώστε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ολλανδική άμυνα. Θέλοντας να φρεσκάρει στην ομάδα του, ο Σάντος αντικατέστησε Μουσλίμοβιτς και Κονσεϊσάο, με Κουτσιανικούλη και Φιλομένο, ενώ παράλληλα ο κόσμος προσπαθούσε να δώσει ώθηση.

    Σημάδια κούρασης

    Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, οι του ΠΑΟΚ έδειξαν σημάδια κούρασης, με αποτέλεσμα η Χέρενφεν να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή του Χαλκιά. Ωστόσο, ο Ιβιτς έγινε εκ νέου απειλητικός στο 72'. Οπως και ο Φιλομένο στο 85' που ενώ είχε επιλογές προτίμησε να τελειώσει την φάση μόνος του. Ωστόσο, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ οι ολλανδοί παραλίγο να κλέψουν τη νίκη στα τελευταία λεπτά. Τελικά δεν άλλαξε τίποτα, το 1-1 παρέμεινε και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές της στην ρεβάνς της Ολλανδίας.

    Εξωπραγματικός ο Μπολτ


    Το επανέλαβε και πάλι. Ο Ουσειν Μπολτ υποχρέωσε τον πλανήτη να υποκλιθεί μπροστά του αφού ο εξωγήινος Τζαμαϊκάνός έτρεξε με την «ταχύτητα του φωτός»| και έκανε 19.19 στα 200 μέτρα συντρίβοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε ό ίδιος με 19.31 από πέρυσι στο Πεκίνο!

    «Πόρτα» Νάπολι σε Ολυμπιακό

    denis.jpgΟ Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Χερμάν Ντενίς από τη Νάπολι αλλά η ιταλική ομάδα απέρριψε την πρόταση των «ερυθρολεύκων». Την αποκάλυψη έκανε ο μάνατζερ Αργεντινού επιθετικού, Αλεχάντρο Νακαράτο που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των πρωταθλητών.


    Ο εκπρόσωπος του 28χρονου φορ ανέφερε για τον πελάτη του: «Ο Χέρμαν αισθάνεται καλά στη Νάπολι, είναι χαρούμενος. Θέλει να μείνει και να παλέψει για μία θέση στην ενδεκάδα. Έχει χαρακτήρα πολεμιστή και δεν τα παρατά. Επιβεβαιώνω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ζήτησε τον Χέρμαν με τη μορφή δανεισμού, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως. Η θέση του Χέρμαν είναι ξεκάθαρη: καλύτερα να μείνει στη Νάπολι, παρά σε έναν σύλλογο λιγότερο γνωστό.
    Ακόμη και μία αγγλική ομάδα τον ζήτησε δανεικό προσφέροντας ένα εκατ. ευρώ, αλλά η Νάπολι είπε όχι. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν βέβαια και αν μία ομάδα πρόσφερε αύριο 10 εκατ. ευρώ, θα άλλαζαν τα πράγματα και για τη Νάπολι και για μας. Όμως αυτή τη στιγμή το βέβαιο είναι πως ο Χέρμαν σκέφτεται μόνο τη Νάπολι, πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα».

    «Καίει» η έκθεση του παρατηρητή

    pao-aek_kosmos.jpgΜε τιμωρία κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός από την ΟΥΕΦΑ καθώς η έκθεση του παρατηρητή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στο ματς με την Ατλέτικο κατέγραψε όλα όσα έκαναν οι οπαδοί του τριφυλλιού.



    Ο Κένεθ Τάλινγκερ στην έκθεσή του σημείωσε τις συμπλοκές των πράσινων φιλάθλων με τους αντίστοιχους της ισπανικής ομάδας ενώ κατέγραψε και την ρίψη μπουκαλιών μετά το 1-3 που σημείωσε ο Σέρχιο Αγουέρο.
    Τέλος ο Τάλινγκερ έγραψε και τη χρήση των λέιζερ που σημάδευαν τον διαιτητή Φέλιξ Μπριχ και άλλους παίκτες.
    Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με ποινή κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή από το περσινό παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ.

    Στη Σεβίλη καταλήγει ο Νεγκρέδο


    Ο Νεγκρέδο σκόραρε στις καθυστερήσεις για την Αλμερία Στη Σεβίλη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλβάρο Νεγκρέδο, καθώς, όπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, ο σύλλογος της Ανδαλουσίας κατέληξε σε συμφωνία με τη Ρεάλ για την αγορά του. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Marca", στα ταμεία των Μαδριλένων θα μπει ένα ποσό της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο 23χρονος επιθετικός θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη νέα του ομάδα. Η συμφωνία των δύο συλλόγων προβλέπει οψιόν επαναπόκτησης του παίκτη από τους "μερένγκες" για τα δύο επόμενα χρόνια, αντί 18 εκατομμυρίων (αν αυτή ενεργοποιηθεί το 2010) ή 21 εκατομμυρίων ευρώ (για το 2011).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες ο Νεγκρέδο φαινόταν να βρίσκεται "μια ανάσα" από τη Σαραγόσα, όμως η Σεβίλη κατέθεσε την... δωδεκάτη ώρα προσφορά και κέρδισε τον ποδοσφαιριστή. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν επιδείξει και αγγλικές ομάδες, πιο συγκεκριμένα η Τότεναμ και η Χαλ.

    Παρουσίασε τις νέες του εμφανίσεις ο Αρης


    Ο Αρης παρουσίασε τις νέες του εμφανίσεις Οι τρεις αρχηγοί του Αρη, οι Σέρχιο Κόκε, Νάτσο Γκαρσία και Θέμης Κουλουχέρης, ο τερματοφύλακας, Μιχάλης Σηφάκης και ο Λεάντρο Γκρασιάν, παρουσίασαν την Πέμπτη τις νέες εμφανίσεις των "κιτρίνων".

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ’ρης, Θανάσης Αθανασιάδης ήταν παρών για να πει αρχικά ότι: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη χορηγό εταιρεία της επίσημης ενδυμασίας της ομάδας την REEBOK, ενός ηγέτη στο χώρο της παγκόσμιας αθλητικής βιομηχανίας που και φέτος θα είναι δίπλα μας στηρίζοντας τις προσπάθειές μας για κατάκτηση ακόμα μεγαλύτερων αγωνιστικών στόχων.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της χορηγού εταιρείας οι οποίοι από το πόστο τους ο καθένας ξεχωριστά και αποτελώντας κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, φροντίζουν και εργάζονται καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Αρης. Ευελπιστούμε σε μια παραγωγική και ανταποδοτική χρονιά και για τα δύο μέρη και ευελπιστούμε πως του χρόνου θα έχουμε να παρουσιάσουμε βελτιωμένα αποτελέσματα και οι δύο πλευρές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μας".

    Στο μεταξύ, ο Σανέλ Γιάχιτς βρίσκεται στην Αγγλία -έχοντας εξασφαλίσει άδεια από την ΠΑΕ Αρης- και θα προπονείται με την Χαλ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "sporthull.co.uk", αλλά και διάφορους άλλους ιστότοπους από το Μεγάλο Νησί, ο Γιάχιτς βρίσκεται στην πόλη της βόρειας Αγγλίας, όπου μάλιστα χθες παρακολούθησε τον αγώνα της Χαλ εναντίον της Τότεναμ.

    Η απόκτηση του Βόσνιου, πάντως, από την αγγλική ομάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της, Μπατ Μπράουν, ο παίκτης θα δοκιμαστεί στις προπονήσεις των επόμενων ημερών. "Θα κάνει προπονήσεις μαζί μας τις επόμενες μέρες και θα δούμε τις δυνατότητες του. Ακόμη δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την ομάδα του, απλώς θέλουμε να τον τσεκάρουμε", είπε ο τεχνικός της Χαλ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Γιάχιτς: "Ακόμη δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα γιατί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων δεν έχουν ξεκινήσει επισήμως. Θα ξέρω περισσότερα σε λίγες μέρες και ειλικρινά, εύχομαι να πάνε όλα καλά".

    Ο Χρήστος Ταπούτος στον ΠΑΟΚ



    Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Χρήστου Ταπούτου, ο οποίος θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.

    Ο Χρήστος Ταπούτος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Σεπτεμβρίου 1982, έχει ύψος 2μ.03 και αγωνίζεται ως φόργουορντ.
    Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αχιλλέα Τριανδρίας το 1998, ενώ αγωνίστηκε ακόμη στη Νήαρ Ηστ (1999-01), στην ΑΕΚ (2001-04 και 2006-09), στον Ηρακλή (2004-05) και στον Πανιώνιο (2005-06). Εχει 218 συμμετοχές στην Α1 κι έχει πετύχει 1.727 πόντους, ενώ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο All Star Game Ελπίδων του ΕΣΑΚΕ το 2003.

    Απογοητευμένος ο Φέρκιουσον


    Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον Ούτε στο... χειρότερό του εφιάλτη δεν είχε ζήσει την ήττα από τη νεοφώτιστη Μπέρνλι, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε απογοητευμένος από την πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και τόνισε ότι οι παίκτες του θα έπρεπε να τα πάνε καλύτερα...

    "Είμαστε απογοητευμένοι από τον αγώνα και αυτή σίγουρα δεν είναι η μέγιστη απόδοση που μπορεί να πιάσει η ομάδα μας. Προφανώς ήταν η βραδιά της Μπέρνλι, η ομάδα βρισκόταν μακριά από την πρώτη κατηγορία για 33 χρόνια", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων" για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

    "Πιθανόν αν είχαμε ευστοχήσει στο πέναλτι ο Κάρικ να είχαμε πάρει τη νίκη. Για δέκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο έπαιξαν καλά και αποτέλεσαν σημαντική απειλή για εμάς. Όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι μας νίκησαν. Το γκολ του Μπλέικ ήταν πολύ όμορφο. Από εκεί και πέρα λόγω της εμπειρίας μας έπρεπε να έχουμε την κυριαρχία και μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα", κατέληξε.

    Ο Σαλπιγγίδης στην ελίτ των 20άρηδων


    Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γνώρισε την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο αγώνας ήταν σταθμός στην καριέρα του, καθώς έγινε ο τρίτος μόλις Ελληνας ποδοσφαιριστής, που φτάνει τα 20 γκολ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, και ο τέταρτος το πετυχαίνει αγωνιζόμενος με ελληνικές ομάδες.

    Ο 28χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού κοιτάζει πλέον προς την κορυφή, από όπου απέχει έξι γκολ. Ο Ντέμης Νικολαϊδης οδηγεί την κούρσα με 26 γκολ, ενώ ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Κριστόφ Βαζέχα έχουν από 25.
    Ο Σαλπιγγίδης στις 30 Σεπτεμβρίου 1999, πριν από δέκα χρόνια δηλαδή, μπήκε σαν αλλαγή στη θέση του Βρύζα στον αγώνα του ΟΥΕΦΑ ΠΑΟΚ - Λοκομοτίβ Τιφλίδας και στο 88' έκανε το τελικό 2-0. Ηταν 18 ετών και δύο μηνών. Εκείνη τη σεζόν δεν έπαιξε άλλο επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πήγε δανεικός στη Λάρισα, έπαιξε δύο ματς Κυπέλλου και ξαναπήγε δανεικός στην Καβάλα για ενάμισι χρόνο!
    Επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ ξαναπαίζει μετά από τρία χρόνια στην Ευρώπη και σκοράρει στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς που ξεκίνησε βασικός, εναντίον της Λεϊξόες.
    Το καλοκαίρι του 2006 φεύγει από τον ΠΑΟΚ με επτά γκολ σε 19 αγώνες.
    Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό έχει επίσης γκολ, στις 14 Σεπτεμβρίου 2006, αλλά σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από πολύ... γκρίνια. Το 1-1 με την Μεταλούργκ Ζαπορίζια στην Πάτρα.
    Την Τετάρτη, μια μέρα μετά τα 28α γενέθλιά του, ο Σαλπιγγίδης έφτασε τα 20 γκολ. Στα τρία φετινά ματς σκοράρει συνεχώς.
    Ο Σαλπιγγίδης έχει σκοράρει 17 φορές με σουτ, μια με κεφαλιά, ενώ έχει και δύο στα δύο πέναλτι.

    Πωλήθηκε τρία εκατ. ευρώ καθαρά


    Ετοιμος ο Σωτήρης Κυργιάκος Η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Goal news", το οποίο ανέφερε ότι ο Σωτήρης Κυργιάκος "μετακομίζει" στη Λίβερπουλ με τη μορφή δανεισμού αντί του ποσού των 800.000 ευρώ, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία γνωστοποιεί ότι συμφώνησε να παραχωρήσει στους "ρεντς" τον διεθνή αμυντικό αντί του ποσού των 3 εκατ. ευρώ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:
    "Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι μόλις τώρα συμφωνήσαμε με τη Liverpool FC στο οικονομικό σκέλος, για την πώληση του ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κυργιάκου στο καθαρό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους παράγοντες της Liverpool και συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για να πετύχουμε και άλλα οφέλη υπέρ της ομάδας μας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Μόλις οριστικοποιηθούν όλα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση".

    Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι χαμηλότερο από τη ρήτρα που έχει ο παίκτης. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός, όπως αποκαλύπτει η "Ώρα των σπορ", μέχρι τις 31/12/2009 ήταν 4 εκατ. ευρώ. Απί 1/1/2010, αυτή πέφτει στα 3 εκατ. ευρώ.

    "Ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα εξαγοράς του υπολοίπου του συμβολαίου του με την καταβολή στην ΠΑΕ ποσού 4 εκατ. ευρώ μετά την 1/7/09-31/8/09. Μετά την 1/1/10 μέχρι τέλους συμβολαίου, το ποσό εξαγοράς είναι 3 εκατ. ευρώ". Αυτό αναφέρει το εδάφιο 6 της παραγράφου 5 του συμβολαίου του Κυργιάκου που παρουσιάζει η "Ωρα των σπορ"

    Σάντος: "Καθαρή νίκη"


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τη νίκη με μηδέν παθητικό στο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Χέρενφεν θέλει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος.

    Αυτό επεσήμανε στις δηλώσεις του, ενόψει του πρώτου αγώνα με την ολλανδική ομάδα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

    Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

    "Σε σχέση με τα δύο παιχνίδια με τη Βαλερένγκα, η ομάδα μου θα είναι καλύτερη σε αρκετούς τομείς. Βέβαια, εννοείται ότι υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να διορθώσουμε και ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Νομίζω, πάντως, ότι η ομάδα, παρόλο που δεν είναι ακόμα στο 100%, θα είναι έτοιμη αύριο και θα φτάσει στη φόρμα που πρέπει, για να διατηρηθεί έτσι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος .

    Κάποιους ποδοσφαιριστές δεν θα τους έχουμε στη διάθεσή μας για διάφορους λόγους, αλλά ξέρουμε και κατανοούμε ότι και αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου, μπορεί να συμβεί. Θα προτιμούσαμε να τους είχαμε όλους στη διάθεσή μας, για πολλές εναλλακτικές επιλογές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν θα ανταποκριθούν πάρα πολύ καλά. Όποιοι κι αν είναι.

    Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, γνωρίζουν πλέον επαρκώς τον αντίπαλο, ξέρουμε και ως ομάδα τι πρέπει να κάνουμε.Όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες έχουν μεγάλη θέληση και αποφασιστικότητα για το ματς αυτό. Θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, θα κάνουν ένα καλό παιχνίδι και έχοντας υπόψη τους ότι δεν είναι ένα απλό παιχνίδι, αλλά μια προκριματική φάση, το πρώτο από τα δύο παιχνίδια. Είναι διαφορετικό σε σχέση με τον Πανιώνιο. Είναι διαφορετικές διοργανώσεις εντελώς.

    Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ματς, αύριο το πρώτο ημίχρονο, μετά το δεύτερο ημίχρονο στην Ολλανδία. Ενώ το πρωτάθλημα είναι μια πρόβα μακράς διαρκείας. Για μας είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, για να μπορέσουμε μετά στην Ολλανδία να κάνουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να περάσουμε. Το θέλουμε πάρα πάρα πολύ".

    Ερωτηθείς σχετικά με το πως θα παίξει είπε: "Δεν μπορώ να πω, τα έχω πει στους παίκτες μου. Εχουμε μελετήσει όσο καλύτερα μπορούσαμε τις τελευταίες ημέρες τον αντίπαλο, για να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα σημεία στο παιχνίδι του και ταυτόχρονα να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πιο δυνατά του, αυτά που πρέπει να προσέξουμε. Στο ότι η Χέρενφεν έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της πρέπει να αντιπαραβάλλουμε την ομάδα μας, τις δυνατότητες μας και τη σκέψη μας ως ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρξουν στιγμές που οι γραμμές θα είναι μακριά η μία από την άλλη".

    Σε ερώτηση για το ποιο αποτέλεσμα θα ήθελε τόνισε: "Σίγουρα η νίκη, χωρίς να δεχτούμε γκολ".

    Σήμερα έγινε αντικατάσταση στη λίστα των 22 παικτών που έχουν δηλωθεί στην UEFA από τον ΠΑΟΚ για τους δυο αγώνες με τη Χέρενφεν. Tη θέση του τραυματία Μίροσλαβ Σνάουτσνερ πήρε ο Ματίας Βερόν. "Ο Βερόν μπαίνει στην 22άδα, λόγω των πολλών τραυματισμών που είχαμε. Δεν μπορεί να έχουμε παίκτες που δεν θα παίξουν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, καλύτερα να έχουμε κάποιον που θα μπορεί να αγωνιστεί".

    Για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του και την προφορική συμφωνία του με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, τόνισε: "Το είχα πει ότι θα βρισκόταν η κατάλληλη στιγμή για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος θεώρησε ότι ήρθε η στιγμή αυτή για να μου θέσει το θέμα, συζητήσαμε, φτάσαμε σε μια συμφωνία και πλέον αρχίζει ένας νέος κύκλος".

    Σόλιντ: "Θα τα δώσουμε όλα"

    Την πεποίθηση πως η ομάδα του θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ, έστω και αν δεν σκοράρει εύκολα, εξέφρασε ο Τροντ Σόλιντ.

    "Νιώθω ευχάριστα που βρίσκομαι πάλι στην Ελλάδα. Έχετε καλό καιρό εδώ. Νομίζω, όμως, πως το παιχνίδι θα έπρεπε να αρχίσει λίγο αργότερα για να έχει περισσότερο αεράκι. Είδα τα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο ΟΥΕΦΑ, αλλά πιστεύω πως θα είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα του στο αυριανό παιχνίδι, καθώς έχει και απουσίες. Εμείς ξεπεράσαμε το κακό μας ξεκίνημα με την νίκη επί της Φίτεσε και πρέπει πλέον να μπούμε σε ένα θετικό δρόμο. Δεν είμαστε η ομάδα που σκοράρει εύκολα αλλά θα δουλέψουμε για να πετύχουμε αύριο ένα αποτέλεσμα που θα μας δίνει περιθώρια πρόκρισης.

    Δεν υπάρχουν φαβορί. Κι εμείς έχουμε απουσίες. Έχω μιλήσει με ανθρώπους στην Ελλάδα και μου επιβεβαίωσαν πως ο ΠΑΟΚ έχει καλό σύνολο. Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ από την παρουσία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και γνωρίζω την συμπαράσταση που έχει από τους φίλους του. Από τον αντίπαλο μας ξέρω τον προπονητή Φερνάντο Σάντος, και παίκτες σαν τον Τσιρίλο, που τότε αγωνίζονταν στην ΑΕΚ και τον Κονσεϊσάο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να ευχαριστηθεί το κοινό της Τούμπας, η οποία από ότι έμαθα θα είναι γεμάτη".

    Γεμάτη η Τούμπα


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την πώληση των 21.100 εισιτηρίων διαρκείας, το να γίνεται sold out στο γήπεδο της Τούμπας είναι το πλέον αναμενόμενο. Με μόλις 4.800 εισιτήρια να βγαίνουν στα εκδοτήρια το πρωί της Δευτέρας και να φεύγουν εν ριπή οφθαλμού, σήμερα το βράδυ δεν θα πέφτει καρφίτσα. Το ζητούμενο όμως για τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ είναι όχι μόνο να μην... πέσει ούτε καπνογόνο, ούτε βεγγαλικό, αλλά ούτε καν να ανάψει. Η UEFA χαρακτήρισε την αναμέτρηση υψηλού κινδύνου και οι διοικούντες θέλουν να δουν την Τούμπα όπως και στην αναμέτρηση με τη Βαλερένγκα, όταν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι και απέδειξαν ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Με δεδομένο ότι στο γήπεδο θα βρεθούν σχεδόν 27.000 φίλαθλοι, οι θύρες της Τούμπας θα ανοίξουν δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και ήδη έχουν γίνει εκκλήσεις από τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου όσοι μπορούν να βρεθούν από νωρίς στο γήπεδο.

    ΠΑΟΚ με... 11άδα ανάγκης


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τις αποφάσεις του για το σχήμα που θα παρατάξει απόψε το βράδυ ο Φερνάντο Σάντος τις έχει πάρει. Τις δοκιμές που ήθελε να κάνει τις έκανε τις προηγούμενες ημέρες και γι' αυτό χθες το πρωί και κατά την προσφιλή του τακτική δεν "έδειξε" το σχήμα που αναμένεται να δούμε στις 8 μ.μ. στο γήπεδο της Τούμπας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πορτογάλος προπονητής είναι και πολλά αλλά και γνωστά. Οπως και το γεγονός ότι αναγκάζεται να επιστρατεύσει τον Μίρκο Σαβίνι στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση. Ο Κώστας Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ στα δύο άκρα της άμυνας θα αγωνιστούν ο Λίνο αριστερά και ο Σαβίνι δεξιά, με τους Τσιρίλο και Μαλεζά να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για αυτή την τετράδα, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ούτε για τα άκρα, ούτε όμως και για το κέντρο της άμυνας.

    Ο Πάμπλο Γκαρσία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μαζί με τον Βίκτορ Βιτόλο, που θα κάνει μάλιστα και το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του "δικέφαλου". Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν παίξει ούτε ένα ημίχρονο μαζί (στο φιλικό με τον Εργοτέλη, άλλωστε, που ήταν και το πρώτο του Βιτόλο με τον ΠΑΟΚ, ο Ισπανός αντικατέστησε τον Γκαρσία), έχουν απλά τέσσερις προπονήσεις μαζί στο ίδιο σχήμα και για αυτό χθες ο Σάντος τους είχε αρκετή ώρα μαζί στις ασκήσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές.

    Μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Ιβιτς και σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα παίξει δεξιά με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, ενώ στα αριστερά αναμένεται να παίξει ο Φιλομένο. Υποψήφιος για τα αριστερά θα μπορούσε να είναι και ο Βιεϊρίνια, αλλά ο Σάντος δεν τον δοκίμασε καθόλου στις προηγούμενες προπονήσεις και ο Πορτογάλος συνηθίζει να κάνει δοκιμές για αυτά που σκέφτεται και όχι να εκπλήσσει. Προωθημένος θα είναι ο Μουσλίμοβιτς (φωτό), που θα παίξει, αλλά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθεί και πόσο θα αντέξει στη διάρκεια του αγώνα.

    Στην προπόνηση ο Ζαγοράκης
    Υπό το βλέμμα του Θοδωρή Ζαγοράκη πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερη μέρος της χθεσινής προπόνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έφτασε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής μετά την έναρξη της προπόνησης, είχε μα σύντομη συνομιλία με τον Ζήση Βρύζα και τον Κώστα Ιωσηφίδη, δεν αρνήθηκε στους νεαρούς φίλους της ομάδας (που παρακολουθούσαν την προπόνηση) να βγει μια φωτογραφία μαζί τους και στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει άλλωστε, απομονώθηκε και παρακολούθησε την προπόνηση. Μαζί του σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουρωτή ήταν και ο Ζήσης Βρύζας.

    ΠΑΟΚ Μπάσκετ: Σε τουρνουά στην Σερβία ο ΠΑΟΚ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Το «παρών» στο 9ο διεθνές τουρνουά μπάσκετ «Big ones, for the small ones», που διοργανώνει η Χέμοφαρμ στο Βρσατς της Σερβίας, θα δώσει ο ΠΑΟΚ. Το συγκεκριμένο τουρνουά, που διεξάγεται και για φιλανθρωπικούς σκοπούς θα διεξαχθεί στο Βρσατς 2 και 3 Οκτωβρίου 2009 κι εκτός του ΠΑΟΚ και της διοργανώτριας Χέμοφαρμ, θα συμμετέχουν ακόμη η Σουϊς Λάϊον Τάκοβο από τη Σερβία (με προπονητή τον Μίροσλαβ Νίκολιτς) και ηΤσεντέβιτα Ζάγκρεμπ από την Κροατία (με προπονητή τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς).

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βρσατς ο ΠΑΟΚ θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει και άλλα φιλικά παιχνίδια με ομάδες από τη Σερβία, μετά από επιθυμία του προπονητής της ομάδας Σούλη Μαρκόπουλου.

    Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει για δεύτερη φορά στο τουρνουά αυτό, μετά την πρώτη του συμμετοχή το καλοκαίρι του 2002 (μαζί με τη διοργανώτρια Χέμοφαρμ, τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τον πρόεδρο Θόδωρο Ζαγοράκη και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την απόφασή τους να στηρίξουν έμπρακτα, προσφέροντας μία σημαντική οικονομική βοήθεια, την μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε και συνεχίζεται για την αναγέννηση της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

    Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

    Καλησπέρα σας, παίρνω την πρωτοβουλία και το ρίσκο να δώσω 5 παιχνιδάκια σήμερα και ό,τι ήθελε προκύψει... Έτσι είναι το στοίχημα... ρίσκο ! Καλή μας επιτυχία !

    Ντιναμό Ζάγκρεμπ -Χαρτς X
    Μπρέντα -Βιγιαρεάλ 2
    Ντιναμό Μόσχας -ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1
    Τραμπζονσπόρ -Τουλούζ X
    Σλάβια Πράγας -Ερυθρός Αστέρας 2

    Ο Προτάσοφ μοιράζει τα περιβραχιόνια


    Ο Τάσος Κατσαμπής πανηγυρίζει... Ο Όλεγκ Προτασοφ θα είναι αυτός που θα επιλέξει τους παίκτες που θα αναλάβουν την αρχηγία της ομάδας. Σήμερα μάλιστα θα ανακοινωθούν οι "αρχηγίες". Ο Ουκρανός τεχνικός έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του και επέλεξε τέσσερις παίκτες που θα πάρουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Τάσος Κατσαμπής θα είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας και αυτό είναι σχεδόν το αυτονόητο.

    Για τους υπόλοιπους τρεις, υπάρχει ο Βόιτσε Κοβαλέφσκι, που είναι και αυτός μια ισχυρή προσωπικότητα και σχτη συνέχεια οι Μάρτος και Παπαστεριανός. Στη συνέχεια θα συζητηθεί ο εσωτερικός κανονισμός της ομάδας.

    Το μεταγραφικό, η ομάδα και η εικόνα της, το ματς με τον Πανθρακικό ήταν θέματα συζήτησης των διοικούντων στην χθεσινή τους συνάντηση. Ρέμος και ορισμένοι ακόμη παράγοντες του Ηρακλή, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με σημαντική θέματα της ομάδας, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν προκύψει οριστικές εξελίξεις.

    Αρης-"Κλέινει" Βασιλακάκη



    Ο Κώστας Βασιλακάκης σε προσπάθειά του... Tον Θοδωρή Βασιλακάκη της Βέροιας έχουν προσεγγίσει οι "κίτρινοι". Ο 21χρονος αμυντικός μέσος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους του Αρη και πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτησή του. Η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι σχετικά μικρή και αν τελικά ο ποδοσφαιριστής αποκτηθεί από τους "κίτρινους" δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός για ένα χρόνο στη Βέροια. Ο Βασιλακάκης είχε κάνει ντεμπούτο το 2008 στον αγώνα της Βέροιας με τον Αρη, που είχε λήξει με σκορ 1-0.

    Κατά τα άλλα, ο Σανέλ Γιάχιτς οδεύει προς τη Χαλ κι όχι για τη Γουίγκαν. Oι "τίγρεις" είναι τελικά η ομάδα που έδειξε έντονο ενδιαφέρον και υπάρχδει κενή θέση στην άμυνα για τον Βόσνιο διεθνή του Aρη που αν τελικά μετακομίσει στην Αγγλία, θα αποφέρει στον Αρη 900 χιλιάδες ευρώ.

    Γκρασιάν: "Σπουδαία χρονιά"
    "Κάναμε πολύ καλή δουλειά και προσπαθήσαμε σκληρά στο διάστημα της προετοιμασίας. Ήταν ένα επιτυχημένο στάδιο, που μας καθιστά έτοιμους ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που μας φέρνει αντιμέτωπους με τον Ατρόμητο, σε ένα παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο που θα έρθει να παρακολουθήσει τις προσπάθειες μας", ήταν οι δηλώσεις του Λεάντρο Γκρασιάν για την πρεμιέρα. Σε ότι αφορά τον ρόλο του στην ομάδα, ανέφερε:

    "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αγωνίζομαι στην θέση που μου αρέσει να παίζω επιτελικός χαφ και πιστεύω ότι θα έχω μια σπουδαία χρονιά με την φανέλα του Aρη, για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της. Πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε μια χρονιά πρωταθλητισμού, που θα κάνει περήφανο τον κόσμο".

    Αναλυτικότερα για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, είπε: "Θα επιχειρήσουμε να παίξουμε σωστά, βάση τακτικής, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε απαίτηση μέσα στο παιχνίδι. Για να διασπάσουμε μια κλειστή και οργανωμένη άμυνα, χρειάζεται υπομονή, παιχνίδι από τα άκρα και σουτ από μακρινή απόσταση, για να ανοίξουμε διαδρόμους".

    Έτοιμοι Αράνο και Νέτο
    Ο Αράνο είναι έτοιμος, το ίδιο και ο Νέτο... Ο Ιομάρ Μαζίνιο δοκίμασε τα πρόσωπα που προορίζει για την αρχική ενδεκάδα κόντρα στον Ατρόμητο. Σύμφωνα με τα όσα έδειξε, ο Χαβίτο πιθανόν να έχει ένα προβάδισμα να πάρει φανέλα βασικού έναντι του Κάλβο. Σύμφωνα με τα όσα δοκίμασε ο Βραζιλιάνος τεχνικός, ο Σηφάκης θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, ο Νέτο δεξιά στην άμυνα, ο Αράνο αριστερά (που έβγαλε την προπόνηση χωρίς ενοχλήσεις), ο Νασούτι με τον Ρονάλντο Γκιάρο οι δύο στόπερ, Νάφτι και Νάτσο αμυντικοί μέσοι, ο Γκρασιάν σε ρόλο επιτελικού χαφ, ο Χαβίτο δεξιά, ο Κόκε αριστερά και ο Αμπρέου στην κορυφή της επίθεσης.

    Η IAAF περνά από έλεγχο φύλου τη Σεμένια!


    Κάστερ Σεμένια: Γυναίκα ή... άνδρας Σε έλεγχο επαλήθευσης φύλου υποβάλλεται από την IAAF η Κάστερ Σεμένια, φιναλίστ των 800μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου, έπειτα από την εντυπωσιακή βελτίωση που είχε στις επιδόσεις της μέσα σε ένα χρόνο, κάτι που χτύπησε καμπανάκι στους ανθρώπους της διεθνούς ομοσπονδίας.

    Η Σεμένια είναι ελεύθερη να μετάσχει στον τελικό των 800μ, αφού οι εξετάσεις δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος. "Στην περίπτωση αυτής της αθλήτριας, η ξαφνικά μεγάλη βελτίωση που είχε στις επιδόσεις της, ο θόρυβος και τα σχόλια που γίνονταν μας οδήγησαν στην απόφαση να εξετάσουμε το θέμα. Ο έλεγχος φύλου είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να μας οδηγεί στην απόφαση να μην της επιτρέψουμε να συμμετάσχει. Θα μπορούσε να αποδειχθεί λάθος μια σημερινή απόφαση απαγόρευσης συμμετοχής της", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της IAAF Νικ Ντέιβις.

    Η 18χρονη στις 31 Ιουλίου σημείωσε στα 800μ νέο ατομικό ρεκόρ με 1.56.72, επίδοση που είναι κατά 8 δευτερόλεπτα καλύτερη από αυτή που είχε σημειώσει το 2008. Επίσης, στα ημιτελικά του παγκοσμίου σημείωσε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των αντιπάλων της και πέρασε στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο (1:58.66).

    Τους κάνει... πλάκα!

    bolt_manchester_150m.jpgΑυτός δεν είναι αθλητής! Είναι άνθρωπος απ'... άλλον πλανήτη. Ο Τζαμαϊκανός σταρ του στίβου, Γουσέϊν Μπολτ έκανε... πλάκα στα ημιτελικά των 200 μ. τερματίζοντας σε χρόνο 20.08.


    Ο Τζαμαϊκανός σταρ, Γιουσέϊν Μπολτ προκρίθηκε στον τελικό των 200 μ. του Παγκοσμίου πρωτραθλήματος στίβου που θα γίνει αύριο, τεματίζοντας πρώτος στην 1η ημιτελική σειρά. Ο άνθρωπος-αστραπή έτρεξε γερά στα πρώτα 100 και στην συνέχεια κράτησε δυνάμεις, κάνοντας χρόνο 20.08.

    Απ' την ίδια σειρά πέρασαν ο Παναμέζος Αλόνσο Εντουαρντ με 20.22, ο επίσης Αμερικανός Σον Κρόφορντ με 20.35 και ο Γάλλος Νταβίντ Αλκερτέ με 20.45. Νικητής στην 2η σειρά ήταν ο Αμερικανός Γουάλας Σπίρμον με 20.14. Προκρίθηκαν επίσης οι Στιβ Μέλινγκς (Τζαμάικα) με 20.26, ο Τσαρλς Κλάρκ που έγινε ο 4ος Αμερικανός του αυριανού τελικού των 200μ με 20.27 και ο Αζέρος Ραμίλ Γκουλίγιεφ με 20.28.

    Έρχεται σήμερα ο Στίνσον

    Ο Κέρτις Στίνσον θα είναι ο πρώτος ξένος του Άρη που αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η άφιξη της πτήσης του Αμερικανού γκαρντ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι προγραμματισμένη για τις 13.35 και μετά θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον Αντρέα Ματσόν, όπως επίσης και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην ομάδα των «κίτρινων». Παράλληλα, ο πρώην παίκτης του Κολοσσό Ρόδου και της κροατικής Σπλιτ θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει το «παρών» στην προπόνηση του Άρη.
    Και ο… Ρίτσαρντσον
    Ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον κατέθεσε χθες, σύμφωνα με την ΚΑΕ Άρης, στο προξενείο της Τάμπα στην Φλόριντα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση της αθλητικής του βίζας και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να την παραλάβει. Ακολούθως θα δρομολογηθούν οι λεπτομέρειες για να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό την Θεσσαλονίκη ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Αυτό αναμένεται να γίνει προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

    Αποχή στον Απόλλωνα Καλαμαριάς


    Το σήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς Εξάντλησαν την υπομονή τους οι παίκτες του Απόλλωνα Καλαμαριάς και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από τις προπονήσεις. Η κατασταση, ως γνωατόν, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά άσχημη και οι ποδοσφαιριστές με την κίνησή τους αυτή, θέλουν να πιέσουν και αυτοί από την πλευρά τους για να βρεθεί λύση.

    Μάλιστα, εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας απευθύνουν έκκληση προς όλους τους εκείνους που αγαπούν την ομάδα να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει

    Η ώρα των "δικεφάλων"


    Το σήμα της UEFA Europa League... Oι αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την Βασλούι και του ΠΑΟΚ με την Χέρενφεν συγκεντρώνουν τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων όμως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναμετρήσεις της Μπρέντα με την Βιγιαρεάλ του Βαλβέρδε, της Μέταλουργκ Ντόνετσκ με την Αούστρια Βιένης, της Γκενκ με την Λιλ, της Μπρόντμπι με την Χέρτα Βερολίνου, και της Ραπίντ Βιένης με την Αστον Βίλα.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα:
    ΠΑΟΚ-Χέρενφεν (Ολλανδία)
    Βασλούι (Ρουμανία)-ΑΕΚ
    Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Χαρτς (Σκοτία)
    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)
    Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Ακτόμπε (Καζακστάν)
    Εβερτον (Αγγλία)-Σίγκμα Ολομουτς (Τσεχία)
    Μπρέντα (Ολλανδία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
    Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Μπριζ (Βέλγιο)
    Φούλαμ (Αγγλία)-Αμκαρ Περμ (Ρωσία)
    Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)
    Τέπλιτσε (Τσεχία)-Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
    Μέταλουργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Αούστρια Βιένης (Αυστρία)
    Τβέντε (Ολλανδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
    Ρόμα (Ιταλία)-Κόζιτσε (Σλοβακία)
    Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
    Γκενκ (Βέλγιο)-Λιλ (Γαλλία)
    Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μπνέι Γέχουντα (Ισραήλ)
    Λάτσιο (Ιταλία)-Ελφσμποργκ (Σουηδία)
    Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Τουλούζ (Γαλλία)
    Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Ζίλινα (Σλοβακία)
    Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Βασιλεία (Ελβετία)
    Αγιαξ (Ολλανδία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
    Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σίβασπορ (Τουρκία)
    Μπρόντμπι (Δανία)-Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)
    Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Τρόμσο (Νορβηγία)
    FK Σαράγεβο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Κλουζ (Ρουμανία)
    Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-Αστον Βίλα (Αγγλία)
    Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Σεντ Πάτρικ (Ιρλανδία)
    Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)
    Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)-Νασιονάλ (Πορτογαλία)
    Τζένοα (Ιταλία)-Οντένσε (Δανία)
    Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)
    Γκινγκάμπ (Γαλλία)-Αμβούργο (Γερμανία)
    Σιόν (Ελβετία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
    Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία)
    Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
    Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)
    Στάμπαεκ (Νορβηγία)-Βαλένθια (Ισπανία)

    Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 27 Αυγούστου, εκτός από την αναμέτρηση Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σιβασπόρ που θα γίνει δύο ημέρες νωρίτερα

    Δηλώσεις προπονητών για το 2-2 Αστέρας Δόξα

    Δεν έμεινε ευχαριστημένος από τη γενικότερη απόδοση των παικτών του στο φιλικό 2-2 με τη Δόξα, ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα, Γιώργος Φοιρός και αυτό το εξωτερίκευσε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. «Ήταν ένα φιλικό διαφορετικό από όλα τα άλλα. Από όλες τις απόψεις και με ορισμένα παρατράγουδα. Είχαμε ορισμένα προβλήματα στην ανάπτυξή μας, με τη Δόξα να είναι καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και πάλι δεν φτάσαμε στην απόδοση που θέλουμε. Δείξαμε ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι όμως υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Το τελικό αποτέλεσμα εμένα προσωπικά με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Περίμενα όμως να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο» τόνισε ο τεχνικός των «πράσινων».


    Ο προπονητής της Δόξας, Κώστας Βασιλακάκης δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την απόδοση των παικτών του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, στο φιλικό 2-2 με τον Αγροτικό Αστέρα. «Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν πολύ καλύτεροι του Αγροτικού Αστέρα και θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν όμως το ίδιο καλοί. Χάναμε εύκολα τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και γενικά δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του τεχνικού των «μαυραετών».

    Μπάγεβιτς: "Πιστεύω στον Αλβες"


    Αναψε φωτιές ο Μπάγεβιτς Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Βασλούι για τα play off του Europa League, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους σε ότι αφορά την υπόθεση του Κυργιάκου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ζεράλδο Αλβες που θα αντικαταστήσει τον Έλληνας διεθνή αμυντικό...

    Αναλυτικά:
    -Σε ποιο βαθμό ετοιμότητας είναι η ΑΕΚ;
    "Έχει περάσει αρκετό διάστημα που ξεκίνησε η προετοιμασία. Έχουμε παίξει κάποια φιλικά. Θα ήταν καλύτερα να είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Και όταν και αν έχουμε περάσει δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το παιχνίδι. Δεν έχουμε τον Κυργιάκο που έφυγε την τελευταία στιγμή. Αλλά πιστεύω σ' όλους τους παίκτες και στον Αλβες που θα πάρει την θέση του. Επομένως δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Έχουμε μια ομάδα μπροστά μας καλή και δυνατή, που θέλει πολύ να περάσει. Γνωριζόμαστε καλά. Όποιος θα είναι πιο δυνατός, πιο τυχερός και πιο καλός θα περάσει".

    -Είναι αλήθεια πως η πρόκριση της ΑΕΚ θα κρίνει τις μεταγραφές;
    "Να περάσουμε πρώτα από την Βασλούι και στην συνέχεια να τα συζητήσουμε αυτά. Τώρα αυτά δεν βοηθάνε πριν από το παιχνίδι".

    -Έχετε βρει τις λύσεις και για τις άλλες θέσεις;
    "Έχουμε βρει τις λύσεις. Και δεν νομίζω πως θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Έχουμε τις λύσεις".

    -Για το ντέρμπι με Ολυμπιακό είναι σε θέση να αγωνιστούν Καφές, Καράμπελας και Σκόκο;
    "Χθες ο Καράμπελας και ο Καφές ήταν καλά. Ο Σκόκο πονούσε στο πόδι. Αλλά πιστεύω πως θα είναι εντάξει".

    -Έχουν επηρεαστεί οι συμπαίκτες του Κυργιάκου;
    "Ότι έγινε, έγινε. Πάει εκεί και του ευχόμαστε όλοι να πετύχει. Ότι καλύτερο να έχει. Έγινε την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι που πειράζει. Αλλά πιστεύω πως οι παίκτες μου θα βρουν δύναμη και θα μπουν στο παιχνίδι ακόμα πιο δυνατοί".

    -Η υπομονή που μπορεί να εξαντληθεί, μιας και φαίνεται να είστε ο κυματοθραύστης όλων των προβλημάτων που δημιουργούνται στην ομάδα;
    "Να μην συζητάμε τέτοια θέματα τώρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους, είναι το ματς με την Βασλούι".

    -Με ποιο αποτέλεσμα θα είστε ικανοποιημένος και πότε υπολογίζεται να είναι έτοιμος ο Αραούχο;
    "Όταν θα είμαστε σίγουροι για τον Αραούχο θα τον έχουμε μαζί μας. Πιστεύω πως σύντομα θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δεν λέω ποτέ ποιο αποτέλεσμα θα είναι. Αλλά αν πας στην Αθήνα για την ρεβάνς χωρίς να έχεις χάσει, τότε σίγουρα θα έχουμε το πλεονέκτημα".

    Η Χαλ Σίτι κοντά στην απόκτηση του Γιάχιτς

    Πολύ κοντά στην απόκτηση του Σανέλ Γιάχιτς βρίσκεται η Χαλ Σίτι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία.Ο Βόσνιος αμυντικός έχει εξασφαλίσει σχετική άδεια από τον Άρη για να δοκιμαστεί στις προπονήσεις της Γιούγκαν, παρόλα αυτά οι «τίγρεις» φαίνεται ότι θα καταβάλλουν τελικά το ποσό των 900 χιλ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσής του.
    Ο Γιάχιτς, μάλιστα, φέρεται να παρακολούθησε από το γήπεδο τη χθεσινή αναμέτρηση της Χαλ, εναντίον της Τότεναμ, στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ.

    Μίνι συνέντευξη Βιτόλο

    «Το ματς θα είναι δύσκολο. Η Χέρενφεϊν είναι μία καλή ομάδα, που έχει αγωνιστεί και στο Champions League, αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κλειδί θεωρώ πως θα είναι το πρώτο παιχνίδι. Η έδρα μας είναι πολύ δύσκολη για κάθε αντίπαλο και ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που αμύνεται καλά, είναι γρήγορη και μπορεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Ο κόσμος ανυπομονεί για τον αγώνα στην πόλη και υπάρχει πίστη πως η ομάδα μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην Ολλανδία».

    Ο Βιτόλο μίλησε ακόμα για:

    Την απόφασή του να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ: «Είχα μία καλή σεζόν στον Άρη. Ο ΠΑΟΚ μού έκανε μία καλή πρόταση, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και από τη στιγμή που θέλω να εξελίσσομαι ήρθα εδώ. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ήταν καθοριστικός παράγοντας, ενώ η συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν όνειρο για μένα. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια και δεν θα με πειράξει να μείνω αν τα πράγματα συνεχίσουν να είναι τόσο καλά. Είναι αλήθεια πως στις τάξεις του Άρη δεν υποδέχτηκαν καλά την είδηση αυτή, αλλά δεν έχασαν το σεβασμό προς εμένα ως άνθρωπο και ποδοσφαιριστή, γιατί υπερασπίστηκα καλά τα χρώματα του Άρη και έδωσα τα πάντα για την ομάδα. Πιστεύω πως πρέπει να σεβαστούν την απόφασή μου».

    Την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι θρησκεία. Υπάρχει πολύς φανατισμός και δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλο μέρος που να αισθάνεται έτσι ένας ποδοσφαιριστής. Στα μεγάλα παιχνίδια μιλάμε για πραγματική κόλαση, ο κόσμος τα ζει πολύ έντονα. Οι φίλαθλοι δεν σταματούν στιγμή να τραγουδούν. Κάθε Κυριακή είναι μία γιορτή».

    Τη ζωή του στην Ελλάδα: «Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα έμενα. Η ομάδα μού έχει διαθέσει μεταφραστή και όλα είναι πιο εύκολα για μένα. Η ποιότητα ζωής ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ καλή. Το μόνο πρόβλημα είναι λόγω των σχέσεων της παλιάς με τη νέα ομάδα μου. Πλέον δεν με αντιμετωπίζουν στα ίδια μέρη με τον ίδιο τρόπο. Πάντως το 80% είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και το 20% του Άρη».

    Τι είπε ο Μπενίτεθ για τον Κυργιάκο

    Πραγματικότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως έχει έλθει σε συμφωνία με την ΑΕΚ για την απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου και το μόνο που απομένει είναι να περάσει ο έλληνας διεθνής με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

    Ο 30χρονος αμυντικός θα μεταβεί στην Αγγλία πριν το Σαββατοκύριακο (22-23/8) και αφού περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις θα τεθεί σε ισχύ το συμβόλαιό του με την ομάδα του Ανφιλντ. Για την απόκτηση του Κυργιάκου μίλησε ο προπονητής των "κόκκινων", Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον έλληνα διεθνή και περιμένει πολλά από την εμπειρία του.

    "Η συμφωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, απλώς απομένει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ο παίκτης. Είναι ένας παίκτης με εμπειρία, που ελπίζουμε να μας βοηθήσει στην άμυνα. Διαθέτει πείρα από το βρετανικό ποδόσφαιρο, έχοντας αγωνιστεί στη Σκωτία με τη Ρέιντζερς, ενώ έχει παίξει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και είναι διεθνής. Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, δυνατός και μαχητικός. Ψάχναμε έναν παίκτη με εμπειρία. Είναι καλό για τους νέους που έχουμε να μάθουν δίπλα σε πεπειραμένους ποδοσφαιριστές", δήλωσε ο Μπενίτεθ.

    Τα ισπανικά ΜΜΕ για τη νίκη της Ατλέτικο

    Στο γεγονός πως η Ατλέτικο ουσιαστικά εξασφάλισε από τώρα την είσοδο της στους ομίλους του Champions League υπογράμμισαν τα ισπανικά ΜΜΕ, ενώ στάθηκαν και στην απόδοση των Φορλάν και Αγκουέρο.

    Αναλυτικά:

    AS: Αλλη μια γιορτή έκαναν οι Φορλάν και "Κουν"

    Η Ατλέτικο είναι σίγουρα στο Champions League. Ο ουρουγουανός έφτιαξε ένα γκολ στον Μάξι Ροντρίγκεζ και πέτυχε άλλο ένα. Αριστούργημα ο Αγκουέρο, σπουδαίος ο Ασουνσάο. Κατώτερος ο Παναθηναϊκός.

    MARCA: Η Κόλαση... αλά Champions League
    Η Ατλέτικο έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στο Champions League, μετά τη νίκη της με 3-2 επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Τα γκολ των Μάξι, Αγκουέρο και Φορλάν επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα της Ατλέτικο.

    El Mundo deportivo: Με το ενάμισι πόδι στο Champions League
    H Aτλέτικο νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα και απέχει λίγο από το να προκριθεί στις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

    TVE (κρατική τηλεόραση): O Aγκουέρο σφράγισε την πρόκριση
    Οι ροχιμπλάνκος επιβλήθηκαν με 3-2 του Παναθηναϊκού. Το καταπληκτικό γκολ του Κουν τελείωσε ουσιαστικά την πρόκριση

    15η η Ελλάδα

    Μετά τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Champions League η Ελλάδα παρέμεινε στη 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

    Θετικά ήταν τα νέα όσον αφορά στη Σέλτικ, την εκπρόσωπο της Σκωτίας, καθώς οι "κέλτες" μετά την ήττα τους με 2-0 από την Αρσεναλ στην έδρα τους, δύσκολα θα προκριθούν στους ομίλους. Τα άσχημα νέα ήρθαν από τη νίκη-μισή πρόκριση της Ζυρίχης με 3-0 επί της Βέντσπιλς εκτός έδρας, με τους ελβετούς να είναι σχεδόν σίγουροι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

    Σκωτία και Ελβετία βρίσκονται βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 13η και 14η θέση αντίστοιχα, ενώ οι βέλγοι που βρίσκονται στο κατόπι μας, καθώς είναι στη 16η θέση, δεν θα έχουν όπως όλα δείχνουν εκπρόσωπο στο Champions League μετά τη συντριβή της Αντερλεχτ από τη Λιόν με 1-5.

    Αντικειμενικός στόχος της Ελλάδας είναι η κατάκτηση της 13ης θέσης που εξασφαλίζει πως και τη σεζόν 2011-12, όπως και του χρόνου, ο πρωταθλητής Ελλάδας κερδίζει ξανά το δικαίωμα να βρεθεί απευθείας στους ομίλους, ενώ ο δευτεραθλητής θα συμμετέχει μόνο σε έναν προκριματικό γύρο, την φάση των πλέι οφ.

    Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA:

    1. Αγγλία 66.070 (7/7)
    2. Ισπανία 63.829 (7/7)
    3. Ιταλία 50.981 (7/7)
    4. Γερμανία 47.790 (6/6)
    5. Γαλλία 40.573 (6/6)
    6. Ρωσία 39.291 (5/6)

    7. Ουκρανία 35.950 (5/5)
    8. Ρουμανία 35.158 (6/6)
    9. Πορτογαλία 29.462(4/6)
    10. Ολλανδία 28.963 (6/6)
    11. Τουρκία 28.850 (5/5)
    12. Δανία 25.650 (3/5)
    13. Σκωτία 24.458 (3/6)
    14. Ελβετία 24.250 (3/4)
    15. ΕΛΛΑΔΑ 23.099 (4/5)
    16. Βέλγιο 20.700 (4/5)
    17. Βουλγαρία 20.625 (3/4)
    18. Τσεχία 19.375 (5/5)
    19. Νορβηγία 17.300 (2/5)

    "Χαστούκι" από την Μπέρνλεϊ

    Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πήγε στην έδρα της Μπέρνλεϊ με τον "αέρα" της πρωταθλήτριας, όμως οι νεοφώτιστοι της έδειξαν ότι βρίσκονται δίκαια στην Premier League υποχρεώνοντας την σε ήττα με σκορ 1-0.

    Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (19' Μπλέικ)

    Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν και στην καλύτερη της βραδιά, όμως είχε την ευκαιρία να ανοίξει από πολύ νωρίς το σκορ με τον Μάικλ Οουεν. Στο δεύτερο μόλις λεπτό της αναμέτρησης ο άγγλος επιθετικός δεν πρόλαβε μα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από την σέντρα του Πατρίς Εβρά και οι κόκκινοι "διάβολοι" το πλήρωσαν λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20άλεπτου. Σε μια φάση διαρκείας στο 19άτο λεπτό και ενώ πρώτα χρειάστηκε να επέμβουν αρκετές φορές τόσο ο Μπεν Φόστερ όσο και οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ η επίμονή των παικτών της Μπέρνλεϊ δικαιώθηκε, αφού η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Ρόμπι Μπλέικ, που με φοβερό σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα. Ο Οουεν είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια πριν τη λήξη του ημιχρόνου και από εκεί και πέρα η Μάντσεστερ απλά αναλώθηκε στο να πιέζει χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα.

    Λίβερπουλ-Στόουκ Σίτι 4-0 (4' Τόρες, 45' Τζόνσον, 77' Κάιτ, 90' Ν' Γκονγκ)

    Στο "Ανφιλντ" η Λίβερπουλ είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην Στόουκ Σίτι επικρατώντας με 4-0. Ο Φερνάντο Τόρες μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ ύστερα από μπαλιά του Στίβεν Τζέραρντ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γκλεν Τζόνσον έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι γιατί ο Ράφα Μπενίτεθ ήθελε τόσο να τον πάρει στη Λίβερπουλ, αφού μετά την απόκρουση του Σόρενσεν στην κεφαλιά του Ντιρκ Κάιτ διπλασίασε με ένα ακροβατικό τα τέρματα της ομάδας του. Στο 77’ ήταν η σειρά του ολλανδού να νικήσει τον δανό τερματοφύλακα της Στόουκ, καθώς ήταν ο αποδέκτης της τελικής πάσας ενός έξοχου συνδυασμού και από κοντά έκανε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Νταβίντ Ν’ Γκονγκ. Ο γάλλος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σόρενσεν στη σέντρα του Τζόνσον και έγγραψε το τελικό 4-0.

    Χαλ Σίτι-Τότεναμ 1-5 (26' Χαντ - 10', 44', 90' Ντεφόε, 14' Παλάσιος, 78' Κιν)

    Η Τότεναμ έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο Λονδίνο απέναντι στην Χαλ Σίτι την οποία συνέτριψε με 5-1 με τον Ζερμείν Ντεφόε να πετυχαίνει τρία γκολ. Ο άγγλος επιθετικός έκανε την αρχή στο 10’ και αφού ο Γουίλσον Παλάσιος τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 ξαναέπιασε δουλειά. Το γκολ του Χαντ στο 26’ έβαλε προσωρινά την Χαλ στο παιχνίδι, αφού ο Ντεφόε ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου έδωσε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων στα "σπιρούνια". Ο Ρόμπι Κιν προτού δώσει τη θέση του στον Πίτερ Κράουτς πρόλαβε να βάλει και αυτός ένα χεράκι σημειώνοντας το 4-1 στο 78’ με τον Ντεφόε να πετυχαίνει χατ-τρικ στις καθυστερήσεις ολοκληρώνοντας τη μεγαλειώδη εμφάνιση της ομάδας του.

    Μπέρμινγχαμ-Πόρτσμουθ 1-0 (90' (πεν.) ΜακΦάντεν)

    Στο τελευταίο παιχνίδι της Τετάρτης (19/8) η Μπέρμιγχαμ χρειάστηκε το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Τζέιμς ΜακΦάντεν στις καθυστερήσεις για να κάμψει την αντίσταση της Πόρτσμουθ και να πάρει τους πρώτους βαθμούς της στο φετινό πρωτάθλημα.

    Παναθηναϊκός Ατλέτικο 2-3

    Η ήττα με 2-3 από την Ατλέτικο στο ΟΑΚΑ άφησε στον Παναθηναϊκό μόνο μαθηματικές - είναι η πικρή αλήθεια - ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, καθώς οι πράσινοι θα πάνε στο "Βιθέντε Καλντερόν" την άλλη Τρίτη (25/8) για το θαύμα. Το κακό δεν είναι πως ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από μια ποιοτικότερη ομάδα, αλλά ότι δεν λειτούργησε στο 100% σε όλες τις γραμμές. Το ρίσκο του ολλανδού με τον Λέτο στο δεύτερο μέρος βγήκε εν μέρει, αφού εκτός από το φανταστικό γκολ που πέτυχε, άφησε στο γήπεδο αλόγιστα χώρους και... αυτοσυγκέντρωση, δίνοντας βούτυρο στο ψωμί των Φορλάν και Αγκουέρο. Δεν ήταν θέμα ούτε Ζιλμπέρτο στην άμυνα (πολύ καλός, παρά τα 3 γκολ παθητικό), ούτε Μάτος (που δεν τράβηξε πολύ) στο κέντρο. Η ήττα - μισός αποκλεισμός ήταν θέμα κακής αμυντικής λειτουργίας και ποιότητας του αντιπάλου στο ένας εναντίον ενός...

    Καλό ξεκίνημα...
    Τόσο ο Τεν Κάτε, όσο και ο Αμπελ Ρεσίνο παρέταξαν τις αναμενόμενες 11άδες, ο Παναθηναϊκός με το 4-3-2-1 και η Ατλέτικο με κλασικό 4-4-2. Η ώθηση της εξέδρας αλλά και ο ορεξάτος Καραγκούνης από αριστερά έκαναν τους πράσινους να ξεκινήσουν καλά, μέχρι να ισορροπήσουν το ματς οι ισπανοί γύρω στο 15`.

    Eυτυχώς, στο 17` ο Σιμάο έκανε... τσαφ, αλλά τα πρώτα "αχ" στο ΟΑΚΑ ακούστκαν στο 23`, όταν ο Σισέ πλάσαρε ιδανικά, αλλά η κόντρα του Χουανίτο βοήθησε τον Ασένχο να αποκρούσει. Ο Παναθηναϊκός είχε βγει για τα καλά μπροστά, απειλούσε, και στο 30` σκόραρε με τον Σαλπιγγίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

    Η ψυχρολουσία...
    Η Ατλέτικο μέχρι εκείνη τη στιγμή όσους κινδύνους δημιουργούσε ήταν από τα πλάγια με τους Μάξι Ροντρίγκεζ και Σιμάο, καθώς το κέντρο της άμυνας με τους Ζιλμπέρτο και Σιμάο τα πήγαινε καλά με τους Φορλάν και Αγκουέρο. Ομως, μια "μαύρη τρύπα" στο 36` έφτασε για να γίνει το κακό...

    Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά, ο Μάτος "πούλησε" την μπάλα, ο Φορλάν έδωσε στον επερχόμενο Μάξι Ροντρίγκεζ και αυτός πλάσαρε ιδανικά και ανενόχλητος από το κέντρο της άμυνας για το 1-0. Το γκολ ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο, καθώς έγινε αυτό που φοβόταν ο Τεν Κάτε. Η ομάδα βγήκε απρόσεχτα μπροστά και η Ατλέτικο δεν το συγχώρησε.

    Γκολ από τα αποδυτήρια!
    Τα "σημάδια" φάνηκαν από την αλλαγή του Μάτος με τον Λέτο, αλλά η επιβεβαίωση οτι ο Παναθηναϊκός θα τα έπαιζε όλα για όλα ήρθε στο 47` με το φοβερό πλασέ του "Σάλπι" από την έξοχη μπαλιά του Καραγκούνη. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει... "φωτιά", εντός και εκτός, ο Λέτο στο 54` έκανε το κάτι παραπάνω, όμως η ομάδα του Τεν Κάτε είχε φέρει το ματς στα μέτρα της.

    "Κόπηκαν" τα πόδια...
    Οι ισπανοί από το 60` και μετά προσπάθησαν να "παγώσουν" το ματς, αν και ενδιάμεσα είχαν την καλή φάση του Αγκουέρο. Πάλι όμως η αμυντική απροσεξία και η αδράνεια στόιχισαν στον Παναθηναϊκό και η Ατλέτικο με τους παίκτες κλάσης που έχει δεν συγχώρησε. Ο Μουν στο 62` άφησε τον Σιμάο να... αλωνίσει, ο Μάξι Ροντρίγκεζ σούταρε στο δοκάρι, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν και ο Φορλάν έκανε το 2-1.

    Τρίτο και φαρμακερό
    Σίγουρα, το γκολ των ισπανών έκοψε τα πόδια, παικτών και κερκίδας, αλλά ο "Κάρα" πήγε να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά ο Ασένχο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του. Το κακό ήταν πως ο Παναθηναϊκός έκανε συνέχεια το ίδιο λάθος. Αφηνε χώρους... Οι χώροι δεν έμειναν ανεκμετάλλευτοι από τον Αγκουέρο που στο 70` χτύπησε στην κόντρα, κάνοντας το 3-1.

    Η μείωση του σκορ από τον Λέτο στο 74` αναπτέρωσε το ηθικό, αλλά σίγουρα η Ατλέτικο είχε πετύχει αυτό που είχε σχεδιάσει. Οι πράσινοι δεν το έβαζαν κάτω όμως, παίζοντας όσο μπορούσαν και αν το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 82` έβρισκε στόχο, όλα θα ήταν πιθανά... Παρά την πίεση των πρασίνων, το σκορ δεν άλλαξε, μένοντας το 2-3 ως το τέλος.