Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Πωλήθηκε τρία εκατ. ευρώ καθαρά


Ετοιμος ο Σωτήρης Κυργιάκος Η ΠΑΕ ΑΕΚ, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Goal news", το οποίο ανέφερε ότι ο Σωτήρης Κυργιάκος "μετακομίζει" στη Λίβερπουλ με τη μορφή δανεισμού αντί του ποσού των 800.000 ευρώ, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία γνωστοποιεί ότι συμφώνησε να παραχωρήσει στους "ρεντς" τον διεθνή αμυντικό αντί του ποσού των 3 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι μόλις τώρα συμφωνήσαμε με τη Liverpool FC στο οικονομικό σκέλος, για την πώληση του ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κυργιάκου στο καθαρό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους παράγοντες της Liverpool και συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για να πετύχουμε και άλλα οφέλη υπέρ της ομάδας μας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Μόλις οριστικοποιηθούν όλα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση".

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι χαμηλότερο από τη ρήτρα που έχει ο παίκτης. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός, όπως αποκαλύπτει η "Ώρα των σπορ", μέχρι τις 31/12/2009 ήταν 4 εκατ. ευρώ. Απί 1/1/2010, αυτή πέφτει στα 3 εκατ. ευρώ.

"Ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα εξαγοράς του υπολοίπου του συμβολαίου του με την καταβολή στην ΠΑΕ ποσού 4 εκατ. ευρώ μετά την 1/7/09-31/8/09. Μετά την 1/1/10 μέχρι τέλους συμβολαίου, το ποσό εξαγοράς είναι 3 εκατ. ευρώ". Αυτό αναφέρει το εδάφιο 6 της παραγράφου 5 του συμβολαίου του Κυργιάκου που παρουσιάζει η "Ωρα των σπορ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: